Mika Pyörälä – rikkaan miehen mikapyörälä

  • 152 008
  • 463

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Saako fanipaitoja nykyään edes brodeeratulla logolla? Kalliita mainospaitoja, jos edes logo ei ole brodeerattu.

Kiitos Spedelle mahtavasta urasta, yksi omista kaikkien aikojen Kärpistä. Paita kattoon.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jossain vaiheessa johonkin palstalle kirjoitin, että itselleni kelpaisi vielä lisävuosi Pyörälältä, mikäli mies itse haluaisi jatkaa, mutta... ilmeisesti Spede on pikkuhiljaa päätöksensä kypsyttänyt ja on sitä myöten sinut sen kanssa, vaikka tottakai se hetki kentällä ja senkin jälkeen on tunteikkaita.

Ja kyllähän miehen ura on sellainen, että oman panoksensa on lajille ja rakastamalleen seuralle antanut, melkeinpä enemmänkin kuin yksi mies pystyy. Iso kunnioitus tätä herraa kohtaa. Spede poistui kaukalosta, mutta muistot jää. Tätä uraa kelpaa muistella sitten ns kiikkustuolissa, kuten fraasi kuuluu.

Iso kiitos minunkin puolesta. Kiitos Mika!!!
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mies, joka ei koskaan tehnyt itsestään numeroa. Mies, jolle joukkue meni aina omien saavutuksiensa edelle. Mies, joka on seurauskollisuuden ruumiillistuma. Mies, joka on jokaisen hehkutuksen ansainnut. Hän on Mika Pyörälä.

Kiitos kaikesta! Legenda.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kiitos Spede kaikesta. Yksi niistä suurista seuralegendoista mm. Kukkosen ja Viuhkolan rinnalla, jotka elävät ja hengittävät jääkiekkoa, mutta nimenomaan rakkaudesta Kärppiä kohtaan. Lupaan olla paikalla, kun numero #17 nousee Raksilan kattoon.
 

LarZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun pisteautomaatit
2005 finaalien maali Jokereita vastaan ja 2014 välierissä SaiPaa vastaan finaalipaikan varmistanut maali tuli ekana mieleen Pyörälästä. Ei aina niin näkyvä mutta erittäin tärkeää työtä kentällä vuosien varrella. Valmentajien unelmapelaaja. Köyhän miehen Jere Lehtinen * rikkaan miehen Mika Pyörälä. Aina oikeita ratkaisuja. Kiitos. Jää iso aukko täytettäväksi. Paita nousee kattoon varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Pakko poimia tämä pätkä Kalevan jutusta tänne ketjuun talteen:

Päävalmentaja Lauri Marjamäki luotsasi Pyörälää neljällä eri kaudella Kärpissä ja lisäksi MM-kisoissa sekä olympialaisissa. Marjamäki tietää tarkasti, millaisen perinnön Pyörälä jättää kärppäyhteisölle.

– Tässäkin sarjassa lähdimme 2–0-tilanteessa Pyörälän esimerkin kautta, että kehtaako joku vetää alta lipan, kun vieressä on tuollainen pelaaja.

– Kun puhutaan voittavasta jääkiekosta, puhutaan Mika Pyörälästä. Hän on jäällä, kun ollaan maali perässä tai edellä, ylivoimalla tai alivoimalla, Marjamäki suitsuttaa.

Pyörälän pelaajauran saavutukset ovat mykistävän hienot. Kuka tahansa ei nappaa urallaan viittä SM-kultaa ja maailmanmestaruutta.

Marjamäki pääsi näkemään läheltä, millaisen esimerkin Pyörälä antoi joukkuekavereilleen myös kentän ulkopuolella.

– Kun on tiistai 3. marraskuuta ja hävitään Lappeenrannan Kisapuistossa 3–2, Pyörälä vetää toppatakin ylle ja pipon päähän ja lähtee räntäsateessa loppulenkille.

Hieno mies, hieno pelaaja.

Lähde lainaukselle: Kärppien kausi päättyi jatkoerätappioon – samalla loppui seuralegenda Mika Pyörälän pelaajaura: "Ukko on yhtä loppu kuin Raksilan jää"
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Mies jonka joka valmentaja haluaa omaan menestyvään joukkueeseensa. Kyllä on taas ensi kaudella tosi isot saappaat täytettävänä Kärppien pukukopissa ja kentällä. Kiitos kaikesta Spedelle, on antanut Kärpille kyllä aina kaikkensa, joskus jopa vähän sen yli. KIITOS.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Upea matka on Mikan kanssa kuljettu. Nouseva pelaajana lähdit Ruotsin retkelle. Sieltä palasit kokonaisvaltaisena pelaajana, aina luotettava, aina laadukas! Tällaisia pelaajia jää kaipaamaan, fiilikset ovat kuten Pikun ja Lassen kohdalla. Paita kattoon ASAP! Kiitos ja menestystä tulevaisuuteen.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos Mika menneistä vuosista. Viimeinen todellinen kärppälegenda lopettaa uransa. Näin kannattajan näkökulmasta mahtava pelaaja. Pyörälä ei pettänyt eikä jättänyt koskaan. Suoritusvarmuus ja kärppäsydän vertaansa vailla. Paita kattoon itsestäänselvyys.
 

Laitakahina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Kraken
Sanoinkuvaamattoman suuri pelaaja. Silti moni täällä on jo osannut sanoa legendasta olennaisen ja jakanut hienoja tarinoita, joita Pyörälästä, hänen meriiteistään ja merkityksestään riittääkin.

Muistan, kun Liiganousun aikaan pihapeleissä kaikki lapset halusivat olla joku tuon ajan Kärpistä. Maalivahti-Korhoseksi oli eniten tunkua, kun sai pelata moken varusteilla, mutta hirveästi oli halukkaita myös Pyöräläksi. Minäkin sain kunnian joskus olla Pyörälä, mutta niin sai myös moni Kärpissä ja junnuissa uraa tehneistä pelaajista.

Tavallaan tuo roolileikki jatkui itselläni aikuisuudessakin, kun olen jo vuosia katsonut pelit Pyörälän fanipaita päällä - niin livenä kuin kotonakin. Ja katson vastaisuudessakin, vaikka oikea paita pian nouseekin ansaitulle paikalleen Raksilan kattoon.

Kiitos Mika Pyörälä kaikesta.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Myös SM-liigassa pitäisi olla oma parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophy. Pyörälä olisi voittanut sen usean kerran. Pyörälä tai Jere Lehtinen voisi kuitenkin kantaa sen nimeä.

Silloin saisivat joonaikoset, ottopaajaset ja arttuhyryt ansaitsemaansa tunnustusta.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Etuoikeus on ollut seurata Mika Pyörälän ja Lasse Kukkosen uraa aina F- 81-junnuista luonnonjäiltä asti tähteyteen. Kaikki vaiheet. 32 vuotta siinä kulunut ohessa. Lasselle ja Mikalle paidat syksyllä kattoon.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vielä kerran kiitokset Mikalle. Kerran sain kanssasi samassa joukkueessa pelata, joskin vain yhden ottelun. Tuo ottelu oli ystävyysottelu, jossa kävitte Mustosen Tomin ja Ruotsalaisen Reksan kanssa näyttämässä meille vielä hieman sinuakin junnummille suuntaa niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin. Muistan ikuisesti kuinka jo tuolloin, omankin ammattilaisurasi alkutaipaleella tsemppasit, kehuit ja heittelit ylävitosia onnistuneen suorituksen jälkeen niin jäällä kuin aitiossakin, vaikka itse pelissä ei mitään panosta ollutkaan. Jälkiviisaana voi sanoa, että jo tuolloin näki, että tämä mies on niin monella tapaa poikkeusyksilö, vaikka eihän sitä silloin vielä osannut edes aavistaakaan minkälaisen tulevaisuuden legendan kanssa niitä nyrkkipumppuja pääsi heittämään. Tuota ottelua en unohda koskaan, enkä saavutuksiasi niin Kärppäpaidassa kuin maajoukkueessakaan. Kertakaikkisen hieno mies josta kaikki on jo sanottu, mutta silti tuntuu, että ei tarpeeksi. Ehkä Pyörälästä ei voi ikinä sanoa tarpeeksi. Seison edelleenkin väittämäni takana, että ilman Pyörälän loukkaantumista helmikuussa vuonna 2019, finaalisarja HPK:ta vastaan olisi päättynyt toisin. Niin isosta joukkuepelaajasta puhutaan, kun puhutaan Mika Pyörälästä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vieraat pöydät ja sitä rataa, mutta kiitos Mika Pyörälä.

Pyörälä olisi ollut koska tahansa tervetullut minun JYPiin, mutta jotkut oikeasti ovat seurauskollisia eivätkä vain puhu lämpimikseen. Suomessa aina Kärpät.

Ja toisaalta Kärpille hävityt ottelut tai ottelusarjat tuntuivat puolet kevyemmältä Pyörälän vuoksi.

Class Act, Mika Pyörälä.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Jatkoaika huomioinut hyvin myös Speden uran. Hieno pelaaja ja hieno mies. Sinällään huomionarvoista, että kaikkien virsi miehen kohdalla tuntuu olevan sama, eikä poikkipuoleista sanaa juuri näe.

Vielä kerran. Iso käsi. Ja hattu on yhä pois päästä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Iso kiitos Mikalle suomalaiselle urheilulle annetuista vuosista ja kokemuksista. Mika tulee jäämään mieleen äärimmäisen hienona pelurina, joka nimenomaan osasi pelata tätä hienoa peliä. Ja tietenkin myös esimerkillisenä herrasmiehenä. Arvostusta Mika on kerännyt takuulla yli seurarajojen. Ja ihan ansaitusti!

Kiitos vielä kerran ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Yhden aikakauden loppu. Pyörälä oli viimeinen Kärppäpelaaja joka oli mukana jo ensimmäisellä liigakaudella 2000-2001 nousun jälkeen. Mestaruutta kaudella 2003-2004 oli mukana voittamassa myös uraansa aloitteleva Juhamatti Aaltonen. Jokatapauksessa linkki 2000-luvun alun dynastiaan alkaa olla katkennut jääntasolla ja nyt on viimeistään uusien runkopelaajien aika. 2017-2018 kauden mestaruusjoukkueesta sentään on useampia pelaajia yhä mukana siirtämässä voittamisen kulttuuria. Ei Kärpät tuolloin dynastia aikanakaan voittanut kaikkia otteluita ja usein oltiin gamesevenissä ja tiukoissa paikoissa. Jostain syystä Kärpillä oli kuitenkin tapana usein voittaa ne gamesevenit ja siinä "jossain syyssä" Pyörälä oli yksi tekijä.

Suuri yleisö etenkään Oulun ulkopuolella ei välttämättä koskaan ymmärtänyt Pyörälän hyvyyttä pelaajana. Esimerkiksi Turussa asuva ystäväni oli pari vuotta sitten paikallisessa pubissa katsomassa matsia ja sanoi heidän porukalla ihmetelleen "Miksi tuo Pyörälä on aina mukana?". Meille Oululaisille vastaus on tietenkin selvä. Esimerkiksi kauden viimeisen pelin jälkeen keskiviikkona Ari Vallin tiivisti maajoukkueuraa näin: "Jos jonkun ketjun peli ei toiminut, oli se sitten ykkös- tai nelosketju, niin siirtämällä Pyörälän siihen, se alkoi yhtäkkiä toimia".
 

Mutanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huikea pelimies, ärsyttävän hyvä. Poikkeuksellisesti tyylikäs kärppäpelaaja. Hattua päästä!
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Arvostan aina kaikkia veteraanipelaajia ylisarja- ja seurarajojen, mutta Pyörälä menee tässäkin siihen aivan ylimpään kastiin eikä vähiten maajoukkuemeriittien myötä.
Hieno mies, hieno pelaaja, sekä kunnioitettava vastustaja. Kiitos näistä vuosista Mika!
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eilen tulikin jo laitettua tuonne otteluketjuun Pyörälästä.
Seurauskollisuus on katoavaa kansanperinnettä, onneksi sitä on vielä Kärpissä kosolti!
Ei pelkästään kuitenkaan Kärppä, vaan myös maajoukkuemies ja maailmanmestari.!

Tuli se sitten tämäkin päivä, että Pyörälää ei enää kaukaloissa pelaajana nähdä.
Kiitos Mika hienoista vuosista suomalaisen jääkiekkoilun eturintamalla.
Olit huippu-urheilija ja huippukunnossa vuodesta toiseen, aina viimeiseen peliin ja sen jatkoerään asti.
Hyvää jatkoa kaikkeen tekemiseen ja elämään muutenkin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hieno mies, liigan finaaleita ja arvokisoja usein katsoneena. Vaikka #17 on satuttanut usein minun henkilökohtaisia tunteita, niin hattu päästä ja täysin teidän #24 kastiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös