Quebec voisi olla.
Kunhan ensin joku järkevä GM rebuildaa jengin USA:n puolella, sitten tapahtuu re-lokaatio ja joukkue onnistuu voittamaan sen kannun heti alkuunsa, vielä olemassaolevan järkevän palkkakattorakenteen aikana.
Ja sitten heti Cup-voiton jälkeen ne caphitit lähtee käsistä ja alkaa vähintään 30 vuoden korpivaellus, jolle ei loppua näy.
Tässä pihvi olikin, miksi äänestin Calgarya. Runko uudistuu täysin ennen kuin Kanadaan matkaa Stanleyn malja.Calgaryyn en usko alkuunkaan etenkään nykyrungolla.
Onko kukaan perehtynyt miksi se malja kiertää Kanadan kaukaa nykyään?. Onko rajan eteläpuolella vaan niin paljon paremmat joukkueet?
Ei kai siinä sen kummempaa syytä ole kuin se, että nhl:än kärkijoukkueet löytyvät Usa puolelta. Harvemminhan kanadalaiset joukkueet pääsevät edes finaaleihin asti.
Niin tuo on syy sinänsä mutta miksi ne kärkijoukkueet on siellä USA:n puolella ja miksi Kanadan joukkueet harvemmin pääsevät edes finaaleihin asti?
Ja tähän on tietysti sama syy, että Yhdysvalloista löytyy enemmän joukkueitakin. Onhan Kanadassakin kelpo kolmikko McDavid-Draisaitl-Matthews.Toki joukkueellakin on merkitystä, mutta suurin osa tämän hetkisistä tähti/-kärkipelaajista löytyvät USA:n NHL-joukkueista.
Veroprosentti on myös yksi tekijä palkkakattoaikakautena. Esim Kucherovin 9,5 miljoonan sopimuksesta Tampassa jää käteen 5,8m kun Montrealissa jäisi 4,4 miljoonaa. Siitä tulee kahdeksan vuoden sopimuksen aikana tuollainen yli 11 miljoonan dollarin ero pelaajan tienesteissä niin varmaan houkuttelee ennemmin pysytelllä Tampan auringossa. Montreal, Toronto, Ottawa ja Winnipeg kärsivät Kalifornian joukkueiden ja Rangersin kanssa NHLn kovimmista veroprosenteista ja näin ollen pelaajille pitää siellä maksaa enemmän kuin muualla. Suurimpia hyötyjiä ovat Florida, Tampa, Dallas, Vegas, Nashville, Chicago ja Seattle ja näistä onkin jokainen joukkue pl.Florida(ja Seattle) pelanneet finaaleissa viime vuosina.Onko kukaan perehtynyt miksi se malja kiertää Kanadan kaukaa nykyään?. Onko rajan eteläpuolella vaan niin paljon paremmat joukkueet?
Jos tolleen haluaa ajatella niin NHL joukkueita on ollu noin 30 kpl joista Kanadan puolella on ollu 6 - 7 kpl, joten kyllä 29 viimesestä mestaruudesta noin 5 kpl olisi pitänyt matkata Kanadaan. Toki, kanadalainen joukkue on ollut vuoden 93 jälkeen kuudesti finaalissa, mutta aina hävinnyt.Kun USA:ssa on tällä hetkellä 25 NHL-joukkuetta ja Kanadan puolella vain 7 NHL-joukkuetta, niin todennäköisyydetkin ovat sitä vastaan, että Kanadan puolelta joku NHL-joukkue pääsisi finaaliin.
Kaksi peliä nähnyt nyt alkukaudesta ja hyvältähän tuo touhu näyttää. Päinvastoin kuin Leafsilla ja Habsilla.Henkilökohtaisesti uskon eniten melkeinpä Senatorsiin.
Veroprosentti on myös yksi tekijä palkkakattoaikakautena. Esim Kucherovin 9,5 miljoonan sopimuksesta Tampassa jää käteen 5,8m kun Montrealissa jäisi 4,4 miljoonaa. Siitä tulee kahdeksan vuoden sopimuksen aikana tuollainen yli 11 miljoonan dollarin ero pelaajan tienesteissä niin varmaan houkuttelee ennemmin pysytelllä Tampan auringossa. Montreal, Toronto, Ottawa ja Winnipeg kärsivät Kalifornian joukkueiden ja Rangersin kanssa NHLn kovimmista veroprosenteista ja näin ollen pelaajille pitää siellä maksaa enemmän kuin muualla. Suurimpia hyötyjiä ovat Florida, Tampa, Dallas, Vegas, Nashville, Chicago ja Seattle ja näistä onkin jokainen joukkue pl.Florida(ja Seattle) pelanneet finaaleissa viime vuosina.