Mikael Granlund

  • 1 592 337
  • 3 133

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos mietitään Granlundin lyhyttä uraa tähän mennessä, niin alamäkeähän tuo on ollut tuosta nuorten MM-turnauksen (2011-2012) päättymisestä asti. Turnausta ennen Granlund tosiaan dominoi SM-liigaa. Ja turnauksessakin pelit kulki, joskin loppua kohden heikentyen. Siellä tapahtui muutamia semmoisia asioita, että Granlundinkin voitiin todeta olevan tavallinen kuolevainen. Osasyy laskevalle tasolle oli Helmisen älytön ylipeluutus, typerissäkin paikoissa. Mikkeähän ei lepuutettu sellasissakaan tilanteissa, missä peli oli jo ratkennut.

Turnauksesta tuli takaisin eri tason pelaaja. Kevään 2012 aikana pelit menivät koko ajan alavireisesti. Niin SM-liigassa kuin kevään MM-turnauksessa. Tuntuu vähän siltä, että tuosta lamakaudesta hän ei ole vieläkään päässyt yli. Toisaalta AHL:ssä on ollut piste per matsi-tahtia, joten ehkäpä se vauhdin hakeminen sieltä helpottaisi. Sieltä sitten takaisin ensi kaudella tai kenties jo tämän kauden loppupuolella. Tosin sentterin rooliin en usko Granlundin sopivan lähiaikoina NHL-tasolla. Mutta laidassa voisi toimia.

Mikkellä on kyllä pää hyvässä kunnossa, joten uskon että kaveri tuolta vielä nousee kelpo NHL-peluriksi. On tässä vuosia aikaa. Mutta kieltämättä ne ihan suurimmat odotukset ovat kokeneet kovan kolauksen. Mutta suomalaisittain jo sellainen kakkoskentän suht. tuottoisa kaveri on aika kova saavutus. Senkään tasoisia ei kovin montaa nykyisin ole.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
No katsotaan. Mitkä pelit ovat mielestäsi olleet parhaimmat esimerkit tästä? Vaikka kaksi selvintä esimerkkiä kummastakin.

Vastaaminen nyt vähän kesti kun puhelimen varassa on viime päivät tullu oltua.

Otetaan ensin pari peliä joissa Granlund on hävinnyt kuvasta täysin tai erottunut ei niin loistavista otteista. 27.1* Blues-Wild, huonoja kiekollisia ratkaisuja, vielä huonompia kiekottomia ratkaisuita ja onnetonta puolustuspelaamista. Kaikki nämä näyttivät suurimmaksi osaksi omaan silmääni juuri siltä, että yritetään tehdä "helppo ratkaisu" ja vältellä vastuuta sekä virheitä. Samaa kaavaa noudatti myös 1.2* ottelu Ducksia vastaan. Tuota Granlundin toistaiseksi viimeistä peliä Hawkseja vastaan 5.3* en seuraillut kuin sivusilmällä, mutta samoja piirteitä myös siellä oli havaittavissa.

Sitten taas näitä pelejä joissa Granlund on erottunut selkeästi edukseen ja tehnyt hyviä ratkaisuja, niin kiekollisena, kuin kiekottomanakin. 3.3* Oilersia vastaan oli Granlundilta vahva peli, samoin 26.2* Calgarya vastaan, toki näissäkin myös virheitä tuli, mutta silmiin pistävää oli se ettei virheitä pelätty ja vältelty, vaan uskallettiin yrittää.

Tässä nyt muutamia pelejä mitä itse olen katsellut.

*päivämäärä ottelun alkamisajankohdan mukaan (EST)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Teemu Selänne: "Meidän Peli" on mulle ihan kiinaa! | Veikkaajat.com

Siinä toinen asia, mikä saattaapi liittyä Granlundin ongelmiin. Mies on ehkä oppinut "Meidän Pelin" omakseen, josta pitää nyt päästä täysin irti Pohjois-Amerikassa. Kaikki mikä toimi täällä, ei toimikkaan enää siellä.

Barkov on juuri tämä reagoija-tyyppi. Todella nopeeta syöttöä, tavallaan tietää jo ennen kiekkoa saatuaan, että kelle sen seuraavaksi toimittaa. Mies on kuin luotu NHL:ään tämän asian ja sen tolkuttoman kokonsakin puolesta. Granlundilta puuttuu molemmat vahvuudet, eikä nopeusetuakaan ole, joka olisi pienikokoisen pelaajan elinehto.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Barkov on juuri tämä reagoija-tyyppi. Todella nopeeta syöttöä, tavallaan tietää jo ennen kiekkoa saatuaan, että kelle sen seuraavaksi toimittaa.

Heh, kuulostaa ihan Granlundilta.

Ei Miken ongelma ole mikään "Meidän Peli" -ajattelu (Granlund oli ihan yhtä lailla vaisu viime kevään MM-kisoissa) vaan yksinkertaisesti se, että peli on NHL:ssä nopeampaa, fyysisempää ja vastustajat kaikella tavalla asteen parempia kuin SM-liigassa. Se näyttävä yhden kosketuksen "no-look pass" läpi hyökkäysalueen ei enää onnistukaan, kun vastustajat osaavat asettua jäällä fiksummin ja käyttää mailaa paremmin syöttölinjojen sulkemiseksi. Sama kuilu on ylitettävänä kaikilla SM-liigasta NHL:ään siirtyvillä nuorilla lupauksilla ja on mielenkiintoista nähdä kykeneekö joku heistä tekemään nopeasti NHL:ssä samoja asioita kuin he ovat SM-liigassa kyenneet. Ihan yhtä lailla Barkovillekin voi tulla seinä vastaan, kun vastassa ei olekaan enää tommikovasia ja hannupikkaraisia.

SM-liigan ja NHL:n välinen tasoero on sellainen, että en anna liiganäytöille juuri arvoa nuorienkaan pelaajien tasoa ja tulevaisuutta NHL-tasolla arvioitaessa. Teen näitä arvioita vasta sitten, kun olen nähnyt heidät pelaamassa NHL:ssä, NHL-pelaajia vastaan pienessä kaukalossa. Tarkoitus ei ole dumata jokaisen nuoren SM-liigalupauksen mahdollisuuksia NHL:ssä, mutta en vain enää automaattisesti ennusta pelaajalle loistavaa NHL-uraa sen takia, että hän on jo teini-ikäisenä huippuluokan liigapelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

No toi on kyllä ihan asiaa. NHL:ssä ei näytä olevan kuin tasan yksi tapa pelata ja siihen on sitten lisätty jotain pientä hienosääntöä valmentajasta riippuen. Ehkä olisi sielläkin aika ottaa taktisempi ote tuohon pelaamiseen. Suomalais valmentajista Kai Suikkanen olisi pelikirjaltaan ehkä sopivin tämän hetkiseen NHL:ään, mutta toivoisin että juurikin joku Jukka Jalonen menisi vähän horjuttamaan tota NHL:ään pinttynyttä tapaa pelata. Muutenkin ihmettelen, miksi niin vähän eurooppalaisia valmentajia on käynyt/päässyt kokeilemaan siipiään rapakon toisella puolella.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
No toi on kyllä ihan asiaa. NHL:ssä ei näytä olevan kuin tasan yksi tapa pelata ja siihen on sitten lisätty jotain pientä hienosääntöä valmentajasta riippuen. Ehkä olisi sielläkin aika ottaa taktisempi ote tuohon pelaamiseen. Suomalais valmentajista Kai Suikkanen olisi pelikirjaltaan ehkä sopivin tämän hetkiseen NHL:ään, mutta toivoisin että juurikin joku Jukka Jalonen menisi vähän horjuttamaan tota NHL:ään pinttynyttä tapaa pelata. Muutenkin ihmettelen, miksi niin vähän eurooppalaisia valmentajia on käynyt/päässyt kokeilemaan siipiään rapakon toisella puolella.

Johtuisiko saavutetuista tuloksista pienessä kaukalossa?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
...ja mikäli on odotettavissa, että pärjää isolla tontilla.

Kyllä Miken otteet sen verran lupauksia herättäviä olivat noissa viimeisimmissä peleissä, ettei tämä ainakaan itseäni epäilytä lainkaan. Tietenkin jos Yeo lopettaisi pään hakkaamisen seinään tuon sentteriksi pakottamisen kanssa, niin homma voisi entisestään helpottua.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kuukauden myöhässä tapahtui tämä ainoa järkevä ratkaisu. No loppukausi Houstonissa kovilla tehoilla ja kovat lähestyvät AHL:llän pudotuspelit ovat paras paikka Granlundin kehitykselle tällä hetkellä. Toivottavasti Houston menee pitkälle, jotta Granlund ei tule sotkemaan edes hetkeksikkään sitä jo hieman oppimaansa pelillistä identtiteettiään mihinkään Kal€n hömppäturnauksiin.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toden totta, oikea päätös.

Tästä varmaan roskalehtien toimittajat riemastuvat ja Suomessa alkaa "Mikke floppasi" -tyylinen otsikointi mitä pikimmin. Pää pystyyn vaan, ei se häpeä ole, etteivät rahkeet vielä riittäneet isojen poikien sarjaan. Voin ihan reilusti kyllä sanoa, että hyvien AHL-otteiden jälkeen odotin enemmän, mutta hyvä näin, kun ei kerran kulkenut vielä. Ensi kaudella valmiimpana uudestaan, ellei jotain maailmaa mullistavaa tapahdu Houstonissa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao

viettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Devils
Jep, kyllä aivan perusteltu ratkaisu ja todennäköisesti uran kannalta se paraskin. Ei ollut täyttä valmiutta Mikellä NHL:ssä pelata omilla vahvuuksilla vaan jäi auttamatta kovemmassa pelitemmossa jalkoihin. Nyt vaan leuka rintaan, puurot naamaan, raudat kolisemaan ja verkot heilumaan ja itseluottamus takas kattoon. Loppukaudesta tai viimeistään sitten ensi kaudella paremmalla menestyksellä.
 

Siis mikä tässä nyt oli se pointti? Ei nuo nettiuutiset mitenkään hehkuta tai mässäile farmikomennuksella... floppaamisesta ei varmasti kukaan uskalla kirjoittaa sentään. Ei voi sanoa että MG olis nyt mitenkään varsinaisesti saanu sköndää niskaan median taholta. Vaikka onhan tuosta isot jutut varmasti iltapäivälehtien painetuissa versioissa.

"Vaikea avauskausi", no sitähän se on ollut. "Takaisin farmiin", niin työsulun takia aloitti farmissa, ja nyt menee takaisin. Ei tässä nyt mitään.

Ja "nyt se tapahtui"... niin no on sitä tässä vähän aavisteltu ja odoteltu että näin noi käydä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän tuntuu kyllä siltä, etteivät "iltapaskat" voi enää kirjoittaa riviäkään Granlundista. Aina se on joko hehkutusta tai epäonnella hekumointia ja joka tapauksessa asiantuntematonta.

Itsekään en pidä iltapäivälehtien tai ylipäätään median toimintamalleista tiettyjen aiheiden suhteen, mutta Granlundia käsittelevät jutut ovat olleet pääsääntöisesti hyvinkin ok sen jälkeen, kun Mikke Pohjois-Amerikkaan lähti.

Ehkä tässä painaa edelleen ilmaveivin jälkeinen överihehkutus ja trendikäs karjalalippisten haukkuminen, joka ilmenee muun muassa pohjaoletuksena, etteivät toimittajat ymmärrä jääkiekkoa/NHL:ää.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Lainaampa itseäni tuolta Jääkiekkoaiheiset äänestykset > Mikael Granlundin tulokaskausi NHL:ssä.

Mikael Granlund NHL 16 ott 1+5=6 -8 6min
AHL 33ott 11+17=28 -12 16min
Pleijareihin ei asiaa, ja toivottavasti olen muutenkin väärässä..
Ylläolevan pistearvion tein siis 15.1 ja on aika tarkastella tätäkin saagaa eteenpäin nyt kun Mikke tippui takaisin farmiin. Saa nähdä meneekö farmipisteet kohdilleen, mutta toivon että siellä hyvin alkanut vire jatkuu.

Noihin änäritilastoihin Mikke sai paremman +/- tilaston mitä edes odotin, ja pari matsiakin enemmän. En usko että MG tulee enään tälläkaudella änärissä pelaamaan, mutta jospa farmissa saisi paljon vastuuta. Onnistumisia ja peliaikaa tarvitaan nyt.
 

Iippana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins
Mike Yeo talks about decision to send Mikael Granlund to Houston | StarTribune.com

Yeo puhuu Granlundin farmiin lähettämisestä.

Voisiko olla, että Granlund tempaistan takaisin ylös siinä tapauksessa, että Zucker joutuu olemaan viime yön taklauksen seurauksena pidempäänkin sivussa? Itse toivon, että jos joku täytyy nostaa, niin se ei ainakaan olisi Granlund, koska ei tuollainen farmiin lähettäminen ja välittömästi sieltä pois tempaiseminen hyvältä kuulosta.
 

Gretzky99

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL:n suomalaiset
Voisiko olla, että Granlund tempaistan takaisin ylös siinä tapauksessa, että Zucker joutuu olemaan viime yön taklauksen seurauksena pidempäänkin sivussa? Itse toivon, että jos joku täytyy nostaa, niin se ei ainakaan olisi Granlund, koska ei tuollainen farmiin lähettäminen ja välittömästi sieltä pois tempaiseminen hyvältä kuulosta.

Yeo haluaa Granlundin pelaavan sentterinä ja Zucker on laituri, joten ei tule kutsua, ainakaan vielä. Kutsua ylös voidaan odotella jos joku herroista Koivu, Cullen tai Brodziak loukkaantuu. Se on jo nähty, että Miken peluuttaminen laidassa ei kuulu Yeon suunnitelmiin ainakaan tällä kaudella.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kertokaapa viisaammat (lue: tarkasti NHL:ää seuraavat, otteluja & joukkueiden kommervenkkejä huomioivat) miksi olisi niin järkyttävän kamalaa peluuttaa Granlundia laidassa, kun aiemmin on kaveri pelannut aivan erinomaisesti laidalla? Yo, Yeo? Laidalta voisi sitten pikkuhiljaa livuskella keskelle tai pysyä laidalla NHL-uransa loppuun saakka. En ymmärrä, en.

Kai on tiedossa Minnesotassakin että Granlund on todella taitava pelaaja? Ei ole ihan ensimmäinen kerta että ainakin tuntuu siltä ettei Pohj.-Amerikassa tiedetä mitä Euroopassa tapahtuu. Vai onko niin "eri peli". Ei ole. Näin päällisin puolin tuntuu, että valmennus ei oikein ymmärrä Granlundin päälle.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Kai on tiedossa Minnesotassakin että Granlund on todella taitava pelaaja?
Saattoi olla retorinenkin kysymys, mutta kyllä se johdon tiedossa on. Yeo sanoi muutama viikko sitten tyyliin "everyone who was at our practice saw what he can do". Tiedän, että varsinkaan suomalaiset ei malta odottaa #64:n tasaisia otteita ylhäällä, mutta joukkueen etu on tässä kaikkien etu. Tällä hetkellä peli kulkee ja noita ketjukoostumuksia ei mennä rikkomaan. Loukkaantumisten myötä tosin on hieman pakko, ja silloin käy kutsu ylös.

Antakaa sen nyt syödä ne puurot rauhassa.
 
Ylläolevan pistearvion tein siis 15.1 ja on aika tarkastella tätäkin saagaa eteenpäin nyt kun Mikke tippui takaisin farmiin. Saa nähdä meneekö farmipisteet kohdilleen, mutta toivon että siellä hyvin alkanut vire jatkuu.

Yllättävän osuva arvio, pakko sanoa.
Tosin itse uskon että MG kutsutaan vielä tällä kaudella ylös. Tai no, eihän tämä farmiin lähettäminen nyt kyllä mikään pelkkä "wake up call" taida olla... ja jos Wild on mukana taistelussa pudotuspelipaikoista, niin ehkä Granlundin annetaan ihan rauhassa pelata siellä Houstonissa. Kiva nähdä että säilyykö piste per peli -tahti AHL:n puolella.

Ja jälleen kerran lännen pudotuspelipaikoista käydään tuimaa kamppailua, ehkä jopa tiukemopaa kuin ennen, lyhennetyn kauden ansiosta. Mutta ei se estä MG:n mukaan ottamista, Wild kun ei ole mikään hienomekaaninen ja optimaalisesti öljytty herkkä koneisto, vaan melko tasaisesti ja yllätyksettömästi puksuttava kliininen diesel matkalla ei-mihinkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös