Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mikko ”Hot Wheels” Rantanen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Zodiac, 22.01.2018 klo 08.40.

 1. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä siellä taitaa Rantasen agentilla olla aika helppo heitellä näitä esimerkki sopimuksia ja vaatia ainakin tuommoista 9 miljoonaa. Ja Kucherovin sopimus on tehty muutama vuosi sitten kun hänen parhaan kautensa pistemäärä oli 66 ja lisäksi toki onnistumiset playoffeissa. Se on lisäksi 3 vuotinen siltasopimus, mutta toki vähän alihintainen jo teko hetkellä. Nyt kun hänellä ensi kaudesta astuu uusi sopimus voimaan niin caphit hyppääkin 9,5 miljoonaan ja enemmänkin olisi kyllä voinut pyytää jos muihin pelaajiin vertaa.

  Lainaus:
  Meinaatko tosiaan, että Rantanen tekisi sopimuksen jossa palkka maks 7 milliä? Kaveri on kuitenkin pelannut nyt kohta kaksi kautta yli ppg. Tuolloin sopimuksessa vuosia olisi varmaan yksi ja sellaiseen ei Rantasen oikein kannattaisi suostua.
   
 2. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Siinä olisikin näky, kun Avs kauppaisi pois koko NHL:n top 5 laiturin, kun ei halua maksaa tälle 7 milliä enempää.

  Mikon tasoisesta pelaajasta kannattaa maksaa ja maksetaan.
   
  Merovingi ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 3. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  En mä meinaa yhtään mitään. Siitä vaan ei oo kovinkaan kauaa kun siitä joukkueen "sisäisestä palkkakatosta" keskusteltiin. Oliko O'Reillyn tilanne ja sittemmin Duchene. Eipä ole kumpaakaan joukkueessa enää.
  Toki palkkakatto on noussut, että ehkä 7 on uusi 6 tai jotain sinne päin.
  Mun mielipiteellä siitä mitä Rantasen tulisi tienata ei ole mitään merkitystä.
   
  LostHorizon tykkää tästä.
 4. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Juu taitaa Rantasella olla todellakin parempi asema neuvotteluissa jos vain haluaa. Lähinnä yritän hakea Coloradon kantilta edes niitä vähäisiä kortteja millä Rantasen cup hittiä saadaan laskettua ja MacKinnon saadaan tyytyväiseksi, kun uusi ketjukaveri ei tienaa 4-5miljoonaa enemmän. Ei siis sillä, että MacKinnonia kiinnostaisi Rantasen tiliote, mutta jännästi sekin saattaa vaikuttaa.
   
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Uskoisin että pahvi on wheelermainen 8.25 miljoonaa, lähempänä kasia kuin kymppiä kuitenkin. Mutta eihän se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa. Coloradolla on melko halpa rosteri kaikkinensa kun capissa on tilaa yli 30 miljoonaa.
   
 6. Ralph Jäsen

  Rantasen lisäksi Zadoroville, Compherille ja Kerfootille palkankorotukset, yhteensä lähemmäs 20 miljoonaa. Ja kappas, ei olekaan enää palkkakattoon hirveästi matkaa. Ja kappas, Rantaselle ei voikaan tehdä ylisuurta sopparia, koska "tilaa on". Varsinkin kun kyseessä on tarkan budjetin joukkueessa.
   
 7. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Cap hit riippuu sopimuksen pituudesta. Mitä pitempi, sitä kalliimpi. 4 vuoden siltasopimuksella voidaan jäädä alle 9 miljoonan, 6 vuoden tai sitä pitemmällä ei ikinä. Jos Mikko saavuttaa 100 pisteen rajan tällä kaudella, niin kaikki alle 10 millin ovat sarjan mittapuulla halpoja lappuja.

  Jos capfriendlyä käyttää ja haluaa etsiä verrokkeja, niin kannattaa tiirailla muiden huippupelaajien sopimuksissa sitä, mikä on ollut nykyisen pelaajasopimuksen prosenttiosuus palkkakatosta sopimuksen tekohetkellä. Eiköhän se nyt vähintään 12% ole Rantasenkin tapauksessa.
   
  Rambokala ja Fat Cat tykkäävät tästä.
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No enpä ole huomannut, mutta kiitos tiedosta.
   
 9. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  MacKinnonin sopimuksella tai hänen tyytyväisyydellä ei ole mitään tekemistä Rantasen tulevan sopparin kanssa. MacKinnon pelaa sopimuksensa loppuun ja sitten tekee uuden sopimuksen. Näin nämä sopimukset NHL:ssä toimivat, ei siinä mitkään tyytyväisyydet vaikuta sopimuksen nykyiseen pituuteen tai palkkaan mitenkään.

  MacKinnon voi korkeintaan harmitella sitä, että teki niin pitkän sopimuksen aikoinaan tai että salary cap on noussut niin kovasti viime vuosina, että prosenttiosuutena capista hänen palkkansa on todella matala suhteessa nykytasoon. Tai sitten olla harmittelematta ja pelaa vaan, ja tekee jättisopimuksen kun nykyinen loppuu.
   
 10. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  McDavidin lisäksi kukaan ei ole tainnut vähään aikaan pelata elc.stä kahta kautta ppg-tahtiin. Ei Eichel, ei Draisaitl, ei Nylander.

  Rantanen saa täysmittaisesta yli 80 miljoonaa.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Inflaatiota havaittavissa. Tuolloin cap-aikakauden alussa tähän pystyi vain Crosby, Ovechkin, Malkkin.

  Tässä taitaa olla nämä nykynuoret.

  Mikko Rantanen 1.21
  Auston Matthews 1.09
  Mitchell Marner 1.00
  Brayden Point 1.00
  Mathew Barzal 0.99

  Ainoa joka tuossa vaikeamman pisteidenteon aikakaudella pääsi lähelle oli Kucherov.
   
 12. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Ja varmasti sen ansaitsisikin, mutta pahoin pelkään että Avalanche ei ole se joukkue, joka tuollaisia summia jakaa.
   
 13. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Eiköhän kukkaron nyörit löysty jahka Rams voittaa Super bowlin.
   
 14. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Totta eihän siinä voi ihminen kuin harmitella kun samasta duunista työkaverille maksetaan 4miljoonaa enemmän.
   
 15. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Toki on täksi kaudeksi nostanut itsensä ihan eliittiluokkaan, mutta on kuitenkin vuoden 2018 alusta lähtien tehnyt toiseksi eniten pisteitä koko liigassa. Edellä vain McDavid. Uskoisin että mahikset olisi jopa yli 10m lappuun, jos loppukausi jatkuu samalla mallilla. Eri asia sitten kuinka paljon suostuu tulemaan vastaan, voi olla että 8 alkuinen lukema on ihan realistinen.

  Ihan turha MacKinnoniin vertailla, kaveri oli sopparin tehdessää pelannut noin 0,7ppg tasoa ja pistepörssisijoitukset 35,167, ja 78. Rantasella kohta kaksi kautta yli piste per peli tahtia ja sijoitukset 179, 17 ja tällä kaudella taistelee tosissaan voitosta.
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Juu ja 4 vuoden päästä osat vaihtuu.

  Sitten saa Rantanen harmitella kun MacKinnon ottaa 12M.

  Oikesti ihan hemmetin hyvää keskinäistä kirittämistä tämä.
   
 17. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Vaikka MacKinnon harmittelisi hetken Mikon rahakkaampaa sopimusta niin väittäisin tämän harmittelevan vielä enemmän jos Mikko kaupattaisiin muualle. Moneen kertaan jo puhuttu, että ketju täydentää toisiaan ja Rantasella on siinä oma valtava lusikkansa sopassa mukana. MacKinnon kärsisi jos Rantanen ei tekisi jatkosopimusta Avalanchen kanssa. Rahallisestikin. Se vain veisi sen neljä vuotta aikaa, kuten onkin jo monasti todettu. Tilannetta helpottaisi se jos Rantanen onnistuisi pitämään MacKinnonin pistepörssissä takana kauden loppuun asti. Olisi se kuuluisa näyttö pöydällä jo, vaikka ilman sitäkin kaikki ymmärtävät realiteetit.
   
 18. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Itsekkin siis pidän realistisena 8-8,5miljoonan paperia vaikka mahikset olisivat todennäköisesti paljon suurempaan.

  En siis vertaa Rantasen ja MacKinnonin sopimuksien arvoja keskenään. Lähinnä mietin tuota Coloradon kannalta joukkueena, että vaikuttaisiko Rantasen huima palkka ketjutovereihin. MacKinnon oli pari vuotta sitten se Coloradon seuraava supertähti ja hinnoittelu osui 6miljoonan kohdalle. Nyt uusi tähti olisi toimiston mielestä hinnaltaan tuplasti arvokkaampi.
  Hyvinhän nuo näyttää tulevan toimeen keskenään, ettei siinä toistaiseksi näytä olevan pelkoa kiistellä kuka nostaa pankista eniten.
   
 19. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Ei tässä nyt kannata kiinnittää huomiota noihin vanhoihin sopimuksiin. Ei Coloradon toimisto vertaile MacKinnonin sopimusta Rantasen tulevaan sopimukseen. Eivät he niin naiveja ole. Johan tässä on todettu, että MacKinnon teki sopimuksen hetkellä, kun ei ollut dominoinut liigaa/pistepörssiä. Rantanen teki viime kaudella juuri yli 1 ppg tahdilla pisteitä (kokonaisen kauden) ja tällä kaudella reilusti yli dominoiden liigaa. Lähtökohdat sopimuksenteolla ovat täysin erilaiset. Ei MacKinnonin lapussa olevaa numeroa voi mitenkään verrata siihen numeroon mikä Rantasen lappuun tulee.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Rantasen soppariverrokki tulee RFA-marketista, oikeastaan lähimpänä on Mitchell Marner, jos nyt lapun tekisi ensin. Sitä ennen ei oikein voi verrata muuhun kuin Kucheroviin, joka meni taas bridgen kautta. Pastrnakin lappu siellä ehkä jotain vaikuttaa.
   
 21. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Juu varmasti neuvotteluihin vaikuttaa MacKinnonin ja Landeskogin halvat sopimukset. Mutta kuitenkaan kyse ei ole mistään sellaisesta että muut olisivat antaneet yhteiseksi hyväksi paljon alennusta ja sitten yksi kiristää maksimit, vaan aikalailla silloiseen tuloksentekoon nähden sopivat sopparit kummallakin. Eli sinänsä en näe että kenelläkään joukkueessa olisi mitään syytä olla harmissaan vaikka Mikolle lyötäisiin käteen joku 9-10m soppari. Tai ainakin todellaa tyhmää olisi vetää herneet nenään ja sitä kautta mahdollisesti heikentää omaa ja joukkueen menestystä joka taas vaikuttaa siihen seuraavaan sopimukseen. Toki se ei tee siitä mitenkään mahdotonta
   
 22. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Tarkoitin vähän toisin, eli että kahta kautta yksittäin, ei yhteen laskettuna. Point ja Marner viime kaudella jtn 60+ pinnaa, Mathewsilla reilusti vajaita kausia, Barzalilla taitaa olla saumat.

  Pitkään gmien keskuudessa ollut konsensus siitä että kaksi hyvää elc-kautta meinaa enemmän kuin yksi, vaikka se yksi olisi todella hyvä. On ns. enemmän varmuutta pelaajan tasosta.

  Kyllä Rantasella on tilastojen valossa kaikki valtit puolellaan, sekä myös, että hän ylipäänsä on sen tason pelaaja, josta voi maksaa neljä ykköskieppiä.

  Edit: lisätään tähän vielä se, että Rantasen agentin strategia on ollut laskea pelaajiensa kolmannen kauden varaan. Asiasta oli juttua jo kesällä.

  Kyllä kaikki viittaa siihen, että iso potti on tähtäimessä ja Rantasen näytöillä jos jollain sellaisen pitäisi irrota.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Matthewsilla on kaksi piste per peli -kautta, jos nyt siihen yltää. Barzalilla on mahdollisuus saada toinen ensi kaudella, jos vielä tällä kaudella ei natsaa.
   
 24. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Mutta Matthewsilla tosiaan toinen kausi oli parikymmentä peliä vajaa, tämäkin kausi on nyt jo 15 peliä vajaa.

  Toinen asia on vaikuttaako nämä Matthewsin tasoisen pelaajan tulevaan sopimukseen mitenkään, tuskin.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Huvitti tuossa All Star -ottelun syöttötaitokisassa, miten erilaisia pelaajatyypit voivat olla. Rantanen veti omalla mukavuusalueellaan huiman tarkasti kaikki ne lyhet syötöt nopeaan tahtiin, mutta hukkasi varmaan 1,5 minuuttia niihin kauimpana olleisiin minimaaleihin, joihin piti saada osuma lättynä esteen yli.

  Sitten taas Erik Karlsson taisi nakata nuo pitkät lätyt 2/2 kerrasta maaliin ja ei taas näissä lyhytsyöttökohteissa osunut mihinkään.
   
  teppana tykkää tästä.