Metallica-keskustelu

  • 705 781
  • 3 722

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jeffrey kirjoitti:
Sviddu mikä meno tossa biisissä. Lupaavan kuullosta jos multa kysytään. Toisaalta kuulun ilmeisesti siihen harvaan joukkoon joka sijoittaa St. Angerin Metallican top-3 levyn joukkoon...
No se selittääkin tuon mielipiteen. Samanlaiselta shitiltä tuo minun korvaani kuulosti kuin St. Anger, ei mitään järkeä. Ei se nyky-Metallican vertaaminen Blegiin niin kaukaa ollutkaan haettu.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pitäisi varmaan alkaa pakkaamaan. Huomenna jo siirtyminen kisapaikalle.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Nosebleed kirjoitti:
MTVllä on menossa When Metallica Ruled The World-dokumentti. Alko klo 23:00 ja eka mainoskatko tuli just.
Oli ihan mielenkiintoinen dokumentti. Hyvin käytiin läpi ne takaiskut mitä bändillä viime vuosina ollut.
 
lake79 kirjoitti:
Alku kuullosti ok:lta, heti kun laulu alkoi, niin ei ei ei ei ei.

Joo, ei Hetfieldin nykyisellä "weeeeheijjjeahhaahaah" "wooo-hoooaaaa" "you foolssssah" laulutyylillä kyllä tehdä enää onnistunutta Metallica-albumia.

Eipä taida vaan äijä saada enää lauluääntään viriteltyä sellaiseksi, mitä se 80-luvun levyissä oli.

Musiikki tuossa uudessa biisissä kuulosti kyllä St. Angeria paremmalta.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Lakaisija kirjoitti:
Eipä taida vaan äijä saada enää lauluääntään viriteltyä sellaiseksi, mitä se 80-luvun levyissä oli.
Mikä on ihan hyvä asia. Vaikka olenkin MetallicA-fani vuodesta -85 ja rakastan suuresti alkuajan tuotantoa, olen kuitenkin sitä mieltä, että Hetfieldin lauluääni/-taito on vain ja ainoastaan parantunut, mitä vanhemmaksi äijä tulee. Kill-Justice välisen ajan lauluhan on lähinnä sellaista angstisen nuoren hevarin huutoa ilman mitään tekniikkaa jne. "Black"-levystä eteenpäin laulujakin on tehty huomattavasti monipuolisemmin, ajatuksella ja tunteella. Ja kyllä se huutokin vielä nykyään lähtee, ehkä vihaisemmin kuin 80-luvulla.

Monia soitannollisia juttuja kaipaan 80-luvun MetallicAsta, mutta en hirveästi Jaymzin sen aikaista laulua.
 

TML

Jäsen
Itse katselin myös eilen illalla tuon tunnin pituisen ohjelman Metallicasta ja tuli paljon asioita ilmi mitä en vielä tiennytkään. En ole kovin pitkän linjan Metallica-fani, johtuen osaksi nuoresta iästäni.
Paljon hyvää asiaa ja tänään oli pakko rallattaa Metallican tuotantoa koneelta.

Vielä yksi asia joka ei liity Metallicaan, mutta mikä helvetin ohjelma sen Metallica dokumentin jälkeen tuli MTV:eltä? Joku Drawn Together tais olla shown nimi. Huh huh mitä läppää piirretyssä muodossa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
tuuski kirjoitti:
Joku uusi biisi ihan hyvällä äänenlaadulla

No en minä tämän perusteella edelleenkään paljoa odota tulevalta levyltä. Askel kuitenkin eteenpäin – tai tässä tapauksessa taaksepäin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Bändien kuten: Metallica, Iron Maiden jne vaatimustaso on noussut kuuntelijoiden joukossa joskus aika äärettömyyksiin. Jos tämän nyt netistä löytyvän biisin olisi tehnyt joku "Death killergroup" kehuja tulisi paljon helpommin. Minusta tuo oli varsin mainio biisi. Itselläni ainakin odotukset nousivat.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eddie kirjoitti:
Bändien kuten: Metallica, Iron Maiden jne vaatimustaso on noussut kuuntelijoiden joukossa joskus aika äärettömyyksiin. Jos tämän nyt netistä löytyvän biisin olisi tehnyt joku "Death killergroup" kehuja tulisi paljon helpommin.

Samalla tavalla tämä pätee mihin tahansa eikä saavutetusta tasosta ruveta tinkimään. Bändiltä joka vaikutti osaltaan suuresti metallimaailmaan ei voida hyväksyä mitään muuta kuin priimaa.

Aivan sama, jos sandells tölkistä löytyisi lapparia tai eukko antaisi vain lähetyssaarnaajaa saunan jälkeen pimeässä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Metallican näin Dublinissa eilen, ja kelpo kamaa oli kyllä. Keikan kohokohta oli toki 'Whiskey' illan päätteksi, jota tuskin missään muualla kuulee. Tunnelma oli huikea ja sanat olivat yleisöllä hallussa. Käteeni osui pleku ja Hetfield kompuroi yhdessä vaiheessa hassunnäköisesti ja nauroi sille itsekin. Mukana oli Hetfieldin tytärkin, jolla oli synttärit ja vedettiin sitten happy birthdayt siihen, esilaulajat kun olivan ihan nimekkäitä.

Saatiin pitpassit jostain kumman syystä molemmille päiville, ja se oli kyllä kova juttu, kun ei olisi mitään muuten nähnyt. Muuten on kyllä huikea meininki luvassa huomenna, se on varma. Metallica syö aamupalaksi Guns'n Rosesin kaltaisia pelimanneja joka sektorilla. Soundit olivat paljon paremmat, lavameininki on yleisöystävällisempää ja konserteissa on aina jotain uutta sisältöä, ei mitään hittikimaraa eri järjestyksessä. Oma ikuisuussuosikki Leper Messiah oli myös huikea vetää livenä.

Tosin oli GNR ihan ok myös, mutta keikka meni vähän ohi siinä oheistoiminnassa. Saavuttiin axlrosemaisesti vähän myöhässäkin paikalle, tosin tultiin tyylillä, kun saavuttiin paikalle niin juuri jamiteltiin Finlandiaa. Mutta samat näkee sitten Stadissakin. Bach oli siellä kehissä kans, ja se villitsi sakkia melko lailla.

Järjestelyt Dublinissa pelasi ihan hyvin, soitto ei ollut liian kovaa, eikä jonoja ja häslinkiä syntynyt oikein minnekään. Juomaa sai vedellä miten halusi, mutta pitille ei päässyt tuoppien kanssa. Mutta juottoloista sai viinipullojakin, joten niitä sitten patteri taskuun. Daivailijat kiikutettiin sukkelasti ulos, ja eturivin "festarikuolematkin" johtuivat varmaan vaan kun olivat patsastelleet siinä koko päivän ja keli oli jotain 25+.

Terveisiä ja kiitoksia nimimerkille Puster, jonka Gravediggers-täky oli mainio (vaikka sainkin niin paljon shittiä siitä) ja se lihatiskikin oli ihan kiva tsekata heti siinä samoilla nousuilla, vaikka sen jälkeen saimmekin lähinnä ällöttäviä naamoja paikallisilta, kun kerroimme siellä käyneemme. Mutta eihän sillä väliä ole, tuossa vaiheessa kun ollaan jo puheväleissä. Huikea mesta kyllä se Dublin kerrassaan.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Lakaisija kirjoitti:
Joo, ei Hetfieldin nykyisellä "weeeeheijjjeahhaahaah" "wooo-hoooaaaa" "you foolssssah" laulutyylillä kyllä tehdä enää onnistunutta Metallica-albumia.

Eipä taida vaan äijä saada enää lauluääntään viriteltyä sellaiseksi, mitä se 80-luvun levyissä oli.
Ilmeisesti Hetfield joutui tavallaan oppimaan tuon laulamisen uudelleen kun ilmeisesti oli tuhonnut äänensä jossain And Justicen ja Black Albumin välillä. Ennenhän se käytti kurkkuääntä, mutta joutui sitten vaihtamaan vatsaääneksi. Näin olen asian ainakin ymmärtänyt.

Ja toi Hetfieldin ulvonta on aika järkyttävää nykyään, etenkin live-tilanteessa. Levyllä se voi toimiakin, siis tuolla tulevalla levyllä. Tuossa uudessa biisissä on sellainen polveileva melodia, joka on ihan mielenkiintoinen. Kertosäe on melko kehno ja riffit ovat edelleen suhteellisen kehnoja - tai niissä ei ole mitään mielikuvitusta jne. eli aika peruskamaa. Sellaisia löytyy niin monelta bändiltä.

Täytyy kuitenkin toivoa, että tekevät St. Angeriä paremman levyn. Sen nyt pitäisi olla helppoa. Luultavasti joku yhdistelmä Angeriä ja Loadeja. Valitettavasti sieltä ei mitään klassikkomateriaalia tule. Samaa voi kai sanoa seuraavasta Slayerin tekeleestä...
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Cosmo kirjoitti:
Metallican näin Dublinissa eilen...

Sama homma, RDS:llä tuli viettyä perjantai ja sunnuntai. G'n'R oli sysipaska verrattuna Metallicaan. Alice in Chains olisi saanut vetää pidemmän setin, uusi laulaja veti hyvin ja on ansainnut paikkansa.

Metallican setti oli aivan käsittämättömän hyvä. Ei ollut kaukana ettei tippa tullut linssiin kun äijät vetivät ylälauteilla Orionia. Muutenkin Puppets setti oli aivan mahtava, biisit vedettiin viimosen päälle tarkasti ja videoscreeni loi tunnelmaa taustalla. Onnittelulaulut Hetfieldin Cali tyttärelle tämän ollessa iskän sylissä lavalla, Cantrellin vierailu Mattersin kakkoslaulajana, Whiskey in the Jar. Vielä kun olisivat sen uuden biisin vetäneet niin keikka olisi ollut täydellinen.

Portilla tarkastukset olivat huomattavan löysiä. Repussa oli videokamera, digikamera ja vesipullo. Kamerat eivät olleet näkyvillä ja riitti kun pullosta otti korkin pois, sisältö ei kiinnostanut (puolet vodkaa puolet vichyä) ja uusi korkki taskusta tilalle kun oltiin sisällä. Laukkua ei pengottu ja taskuissakin olisi saanu tuoda mitä vaan. Kaveri kuvasi paria biisiä videoille, mutta ei viitsinyt enempää ettei lennä pihalle/nauhaa takavarikoida. Ainut miinus oli siirtyminen keskustaan keikan jälkeen. Ei olisi millään jaksanut kävellä, mutta bussi liikkui sen verran hitaasti ettei muuta vaihtoehtoa ollut.



Ps. sattuiko olemaan kameraa mukana siellä pitissä?
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
pest kirjoitti:
Ps. sattuiko olemaan kameraa mukana siellä pitissä?

Oli joo, tai no puhelimen versio. Jotain settiä mulla kyllä on siinä, videotakin. Pitää virittää ne jotenkin jonnekin Youtubeen. Näitkö sitä kompastumista, se oli kyllä niin hassun näköistä, kun koitti sivusta liukua siihen mikkiin ja kävi siinä polvillaan ja naurahti nolona päälle.

Ei ollut kyllä mitään tietoa miksi saatiin ne rannekkeet. Siinä GNR aikana kun pitin oven suussa juotiin kaljoja pois, niin jotkut mimmit tulivat siihen vonkumaan niitä rannekkeita. Ja kyllä oli laadukasta vonkua kerta kaikkiaan, paitaa jo vedettiin korviin ja kädet kävivät ties missä. Pysyin kuitenkin kovana (!), enkä mennyt noin halpaan. Ja sekös vitutti!

Sunnuntaina sitten painettiin sisään ja portilla järkkärimimmi vilkaisi lippuja ja juoksi perään, että lätkät ranteeseen nyt, urvot! Ticketmasterista ostettiin ihan normaalisti liput, että taas näköjään tiedettiin, että mitä oltiin ostettu. Tai sitten oltiin vaan niin ihquja. Aika liberaalia se meininki siellä oli, ja GNR keikan jälkeen nurmi oli valkoisenaan muovituoppeja. Vaikuttava näky kyllä. Juottopisteissä oli vähän enemmän mietitty ihan sitä toimintaa, kuin jossain Suomen jutuissa, joissa kaksi kesäpoikaa lorottaa koko stadionille.

GNR kanssa samaan aikaan Robbie Williams painoi keikkaa jossain siinä nurkilla. Olisi ehkä voinut mennä sinne, jos olisi tiennyt. Tosin kuultujen kommenttien mukaan ei ollut säväyttänyt hänkään. Kun oltiin menossa GNR keikalle, saatiin koukutettua se taksari (huikea mimmi, kuinkas muuten) hakemaan meidät oitis keikan jälkeen veks. Sunnuntaina käveltiin sen verran että saatiin lennosta taksi. Taksit olivat halpoja, (ehkä puolet suomen hinnoista), mutta jotenkin tuntui, että ei ne osanneet ajaa lainkaan. Kyyti keskustasta hotellille vei taksilla 30 min, omalla autolla 10 min. Ja taksit olivat aina sellaisia, että kolme ukkoa takapenkillä oli aivan liikaa. Mutta sitä populaa kyllä oli huikeasti siinä RDS:n nurkilla keikkojen päätteeksi, mihin lienivät sitten purkautuivat.
 

Puster

Jäsen
Cosmo kirjoitti:
Taksit olivat halpoja, (ehkä puolet suomen hinnoista), mutta jotenkin tuntui, että ei ne osanneet ajaa lainkaan. Kyyti keskustasta hotellille vei taksilla 30 min, omalla autolla 10 min.
<OT> Näin niitä turisteja kohdellaan..</OT>
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Noniin nyt on nähty metallica livenä. En ole mikään metallica fani, mutta konsertti oli todella mahtava.
Matkan ensimmäiset vaikeudet alkoivat jo länsisatamassa kun ei meinannut löytyä autolle parkkipaikkaa. Laiva oli täynnä rock henkistä porukkaa ja kaikilla tuntui olevan samat suunnitelmat illaksi. Konserttipaikalle keskustasta pääsi taksilla kätevästi. Liikennejärjestelyt oli tehty niin että taksin ovelta oli 20m kävely portille. Turva- ja lipuntarkastus oli tarkin missä olen ollut. Kaikki muovipullot roskikseen ja avovaimon karkkipussikin piti heittää pois. Lippua tarkastava kaveri syynäsi lipun todella tarkkaan. Tallinnan laululava sopii hienosti isojen konserttien järjestämiseen kun lava on "montussa" ja taaempaa näkee muutakin kuin pelkkiä käsiä. 80000 ihmistä sai laululavan kentänkin näyttämään jo pikkuisen ahtaalta. Olutta sai kuljettaa mukanaan eikä olutta nauttivia ollut ahdettu mihinkään karsinaa kuten suomessa.
Metallica soitti paljon vanhempaa tuotantoa ja soundit kuuluivat koko ajan puhtaasti. Ei ollut mitään rätinöitä eikä suhinoita. Vaikka metallica ei olekkaan oma suosikkini niin silti nautin konsertista ja konsertin päätyttyä oli fiilis että lipunhinnalle oli saanut vastinetta.

Kiitos metallica!
 

Pietrangelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers, SS Lazio, Bulls
Hyvä reissu oli ja esiintymispaikka oli kaikin puolin loistava. Yöpyminen tapahtui jäähallin katolla mikä oli mukavaa vaihtelua hotelleille =) Keikasta jäi vähän ristiriitaset tunnelmat. Metallica on tietenkin Metallica mutta vuosien varrella on bändin nähnyt niin monta kertaa etten ottaisi tätä top 10 koskaan. Kill 'em Allilta ja Justicelta olisi ollu suotava soittaa enemmänkin biisejä.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Tässä tiistain tallinnan keikan biisit

Creeping Death
Fuel
Wherever I May Roam
For Whom The Bell Tolls
Fade To Black
Battery
Master of Puppets
The Thing That Should Not Be
Welcome Home (Sanitarium)
Disposable Heroes
Leper Messiah
Orion
Damage, Inc.
- - - -
Sad But True
Nothing Else Matters
One
Enter Sandman
- - - -
so What (with Pedigree, Tanal Padar and The Sun, and Bullet For MY Valentine on back up vocals)
Seek and Destroy
 

Anturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
HABS #11 kirjoitti:
Tässä tiistain tallinnan keikan biisit
...
Battery
Master of Puppets
The Thing That Should Not Be
Welcome Home (Sanitarium)
Disposable Heroes
Leper Messiah
Orion
Damage, Inc.
...
Soittivat sitten koko Master Of Puppets albumin yhteen menoon, järjestyksessä. Itse olisin paikalle kovasti halunnut, mutta rahan puute pakotti jäämään pois. Näin siis lykkääntyi elämäni ensimmäinen Metallica keikka, tulevan uuden albumin maailmankiertueeseen.

P.S Ihmettelen hieman kun eivät soittaneet uusia tuotoksiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös