Mikael Granlund

  • 1 591 683
  • 3 133

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Koitahan päättää onko se lupaava prospekti vai ei. Hehkutus on mennyt yli, mutta tämä on tapahtunut mediassa. Minnesota ottaa rauhassa Granlundin kansa kuten kuuluukin. Uusi paikka ja uudet säännöt, ensin pitää päästä sinuiksi kaiken kanssa. Harvassa on ne tulokkaat jotka heti lyövät läpi suuresti.

Harvassa on myös ne tulokkaat joille luvataan ennen ensimmäistäkään leiripäivää kakkosentterin vakanssi. Kai ymmärrät että Granlundia ei kohdeltu kuten normaalia tulokasta?

Ja miten toi Minnesotan rauhallisellisesti otto näkyy heidän tekemisissään? Jos he ottaisivat Granlundin kanssa "rauhassa" niin olisi mies jo ollut farmin puolella toista viikkoa. Ei joka toista peliä katsomon puolella poppareita syöden ja välillä taas pelaten alle kymmenen minsaa.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Harvassa on myös ne tulokkaat joille luvataan ennen ensimmäistäkään leiripäivää kakkosentterin vakanssi. Kai ymmärrät että Granlundia ei kohdeltu kuten normaalia tulokasta?

Ja miten toi Minnesotan rauhallisellisesti otto näkyy heidän tekemisissään? Jos he ottaisivat Granlundin kanssa "rauhassa" niin olisi mies jo ollut farmin puolella toista viikkoa. Ei joka toista peliä katsomon puolella poppareita syöden ja välillä taas pelaten alle kymmenen minsaa.

Hänelle annettiin heti näytönpaikka 2.ketjussa, mutta ei luvattu koko kaudeksi. Granlund ei ole enää 18v vaan oli puoli vuotta jo kokemusta AHL:sta ja ehkä ajateltiin testata onko valmis NHL:llään ja annettiin mahdollisuus. Ei Granlund ole saanut sen enempää erikoiskohtelua kuin kukaan muukaan. Niin onko se farmikaan sitten oikea tapa kehittää. Muun muassa Seguin tapaus. Ei lähetetty junnuihi vaan annettiin olla koko kausi ylhäällä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Harvassa on myös ne tulokkaat joille luvataan ennen ensimmäistäkään leiripäivää kakkosentterin vakanssi. Kai ymmärrät että Granlundia ei kohdeltu kuten normaalia tulokasta?

Mikä on tälläinen "normaali tulokas"? Turha tehdä Mikestä nyt mitään erityistapausta. On vastaavantyyppisiä tapauksia, on hyvin erilaisia tapauksia ja kaikkea siltä väliltä.

Ainoa mikä tuntuu tekevän Mikestä erikoisen on tuo ilmaveivi ja hype sekä tämä nyt tässä ketjussa oleva anti-hype tässä ketjussa.

Itse kyllä olen pettynyt Miken saamaan vastuuseen, mutta samalla myös selvästi näkyy se mitä ennen NHL:n lähtemistä pelkäsin, eli hitaus on suuri este pienelle pelaajalle NHL:ssä. Tästä huolimatta toivoin paljon parempaa alkua(uskoin jopa 25-30 pisteeseen hyvällä yv-pelillä), mutta kurssi voi toki vielä kääntyä, vaikka heikosti onkin mennyt kokonaisuutena. Mitään lopullista uran kannalta ei ole vielä kuitenkaan tapahtunut. Tuntuu kummalliselta että joidenkin mielestä on.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Noin 0,33 pistettä per peli, jääaika lähes olematonta välillä niin ei nyt mitenkään järkyttävä suoritus. Kyseessä on kumminkin nuori kaveri jolla on vielä aikaa treenata ja kehittää itsestä hyvä NHL pelaaja.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika monelta on nyt mennyt ohi se, että se maali tapahtui melkein vuosi sen varauksen jälkeen, jonka johdosta ne odotukset paisuivat moninkertaisiksi verrattuna varaushetkeen. Odotukset ja hehkutukset nousivat sen maalin jälkeen ihan toiselle tasolle kuin ennen sitä maalia ja sitä minä olen tässä kokoajan yrittänyt sanoa. Jos joku väittää että ne odotukset Granlundia kohtaan olivat samat ennen ja jälkeen ilmaveivin niin aika urpo saa olla.
Mä en tajua, miksi yksi ilmaveivimaali olisi oikeasti nostanut odotukset yhtään korkeammalle. Onhan Youtube täynnä jotain junnupelaajien veivipätkiä ja Markus Granlundkin laittoi liigassa ilmaveivin, en usko että nuo yksin ovat nostaneet odotuksia sen kummemmin.

Kannattaa muistaa, että siinä ilmaveivimaalin aikoihin Mikke Granlund oli junnuikäisenä todella isossa roolissa voittamassa ensin IFK:n kanssa liigamestaruuden ja sen jälkeen maajoukkueessa maailmanmestaruuden.

Pahimmat karjalalippistuulipuvut odotuksineen ja näkemyksineen ovat toki asia erikseen, minun mielestäni sen sijaan nuo pari hienoa voitettua mestaruutta ja junnuikäisen Granlundin otteet matkalla niihin pyttyihin olivat keväällä 2011 se tekijä, joka nosti Granlundin uudelle tasolle ja odotukset siinä samalla.

Ei siinä kokonaisuudessa yksi ilmaveivimaali ollut enempää kuin tyylikäs yksityiskohta hienossa paikassa tehtynä. Liiga- ja MM -kaukaloissa nähtiin Granlundilta sen kauden aikana ja sen jälkeenkin aika paljon muutakin, joka noita odotuksia oli nostattamassa. Minun mielestäni jo heti MM-finaalissa 2011 nähtiin oikeastaan veiviä hienompi osoitus Mikestä pelaajana, kyseessä se älyttömän hieno keskialueelta oivallettu ja päätylaudan kautta syötetty olikohan Janne Pesosen maali.
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin tuntuu, että syyskauden 2011 Granlund huikealla itseluottamuksellaan olisi suoritunut NHL-valloituksesta paremmin kuin kevään 2012 jälkeinen henkisesti ja fyysisesti piipussa ollut Mikke. Sanokaa mitä sanotte, mutta aivan huippuluokan Granlundia ei ole nähty reiluun vuoteen, jotenkin Matikainen ja Kummola ylipeluutuksineen ja kissanristiäisineen (ja lisäksi vielä hieman epäonnistuneet junnukisat) veivät Mikeltä sen ilon pelaamiseen, joka oikeasti näkyi kaikille katsomossa olleille.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Granlundilla on aika huono fysiikka ihan kunnon puolesta ja myös voiman. Ei se edes jaksa kovia peliputkia niin on hyvä ottaa vähän rauhallisemmin alkuun.
 

PJx

Jäsen
Varaukset 1-5 ovat useimmiten niitä, joilla pitää osua jackpot. Sen jälkeen alkavat onnistuneen varauksen kriteerit vaihdella.
Menee vähän off-topiciksi, mutta jokunen vuosi sitten kiinnosti, kuinka hyvin kykyjen etsijät työssään onnistuvat ja tulin tulokseen, että helkkarin tasalaatuista työtä tekevät ainakin kaikilla "merkittävillä" varauskierroksilla.

Onnistumisen varauksen kriteeri oli täysi eläke. Kaiken materiaalin olen hukannut, joten menee fiilispohjalta ulkomuistista. Olen muistavinani, että vain top-2 varaukset voivat olla jokseenkin varmoja "eläkeällisiä". 3. varaus osui yllättäen otaksuttua huonommin (toki paremmin kuin 4 varaus). Oletin, että se kertoo siitä, että lähes joka vuosi löytyy kaksi "selvää" tapausta tähtiainekseksi, mutta 3-varauksessa vuosikerroissa on eroa, joka ei aineistossa ehtinyt tasoittua.

Kokeilin useampia malleja, mutta muistaakseni täydelle eläkkeelle pääsytodennäköisyys oli melko lailla suora viiva "puolilogaritmikoordinaatistossa" (logaritmisella vaaka-akselilla varausnumero, pystyakselilla todennäköisyys).

Eli yhteenvetona jäi fiilis, että jos et ole top-3:ssa, niin kaikki on vielä epävarmaa... Samaa talkoota en viitsi enää uudestaan tehdä pelkästä uteliaisuudesta, kuluu aikaa ja tupakkaa. Niin eikä tuonkaan harjoituksen lähdemateriaalille mätään takuuta ollut...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä en tajua, miksi yksi ilmaveivimaali olisi oikeasti nostanut odotukset yhtään korkeammalle.
En minäkään. Toki se oli varmasti viimeinen niitti lähinnä mm-kisoja seuraaville, mutta kyllä munkin mielestäni tuo koko vuosi ja seuraava syksykin vielä nostattivat odotuksia. Lätkäpalstalla kun olemme, luulen kuitenkin suurimman osan arvioivan pelaajia laajemmin kuin pelkän yhden suorituksen pohjalta. Hiukan puusilmäistä yleistämistä tuo ilmaveivistä puhuminen on.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Aika hyvä trolli tuo yksi viesti tuntui olevan kun kauhea keskustelu siitä syntyi. Kaiken kruunasi Bleacher reportin, tuon jenkinpurijoiden oman iltalehden, "uutinen".
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Kuka näki pelin? Miten MG pelannut? Katoin vaan parhaat palat aamulla ja hyviä ratkaisuja teki ainakin hyökkäyspäässä ja uskalsi laukoakin.
 

Tjomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, PHI, MIN
Melkein kaikki Wildin pelit nähneenä sanoisin että Granlundin paras peli tähän mennessä. Järjesteli useita paikkoja varsinkin Heatleylle, mutta kaverit ei saaneet kiekkoa maaliin. Kun itseluottamus on kaverilla tämän matsin tasolla, niin pystyy kompensoimaan tuota liikkeen puutetta peliälyllä. Tuolla tasolla pitäisi pystyä suurin osa otteluista pelaamaan.
 

Jahtivouti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Granlundilta kokonaisuutta katsoen vahvimpia matseja viime yönä. Voitti kiekkoja, pelasi aggressiivisesti maalille ja tunki itsekin vaikeisiin paikkoihin normaalia ahnaammin. Toi kiekkoa ylös, antoi lukuisia hyviä passeja ja pääsi itsekin yrittämään todella hyvältä paikalta. Harmillisesti kiekko lerpahti rystyltä n. 10 cm maalin ohi. Pelasi myös Heatleylle muutaman hyvän vetopaikan. Hiukan näyttää kärsivän luottamuspulasta, sillä lipui yhdessä hyökkäyksessä aivan loistavalle maalintekopaikalle, mutta Heater pelasi jostain syystä kiekon viivaan puolustajalle. Yeo tuntuu löytäneen toimivat ketjukoostumukset ja uskon Grannyn tämän pelin otteiden perusteella jatkavan Heatleyn ja Bouchardin sentterinä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Yeo tuntuu löytäneen toimivat ketjukoostumukset ja uskon Grannyn tämän pelin otteiden perusteella jatkavan Heatleyn ja Bouchardin sentterinä.

Seuraavassa pelissä saattaa vastassa olla joku oikea NHL-joukkue. Tosin ei tarkoitus ole ottaa mitään pois Granlundin hyvästä pelistä, mutta kyllähän näkemäni perusteella AHL:ssä olisi kovempia vastustajia kuin viimeöinen Oilers.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Vähän ihmetyttää, että Mikellä vaikuttaa olevan todella suurta heittelyä itseluottamuksessa ihan matsien välilläkin. Toki hyviä ja huonoja kausia itsevarmuuden suhteen tulee lähes kaikille, mutta kyllä ne yleensä kestävät hieman pidempään. Mikke vaikuttaa siltä, että yhtenä iltana ei uskalla edes yrittää oikein yhtään mitään, ja nyt taas viime yönä repi one-timer lämäreitä ja heitti rystysyöttöjä selän taakse.

Toki nuoren pelaajan kasvukipuja nämäkin. Usein kokemattomilla jätkillä esim. matsien alut merkkaavat hirveästi; jos muutamat ensimmäiset vaihdot menevät hyvin/huonosti, antaa se suuntaa koko pelille. Kokeneemmat pelurit pystyvät paremmin nollaamaan tilanteen, vaikka alus jotain mokailisivatkin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Olen varmaa aino, mutta näen että tämä hankala alku saattaa olla todella tärkeä Miken uran kannalta. Fakta kuitenkin on että tähän mennessä kaikki on tullut vähän liian helposti ja sellaista tarvittavaa työnteon kulttuuria ei ole opittu. En sano ettäkö Mikael olisi laiska treenaamaan, mutta koska ns. luontaista fysiikkaa ei ole, niin Granlund tulee joutumumaan tekemään koko NHL uransa todella paljon töitä fysiikkapuolella ja se on syytä oppia nyt heti alkuun.

Lisäksi henkistä kovuutta on mahdollista kehittää aika paljon.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Vähän ihmetyttää, että Mikellä vaikuttaa olevan todella suurta heittelyä itseluottamuksessa ihan matsien välilläkin. Toki hyviä ja huonoja kausia itsevarmuuden suhteen tulee lähes kaikille, mutta kyllä ne yleensä kestävät hieman pidempään.

Asiaa tuskin auttaa se, että valmentaja voi heittää hyvän pelin jälkeen suoraan syömään poppareita. Eli siis ei tuo valmentajan toiminta ainakaan auta asiaa.
 

HokiHero

Jäsen
Katsoin kaksi erää yön peliä ja oli kyllä aivan eri Granlund kun monessa muussa kamppailussa. Hyviä peliä edistäviä ratkaisuja, maalipaikkoja ja aktiivista peliä eikä pelkkää dumb 'n chase kiekkoa. Todella toivon, että valmennukselta löytyy nyt jonkilaista johdonmukaisuutta, eikä Mikke löydy taas ensi pelistä nelosen laidasta jämäminuuteilta tai katsomosta.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Vähän ihmetyttää, että Mikellä vaikuttaa olevan todella suurta heittelyä itseluottamuksessa ihan matsien välilläkin. Toki hyviä ja huonoja kausia itsevarmuuden suhteen tulee lähes kaikille, mutta kyllä ne yleensä kestävät hieman pidempään. Mikke vaikuttaa siltä, että yhtenä iltana ei uskalla edes yrittää oikein yhtään mitään, ja nyt taas viime yönä repi one-timer lämäreitä ja heitti rystysyöttöjä selän taakse.

Yksi vaikuttava tekijä on varmasti myös vastustaja. Tällä hetkellä helpompi on pelata isolla itseluottamuksella sitä omaa peliä Oilersia, kuin Hawksia vastaan. Tämä ihan yleisesti kaikkien muidenkin pelaajien kohdalla. Jos katsotaan millaisissa peleissä Granlund on edukseen esiintynyt, niin aika "helppoja" pelejä nämä ovat olleet kun taas "kovemmissa" peleissä Mikke on vähän hävinnyt kuvasta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ensimmäistä kertaa voi rehellisesti sanoa, että erittäin hyvä peli Granlundilta. Ainoastaan huono tuuri piti miehen pisteittä, sen verran monta hyvää jakelua laittoi. Oli selkeä uhka vastustajalle käytännössä aina kentällä ollessaan. Vihdoinkin se "oikea" Mikke alkaa pilkehtimään esille NHL:ssäkin.

Mikke on myös oppinut, että jyrän alle ei vapaaehtoisesti kannata jäädä.
 
Viimeksi muokattu:

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Oisko Mikelle käynyt jotenkin vanhanaikaisesti kunnon ajoituksen kanssa. Eli meinaan, että olisi ottanut liian kovan puntti-/ luistelukuurin sarjan alle. Ajatuksella, että nyt mä näytän koko maailmalle. Onhan tuo änäri ihan tajuttoman fyysistä hokia, jossa kropassa täytyy tuntua hyvälle ennen matsia. Eikös nyt oo kulkenut hyvin molempien popparipelien jälkeen. Ei tuomita liian hätäseen. Katsellaan rauhassa.

EDIT. erheelliset näppäilyt korjattu
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Jos katsotaan millaisissa peleissä Granlund on edukseen esiintynyt, niin aika "helppoja" pelejä nämä ovat olleet kun taas "kovemmissa" peleissä Mikke on vähän hävinnyt kuvasta.

No katsotaan. Mitkä pelit ovat mielestäsi olleet parhaimmat esimerkit tästä? Vaikka kaksi selvintä esimerkkiä kummastakin.


Jumalauta. Granny näytti ihan NHL:n pelaajalta yöllä. Kevyesti paras matsi tällä kaudella. En ole "Jouta" kritisoinut tähän mennessä peluutuksesta, mutta jos nyt 64 löytää itsensä katsomosta tai nelosesta niin jotain on vialla ja pahasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös