Mestiskarsinta

  • 16 305
  • 83

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokipojat - Tuto 18.3.2004 klo 18:30

Nyt se alkaa Joensuussakin!

Illan peli on ehdottamasti tämän kauden kovin koitos Jokipojilla ja niin kuin valmentaja Varis Karjalaisessa sanoi, nyt on ensimmäinen kerta kun lähdetään altavastaajana.
Mutta se ei heikennä uskoani Jokipoikia kohtaan. Kotiareenalla, 2500 katsojan (toivottavasti!!) edessä Turusta asti saapuneet pojat joutuvat kovan paikan eteen. Tästä Jokipojille voitto ja mestis-paikka alkaa lähestyä!

Eikun illalla hallille, veikkaan Jokipojille 5 - 2...

Ja lopuksi, Haapala saattaa olla sittenkin pelikunnossa=)
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän päivän Karjalaisessa mainittiin että Haapalan pelikunto ratkeaa päivällä. Mainittiin että polvituen avulla pelaaminen on mahdollista. Joten sopii toivoa parasta...
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK
Meikäläisellä on hyvät kutinat illan ottelua ajatellen...
Jokipojat tulee ainakin taistelemaan kunnolla. Saattaapa piste, jopa kaksi irrota TuTon pussista. Ja yleisöä virtaa Mehtimäelle pitkästä aikaa runsaasti... kannustusta Jokipojille!
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
On ihan mielenkiintoista seurata miten KooVee tulee vielä sekoittamaan täällä veikkailtua pakkaa ja pahemman kerran. Se millä tavalla he pelaavat, on jotain ihan muuta kuin perus kiekkoa. Sillä + omalla hurmostilalla he saavat vielä vihastusta ja suuttumusta monenkin joukkueen pelaajissa kuten kävi Diskoksenkin kanssa. Mutta mikäpäs siinä. Tapahan se tuokin on voittaa pelejä ja maalithan ratkaisevat, se on selvää.

Oma veikkaukseni tähän perään:

1 Jokipojat
2 TuTo
3 KooVee
4 Ahmat

Ja jos hannuhanhilla munkki jatkuu, joutunee TuTo vielä karsimaan KooVee:n kanssa mestispaikasta kuten joutui Diskos aikoinaan Hokin kanssa. Silloin tuon pelin vahvin ehdokas on KooVee joka nousee mestikseen "mustanaheppana"

Se on velvää, että mikään tässä sarjassa ei ole varmaa. Kaikki joukkueet lähtevät samalta kalkkiviivalta. Joukkueen henkinen taso merkkaa liiankin paljon näissä peleissä verraten pelitaitoihin.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti Filmaaja
Se millä tavalla he pelaavat, on jotain ihan muuta kuin perus kiekkoa. Sillä + omalla hurmostilalla he saavat vielä vihastusta ja suuttumusta monenkin joukkueen pelaajissa kuten kävi Diskoksenkin kanssa.

En voi olla kannattajakollegan kanssa aivan samaa mieltä KOO-VEE:n pelityylistä. Voitot Diskoksesta otettiin minun nähdäkseni nimenomaan peruskiekkoa pelaamalla: tiukka viisikkopuolustus, hyvä liike, vähän virheitä, tehokas viimeistely. Disellä oli parempia yksilöitä (Hanhikoski, Yläinen), mutta ensimmäisessä pelissä koko joukkue oli takalukossa ja toisessa loppukiri alkoi liian myöhään (sekä lisäksi oli huonoa tuuria).

Mikäli vihastusta herättävällä pelityylillä viitataan mailahäirintään, niin sillä saralla nähtiin päättyneellä kaudella paljon pahempiakin joukkueita kuin KOO-VEE. Esimerkiksi nyt vaikka RoKi-79.
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä KOO-VEE:tä nyt kehutaan ja sen yllätysmahdollisuuksia pidetään kovana. Mutta faktaa on että 7 - 2 Tutolta kuonoon ja usko Jokipoikiin pysyy mulla vahvana sen suhteen että jo Suomi-sarjan runkosarjan peleissä opittiin Koo-Vee:n voittaminen. Näin ollen Koo-Vee:n pitää tänään voittaa Ahmat tai loppu tuli!
Mutta Jokipojat, kovalla liikkeellä neljän ketjun voimin nämä Karjalan pojat painavat itsensä väkisin Mestikseen, ja pahasti epäilen että kellään muulla ei ole Tutolle sanan sijaa!!
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Koovee on altavastaaja kaikkiin muihin joukkueisiin nähden. Se on totta. Ahmat on tänään ennakkosuosikki ja kooveen kannalta
kaikki riippuu siitä saadaanko oma peli käyntiin vai ei. Tiukka peli on tiedossa ja voittajalla on vielä mahkuja mestikseen.

Toivottavasti saadaan paljon yleisöä tän päivän peliin
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Olin katsomassa TuTo-KooVee pelin. Sen perusteella en kyllä usko KooVee:n omaavan mahkuja karsinnoissa, yksikin piste olisi hyvä saavutus.

TuTo teki ihan mitä lystäsi kunnes tilanne oli 4-0, sen jälkeen sen kuin pelailtiin.

Mutta KooVeen maalivahti oli kyllä mainio tapaus. Lyhyt varsi hymyilytti väkisinkin, mutta kyllä kaveri torjua osasi. Hänen unelmapelillään se yksi piste voikin tulla.

Mikäli Ahmat eivät tänään onnistu KooVee:ta kukistamaan, ovat nämä karsinnat käytännössä ratkenneet jo tässä vaiheessa.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Ikävä kyllä et ole päässyt näkemään sitä mitä koovee todella osaa. Taisi poikia jännittää liikaa isot ympyrät.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
Onhan se ihan pakko mennä tänään katsomaan ottelua Jokipojat-TuTo. Odotan kyllä erittäin mielenkiintoista ja myös tasaista ottelua. Luulisi myös tunnelman Mehtimäellä olevan taattu.

PS. Ei millään pahalla, mutta nimimerkki MM:n Ahmoja koskevien kirjoitusten sekä vastaavasti ktmiken KOO-VEE:tä koskevien kirjoitusten perusteella voisi jopa luulla, että kyseessä on ihan oikeasti todella hyvätasoiset joukkueet. Katsokaa nyt Ahmojen koko tätä kautta tai vaikka Jokipoikien ja KOO-VEE:n tämän kauden kohtaamisia. Toki minäkin myönnän, että KOO-VEE on tehnyt melkoisen jättiyllätyksen tällä kaudella, muttei ktmiken pidä ihmetellä, jos kukaan ei usko KOO-VEE:seen tässä karsintasarjassa, sillä siitä ei todellakaan ole haastamaan TuToa ja Jokipoikia, olipa se kuinka hyvähenkinen ryhmä tahansa. Ahmoista taas on kyllä vaikea sanoa yhtään mitään positiivista, aivan kuiten UJK:sta viime kaudella.
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oikein rooster. Pakko se on mennä kattoo, ootan oikeesti 2500 katsojaa, Tuton on pakko sytyttää!!

Ja oikein rooster myös Kooveen suhteen. Sarja on lyhyt, sitä ei voi kieltää, mutta kyllä Ahmat ja Koovee ovat jo puoliksi tuhoontuomittuja...
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Niin, ikävä kyllä meitä Kooveeseen uskovia ei ole kuin minä ja SM1968, joka toivoo kyllä kooveen voittavan, mutta ei oikein siihen itekkään usko
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sai sitten Jokipojatkin arvoisensa vastustajan.

0-3 kahden erän jälkeen, Tapio Laakson AV-maali taisi tämän koitoksen ratkaista.

Ihan kahta ja puolta tuhatta katsojaa ei ole, mutta 2121 on kyllä hieno määrä sekin.
 

theref

Jäsen
Jokipoikiakin palauteltiin sitten jään pinnalle aika tehokkaalla tavalla.

0-5 lukemat eivät varmaan selittelyjä kaipaa?

Kaksi kuitenkin ottaa paikkansa Mestiksessä, tässäkö ne sitten olivat vastakkain?

KOO-VEEllä ei mene lujaa ja Jokipojat kuitenkin jo nappasi Ahmojen päänahan.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Onko se muuten niin, että päätöskierroksen jälkeen tasapisteissä olevat joukkueet pelaavat uusintaottelun riippumatta maalieroista sun muista? Jännäksi menee kuitenkin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Viestin lähetti Rooster
Onhan se ihan pakko mennä tänään katsomaan ottelua Jokipojat-TuTo. Odotan kyllä erittäin mielenkiintoista ja myös tasaista ottelua. Luulisi myös tunnelman Mehtimäellä olevan taattu.

Kappas joku muukin KooKoolainen eksyi kyseiseen peliin.

Jokipojat oli täysin jyrän alla, ekan erän pysyivät vielä kohtuullisesti mukana, sitten TuTon rutiini puri. Yleisöä mukavasti 2100 ja vähän päälle, mutta Jokipoikien esitys oli pettymys. Siniviivasta yritettiin aina tulla yksin ja muutenkin hyökkäyspäässä liikuskeli turhan usein yksinäinen Jokipoika, TuTon maalinedustalle oli vaikea päästä, toisin kun Jokipoikien. Jokipoikien paras paikka oli kolmannessa erässä Kinnusen läpiajo.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti teemu
Onko se muuten niin, että päätöskierroksen jälkeen tasapisteissä olevat joukkueet pelaavat uusintaottelun riippumatta maalieroista sun muista? Jännäksi menee kuitenkin.

Viivan molemmin puolin olevat. Teoriassahan kun kaikki joukkueet voivat olla tasoissa. Mutta 2. ja 3. pelaavat; ilmeisesti vielä niin kuten tähänkin asti, eli sen kotikentällä joka on ollut parempi keskinäisissä otteluissa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipojat - TuTo 0-5

Kylläpä tuo nyt vähän seliteltävää jätti, vaikka vastustaja toki oli parempi kun onnistui maalinteossa viidesti ja Jokipojat ei kertaakaan... Tässäpä Mehtimäkeläiseen vääntämäni otteluraportti, linkin takaa löytyy sitten vielä valmentajien kommentit + Jokipoikien kentälliset. Tällä kertaa ei ehkä niin hurmoshenkistä juttua. ;-)

Lähtöasetelma: Vastakkain Suomi-sarjan ylivoimaisesti paras ryhmä ja Mestiksen joukkueista se selvästi parempi karsija. Itse asiassa TuTo pelasi kevätkaudella likimain Mestiksen pudotuspelijoukkueiden tasolla, mutta sekään ei riittänyt heikon syksyn jälkeen. Molemmat joukkueet voittivat karsinnan avausottelunsa. Ennakkoon tiukka ja ympäripyöreä peli. Jokipoikien Miika Haapala loukkaantui Hyvinkäällä, mutta ykköskentän pakki pystyi pelaamaan polvituen avulla.

Pelin kuva: Jo Hyvinkäällä näkynyt Jokipoikien tehottomuus sai jatkoa, toki varmasti epäonnenkin piikkiin voi osan laittaa. Avauserän joensuulaiset jopa hallitsivat ottelua ja muutenkin kenttätapahtumat olivat varsin tasapäisiä. TuTo keskittyi puolustamiseen ja iski terävästi vastahyökkäyksillä. Jokipoikien ylivoima oli ajoittain todella tehotonta, ja TuTo pelasi vajaalla nöyrästi kiekkoa purkaen. Kaipa tässä näkyi se Suomi-sarjan ja Mestiksen joukkueiden välinen tasoero: rutinoituneempi vastustaja oli maalinedustoilla selvästi parempi ja ansaitsi sillä voittonsa.

Ottelun ratkaisu: Jokipojat tuli ensimmäiset minuutit täydellä höyryllä päälle, mutta avausosuman teki silti TuTo. Tuomas Jalava pääsi puolustuksen epäonnistuneesta katkosta läpiajoon, muttei vielä onnistunut. Sitten tilanteeseen ennätti joulukuussa neljä peliä Jokipojissakin pelannut Mikko Peltonen, joka sivalsi maalivahdista kimmonneen paluukiekon sisään. Toisen erän alussa turkulaiset tekivät 2-0: Topi Riutta tarjoili ylivoimapelissä Ilkka Heikkiselle namupassin poikittaissyötöstä eikä tämä erehtynyt. Kolmas maali syntyi alivoimalla hieman erän puolivälin jälkeen, kun Tapio Laakso pisti rannelaukauksella Jokipo-pakkien välistä kiekon ylänurkkaan. Päätöserässä peli oli jo käytännössä ratkennut, mutta TuTo teki vielä kaksi lisää. Jokipoikien parhaat paikat siunaantuivat Mikko Kinnuselle, joka karkasi kerran läpiajoonkin. Sami Puruskainen taas sai kiekon kerran jopa ylärimaan ja Miika Kurjen roikkuyritys tyhjiin vastaan tulleen vastustajan veskarin yli päätyi maalin katolle. Hyviä tilaisuuksia maalintekoon oli siis punamustillakin.

Maalivahtipeli: TuTon Ari Reunanen vei selvän voiton Jokipoikien Marko Mäkkelistä. Reunanen pysäytti kaikki 21 vetoa, joukossa useampia aika pahojakin. Mäkkelille torjuntoja kertyi 20. TuTon kahden ensimmäisen maalin torjuminen olisi vaatinut melkoista venymistä, mutta kaksi seuraavaa olisi ollut helpommin otettavissa.

Muuta: Mehtimäen jäähallia kansoitti kauden ennätysyleisö, komeat 2121 katsojaa. Tunnelmakin oli hyvä, vaikka vähän jo päätöserässä luonnollisesti latistuikin. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Mestiksen parhaan yleisöjoukkueen Vaasan Sportin katsojakeskiarvo runkosarjassa oli 1714, pudotuspeleissä toki sielläkin sitten kovempia lukemia... Kaukalossa peli oli välillä aika kovaa ja Jokipoikien pelaajista Sami Puruskainen, Juhana Repo ja Tapio Ahtonen saivat ottelun tuoksinassa pieniä tällejä. Pahiten osui Ahtosta, joka ei pelannut päätöserän alun jälkeen enää lainkaan. TuTon Ilkka Heikkiselle kävi vielä huonommin: solisluu napsahti poikki ja hän joutui lähtemään kesken otteluun ambulanssilla sairaalaan... Osittain loukkaantumista johtuen Jokipoikien valmennus joutui sekoittelemaan aika lailla ketjua ja päätöserässä kaikki ketjut ykköstä lukuun ottamatta olivat eri kuosissa kuin ottelun alussa... Kotitappio oli Jokipojilla vasta kauden toinen, se edellinen tuli kevätkauden alkajaisiksi Vermuntilan Tempoa vastaan (2-5). Jokipojat otti TuTon kolmannen maalin jälkeen aikalisänkin, niitä ei ole pahemmin tänä talvena Mehtimäellä nähty.
 
Viimeksi muokattu:

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa peli, 0-5, ei nyt ihan näin selvää peliä ois tarvinnu tulla...
Mut Tutolle täytyy nostaa hattua! Joukkue puolusti hyvin ja iski vastahyökkäyksistä maalit. Enempää ei tarvittu, Jokipojat oli eka erää lukuunottamatta kyllä aika maissa, tuntu kuin oisivat hakanneet päätänsä seinään..

Mutta ei hätää, katseet suunnataan jo lauantaille, Koovee pelissä ei sitten enää ole varaa pistemenetyksiin...
Mut jotenkin jäi hampaankoloon torstai-illan peli, eli ens tiistaina siellä kaukana Turussa, jospa Jokipojat pysys haastamaan vähän paremmin Tuton...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heikkisen loukkaantuminen on iso menetys TuTolle. Kun paikalla kerran oli KooKoo-kannattajien etäissiiveke, niin Mikko Kinnusen otteista voisi mielellään kuulla mietteitä, kun jerra kuitenkin aimmilta kausilta on kovin tuttu meidänkin paidoissa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Viestin lähetti Everton
Heikkisen loukkaantuminen on iso menetys TuTolle. Kun paikalla kerran oli KooKoo-kannattajien etäissiiveke, niin Mikko Kinnusen otteista voisi mielellään kuulla mietteitä, kun jerra kuitenkin aimmilta kausilta on kovin tuttu meidänkin paidoissa.

No se läpiajo oli, siinä näkyvin osa Kinnusta, niin ja taisi jäähyn ottaa. Hävisi paljon alotuksia, tuli muutaman kerran siniviivan yli ihan näppärästi, mutta jäi siihen.

Ei todellakaan mitään kovinkaan ihmeellistä, mutta eipähän sieltä Jokipojista oikein kukaan erottunut. Paitsi se pakki Käyhkö, joka liikkui yhden ylivoiman aikana jopa metrin verran ollessaan viivamiehenä.
 

poysti

Jäsen
Suosikkijoukkue
jääkiekkojoukkue
no mikä ihme toi tuton voitto nyt oli .eihän jokipojilla ollut mitään jakoa koko pelissä alkua lukuunottamista.hävisivät voimassa,nopeudessa taktiikassa,maalivahtipelissä ihan kaikessa.jokipojathan ei ole huono joukkue mutta sarja missä ne pelas on ihan eri kuin mestis.niiden kuntohanloppus jo viimesessä erässä.oma mielipide on että jokpo kuuluis mestikseen mutta se matka ei pysty kattoon vieras pelejä mielummin ajan hyvinkäälle.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
20.3 Tulokset

TuTo-Ahmat 3-2

KooVee-Jokipojat 1-5

Hyvä, TuTon paikka alkaa olla varma. Nyt vain Jokipojille voitto Ahmoista kotiottelussa, niin hyvältä näyttää.
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viikonloppu takana ja sarja puolivälissä.

Aika ennakkosuunnitelmissa ollaan menty, Tuto hoitanu omat pelinsä (6 p.), Jokipojat voittanut sekä Kooveen että Ahmat suht selvästi (4 p.), Ahmat selvittänyt ainoastaan Kooveen ja Kooveen kohtalona on hankkia kokemusta tulevaisuuteen.

Toinen puolikas kuitenkin vielä jäljellä. Tiistaina Tuto-Jokipojat sekä Ahmat-Koovee. Kotijoukkueet ovat selviä ennakkosuosikkeja, mutta Joensuussa toivotaan kovasti yllätyksiä ja vierasvoittoja...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös