Mikä on kaikkien aikojen epäoikeudenmukaisin lopputulos urheilussa?

  • 29 672
  • 192
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Miedon sadasosan tappio Lake Placidin olympialaisissa. Epäoikeudenmukaisen tappiosta tekee se, että voiton vei parta, ilmanvastus. Urheilussa ei pitäisi rangaista miehekkäästä ulkonäöstä.

Pakkoko sitä partaa oli roikottaa mukana? Kyllä verorahoilla harjoitelleen urheilijan olisi pitänyt olla edes sen verran ammattimainen, että olisi tuon ymmärtänyt.

Partahan se oli Wassbergilläkin, mutta osasivat ruotsalaiset SAABin tuulitunnelissa testata, että minkä mittainen se saa olla, jotta Mietaa häviää edes sadasosalla.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Kieltämättä yksi urheiluhistorian värikkäimpiä ottelun käänteitä. Ja siinä vaiheessa kun rankkari osui ylähirteen, kaikki "tiesivät", että Uruguay tulee menemään tästä parista pilkuilla jatkoon. Niinhän siinä sitten kävikin.

En kuitenkaan näe, että kyseinen tapahtuma sopisi tämän ketjun alle, koska mitään epäoikeudenmukaisuuttahan tuossa ei tapahtunut. Suarez teki kaiken voitavan oman joukkueensa voiton eteen...

Nimenomaan, tämä oli loistavaa urheilua. Suarez kyllä rikkoi sääntöjä optimaalisella atvalla oman joukkueensa hyväksi, mutta ei sitä tehdessään millään tavalla vaarantanut yhdenkään vastustajan terveyttä. Tässä on se tärkeä ero.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Nimenomaan, tämä oli loistavaa urheilua. Suarez kyllä rikkoi sääntöjä optimaalisella atvalla oman joukkueensa hyväksi, mutta ei sitä tehdessään millään tavalla vaarantanut yhdenkään vastustajan terveyttä. Tässä on se tärkeä ero.

Mielenkiintoinen seikka tässä tilanteessa on myös se, että koko maalinedushässäkkä alkoi väärin perustein tuomitusta vapaapotkusta kun ghanalaispelaaja kompuroi omiin jalkoihinsa ja tuomari virheellisesti tulkitsi urugualaisen kaataneen hänet. Voisinkin lähinnä sanoa että jos Ghana olisi maalin tehnyt niin SE olisi ollut epäoikeudenmukainen tulos.

Ne jotka Suarezin tempusta vinkuvat voivat ihan rauhassa katsoa mitä tulostaulu tuosta pelistä näyttää ja päätellä mielessään että näyttäisikö tulostaulu jotain eri tavalla jos tuota temppua ei olisi tehty.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Hieno ketjun aihe.

En ole nostamassa eilistä keihäsfinaalia mitenkään epäoikeudenmukaisesti menneeksi, koska säännöt ovat yksiselitteisen selvät: se, joka heittää pisimmän heiton, voittaa. Kuitenkin kun katsoo Veselyn ja Pitkämäen eiliset sarjat, on minusta perustellumpaa sanoa Pitkämäen olleen eilen parempi keihäänheittäjä kuin Vesely. Urheilija, joka heittää jatkuvasti 85 metriin on parempi kuin urheilija, jonka perustaso on alle 80 metriä. Täydellisiä heittoja tulee kaikille ja silloin mennään uusille metriluvuille. Veselyn kuuden heiton sarjaan osui eilen yksi täydellinen heitto, Pitkämäen kuuden sarjaan ei osunut. Perustaso on se, millä on merkitystä.

Pitkämäki oli eilen Veselyä parempi keihäänheittäjä. Kilpailun sääntöjen mukaan Vesely oli kutenkin parempi.

Täytyy kuitenkin arvostaa Veselyä isosti, kun pystyi 87 metrin leiskautukseen polvi paketissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yksi merkittävä oikeusmurha nähtiin Sydneyn olympialaisissa 2000, kun virolainen Erki Nool voitti kymmenottelun kultaa. Kiekonheitossa Noolin kaikki kolme heittoa olivat yliastuttuja, mutta jollain ihmeen ilveellä hänen kolmas heitto kuitenkin hyväksyttiin oikeaksi kilpailun ylituomarin puolesta ja mitattiin. Jos Nool olisi jäänyt ilman tulosta, niin kuin olisi pitänyt, hän olisi jäänyt kauas kärjestä. Nyt hopealle tullut Roman Sebrle koki oikeusmurhan, kun ei saanut ansaitsemaansa kultamitalia.

Myös Torinon olympialaisten normaalimäessä nähtiin jonkin sortin oikeusmurha, kun Norjan Lars Bystöl voitti olympiakultaa. Hän ei missään nimessä ollut kisan paras hyppääjä, mutta ensimmäisen kierroksen kärkikolmikolle tuulet muuttuivat vastaisista myötäisiksi ja muun muassa kakkosena avauskierroksen jälkeen ollut Ahonen oli liki toivottoman paikan edessä. Myös hopeaa saavuttanut Matti Hautamäki hyötyi suuresti tästä olosuhdemuutoksesta. Toki mäkihypyssä tämän kaltaiset tilanteet ovat olleet varsin yleisiä, mutta näin selkeää tapausta näin tärkeässä kilpailussa ei muuten muistu mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Yksi epäoikeudenmukainen tapahtuma jalkapallossa on ainakin vuoden -86 Meksikon MM-kisoissa Diego Maradonan Jumalan käsi-maali, jonka hän teki puolivälierässä kädellään Englantia vastaan. Argentiinahan meni lopulta mestaruuteen saakka noissa kisoissa.

Taitavahan omana aikakautenaan Diego oli kuin perkele, aikansa paras sitä ei voi kiistää, mutta tuo kyseinen maali, jolla Argentiina voitti 2-1 oli niin selvä käsimaali kuin ikinä olla voi. Maradona-Youtube
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
HpK - SKA -pelin lopputulos on todellinen oikeusmurha. Ensinnäkin SKA ei syty rapasarjan rapajengiä vastaan. SKA:lla ei ollut paras miehistönsä mukana, ja tuomarilinja oli todella puolueellinen (katso twitter). Lisäksi SKA:n pelaajien saamat jäähyt menevät täysin sen piikkiin, että pelaajat turhautuivat tuomarilinjaan.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomi - Unkari.

Vittu. Olin jo saanut sysättyä tuon kaamean pelin mielestäni, mutta nyt pilasitte iltani. Tapahtui nimittäin vielä niin, että olimme tuttavaperheen luona kylässä kun tuo matsi pelattiin. Kun tuo ihanainen ratkaisumaali syntyi, hyppäsin ilmaan ja huusin epätoivoisesti P*R*L*E! Olisikin jäänyt siihen. Osuin nimittäin hypättyäni emännän hienoon kattokruunu-himmeliin, joka tuli katosta silmänräpäyksessä alas. Lasinsirpaleet ympäri lattiaa ja isäntäväen kauhistuneet ilmeet olivat tässä katastrofissa piste i:n päällä.

Lisättäköön vielä, että hetkeä ennen tuota omiin söhlättyä maalia Antti Sumiala(?) vetäisi kentän toisessa päässä Unkarilaisen jalan kautta pallon yli päätyrajan. Tilanteesta tuomittiin Unkarille maalipotku.

Olin paikanpäällä tuolloin aitiopaikalla Suomen maalin takana päädyssä katsomassa kovassa vesisateessa silloisen tyttöystävän kanssa peliä. Unkarin tehtyä lopussa flipperimaalin yleisö paiskoi vitutuksessaan sateenvarjoja kentälle, tuo maali kyllä haisi jo jonkun aikaa sitä ennen ilmassa, kun Suomella oli tuttu viimehetken panikointi päällä.. Poislähtiessä stadionin parkkipaikka lainehti nilkkoihin asti vettä, kun sitä tuli niin kaatamalla, ettei viemärit ehtineet kunnolla vetää.

Tuo kyseinen ottelu on kyllä todella jäänyt muistoihin itsellänikin yhtenä vittumaisimmista hävityistä peleistä koskaan. Tosin ei Suomella tuon ottelun voittessaan olisi seuraavassa jatkokarsintaottelussa ollut mitään saumaa entistä Jugoslaviaa vastaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Kerran hävittiin harrastesarjan peli siihen, että erätauon jälkeen tuomari pudotti aloituskiekon tarkistamatta, olivatko maalivahdit valmiina. Olin selin kenttää kohti laittamassa maskia päähäni, kun oman sentterin aloituksesta taaksepäin sutima kiekko lipui jalkojeni välistä maaliin. Tuomari tietysti paskoi housuihinsa ja hyväksyi maalin.

Vaikka tuomareilla onkin tapana tarkistaa, että maalivahdit ovat valmiina, niin mikään sääntö ei moista edellytä eikä tuomareiden ole sitä tarvis tehdä. Jos sentteri tulee aloitukseen, voi tuomari olettaa, että joukkue on valmis aloittamaan.

Väitätkö että tuomari saa tiputtaa kiekon jos maalivahdilla ei ole kypärää? Kyllä tuossa tilanteessa siis tuomari mokasi.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Kerran hävittiin harrastesarjan peli siihen, että erätauon jälkeen tuomari pudotti aloituskiekon tarkistamatta, olivatko maalivahdit valmiina. Olin selin kenttää kohti laittamassa maskia päähäni, kun oman sentterin aloituksesta taaksepäin sutima kiekko lipui jalkojeni välistä maaliin. Tuomari tietysti paskoi housuihinsa ja hyväksyi maalin.

Väitätkö että tuomari saa tiputtaa kiekon jos maalivahdilla ei ole kypärää? Kyllä tuossa tilanteessa siis tuomari mokasi.

Korostukset minun.

Hups, kiinnitin kaiken huomioni tuohon alleviivattuun kohtaan enkä hoksannut, että Freddieltä olisi maski vielä puuttunut päästä tuossa aloitustapahtumassa. Jos ja kun näin on ollut, on moka ollut tuomarin(kin).
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nämä on täysin oikein tuomittu, sääntöjen mukaan jos tyhjää maalia (tyhjä maali tarkoittaa tässä sitä, että maalivahti on vaihtoaitiossa) kohti hyökkäävää pelaajaa rikotaan rangaistuslaukauksen arvoisesti, tilanteesta tulee tuomita maali. Tästä on hassuteltu täällä ennenkin...

Jep, enpä tuossa nyt mitään yrittänyt hassutella tai sääntöä kritisoida, jos niin satuit luulemaan, kunhan muistelin että kaksi kertaa olen käytännössä nähnyt tätä sääntöä noudatettavan, ja molemmilla kerroilla tosiaan pelattiin ilman maalivahtia. Mutta ilmeisesti jos se maalivahti siis on kentällä, ei mistään tilanteesta voida lätkässäkään suoraan tuomita maalia? Vaikka sitten maalivahti istuisi siniviivan päällä mököttämässä ja vaihtoaitiosta käsin Summanen ampuisi kiväärillä tyhjää maalia kohti kiekon kanssa etenevän SaiPa-pelurin?

Koska näitähän tilanteita tulee peleissä usein vastaan.

Pitkämäen hopeasta jäi hieman karvas maku, tosin Veselyltä aika saatanan kove temppu viskasta polvi paskana tommonen kaari. Jos polvi ois ollu kunnossa, olisi voittotulos saattanut olla kovempikin.

Pitkämäen heitossa vituttaa se kun se perkeleen torspo heittää aina joku pari metriä ennen sitä viivaa. Miks pitää antaa niin vitusti tasoitusta? Joo, Terohan aina vetää turvalleen siihen heittopaikalle heiton jälkeen, mut siitä huolimatta siihen heittoviivaan jää yleensä semmonen puolen metrin väli. Nyt kun ois ees 20 senttiä lähemmäs viivaa mennyt sitä keppiä nakkaamaan, ni ois riittäny.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Mutta ilmeisesti jos se maalivahti siis on kentällä, ei mistään tilanteesta voida lätkässäkään suoraan tuomita maalia?

Itse asiassa on yksi tilanne, jolloin maali voidaan tuomita kiekon menemättä maaliin, vaikka maalivahti olisi yhä jäällä.
Sääntökirjan sääntö 569 - Mailan tai jonkin muun esineen heittäminen pelialueella kirjoitti:
Mikäli maalivahti jättää tarkoituksellisesti mailansa tai sen osan tai minkä tahansa muun esineen maalinsa eteen ja jos kiekko tällöin osuu tällaiseen esineeseen, olipa maalivahti jäällä tai ei, erotuomarin on tuomittava ei-rikkoneen joukkueen hyväksi maali

Ei siis liity läpiajoon ja vielä vähemmän tähän ketjuun, mutta vastataan taas kun kysytään.
 

passenger

Jäsen
Kerran hävittiin harrastesarjan peli siihen, että erätauon jälkeen tuomari pudotti aloituskiekon tarkistamatta, olivatko maalivahdit valmiina. Olin selin kenttää kohti laittamassa maskia päähäni, kun oman sentterin aloituksesta taaksepäin sutima kiekko lipui jalkojeni välistä maaliin. Tuomari tietysti paskoi housuihinsa ja hyväksyi maalin.

Tämä tilanne ei ratkaissut mitään isompaa, mutta on hauska muisto kuitenkin. Taisi olla futiksen kolmos- tai nelosdivaria joskus aikanaan, kun eräällä tuomarilla oli ilmeisen kiire katsomaan jotain ratkaisevaa Formula 1 -kisaa, ja herra puhalsi pelin toisella puoliajalla poikki alle puolen tunnin pelailun jälkeen. Viereisen urheilutalon seinällä oli iso kello, josta kävi hyvin ilmi, ettei peliaika voi mitenkään olla täynnä. Tämä vanhalta viinalta haissut paikallinen tuomari pysyikuitenkin kannassaan ja näytti jopa rannekellostaan, että katsokaa vain aika on täynnä. Ei voinut mitään, molemmat joukkueet huusivat täyttä höyryä tuomarille, mutta peli päättyi siihen. Tuomaripula ainakin siihen aikaan oli valtava ja mitkään valituksetkaan liittoon eivät oikein auta pääsemään näistä tämänkaltaisista legendaarisista hahmoista eroon.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Nyrkkeilyn puolelta näitä mainintoja tähän ketjuun löytyisi valitettavasti vaikka millä mitalla, mutta ensimmäisenä mieleen tulee Söulin olympialaiset vuonna 1988 ja alemman keskisarjan loppuottelu isäntämaan Park Si-Hun vs. Roy Jones jr. Jones vei Korean poikaa kuin litran mittaa, mutta niin vaan kultainen mitali annettiin kotikehän pojalle.
Tuosta ottelustahan nousi niin suuri haloo että koko amatöörinyrkkeilyn pistelaskusysteemi meni uusiksi noiden kisojen jälkeen. Ja hyvä niin, edellisissä vuoden 1984 olympialaisissa Los Angelesissa 36 ottelua 37:sta täyden ajan kestäneestä matsista tuomittiin USA:n miehen hyväksi.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuomaripula ainakin siihen aikaan oli valtava ja mitkään valituksetkaan liittoon eivät oikein auta pääsemään näistä tämänkaltaisista legendaarisista hahmoista eroon.

Salibandyssa 90-luvulla eräs Turun skenen silloisista voimahahmoista oli erotuomari (ja piirivastaava ym ym). Tämä tarkoitti sitä että kaveri saattoi tulla toteamaan kapteeneille ennen peliä että tänään ei oteta eikä vihelletä jäähyjä kun hänellä on saunailtaan kiire.

Tuo jumalan käsi on ihme myytti kalinafanien parissa. Argentiina vei matsia miten tahtoi pl. viimeiset kymmenen minuuttia. Tasurin roikkuminen varsinaisella olisi ollut ehdoton maksimisuoritus englantilaisille, ja pilkuilla viimeistäänhän Englanti olisi pudonnut. Maali itsessään oli toki epäreilu ja raukkamainen, mutta lopputulos ei. Toki ymmärrän että monen pikkuladin Liverpool-paita kastui suolaisiin kyyneliin mökkilaiturilla matsin jälkeen mutta Englannilta mitään jatkopaikkaa tai mestaruutta pöllitty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös