Mestiskarsinta

  • 16 309
  • 83

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Mestiskarsinnasta keskusteltiin aikoinaan myös täällä. Vaan eipä kommentoida asiaa vielä mitenkään täältä Joensuusta, ehkä loppuviikosta sitten.

Toistaiseksi Jokipoikien otteista löytyy tarinaa lähinnä tuolta muiden kiekkosarjojen puolelta. Ja mainostetaanpa vielä Mehtimäkeläistäkin, jos Jokipo-info jotakuta kiinnostaa.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Vuosi sitten taas UJK vahvistui hurjasti karsintoihin, mutta silti kävi taas kylmät ja uusi joukkue nousi tilalle. "

Niinhän siinä kävi. Joukkue oli kärsinyt liiaksi tappioita kauden aikana ja valmentajanvaihdos olisi pitänyt tehdä aikaisemmin. Jos silloin tehdyt toimenpiteet olisi tehty jo joulutauon jälkeen, uskon että UJK olisi edelleen Mestiksessä muitten kiusana.

Se siitä.

Karsinnat ovat kova paikka Mestis-joukkueelle. Silloin kun UJK ensimmäisen kerran "putosi" sarjasta KooKoolle hävinneenä, piti homman olla UJK:n heiniä. Joukkue oli Mestiksessä viimeisen neljänneksen kolmanneksi tai neljänneksi paras joukkue! Ei pitänyt olla mitään hätää karsinnoissa, mutta toisin kävi - vaikkakin niukka tappio jatkoajalla. Tosin kabinetin kautta päästiin takaisin sarjaan - kuten KooKookin sitten myöhemmin. Silloin KooKoon muuten taas tipautti UJK ratkaisevassa pelissä Ukissa. Semmoista se elämä on.

Itse veikkaisin että Jokipojat nousee tällä kaudella sarjaan ja Ahmat putoaa. Tiukan vastuksen Ahmat tulee kyllä muille antamaan, mutta uskoisin että Jokipojat on kotonaan niin vahva, ettei anna yllättää itseään. Viime kaudella se oli liiaksi yhden kentän varassa ja oikeastaan yhden miehen. Kun Arttu Käyhkö isona miehena sai paljon peliaikaa ja väsähti kolmannessa erässä, oli homma menetetty - näin ainakin kävi Ukissa. Paha mies ylivoimissa ja maalin edessä - mies kun ei ole mikään riuku tai papusalko. Ja joukkueella on viime kauden karsinnoista jo kokemusta. TuTon sarjapaikan uusimista pidän satavarmana asiana, olisi ihme jos joukkue putoaisi Suomi-sarjaan. Muilla karsijoilla ei liene muuta roolia kuin kinastella keskinäisistä sijoituksista.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
No niin, nyt uskaltaa sitten jo veikkailla karsinnan marssijärjestystä. Katsoin kristallipalloon, ja tulos oli tällainen:

1) TuTo 10 p
2) Jokipojat 8 p

3) Ahmat 6 p
4) KooVee 1 p

TuTo voittaa karsinnan, muttei tee sitä siltikään niin näytöstyyliin kuin moni olettaa. Joukkue saattaa hävitä Joensuussa, mutta muuten se pystyy kääntämään tiukatkin kamppailut edukseen. Jos TuTo lähtee karsinnan päätöskierrokselle viisi voittoa saldonaan, niin silloin vielä sarjapaikastaan taisteleva Ahmat yllättää ja ottaa pinnat löysällä asenteella pelaavilta isänniltä.

Jokipojat ottaa täydet pinnat KooVeelta, vaikka saattakin olla yllättävissä vaikeuksissa Tampereen vierasottelussa. Mestis-joukkueilta Jokipojat saa neljä pistettä. Todennäköisesti ainakin Ahmat kaatuu Joensuussa.

Ahmojen menestys on aika vastaavaa kuin Jokipojilla, mutta se pieni ero kääntää puntit joensuulaisten hyväksi. Armonlaukaus napsahtaa kauden päätteeksi petoparan niskaan, sillä joukkue ei saa Jokipojilta ja TuTolta yhteensä kuin kaksi-kolme pinnaa.

KooVeen todella nuori ryhmä on pelannut loistavan kauden, mutta karsinnoista jää käteen vielä lähinnä vain arvokasta kokemusta. Joukkue haraa kotonaan sinnikkäästi vastaan, mutta saattaa romahtaa vieraskaukaloissa. Yhdessä kuudesta ottelusta kuitenkin onnistaa ja KooVee sinnittelee jatkoajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Mestisseurat säilyttänevät paikkansa

Mestiksen karsintasarjassa vain kaksi parasta pääsee jatkoon/nousemaan.

Jatkoon/nousemaan tarvitaan 4 voittoa. TuTo lienee lähinnä tätä, mutta kovin kisa käydään varmaan Ahmojen ja Jokipoikien kanssa.

Etukäteen ottaen KooVee lienee varmimmin poissa nousukuvioista.
 

Afan

Jäsen
Jees, kohta se alkaa.

Omat arvioni voimasuhteista eivät oikeastaan poikkea yleisestä mielipiteestä mitenkään, mutta voisin heittää hieman numeroita peliin.

Joukkueiden ranking ja pisteodotusarvo (suluissa todennäköisyydet sijoille 1-2-3-4):

1. TuTo 8,5 (47 % - 32 % - 20 % - 1 %)
2. Jokipojat 7,7 (30 % - 34 % - 34 % - 2 %)
3. Ahmat 7,3 (23 % - 33 % - 41 % - 3 %)
4. KOO-VEE 1,6 (0 % - 1 % - 5 % - 94 %)

TuTo on vahvin Mestiksestä karsintoihin joutunut joukkue kuuden viimeisimmän vuoden ajalta, jolloin Mestistä/I divisioonaa on 12-joukkueisena pelattu. Turkulaiset pelasivat joulukuisen valmentajanvaihdoksen jälkeen Pekka Virran johdolla lähes samalla tasolla viimeisten play off-joukkueiden kanssa.

Maalivahtikaksikko on ok. En tosin näe Timo Kinnusta samanlaisena supermiehenä kuin jotkut muut.

Puolustusmateriaalin kapeus oli syksyllä ongelma, mutta Ilkka Heikkisen ja Jouni Vennon myötä TuTolla on selkeästi karsintajoukkueiden monipuolisin pakisto koossa. On kokemusta, nuoruuden intoa, kiekollista taitoa ja kovuutta.

Hyökkäyksen vahvuus on materiaalin laajuus, sillä omien junnujen vahvojen otteiden myötä kelvollisia kavereita on yli neljään ketjuun. Joukkueen ehkä suurin ongelma on todellisen huipun puuttuminen. Mitat täyttävää ykkössentteriä tyyliin Ahmojen Lehtinen ja Jokipoikien Kinnunen ei ole.

Yksi ase karsintapeleissä on varmasti läpi kauden erittäin tehokkaasti toiminut ylivoimapeli, joka oli koko Mestiksen toiseksi tehokkain heti KalPan jälkeen. Huikea suoritus, kun käsiä ei kuitenkaan samalla mitalla ole kuin Mestiksen kärkijoukkueissa.

Jokipojat lienee vastaavasti kovin alasarjalainen karsinnoissa aiemmin mainitulta ajanjaksolta, joten helpolla sarjapaikkoja ei tosiaankaan tänä keväänä jaeta.

Maalivahtikaksikko saa saman arvosanan kuin TuTolla: ok. Marko Mäkkelin prosentit ovat komeat, mutta ei sarjan ylivoimaisesti parhaan joukkueen takana huonommin saakkaan torjua. Todellinen taso mitataan, kun vastustajat kovenevat.

Ykköspakkipari on kirkkaasti karsintasarjan vahvin. Miika Haapala ja Arttu Käyhkö kelpaisivat mihin tahansa Mestis-jengiin.

Ykkössentteri Mikko Kinnusen taidot tuntevat kaikki Mestistä seuranneet, ja Sami Puruskainenkin lienee 30-40 pisteen kaveri Mestis-tasolla, mikäli vertailupohjana käyttää aiemmin nousseiden KalPan ja Salamoiden pistenikkareiden suorituksia eri sarjatasoilla.

Kaiken kaikkiin Jokipojilla vaikuttaisi olevan kolmisen kappaletta kelvollisia Mestis-tason ketjuja.

Ahmat on karsintasarjan musta hevonen. Alkuvuoden otteet ei paljon lupaile, mutta eivät ne loppujen lopuksi kovinkaan paljon taida joukkueen iskukyvystä kertoa. Ensin ei ollut pelaajia, ja sitten kun oli pelaajia, oli työesteitä ja karsintojen odottelua.

Maalivahti Kai Tillasen suoritus on hyvinkääläisittäin erittäin tärkeässä roolissa. Parhaimmillaan mies on ollut erinomainen, mutta toisinaan on turhankin helppoja lurahtanut. Kokematon kaveri tällä tasolla.

Hyvää maalivahtipeliä Ahmat tarvitsee, sillä pakisto on selkeästi TuToa ja Jokipoikia heppoisempi.

Ahmojen ase on hyökkäys. Janne Lehtisen, Jukka Penttisen ja Semi Pekin johtamassa hyökkäyksessä on huomattavasti enemmän kokemusta ja pelisilmää kuin kilpakumppaneilla. Edellä mainittujen herrojen johdolla myös vaisu ylivoimapeli saattaa noustaa uuteen kukoistukseen.

KOO-VEE taitaa olla aika kovassa seurassa. Ainakin se on ylivoimaisesti heikoimmalla pistekeskiarvolla Suomi-sarjasta karsintoihin asti edennyt joukkue. Pelaajistossa ei ole yhtään Mestis-tasolla minkään sorttisia kannuksia hankkinutta pelaajaa, ja maalivahtipeli on enemmän kuin kysymysmerkki.

Rahkeisiinsa nähden nuoret ja ennakkoluulottomat tamperelaiset tuntuvat olevan erinomaisessa iskussa, sillä kyllä sekä Diskoksen että HeKin pudottaminen jonkunlainen meriitti on. Tosiasiat ovat kuitenkin tosiasioita, ja KOO-VEE jää paperilla valtavasti kolmesta muusta joukkueesta.

Todennäköisyysprosentit tiistaille 16.3.

Ahmat – Jokipojat 42-18-40
TuTo – KOO-VEE 85-9-6
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Viestin lähetti Afan
Joukkueiden ranking ja pisteodotusarvo (suluissa todennäköisyydet sijoille 1-2-3-4):

1. TuTo 8,5 (47 % - 32 % - 20 % - 1 %)
2. Jokipojat 7,7 (30 % - 34 % - 34 % - 2 %)
3. Ahmat 7,3 (23 % - 33 % - 41 % - 3 %)
4. KOO-VEE 1,6 (0 % - 1 % - 5 % - 94 %)

Haluaisitko vähän valottaa, että miten olet laskenut nämä pisteiden odotusarvot? Nuo todennäköisyydet eri sijoille olet sitten ilmeisesti ajanut tilasto-ohjelmalla pistekeskiarvojen pohjalta vai saitko jollakin menetelmällä ihan eksaktit lukemat? Ei silleen, etteivätkö ihan järkeviltä kuulostaisi, kuhan vain mielenkiinnosta kyselen.

Onko muuten karsintasarjan joukkueiden kannattajilla suunnitelmissa kiertää vieraspelejä katsomassa? Täältä Joensuusta ollaan tiistaina lähdössä pienellä porukalla Hyvinkälle. Matkantekoväline vielä avoin, kun fanibussiin ei sitten lopulta ollut lähellekään tarpeeksi porukkaa. Sen verran jännittävä ja kauan odotettu peli kuitenkin tiedossa, että pakko se on nähdä paikan päällä eikä vain hermoilla kotona vähän väliä reloadia kiekkoliiton sivuilla hakaten. ;-)
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mielenkiinnolla seuraan näitäkin pelejä. Karsinta on tänä vuonna erittäin mielenkiintoinen. Mukana on erittäin kovaan kevätkuntoon noussut TuTo sekä nousua Mestikseen hakeva, Suomi-sarjaa dominoinnut Jokipojat . Hyvinkään Ahmojakaan ei sovi sittenkään pitää ihan varmana putoajana. Kovia Mestispelejä on alla ja joukkueesta löytyy muutamia taitavia yksilöitä, jotka voivat olla liikaa Suomi-sarjan menoon tottuneille joukkueille. KOO-VEE:lla on perinteitä, mutta veikkaan, ettei manselaisilla ole mitään jakoa karsinnassa.

Eli kolmen kauppa...Kaksi pelaa Mestiksessä ensi syksynä. TuTo on yksi heistä. TuTo voittaa koko homman puhtaalla pelillä. Jokipojilla on ne suurimmat paineet. Realistisesti arvioiden joukkueen taitotaso saattaa riittää, mutta kovuus on kysymysmerkki. Menestys on paljolti Jokipoikien Mestis-taustan omaavien pelaajien varassa. Kohtalon pelejä ovat ottelut Ahmoja ja KOO-VEEtä vastaan.

1. TuTo (1. 90% 2. 9% 3. 1% 4. 0%)
2. Jokipojat (1. 8% 2. 55% 3. 40% 4. 20%)
3. Ahmat (1. 2% 2. 36% 3. 50% 4. 20%)
4. KOO-VEE (1. 0% 2. 0% 3. 6% 4. 60%
 

Warre

Jäsen
Hyvä puolueeton analyysi joukkueiden voimasuhteista Afanilta. Vaikka Jokipojat dominoivat runkosarjassa ja playoff-vaiheessa pelaaminen oli suurelta osin sitä kuuluisaa oman pelin pelaamista jolla vastustajan selkäranka murskattiin kotiotteluissa Mehtimäellä, kyllä karsintasarjan suosikeiden bussit tankataan Turussa ja Hyvinkäällä.

KOO-VEE:n hinautuminen karsintasarjaan pudotti ainakin tämän ”asiantuntijan” alaleukaluun näppäimistön välittömään läheisyyteen. Ottelusarjat Diskosta ja HeKiä vastaan pitivät päättyä aivan toisenlaiseen lopputulokseen, mutta kuinkas sitten kävikään. Toivottavasti KOO-VEEläiset jatkavat valitsemallaan uralla ja kiusaavat (ennakolta!)parempiaan myös karsintasarjan puolella. Jokipojat tietävät kuinka Tamperelaiset voitetaan mutta ovatko TuTon ja Ahmojen valmentajat nähneet yhtään KOO-VEEn ottelua?

Järkyttävän pitkä kaksiviikkoinen tiedossa. Parta kasvaa ja vaimo vihjailee teiniviiksien aiheuttavan vakavia hylkimisreaktioita fyysisen kanssakäymisen saralla. Toivottavasti uhrautuminen on tuloksekasta ja palkintona siitä Jokipojat nousevat sinne minne peliesityksiensä puolesta kuuluvat.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Todennäköisyysarvioista

Australialainen vedonlyöntiyhtiö Centrebet näyttää arvioivan Jokipojat selvästi Ahmoja laadukkaammaksi joukkueeksi. Tässä kertoimet karsinnan ykköstilasta (suluissa niistä johdetut Centren käyttämät prosenttiarviot):

TuTo 1,30 (56 %)
Jokipojat 2,10 (35 %)
Ahmat 9,00 (8 %)
Koo-Vee 100,00 (1 %)

Ja kertoimet karsinnan avausotteluihin:

TuTo - KooVee 1,05/9,30/15,50 (85-10-6)
Ahmat - Jokipojat 2,40/6,00/1,85 (37-15-48)
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Viestin lähetti Warre

Järkyttävän pitkä kaksiviikkoinen tiedossa. Parta kasvaa ja vaimo vihjailee teiniviiksien aiheuttavan vakavia hylkimisreaktioita fyysisen kanssakäymisen saralla. Toivottavasti uhrautuminen on tuloksekasta ja palkintona siitä Jokipojat nousevat sinne minne peliesityksiensä puolesta kuuluvat.
Muistan saman tunteen pari vuotta takaperin, aika karmeeta oli tuijottaa illat tekstitv:tä ja odottaa, että päivittys nyt jotain tuohon ruutuun. Tunne oli kyllä Hokin nousun jälkeen aina sanoinkuvaamaton, melkein kuin ois lapsen saanut ;)

Toivottavasti Joensuussa päästään näihin tunnelmiin tänä vuonna, niin saadaan uutta verta Mestikseen!
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Karsinta

Huomenna ne sitten alkavat. Aika vaikea tässä vaiheessa lähteä arvioimaan joukkueiden välisiä voimasuhteita, mutta uskoisin (kuten vissiin suunnilleen kaikki täällä) että ne kaksi ensi kauden Mestis-joukkuetta löytyy kolmikosta TuTo, Ahmat ja Jokipojat. TuTo lienee vahvin tästä kolmikosta, joten ennakolta mielenkiintoisin taistelu käydään viime hetkellä vahvistuneen Ahmojen ja Suomi-sarjaa dominoineen Jokipoikien välillä. Hieman varkain Suomi-sarjan play-offeihin päässyt KOO-VEE on viimeisissä peleissään saanut jonkin tasoisen hurmoksen päälle, mutta en usko heidän paukkunsa riittävän enää Mestikseen asti.

Huomisiltana ollaan jo vähän viisaampia. Hyvinkään matkasta ei ole vielä varmuutta, mutta toivottavasti se onnistuu. Jostain syystä pidän ottelujen katsomisesta enemmän paikan päällä kuin teksti-tv:stä tai netistä ;)

Ehdin jo luvata emännälle jokin aika sitten, että jos Jokipojat häviää play-offien ensimmäisen kierroksen kolmannen pelin PaKalle, niin lopetan koko lajin seuraamisen. No ei onneksi tarvinnut. Nyt ei uskalla enää noin rankkoja lupauksia tehdä, mutta jos ensi kaudella täällä susirajalla pelataan Mestistä, niin lupaan masokistisesti katsoa alusta loppuun *yhden* F1-osakilpailun. Tsemppiä Jokipo!
 

Afan

Jäsen
Birdille ja kumppaneille tervetuloa Hyvinkäälle. Harmillista, ettei fanibussinne starttaa. Mitä enemmän vierasjoukkueen faneja, sitä parempi tunnelma.

Esittelemäni luvut on saatu syöttämällä joukkueiden arvioitua pelillistä tasoa kuvaava suhdeluku, keskimääräisen ottelun maalikeskiarvo ja kotiedun suuruus itse tekemääni ohjelmaan, joka simuloi annetuilla tiedoilla karsintasarjan otteluohjelman 10 000 kertaa läpi.

Luvut eivät ole (vaikka tasoarvioni olisivatkin) täysin tarkkoja, sillä ohjelma simuloi jokaisessa ottelussa molempien joukkueiden maaliluvut erikseen. Todellisuudessahan maaliluvut eivät ole riippumattomia toisistaan, ja ottelun loppuhetkillä niukassa tappioasemassa oleva osapuoli on aktiivisempi, minkä johdosta tasapelejä pelataan enemmän kuin esim. Poissonin kaava osoittaa.

Toisekseen ohjelmani ei huomioi mitenkään karsintasarjan lopulla mahdollisesti syntyviä motivaatio-otteluita, joissa toisella joukkueella ei ole mitään panosta, mutta toisella on.

Paradoksaalista touhussa on se, että olen käyttänyt useamman tunnin analysoidakseni Mestiksen häntäpään ja Suomi-sarjan kärjen tasoeroa aiempien karsintatulosten ja pelaajien eri sarjatasojen suoritusten perusteella, mutta siitä huolimatta toivon, että olisin väärässä. Ettei Jokipojat olisikaan niin vahva kuin eri mittarit osoittavat.

Ahmojen suoritustasoa on kieltämättä vaikea arvioida, kun joukkue ei ole pelannut nykyisellä kokoonpanolla käytännössä yhtään ’oikeaa’ ottelua. Laskin hieman Ahmojen suhdelukua, mutta sain sittenkin karsintasarjan voittotodennäköisyydeksi 18 %. Eipä muuta kuin rahaa peliin – näkymyseron suuruuden takia vieläpä kohtalaisen paljon – ja kisaamaan omasta näkemyksestä Centrebetin kanssa. Ei sitä joka päivä pääse oman suosikkinsa puolesta vetoa lyömään.

Pienellä panoksella suosittelen sijoitusta myös Ahmat-Jokipojat tasapeliin (18 % - 6,00).

Vieraspelien kiertämisestä sen verran, että ainakin Tampereelle ja Turkuun olisi tarkoitus suunnata torstaina ja lauantaina. Joensuussa käynti on täysin avoin kortti pitkän matkan takia. Täytyy katsella, mikä on sarjatilanne ottelun alla.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Terveisiä vaan täältä Tampereeltakin.

KooVeeta ei näytä kukaan palstalle kirjoittajista oikein arvostavan, enempää kuin Centrebetin kertoimista päättävätkään. Ei se mitään, kerrankin kunnon kertoimia tarjolla :)

Kooveella on muuten mestis/divarikokemustakin omaavia pelaajia, kolme - neljä pelaajaa. Joukkue on kokematon, se on totta. Joukkueen vahvuus onkin vahva joukkuepeli sekä kova peräänantamaton taistelu, jonka avulla kaikki tasaiset play-off pelit on väännetty voitoksi.

Harmi, kun huominen Tuto peli oli jo poistunut Centrebetistä
Pystyykö muuten karsintoja pelaamaan missään muualla?

Lisätietoja kooveesta:

http://koovee.tripod.com
http://koti.phnet.fi/yh14842/index.php
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viestin lähetti ktmike
Terveisiä vaan täältä Tampereeltakin.
http://koti.phnet.fi/yh14842/index.php

Oli muuten hienot sivut pelaajaesittelyineen :)
Tosiaan kolmella kaverilla on kokemusta Mestis-tasosta. Yhdellä jopa Pelicansin nutussa. Muutoin erittäin junnupitoista, mutta nostan hattua Mestiskarsintaan yltämisestä.

Sinänsä hienoa nähdä Suomessa vielä tälläisiä puhtaasti junioreiden kasvattamiseen keskittyviä EDUSTUSSEUROJA, kuten KOO-VEE. Aika hienosti turvaa Ilveksen ja Tapparan kehitystä. Täällä pienemmissä kaupungeissa voidaan vaan lähinnä haaveilla, että olis miesten sarjoissa omillaan toimeentuleva, oman kylän poikia kouluttava seura, joka vielä menestyy niinkin korkealla kuin Suomi-sarjassa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Viestin lähetti ktmike
Harmi, kun huominen Tuto peli oli jo poistunut Centrebetistä
Pystyykö muuten karsintoja pelaamaan missään muualla?

Kyllä se TuTo-KooVee yhä kohteena on, sun pitää vaan laittaa ruksi kohtaan "Draw Option" ja sitten klikata "Select". Voi olla, ettei noita hirveästi muualle voi pelata, sillä Centre taitaa olla ainoa firma, joka on säännöllisesti Suomi-sarjaankin kertoimia tarjonnut.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
kiitti bird, sain investoitua rahani kooveeseen. Luulin jo että kooveeta on pelattu niin paljon, että ne on poistaneet koko kohteen :)
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Tässä edellisistä poikkeava veikkaukseni Mestiksen karsintasarjasta.

Ennakkosuosikit: TuTo ja Jokipojat

Haastaja: Ahmat

Musta hevonen: KOO-VEE


TuTo
- pelasi Mestiksen viimeiset 20 ottelua piste/peli-tahdissa, mutta se ei riittänyt karsintojen välttämiseen
- materiaaliltaan ja kokemukseltaan sarjan paras joukkue
- kuntokäyrä selkeässä nousussa
- suurin kysymysmerkki: valmentaja Pekka Virran pelinjohtotaito paineen alla
- joukkueen putoaminen olisi melkoinen shokki

Jokipojat
- pelannut nousu mielessä jo syyskuusta lähtien
- sarjan paras maalivahtikaksikko
- odotukset susirajalla korkealla
- kestääkö ennakkosuosikin paineet?

Ahmat
- kausi alkoi kohtalaisesti, mutta viimeiset pelit ovat sujuneet karsintoihin valmistautuessa
- maalivahti Kai Tillanen ja joukkueen sielu Janne Lehtinen isossa roolissa
- kuinka nopeasti veteraanit (Pekki, Myllymäki, Penttinen) saavat juonesta kiinni?
- löytyykö Pina Lehtiseltä ässiä hihasta pelien mennessä tiukaksi?
- sekoaako konsepti, jos ei saakaan KOO-VEE:lta täyttä pistepottia?

KOO-VEE
- kausi tähän asti ollut melkoinen tähdenlento
- joukkuehenki huipussaan, lähes hurmostila (vrt. USA:n olympiajoukkue 1980)
- nuori, ennakkoluuluton ja nälkäinen joukkue, jonka peli on parantunut kauden vanhetessa
- pelaa kurinalaista, liikkuvaa ja uhrautuvaa peliä
- asiantuntijat eivät anna Dynamolle taaskaan mitään mahdollisuuksia => altavastaajan asema on vahvuus
- joukkueella tärkeä rooli: voi onnistuessaan sekoittaa pakkaa kuinka pahasti tahansa
- päässyt puskista tavoittelemaan paikkaa auringossa, kun vastaustajat ovat aliarvioineet => altavastaaja-kortti käytetty?
- tavoitteita tarkistettu karsintasarjan aattona: tavoitteena nousu Mestikseen


Kuinka sarjassa sitten käy?

TuTo 8
Jokipojat 8
------------
KOO-VEE 6
Ahmat 2


TuTo säilyttää sarjapaikkansa suoraan 8 pisteellä (voitot kotona KOO-VEE:sta ja Ahmoista, vieraissa Jokipojista ja Ahmoista). Ensimmäisistä 3 pelistä otetut 6 pistettä antavat TuTolle mahdollisuuden varmistella sarjapaikkaansa lopuissa peleissä.

Jokipojat nousee Mestikseen ottamalla 8 pistettä (voitot kotona Ahmoista ja KOO-VEE:sta, vieraissa KOO-VEE:sta ja TuTosta). Aloittaa sarjan kahdella tappiolla, mutta päättää pelinsä neljään peräkkäiseen voittoon. Varmistaa nousunsa sarjan viimeisessä pelissä Mehtimäellä voittamalla KOO-VEE:n.

KOO-VEE on hyvä kolmonen 6 pisteellä (voitot kotona Ahmoista ja TuTosta, vieraissa Ahmoista). Ennakkoluulottomasti taistellut joukkue joutuu lopulta taipumaan sarjan viimeisellä kierroksella Joensuussa ottelussa, jonka voittaja nousee Mestikseen.

Ahmat ei koskaan toivu vieraissa KOO-VEE:lle ja TuTolle sekä kotona KOO-VEE:lle kärsityistä tappiosta ja putoaa Suomi-sarjaan 2 pisteellä. Ainoaksi ilonaiheeksi jää voitto ensimmäisessä pelissä Jokipojista.
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SM1968:lta asiantunteva arviointi. Itse sanoisin myös että Tuto ja Jokipojat on ens kauden Mestisjoukkueita.

Jokipoikien suurin peikko tulee olemaan paineet sekä vieraspelit.
Omassa kotiluolassa, täällä missä on ikirouta, täältä ei edes Tuto vie pisteitä, mutta vieraspelistä pitäs joku piste saada.
Paineista mainitsisin sen verran että Jokipoikien pelaajille (no ei varmaan kaikilla) on sopimuksessa mestispykälä. Näin ollen paineita jo tämän illan Ahmat-pelissä on. Mutta mikäli niin käy ja voitto tulee, ja Jokipojat 10 pisteellä Mestikseen!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Edelleen Jokipoikia toivon, toisen paikan soisin TuTolle. Katsotaan miten käy, itsekkäänä tietenkin haluaisin mennä seuraamaan Jokipojat-KooKoo pelejä ensi vuonna ja uskoisin näiden kahden seuran olevan parhaita mestikseen organisaatioiltaan yms. Pelit ratkaisee...
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oma veikkaukseni on, että ensi kaudella mestistä pelaavat Jokipojat ja Ahmat. TuTolle kausi on ollut taas pettymys, eikä sarjapaikan säilytys periaatteessa muuta mitään. Sen peli toki parani loppukaudesta, mutta ei edelleenkään vakuuttanut.

Ahmoille ja Jokipojille karsintasarjassa on paljon voitettavaa ja motivaatiota riittää varmasti. Toivottavasti myös KooVee sotkee pakkaa enemmän kuin odotetaan.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Heitetään nyt veikkaus peliin:

Jokipojat
Koovee
Tuto
Ahmat

Jokipojat on taitotasoltaan ja materiaaliltaan vahvin, mikäli pelaavat omalla tasollaan.

Kooveen vahvuudet ovat vahva joukkuepeli, uhrautuva puolustuspeli ja hyvä ylivoima.

Tutoa olen viime päivinä tutkinut, enkä voi välttyä ajatukselta: onko TuTon ja Tepsin a-junnut parempia kuin Kooveessa olevat Tapparan, Ilveksen ja Kooveen a-junnut. Tutolla on mestis kokemusta, se on totta. Tän illan peli antaa suuntaa tähän.

Ahmat on ehdottomasti heikoin lenkki. Ainut pelastus on jos Pekki, Voutilainen kumpp. äityvät hyvään vireeseen.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
16.3.2004

TuTo - KOOVEE 7-2 (4-0, 1-2, 2-0)
Ahmat - Jokipojat 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)


Karsintasarja lähti Jokipoikien osalta käyntiin täydellisesti. Vaikeasta avausottelusta vieraissa täydet pisteet ja samalla päävastustajalle ei yhtään pistettä. Jokipoikien ylivoimapeli oli ilmeisesti tökkinyt aika pahasti, mutta sillä ei nyt ole mitään väliä. Sarjatilanne ensimmäisen kierroksen jälkeen:


1. TuTo........2 (7-2, +5)
2. Jokipojat...2 (3-1, +2)
--------------------------
3. Ahmat.......0 (1-3, -2)
4. KOO-VEE.....0 (2-7, -5)
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Karjalasta kajahtaa!

Hienoa Jokipojat! Ainakin tilastojen valossa veitte Ahmoja kuin jauhosäkkiä ja vielä vieraissa. Lupailee aika hyvää... Toivottavasti hyvä vire säilyy ja ylivoimalla tulee maalejakin vähän enemmän jatkossa kuin tänään. Taisi Tillanen olla aika huikeassa vireessä torjuntojen määrästä päätellen?

Jospa ensi vuonna olisi taas hieman pohjoisempana tuo mestisseurojen maantieteellinen hajonta?

Näyttäisi menevän aika lailla minun toiveideni mukaan tuo karsinta kun TuTo ja Jokipojat aloittivat selvillä voitoilla.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En kannusta yhtäkään seuraa joka karsii mutta mielestäni Joensuu kuluu Mestikseen. Tutoa tuskin tarvitsee mainita sillä sen paikka ei ole missään muualla kuin mestiksessä, taas Ahmat on myös mielestäni mestis seura joten vaikeeta on. Kuitenkin toivon että Tuto ja Jokipojat pelaavat ensivuonna mestistä jos näistä neljästä täytyy valita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös