Mikkelin Jukurit kaudella 2022–2023

  • 569 219
  • 3 712

Kausarimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Olipahan uskomaton ensimmäinen erä tänään Hämeenlinnassa. HPK:n edesottamuksia olen sen n. 35 vuotta seurannut, mut eipä tule mieleen tämmöistä erää!

Vilpittömät onnittelut Jukureille! Vaikka HPK oli avauserässä todella huono, ei mitään pois Jukureilta, joka oli todella hyvä. Kiekko ja miehet liikkui, omalta alueelta tultiin vaivatta pois ja keskialueen ylitys sujui yhtälailla sujuvasti. Erikoispropsit nuorelle Konsta Heleniukselle, rohkeaa peliä ja isot onnistumiset!

Ja Niko Huuhtanen! Mieletön talentti. Röyhkeä. Vahva. Dominoiva. Rajattoman tuntuinen itseluottamus. Rohkeus pelata. Erittäin taitava kiekollisena. Uusi suomalainen powerforward! Mahtuis anytime mun Kerhooni :)

Ja käy loppukaudella nyt kuinka tahansa, niin kyllä Olli Jokinen on erinomainen valmentaja. Päällikkö
U20 kisoissa rooli jäi pienehköksi. Lämsä ei tajunnut potentiaalia. Niko johtaa tulokkaiden pistepörssiä 29 pisteen saldolla
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo, luistelunsa vaikutti jonkin verran kulmikkaalta. Mutta, upside on ilman muuta iso ja kun nuori mies kehittyy vielä, on vain se kuuluisa taivas rajana. Vaikuttaa jotenkin myös siltä, että nimenomaan Jokinen on Huuhtaselle erinomainen valmentaja -> osannee vaatia ja vaalia laatua, pystynee myös omien kokemustensa kautta viemään häntä kohti NHL:ää. Mielenkiintoista on nähdä, mihin asti yltää. Jos veikata pitää, niin ens kauden aikana pääsee EHT:lle kokeilemaan
Huuhtanen kun saa liikettään, kehon hallintaa ja luisteluaan parannettua, niin en epäile yhtäkään, etteikö pelaisi vielä kirkkaissa valoissa ison veden takana. Tällä hetkellä on kuitenkin vielä suht raakile em. ominaisuuksilta ja joutuu kompensoimaan huonoa liikettä välillä jopa riskirajoilla taklauksin ym. Tämä näkyy erityisesti 5vs5 pelissä. Aika harvoin pääsee hyville maalintekopaikoille. Aihiona on kuitenkin ehkä paras koskaan Mikkelissä. Ensi kausi näyttää hyvin paljon suuntaa mihin päin ura lähtee etenemään. Eiköhän Nikolla mene kesä rattoisasti Viiman luistelukoulussa ..
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jatkoajan tämän päivän uutisesta. Harmittavan minimaaliset ovat enään Jukureiden pudotuspelimahdollisuudet. Tuo alkuvuoden piiiiiiitkä korpivaellus on koitumassa kohtaloksi. Lisäksi myös tuon 5 ottelun voittoputken jälkeen ei olisi missään nimessä saanut tulla enään tuota 3 ottelun tappioputkea. Mites muuten kun HPK:lla on ollut vielä enemmän poissaoloja kuin Jukureilla ja silti pelin taso ei tippunut radikaalisti. Voisiko johtua siitä, että HPK:lla on toimiva pelitapa?

Ruusu riittää, pistemäärä ei​


Jukurien kohtaloksi on koitumassa se, että se ei ole onnistunut tammi-helmikuussa keräämään pisteitä peliesitystensä edellyttämällä tavalla. Viimeistelyn lievä tehottomuus ja maalivahtipelin keskinkertaisuus ovat maksaneet liikaa.

Pahimmat kauhuskenaariot Mikkelissä vältettiin, vaikka maalivahtipeliin jäi isoja riskejä, kun Karolus Kaarlehdon kauppaamisen jälkeen Frans Tuohimaa jätti joukkueensa pulaan siirtorajalla. Jäljelle jäänyt maalivahti Markus Ruusu, jonka aiempien kausien tilastot eivät ihmeitä luvanneet, on onneksi ollut hitusen Tuohimaata parempi.

Pudotuspeliunelma on silti enää ohkainen. Kymmenen prosentin todennäköisyyden toteutuminen vaatii vähintään kolme voittoa neljästä jäljellä olevasta ottelusta.

KooKoo:
Lievän nousujohteisen kauden pelannut KooKoo ei ole ollut helmikuussa aivan parhaassa vireessä, mutta aiemmin pettäneen maalivahtipelin taso on parantunut.

KooKoon pudotuspelipaikan todennäköisyys nousee 57 prosenttiin sen ansiosta, että peräti kuuteen jäljellä olevaan otteluun sisältyvät kohtaamiset sekä Sportin että SaiPan kanssa.

Huiman Periksiantamatonta Kiekkoa​

HPK voitaisiin nimetä jopa kauden joukkueeksi, mikäli se yltää pudotuspeleihin. Ja siihen on noin 30 prosentin mahdollisuus.

Kun kapealla materiaalilla operoivaa Kerhoa kohtasi alkuvuodesta loukkaantumissuma, joukkueeseen haalittiin siirtorajalla ylijäämäpelaajia muualta eikä pelaamaan riittänyt siitäkään huolimatta aina neljää ketjullista miehiä, olisi HPK:n selkärangan voinut olettaa katkeavan. No, ei katkennut.

Maaliodottamien valossa Hämeenlinnan miehet pelaavat pudotuspelikisaan osallistuvista joukkueista parasta kiekkoa.

Toteutuneet ja ansaitut pistekeskiarvot
joukkueTOP10 %toteutunut pka koko kausiansaittu (xG) pka koko kausitoteutunut pka 2023ansaittu (xG) pka 2023taso nyt
KooKoo57 %1,351,381,581,431,38
HPK31 %1,351,401,551,521,47
Jukurit10 %1,321,371,091,391,41
JYP2 %1,221,371,161,311,39
 

juhtii72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vaikka nyt todennäköisyydet ovatkin aika isosti Jukureita vastaan, niin kaikkihan on periaatteessa vielä auki. Näistä jäljellä olevista peleistä jos voitetaan jokainen, niin kymppipaikka voi hyvinkin olla meidän, vaikka siihen toki tarvitaan lisäksi vähän apuja muilta joukkueilta. Haluan vain nähdä näissä viimeisissä peleissä taistelevan ja täysillä pelaavan jukurijoukkueen, sillä silloin kaikki on mahdollista. Mutta kävi pleijaripaikan kanssa miten tahansa, niin mun mielestä on joka tapauksessa hienoa, että on jännitettävää ihan loppuun saakka.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jäljelle jäänyt maalivahti Markus Ruusu, jonka aiempien kausien tilastot eivät ihmeitä luvanneet, on onneksi ollut hitusen Tuohimaata parempi.
Tämä on minusta eriskummallinen kohta analyysissä. Markus Ruusu on pelannut erittäin hyvin käynnissä olevassa peliputkessa. JYPpiä vastaan voi sanoa, että Ruusu voitti pelin Jukureille. Pelicansia ja Ässiä vastaan meni kaksi maalia, HPK pelissä Ruusu oli Hämeenlinnan veskareita parempi ja HIFKta vastaan olisi tullut tappio vaikka maalissa olisi ollut Andrej Vasilievski. Toinen mielenkiintoinen on Jatkoajankin toimituksenkin pelko siitä, että joutuuko Jukurit laittamaan maaliin Mestis-maalivahdin. No, jos vaikka miettii Mikkelin oman pojan Eetu Randelinin tämän kauden keikkaa Kalpan maalilla: nollapeli Nokia Areenalla Ilvestä vastaan ja parhaan pelaajan palkinto. Ja Auvisella on siis Mestiksestä tällä kaudella kaikki tilastot paremmat kuin Randelinilla. Mestiksestä tullut back up veskari ei siis automaattisesti tarkoita katastrofia yksittäisten pelien osalta. Toki jos koko sarja nojaa kokemattomaan veskariin, niin tilanne on eri. Luukun aukaisuun ei tarvita vuosien Liiga-kokemuksen veskaria. Päinvastoin se asetelma saattaa vaan heikentää joukkuehenkeä, mitä taisi Mikkelissä kauden aikana käydä.

Mutta hienoa on kyllä kun Jukurit, HPK ja Kookoo ovat jo käytännössä kuukauden pelanneet joka pelissä pleijareita. Tätä on SM Liiga parhaimmillaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kohta tulee varmaan yltiöpositiiviskommenttia, mutta kyllä miulla ainakin taas pieni toivonkipinä heräsi.
Ja niin se kipinä hiipui helmikuun viimeisenä päivänä lähes olemattomiin. Just ja just sitä enää erottaa...tuskin sillä ainakaan isoa (heimo)nuotiota enää sytyttää.

Silti loppuun asti taistellen. Koko heimo.
 

Hyppynaru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hpk häviön myötä meillä on vielä täydet mahdollisuudet 10 sijaan. Kerholla 3 peliä jäljellä (KK, Jyp, Ilves), Jukureilla 4 peliä ja Kookoolla 5, joista yks on Hpk mikä voi ratkasta kaiken. Jukureiden on voitettava noista neljästä pelistä vähintään kolme, jos halutaan pleijjareihi. Neljällä voitolla aika varma 10 sija. Täysin mahdollista mutta se vaatii muutakin kuin perussuorituksen tässä vaiheessa. Sport, Saipa ja Jyp, voittakaa KooKoo!
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden on voitettava noista neljästä pelistä vähintään kolme, jos halutaan pleijjareihi. Neljällä voitolla aika varma 10 sija. Täysin mahdollista mutta se vaatii muutakin kuin perussuorituksen tässä vaiheessa. Sport, Saipa ja Jyp, voittakaa KooKoo!
En pitäisi Jukurien neljää voittoakaan vielä varmana lippuna 10 joukkoon (=86 pist). KooKoo saa silti menettää lopuista peleistään neljä pistettä ja yltää silti ohi. Jos Jukurit sattuisi voittamaan vain kolme peliä lopuista, joka olisi sekin kova temppu, niin sitten KooKoo saa menettää jo seitsemän pinnaa säilyäkseen edellä.
Eipä tämä matematiikka paljoa Jukureille lupaa, mutta teoriassa kaikki on siis vielä mahdollista.
 

Savolainen99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiat Kiekko-Espoo
Jos huomenna Jukurit ei ota 3 pistettä Tapparasta, uskon sen pleijari haaveen olevan siinä. Lukko on paha kotona ja Kärppiä ei olla voitettu tällä kaudella kertaakaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
KooKoon sallisi voittaa vain kaksi peliä. Muutoin tulee vaikeaa eikä meille riitä edes neljä voittoa.

Itse veikkaan meille lopuista peleistä 6-9 pistettä, joten ei tässä peli selvä ole mitenkään - veikkaan esim että Sportia ja SaiPaa vastaan on tosi vaikeaa, sopisi tämän kauden kokonaiskuvaan. Jännittävää on!
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Henkilökohtainen veikkaukseni on että ei päästä play-offeihin.
Henkilökohtainen veikkauksesi on 98% oikeassa, KooKoo on erittäin todennäköinen jatkaja. KooKoo pystyi raapimaan kovilta vastustajilta käsittämättömät 7 pistettä. Eli vielä enemmän kuin itse täällä ennustin pari viikkoa sitten. Nyt KooKoolla on vastassa ne helpommat vastustajat. Sportilta ja Saipalta ilmaiset 6 pistettä. Lisäksi vastassa alavireinen TPS, mahdollisuudet menettänyt Jyp ja 6 pisteen pelissä HPK.

Meidän kannalta jos halutaan pitää tätä näennäistä pudotuspeliunelmaa hengissä, tänään riittää vain 3 pistettä. Milloin Tappara on hävinnyt 2 peliä putkeen kyläjoukkueille?
 

Shemeikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mielestäni Jukurit on selvä ennakkosuosikki tänään! Tappara on pelannut jo 2 matsia tällä viikolla ja viimeksi eilen Turussa ja siihen matkustaminen päälle. Voi olla, että jalka ei liikahda niin raikkaasti enää tänään. Träppiä luvassa! Jukurit pesukone pyörimään samalla pesuohjelmalla eli suoraan linkoukselle, niin kuin Hämeenlinnassa 1 erässä. Samat ketkukoostumukset kiitos, ja jos Mäkinen on pelikuntoinen, niin Jormakan ja Huuhtasen väliin 4-ketjuun.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Samat ketkukoostumukset kiitos, ja jos Mäkinen on pelikuntoinen, niin Jormakan ja Huuhtasen väliin 4-ketjuun.
Jep. Tosin tuo on ykkösketju. Ei tuo kokoonpano hassummalta näytä..
 

Liitteet

  • 20230303_120817.jpg
    20230303_120817.jpg
    459,2 KB · kertaa luettu: 94

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mielestäni Jukurit on selvä ennakkosuosikki tänään! Tappara on pelannut jo 2 matsia tällä viikolla ja viimeksi eilen Turussa ja siihen matkustaminen päälle. Voi olla, että jalka ei liikahda niin raikkaasti enää tänään. Träppiä luvassa!
Jukurien lepoetu on kyllä kuuluisia viimeisiä sanoja. Onko kertaakaan hyödynnetty sitä tällä kaudella? Tapparalla varmasti tiivis träppi keskialueella. Mielenkiintoista nähdä löytääkö Jukurit mitään aseita sitä vastaan. Träppi on ollut pahinta myrkkyä tällä kaudella Jukureille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös