Mikael Granlund

  • 1 592 010
  • 3 133
Käsittääkseni NHL-pelaajia voidaan alkaa testaamaan heti, kun heidät on valittu alustavalle listalle olympiapelaajia. Tiedä sitten mikä on käytäntö ja testataanko näitä pelaajia esim. kesällä. Muistelen, että ainakin Saku Koivu oli joutunut viisi kertaa testiin ennen Vancouveria.

Ymmärsinköhän oikein erästä lehtijuttua lukiessani, että WADA on vaatinut NHL:ää tiukentamaan pelaajien testausta nyt ennen kisoja. Mutta käsittääkseni ne on edelleen NHL:n porukkaa jotka hoitaa testauksen. Ne sitten soittaa wadalle, että on tehty tosi paljon testejä mutta itse asiassa näissä ei kyllä näy mitään merkkejä kiellettyjen aineiden käytöstä. Kukaan ei siis näköjään oo käyttäny mitään.
Eli voi vitju miten naurettavaa. Prööt vitju. Puolueettomat ja lahjomattomat testaajat kun tekis yllätystestin joka joukkueeseen niin alkais savu nousta kun niin monta käryä yhtyy. No eihän ne suostuis kusemaan muille kuin NHL:n omille luottotestaajille jotka antaa sellaisen tuloksen mitä halutaan.

Baseballissahan joku ihme megatähtilegenda kyllä käräytettiin, ja muutamia vuosia sitten joku toinenkin iso tähti. Ja varmaan muitakin.
Matti Hagman kertoi kirjassaan miten olivat joskus tulleet lentokentälle vieraspelimatkalta, ja hän ei tällä kertaa mennytkään suoraan kotiin kentältä, vaan haki jotakin tavaroita hallilta. Siellä oli sitten pukuhuoneen pöydällä pussillinen jotakin pillereitä, ja kun Hagman katseli pussia niin huoltaja tuli pukuhuoneeseen ja käski tätä vetämään ne pillerit alas vessanpöntöstä.
"Tätä ei sitten koskaan tapahtunutkaan" sanoi huoltaja.

Granlund on kyllä potenttiaalinen peluri, mutta nyt kuullostaa siltä että kohta hän löytää itsensä paikalliselta linjaauto asemalta odottamassa Greyhoundia joka menisi Des Moinesiin.
Eihän se olekkaan mikään maalin tekiä mutta enään ei varmaan kovin montaa peliä ole vara hiihdellä nollat taulussa. Kyllä tuolla peliajalla sentään muutaman kerran kaudessa pitää maaliin osua.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Mitämitä, onko siellä löytynyt connection tämän Pominvillen kanssa? Nättejä set uppeja Mikeltä viime yönä. Pää ylhäällä ja syötöt lapaan.

Maali tulee vielä. Tekee tulevalla viikolla maalin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Granlund on kyllä potenttiaalinen peluri, mutta nyt kuullostaa siltä että kohta hän löytää itsensä paikalliselta linjaauto asemalta odottamassa Greyhoundia joka menisi Des Moinesiin.
Eihän se olekkaan mikään maalin tekiä mutta enään ei varmaan kovin montaa peliä ole vara hiihdellä nollat taulussa.

Näiden tummennettujen lisäksi vielä parit puuttuvat pilkut, ja Jatkoajan historian kieliopillisesti surkein viestinpätkä voidaan palkita. Jos tämä olisi oppilaani (5.-6. luokka) tekosia, niin sellainen 5+ voisi tulla arvosanaksi. Jos oikein hyvällä tuulella olisin, niin 6-.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hienoja passeja olivat molemmat. Semmosia mitä MG viljeli jo MM-kisosissa ja kotoisessa sarjassa.

Kyllähän Mikke on jonkinverran laukonut ja ei hänen ranteensa mikään surkea ole, joten se on vain ajankysymys milloin maalejakin rupeaa tulemaan.

Mutta on selvää, että MG on ottanut selvän askeleen kehityksessä ja vakiinnuttanut paikkansa Minnesotan kokoonpanossa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Homma toimii ja luistin kulkee. Tällä hetkellä Granlund on Wildin vaarallisin sentteri hyökkäyspäässä. Vain ja ainoastaan Yeon totaalinen auktoriteetin puute estää Granlundia ja Parisea pelaamasta yhdessä. Eihän kapteenien kapteenia voi "alentaa" ottamalla joukkueen parhaat maalintekijät hänen rinnaltaan pois.

Hienosti alkaa näyttämään kemia löytyvän Granny ja Pommersin väliltä ja on vain ajan kysymys kun Granlund saa oman maalisarakkeensakin pois nollilta. Tekee jatkuvasti oikeita asioita (poislukien hölmöt jäähyt) ja näyttää nälkäiseltä kentällä. Edelleen toki helisemässä valtaosassa kaksinkamppailuista laidan lähettyvillä, tosin Wildin uusi pelityyli pyrkii välttämään laidoissa nahistelua ja pyrkii ennemmin kiekkokontrolliin kuin siihen viimekaudella peli-ilon tappaneeseen dump'n'chase kuraan. Tämä pelityyli sopii Granlundillekin kuin nenä päähän. Kausi on nuori ja uskon, että Granlund vähintäänkin säilyttää tasonsa, toiveena toki on, että ottaa vielä askeleen tai jopa kaksi eteenpäin ja tekee Wildin valmennukselle mahdottomaksi sen, että hänet siirrettäisiin pois top 6:sta, puhumattakaan AHL-komennuksesta.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näen Barkov-hypetyksen (ihan aiheellista) hyvänä asiana Granlundin kannalta, kun ei tarvitse enää kantaa yksinään hirveitä paineita onnistumisista. Vitutti kaverin puolesta viime kaudella oikein huolella, kun media asetti hirveät odotukset ensimmäiselle kaudelle, ja sitä kautta suurimmalle osalle faneista muotoitua mun mielestä vääristynyt kuva siitä, mitä Granlundilta sopi odottaa NHL-uran alkuhetkiltä. Mä en nähnyt Mikkeä minään floppina, itseasiassa kausi meni ihan niinkuin uraansa P-Amerikassa aloittevilla yleensä menee varsinkin eka kausi - seilailua AHL:n ja NHL:n välillä, 1-YV:ltä neloskentän laitaan. Joku teki muistaakseni täällä tai Suomi Sotsissa -ketjussa oikein hyvän listauksen, miten on viime vuosina sujuneet NHL:ään varattujen top 10(?) -pelaajien urat ensimmäisinä vuosina ja Granlund veteli muistaakseni hyvin keskimääräisellä kaavalla kaikilla mittareilla. Eli en itse ainakaan ole vielä ollenkaan huolissani etteikö Granlund ole vielä joskus pysyvästi kahden ensimmäisen kentän kamaa Nahilassa. Ja kuten monesti todettua, nuori kundi ja paljon aikaa vielä kehittyä.

Mukava nähdä että alkukausi on pisteellisesti ja puheista päätellen myös pelillisesti alkanut hyvin. Olen yhden pelin Minnesotalta nähnyt tällä kaudella ja siinä Granlund oli pirteä ja vaarallisen oloinen ja saalisti yhden syöttöpinnan heti ottelun alussa. Mun kisakoneeseen mahtuu Granlund helposti 2-3 kenttään, samoin Barkovia katselen paljon mielummin kuin jotain Olli Jokista. Granlund-Barkov-Selänne kutkuttaisi jollain tavalla nähdä.
 
Näiden tummennettujen lisäksi vielä parit puuttuvat pilkut, ja Jatkoajan historian kieliopillisesti surkein viestinpätkä voidaan palkita. Jos tämä olisi oppilaani (5.-6. luokka) tekosia, niin sellainen 5+ voisi tulla arvosanaksi. Jos oikein hyvällä tuulella olisin, niin 6-.

Pakanan pakana, miten onkin noin monta virhettä sattunut... noh itse asiassa ihmeen pitkään kesti ennen kuin joku nieli syötin. Itsekin kyllä hieman yllätyin kun sain äidinkielestä jopa e:n vuonna 2006.

Kyllähän tuo siltä vaikuttaa, ettei Granlund ole menossa farmiin, maalittomuudesta huolimatta. Onhan tuo silti vähän epäilyttävää jos Wildin kärkiketjujen sentterit on Koivu ja Granlund, jos siis ajatellaan menestysmahdollisuuksien kannalta. Tavallaan hyvä paikka kehittyä ja opiskella tuo kakkossentterin rooli, kun ei ole oikein parempiakaan tarjolla siihen, mutta ei se 30+ pistettä olisi kuitenkaan kovin vakuuttavaa tulosta tuossa roolissa.
Pitkän tähtäimen projekti.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Merkityksetöntä vinkumista

On se nyt kumma juttu, kun Mikke vihdoin ja viimein esittää hyviä otteita niin silti täällä pitää maalailla piruja seinille sekä vähätellä saavutuksia ja tuloksia. Mitä jos pitäisit mölyt mahassasi jos sinulla ei ole mitään muuta annettavaa kuin toisten kirjoittajien provosoiminen. Ihan järjetöntä.

Itse ketjuun aiheeseen sen verran, että Mikke on onnistunut nyt löytämään paremmin sen rytmin mitä NHL:ssä pelaamiseen vaaditaan ja toivottavasti meno jatkuu noususuhteisena!
 

J.A.V.

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP (sympatiat SaiPalle), Leijonat, Kazan, NHL
Kappas, alkaako Kulta-Mikke nostamaan päätään? Johan sitä yhtä maalia hehkutettiin jo alkuvuodesta! #hymiö

Enempiä vitsailematta, niin kyllä Granlund alkaa olemaan NHL:ään oikeuttavalla tasolla. Varsinkin Pominvillen kanssa pelaaminen tekee MG64:lle hyvää. Sitten odotellaankin Yeon päätöstä nostaa Granlund ykkösvitjaan Parisen rinnalle. Ai jumankauta siinä voisi olla kova syömähammas Wildin aneemiseen hyökkäykseen!
 
Homma toimii ja luistin kulkee. Tällä hetkellä Granlund on Wildin vaarallisin sentteri hyökkäyspäässä. Vain ja ainoastaan Yeon totaalinen auktoriteetin puute estää Granlundia ja Parisea pelaamasta yhdessä. Eihän kapteenien kapteenia voi "alentaa" ottamalla joukkueen parhaat maalintekijät hänen rinnaltaan pois.

Ehkä Yeo miettii myös sitä, että ykkössentterinkin pitää pelata peliä kahteen suuntaan. Ja myös hyökkäyspäässä joudutaan aika usein painimaan ja vääntämään kiekosta kulmissa. Siinä hommassa Koivu-Parise-kaksikko toimii kuin junan vessa.

Granlund-Barkov-Selänne kutkuttaisi jollain tavalla nähdä.

Mua ei kutkuta niinkään ajatus Granlund-Barkov-kaksikosta olympialaisissa, koska bergeroneja ja crosbyjä vastaan eivät tuollaiset märkäkorvat paljon juhli (joojoo, se 1+2-peli nähtiin kyllä), mutta MM-kisoihin toi olisi kyllä jo ensi keväänä nähdäkseni aika kova parivaljakko. Tuskinpa se osallistuminen kummallakaan ainakaan siitä jää kiinni, että seurajoukkueen pelit vielä toukokuun puolivälissä jatkuisivat.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onpas täällä paljon pikkutyttöjä kirjoittelemassa. Jos ottelun jälkeen tuloksena on 0+0, niin valmentaja ja ketjukaverit ovat ihan paskoja. Jos saldona on 0+2, niin mr. G. on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Ja valmentaja on edelleen paska, kun G ei pelaa enemmän, ykkösylivoimassa ja parempien ketjukaverien kanssa. On ainakin paras sentteri Minnesotassa. Niih.

G:ltä henkilökohtaisesti paras matsi NHL:ssä viime yönä. Rooli huomioon ottaen tehoja odotetaan jatkossakin kohtuulliseen tahtiin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Paljon kuulee puhetta siitä, että Mikke pitäisi siirtää "ykköskenttään" Parisen vierelle ja entistä isoimmille minuuteille myös YV:llä. Itse alan kallistua sille kannalle, että ainakin kymmenisen ottelua niin sanotusti mennään nyt näillä. Perustelut:

1. YV toimii tuloksellisesti edelleen. On mahtavaa, että Yeolla on plakkarissa Miken tasoinen pelintekijä, jonka voi heittää ykkösylivoimaan, jos se jossain vaiheessa tuloksellisesti alkaa hiipumaan. Näissä kokoonpanomuutoksissa kannattaa olla varovainen silloin, kun ne tuottavat tulosta. That said, olen valtaosan kanssa samaa mieltä siitä, että 5-3-ylivoimalla Mikestä olisi varmasti hyötyä. Edellisen pelin tapaisia munattomia ja ideaköyhiä viiskolmosia ei varmasti Yeokaan jaksa kovin pitkään katsella. Jokin aika sitten olin muuten sitä mieltä, että Mikke ykkösylivoimaan no matter what. Näin ne ajatukset kypsyessään muuttuvat :)

2. Jonkun täytyy pelata vastustajan parhaita vastaan ja tällä hetkellä näen edelleen Mikko Koivun ja Zach Parisen olevan tähän tilanteeseen parhaat mahdolliset miehet. Kokonaisvaltainen kaksisuuntainen peli ja henkinen kantti lienevät kuitenkin vielä astetta korkeammalla tasolla tällä kaksikolla verrattuna toista kautta Pohjois-Amerikassa pelaavaan Granlundiin. Lisätty peliaika tai siirto Parisen vierelle asettaisi nähdäkseni Granlundin siihen asemaan, että vastaan luistelevat kaverit olisivat sitä vaarallisinta A-luokkaa ja takaiskuja tulisi auttamatta enemmän. Nuorukaisen itseluottamukselle on tällä hetkellä parempi pelata ns. tutkan alla ja naputella tasaiseen tahtiin pisteitä vastustajan kakkos- ja kolmoskenttiä vastaan.

3. Viime yön peli osoitti, että Pominville "näkee" Miken pelin ja kykenee loistopassit myös viimeistelemään. Otanta on auttamattoman pieni, joten siksi katsoisin seuraavat kymmenisen peliä. Toiselle laidalle voi sitten laittaa Coylea, Niederreiteria yms. Jos Granny-Poms -kaksikko toimii, on Yeolla ja kumppaneilla käsissään herkullinen tilanne.

Varovaisuus ei aina ole pahasta. Etenkään nyt kun Minnesota Wild ei täysin katastrofaalisesti pelaa. Pidän joukkueen peli-ilmeestä tällä kaudella tähän saakka. Toki on paljon kysymysmerkkejä ja pieniä ongelmiakin, mutta kellä ei. Etenkin Miken tilanteessa tällä hetkellä on varottava "liian paljon liian nopeasti"-skenaariota. Mentaalipuolella on ollut monen pelaajan make or break myös NHL:ssä. Periaatteessa olisi voinut kirjoitella nämä Wild -ketjuun, mutta olkoot nyt täällä. Kommentointi ja kritisointi on suotavaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Joku teki muistaakseni täällä tai Suomi Sotsissa -ketjussa oikein hyvän listauksen, miten on viime vuosina sujuneet NHL:ään varattujen top 10(?) -pelaajien urat ensimmäisinä vuosina ja Granlund veteli muistaakseni hyvin keskimääräisellä kaavalla kaikilla mittareilla.

Tuossa draftissa valittiin Top-10 sakissa 8 hyökkääjää ja Granlund valittiin niistä viimeisenä numerolla 9. Taylor Hall, Tyler Seguin ja Jeff Skinner on selvästi muita edellä tuosta kympinsakista, mutta jos piste/peli keskiarvoa verrataan, niin Granlund on heti tuon ryhmän takana 4. sijalla. Takana on numeroilla 4-6 valitut Ryan Johansen, Nino Niederreiter, Brett Connolly ja numerolla 8 huudettu Alexander Burmistrov, joka on jo kerennyt KHL:n karkaamaan. Myös AHL piste/peli keskiarvoilla mitattuna Granlund on vetänyt paremmin kuin kyseinen nelikko joka ennen Granlundia varattiin. Lisäksi kyseisillä pelaajilla on vähintään melkein puolet enemmän NHL pelejä alla, joten näytönpaikkoja on ollut.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Vain ja ainoastaan Yeon totaalinen auktoriteetin puute estää Granlundia ja Parisea pelaamasta yhdessä. Eihän kapteenien kapteenia voi "alentaa" ottamalla joukkueen parhaat maalintekijät hänen rinnaltaan pois.
Toisaalta Koivu-Parise -parivaljakon peliäkin varmaan helpottaa, jos myös kakkosketju vihdoin nousisi sille tasolle, missä sen pitääkin olla. Eikö tämä nyt ole juuri hyvä tilanne, jos joukkueella on vihdoin kaksi hyökkäyspäässä toimivaa ketjua? Sinä siis olisit heti taas laittamassa munat samaan koriin ja rikkomassa yhden edes jotenkin tällä kaudella toimineen parin, ja taas oltaisiin täysin yhden ketjun varassa. Granlund tarvii vierelleen sellaisen kaverin, joka hakee kiekottomana paikan ja laittaa paikasta kiekot maaliin ja tämä kuvaus ei kyllä täsmää Pariseen. En kyllä ymmärrä, miten muka Parisen pelityyli sopisi paremmin Granlundille, kuin Koivulle.

Vaikka kehitys on selvästi menossa oikeaan suuntaan, ei Granlund edelleenkään taida olla valmis kantamaan sitä vastuuta koko joukkueen tuloksesta, mitä Koivu on tähän asti joutunut tekemään. Eikö Granlundilla ole nyt juuri hyvä paikka kehittää peliään ykkösketjun takana ja ottaa se paikka ykköskentässä ajan kanssa?

On tämä muuten välillä rasittava ketju lukea, kun mopo keulii vuorotellen suuntaan tai toiseen yhden pelin perusteella. Kertoo kyllä jotain siitä ryppyotsaisesta asenteesta, jolla Suomessa urheilua seurataan.
 
En nyt lukenut kaikkien viestejä, mutta tuli tosiaan katsottua tuo peli viime yönä ja kyllä Yeo käsittelee Mikkeä paljon, paljon paremmin kun esimerkiksi Rolston Grigorenkoa Buffalossa.

Sanoin tämän tuolla seuranta ketjussakin, mutta kirjoitellaan nyt tännekkin tuo mielipide.

Tämä tosiaan johtuu siitä, että Mikke pelaa sitä toista kauttansa siellä ja moni tuntuu unohtavan, että Mikellä on tommonen 39 peliä takana tällä hetkellä NHL kaukaloissa.

Katsotaan sitä Miken ameriikan peliä tuolla 100-150 pelin jälkeen, että miltä se näyttää ja laitetaanko sinne ykkös ylivoimaan vai mitä touhutaan, sillä nyt liian paljon vastuuta saattaa murentaa nuoren miehen itseluottamuksen.

Järkevää antaa kaverin totutella peliin rauhassa. Tällä kaudella se mahdollisuus on kuitenkin helppo antaa niin, ettei joukkue siitä (puolustuksellisesti tai muuten) kärsi, vaan saattaa jopa hyötyä.

Minä en mikään koutsi ole, mutta itse toimisin hyvin samalla tavalla.
Se minkä Yeo tekee erityisen hyvin Miken kohdalla on, ettei yhdestä virheestä pääse penkin päähän puremaan tuppia (ellei nyt jotain katastrofaalista siellä kentällä tee). Vaan Miken annetaan pelata ja kehittää peliään kaukalossa ns. varmalla peliajalla. Pikkuhiljaa hyvä tulee.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Toisaalta Koivu-Parise -parivaljakon peliäkin varmaan helpottaa, jos myös kakkosketju vihdoin nousisi sille tasolle, missä sen pitääkin olla. Eikö tämä nyt ole juuri hyvä tilanne, jos joukkueella on vihdoin kaksi hyökkäyspäässä toimivaa ketjua? Sinä siis olisit heti taas laittamassa munat samaan koriin ja rikkomassa yhden edes jotenkin tällä kaudella toimineen parin, ja taas oltaisiin täysin yhden ketjun varassa. Granlund tarvii vierelleen sellaisen kaverin, joka hakee kiekottomana paikan ja laittaa paikasta kiekot maaliin ja tämä kuvaus ei kyllä täsmää Pariseen. En kyllä ymmärrä, miten muka Parisen pelityyli sopisi paremmin Granlundille, kuin Koivulle.

Vaikka kehitys on selvästi menossa oikeaan suuntaan, ei Granlund edelleenkään taida olla valmis kantamaan sitä vastuuta koko joukkueen tuloksesta, mitä Koivu on tähän asti joutunut tekemään. Eikö Granlundilla ole nyt juuri hyvä paikka kehittää peliään ykkösketjun takana ja ottaa se paikka ykköskentässä ajan kanssa?

On tämä muuten välillä rasittava ketju lukea, kun mopo keulii vuorotellen suuntaan tai toiseen yhden pelin perusteella. Kertoo kyllä jotain siitä ryppyotsaisesta asenteesta, jolla Suomessa urheilua seurataan.

Koivu on auttamattoman hidas ja puolustusorienteinen pelaaja. Tästä kärsii eniten duracel-pupu Zach Parise jonka energiavarannosta menee valtaosa kiekon perässä juoksemiseen koska eräs Koivu ei saa jaloistaan sen verran irti, että tulisi edes kerran erässä kiekon kanssa vastustajan siniviivan yli. Koivu on hyökkäyspäässä aikalailla nollatason uhka vastustajalle tällä hetkellä. Wildin ykköskenttä ei juurikaan maaleilla mässäile tasaviisikoin. Tällä toteamuksella ei ole mitään tekemistä Miken viimeöisen matsin kanssa.

Sanot, että on ykköskentälle hyvä, että kakkoskenttä nousee sille tasolle, että siellä pystytään tekemään maaleja. Milloin ykköskenttä nousee sille tasolle, että maalintekovastuu tasaviisikoin ei lepää kakkos- ja kolmoskentän harteilla? Koivu ei tämäntyylisessä joukkueessa joka luottaa kiekkokontrolliin ole niin elintärkeä mies alakerrassa, että ilman häntä vastustajajoukkueiden ykköskentät tekisivät mielinmäärin maaleja Wildia vastaan. Parise-Koivu-akseli ei mielestäni toimi, tämä on oma mielipiteeni. Ja jos jokin ei toimi niin ei se välttämättä korjaannu sillä, että sitä jotakin väkisin yritetään runnoa läpi.

Pointtini Yeosta on se, että miehellä ei ole tippaakaan munaa pelaajiensa suhteen. Yeo on todistanut, että mieheltä löytyy pelikirjaosaamista ja hän on jopa mallikkaasti opettanut tämän uuden kiekkokontrollisysteemin jengilleen. Mutta itse pelaajiaan hän ei osaa / uskalla ohjata. Tästä syystä Dany Heatley pelaa 82 peliä tällä kaudella jos pysyy ehjänä. Koivu pelaa 82 peliä Wildin ykkössentterinä riippumatta siitä tekeekö mies tästä eteenpäin pisteen pistettä ja Parise jatkaa A-kirjain rinnassaan.

Pahoittelut jos ranttini lähti vähän sivuraiteille mutta punainen lanka joka tapauksessa oli se, että Miken tämänhetkisten otteiden perusteella sekä Koivu-Parise-akselin toimimattomuuden vuoksi haluaisin nähdä Koivun ja Parisen erillään ja Parisen Miken kanssa samassa kentässä. Olkoon se sitten ykkös- kakkos- tai kolmoskenttä. Aivan vitun sama minulle.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Minä en mikään koutsi ole, mutta itse toimisin hyvin samalla tavalla.
Se minkä Yeo tekee erityisen hyvin Miken kohdalla on, ettei yhdestä virheestä pääse penkin päähän puremaan tuppia (ellei nyt jotain katastrofaalista siellä kentällä tee). Vaan Miken annetaan pelata ja kehittää peliään kaukalossa ns. varmalla peliajalla. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Hmmm..

Yeo kyllä toimi mielestäni todella oudosti viime kaudella MG:n suhteen. Ensin suoraan freepassit kakosen keskeen ja sitten koirankoppia ja nelosessa peluutusta. Sitten lopuksi Houstoniin. Siis omasta mielestäni Yeo peluutti Mikkeä aivan sekopäisesti.
Järkevä valmentaja olisi laittanut pojan JO parin pelin jälkeen Houstoniin takaisin.
 
Hmmm..

Yeo kyllä toimi mielestäni todella oudosti viime kaudella MG:n suhteen. Ensin suoraan freepassit kakosen keskeen ja sitten koirankoppia ja nelosessa peluutusta. Sitten lopuksi Houstoniin. Siis omasta mielestäni Yeo peluutti Mikkeä aivan sekopäisesti.
Järkevä valmentaja olisi laittanut pojan parin pelin jälkeen Houstoniin takaisin.

Ei välttämättä ollut valmentajan päätös yksinään tehdä moista.

Tämän sanottuani, niin lähinnä otin kantaa tämän vuoden peluutukseen, mutta mitä viime kauteen tulee, niin silti tuo oli johdonmukaista toimintaa, eikä sellaista mieletöntä ylös alas pomputtamista.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Onpas täällä paljon pikkutyttöjä kirjoittelemassa. Jos ottelun jälkeen tuloksena on 0+0, niin valmentaja ja ketjukaverit ovat ihan paskoja. Jos saldona on 0+2, niin mr. G. on ottanut suuren harppauksen eteenpäin.

Sitten on näitä jätkiä, jotka rammsteinin soidessa taustalla on saanut tehtäväkseen haukkua ja kritisoida Suomea sekä suomalaisia kaikella mahdollisella tavalla. Hienoa, että MG:n lavasta syntyy tulosta. Granlund kun oli jumalainen kaudella 10-11, niin sai ison kasan myös vihaajia Suomesta, jostakin käsittämättömästä syystä. Kaikkihan tietää, että MG:n ensimmäinen Wild-kausi ei ollut sitä mitä tuo superkausi toi odotuksineen, mutta hienoa nähdä, että eteenpäin jätkä on menossa. Vähän viikossa, paljon kuukaudessa.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Ei välttämättä ollut valmentajan päätös yksinään tehdä moista.

Tämän sanottuani, niin lähinnä otin kantaa tämän vuoden peluutukseen, mutta mitä viime kauteen tulee, niin silti tuo oli johdonmukaista toimintaa, eikä sellaista mieletöntä ylös alas pomputtamista.

Ei varmasti ollut yksin Yeon päätös, täysin samaa mieltä siitä.

Mielestäni viime kausi oli täysin käsittämätöntä pompottelua katsomon ja nelose välillä. Se tosin johtui todennäköisesti myös siitä, ettei Yeo voinut lähettää Mikkeä suoraan Houstoniin. Tämä tosin on vain spekulaatiota.

Tällä kaudella Yeolla on ollut helppoa peluuttaa ja sisäänajaa Mikkeä, koska peli kulkee. Siitä olen kuitenkin monien kanssa samaa mieltä, ettei nyt mitään hosumista. Pitäkää Pominville ja Granlund kakkosessa eikä mitään ykköseen nostoa.

Ps. Tämä Iphonella kirjoittaminen on raivostuttavaa. Anteeksi kirjoitusvirheistä.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Pahoittelut jos ranttini lähti vähän sivuraiteille mutta punainen lanka joka tapauksessa oli se, että Miken tämänhetkisten otteiden perusteella sekä Koivu-Parise-akselin toimimattomuuden vuoksi haluaisin nähdä Koivun ja Parisen erillään ja Parisen Miken kanssa samassa kentässä. Olkoon se sitten ykkös- kakkos- tai kolmoskenttä. Aivan vitun sama minulle.
Minäkin haluaisin nähdä Miken vaikka missä fantasiaketjusommitelmissa, mutta mitkä ne muut ketjut silloin olisivat? Olettaen, että muita tasaisia ketjuja et enää saa kasaan, olisiko Mikke nyt yhtäkkiä valmis kantamaan joukkueen menestymispaineet, kun joutuisi Parisen kanssa pelaamaan joka ilta vastustajan parhaita vastaan? Kyllä nyt näkisin, että Miken kehityksen, ja varsinkin joukkueen menestyksen kannalta on tärkeintä, että saadaan ainakin kaksi vaarallista ketjua, jotka molemmat pystyvät maalintekoon ja tekevät vastustajan peluuttamisen vaikeammaksi. Miken kehitys on ehdottomasti mennyt oikeaan suuntaan tällä rauhallisella tahdilla ja nyt on erityisen hienoa, että sopiva tutkaparikin saattoi löytyä. Granlundilla on tuossa ihan hyvä paikka kehittää vielä puutteitaan ja kasvaa koko ajan suurempaan rooliin omaa tahtiaan. Tätä vauhtia hän kyllä tuleekin kasvattamaan rooliaan ihan varmasti. Ihan turha hötkyillä taas kasaamalla koko joukkueen menestyspaineita hänen niskaansa. Eikö tämä nyt ole jo kerran Miken kohdalla nähty, kun hän on sen itsekin tunnustanut?

Ja on turha väittää, etteikö Koivu-Parisen peliin vaikuta myös se, miten muut kentät pelaavat. Kyllä eilistä lukuun ottamatta ainakin minun näkemissäni alkukauden peleissä vastustajalle on riittänyt, että nollaa Koivun kentän. Tosin siinä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että Koivu on 5 vs. 5 hyökkäyspelissä viime kauteen verrattuna selvästi heikompi.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Minäkin haluaisin nähdä Miken vaikka missä fantasiaketjusommitelmissa, mutta mitkä ne muut ketjut silloin olisivat? Olettaen, että muita tasaisia ketjuja et enää saa kasaan, olisiko Mikke nyt yhtäkkiä valmis kantamaan joukkueen menestymispaineet, kun joutuisi Parisen kanssa pelaamaan joka ilta vastustajan parhaita vastaan? Kyllä nyt näkisin, että Miken kehityksen, ja varsinkin joukkueen menestyksen kannalta on tärkeintä, että saadaan ainakin kaksi vaarallista ketjua, jotka molemmat pystyvät maalintekoon ja tekevät vastustajan peluuttamisen vaikeammaksi. Miken kehitys on ehdottomasti mennyt oikeaan suuntaan tällä rauhallisella tahdilla ja nyt on erityisen hienoa, että sopiva tutkaparikin saattoi löytyä. Granlundilla on tuossa ihan hyvä paikka kehittää vielä puutteitaan ja kasvaa koko ajan suurempaan rooliin omaa tahtiaan. Tätä vauhtia hän kyllä tuleekin kasvattamaan rooliaan ihan varmasti. Ihan turha hötkyillä taas kasaamalla koko joukkueen menestyspaineita hänen niskaansa. Eikö tämä nyt ole jo kerran Miken kohdalla nähty, kun hän on sen itsekin tunnustanut?

Ja on turha väittää, etteikö Koivu-Parisen peliin vaikuta myös se, miten muut kentät pelaavat. Kyllä eilistä lukuun ottamatta ainakin minun näkemissäni alkukauden peleissä vastustajalle on riittänyt, että nollaa Koivun kentän. Tosin siinä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että Koivu on 5 vs. 5 hyökkäyspelissä viime kauteen verrattuna selvästi heikompi.

Eihän tässä kukaan nyt Mikkeä ole miksikään sateentekijäksi luomassa. Mistä te vedätte näitä johtopäätöksiä? Sanon, että haluaisin nähdä Parisen ja Miken yhdessä ja se yhtäkkiä tarkoittaa, että olen luomassa jotain järjettömiä pilvilinnoja vallanvaihdosta ja Miken hypystä supertähteyteen. Koivulla ja Parisella on suuria vaikeuksia löytää toisiaan hyökkäyspäässä. Heillä on suuria vaikeuksia ylittää keskialuetta järkevästi varsinkin jos Koivulla on kiekko. Koivu on soturi isolla S:llä, hyvä pelaaja ja loistava omassa päässä mutta kuten aikaisemmin sanoin; on lähes täysin hyödytön 5vs5 hyökkäyspäässä. Ja ei, tätä ei myöskään selitä pelkästään se, että kyseinen parivaljakko joutuu illasta toiseen hutiloimaan vastustajan parhaita vastaan jos vastustajina käy pyörähtämässä sellaisia joukkueita kuten Florida Panthers tai Nashville Predators mitä vastaan ykkösketjun otteet ovat olleet suorastaan luokattomia.

Ja mitä tulee tuohon väitteeseen rauhallisesta tahdista niin en kyllä nyt oikein ymmärrä, että mitä tarkoitat. Viime kaudella Granlund pääsi suoraan kokoonpanoon, sai niin sanotun "freepassin". Ukko rimpuili ottelusta toiseen mukana vaikka ei saanut yhtään vaihtoa suoritettua loppuun tiputtamatta mailaa kädestään tai lentämättä perseelleen. Silti hän vain roikkui kokoonpanossa milloin missäkin roolissa vaikka sokea lepakkokin näki, ettei hän ole lähelläkään NHL-tasoa. Välillä lähetettiin alas ja sitten taas kutsuttiin ylös vaikka homman piti mennä niin, että Suterin ja Parisen myötä Granlund voi tarvittaessa pelata koko kauden Houstonissa polttamatta ensimmäistä vuotta hänen sopparistaan.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Eihän tässä kukaan nyt Mikkeä ole miksikään sateentekijäksi luomassa. Mistä te vedätte näitä johtopäätöksiä? Sanon, että haluaisin nähdä Parisen ja Miken yhdessä ja se yhtäkkiä tarkoittaa, että olen luomassa jotain järjettömiä pilvilinnoja vallanvaihdosta ja Miken hypystä supertähteyteen.
No tuohon johtopäätökseen tulit itsekin jo aikaisemmin sanomalla: "Eihän kapteenien kapteenia voi "alentaa" ottamalla joukkueen parhaat maalintekijät hänen rinnaltaan pois." Eli tiedostat ilmeisesti itsekin, että Parisen laittaminen Granlundin rinnalle tarkoittaisi sitä, että Granlund "ylennettäisiin" joukkueen ainoaan kenttään, jolta tehoja voi odottaa. Et vastannut kysymykseen löytyisikö jäljelle jäävästä kokoonopanosta sitten joku toinen toimiva kenttä? Ei varmasti ainakaan silloin, jos vielä Pominville pidettäisiin Miken ketjussa. Minun pointtini oli, että tuollainen muutos ei minun mielestäni tässä vaiheessa olisi mitenkään järkevää. Ei ainakaan joukkueen kannalta, eikä edes välttämättä Granlundin kehityksen kannalta. Eikä varsinkaan juuri nyt, kun vihdoin näyttäisi siltä, että tuosta saatetaan saada nyt kaksi suht tasaista kentällistä, jotka pystyvät tekemään niitä maaleja.

Ja mitä tulee tuohon väitteeseen rauhallisesta tahdista niin en kyllä nyt oikein ymmärrä, että mitä tarkoitat. Viime kaudella...
Tarkoitin juuri tätä kautta. Pari viikkoa sitten täällä oltaisiin oltu lähettämässä Mikkeä farmiin ja nyt sovittamassa päälle ykkössentterin viittaa. Eli antaisin nyt Mikelle edelleen aikaa kehittää omaa pelaamistaan juuri tuolla paikalla laittamatta koko palettia uusiksi. Niitä heikkouksiakin vielä kuitenkin on. Eli taas kerran haluaisin jäitä hattuun Miken kehitysaskelien kanssa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
No tuohon johtopäätökseen tulit itsekin jo aikaisemmin sanomalla: "Eihän kapteenien kapteenia voi "alentaa" ottamalla joukkueen parhaat maalintekijät hänen rinnaltaan pois." Eli tiedostat ilmeisesti itsekin, että Parisen laittaminen Granlundin rinnalle tarkoittaisi sitä, että Granlund "ylennettäisiin" joukkueen ainoaan kenttään, jolta tehoja voi odottaa. Et vastannut kysymykseen löytyisikö jäljelle jäävästä kokoonopanosta sitten joku toinen toimiva kenttä? Ei varmasti ainakaan silloin, jos vielä Pominville pidettäisiin Miken ketjussa. Minun pointtini oli, että tuollainen muutos ei minun mielestäni tässä vaiheessa olisi mitenkään järkevää. Ei ainakaan joukkueen kannalta, eikä edes välttämättä Granlundin kehityksen kannalta. Eikä varsinkaan juuri nyt, kun vihdoin näyttäisi siltä, että tuosta saatetaan saada nyt kaksi suht tasaista kentällistä, jotka pystyvät tekemään niitä maaleja.


Tarkoitin juuri tätä kautta. Pari viikkoa sitten täällä oltaisiin oltu lähettämässä Mikkeä farmiin ja nyt sovittamassa päälle ykkössentterin viittaa. Eli antaisin nyt Mikelle edelleen aikaa kehittää omaa pelaamistaan juuri tuolla paikalla laittamatta koko palettia uusiksi. Niitä heikkouksiakin vielä kuitenkin on. Eli taas kerran haluaisin jäitä hattuun Miken kehitysaskelien kanssa.

Tuo kapteenien kapteeni osa oli sarkasmia. Viittasin sillä lähinnä Koivuun liittyviin asenteisiin niin kannattajien kuin front officen näkökulmasta. Mies voi pelata kuinka huonosti tahansa ilman pelkoa, että miestä koskaan penkitettäisiin tahi alennettaisiin.

Kuten sanoin, ykkös-, kakkos-, tai kolmoskenttä - aivan helvetin sama minulle mikä se nimellinen kenttä on jossa ukot pääsevät kokeilemaan. Wildin top 6 pelaajat ovat: Coyle (kuntoutunee n. 2 viikon sisällä), Pominville, Granlund, Parise, Koivu ja Niederreiter. Ei ole oikeastaan väliä missä järjestyksessä, kenen kanssa ja missä kentässä nämä herrat pelaavat koska valtaosaa on jo shuflattu ja kokeiltu keskenään. Ainoat ketkä ovat pysyneet koskemattomina ovat Parise ja Koivu ja se akseli ei vain toimi hyökkäyspäässä.

Mutta oikeastaan tällä _väittelyllä_ ei ole mitään virkaa koska heittämäni muutokset eivät toteudu. Koivu on valmennusjohdon ja front officen silmissä jumalasta seuraava ja täysin koskematon. Ja en heittänyt näitä provoiksi Mikenkuvat silmissä vaan ajattelin asiaa myös itse Wildin kannalta kun nyt satun kyseistä seuraa kannattamaan, jo ajalta ennen Mikkeä tahi Koivun läpimurtoa. Wildin paras hyökkääjä Parise on 12. matsiin tehnyt 2 maalia tasaviisikoin. Wild tekee hädintuskin maali-per-peli tahdilla tasaviisikoin maaleja ja niistäkin valtaosa tulee muualta kuin ykkösketjusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös