Mika Toivola valmentajana

  • 111 377
  • 649

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Muniinpuhaltelu tuli tänä vuonna aiempaa myöhemmin. Eteenpäin on menty, mutta jos sama meno jatkuu, niin Ässät saattaa pelata kauden 2020 pudotuspeleissä, jolloin laskin Ässien olevan mestari. Miksi joukkue ei jaksa pelata enää keväällä? Miksi kovin hetki tulee syksyisin? Vedetäänkö kesällä liian kovaa, eli kaikki mehut menää syksyllä? Eikö Toivolan auktoriteetti pure?

Liikaa kysymyksiä, sanoisi joku vastauksia.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Viestin lähetti Patasydän
Onko jollain teistä selkeä syy siihen, miksi Toivolan kuuluisi antaa jatkaa joukkueen peräsimessä? Materiaaliin on turha yksistään vedota. Se on rajallinen muttei missään nimessä noin huono mitä viime tulokset antavat ymmärtää.

Raha. On yksi syy. Ässillä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa kahdelle ykkösvalmentajalle palkaa samanaikaisesti. Olisi taas eri asia, jos Toivolan sopimus purettaisiin yhteisymmärryksessä seuran johdon kanssa, mitä ei tule tapahtumaan, jos Toivola on yhtään järjissään. Kuka nyt antaisi työpaikkaansa toiselle tuosta noin?

En halua tässä Toivolaa puolustaa, tuo nyt vaan on faktaa. Tj Hirsimäen kardinaalimunaus oli sorvata Toivolalle vuoden jatkopahvi. Nyt joudutaan kestämään tätä herraa vielä vuosi. Huoh. En tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Korppi pelaaja-valmentajaksi. Heh. Huono vitsi.
 
Viestin lähetti Pêr un pugno di dolari
Raha. On yksi syy. Ässillä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa kahdelle ykkösvalmentajalle palkaa samanaikaisesti. Olisi taas eri asia, jos Toivolan sopimus purettaisiin yhteisymmärryksessä seuran johdon kanssa, mitä ei tule tapahtumaan, jos Toivola on yhtään järjissään. Kuka nyt antaisi työpaikkaansa toiselle tuosta noin?

Juu tuohan se ainoa este on ja suuri este onkin. Piti se tuonne aiemmin kirjoittaa mutta vitutuksessani unohdin. Raha se este on. Ei voi mittään sille.

Edit: Toki tässä jokaisen on helpohko huudella, että Toivola ulos. Pitäisi vain olla joku herra siihen tilalle ja rahat tähän palkkaamiseen. Minullakin hieman tuli ylimääräistä kuohahdusta tuonne kun vituttaa niin rankasti tuo lepsuilu ja rämpiminen. Playoff rahoilla saattaisi hieman kuitata tuota uuden koutsin palkkajuttua. Toivolan kanssa sinne kympin sakkiin ei mennä.
 
Viimeksi muokattu:

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Pêr un pugno di dolari
Raha. On yksi syy. Ässillä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa kahdelle ykkösvalmentajalle palkaa samanaikaisesti.

Kuinka paljon se Toivola oikein tienaa? Onko Ässillä sitten varaa jatkuvaan rämpimiseen? Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Toivola on nähty ja huonoksi havaittu. Ei muuta kuin pihalle!
 

pikku-ukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalajoen kiekkotietäjät
Jepulis Toivola helevettiin ja äkkiä !!!! Taas livenä tuli peli nähtyä ja voi helvetti mitä valmentajan kuvatus ei edes yritä/pysty tekemään joukkueen herättämiseksi.Olis nyt edes vaikka sekoittanut kentät perusteellisesti.Pojille vaan huomenna ylimääräiset reenit.Ei tuommoinen valmentaja voi olla kun ei pysty pelaajille antamaan mitään ohjeita miten pitäis esim.YV:llä pelata.Jätkät on ihan ihmeissään Toivolan kanssa kun ei mitään ohjeita tule.Mutta ei mikään ihme kun yliopistossa ei opeteta valmentamaan kuin kirjasen kanssa ja MT ei itse ole pelannut niin eihän se tiedä miten pitäis toimia pelin aikana.Mut osaa se huutaa ja selitellä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti pikku-ukko
Pojille vaan huomenna ylimääräiset reenit.
Siellä oli korttelikiekon turnauksen jälkeen harjoitushallissa vedetty sikaa puoli tuntia (pelkkää luistelua). Pakko myöntää että ihan oikein. Sääli vaan niitä jotka eilen olivat pilkkuun asti baarissa.

Ja Ässäristeilykin peruttiin, no nyt on pojilla aikaa keskittyä treenaamiseen, jos vaikka taas alkaisi luistelu maittaa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Äsiien ylivoimasta

Valmentaja luo tottakai kuviot ylivoimiin, mutta kyllä jyppi pelinkin jälkeen voi myös pelaajat katsoa peiliin.
Jos pelataan viidellä kolmea vastaan useampi minuutti, eikä tehdä yhtään maalia, niin kyllä vika on silloin kentällä, eikä vaihtoaitiossa. Viidellä kolmea vastaan saa pelaajat jo niin monta variaatiota ja tapaa saada laadukkaita vetopaikkoja, että jos taitoa löytyy, niin kiekko menee myös maaliin, vaikka valmentajana olisi ketä vaan.
Tottakai koutsin pitäisi ottaa opikseen, eikä pistää samoja paskahousuja kentälle yv:llä, jotka eivät maaleja saa.Esim. Korpisalon suosiminen on ihan p ..seestä, vanha maine ei saa olla syynä peliaikaan, vaan nykyiset taidot ja onnistumiset ratkaisevat.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Minun mielestäni Ässät teki liian hätäisen ratkaisun tehdessään jatkosopimuksen Mika Toivolan kanssa. En usko, että ensi kausikaan tuo kovin paljoa muutosta Toivolan alaisuudessa. Kyllä tällä kaudella joukkueen olisi pitänyt pystyä parempaan. Joukkue koottu valmentajan toiveiden mukaisesti ja lisäksi Ässistä löytyy hyvä maalintekijä. Valmennuksessa on pakko olla vikaa, jos alkukaudesta joukkue pelaa selkeästi play-off paikasta ja loppukaudesta taapertaa sarjan häntäpäähän. Toisaalta vaikea kuvitella realistista Toivolan korvaajaa/seuraajaa ensi kaudeksi.
 

JanJ

Jäsen
Tekikö Ässät hätäratkaisun jatkaessaan Toivolan sopimusta, vai tekikö Ässät sopimuksen ainoan siihen suostuvan valmentajan kanssa?

Hirsimäen tavat jo tietäen uskon että mahdollisuutta muihinkin valmentajiin on kartoitettu. Mutta otetaanpa tarkasteluun vaikka Suomen huippuvalmentajat.
Raimo Summanen tuskin tulisi ellei saa haluamaansa materiaalia käyttöön. Jos nyt seuravalmennusta Suomessa enää harjoittaa. Ja sama pätee moneen muuhunkin huippuun. Valmentajilla on ihan omat markkinat. Koska huippuja on sen verran vähän, he pystyvät sanelemaan omat ehtonsa pelaajahankintojen ja muiden olosuhteiden suhteen.
Muita mahdollisia olisi ollut Hannu Aravirta ja Hannu Jortikka. Vaan mitä Ässille olisi tarjota, muuta kuin haastetta, että kyseiset herrat harkitsisivat Poriin tuloa?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lainaan tähän Jatkoajan valmentajapuntarista arviot Mr. MT:stä.

"Sijoituksellisesti Ässät on melko odotetussa jamassa, mutta olosuhteet ovat nyt siis tarjonneet Toivolalle tilaisuuden lopulliseen läpimurtoon. Sitä ei ole kuitenkaan nähty. Alku oli jälleen lupaava Toivolan repiessä miehistöstään kaiken irti ja ehkä vähän ylimääräistäkin. Varsinkin moni peruspuurtaja löysi Toivolan käsissä elämänsä vireen.

Laskukausi alkoi samoihin aikoihin kuin aiempinakin vuosina, eikä Toivolalta ole löytynyt tälläkään kertaa poppakonsteja alamäen pysäyttämiseen. Ja samat ovat sävelet yksittäistenkin pelien sisällä. Kun peli luisuu käsistä, ei valmennukselta löydy reagointia, jolla kurssi käännettäisiin. Ei tule aikalisää, ei radikaaleja kokoonpanomuutoksia, eikä mitään muutakaan, vaan pelinjohto vaikuttaa varsin passiiviselta. Meni sitten syteen tai saveen, Toivola luottaa laatimiinsa systeemeihin loppuun asti. Tältä osin merkit valmennuksen kehityksestä puuttuvat."

Mielestäni tämä kiteyttää ongelmat varsin selkeästi, ei kuitenkaan Toivolaa maahan polkien. Mitä ensi kauden tilanteeseen tulee, niin hardysummasia Mikan kanssa ei voida tehdä, joten todennäköisin vaihtoehto on jatkaa se sovittu vuosi vielä Toivolan kanssa. Joko Mika ottaisi opikseen annetusta palautteesta? Ainakaan Jatkoajan artikkelista ei pitäisi herneen upota palkoineen nessun perukoille..

Kaikki virheitä tekevät, mutta kuka niistä oppii, on eri mies. Siinä kiteytin yleisestikin elämän ohjenuoran, jota pyrin noudattamaan.
 

Lazo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Oulun Kärpät,
Tosi asia on, ettei Ässien materiaalilla voi reenata samalla tavalla kuin huippujoukkueet harjoittelevat kauden alla ja sen aikana. Jossain vaiheessa kautta tämä asia tulee vääjäämättä eteen, kun alkukaudesta kovaa harjoittelevien kuntokäyrä ja parempi materiaali kiilaa eteen Ässien käyrän tehdessä tämän "notkahduksen". Joka tällä kaudella on ollut hivenen pienempi kuin edellisellä kaudella. Vaikka Toivolaa kovasti nyt puukotetaankin niin uskon, että tauon jälkeen tulee toisen huippukuntonsa saavuttanut pata.

PS.
Tosin voisihan sitä alkuakudesta reenata kovaa ja ottaa pataan ja luottaa siihen, että huippukunnon ajoittaminen puoleen väliin tai lopukauteen toisi sitten niitä tarvittavia pisteitä.... vai voisiko?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti JanJ
Mutta otetaanpa tarkasteluun vaikka Suomen huippuvalmentajat.

Ei tässä kannata mistään huippuvalmentajista puhua, niihin ei Ässillä raha riitä, jos halutaan edes jonkintasoinen rosteri kasata. Valmentajiakin voi scoutata, heidän suosimaa pelitapaa, ihmistyyliä, valmennustyyliä jne. Uskoisin, että Suomessakin on paljon hyviä ja todella potentiaalisia valmentajia hyvinkin pitkälle mestistä myöten. Ässien pitäisi seuraava valmentaja kaivaa tällaisten kohtuu nimettömien koutsien listalta ja scoutata kaveri hyvin etukäteen. Uskoisin, että tämä on ainoa joskin hieman riskialtis tapa saavuttaa menestystä Ässien budjetilla.

Yksi nimi mikä tuli itselle mieleen oli Jukka Koivu, mutta taitaa olla niin perusturkulainen ja kovapalkkainenkin, ettei helpolla Poriin lähtisi. Sen kuitenkin tiedän, että Koivu on vaativa, mutta oikeudenmukainen valmentaja, toisin kuin yleisesti ehkä luullaan. Olisi varmasti auktoriteettia tarpeeksi ja piiskaa pelaajia tarpeen tullen tarpeeksi. Toisaalta ensi kausi mennään kuitenkin Toivolan alaisuudessa, että sikäli valmentajapuheet voidaan vielä laittaa jäihin. Ikävä kyllä.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pistänpä lusikkaani hieman ässäsoppaan. Mielestäni tarjolla voisi olla hyvä valmentaja Toivolan tilalle. Tätä valmentajaa on tyrkytetty Lukkoon, mutta pari puolustusvoittoisen kiekon sanansaattajaa peräkkäin on ehkä liikaa raumalaisille.
Eli tarjoan Ässien seuraavaksi koutsiksi Mikkelin Jukureissa loistavaa jälkeä tehnyttä Risto Dufvaa. Varmasti toisi menestystä poriin, ja tulee hyvin toimeen nuorten lupausten kanssa. Toivolaahan on arvosteltu porilaisten junnujen dissaamisesta, tähän toisi parannuksen Dufva varmaankin.
Mutta katsotaan nyt eksyykö Risto länsirannikolle, tämä oli pelkkä heitto.
Anteeksi.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Pataan päällikkö

Enkä tarkoita OJ:ta.

Jotenkin, mitä täällä on noita Padan pelejä tullut seurattua, niin Toivola ei saa henkistä lukkoa useinkaan purettua nopealla aikavälillä. Esim. Kivenmäki. Kaverihan on surffaillut jo pitkän aikaa miten sattuu ja silti saa pelata? Vaikka olisi kuinka vakuuttaja niin tuolla työn laadulla hus helvettiin.

Toivola yrittää ehkä liikaa nyt Rautakorpi tyyppisesti peluuttaa samaa koostumusta ja minun mielestäni tämä on virhe.

Mitkä ovat porilaisten aseet olleet kautta aikain? 1 pelataa kovaa ja 2 pelataan porilaisella hulluudella, mutta onko näitä näkynyt tällä kaudella?


Toivolan pitäisi mielestäni kaivaa näitä aseita enemmän esiin ja vaikka sitten niin, että Nielikäinen saisi 300 min jäähyä, mutta jotakin herättävää täytyy tapahtua ja se on varma.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Viestin lähetti bluefox
Pistänpä lusikkaani hieman ässäsoppaan. Mielestäni tarjolla voisi olla hyvä valmentaja Toivolan tilalle. Tätä valmentajaa on tyrkytetty Lukkoon, mutta pari puolustusvoittoisen kiekon sanansaattajaa peräkkäin on ehkä liikaa raumalaisille.
Eli tarjoan Ässien seuraavaksi koutsiksi Mikkelin Jukureissa loistavaa jälkeä tehnyttä Risto Dufvaa. Varmasti toisi menestystä poriin, ja tulee hyvin toimeen nuorten lupausten kanssa. Toivolaahan on arvosteltu porilaisten junnujen dissaamisesta, tähän toisi parannuksen Dufva varmaankin.
Mutta katsotaan nyt eksyykö Risto länsirannikolle, tämä oli pelkkä heitto.
Anteeksi.

Tjaah, itse taas en sitten henkilökohtaisesti Dufvaa Poriin huolisi, mielestäni Risto Dufvan valmentamistyyli on täysin päinvastainen Ässäläiseen ideologiaan peilaten (no jos sitä nyt enää on).

Toisekseen, nuorten MM-kisoissa pisti silmään sekä korvaan Dufvan selittely, ennen matsia käytiin monta kertaa läpi kuinka huono joukkue meillä on ja miten ei ole yksinkertaisesti mitään mahdollisuutta voittaa ottelua. Vaikka näin olisikin ollut esim. Kanadaa vastaan, ei ole mielestäni valmentajan tehtävä sitä ennen matsia moneen kertaan jankata. Etenkään kun Toivolalla on samantapainen inhottava tapa syytellä pelin jälkeen kaikkia muita kuin itseään.

Mutta, mutta eiköhän se sinne etelä-naapuriin matkaa ja
voipi ollakin ihan hyvä valmentaja, muttei vaan meikän makuun.
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Tässä lainaus mieheltä, jonka näkisin mielelläni Ässien seuraavana valmentajana:
"Minulle jääkiekko on kuitenkin niin rakas peli, että haluan nähdä kentällä viisi erityylistä pelaajaa. Jos minun pitäisi maksaa se hinta, että seuran on pelattava yhdellä-pois kiekkoa voittaakseen mestaruuden, niin minä en ole valmis maksamaan sitä hintaa. Mielummin otan vaikka turpaani – henkisesti ja fyysisesti. Missään nimessä en halua, että mun ryhmä maksaa sen hinnan, että joutuvat pelaamaan yhdellä-pois jääkiekkoa. Se on liian kova hinta ja mun psyyke ei antaisi sitä anteeksi. Se tuhoaa liian paljon voimavaroja ja liian paljon pelaajia suomalaisesta jääkiekosta."

Tämä mies arvostaa nuoria pelaajia ja on valmis antamaan heille mahdollisuuksia, kannattaa taitokiekkoa ja taklauksia. Olen lopen kyllästynyt Toivolan selityksiin ja paskanpuhumiseen siitä, miten hänkin kannatta hyökkäävää peliä ja taklauksia, mutta esitykset kentällä ovat ihan jotain muuta.

Mielestäni Ässiä pitäisi nyt lähteä kehittämään joukkueeksi, joka olisi tunnettu hyökkäävästä ja taklaavasta pelitavastaan sekä joukkueena, joka kehittää nuoria pelaajia antamalla heille mahdollisuuksia.

Viime vuodet ovat menneet pilalle juuri sen takia, että on ollut hirveät paineet menestyä / rakentaa Ässistä maailman parhaiten hoidettu ja menestyvä pikkuseura. Nyt pitäisi unohtaa menestymispaineet ja myöntää, että Ässät ei voi menestyä ns. ostopolitiikalla, siihen ei resurssit tule riittämään. Nyt pitäisi lähteä elvyttämään taloutta ja kehittää Ässiä täysin uuteen suuntaan joukkueeksi, joka tarjoaa kannattajilleen hyvää kiekkoa ja kehittää nuoria pelaajia. Ässät voisi hyvin profiloitua joukkueeksi, johon nuoret pelaajat haluaisivat tulla kehittymään.

Ai niin, Ässien seuraavaksi valmentajaksi kannatan Ika Lehkosta.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Fortuna


Ai niin, Ässien seuraavaksi valmentajaksi kannatan Ika Lehkosta. [/B][/QUOTE

Jos Ika ei saa miljoonalukkoakaan voittamaan, niin millä he....tillä Ässät voittaisi yhtään peliä Lehkosen kanssa.

Nuorten kehittäminen on hyvä ja kaunis asia, mutta Ässien tilanteen ja talouden huomioon ottaen, myös menestystä tarvitaan heti, joten joukkue ei voi lähteä kauteen pelkästään nuoriin panostaen ja pelaten riskillä hyökäten.

Porissa ei yleisöä käy, jos ei voittoja tule, se on nähty.
Turha selitellä millään yrittämisellä ja hyökkäävällä pelityylillä, tai nuorten peluutuksella, yleisömäärä on suoraan verrannollinen voittojen määrään, pelityylistä riippumatta.
(Dufva saisi ääneni ennemmin kuin Lehkonen)
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Viestin lähetti angnus
Viestin lähetti Fortuna


Ai niin, Ässien seuraavaksi valmentajaksi kannatan Ika Lehkosta.
[/QUOTE

Jos Ika ei saa miljoonalukkoakaan voittamaan, niin millä he....tillä Ässät voittaisi yhtään peliä Lehkosen kanssa.

Nuorten kehittäminen on hyvä ja kaunis asia, mutta Ässien tilanteen ja talouden huomioon ottaen, myös menestystä tarvitaan heti, joten joukkue ei voi lähteä kauteen pelkästään nuoriin panostaen ja pelaten riskillä hyökäten.

Porissa ei yleisöä käy, jos ei voittoja tule, se on nähty.
Turha selitellä millään yrittämisellä ja hyökkäävällä pelityylillä, tai nuorten peluutuksella, yleisömäärä on suoraan verrannollinen voittojen määrään, pelityylistä riippumatta.
(Dufva saisi ääneni ennemmin kuin Lehkonen) [/B]

No, Lukossa Ika ei saanut tarpeeksi aikaa vaan Lukon kärsivällisyys loppui lyhyeen. Lukolla sitäpaitsi on varaa palkata kallis valmentaja, joka saa kulutettavakseen paljon rahaa. On luonnollista, että Ikan palveluksia ei sitten tarvittukaan, kun oli mahdollisuus harjoittaa ns. ostopolitiikkaa.

Tarkoitatko, että tarvitaan samanlaista menestystä, kun viimeiset viisi vuotta on nähty? En ymmärrä miksi ei voisi koittaa jotain muuta, kun on kerran jo nähty, että nykyinen peli ei vetele. Hautaamalla menestymispaineet vähäksi aikaa, lähtemällä kauteen pienin resurssein ja antamalla nuorille aikaa menestystä voisi yhtäkkiä tullakin. Tähän tosin vaaditaan totaalinen ajattelumuutos ja sellainen valmentaja, jota Toivola ei todellakaan ole.

Kummallista muuten, että porukka itkee kun omat junnut esim. Rontti tai Valli ei saa luottoa. Tai kun täällä fanit kyhäävät mieleisiään ketjuja, niin aina ehdotetaan omia junnuja jopa ykkösketjuun esim. Joensuuta. Silti kukaan ei halua joukkueeseen valmentajaa, joka voisi jopa tehdä nämä jutut.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ikan suosima pelityyli on kieltämättä asiallista hokia. Karvataan rohkeasti ja suositaan hyökkäävää pelitapaa. Lisäksi pidän miehen tyylistä seisoa sanojensa takana ja turha Toivolamainen urputtaminen puuttuu Ikan tyylistä kokonaan. Lisäksi Lehkonen tunnetaan valmentajana joka pystyy toimimaan nuorten kehittäjänä eikä varmasti pelkää laittaa joukkueen vanhimpia "liidereitä" penkille silloin kun peli ei kulje. Uskaltaisi varmasti antaa myös vastuuta Ässien seuraavalle sukupolvelle, joka on erittäin lupaavaa porukkaa. Kallis valmentaja "kuulapää" tuskin on ja tältäkin kantilta voisi olla hyvä valinta Ässille. Taitaa olla vielä ensi kausi sopimusta Tuton kanssa?

Edellisiä seikkoja miettimällä voisin hyväksyä Ika Lehkosen Ässien valmentajaksi. Joku perkele silti hakkaa vastaan. Onko syynä "epäonnistuminen" lukossa, lukkofanien hirveä inho miestä kohtaan vai mikä, sitä en tiedä, mutta joku Ikassa mättää. Kertokaa fiksummat, että miksi Ika ei olisi hyvä valmentaja Ässille? Mikä tekee Toivolasta paremman valmentajan? Itse en nyt syytä keksi.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Näkkäri
Ikan suosima pelityyli on kieltämättä asiallista hokia. Karvataan rohkeasti ja suositaan hyökkäävää pelitapaa. Lisäksi pidän miehen tyylistä seisoa sanojensa takana ja turha Toivolamainen urputtaminen puuttuu Ikan tyylistä kokonaan.

Edellisiä seikkoja miettimällä voisin hyväksyä Ika Lehkosen Ässien valmentajaksi. Joku perkele silti hakkaa vastaan. Onko syynä "epäonnistuminen" lukossa, lukkofanien hirveä inho miestä kohtaan vai mikä, sitä en tiedä, mutta joku Ikassa mättää. Kertokaa fiksummat, että miksi Ika ei olisi hyvä valmentaja Ässille? Mikä tekee Toivolasta paremman valmentajan? Itse en nyt syytä keksi.

Lugu-fanin näkökulmasta sanoisin, että Lehkonen ei olisi sopiva valmentaja Ässille. Kyllä mies sai Lukossakin mahdollisuuden näyttää osaamisensa, mutta tulosta ei vaan tullut. Ikahan hankittiin Raumalle kehittämään nuorista pelaajista huippuja, mutta siinä hän ei onnistunut. Harikkala, Viinanen, Vidman, Normio, Jämsä, Piekkola, Lehtonen, Purontakanen, Kesä, siinä osa niistä miehistä joiden odotettiin kehittyvän isoin askelin Lehkosen alaisuudessa, mutta missä nämä miehet ovatkin nykyään? En sitten tiedä, että kuinka realistista oli edes odotella että näistä pelaajista tulisi jotain huippuja, mutta ainakin minun mielestäni nämä pelaajat polkivat koko Lehkosen valmennuskauden ajan paikallaan. Niskalan ja Koiviston läpimurto on tullut Rautakorven valmennuskaudella ja myöskin Torkki on parantanut otteitaan sen jälkeen kun kuulapää lähti muille maille. Itseasiassa en osaa sanoa oikein ketään Lukossa Lehkosen aikana pelannutta pelaajaa, jonka voisin sanoa olevan "Ikan oppien karaisema"

Eniten Lehkosessa vitutti se, että mies jaksoi aina hehkuttaa nuorten pelaajien "äijämäisyyttä", vaikka peli olisi mennyt kuinka huonosti. Tai ainakin siltä se tuntui. Eikä se Lukon peli Lehkosen aikana mitenkään viihdyttävää ollut, ei todellakaan. Toki taklauksia nähtiin aina silloin tällöin, mutta niistäkin suurin osa tuntui johtavan jäähyihin eli kärjistettynä otettiin puolen kentän vauhti ja sitten ajettiin kädet ylhäällä vastustajan puolustajaa. Lisäksi Lukon peli oli erittäin tehotonta nimekkäästä pelaajalistasta huolimatta ja hyökkäyspelistä tuntui kokonaan puuttuvan järki ja ajatus.

Eli hankalaa olisi uskoa, että mies Ässissäkään saisi mitään merkittävää aikaan, joskaan ei välttämättä olisi huonompi kuin Toivolakaan. Eihän se Ika ole vissiin Tutossakaan mitenkään erikoisesti onnistunut, vaikka taitaa sielläkin selitellä näitä samoja sloganeitaan kuin selitteli Raumankin aikoinaan. Itse olen sitä mieltä, että Ässien kannattaisi Toivolan jälkeen sijoittaa vähät lanttinsa huippuvalmentajaan, joka on jo aiemmin todistanut kykynsä sm-liigassa. En tiedä kuinka realistista Ässien olisi saada tälläinen valmentaja, mutta joku Tihonovin tyyppinen valmentaja(vrt. miehen aika Ässissä 1991-93) voisi olla se avain, joka aukaisisi Ässillekin taas pitkästä aikaa paikan muillekin sijoille kuin 8-13.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Johto
Lugu-fanin näkökulmasta sanoisin, että Lehkonen ei olisi sopiva valmentaja Ässille.


Niskalan ja Koiviston läpimurto on tullut Rautakorven valmennuskaudella ja myöskin Torkki on parantanut otteitaan sen jälkeen kun kuulapää lähti muille maille.


En tiedä kuinka realistista Ässien olisi saada tälläinen valmentaja, mutta joku Tihonovin tyyppinen valmentaja(vrt. miehen aika Ässissä 1991-93) voisi olla se avain, joka aukaisisi Ässillekin taas pitkästä aikaa paikan muillekin sijoille kuin 8-13.

Kiitos hienosta pohdinnasta. lukkofanien mielipiteen osasin silti jo arvata ja Ika ei taida edelleenkään mikään kuningas siellä olla.

Läpimurto on mielestäni hieman eri asia kuin kehitystyö. Nyt kun Niskala ja Koivisto ovat onnistuneet paremmin, niin saattaa hyvinkin olla ettei näin olisi ilman Ikan pohjia. Toisaalta sitä pitäisi ehkä kysyä miehiltä itseltäänkin, koska asia ei ole yksiselitteinen. Pidän kuitenkin mahdollisena, että luettelemistasi nimistä useampikin olisi saattanut nousta tällä kaudella esiin, kunhan olisivat saaneet lukossa jatkaa. Toisaalta täytyy muistaa, ettei lupaus ole koskaan sama asia kuin varma menestystarina. Esimerkiksi "Hööbi" Vidman oli helvetin lupaava kaveri Turun aikoinaan ja tuskin Ika hommaa mitenkään pilasi. Taisi junnunakin miestä valmentaa ja viedä mukanaan raumalle?

Olen samaa mieltä, että parasta Ässille olisi Tihon tyylinen huippuvalmentaja, mutta se polttaa pienen budjetin joukkueen kassasta niin helvetisti rahaa, ettei kunnon rosteria enää saataisi jalkeille. Tietenkin, jos saataisiin tehtyä vaikka neljän vuoden paperi, niin Tiho tms. voisi kasvattaa nuorisosta mestareita, mutta riskitkin tiedetään.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Näkkäri
Läpimurto on mielestäni hieman eri asia kuin kehitystyö. Nyt kun Niskala ja Koivisto ovat onnistuneet paremmin, niin saattaa hyvinkin olla ettei näin olisi ilman Ikan pohjia. Toisaalta sitä pitäisi ehkä kysyä miehiltä itseltäänkin, koska asia ei ole yksiselitteinen. Pidän kuitenkin mahdollisena, että luettelemistasi nimistä useampikin olisi saattanut nousta tällä kaudella esiin, kunhan olisivat saaneet lukossa jatkaa.

Olen samaa mieltä, että parasta Ässille olisi Tihon tyylinen huippuvalmentaja, mutta se polttaa pienen budjetin joukkueen kassasta niin helvetisti rahaa, ettei kunnon rosteria enää saataisi jalkeille. Tietenkin, jos saataisiin tehtyä vaikka neljän vuoden paperi, niin Tiho tms. voisi kasvattaa nuorisosta mestareita, mutta riskitkin tiedetään.

Totta, varsinkin Niskalan viime kauden huippuotteista kuuluu osittainen ansio myöskin Lehkoselle, joka antoi Niskalan pelata omaa peliään vaikka se näkyikin tulostaululla Lukon kannalta ikävällä tavalla aina silloin tällöin.

Mutta asia, mikä minua Lehkosen valmentaman joukkueen kannalta myös huolestuttaa on miehen kyky saada joukkue riittävään fyysiseen kuntoon. Rautakorpihan totesi viime kaudella Lukon peräsimeen astuessaan, että joukkue on aivan liian huonossa fyysisessä kunnossa, mikä tulikin sitten ihan konkreettisesti todistettua pudotuspelien alkaessa. Varsinkin Lehkosen toisella valmennuskaudella miehelle annettiin kaikki mahdolliset palikat käteen, mutta tuloksena oli siltikin pudotuspelien ulkopuolelle jääminen.

Mitä tulee noihin luettelemiini nimiin, niin oikeastaan heitä kaikkia yhdistää se, että kehitys polki paikallaan koko Lehkosen valmennuskauden ajan. Vidman-Viinanen-Normio oli loistava ketju ensimmäisellä kaudella, mutta pisteitä tuli siksikin että se oli sillä kaudella Lukon ykkösketju ja pelasi todella paljon myös ylivoimaa. Esim. Saarela oli sillä kaudella pitkään loukkaantuneena ja nämä kaverit pääsivät puoliksi varkainkin pelaamaan todella paljon. Toisella kaudella vastuuta ei sitten tullutkaan yhtä paljon ja herrojen esitykset olivat muutenkin selkeästi edelliskautta heikompia. Sama suuntaus jatkui syksyllä -2003 ja sittenhän Ika saikin jo kavion kuvan takapuoleensa.

Ja onhan se ihan totta, että tuskin Ässät ainakaan Tihonovia onnistuu lähivuosina palkkaamaan, sillä Tihonkin vaatimukset olivat ainakin Lukon aikoinaan jo kohtalaisen suuria. Eli kovia pelaajia piti hankkia eikä mies itsekään mitään pikkurahaa tainnut Lukolta nostaa. Mutta joku vastaavantyylinen löytö voisi hyvinkin tulla kyseeseen, eihän Tihonovkaan ollut Poriin aikoinaan tullessaan tunnettu juurikaan muista ansioista kuin sukunimestään vai muistanko aivan väärin? Oli niihin aikoihin vielä aikamoinen kloppi joten voi olla että muistan väärin, mutta sellainenkin muistikuva minulla on että San Jose Sharks tai joku muu NHL-seura otti Tihoon yhteyttä jo miehen ensimmäisen kokonaisen Ässä-kauden jälkeen, mikä kyllä osaltaan kertoo siitä kuinka hyvää työtä mies Porissa silloin teki.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Mika Toivolan ja Ismo Lehkosen valmennuksessa on hyvin paljon samaa. Molemmat vannovat edelleen sen käsityksen nimeen, että riittää, kun kesällä tehdään pohjat kuntoon ja talvella sitten keskitytään vaan pelaamiseen ja terävyyden hakemiseen.

Kausi on kuitenkin aika pitkä, kesällä luotu kestävyyspohja ei voi riittää enää huhtikuussa, jos loppukausi vedetään terävää rinnallevetoa jne. Jukka Rautakorven ideologia puolestaan on, että tosipelit pelataan keväällä, ja harjoittelua tehdään kauden aikana myös aerobisella alueella.

Toivolan ja Lehkosen joukkueet ovat vahvoja alkukaudesta, mutta kun kunto pettää joulun jälkeen. Näin kävi Lukolle Lehkosen opissa kahdesti, ja näin näyttää käyvän Ässille toistamiseen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Boris

Toivolan ja Lehkosen joukkueet ovat vahvoja alkukaudesta, mutta kun kunto pettää joulun jälkeen. Näin kävi Lukolle Lehkosen opissa kahdesti, ja näin näyttää käyvän Ässille toistamiseen.

Tämä on kyllä jo kolmas kerta Toivolan alaisuudessa kun Ässät romahtaa vahvan alkukauden jälkeen, mutta pitää muistaa, että parina viime kautena Ässillä on helmi- ja maaliskuu ollut taasen vahvoja. Viime kaudella Ässät otti huiman loppukiri, mutta hävisi kuitenkin kaksi viimeistä kamppailua. Kauden 2002-2003 Ässät taisi päättää 6-7 peräkkäiseen voittoon (korjatkaa joku, jos olen väärässä). Eli sarjan keskivaiheilla on Ässien ongelmat Toivolan aikakaudella olleet.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Blackie
Viime kaudella Ässät otti huiman loppukiri, mutta hävisi kuitenkin kaksi viimeistä kamppailua.


Tällä kolmannella elämän ja kuoleman kaudella, kaksi viimeistä peliä ei taaskaan ole mistään helpoimmasta päästä. Rakas naapuri Lukko ja porolauma Kärpät. Se jos mikä ketuttaa, jos nämä pelit ratkaisevat lopullisen paikan auringossa. Mutta onneksi liigassa on Bleg.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös