Metallica-keskustelu

  • 705 227
  • 3 722

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kenelläkään tietoa, koska noita biisejä pääsee äänestämään?
Olisikohan ollut jotain pari-kolme viikkoa siitä kun on lipun ostanut. Eli netin kautta tilanneet saavat sähköpostiin koodin, jonka avulla pääsee äänestämään. Olisikohan sitten fanclubin kautta ennakkolipun ostaneet saaneet sen koodin jo heti käyttöön, kun kuitenkin jonkin verran on ääniä?

Sen verran tuli noita muita listoja katseltua, että suoraan sanoen alkoi vituttamaan. Siellä ei kovin suurta mielikuvitusta nimittäin ole käytetty ja eiköhän samoin käy Suomessakin.
Näinhän tämä menee, mutta ei se nyt sinänsä mikään yllätys ole. Jahka isommat massat pääsevät äänestämään, niin alkaa ne tietyt biisit sinne nousta.

Onko kellään muuten tietoa, että miten paljon lippuja on myyty tuonne alkukesän Suomen keikalle? Ainakin Lippupalvelun kautta saa ihan helposti vielä lippuja, enkä minä ole ainakaan bongannut oikein mitään uutisia siitä että paljonko lippuja olisi mennyt.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Itseäni ei vituta vaikka sieltä tulisi näitä tunnetumpia hittejä suurin osa, varmasti kuitenkin settilistaan tulee jotain "uutta" mitä ei niin usein ole ollut. Mulle riittäisi pelkkä "The Frayed Ends of Sanityn" tuominen settiin.

Ja ihmisethän tässä äänestää, joten ei sille mitään mahda jos äänet jakautuu juurikin niihin tunnetuimpiin biiseihin. Kuitenkin Metallica on jauhanut niin monta hyvää biisiä uransa aikana että niillä voisi pyörittää muutaman illan putkeen Suomessakin.. joten aika oletettavastikin nämä yksittäiset keikat täyttyvät niistä kaikkein suosituimmista.

En edes osaa sanoa mitä biisiä en haluaisi kuulla, varmasti taas koko keikka menee sen verran into päällä että Jari Sillanpään biisienkin coverointi Metallican poppoolta olisi kova juttu. No joo ei sentään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Olen pohtinut sitä, että osataanko ne kaikki biisit sitten varmasti vetää? Vai luotetaanko tässä siihen, että demokratiassa ei mitään yllätyksiä tule.

Hätätilanteessa tietenkin äänestystäkin voitaisin hieman viilata.
 

Outsider

Jäsen
Olen pohtinut sitä, että osataanko ne kaikki biisit sitten varmasti vetää? Vai luotetaanko tässä siihen, että demokratiassa ei mitään yllätyksiä tule.

Hätätilanteessa tietenkin äänestystäkin voitaisin hieman viilata.

Äänestys varmaan päättyy hyvissä ajoin ennen keikkaa, niin eiköhän ne vähemmän soitetut biisit ehdi treenata, jos niitä edes settiin eksyy.

Kuten jo kirjotin, niin kovia ne Blackin hittibiisitkin on, mutta nyt olisi paikka kuulla jotain muuta niiden tilalla, koska niillä on muuten kiveenhakattu paikka setissä. Sen nyt uskaltaa aika varmaksi sanoa, että muuten ei tulla ikinä näkemään keikkaa ilman niitä, jos eivät sitten rollaattori-iässä innostu vetämään klubikiertuetta Loadien matkusta. Se se vasta olisikin hienoa, joten toivossa on hyvä elää.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan ollut jotain pari-kolme viikkoa siitä kun on lipun ostanut.
Fan clubin lipun myynti oli perjantaina, tiistaina saapui koodit. Lippupalvelu on lupailut ensi viikolle seuraavat äänestyskoodit eli ei niitä viikkoja tarvitse odotella.

Äänestys varmaan päättyy hyvissä ajoin ennen keikkaa, niin eiköhän ne vähemmän soitetut biisit ehdi treenata, jos niitä edes settiin eksyy.
Muistaakseni äänestyksessä kerrottiin että aika päättyy 16.5 eli reilusti jää bändile aikaa opetella unohtuneita biisejä. Ei niitä varmasti montaa settiin lopulta valitettavasti mahtune.
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Sieltähän tuo koodi tupsahti sähköpostiin ja jo nyt tapahtunut varsin epämiellyttäviä muutoksia äänestyksessä. Black Albumin hitit ovat alkaneet tekemään nousuaan ja omat suosikit, kuten esimerkiksi Damage, Inc., Disposable Heroes, Eye of the Beholder, The Outlaw Torn ja The Call of Ktulu ovat jääneet pahasti telineisiin. Mutta minkäpä teet kun kansa päättää. Täytyy nyt tosissaan toivoa, että edes The Frayed Ends of Sanity jäisi lopulliseen settilistaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sieltähän tuo koodi tupsahti sähköpostiin ja jo nyt tapahtunut varsin epämiellyttäviä muutoksia äänestyksessä. Black Albumin hitit ovat alkaneet tekemään nousuaan ja omat suosikit, kuten esimerkiksi Damage, Inc., Disposable Heroes, Eye of the Beholder, The Outlaw Torn ja The Call of Ktulu ovat jääneet pahasti telineisiin.
Odotettavissahan tämä oli. Se olisi oikeasti ollut suoranainen ihme, jos isojen massojen päästyä äänestämään nämä Blackin hitit eivät olisi lähteneet nousuun. Ei sillä ettenkö oikeasti pitäisi niistäkin biiseistä ihan hitosti, mutta tässä olisi nyt oiva paikka tehdä vähän vaihtelua. Toki eipä minulla niitä Metallican keikkoja ole kuin kaksi takana, joten sinänsä mitään varsinaista ähkyä noiden biisien suhteen ei pääse tulemaan, mutta silti.

Itse en ole vielä äänestänyt, pitää funtsailla mitä kaikkea sinne keksii.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Herra nimeltä Lars Ulrich täyttää tänään pyöreitä vuosia. Larsille pamahtaa tänään komeat 50 vuotta mittariin. Mies tuskin Jatkoaikaa lukee, mutta siitäkin huolimatta onneksi olkoon Lars Ulrich!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Ensimmäisellä kuuntelukerralla jäi mieleen lähinnä pari hyvää riffiä ja nyt toisella kertaa alkoi kuulostamaan kokonaisuus vielä paremmalta. Kunhan levylle saadaan soundit kohdilleen, niin kyllähän tämä voi olla muuten ihan oikeastikin varsin kova biisi. Vähän eri kategoriaa kuin Death Magneticia edeltäneet The New Songit...

Niin ja ...And Justice For All:han on parhautta.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Juttelin tuossa parin "old school" metallica kaverin kanssa joista toinen aika läheltä seurannut bändiä nämä vuosikymmenet ja on viime vuosina ollut aika kyrpiintynyt odottaessa uudempaa materiaalia, mutta yllättäen heiltäkin tuli varsin hyvää palautetta.

Toki eiväthän kaikki voi tästä uudesta nyky metallicasta tykätä ja kritiikki on ok, mutta tuntuu vain että jotkut eivät pääse yli siitä aikojen alussa soittaneesta bändistä. Itse olen myös erittäin suuresti ensimmäisten levyjen "fani" mutta osaan silti hyväksyä bändin jäsenten vanhentumisen sekä tyylin muutoksen ja jos ei nykymeininki itseäni kiinnostaisi niin olisi niitä muitakin bändejä mitä voisi kuunnella.

Asiaan..tämä uusi biisi on omaan makuuni loistava! Ekaksi kun kuunteli vain kännykän youtuben kautta niin oli vähän epämääräinen fiilis kunnes tänä aamuna etsin pelkän audioversion esille ja kuulokkeet korville niin jopas! Nyt jo muutama toisto mennyt putkeen ja hyvin potkii. Etsin aina fiiliksen kannalta parhaimpia biisejä ja kun sellainen löytyy niin silloin ollaan oikealla tiellä!

Innolla odotan toukokuun keikkaa ja pääsee mahdollisesti tämän biisin kuulemaan elleivät soita muitakin uusia.

Edit: Tässä linkki youtubeen josta löytynee varsin hyvälaatuinen audiotaltiointi uudesta biisistä ja suosittelen kuulokkeita plus nupit kaakkoon! Metallica - The Lords of Summer [New Song] Live Bogota 2014 HQ Audio - YouTube
 

Lavis

Jäsen
LiveMetallica.com | Download Metallica March 16, 2014, Parque Simon Bolivar, Bogota, COL MP3 FLAC


Linkki vie Metallican sivuille. Linkin takaa voit ostaa tämän uuden The Lords of Summer -biisin. Biisistä live -ja studioversiot. Kovastihan se kuulostaa Death Magnetin ylijäämältä ainakin minun korvaani. Mutta ennen kaikkea kuulostaa hyvältä ja sekös tässä pääasia onkin. Innolla odotan mitä muita biisejä mahdollisesti soittavat ennen levyn julkistamista. Koska muuten levyn tarkotus tulla ulos?

Eilen Metallica soitti toisen keikkansa By The Request -kiertueella. Uutena biisinä tuli taasen tämä The Lords of Summer. Toivoisin, että vaihtavat nykyisen kiertueen aikana uutta biisiä, eivätkä vasta Helsingissä 28.5, mistä kiertue sitten Euroopassa alkaa.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ei kait siitä levystä vielä mitään varmaa julkaisu ajankohtaa ole mutta jotenkin omaan muistiini syöpynyt että ainakaan ennen 2015 levy ei ulos tule. Taisipa Lars näin todeta.
 

Sic

Jäsen
Ei kait siitä levystä vielä mitään varmaa julkaisu ajankohtaa ole mutta jotenkin omaan muistiini syöpynyt että ainakaan ennen 2015 levy ei ulos tule. Taisipa Lars näin todeta.

Luulisi että 2015 levy tulee varmasti ulos, 2014 taitaa mennä vielä rundaillessa ja levyä viimeistellessä. Mutta tosiaan, onhan Death Magneticistakin jo 6(!) vuotta aikaa, totutusti nyky-'Tallica ei kiirehdi näiden studiolevyjen kanssa.

Lords of Summer garage demo kuultavissa täältä: Metallica: Lords of Summer (Garage Demo Version) [AUDIO ONLY] - YouTube

Pienellä karsimisella tästä saisi vielä tiiviimmän paketin, nyt kokonaisuudesta jää hieman epäselvä maku, vaikka kyllä tässä hyviäkin juttuja on mukana. Lars vois treenailla tota bassorumpujalkaansa vähän tarkempaan kuosiin, ei pitäis aina nillittää mutta jäätävää läpsyttelyä tuo on kyllä.. no saahan nuo ProToolsilla kohdalleen sitten aikanaan.
 
Viimeksi muokattu:

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Yllätyin kun tsiikailin tuota biisi äänestystä suomen keikalle ja muita euroopan keikkoja. Olin aivan varma että frayed ends of sanity tulee olemaan useissa maissa mukana mutta nyt näyttää siltä että Suomessa kuullaan kyseinen biisi ensimmäisenä tourilla ja toki äänestykset vielä kesken muualla mutta en usko että hirveän monille muille listoille nousee..

On kuitenkin kyseessä erittäin harvinainen livebiisi tai onko edes ikinä livenä soitettu kokonaan?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Koska muuten levyn tarkotus tulla ulos?

Tuskin ihan hetkeen, kun Lars sanoi biisien kirjoittamisen olevan vaiheessa ja mainitsi vielä perään, että Lords of Summeria ei kannata levylle odottaa ainakaan tuossa muodossa, on täysin mahdollista että biisin eri elementtejä pyöritellään vielä moneen suuntaan. Niinhän viimeksikin kävi, soittivat paria uutta biisiä keikoilla, mutta niistä ei tainnut levylle päätyä kuin pieniä osia ja muutama irrallinen riffi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
-Niks-: ei ole freidiä kaiketi koskaan ainakaan kokonaan soitettu, vaikka Rob on kyllä pehmittänyt sitä maaperää jo pari vuotta.

Mitä tulee Lords of Summeriin, iski itselleni aivan valtava epäusko Metallicaan. En ole nyt pariin vuoteen kuunnellut kovin aktiivisesti metallia, poislukien Pantera ja Lamb of God. Metallican keikallakin oli viimeksi 2009 Porissa. Lululta jaksoin kuunnella pari biisiä radiosta, mutta se oli niin väsähtänyttä soundia, että en edes ole juuri muistanut ko. levyä olevan olemassa.

Nyt julkaistu demo on ennenkaikkea laiska ja väritön. Ne Jamesille tyypilliset pomppuriffitkin oli saatu kuulostamaan ponnettomilta ja päälleliimatuilta. Vertaus vuoden 2008 That was just your lifen avausriffiin kertoo karua kieltään: se on nopea, mielenkiintoinen ja tappava. Taitavakin. Mulle tuottaa tuskaa huomata, että parin vuosikymmenen aikainen tunteiden tulkkini on todellakin oikeasti muuttunut lässähteeksi ja kömpelöksi.

Eli yhdellä sanalla: ÄH!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuuntelin joku päivä kerran (tai osan siitä) tuon uuden biisin ja lopetin kesken. Ei lähde. Jotenkin huokuu sellainen tekemällä tekeminen ja väkisin väännetty meininki. Riffillä haetaan sitä vanhaa trash-henkeä, mutta kun se on tehty jo satoja kertoja paremmin Metallican itsensä ja monien muidenkin toimesta. Ei tää vaan vittu enää onnistu.

Lisäksi harmittaa näiden biisien kestot. On sen nyt kumma ellei voida tehdä tuollaista tiivistä 4:00-4:30 viisua. Kaikki pitää olla vähintään yli 7 minuuttisia väkisin venytettyä paskoja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Metallican tuore tribuutti Diolle nostattaa kysymyksen: MIKSI NELJÄ COVERIA PUTKEEN? Mieluummin olisivat voineet valita yhden ja tehdä siitä hyvän. Stargazerissa on ainesta, muut ovat puuroa.

edit. linkki Rolling Stonen sivuille
 
Viimeksi muokattu:

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Keikka se vain lähenee ja kuume nousee. Itselle tämä tulee olemaan toinen kerta kun pääsee Metallicaa katsomaan.

Ohjelmistokin on näemmä valmis. Danzig lisättiin vielä esiintyjiin Slayerin, Mastodonin, Ghostin ja Gojiran lisäksi. Eipä näistä oikein osaa odottaa mitään, toki Slayer on tunnettu mutta todella vähäistä on oma tieto heidän biiseistään. Täytyy kuitenkin alkaa hieman tutustumaan "lämppäreihin".

Hieno päivä tulossa, satoi taikka paistoi! Aikatauluthan on vissiin vielä avoinna. Sonisphere facesivuilla ainakin näin höpistiin.

Tässä vähän tunnelmointia Argentiinan keikalta
 
Viimeksi muokattu:

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mikäs on muiden taktiikkana? Mihin aikaan keikkapaikalle?

Itse pohdin että ponkasen heti alusta alkaen paikanpäälle. Haluan "hyödyntää" lipun hinnan kokonaan. Olen sen verran tarkka.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Mikäs on muiden taktiikkana? Mihin aikaan keikkapaikalle?

Itse pohdin että ponkasen heti alusta alkaen paikanpäälle. Haluan "hyödyntää" lipun hinnan kokonaan. Olen sen verran tarkka.

Tulin piiitkästä aikaa vapaan puolelle, kun ajattelin, että keskustelu nurkan takana olevasta Sonispherestä, ja eritoten Metallican esiintymisestä kävisi tuli kuumana, sillä onhan keikkaan enää 4 yötä(laskin itse;). Mutta täällähän on hiljaisempaa kuin missään muualla. Eikö Jatkoajassa ole Metallica miehiä ja naisia, vai eikö ks. immeiset ole vain sattunut tänne keskustelemaan aiheesta?

Itselläni alkaa fiiliis nousemaan päivä päivältä, kun pääsee toista kertaa näkemään ja kuulemaan Metallican livenä. Viimeksi 2012 Kalasatamassa tuli seurattua aivan takarivistä, jospa tällä kertaa pääsisi jo puoleenväliin. Hietsulle tulee suunnattua siinä 16-18 aikoihin.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Itselläni alkaa fiiliis nousemaan päivä päivältä, kun pääsee toista kertaa näkemään ja kuulemaan Metallican livenä. Viimeksi 2012 Kalasatamassa tuli seurattua aivan takarivistä, jospa tällä kertaa pääsisi jo puoleenväliin. Hietsulle tulee suunnattua siinä 16-18 aikoihin.

Itselle koko vuoden isoin tapahtuma! On tullut Metallica ennenkin koettua livenä mutta ei se tippaakaan laske innostusta. Vanhat biisit ne vaan kuulostaa kokoajan paremmalta.

Tuota juuri muuten mietin että johonkin puoliväliin olisi mukava änkeytyä. En vain tiedä yhtään mitä odottaa. Vaikka alussa pääsisikin hyville mestoille niin tuleehan siellä pomminvarmasti kusihädät sun muuta ja joutuu liikkumaan. Näin ollen taas ollaan menetetty hyvä paikka. Toisaalta on kyllä hienoa kokea se tungos mitä sielläkin tulee olemaan, mutta toisaalta kyllä jokin stadikka keikka on helpompi. Siellä on vakiopaikka! Olettaen että katsomossa on.

Olen siis aikamoinen kermaperse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös