Jussi77 kirjoitti:
Voi asian näinkin esittää, mutta toisaalta on varaa valita. Linuxilla tuota vapautta ei ollut, vaikka juuri riippumattomuudella ja valinnanvapaudella halutaan perustella vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä. Toki se pohjautuu hyvään ideologiaan, mutta käytäntö on jotain muuta - ainakin tällä hetkellä. Eikä tavallinen käyttäjä juuri muusta välitä kuin tästä hetkestä.
Eikun tarkoitin nimenomaan, että niitä musiikkisoittimia on Linux-ympäristöön niin paljon, että alkaa tulla järkevyyden rajat (rajallinen määrä kehittäjiä saisi enemmän aikaan keskitetymmillä kehitysponnistuksilla) vastaan. Ihme on, jos et niistä itsellesi mieluista löydä.
Jussi77 kirjoitti:
Niin, tässä oli kyse niinkin tuntemattoman valmistajan kuin TeleWell tuotteesta EA100B joka on käsittääkseni aikanaan paljonkin myyty halpis-ADSL mokkula. Apua tähän ei tullut valmistajan eikä Linux-osaajienkaan taholta joten vaihdoin itse toiseen modeemiin jotta pääsin edes testaaman verkkoympäristöä Ubuntulla.
Joku Telewell on nimenomaan hyvä esimerkki sellaisesta pienestä halpisrautavalmistajasta, jonka tuotteita ei kannata missään nimessä ostaa, koska tuki on mitä sattuu ja voi lakata koska hyvänsä. Suomessa ko. lafkan nimi tietysti on tuttu, mutta ei se maailmanlaajuisesti todellakaan ole mikään "paljon myyty" merkki. (Itse sorruin muuten aikanaan samaan virheeseen, kun ostin saman lafkan PCI-väylään kiinnitettävän ADSL-kortin. Sille sentään oli ajuri, mutta taso oli mitä oli...)
Jussi77 kirjoitti:
Kyllä, tiedän tämän. Valinnanvapauttahan tietenkin on se, että toki voin sitten vastaavasti valita käyttöjärjestelmän joka ei tällaisista ongelmista kärsi. Kuluttajanahan minua ei juurikaan kiinnosta miksi tuote ei toimi kuten haluaisin, vaan vain se että tuote ei toimi kuten haluaisin.
Toki. Tässä tapauksessa suosittelisin ostamaan esimerkiksi Novellin tuoreimman Linux-jakelun, jossa on mp3-tuki (ja paljon muuta) paketoituna.
Jussi77 kirjoitti:
Toisaalta tuosta avoimuudesta ja vapaudesta voidaan olla montaa mieltä, eipä Applekaan ole halukas julkaisemaan OS X:ää käytettäväksi PC-raudassa. Epäilen, että ruoho ei aidan takana lopulta olekaan sen vihreämpää.
No ei varmasti Applen aidan takana ole, sehän toki ottaisi heti Microsoftin aseman Microsoftin keinoilla, jos siihen pystyisi. Aidosti vapaa softa onkin sitten ihan eri asia, sitä ei mikään yksittäinen toimija voi sulkea.
Jussi77 kirjoitti:
Tai sitten Pertti osaa osoittaa hiirellä omaa kuvaansa ja kirjoittaa salasanan kuten on sanottu. Osaako Perusjanarin perhe kaivaa kirjautumisikkunaa esillekään Linuxissa, ellei se ole suoraan avoimena?
Haluaisinpa nähdä sen työpöytäkäyttöön tarkoitetun distron, jossa kirjautumisikkunaa tarvitsee jostain "kaivaa esille". Mutta tosiaan, turha takertua yksityiskohtiin.
Jussi77 kirjoitti:
Uskon myös näin mutta ehkä ajattelen hieman eri tavalla, if it ain't broken, why try to fix it? Eli kun Windows-ympäristö tarjoaa meille ihan hyvän käyttöympäristön, miksi pitäisi alkaa muuttaa sitä että "tulevaisuudessa ehkä joskus saattaisi" olla jotain parempaakin tarjolla?
Niin no, miten sen rikkinäisyyden sitten ottaa. Kun
tietoturvaexpertit kehottavat kotikäyttäjiä vaihtamaan Macciin, ei kaikki ole ihan kohdallaan. Yhtä hyvin samaa vertausta olisi voinuit käyttää IE:n ja Mozillan suhteen muutama vuosi takaperin. Yhtä vähän Windows on rikkinäinen kuin IE oli silloin, yhtä vähän "tulevaisuudessa ehkä joskus saattoi" olla parempaa tarjolla.
Mutta enhän minä toki sano, etteikö Windows olisi ihan hyvä käyttöjärjestelmä nykyään, ainakin jos vertaa niihin hirvityksiin, jotka vielä olivat DOS-pohjan päälle kasattuja graafisia ympäristöjä. Suurelle osalle käyttäjistä tarjolla olisi kuitenkin vähintään yhtä hyvä halvempi vaihtoehto, ellei MS:n monopoli valmiiksiasennetuissa koneissa olisi niin valtava.