Mikkelin Jukurit kaudella 2022–2023

  • 566 965
  • 3 712

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ylivoiman peluutustakin voisi vähän miettiä. Eilen oli 2. erän alussa loistavat mahdollisuudet iskeä, kun KalPa jäähyili. Mäkisen joutuessa myös jäähylle, niin valmennus heitti Heleniuksen ylivoimaan. En kyllä olisi hänelle noin paljoa luottoa antanut tärkeällä hetkellä. Ymmärrän toki, että neljän hyökkääjän peluutuksessa kahteen yv-ketjuun ei ollut enää montaa vaihtoehtoa, mutta olisin peluuttanut sitten kahdella pakilla. Heleniukselle tulikin avopaikka erän ekassa yv:ssä, mutta ei saanut siitä sisään. Kokeneempi pelimies olisi tuosta laittanut.
Kuinkahan monta kertaa 5-3 yv:tä on edes harjoiteltu. Sen verran tuntui olevan eilen kupongit hukassa, ettei selkäytimestä kovin montaa laadukasta liikettä kentällä nähty. Kirk ja Häkkilä ovat ehkä olleet niistä treeneistä sivussa, kun eivät oikein edes tienneet millä kohdalla kenttää olisi pitänyt pelata.
 
Jotenkin alkaa olla henk.koht energiat aika vähissä tän joukkueen tukemisen suhteen. Aivan turhauttavan turhia tappioita ilta toisensa jälkeen. Pelitapaetu vastustajalla illasta toiseen ja nyt kun ei pystytä yksilöillä voittamaan, niin tulos on tämä. Joku sanoi kotva sitten tälläkin palstalla, että katsoo ennemmin nykytyylillä pelaavaa joukkuetta ja häviää kuin jotain muuttaisi voittavaan suuntaan, vieläkö ollaan tätä mieltä? Eikä nyt mennä pelkästään pelitavan taakse, mutta kyllä se perkele vaikeuttaa pelien voittamista, kun joudutaan yksilötasolla tekemään täysin absurdia tulosta, jos halutaan voittaa. Joukkueena tuo joukkue ei pelaa. Alivoimasta en jaksa edes sanoa mitään.

Ehkä tästä jotenkin saadaan akut ladattua viimeisiin peleihin, vaikeaa ja työlästä se on niin itsellä kuin joukkueellakin.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Vielä olisi muutama vapaalippu tämän vuoden runkosarjaa varten jemmassa. Ne nyt on vissiin pakko käyttää, kun on lahjaksi saanut. Mutta muuten saa kyllä sammuttaa valot. Ei tästä tule enää lasta eikä paskaa. Noin huonoa puolustuspelaamista ei voi olla olemassakaan.
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Yhtään prkl peliä ei voi voittaa noin luokattomalla puolustuksella. Mitä helvettiä siellä tapahtuu? Häkkilät ja Jurmot voi mun puolesta suksia,,,,
Paskaa on puolustus ollut jo siitä lähtien, kun eräs tanskalainen Isäntä isolla I:llä joutui sivuun pelaavasta kokoonpanosta. Jurmo pystyy keskimäärin pelin aikana tuoda kiekon hyökkäysalueelle noin, 3 kertaa jolloin hänen pelaamista sietää jopa katsella, muuten hänellä tulee kyllä todella höntyilymäisiä ratkaisuja ympäri kenttää onneks lähtee Ässiin ottamaan huitomis-, koukkaamis- ja kampitusjäähyjä ensi kaudelle… Häkkilän hurjalla ei tahdo fyysisyys vieläkään riittää, vetokin aika tuhnu. Sitten tähän kaksikoon vielä Forsblom lisäyksenä niin en tiedä enää mitä hänestä pitäisi sanoa.

Meidän puolustuksen ja AV:n lisäksi hyökkäyskään ei kovin vaarallinen ole ollut. Ei kovin usein päästä suoriahyökkäyksiä tekemään toisinkuin vastustajamme, joka keskimäärin rokottaa joka pelin aikana kolmesti meidän päädyssä sellaisista…
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
5, 10, 15-ottelun kuntopuntarissa ollaan periaatteessa viimeisiä. Saipa ainoastaan takana ja ei ole tällä hetkellä minkäänlainen vertailukohta. Itse lasken Jukurit vihoviimeiseksi. 20-ottelun puntarissa ainoastaan Jyppi takana. Pitäisikö Hakkaraisen ja Jokisen klaanin tehdä johtopäätökset Jukurit- nimisen edustusjoukkueen anteeksiantamattoman aneemisesta esityksestä Ikiomalla. Mitä on tapahtunut viimeisen parin kuukauden aikana?

Onko kuorma ollut liian iso?
Onko kuormalla rasitettu tietyt pelaajat tukkoon/sairastuvalle?
Puolustuspelaaminen, onko johdanne tästä?
Liian pienellä rosterilla lähtö kauteen?

Kun fyysinen pettää, pettää henkinenkin. Ei ne pelaajien taidot mihinkään ole kadonneet.

Olisiko CHL pitänyt jättää välistä? Ohkaisella kokoonpanolla tälläiseen sirkukseen ja sitten mumistaan julkisesti jostain otteluohjelmasta ja kun ei pystytä vaikuttamaan. Annan neuvon: Mihin et itse pysty vaikuttamaan, niin älä ressaa vaan tee tarvittavat johtopäätökset aivan itse. Nyt sai sen vaikutelman, että Jukurit-laiva oli todellakin aaltojen päällä ja vietävissä. Nyt kuvioon astuu seuran omistajat. Jos ja kun sirkukseen lähdettiin, oliko tuen puute palkinto nyt nähdystä sonnasta.

Valintojen maailma.
Täysin riittämätönhän tuo rosteri oli, eikä siihen ongelmaan reagoitu ennen uhkakuvien realisoitumista kovin karulla tavalla. Tolkuttomat loukkisumat päälle, mitkä toki nekin voi osaltaan johtua ratkaisupelaajien ylipeluuttamisesta kun sarjatasolle riittäviä kavereita ei vaan ole peluutettavaksi (ja nyt nähdään mitä seuraa kun niitä joutuu silti peluuttamaan). Pelikirjan hukassa olevat sivut eivät tokikaan auta tilannetta lainkaan.

Tuolla pelisapluunalla pitäisi olla tuplasti kovempi pelaajabudjetti ja rosterissa oliverlarseneita jokaiseen pakkipariin ja hyökkäyskentästö täynnä huuhtasia. Kun siellä kuitenkaan noita ei ole määräänsä enempää ja rasituksesta johtuen ovat vielä suurimman osan kaudesta telakalla, niin olisi kiva että kompensoitaisiin jollain järkevällä pelisysteemillä.

CHL olisi pitänyt jättää omaan arvoonsa ja antaa siellä hyvää kokemusta kakkosrosterille. Selkein esimerkki täydellisestä (metatason )pelinlukukyvyn puutteesta oli päästää Krivokrasov kentälle Prahassa, missä kotijoukkueella ei ollut mitään voitettavaa (eikä siten mitään hävittävääkään) ja melko vahvat merkit ilmassa että sikailua on luvassa ja venäläispassin omaavan pelaajan tapauksessa vielä rasistisin motiivein. Tuo teloitus lukuun ottamattakin, täysin turhaa avainpelaajien riskeeraamista merkityksettömässä turnauksessa mistä konkreettisena tuloksena lähinnä taloudellista persnettoa ja pari pitkää loukkia.

Tästä tuli sitten se välikausi, toivottavasti toimistolla otetaan oikeasti oppia ja osataan korjata ne asiat mitä ensi kaudelle on korjattavissa. Joukkueen runko pysyy kasassa eikä siinä ole isoja valuvikoja, vaikka ilmeisiä puutteita onkin (edelleen lähinnä älyvapaan kapeasta rosterista, minkä luulisi olevan melko helposti joskaan ei ilmaiseksi korjattavissa oleva ongelma). Ensi kaudelle pitää hommata joukkue, ei koutsin fiilis, edellä muutama laadukas ja rooliinsa sopiva pelaaja, sekä etenkin taktiikkavalmentaja kellä on ymmärrys nimenomaan Suomessa toimivasta vaus- ja puolustuspelistä. Myös erikoistilannenäkemystä olisi kiva olla hankittavalla taktikolla. Lydman voi siirtyä hakemaan kannuksia vaikka u20 tiimistä, jonka nykyinen päävalkku saisi lähteä mahdollisimman heti helvettiin organisaatiosta, vaikka ensi kausi onkin todennäköisesti pilattu jo ennakkoon tämänvuotisen farssin seurauksena.

Toki riski olemassa että OJ ei suostu suitsintaan ja siinä menee sitten se selkein syy miksi Jukurit ovat saaneet joukkueeseensa selvästi korkeamman profiilin pelaajia, kuin sarjan pienimmältä seuralta odottaisi. Vaikeahkoja valintatilanteita ja kaikkia vituttavia kompromisseja todennäköisesti nähtäneen, vaikkei se nyt OJ:llekaan mikään turhan mairitteleva työnäyte ole tarunhohtoista tai oikeastaan yhtään mitään sarjaa silmälläpitäen että joukkueensa kannattaisi heittää ylivoiman uhatessa yksi omiin, ettei menetä suotta aikaa jolla yrittää joka tapauksessa toteutuvaa vastustajan maalia kuroa kiinni.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tämähän oli allekirjoittaneen näkemyksen mukaan täysin nähtävissä kauteen lähtiessä. Johtajuus/johtajat epäonnistuivat nyt ja oppi on otettava. Toinen 'holeinone' näki päivänvalon Larsenin jäädessä pitkälle saikulle. Miehen edellinen loukki näyttäytyi jokseenkin samanlaiselta. Puolustuspään ongelmat nostivat päätään ja vaikeata oli.

Päästään taas tähän reagointiin. Ihmettelen kovasti, että joukkue joka kolkuttelee jo kuuden sakin portteja ja miesvahvuudesta tippuu äijiä ei tähän reagoi. Helppo jälkiviisastella..
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Päästään taas tähän reagointiin. Ihmettelen kovasti, että joukkue joka kolkuttelee jo kuuden sakin portteja ja miesvahvuudesta tippuu äijiä ei tähän reagoi. Helppo jälkiviisastella..
Tuleekohan tässä esiin kapeahko omistajapohja, joka ei tällä hetkellä halua enää satsata joukkueeseen ennen kuin jotain valoa on pankkitilin saldon osalta nähtävissä.

Yleisöä ei ole käynyt odotetusti ja minkälainen tulos ollaan muusta myynnistä saatu, tiedä näitä. Viime ja tällä kaudella olisi joukkueesta ja valmentajista saanut vaikka mitä irti mutta en tiedä miksi juurikaan mitään olla saatu kaupallistettua. Jotenkin tuntuu että sekä valmennuksessa, joukkueessa ja toimistolla tehdään tällä hetkellä vain tarpeellinen, ei mitään muuta ylimääräistä.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tuleekohan tässä esiin kapeahko omistajapohja, joka ei tällä hetkellä halua enää satsata joukkueeseen ennen kuin jotain valoa on pankkitilin saldon osalta nähtävissä.

Yleisöä ei ole käynyt odotetusti ja minkälainen tulos ollaan muusta myynnistä saatu, tiedä näitä. Viime ja tällä kaudella olisi joukkueesta ja valmentajista saanut vaikka mitä irti mutta en tiedä miksi juurikaan mitään olla saatu kaupallistettua. Jotenkin tuntuu että sekä valmennuksessa, joukkueessa ja toimistolla tehdään tällä hetkellä vain tarpeellinen, ei mitään muuta ylimääräistä.
Päästään toki muuhun aiheeseen, mutta pitäisikö sarjat aukaista?
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Onko kellään sisäpiiritietoa eilisestä wilhelm-burgerking-reissusta?
Äläs nyt, kyllä jätkät vieraili muuallakin kuin Wilhelmissä….

Taisivat tehdä lauantain kunniaksi baarikiertueen, kun huomenna arjen kunniaksi alkaa päiväkotikiertue!

Eivaan, normaaleja ihmisiähän noikin jätkät on. Antaa heidänkin pitää hauskaa, kyllä tollanenkin kuuluu heidän elämään! Ei tietystikään tarvitse kokoajan totakaan tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit
Panokset kovenee, huomenna vastassa hyvävireinen Ässät. Juhis ja Mäkiaho ilmeisesti jälleen mukana, mielenkiintoista nähdä kentälliset. Kakkosta en muuttaisi oli kuitenkin selkeästi paras koostumus viikonloppuna.

Toivottavaa, että taktisella puolella on vedetty kani hatusta ja nyt viisikkopeli toimii ja erityisesti puolustaminen on jämäkkää, eikä yhtään helppoa mene omiin.

Meidän pudotuspelit alkaa nyt, jännä helmikuu tulossa.
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Panokset kovenee, huomenna vastassa hyvävireinen Ässät. Juhis ja Mäkiaho ilmeisesti jälleen mukana, mielenkiintoista nähdä kentälliset. Kakkosta en muuttaisi oli kuitenkin selkeästi paras koostumus viikonloppuna.

Toivottavaa, että taktisella puolella on vedetty kani hatusta ja nyt viisikkopeli toimii ja erityisesti puolustaminen on jämäkkää, eikä yhtään helppoa mene omiin.

Meidän pudotuspelit alkaa nyt, jännä helmikuu tulossa.
Ässillä huomiseen peliin alle päivä palautua tämänpäiväisestä mittelöstä Kouvolassa. Huomenna Heimon on pakko olla heti alusta nälkäinen, valmiina kamppailemaan ja iskemään kova paine Ässä puolustukseen.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mietitäänpäs takavuosien senttereitä. Mitä eroa on tavarahissillä ja Pitkäsellä? Ajatuksenkin tasolla aivan makaaberi vertailu, mutta ei voi mitään.

Tavarahissi oli parempi aloitusympyrässä.
Vääntömomentti eri levelillä.
Tällä hetkellä olisi vahvistus nykypitkäseen.


Siinä muutama. Aivan järjetön vertailu, mutta kertoo meidän hankintojen onnistumisprosentista tärkeimmille pelaajapaikoille. Tavarahissi mahtuisi tämän hetkiseen nippuun mennen tullen. Ei uskoisi..
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Pieni vilkaisu otteluohjelmaan toi sen ymmärryksen että runkosarjahan loppuu aivan kohta, mahdollisista vahvistuksistahan ei hetken päästä ole mitään hyötyä. Tuskin mitään tapahtuu niin nopeasti että askissa olisi uutta ukkoa ensi viikollakaan niin sen jälkeen on pelejä jäljellä 10.

Onko missään pläräilty numeroita siitä minkälaisia pistesaaliita seuraavasta 5 pelistä olisi pakolla otettava että paikka sääleihin varmistetaan.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pieni vilkaisu otteluohjelmaan toi sen ymmärryksen että runkosarjahan loppuu aivan kohta, mahdollisista vahvistuksistahan ei hetken päästä ole mitään hyötyä. Tuskin mitään tapahtuu niin nopeasti että askissa olisi uutta ukkoa ensi viikollakaan niin sen jälkeen on pelejä jäljellä 10.

Onko missään pläräilty numeroita siitä minkälaisia pistesaaliita seuraavasta 5 pelistä olisi pakolla otettava että paikka sääleihin varmistetaan.
Lopuista peleistä (15 kpl) pitäisi saada reilu 1,8p/peli. Nyt viimeisistä 15 pelistä ollaan saatu 0,93p/peli.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuten oli syytä olettaa, toinen kausi tulee testaamaan Jokisen pelitavan monipuolisuutta ja toimivuutta sen jälkeen, kun vastustajat ovat viisastuneet ja nöyrtyneet hieman erilaisen pelillisen lähestymistavan edessä. Tai, testasihan viime kevään playoff-sarjakin jo osaltaan.

Viime kaudella kiistatta päästiin pelitavalliseen yllätykseen ja iskettiin pelillisesti sellaisiin kohtiin, jotka eivät oikein ole suomalaisten joukkueiden mukavuusalueella.

Nyt tilanne on se, että vähitellen oikeastaan kaikki Jokisen pystysuunnan kiekon kilpailuedut on vastustajien toimesta viety.

Koko ajan paremmin vastustajat osaavat katkaista Jukurien nopeat pelinkäännöt keskialueella eikä laadukkaita suorahyökkäyksiä ja niiden jälkeisiä jatkopaineita synny. Viime kaudella vastustajat lähtivät mukaan Jukurien luistelukilpailuun ja "hallitun kaaoksen aiheuttamiseen" ja useimmiten hävisivät, nyt läksyt on tehty paremmin. Matalahko, tiivis keskialueen trap on myrkkyä Jukurien peli-ajatukselle, jossa pitäisi nopeasti kyetä toimittamaan kiekko keskialueen yli ja luoda maalipaikat lähinnä prässipelin riistojen kautta.

Jokinen ei osaa organisoida eikä harjoittaa joukkueelle kontrolloituja lähtöjä, tämä vaikuttaa nähdyn perusteella selvältä. Todennäköisesti siksi niitä pelataan määrällisesti niin vähän, ja kun pelataan, ne ovat laadullisesti luokattomia. Kun vastustaja on ehtinyt organisoitua puolustamaan viisikkona, Jukurit ei vastaavasti kykene hyökkäämään viisikkona, minkä vuoksi tyydytään kääntämään alivoimaisena, ja palataan jälleen edellisen kappaleen ongelmaan.

Prässipelaamista pakotetaan eli huolimatta siitä, että vastustajat jatkuvasti paremmin ja paremmin tulevat kiekotellen Jukurien myöhästelevän ja alivoimaisen (jälleen jatkumoa edellisissä kappaleissa mainituista hyökkäämisen ongelmista) paineen alta pois, Jukurien pelaajat on käsketty viemään prässipelit loppuun myöhästymisestä huolimatta. Jukurit ei nöyrry pelaamaan kaksivaiheisen karvauksen periaatteella, vaan edelleen uskotaan, että tarpeeksi voimakkaalla jalkatyöllä vastustajan kontrolloitu pelin rakentaminen ennemmin tai myöhemmin puuroutuu ja riistopelaamiseen päästään käsiksi. Jos katsotaan viimeisimmät ottelut tämänhetkisellä pelaavalla kokoonpanolla, ei tässä tavoitteessa ole onnistuttu Kalpaa, Kerhoa, Kärppiä, KooKoota eikä edes Saipaa vastaan.

Mitä tulee puolustuksen ongelmiin viime aikoina, puhuisin ennen kaikkea puolustusvalmiuden ongelmista. Jos katsoo nauhalta vaikka 20 viimeisintä Jukureille tehtyä 5v5-maalia, niin nämähän ovat toisteisesti tilanteita, joissa Jukurit on ensin prässännyt myöhässä ja sitten vastustaja tekee kolmen kaistan suorasta hyökkäyksestä maalin samalla, kun Jukurien kolmas hyökkääjä ja lopulta usein toinen pakkikin ovat jääneet pelin yläpuolelle. Joukossa on toki muutama puhdas PAPP-nukahdus ja maalivahdin epäonnistuminen, mutta nämä suorahyökkäyksen puolustamistilanteet ja niitä edeltäneet myöhästyneet oman alueen täytöt ovat täysin yliedustettuna. Jukurit yksinkertaisesti puolustaa liikaa eteenpäin myöhässä sekä hyökkäysalueellaan että vielä keskialueella ja omalla siniselläkin, eikä tämä tapa pelata enää tuota sitä sekaannusta vastustajien pelinrakentamiseen, minkä se toimiakseen vaatisi. Jukurien puolustussinisen ylitykselle ei ole oikein minkäänlaista hintaa tällä hetkellä.

Tähän päälle tulee epävarma maalivahtipeli ja täysin alle kaiken arvostelun oleva alivoimapeli, johon käytännössä hävitään otteluita tällä hetkellä. Jokisen kummalliset kommentit taannoisessa haastattelussa viittasivat siihen suuntaan, että osaamista laittaa tätäkään asiaa kuntoon ei ole.
 

Valtter1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se on tänää Jokisen poppoolla "kasvojen pesun paikka". Siel luultavasti vähä väsynyt patapaita porukka ku eile tiukka peli ollut. Ja omissa papereissa liigan kuumin molari luultavasti kanssa vastassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Deeq
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös