Miika Elomo – Palloseuran entinen luotsi

  • 232 382
  • 778

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kyllä Arse Vuori teki jälleen yhden megalomaanisen virheen, kun ehdotti Kai Suikkasen pois potkimista ilman, että olisi kartoittanut Suikkaselle ammattitaitoista vaihtoehtoa. Todella anteeksiantamaton virhe. Eihän ammattitaitoinen UTJ voi olla sitä mieltä, että liigajoukkueen valmennus annetaan työharjoittelijatason toimijoille. Jopa kakkosvalmentaja Kiprusoff ei tiennyt valinnastaan oman kertomansa mukaan mitään etukäteen. Oliko häneltä edes kysytty suostumusta, vaikka mies itse kuului hallitukseen, ja hänen ainakin olisi pitänyt tietää valmennuksen vaihtamishankkeista. Kertoo kummallista kieltä TPS:n hallituksen ja UTJ:n välisestä toiminnasta.
Vain TPS:ssä tällainen suhmurointi ja puuhastelu on mahdollista.
Nyt mitataan hallituksen puheenjohtaja Matti Perkonoja. Jos hän ei saa hallitustaan ryhtymään mihinkään näkyvään toimenpiteeseen, voidaan todeta, että hänenkin kohdallaan toteutuu vanha sanonta: "paljon puhetta, vahän tekoja".

Eipä tuohon ole paljoa lisättävää.

Arse saa varmasti ennemmin tai myöhemmin potkut. Älkää silti kuvitelko, että hallitus kartottaisi Arselle ammattitaitoista vaihtoehtoa! Arsen tilalle otetaan joku harjoittelija, jonka valinnassa tärkeimmät kriteerit ovat turkulaisuus ja oikeat kaverisuhteet. Pätevyyttä tai varsinkaan mitään aiempia näyttöjä vastaavan tehtävän onnistuneesta hoitamisesta muualla ei vaadita.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ollut pystyttämässä Elomolle patsasta niiden kolmen peräkkäisen voiton jälkeen enkä ajatellut pystyttää hirttolavaa nyt. 12 liigamatsia on kuitenkin laskujeni mukaan hänen johdollaan menty ja tässä vaiheessa ei valitettavasti ole mitään syytä päivittää sitä arviota, jonka tein ketjun alkusivuilla: Elomo joutui liian kovaan paikkaan aivan liian aikaisin. Ennemmin olisin suonut Suikkasen jatkavan liigajoukkueen ja Elomon A-junnujen peräsimessä. Katsellaan nyt silti ainakin joulutauolle asti ennen isompia välitilinpäätöksiä.

Olihan tuo lehdistötilaisuus lievästi koominen, mutta valmentajan kommentit lehdistölle ovat mielestäni melko yhdentekeviä jos kentällä on tullut takkiin 7-1. Lausunnot siitä, että jääkiekko on hieno peli ja katsojat saivat vastinetta rahoilleen ovat muutenkin läheistä sukua Österlundin viimevuotiselle "miksei Kärppien menestyksestä puhuta enempää" -möläytykselle. Viime vuonna ei ollut tehty yhtään asiaa huonosti, tänä vuonna taas ei pyydetä mitään anteeksi, eteenpäin on menty.

Muistetaan nyt joka tapauksessa, niin kuin suuri osa on tehnytkin, että vastuu Elomon valinnasta päävalmentajaksi kuuluu niille, jotka päätöksen tuosta valinnasta tekivät. Se, että Elomo itse suostui lähtemään tuollaiseen palokuntahommaan kun tarvittiin, on mielestäni lähtökohtaisesti arvostettavaa. Ottamatta nyt kantaa niihin huhuihin, joiden mukaan Elomo oli kaivamassa maata Suikkasen jalkojen alta jo aikaisemmin.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Elomon mukaan korvien väli on seitsemän senttiä
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että paljon se on?

Miiga alkaa olla katsottu kortti. Muistaakseni koskaan en ole katsellut kahta yhtä paskaa peliä jääkiekkoa perätysten kuin tänään ja tiistaina. Joko joulutauolla Mentori näyttämään mallia?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Taisi mennä tuumat ja sentit sekaisin. NHL talk junou.

Näin on, ja se sanontahan on siis "the six inches between your ears". Eli mun laskuopin mukaan about 15cm.

Se on tietty kun kovin vanne puristaa päätä, niin tuntuu puolet pienemmältä se tila.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Näin on, ja se sanontahan on siis "the six inches between your ears".
Oikeastaan TPS:n kannalta positiivisin asia juuri nyt on se että valmentaja kuvittelee että six inches on suomeksi seitsemän senttiä. Lähempänä oikeaa se on kuin mikään muu hänen sanomisensa tai tekemisensä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aivan vitun legendaarista settiä.

: D Mä olen myös aivan saatanan sanaton.
Kyllä taitaa Will Ferrell olla kohtuu maistissa tai näkökyky olla Stevie Wonderin tasoa. Nyt on pakko kyseenalaistaa kaverin valmennusosaaminen kokonaan.



Isoin mokaaja ei kyllä ole Elomo - jonka nyt varmaan TPS-faneistakin tiesi aivan liian kokemattomaksi märkäkorvaksi - vaan poppoo joka hänet nosti tähän tehtävään.

Sinällään en ihan ymmärräkään Elomon haukkumista, hän varmasti tekee ihan sillä tasolla asioita, mikä hänen tasonsa on, eli ei kovin kummoinen liigaympyröihin.

Tosin se pitää sanoa, että Elomon olisi mielestäni itse pitänyt kieltäytyä tarjotusta pestistä, painoiko sitten liikaa vaakakupissa se asia, että halusi auttaa rakasta seuraa?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Elomo vois edes tulla valmentajana 2010-luvulle ja jättää tuollainen "annamme koko ajan 100%" -jargonin romukoppaan, kun uunokin sen huomasi, että henkisesti heikolta joukkueelta loppui usko ja hermokontrolli täysin vain siksi, että se oli SaiPa, joka sai sen johdon tasaisen pelin päätöserän alkuun. Loppu on farssi, jolle on tullut täällä naurettuakin. Todettakoon kuitenkin, että täytyy olla pahoillaan TPS-kannattajien puolesta, kun oma perinteikäs häpäistään tällätavoin ihan omien koirien toimesta. Vastuu on tietysti viimekädessä Vuoren ja kumppaneiden.

Ensinnäkin laittakaa nyt se Smolenak edes sivuun kokoonpanosta.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei se ole Elomon vika? Totta vitussa pelin paskuus on. Joukkue purkaa omalta alueelta paniikissa kuin d-junnut. Pelissä ei mitään järkeä. Peli ei todellakaan mene eteenpäin, vaan harppauksin taakse.

Se että Elomo valittiin hommaan on vain toinen vika.
 

Flankku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilinen päätöserä oli totaalinen pohjakosketus! Mielestäni siihen kiteytyi koko Elomon alaisuudessa esiintynyt TPS, poislukien "alkuhuuma".

Joukkue ei ole omaan silmääni ainakaan näyttänyt mitenkään Elomon näpeissä olevalta vaan päinvastoin. Erittäin kuritonta, tähtipelaaja statuksella täällä olevat tuntuvat tekevän mitä lystäävät.

Ylivoima on aivan täyttä kuraa, ei siellä ykköskenttä voi surffata koko kahta minuuttia, hakien vauhtia omasta päästä useita kertoja! Lopussa juniorit pääsivät ylivoimaa pyörittämään ja heti syntyi tulosta, yksinkertaisella kaavalla, toimitettiin kiekkoa maalille! Okei, peli oli 7-0, mutta uskon että SaiPa ja varsinkin Markkanen olisi nollan halunnut pitää!

Jotain tarttis tehrä!
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jukka Koivu tuskin lähtee enää vastuuvalmentajaksi. Sen sijaan Koivun uskollinen apulainen Seppo Suoraniemi saattaa löytyä vielä Tepsin pelaaja-aitiosta, jos/kun kriisi tästä vielä syvenee.
 
Näin on, ja se sanontahan on siis "the six inches between your ears". Eli mun laskuopin mukaan about 15cm.

Se on tietty kun kovin vanne puristaa päätä, niin tuntuu puolet pienemmältä se tila.

Näinhän se sanonta menee. Ikävä kyllä Molomolta jäi joskus ammattilaishuumassa koulut käymättä ja aina ei voi olla varma mittayksiköistä. Mutta jos haluaa esittää edes tietävänsä, niin lainausten on oltava niin tarkkoja että ne voi esittää ominaan, kuten eräällä Hirvensalolaisella leijonalla.
Toki saattaa tuo "seitsemän senttiä" jäädä legendaariseksi valmentajan pään kuvitelluksi läpimitaksi.

Pelistä en viitsi tähän jauhaa, mutta Molomo näyttää pressissä näemmä aina siltä, kun odottaisi saluunan oven aukeavan ja rosmon saapastelevan sisään.

En todellakaan toivonut (taaskaan) tällaista kauden ensimmäistä puoliskoa, mutta aina ei joululahjat käy tasan.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Näinhän se sanonta menee. Ikävä kyllä Molomolta jäi joskus ammattilaishuumassa koulut käymättä ja aina ei voi olla varma mittayksiköistä. Mutta jos haluaa esittää edes tietävänsä, niin lainausten on oltava niin tarkkoja että ne voi esittää ominaan, kuten eräällä Hirvensalolaisella leijonalla.
Noh, kyllähän Lion#79:lläkin on vähän noiden mittojen kanssa mielestäni ongelmia, kun väittää grogilasin korkuisen vedon menevän molarin patjan yli.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Hirvensalossa käytetään saaristoalueen perimätiedon mukaan korkeampia grogilaseja.
Tuo olisi varmaan syytä päivittää Wikipediaan ja lähteeksi pistää "varma tieto". No tuo selittänee sitten sekä tämän vertauksen että Lion#97:n olemuksen yleisesti.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
No tuo selittänee sitten sekä tämän vertauksen että Lion#97:n olemuksen yleisesti.

Vetääks Jukka Porvarikin saaristogrogilaseista? :-)

Tästä "seitsemästä sentistä" on kyllä jäävä lentävä lause näihin piireihin... Vaan koitetaan olla olematta turhan julmia elomoille ja tapoloille - too much, too early. Kuka sanoisi ei, jos tarjotaan paikkaa liigavalkkuna? Tietoinen riski myös näiltä koutseilta, ei ole helppo tie.

Suurimman riskin ottaa tietty johto ja hallitus. Ei mikään merkittävä yhtiökään valitse seuraavaksi operaatiojohtajakseen traineeta, jolla on opinnot kesken. Toivottavasti tällä kertaa löytyy nöyryyttä ja vastuunkantoa myös päättäjäosastolla.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aloin hieman laskemaan, kuinka monta valmentajaa TPS:ssä on sitten vuoden 2008 ollut. Kaudenhan 2008-2009 aloitti päävalmentajana Hannu Virta ja pesti päättyikin samana syksynä potkuihin. Eikö silloin uutisoitu jotain siihen suuntaan, että potkut olisivat olleet ensimmäiset historian valossa TPS:ssä päävalmentajalle. TPS:ssä on viimeisen 6 vuoden aikana ollut 9 eri valmentajaa, jos Suikkasen kaudet laskitaan erillisinä. Potkut näistä ovat saaneet 4 valmentajaa ja uskon vahvasti, että tämän kauden jälkeen potkujen saaneiden valmentajien määrä nousee yhdellä. Tämä kaikki siis perkele vuodesta 2008 eteenpäin, mitä ennen ei valmentajille ollut TPS:ssä annettu potkuja!

Tänne ei ikinä saada varteenotettavia valmentajia, sillä organisaatiossa on jotain ja pahasti vialla. Kivet ja Jaloset eivät tänne tule pilaamaan uraansa valmentajina, jos ovat yhtäkään katsoneet viime vuosien touhua TPS:ssä. Siellä on nyt hallitus vaihdettu joten olisikohan nyt aika vaihtaa sitten toimitusjohtajaa sekä UTJ. Etenkin UTJ pitäisi olla se henkilö, joka viime kädessä kantaa vastuun joukkueen menestyksestä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kivet ja Jaloset eivät tänne tule pilaamaan uraansa valmentajina, jos ovat yhtäkään katsoneet viime vuosien touhua TPS:ssä. Siellä on nyt hallitus vaihdettu joten olisikohan nyt aika vaihtaa sitten toimitusjohtajaa sekä UTJ. Etenkin UTJ pitäisi olla se henkilö, joka viime kädessä kantaa vastuun joukkueen menestyksestä.

Ei mun mielestä nyt kyse ole siitä, että hallitus tai UTJ olisivat niin huonoja, että he tekevät valmentajastakin huonon. Kyse on enemmänkin siitä, että he ovat pestanneet jo valmiiksi huonoja valmentajia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lert kirjoitti:
Ei mun mielestä nyt kyse ole siitä, että hallitus tai UTJ olisivat niin huonoja, että he tekevät valmentajastakin huonon. Kyse on enemmänkin siitä, että he ovat pestanneet jo valmiiksi huonoja valmentajia.

Ulkopuolisena vaikea sanoa mistä TPS:n todelliset ongelmat johtuvat, mutta jotenkin lyhyt näköistä on TPS:n toiminta ollut viime vuosina. Hiukan sama meininki kuin jossain kvartaalitaloudessa, tuloksia ei jakseta odottaa yhtään. Ei tainnut kauaa Elomo ehtiä olla puikoissa, kun jo huhut Smolenakin myynnistä alkoivat. Voiko valmentaja tähdätä kunnolla koko kauden kestäviin tuloksiin, kun joulukuussa alkaa jo joukkueen lihoiksi pistäminen? TPS on viime kausina tainnut olla yksi vahvimmin ns. tyhjennysmyynneissä esillä ollut seura. Olisiko kuitenkin niin, että tällainen toiminta ei palvele joukkueen toimintaa ja yhtenäisyyttä? Yhtenäisyys on kadonnut ja kaikki ajattelevat vain omaa etuaan ja turvaavat selustaansa. Vastuunkantajia on liian vähän. Kannattajienkin kommenteista on aistittavissa, että esim. Tamia haluttaisiin puikkoihin lähinnä syntipukiksi. Olisi joku minkä niskaan voisi taas kaiken kaataa, mutta olisiko se hyväksi ja korjaisiko ongelmia?
 

Fremont

Jäsen
Tästä "seitsemästä sentistä" on kyllä jäävä lentävä lause näihin piireihin....

Tuskin Elomo paljoa väärässä on, ellei nyt sitten amerikan sananlaskujen malliin kuvitella korvien olevan vain se kallon ulkopuolinen näkyvä osa, joiden väli saatta keskimäärin olla lähellä "kuutta tuumaa".

Äkkiä vaikuttaa joukkue lähteneen Elomon hyppysistä, eilinen nyt ei ollut mitään, mutta se edellinen kotimatsi... Sooloilijoille pitäisi ehkä näyttää mallia etsimällä pelipaikka muualta pahimmille/pahimmalle asenneongelmaiselle. Sillä nyt ei näytä vaikutusta olevan kuka penkin takana seisoo, joukkueen kokoaminen pettää kausi toisensa jälkeen vaikka jengi kuinka onanoisi yksittäisiä muka hyvien pelureiden hankintaa. Yleisöä on helppo huijata parilla nimekkäällä hankinnalla ja kulisseissa tehtailla jatkoja virtaloille ja vittasmäille, mutta ei tuolla tavalla ole menestystä tullut eikä tule, mitä nyt se kerran elämässä lotto sattui muutama vuosi sitten osumaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tästä "seitsemästä sentistä" on kyllä jäävä lentävä lause näihin piireihin... Vaan koitetaan olla olematta turhan julmia elomoille ja tapoloille - too much, too early. Kuka sanoisi ei, jos tarjotaan paikkaa liigavalkkuna? Tietoinen riski myös näiltä koutseilta, ei ole helppo tie.

Ai kuka? Ihan kuka tahansa, jolla on riittävästi viisautta suhteessa taitotasoonsa.

Oli ammatti mikä tahansa, harva on seppä syntyessään - siksi on viisautta edetä pienin askelin, jos ei muutan, niin ihan oman ammatillisen tulevaisuutensa vuoksi. Ei Molomo valmentajanpestiä kokemuksellaan tai osaamisellaan ole saanut, vaan olemalla sopivissa väleissä sopivien ihmisten kanssa. Viisautta tai nöyryyttä ei tältä suhaajalta löytynyt sen vertaa, että olisi osannut sanoa "ei vielä".

After all: se, että joukkueella ei ole pelitapaa; se, että joukkue on kuriton; se, että joukkue ei ole tehnyt juurikaan maaleja viimeisten pelien aikana; se, että koohotus ei nyt vaan toimi järkevästi järjestäytyneitä vastustajia vastaan - niissä vika ei ole Arse Vuoren, ei hallituksen, ei Österperän vaan ihan simppelisti 1) Molomon valmennuksen toistaitoisuuden sekä 2) pelaajien asenteen. Joista jälkimmäinen, veikkaan, on vähintään osin ensimmäisen syytä.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suikkasen kohdalla puhuttiin siitä, että mies menetti pukukopin niin mitähän on tapahtunut Elomon kanssa? Joukkue vaikuttaa todella kurittomalta tällä hetkellä
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei hätiä mitään. Yleisö sai kuulemma taas vastinetta rahoilleen.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viimeisten otteluiden jäähymäärät kertovat aika selkeästi miten kuriton porukka siellä tällä hetkellä on. Jos valmentajalla olisi ote hallussa niin varmasti nuo turhat pikkukakkoset jäis ainakin pois.
Outoa miten muuttui yhtäkkiä. TPS peli oli ihan ok kiekkoa ja jossa pelasi hyvää oman pään pelaamista ja otettiin heti ylhäältä kiinni, peli oli suoraviivaisempaa kuin edellisen koutsien kanssa jne. ja muutenkin oli ihan yleisöön menevää peliä ja sitten ykskaks alkaa todelliset vaikeudet. Liike väheni, omassa päässä suurissa vaikeuksissa, mieletön maalinteon tuska ja nyt kentällä viilettää kuin mikäkin kuriton teinijengi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös