Mikael Granlund

  • 1 592 613
  • 3 133
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques
Granbergin olisi varmaankin parasta siirtyä laitaan pelaamaan, ainakin toistaiseksi. Nyt joutuu ehkä liikaa hoitamaan sentterin roolia puolustuspäässä, ja täten ei saa tarpeeksi kiekkoa hyökkäyspäässä. Laitaan siirtyminen vähentäisi puolustusvelvotteita ja näinpä siis Granberg saisi sitä kiekkoa enemmän ja tulostakin varmasti alkaisi syntyä. Tää jätkä elää kiekosta.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Yeon pitäisi ehdottomasti harkita pikkuhiljaa pojan siirtämistä joko laitaan tai pudottamista farmiin ykkössentterin minuuteille. Mikke ei kykene sentterin roolissaan auttamaan joukkuettaan tarpeeksi hyökkäyspelaamisessa, koska pelaa kykyihinsä nähden liian alhaalta jatkuvasti (sentterin puolustusvelvoite), eikä hitaan lähtövauhtinsa takia ehdi sijoittua tarpeeksi nopeasti pelin kääntyessä ja näin ollen ei pääse kunnolla kiinni hyökkäyksiinlähtöihin. Liikkeestä tuo homma lähtee, ja koska se ei sentterin rooliin näin puolustusvelvotteisella pelitavalla riitä niin hyökkäyssuuntaan ei sitten tapahdu kerrassaan mitään. Ja kun kakkosketju ei saa laidoiltakaan ajettua kunnon pyöritystä vastustajan alueelle (tätäkin tapahtuu aivan liian vähän johtuen edellämainitusta sekä myös laitureiden kyvyttömyydestä vyöryttää peliä päätyyn/kulmiin, mutta ei tästä sen enempää koska #64:n ketju) niin Mikkekään ei sitten millään ehdi hyökkäyksiin mukaan kunnolla.

Muitakin puutteita tuossa pojan touhussa on, mutta tämä on ongelmista suurin ja siihen voidaan varmasti tuoda helpotusta siirtämällä esimerkiksi Brodziak kakkosen keskelle ja Mikke laitaan. Toinen vaihtoehto on pudottaa hänet suoraan farmiin, mutta Wildin takia toivoisin tämän laitaan siirron kuitenkin tapahtuvan ennemmin. Hän kun on liki joka pelissä näyttänyt väläyksittäin mitä kykenee tekemään saadessaan edes hieman enemmän tilaa (saa sitä laiturina enemmän) ja kiekkoa kunnolla hyökkäysalueella, joten apua hänestä on joukkeelle varmasti kun vain pääsisi paremmin kiinni hyökkäyspelaamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Tällä hetkellä ilmoitettujen kokoonpanojen mukaan Granström pelaa tänään "omalla paikallaan" kakkosen keskellä...
Katselinpa tuossa viime yönä jääkiekkokiihkossani -11 finaalin kolmannen erän juutubesta, ja kiinnitin oikein huomiota Granströmmin pelaamiseen. Oli todella varma kiekollisena, eikä varmistellut lähelläkään samalla tavalla, kuin näissä nhl peleissä on tehnyt. Mikke näyttää nyt luopuvan kiekosta mieluummin, kuin ottaa edes yhden prosentin riskiä epäonnistua.
Uskonpa asian olevan juuri niin, että Mikelle on painotettu huolellista pelaamista, ja virheiden, ja kiekonmenetysten välttämistä. Siitä on kyllä väkisinkin tullut paineita niskaan.
Se alku näytti niin hyvältä, kun se ensimmäinen piste ja maali tuli heti ensimmäiseen peliin, niin uskoin kyllä suurimpien paineiden karisseen heti alkuunsa...
No, toivottavasti se nyt tästä vielä lähtisi ja muuttuisi tuhkimotarinaksi.

Vajaan tunnin päästä taas pääsee Viasat Sportilta jännittämään Wildin peliä.

Edit:
Niin sitä piti vielä kirjottaa, että sai se Mikke tuossa finaalissakin aika rauhassa huseerata siellä laitojen vieressä ja päädyissä ilman sen suurempaa fyysistä kontaktia, tai ajelua. Taitaa olla sekin vähän vieras tilanne, kun naapuri ajelee rivosti ja surutta päälle, kuin yleinen syyttäjä. Toisaalta, kyllähän se tiedossakin piti olla...
 
Viimeksi muokattu:

Yohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempaan suuntaan oli Granholmin peli mennyt Hawkseja vastaan, lukuunottamatta mystisiä mailan tiputteluja ja siitä seuranneita sekoiluja. Pelkäsin jo, että ei jumalauta kohta sillä alkaa putoileen mailan lisäksi hanskatkin.Itseluottamus oli kuitenkin parantunut ja laidoissa #64 vedettiin vain kerran kylmäksi ja sekin sääntöjen vastaisesti numeroihin.

Cullen-MG-Seto toimi mukiinmenevästi ja ketjulle tilille yksi maali. Yksi syy Miken parantuneeseen peliin lienee poispääsy Bouchardin ikeen alta ketjumuutoksella. Eihän PMB ole syöttänyt koko kauden aikana Granblohmille kertaakaan. Muille kyllä järkkäilee senkin edestä. Jatkoajalla Hawkseja vastaan Yeo laittoi veijarit parina kentälle ja vastahyökkäyksessä PMB tiesi välittömästi mitä tehdä: Rystylätty sokkona keskialueelle suomijeesuksen ladatessa onetimeriä vieressä. Yeo, eiköhän tuo kaksikko ole nähty.
 
Vähänkö on muuten hauskaa kun porukka kirjoittaa Granlundin nimen väärin, joka kerta naurattaa ;D Viime yön pelistä näin osan. Omassa päässä näyttää edelleen näyttää, että Cullen, Granlund ja kumppanit joutuvat turhan helposti pyöriteltäväksi, vaikka ajoittain kiekko hoidettiinkin sieltä lopulta ihan hyvin pois. Koko peliä en siis nähnyt, joten joku muu voi kommentoida jatkuiko läpi pelin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Oli Granlund hieman parempi kuin mitä parissa viime ottelussa, mutta ei hattua kannata ilmaan heitellä tämän päivän esityksen jälkeen. Ensimmäisessä erässä kahdessa vaihdossa perätysten Granlund teki todella pahan virheen, joista toinen johti vastustajan maaliin ja toinen loistavaan maalipaikkaan. Tässä pelissä Granlund ei niin paljoa kaatuillut, mutta tällä kertaa maila ei tuntunut pysyvän käsissä. Oli jo hieman koomista, kun kolmessa vaihdossa putkeen Granlund tiputti mailansa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Yeo oli kuitenkin tyytyväinen Granlundin peliin ja sanoi tämän olleen askel parempaan suuntaan. Ottelun loppupuolella Yeo peluutti Granlundia ihan reilusti, eikä syyttä. Ihan hyvä peli, vaikka parannettavaakin on tietysti paljon.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Oli Granlund hieman parempi kuin mitä parissa viime ottelussa, mutta ei hattua kannata ilmaan heitellä tämän päivän esityksen jälkeen. Ensimmäisessä erässä kahdessa vaihdossa perätysten Granlund teki todella pahan virheen, joista toinen johti vastustajan maaliin ja toinen loistavaan maalipaikkaan. Tässä pelissä Granlund ei niin paljoa kaatuillut, mutta tällä kertaa maila ei tuntunut pysyvän käsissä. Oli jo hieman koomista, kun kolmessa vaihdossa putkeen Granlund tiputti mailansa.

Minusta alkaa pikku hiljaa tuntua, että Jatkoaika tarvitsee tönimisketjun lisäksi myös ketjun, jonne saa raportoida Mikael Granlundin kaatuiluista, maila kädessä tai ilman. Sen verran huumoriaspektia näistä Steegilin raporteista löytyy, vaikka tavallaan ymmärränkin, mitä jokerikannattaja koittaa tällä hakea. (Tähän loppuun saa laittaa sekalaisen määrän haluamiaan hymiöitä niin pysyy pipo kaikilta löysemmällä.)
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
vaikka tavallaan ymmärränkin, mitä jokerikannattaja koittaa tällä hakea. (Tähän loppuun saa laittaa sekalaisen määrän haluamiaan hymiöitä niin pysyy pipo kaikilta löysemmällä.)

Mitäs tekemistä Granlundin tekemisillä NHL:ssä on Jokereiden kanssa? Vielä ymmärtäisin jos kyse olisi HIFK-kasvatista, mutta ei.

Koomistahan se välillä on ja ei kulta-Mikke vielä valmis ole. IL ja IS taas hienosti nosti kansan odotukset taivaisiin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mitäs tekemistä Granlundin tekemisillä NHL:ssä on Jokereiden kanssa? Vielä ymmärtäisin jos kyse olisi HIFK-kasvatista, mutta ei.

Esitätkö tahallaan tyhmää? Tottakai Mikke on (tai lähinnä oli) Jokerifaneille vähän punainen vaate johtuen hyvistä esityksistä naapurin paidassa. Joillekin on saattanut jäädä antipatiat kotimaan kentiltä, sitä tässä todennäköisesti haettiin takaa.

Katsoin Wildin pelin kolmannen erän alusta asti ja highlightsit joiden perusteella sanoisin, että ihan hyvä peli Mikaelilta. Laukaus jonka reboundista avausmaali tuli oli niin hyvä, ettei ollut paljosta kiinni suora maalikaan. Jossakin vaiheessa peliä satuin huomaamaan kun kamerakulmakin sopivasti meni vähän hassusti melkein lähikuvaksi ettei Mikael kentällä kokonsa takia juuri nöyristellyt isompiaan vaan painoi menemään niin paljon kuin rahkeissa on varaa. Ei ehkä ole paljon rahkeita, mutta yritystä riittää joka on tärkeintä tässä vaiheessa. Edelleenkään ei ole taakka Wildille ja vaihteeksi sai vähän kehujakin, tai jotain niiden tapaisia, Yeolta pelin jälkeen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Koomistahan se välillä on ja ei kulta-Mikke vielä valmis ole.

Koomista tai ei, niin Granlund on seitsemässä matsissa kerännyt kuitenkin joko enemmän tai saman verran (Bouchard tasoissa) tehoja kuin ketjukaverinsa. Tehotilasto nollissa ja esimerkiksi rutinoituneella NHL-veteraani Cullenilla tuo on pakkasella kolme pykälää. Viimeisimmän matsin jälkeen myös kehuja valmentajalta vaihteeksi taas Granlundin suuntaan.

Ei se kauheasti vakuuta vieläkään se peli, mutta ihan saatanan tyhmäähän se on ravata jokaisen matsin jälkeen tänne nauramaan, miten Granlund kaatuilee liikaa, eikä se mailakaan nyt pysy kädessä.

edit. Ja tehotilastoahan en sinänsä pidä missään arvossa, mutta kertoo tuo nyt ainakin sen, ettei MG mikään riski ole jäällä omalle jengille, vaikka senkin kuvan täältä välillä saa.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Granlundin tilastoihin pitäisi merkata se, kuinka monta kertaa pelaa ilman mailaa. Monta kertaa putosi maila kädestä tuossa pelissä?
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Eihän se sinänsä ole ollenkaan Granströmin itsensä syy, että suhtautuminen henkilöön tuntuu olevan tällä hetkellä todella ristiriitaista. Syy on mielestäni oikeastaan isolta osalta mediassa, joka on rahastanut Mikellä surutta jo muutaman vuoden ja luonut osin perusteetonta tähtikulttia. Viimeistään viime kausi ja vaisut otteet niin nuorten kisoissa, playoffeissa kuin MM-kisoissakin olisi jo pitänyt laskea odotuksia realistisemmalle tasolle. Erityisesti otteet nuorten kisoissa osoittivat, että tekemistä ja työtä vielä riittää, että oppii pienen kaukalon tavoille kun tila ja aika on vähissä. Voimaa ja räjähtävyyttää pitäisi vielä kehittää. Toisaalta myös Minnesotassa on odotukset olleet aika tapissa ja odotuksia ladottu myös siltä suunnalta, ehkä osin markkinoinnillisessa mielessä, koska organisaatio ei ole ollut kovin hyvässä kurssissa kokonaisuudessaan.

Missään nimessä mikään totaalifloppi ei Mikke ole ollut, vaan oikeastaan aika lailla juuri sellaista peliä on nähty, mitä viime kauden perusteella oli odotettavissakin. Mikäli vastuuta tulee jatkossakin yhtä hyvin, varsin hyvät tehotkin Granblom tulee varmasti takomaan. Sekin on mielenkiintoinen kysymys kannattaako Granlundia ylipäänsä peluuttaa keskellä NHL-tasolla. Ura laiturina ei sekään olisi mikään huono vaihtoehto. Minnesotan sentteriosasto taitaa vain olla sen verran heikko, että ainakin tällä hetkellä Miken on vähän pakkokin pelata keskellä. Lauantaiaamuna on sitten todella mielenkiintoinen suomalaispeli Anaheimia vastaan. Toivottavasti Vatanenkin saa silloin debyytin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki saa kirjoittaa mitä haluaa, kaikki saa joko rakastaa tai vihata Mikkeä ihan omien syidensä mukaisesti, mutta kuten aiemmin jo tuolla kirjoitettiin, onhan se aika hauska että yksi nimimerkki käy tänne kirjoittamassa jokaisesta mailanpudotuksesta, polvistumisesta jne. ihan kuin niitä ei tuollaisessa kiekkomatsin sähinässä muille sattuisi tai olisivat jotenkin huomionarvoisia tapahtumia.

Lehdistöä haukutaan siitä että kirjoittavat Granlundin kohdalla tikusta asiaa, mutta katsokaa tätä ketjua niin huomataan että täällä se vasta naurettavalla tasolla tuo kaverin seuraaminen on. Ei tosin hehkutusmielessä, vaan pienehkön negaation kautta ehkä mennään nyt tietyiltä osin ja kohta varmaan palstatotuudeksi kehittyy se että Mikke ei osaa tehdä yhtään mitään oikein.

Erityisesti pisti silmään tuo merkillinen kommentti, "ihan hyvin pelasi mutta ei nyt hattua kannata ilmaan heitellä", no oliko joku heittelemässä hattuaan jostain syystä, miksi olisi heitellyt ja miksi tuollaista asiaa pitää edes erikseen mainita ikään kuin tyhmemmät nyt täällä luulisivat että yksi matsi hyvin ja nyt meillä on se superstara syntymässä. Ei kai täällä vastaavalla innolla muidenkaan pelaajien jokaista edesottamusta jakseta puhkianalysoida, Olli Jokiselta ihan mukiinmenevä esitys, ei nyt mitään torijuhlia kannata edellisyön matsin perusteella järjestää tai paitaa kattoon hinata sillä varsinkin ekassa erässä yksi vaihto venyi hieman pitkäksi vaikka muuten siis ihan kivasti pelasikin. Kausi on pitkä, okei tämä kausi on lyhyt mutta joka tapauksessa matseja on joka toinen yö, kausia ja satapäin uusia matseja tulee jatkossakin eli joku muutaman matsin jakso tai yksittäinen mailanpudotus on pisara meressä, ja hämmentää miksi niistä tehdään noin helvetin iso asia varsinkin nyt tässä tapauksessa kun tulokaskauttaan aloitteleva kaveri aivan selvästi etsii omaa paikkaansa jengissä ja koko liigassa.

Ihan kiva sinänsä että täältä pääsee lukemaan tarkastikin Granlundin jokaöisistä edesottamuksista, eli jatkakaa ihmeessä kun en kuitenkaan joka matsia jaksa katsoa mutta miksei sitten samalla tarkkuudella nosteta esiin jokaikinen hyvä asia jota Granlund jäällä teki, sen sijaan että väen väkisin keksitään moitittavaa vaikka samalla myönnetään että ihan ok pelin pelasi.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Granlundista puhutaan ärsyttävän paljon mediassa. Itse tulin tänne juuri YLE:n sivuilta, joissa otsikko huutaa GRANLUND PISTEILLE...yhden syöttöpisteen jälkeen. Ketuttaa tällainen uutisointi, joka ei anna tiedonvälittäjästä kovin fiksua kuvaa. Muutenkin olen huomannut viime vuosina, miten mediassa ihan tavallisten uutisten näkökulmat ovat kovin kummallisia ja kantaa ottavia, uutisen ohessa vielä joku turhaakin turhempi toimittajan oma kommentointikolumni, jos ei vielä itse uutisesta selvinnyt, mitä mieltä asioista pitäisi olla. Eikö mistään löydy neutraalia ja suhteellisuudentajun säilyttänyttä tiedonvälittäjätahoa, joka antaa lukijan itse miettiä oman kantansa, eikä suoraan tuputa sitä oman näkökulman ja uutisten sävyn kautta suoraan lukijalle?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ihan kiva sinänsä että täältä pääsee lukemaan tarkastikin Granlundin jokaöisistä edesottamuksista, eli jatkakaa ihmeessä kun en kuitenkaan joka matsia jaksa katsoa mutta miksei sitten samalla tarkkuudella nosteta esiin jokaikinen hyvä asia jota Granlund jäällä teki, sen sijaan että väen väkisin keksitään moitittavaa vaikka samalla myönnetään että ihan ok pelin pelasi.

No anteeksi kauheasti, mutta en ollut suinkaan ainoa, joka ne mailan pudotukset laittoi merkille. Jos olisit matsin katsonut olisit huomannut ne itsekkin. Jos about 7-8 kertaa yhden ottelun aikana se maila tippuu käsistä ja vielä niin, että kolmessa vaihdossa peräkkäin niin kai sen voi laskea ihan maininnan arvoiseksi seikaksi ilman, että se olisi jotenkin väkisin keksittyä. Se että vertaa minun kirjoituksia lehdistön toimintaan on aika imartelevaa jollain kierrolla tavalla. Onhan siinä nyt aikamoinen ero IP-lehteen kirjoittavalla toimittajalla ja jatkoajan palstalle kirjoittavalla henkilöllä.

En kyllä missään vaiheessa sanonut, että Granlund olisi pelannut edes kohtalaisesti, mutta verrattuna niihin edellisten pelien oikeasti todella luokattomiin esityksiin tämä peli oli niihin verrattuna selkeä parannus parempaan. Wildin kakkosketju oli sen verran usein purjeissa omassa päädyssä, että tämän matsin sanominen Granlundin osalta edes kohtuulliseksi peliksi olisi miehen taitojen rankkaa aliarviointia.

Tuntuu että jotkut uskovat oikeasti minä keksimällä keksisin ne Granlundin virheet omassa päässäni, jotta pääsisin haukkumaan miestä. Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa vaan ne Granlundin virheet on nähtävissä ihan niitä pelejä katsomalla. Ehkä olen siinä mielessä poikkeus, että kerron ne näkemäni virheet tänne, kun jotkut taas ummistavat silmänsä niiltä tai toiset eivät vain jaksa vaivautua niistä kirjoittamaan tänne.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kannattaa muistaa sekin, että NHL- ottelujahan Granlundilla on kasassa tosiaan ne huimat 7 kappaletta. Onko se nyt niin ihme, että NHL:n pelinopeus ja kontaktitilanteet eivät ole ihan vielä hallussa. Granlund oppii nuo jutut kauden aikana ja samalla pelityyli hioutuu NHL:aan sopivaksi, eikä miestä saa enää niin helposti pelattua fyysisesti ulos. Koolleen ei tietysti mitään voi, joten jonkin asteen heikkous tuo tulee hänelle aina olemaan. Mutta ihan samoja vaikeuksia Saku Koivullakin oli ensimmäisellä kaudella. Vaikka alku on lähtenyt takellen liikkeelle, niin p/o silti pysynyt 0,5 tietämillä, mikä tekisi täydellä runkosarjalla n. 40 pistettä, eli ihan OK tulokaspisteet. Milloin muuten viimeksi suomalainen tulokas on tällaisiin edes pystynyt? Mutta okei, ihan turha ja ylihypetetty kaveri. Pahasti tuntuu monilla jokerikannattajilla HIFK- kasvatti(hymiö tähän) Granlundin menestys ahdistavan. Minun käsitykseni on, ettei Granlundilta jatkoajan porukoissa edes juuri kummempaa aloitusta odotettu. Lähinnä nyt antifanit ovat saaneet lehdistön hypetyksestä aiheen dissaukselleen. Paljon poikkeuksiakin toki, tsajari viimeisin.
 

Cockersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, New York Rangers
Granlundista puhutaan ärsyttävän paljon mediassa. Itse tulin tänne juuri YLE:n sivuilta, joissa otsikko huutaa GRANLUND PISTEILLE...yhden syöttöpisteen jälkeen. Ketuttaa tällainen uutisointi, joka ei anna tiedonvälittäjästä kovin fiksua kuvaa. Muutenkin olen huomannut viime vuosina, miten mediassa ihan tavallisten uutisten näkökulmat ovat kovin kummallisia ja kantaa ottavia, uutisen ohessa vielä joku turhaakin turhempi toimittajan oma kommentointikolumni, jos ei vielä itse uutisesta selvinnyt, mitä mieltä asioista pitäisi olla. Eikö mistään löydy neutraalia ja suhteellisuudentajun säilyttänyttä tiedonvälittäjätahoa, joka antaa lukijan itse miettiä oman kantansa, eikä suoraan tuputa sitä oman näkökulman ja uutisten sävyn kautta suoraan lukijalle?

Lukee siellä myös "Petrell ja venäläislupaus Edmontonin sankarit", "Bäckström loisti Wildin maalilla...", "Antti Niemi valittiin Anaheim-pelin parhaaksi...", "Mikko Koivu onnistui mainiosti...", "Valtteri Filppula löysi maalijyvänsä..." ym. Onko nämä kaikki yhtä huonoja otsikoita? Olisiko parempi, että otsikko olisi vaikka pelkästään "NHL"?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Ihan kiva sinänsä että täältä pääsee lukemaan tarkastikin Granlundin jokaöisistä edesottamuksista, eli jatkakaa ihmeessä kun en kuitenkaan joka matsia jaksa katsoa mutta miksei sitten samalla tarkkuudella nosteta esiin jokaikinen hyvä asia jota Granlund jäällä teki, sen sijaan että väen väkisin keksitään moitittavaa vaikka samalla myönnetään että ihan ok pelin pelasi.

Tämä on mahdotonta Suomessa, jossa vallitsee kiittämättömyyden, kateuden, selkäänpuukotuksen ja negatiivisuuden kulttuuri. Kaikesta mahdollisesta täytyy kirjoittaa negatiivisesti, kun positiivisesti kirjoitetuista jutuista täytyy etsiä kaikki mahdolliset asiavirheet ja nihkeillä sitten niistä. Granlundin osakseen saama isompi osuus loskasta johtuu varmasti miehen statuksesta ilmaveivimiehenä, MM-kisat 2011 pelastaneena supermiehenä, rosvojengin mestaruuteen luotsanneena kultalusikkapoikana ynnä muuta, koska Suomessa kukaan ei saa olla toista parempi ja sitten ihmetellään, että miksei meiltä tule enempää Teemu Selänteen kaltaisia supertähtiä. Muita paremman ei voi antaa olla muita parempi, vaan se täytyy vetää omalle tasolle tavalla tai toisella ja täällä Jatkoajassa homma hoituu sössöttämällä jostakin mailantiputteluista joka ottelun jälkeen suu tötteröllä. Toivottavasti myös Teemu Pulkkisesta kirjoitellaan jatkossa yhtä erikoiseen sävyyn, siinä tapauksessa että äijä ikinä änäriin saakka päätyy.

(Tämä ei muuten liittynyt Mikael Granströmin edesottamuksiin taalajäillä millään tavoin, mistä pahoittelut.)
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovasti MG saa tosiaan shittiä täällä niskaan joidenkin kirjoittajien toimesta.
Osa varmasti ihan aiheesta ei siinä mitään. Ennakko-odotukset on kovat ja juurikin tuo median luoma hype on niitä vääristänyt. Annetaan kuitenkin kaverille aikaa ja muistetaan nyt ettei Suomesta liikaa näitä jätkiä ole viime vuosina änäriin mennyt.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lukee siellä myös "Petrell ja venäläislupaus Edmontonin sankarit", "Bäckström loisti Wildin maalilla...", "Antti Niemi valittiin Anaheim-pelin parhaaksi...", "Mikko Koivu onnistui mainiosti...", "Valtteri Filppula löysi maalijyvänsä..." ym. Onko nämä kaikki yhtä huonoja otsikoita? Olisiko parempi, että otsikko olisi vaikka pelkästään "NHL"?

Onko? "Granlund pisteille - Minnesota kaatoi voittamattoman NHL-kärjen" on YLE:n etusivun ainoa urheilu-uutinen. Jos ajatellaan itse viime yön peliä, niin on todella hauska asetelma tässäkin uutisoinnissa, kun kaikki ottelun nähneet ymmärtävät, että Bäckström tässä on se, joka kuuluisi suomalaisista nostaa jalustalle, jos ylipäätään suomalaisen pitää joka ikinen kerta olla otsikon pääasia.

Tämän kaltainen pelleily uutisoinnissa herättää ainakin minussa syvää epäluottamusta tiedonvälittäjiä kohtaan, asioita ei esitettä totuudenmukaisesti, vaan mm. kaupallisuuden näkökulmasta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ehkä olen siinä mielessä poikkeus, että kerron ne näkemäni virheet tänne, kun jotkut taas ummistavat silmänsä niiltä tai toiset eivät vain jaksa vaivautua niistä kirjoittamaan tänne.

Ei, vaan olet poikkeus siinä mielessä, että keskityt ihan helvetin tarkasti (yksittäisiin) virheisiin ja korostat niitä. Kyllä ne virheet osuvat varmasti muidenkin silmiin, mutta en mä ainakaan jaksa panikoida alle 10:n NHL-pelin jälkeen Granlundin tulevaisuudesta. Varsinkin, kun sielllä on hyviäkin asioita nähtävissä, kuten eilenkin.

Askel parempaan päin, kuten myös Yeo sanoi. Ei epäröinyt heittää äijää kentälle tärkeillä hetkillä, eikä olisi pitänytkään. Eivätkä nämä ole omia mielipiteitäni, vaan valmentajan kommenteista poimittuja juttuja. Hyvin useasti luotan ammatikseen noita hommia tekevän ihmisen näkemyksiin ja otan niitä omien mielipiteideni tueksi. Jos olen eri mieltä, niin perustelen näkemykseni, mutta koitan nähdä niin ne hyvät kuin huonotkin puolet Granlundin pelissä.

Näen tämän keskustelun kannalta hedelmällisemmäksi toimintatavaksi kuin virheiden ylös kirjaamisen ja niiden taivastelun joka matsin jälkeen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
. Toivottavasti myös Teemu Pulkkisesta kirjoitellaan jatkossa yhtä erikoiseen sävyyn, siinä tapauksessa että äijä ikinä änäriin saakka päätyy.

Olen tehnyt jo useaan otteesseen tässä ketjussa selväksi, että minulla ei ole minkäänlaisia odotuksia Teemu Pulkkisen NHL-uran suhteen, koska se jää 90% varmuudella tekemättä. Henkilökohtaisesti minua ärsyttää se, että minua leimataan täällä joksikin Pulkkisen fanipojaksi, joka on täysin virheellinen päätelmä. Nykyisin Pulkkisen ja Granlundista puhuminen edes samassa lauseessa on todella pahaa Granlundin aliarviointia, koska nämä pelaajat ovat ihan eri tasolla. Pitää kai seuraavaksi poistaa Jokerit poistaa tuolta suosikkijoukkueiden listalta että saa "oikeuden" kritisoida Granlundia ilman että se kritiikki leimataan vain katkeran narrifanin itkemiseksi. Tosin silloin se kritiikki varmaan leimataan vain katkeran ja kateellisen suomalaisen itkemiseksi, joten turhaa sen poistaminen tuolta taitaa olla.

Ei, vaan olet poikkeus siinä mielessä, että keskityt ihan helvetin tarkasti (yksittäisiin) virheisiin ja korostat niitä. Kyllä ne virheet osuvat varmasti muidenkin silmiin, mutta en mä ainakaan jaksa panikoida alle 10:n NHL-pelin jälkeen Granlundin tulevaisuudesta. Varsinkin, kun sielllä on hyviäkin asioita nähtävissä, kuten eilenkin.

Ilman onnistumisia (lue näyttäviä harhautuksia, maaleja, syöttöjä tai onnistuneita rankkareita) ne virheet vain jäävät mieleen helpommin kuin ne muutamat onnistuneet syötöt sinne viivalle. Tosin sitten myös kun niitä onnistumisia tulee niin ne onnistumiset peittävät alleen ne pelissä tehdyt virheet. Esim, jos Granlund olisi jatkoajalla tehnyt voittomaalin kukaan tuskin olisi muistanut mitään mailan pudottamisia. Väkisin keksityt onnistumiset ovat mielestäni yhtä säälittävää toimintaa kuin väkisin keksityt virheet. Kertokaa nyt minulle ihan keskustelun vuoksi mitä erityisen hyvää Granlundin pelissä oli tänään? Pari kertaa hyökkäysalueella kiekko liikkui nätisti ja jalkakin liikkui paikoitellen, mutta niihän sen pitääkin. Ongelma on siinä, että niitä hyviä hetkiä tuli vain paikoitellen. Jolloin niiten hyvien hetkien puute muuttuu jo kritiikiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pitää kai seuraavaksi poistaa Jokerit poistaa tuolta suosikkijoukkueiden listalta että saa "oikeuden" kritisoida Granlundia ilman että se kritiikki leimataan vain katkeran narrifanin itkemiseksi. Tosin silloin se kritiikki varmaan leimataan vain katkeran ja kateellisen suomalaisen itkemiseksi, joten turhaa sen poistaminen tuolta taitaa olla.

Marttyyri-asenne kaiken voittaa. Kritiikissä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta jos joka viesti huokuu vain pelkkää negativiisuutta, niin mitäs järkeä siinä sitten on? Kai se MG on jotain hyvääkin tehnyt siellä kentällä, jos ei olisi, niin tuskin saisi peliaikaa. Miksi siis keskityt vain virheiden ynnäämiseen?
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Tämän kaltainen pelleily uutisoinnissa herättää ainakin minussa syvää epäluottamusta tiedonvälittäjiä kohtaan, asioita ei esitettä totuudenmukaisesti, vaan mm. kaupallisuuden näkökulmasta.

Suomessa on vähissä laadukkaat nettijulkaisut ja uutissivustot. Homma on mennyt tabloid-julkaisujen johdolla täysin puhtaaksi sivuklikkausten huoraamiseksi, lukijamäärien ja mainostulojen maksimoimisen toivossa. Tämä on johtanut siihen, että otsikoista yritetään puhtaasti tehdä vain mahdollisimman houkuttelevia ns. sisäänheittäjiä. YLE:n ei periaatteessa pitäisi joutua tekemään tällaista, mutta lukijoita houkutellakseen hekin vääntävät otsikonsa suomalaisia kiinnostaviksi.

Harmittaa, jos Granlundia kohtaan syntyy katkeruutta ja närkästystä sen takia, että hänen nimensä "myy". Ei Mikael itse tietenkään tunge itseään median otsikoihin vaan sivustot hyödyntävät hänen nimeään omiin kaupallisiin tarkoitusperiinsä. Ei hän saa vaikkapa il.fi:n mainostuloista osuutta, vaikka hänen nimensä toisikin sivustolle lukijoita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös