Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

  • 274 352
  • 862

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Youtubessa
Heavy metal Britannia.
"Nigel Planer narrates a documentary which traces the origins and development of British heavy metal from its humble beginnings in the industrialized UK Midlands, to its proud international triumph. Contributors include Lemmy, Sabbath's Tony Iommi, Ian Gillan from Deep Purple, Judas Priest singer Rob Halford, Bruce Dickinson from Iron Maiden and Saxon's Biff Byford."
http://www.youtube.com/watch?v=NBk95Lfgb_A&feature=related
 
Perkele menin ja antauduin lukemaan koko ketjun läpi. Harmittaa myös juuri valmiiksi saatu muutto ja tänne ei saanut muita kuin dna setit kuidulle ja kaapeliin.. Nooh mitäs arvon palstaveljet tarjoatte minulle noista maksukanavista kun pitäisi änäriä katsoa sekä nyt on muijan kanssa näistä dokkareista innostuttu? Kevyellä budjetillakin mennään niin pitäisi joku sopu ratkaisu syntyä eikä vain tilata kaikkea mitä tarjotaan. Eli NHL+Dokkarit rokkaa leffoista ja sarjoista saa plussaa, mikä kanavapaketti ?

Ja onko tietoa mitä nämä tulevat palvelut ViaPlay , Hbo ym alkavat tarjoamaan ?
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ylen nimellä "Kun Saksa pommitti Englantia" lähettämä sarja eli "Blitz Street" vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta tapaukselta. Aikalaiskertomuksia ja enemmän kuin hieman myytinmurtajamaista otetta noiden pommiräjäytysten kanssa.

Areenasta löytyy tällä hetkellä (1/2) ja myös Youtubesta ilmeisesti pidempänä versiona:

1
2
3
4
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Aikanaan olin mainostanut näemmä tätä Göringin sauva-dokumenttia tv-ketjussa

Vähän samaa aihepiiriä liipaten, niin kannattaa ehdottomasti tarkastaa kello 21.00 YLE Teemalta tuleva Göringin sauva.

Dokumentti nuoren TK-kuvaajan Felix Forsmanin mieleenpainuvimmasta kuvauskeikasta, Mannerheimin Saksan-matkasta 1942. Uutiskatsaus päätyi heti esityskieltoon. Nyt on aika katsoa sitä uudelleen.

Varsinkin draamaa ja dokumenttia yhdistelevä omakohtainen kerronta on todella hienoa. Yleensä en oikein lämpene tämänlaiselle toteutukselle, mutta nyt todella suosittelen lämpimästi. Erityisesti jotenkin kertojan kommentointi "Henkilö X elää tästä hetkestä vielä x vuotta, x kuukautta, x päivää ja kuolee (syystä x).." kolahti myös.

ja iloisena yllätyksenä avautui, että sama pätkä on lisätty vuoden alussa myös Youtubeen. Selkeästi yksi omista suosikeistani ja ei vähiten sen takia, että tuosta Felix Forsmanin kertomatyylistä tulee vahvasti mieleen oma talvi-, jatko- ja lapinsodan käynyt vaarini. Sen kaverin jutuista olen aikanaan kirjoitellut tähän ketjuun ja mielellään noitakin lisää lukisi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jäämarssi (16) | Tv | Areena | yle.fi

Jäämarssi ei ole heikkohermoisten katseltavaa, kuvaus Suomen vankileireistä on aika järkyttävää, täysiä breivikejä yleni ihan kenraalikuntaan ja hallitukseen asti hoitamaan tätä kysymystä. Tilanne oli täysin sama kuin vastapuolellakin; ei oltu varauduttu a) pitkään sotaan ja b) vankien määrään. Anteeksiantamattominta oli mielestäni Petroskoin siviiliväestön purkittaminen leiriin, he olivat kuitenkin vielä rivisotilaita enemmän syyttömiä meneillään olevaan sotaan.

Meinasin herkistyä, kun kerrottiin, kuinka leiritoiminnan johtajan tuuraaja (harhoja ja ääniä näkevä/kuuleva sekopää) laittoi 20:n asteen pakkasessa vangit juoksemaan jäälle ja vieressä vartijat pieksivät. Kenkiä oli harvoilla, vain paperista tehtyjä jalan suojia. Kun annettiin vajaan parin tunnin jälkeen käsky palata leiriin, se tapahtui aika hitaasti. Siitä sitten komentaja intoutui kysymään, etteikö tehnytkään mieli takaisin leiriin, ja show alkoi alusta.

Video poistuu Areenasta 19.3.2013.

Rintamalla näistä tuskin tiedettiin, eikä se himmennä suomalaisen rintamamiehen arvoa. Nyt on hyvä kuitenkin nähdä, että sota on ihan maanpäällistä helvettiä kaikin puolin, ei pelkästään tappelu "hyvisten" ja "pahisten" välillä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Vihdoinkin tämä jo muutama vuosi sitten nähty dokkari tuli Youtubeen.
Shadow Company.
"Thousands of private soldiers operate in Iraq alone... and many more around the world. These individuals, known as private security contractors, are changing the face of modern warfare everyday while their world has remained mystery to those at home. Shadow Company is the groundbreaking investigative feature-length documentary that seeks out and reveals the origins and destinations of these modern-day mercenaries."
Shadow Company (2006) - IMDb

Shadow Company Part 1 [HQ] - YouTube
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tänään klo 21:00 alkaa


Tiededokumentti: Sanojen planeetta 1/5

Baabel. Millainen väline ihmisen käyttämä kieli kaikessa nerokkuudessaan oikein on? Stephen Fry tutustuu kielenkäytön kirjoon eri puolilla maailmaa. Aluksi hän perehtyy ihmiskielen syntyvaiheisiin. 1/5. T: BBC.


Tiededokumentti: Sanojen planeetta: jakso 1 | Ohjelmat | yle.fi
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Natsijohtajien lapset (Meine Familie, die Nazis und ich, Saksa/Israel 2012) Areenassa näkyy vielä viikon..
Enpä olis ihan heti uskonut, että saa ihan uudesta näkökulmasta tehtyä natsi-aiheisen dokumentin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Katsoin äsken netflixistä Karhumiehen. Dokumentti kertoo Timothy Treadwellistä, miehestä joka asusteli vuodessa muutaman kuukauden karhujen keskellä ilman aseita. Timothy kuvitteli olevansa karhujen ystävä, piti itseään näiden suojelijana ja kuvasi yli 100 tuntia materiaalia karhuista. Vaikka äijä vaikuttikin vähän sekopäiseltä, niin pakko nostaa hattua, ainakin oli asialleen omistautunut kaveri.

Lopulta Timothy ja hänen tyttöystävänsä joutuivat kuitenkin karhun syötäväksi. Aika saatanan julma tapa lähteä. Kamerassa oli se linssin suojus paikallaan, joten videokuvaa tapahtumasta ei ole, mutta audiota kylläkin. Sadistina olisin halunnut kuulla kyseisen nauhan, mutta nainen jolla nauha oli tuhosi sen. Nauhalla oli mm. Timothyn käsky tyttöystävälleen paeta, mutta tyttöystävä olikin päättänyt hyökätä karhun kimppuun paistinpannulla. Ei ollut auttanut.

Ei mikään mullistava dokumentti mutta katsomisen arvoinen. Ja onhan karhut komeita eläimiä.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Ei mikään mullistava dokumentti mutta katsomisen arvoinen. Ja onhan karhut komeita eläimiä.
Jep, toisin kuin sudet jotka pitäisi kaikki tappaa ennen kuin aiheuttavat ihmiskuoleman.

Netflixistä tuli katseltua dokkari nimeltä Elmo, eli yhden mupettihahmon esittäjästä ja itse nukesta. Aika hienolta ihmiseltä vaikutti ja toisaalta taas koko nukkeleikin ammattimaisuus tuntui paikoin aika oudolta. Itse en koko elämääni moiselle omistaisi mutta myönnän kyllä liikuttuneeni kun näki lapsien ilmeet Elmon halatessa.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on kyllä outo juttu - mikä siinä sudessa on, mikä on pelottavampaa kuin karhussa, mikä noin empiirisesti on selvästi vaarallisempi peto?

Sanassa sanotaan (Matteus 7:15): "Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia." Vanha käännös:
"Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia."

Useille ihmisille korkein mahdollinen auktoriteetti ja siten sudet ovat maailman vaarallisin asia.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on kyllä outo juttu - mikä siinä sudessa on, mikä on pelottavampaa kuin karhussa, mikä noin empiirisesti on selvästi vaarallisempi peto?

Ihmiset ovat demonisoineet sudet, muttei karhuja. Lastenohjelmissa ja saduissa karhut ovat aina leppoisia hyviksiä, on nallekarkkeja ja lapsilla nallepehmoleluja jne. jne.

Sudet kuvataan aina epäluotettavina, juonikkaina pahiksina ja siksi ihmisillä on pienestä asti negatiivinen kuva susista toisin kuin karhuista.

Eläinrasismia!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sota vei hautaan noin 2 prosenttia Yhdysvaltojen senaikaisesta väestöstä, mikä on prosentuaalisesti kovempi luku kuin Suomen sisällissodassa.

Usa sisällisodasta on tullut YLE Teemalla 13 osainen laatusarja "Amerikan sisällissota" jonka tappiolukuvertaus oli havainnollinen. Sisällisodassa kuoli yhdysvaltalaisia sotilaita enemmän, kuin kaikissa usa.n käymissä sodissa siitä tähänpäivään.. ( kyllä, mukaanlukien ww I, ww Ii ja Vietnam)
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Power of Decision - 1958 Simulated Nuclear War Documentary by USAF.

Eli USA:n ilmavoimien opetuselokuva 1950-luvun lopulta, joka käsittelee Neuvostoliiton ydinasehyökkäystä. Noissa geimeissä eivät muutamat kymmenet miljoonat kuolleet päässeet kuin sivulauseisiin.

linkki: Youtube.

Tämä oli kyllä todella mielenkiintoinen. Tuli nyt aamupalaksi avattua ja katseltua samantien kokonaan.

Sikäli kun aihe kiinnostaa jotakuta enemmän dokumenttien muodossa on jenkkien kansallinen turvallisuusvirasto NSA julkaissut vapaaseen levitykseen Sandia Laboratoriesin tuottaman "U.S. Strategic Nuclear Policy: An Oral History" -nimellä kulkevan videosarjan, johon on kerätty aikalaisten muisteloita vielä kun kaikki eivät ole kumpujen yössä. Sarjassa on neljä osaa joista jokainen on noin tunnin mittainen. Löytyy ilmaisena youtubessa NSA:n kanavalla linkki ensimmäiseen osaan ja kootusti mm. tuolla U.S. Strategic Nuclear Policy : Sandia National Laboratories : Free Download Streaming : Internet Archive jopa ladattavina versioina.

Pidän tuotosta erittäin laadukkaana ja mielenkiintoisena. Ylivoimaisesti kattavin paketti aiheesta videomuodossa. Ihan kaikkea tuossakaan ei sentään toki kerrota:

Sandia also produced a classified version of "U.S. Strategic Nuclear Policy," for which the National Security Archive has submitted a declassification request. It probably includes information on targeting policy, nuclear weapons, warning systems, and strategic intelligence collection that the producers considered too sensitive to discuss in a public release. Certainly, viewers of the non-classified version will notice a few gaps, such as the non-discussion of satellite intelligence, although the CIA and the National Reconnaissance Office have declassified some of the basics years ago.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Into the universe with Stephen Hawkin, the story of everything

Stephen Hawkinin näkemys siitä, miksi tässä universumissa kaikki toimii miten toimii. Dokumentti kertoo universumin synnystä, elämästä ja tulevaisuudesta. Hyvin se osaa selittää asioita, vaikka tuossakin jäi kyllä vielä monta kysymystä mieleen. Hieno dokkari, vaikkakin tuo taitaa olla tehty ennen god's particlen löytymistä.
Linkki youtubeen.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mitenkä on, mistä löytäisi mahdollisimman paljon eri valtioita koskevia dokumentteja? Ko. aihe kiinnostaa kovasti, sellaisia puolen tunnin tai tunnin videoita mieluusti, eipä kyllä haittaa parituntinenkaan. Mikä tahansa maanosa, mikä tahansa valtio, mutta kiva olisi katsella. Tähän asti kun on tullut katseltua vain jotain Anthony Bourdainia, mutta noissa pureudutaan enemmänkin maiden ruokakulttuureihin.

Kaikkein parasta olisi, jos löytyisi eri maiden urheilusta dokumentteja, mutta liikaa en sentään viitsi vaatia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuossa paria viestiä aikaisemmin oli jo puhetta ydinsodan kauhuista ja tässä muutama pätkä aiheesta kiinnostuneille. Lipsahtavat dokudraaman puolelle, mutta tarjoavat hyytävän aiheen ohella myös melko mielenkiintoista ajankuvaa.

The War Games, 1965

The War Game is a fictional, worst-case-scenario docu-drama about nuclear war and its aftermath in and around a typical English city. Although it won an Oscar for Best Documentary, it is fiction. It was intended as an hour-long program to air on BBC 1, but it was deemed too intense and violent to broadcast. It went to theatrical distribution as a feature film instead.

Threads, 1984

Documentary style account of a nuclear holocaust and its effect on the working class city of Sheffield, England; and the eventual long term effects of nuclear war on civilization.

The Day After, 1983

A graphic, disturbing film about the effects of a devastating nuclear holocaust on small-town residents of eastern Kansas.

linkit: Youtube
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama mielenkiintoinen dokkari on tullut nyt lomalla katseltua:

The Incredible Human Journey (BBC)

Viisiosainen dokkari ihmisten leviämisestä ympäri maapalloa. Plussana ohjelman juontaja tohtori Alice Roberts on aika hottis mama.

1. Out of Africa
BBC - The Incredible Human Journey -1 of 5 -Out of Africa_arc.avi - YouTube
2. Asia
BBC -The Incredible Human Journey - 2of5 - Asia - YouTube
3. Europe
BBC - The Incredible Human Journey - episódio 3 - Europe - YouTube
4. Australia
BBC The Incredible Human Journey - 4 of 5 - Australia - YouTube - YouTube
5. The Americas
BBC The Incredible Human Journey - 5 of 5- The Americas - YouTube - YouTube

Why Are Thin People Not Fat (BBC)

Eiköhän dokkarin nimi kerro kaiken oleellisen ;)

Why Are Thin People Not Fat - [Documentary by BBC] - YouTube

Dogs Decoded

Pohdintaa siitä, miksi koira on ihmisen paras ystävä. Mukavaa katseltavaa koiraihmisille, suosittelen Oinosellekin.

Dogs Decoded - YouTube
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Muutama suositus:

Ylen Elävästä arkistosta sekä Rikostarinoita Suomesta, että Rikostarinoita historiasta ovat todella mielenkiintoista katseltavaa. Monia tuttuja ja tuntemattomia tapauksia viimeisen sadan vuoden ajalta.

Toinen suositeltava on VICE:n youtube-kanava. Lyhyitä, 20-50 minuutin, dokkareita kaikesta maan ja taivaan välillä, tosin yleensä melko raflaafista aiheista ja paikoista. Hieman sellaista louistheroux-henkeä, mutta usein vieläkin erikoisemmista aiheista. Kannattaa ehdottomasti tutustua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös