Mestis-kausi 2020–2021

  • 133 397
  • 647

LaBarbera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Huonosti muotoiltu, tarkoitin Espoon lisäksi jotain toisen pienemmän kaupungin joukkueella tulee olemaan vaikea saada uskottava rahoitus kasaan.

Tulee se Espoollakin olemaan. Jos/kun Suomen talous kyykkää koronaviruksen takia, niin lisärahoituksen saaminen voi muodostua hankalaksi.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Hyi helvetti. Onkohan Liiga määrännyt, että Konkka-Espoo on nostettava tai muuten suljetun sarjan verirahat eivät ensi kaudella ole maksussa. Miksi ei nyt kerralla vaadittu farmijoukkueena oloa ja pepunrassaajan väreissä pelaamista. Ensi kaudella ei siis ole mitään väliä, joten toivottavasti SaPKo pistää jäälle c junnut tai vaikka tämän vuoden kiekkokoululaiset.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jännästi myös muotoiltiin tuo 1 miljoonan euron tukitoimet josta tulisi reilut 71k per seura jos mukana on 14 jengiä. Eli suurin osa varmaan tarkoitus hakea säästämisen kautta eli suora rahallinen tuki on joitakin tuhansia euroja vain. Jännä nähdä paljonko reagointivarastossa on mahdollista sitten tukea antaa kauden aikana, näillä tiedoilla kun voi tarve olla seuroilla aika kova.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
En tiedä kaikkea, mutta tiesin kyllä tuon Diskos-taustan. Lisäksi tiedän, että seuran nimen vaihdon tuominen täysin hypoteettiseen keskusteluun vähintään mailan heitto ellei peräti tolpan siirto.
Pahoittelen aiempaa hyökkäävää tyyliäni, mutta kommenttisi sai vanhassa Diskoksen eli Deen miehessä veren kiertämään.

Ensiksi sanon sen minkä sanoin jo aiemmin, eli en usko D-kiekko Mestis paikkaan, koska en näe että organisaatiossa olisi tarpeeksi ammattitaitoa tuohon, seuran taustalla ei ole tarpeeksi rahaa ja en myöskään näe D team/JYP-akatemia kuvion toistumista jolla ei kyllä rehellisesti ollut mitään tekemistä Diskoksen tai D-kiekon eli Dee aatteen tai seuran kanssa.

Pakko kuitenkin korjata joitain vääriä mielipiteitäsi tai sivistää aukkojasi Jyväskyläläisestä kiekkoilusta ja eritoten Diskos/D-kiekosta. Jyväskylässä Diskoksen juuret on työväen joukkueena ja JYP on ollut porvariston seura, toki Diskos aikanaan oli nimellä JPK joka oli Jyväskylän Pallokerho ja monilajiseura, seura muuten toimii nykyäänkin, mutta lyhenne on vaihtunut JyPK'si ja se tunnetaan lähinnä naisten jalkapalloilu seurana.

1960-luvun lopulla/1970 luvun alussa lähteistä riippuen JPKn kiekkotoiminta siirtyi Jyväskylän Tovereiden (JyTo). Tätä iloa ei kestänyt kuin noin viisi vuotta ja 1974 Toverit lakkautti jääkiekkojaostonsa. Toiminta kuitenkin jatkui välittömästi Jyväskylän Lohen alaisuudessa, seura on muuten yhä pystyssä, mutta tunnetaan enemmänkin pesäpallosta.

1990 Lohi-kiekko erkani yleiseura Lohesta ja nelisen vuotta myöhemmin nimeksi vaihdettiin Diskos (1993) siitä alkaa nykyisen Deen tarina. Seura on tuosta lähtien ollut vähintään junioreiden kautta pystyssä ja Deeläisyys hengissä.

Parhaina vuosina Diskos oli liigakarsinnoissakin, yleisöä riitti sekä JYPille että Diskokselle, koska vaikka säätyjä ei nykyään olekaan tuli tuo ihan äidinmaidosta oletko Deen mies vai JYPin. Aikanaan kun talous vaikeudet tuli mukaan Diskokselle, niin JYP tarjosi auttavaa käytä ei farmisopimuksesta vaan yhteistyösopimuksesta. Seurojen vastakkainasettelu oli kuitenkin niin kova, että Diskoksen toimistolla tuohon ei voitu lähteä.

Sittemmin on hauska miettiä miten asiat olisi voineet mennä eritavalla. Diskos ja JYP olisivat tehneet yhteistyötä, mutta ei farmisopimusta. Olisiko JYP noussut koko kaupungin jopa maakunnan ykkösseuraksi ja kestomenestyjäksi? Olisiko Dee aate isommin hengissä, muutakin kuin satunnaisten ihmisten ja vahvan junioritoiminnan kautta?

JYPillä on iät ja ajat ollut rumpuryhmä, Diskokselle oli yliopisto-opiskelijoista ja työväestö muodostuva kannattajaryhmä joka todennäköisesti on ensimmäinen kannattajaryhmä joka toi Suomeen keskieurooppalaisilta jalkapallokatsomoista tutun chantti ja laulu kannattamisen.

Aisiat ei kuitenkaan mennyt näin ja yhteistyösopimusta ei solmittu lopulta Diskos meni konkurssiin ja jatkoi toimintaa junioreiden parissa sekä säännöllisen epäsäännöllisesti alasarjoissa Diskos edustusjoukkueen alla. Tästä päästäänkin toiseen äärilaitaan, ja siihen mikä yhdistää nykyisen ja aiemman D-kiekon ja Diskoksen. Eli en tiedä pitääkö tämä tieto yhä paikkansa, mutta ainakin aiemmin toimintaa ei voinut jatkaa II-Divaria ylempänä Diskos nimellä, tai organisaation olisi pitänyt maksaa vanhat velat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomi-Sarjaa tai ylemmillä tasoilla Diskoksen pelatessa sen pitää tapahtua eri taustaorganisaation kautta ja tässä mukaan tulee D-kiekko. Mikäli joukkue pelaa alempana kuin Suomi-sarja niin velat ei ole rasitteena ja Diskos nimi käy.

Itseasiassa D-kiekon logo on johdettu Diskoksen logosta:
D-kiekko --->https://asiakas.kotisivukone.com/files/dkiekko.kotisivukone.com/Dkiekko.png
Diskos --> https://www.fibe.fi/images/kuvapankki/maxi/QuT-3RE_diskos.jpg

Ja siis kun puhuin toisesta ääripäähän menosta se oli sitten Deen uuden nousun aikaan, kun D-Kiekko nousi Mestikseen tehtiin epäpyhä liitto ja suorastaan raiskattiin Dee perintö. JYP otti hallintaansa joukkueen ja nimesi sen D teamiksi. Vaikka D team/JYP-akatemia on kronologisesti perinnön jatkaja totuus on eri. Tällä farmivirityksellä ei ollut mitään tekemistä Deen kanssa ja tästä syystä myöskään D-aktiivit eivät joukkuetta omaksi ottaneet. Itseasiassa samalla kun JYPin farmitouhu ilmeni, Diskos herätettiin edustuksessa henkiin ja aloitti toiminnan III-divarissa. Eli samaan aikaan oli Diskos ja D team, vaikka kronologisesti D team oli se jatkaja totuus oli eri.

Uskonkin, että jos raha ei olisi määräävä asia urheilussa kuten se nykyään on, D-aktiivit kyllä löytäisivät Diskoksen tai D-kiekon mestiksessä hyvinkin. Suomi-sarja joukkue on vaan eriasia kuin Mestis joukkue, en usko että yleisöstä tai sen puutteesta jäisi Diskoksen/D-kiekon paluu kiinni, raha ja ammattimaisuus taustalla ei vaan riitä.

Pelaajamassasta ja juniorityöstä vielä sen verran, että olen varma, että Jyväskylässä ja varsinkin koko keskisuomessa pelaajatuotanto riittäisi liigaseuraan (JYP) ja kahteen Mestis seuraan (Diskos/D-kiekko + KeuPa). Jyväskylässä myös JYP sekä Diskos ovat vahvoja junioritoimioita kiekossa (nuoremmissa ikäluokissa vielä lisänä JyKi) oikeastaan C-nuoriin asti ei ole väliä oletko Diskoksen juniori vai JYPin jos ajatellaan tulevaisuuden kiekkouraa. C-nuorissa tulee sitten mukaan Jyväskylän pelaajakartoitus testit joissa parhaat nousee JYPiin ja huonommat Diskokseen, tätä myös toistetaan kausien välillä ja pelaajaliikennettä seurojen välillä tapahtuu.

Diskoksen nuorissa tehdään todella paljon aisioita oikein sieltä on noussut paljon Jyväskyläisiä huippupelaajia sekä vähintään liigatason pelaajia, kirkkaimmat ja tuoreimmat esimerkit ovat Hongan veljekset ja Kemiläinen.

Jatkakaa
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Poistunkin tästä nyt sitten takavasemmalle huutelemaan. Kiitos kattavasta historiapläjäyksestä. Mielenkiintoista luettavaa ja hyvin kirjoitettu.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yleisömäärätkin taisi D-teamilla olla ihan kohtalaisen hyviä tuolloin ennenkuin nimi vaihdettiin JYP-Akatemiaksi, sitten ne tippui sinne jonnekin 500 tientämille ja taisi katsomoihin juurikin Diskoksessa kiinostuneita katsojia olla. Potentiaalia olisi varmasti toimia itsenäisesti ilman JYPiä myös, mutta tosiaan osaaminen taustalla voi olla vajaavaista ja sitten vielä se että nyt olisi tosi vaikea aika lähteä Sponsoreita samaan JYPin nenän edestä kun näin poikkeustilanne ja jo JYP tulee olemaan aika kusessa. Jos tilanne olisi normaalimpi niin laskisin D-kiekonkin laskuihin mukaan, mutta nyt voisi olla aika vaikeat ajat vaikka tippuminen ei mahdollista olisikaan.
 
Nämä ovat hyviä toimenpiteitä. Pitää muistaa, että seurat ovat itse olleet niitä keksimässä, nyt ei ole niin, että olisi pelkästään saneltu ylhäältä alaspäin. Poikkeustilanne ja siksi poikkeustoimet, jotta ylipäätään Mestis jää eloon.

-Espoo nostetaan, siinä on hyvää se, että isolla talousalueellaan Kiekko-Espoo pystyy kasaamaan kovan joukkueen, joka saa yleisön liikkeelle muilla paikkakunnilla.

-”Toimenpiteet sisältävät suoraa rahallista tukea seuroille”. Tuskin se paljoa on, mutta jokainen euro on nyt tarpeen.

-Kukaan ei putoa, jolloin ei tarvitse velkarahalla alkaa varmistella sarjapaikkaa. Tämä siis vaan yhden kauden ajan, koska poikkeusolot

- 3 kpl U20-ikäistä kokoonpanossa. Eikös näin ole ollut käytännössä tälläkin kaudella monessa joukkueessa? Ei tässä ole mitään ihmeellistä, pitäisi mieluummin olla vaikka 4 kpl. Kyllä nuoria hyviä Mestis-pelaajia riittää Suomessa. Tällä toimella säästetään hieman rahaa. Nyt on poikkeuskausi ja kaikki kivet on käännettävä.

-”Otteluohjelmassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota matkakulujen pienentämiseen ja ottelutuottojen optimoimiseen”. Tämä kohta on hyvä, jos kuluja saadaan tosiaan alas. Mutta jos tämä tarkoittaa sitä, että esim. SaPKo pelaa ison määrän pelejä aina vaan samoja eli Ketterää ja Jokipoikia vastaan, niin saattaahan se alkaa puuduttamaan yleisöä. Mutta bussikuski tykkää.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Enemmänkin uskon matkakulujen pienentämisen tarkoittavan sitä, että joukkue X pelaa Rovaniemellä perjantaina ja lauantaina, joten selvitään yhdellä reissulla suurimman osan joukkueiden osalta kaikkein kaukaisimpaan vieraspaikkaan.
 
Mestisjoukkueiden pelaajabudjettia pitää pudottaa 25% viime kaudesta (tieto ITA-SAVOn nettisivuilta). Tämä tasoittaa suomisarjasta tulevien joukkueiden kilpailukykyä. Tosin itselleni hiipi epäilys, että tämä johtaa entistä pahempaan farmitouhuun.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Minkälaisen sarjaohjelman liitto rakentaa 13 tai 14 joukkueella? Miten ne säästöt syntyy, pelataan jotain lohkoja. Viikonloppuna tuplavieraspelit? RoKi tuskin suostuu, että kaikki etelän joukkueet pelaa peräkkäisinä päivinä Rokia vastaan, voi näkyä katsomossa, vaikka RoKi teki huippusuorituksen kausarikampajassa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mestisjoukkueiden pelaajabudjettia pitää pudottaa 25% viime kaudesta (tieto ITA-SAVOn nettisivuilta). Tämä tasoittaa suomisarjasta tulevien joukkueiden kilpailukykyä. Tosin itselleni hiipi epäilys, että tämä johtaa entistä pahempaan farmitouhuun.
Itse näen tässä kyllä mahdollisuuden rahastaa liigaseuroilta. Mestisjoukkueita on vähemmän kuin liigajoukkueita, joten kaikille ei riitä farmeja. Näistä pitäisi joutua kilpailemaan. Heti ei pitäisi pyllistää, kun liigasta koputellaan. Se, että saa jotain junnuja rinkiin, jotka sitten keväällä katoavat junnusarjojen loppupeleihin, ei pitäisi olla kovinkaan hyvä motivaattori. Tämä toki vaatii ensin sitä, että oma talous on kunnossa. Oma arvo pitää ymmärtää ja se pitää osata hinnoitella. Tämä on toki Suomalaisille yleensä hieman hankalaa.
 
Mestisjoukkueiden pelaajabudjettia pitää pudottaa 25% viime kaudesta (tieto ITA-SAVOn nettisivuilta). Tämä tasoittaa suomisarjasta tulevien joukkueiden kilpailukykyä. Tosin itselleni hiipi epäilys, että tämä johtaa entistä pahempaan farmitouhuun.

Tämä tarkoittaa, että ne muutamat konkarit ja ulkkarit häipyvät Mestiksestä. ”Pitää pudottaa 25 %” - kuvitellaan, että vaikka Ketterä olisi rikkaampi kuin muut joukkueet, miten se valvotaan, että Ketteräkin pudottaa 25%? Palkkakatto?
 
Paljon pelejä pe-la. Viikolla pelejä lähijoukkueita vastaan. Etelän joukkueille Hokki - RoKi viikonloppuisin ja samaan tyyliin pohjoisen joukkueille etelässä.
Tämä siis tuohon peliohjelmaan. Mitenkähän olisi sellaiset kuuden pisteen pelit esim RoKi K-Vantaa kaksi peliä kuitattaisiin yhdellä pelillä, jossa on jaossa 6 pistettä. jokaiselle joukkueelle tällaisia pelejä jonkin parin kanssa tai kahdenkin. Pelit valittaisiin siten, että säästettäisiin mahdollisimman paljon matkakuluissa. Voisivat vetää katsojiakin hyvin, kun on pelissä panosta enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Minkälaisen sarjaohjelman liitto rakentaa 13 tai 14 joukkueella? Miten ne säästöt syntyy, pelataan jotain lohkoja. Viikonloppuna tuplavieraspelit? RoKi tuskin suostuu, että kaikki etelän joukkueet pelaa peräkkäisinä päivinä Rokia vastaan, voi näkyä katsomossa, vaikka RoKi teki huippusuorituksen kausarikampajassa.

Minä en ole niin varma, että onko se halvempaa pelata kaksi peliä peräkkäin? Hotelli se vasta maksaakin isolle porukalle. Pitäisi mieluummin mennä koulun liikuntasaliin patjamajoitukseen ja syödä purkkiruokaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä tarkoittaa, että ne muutamat konkarit ja ulkkarit häipyvät Mestiksestä. ”Pitää pudottaa 25 %” - kuvitellaan, että vaikka Ketterä olisi rikkaampi kuin muut joukkueet, miten se valvotaan, että Ketteräkin pudottaa 25%? Palkkakatto?

Ei tuo ainakaan mestiksen kehitystä hyödytä jos vaadittaisiin pelaajabudjetin laskua, toki järkevää jos talous vaatii. 25% lasku tietäisi käytännössä sitä että edes niitä muutamaa "puoli-ammattilaista" näy mitä ehkä nyt voinut olla jossain seuroissa. Jospa onkin enemmän vain laskennallinen juttu joka tulee siitä että tietty määrä junnuja pitäisi olla kokoonpanossa.

Paljon näyttäisi perustuvan 1 miljoonan paketti palkkojen laskuun ja paikallispelien lisäämiseen nämä mestiksen toimet. Itse olisin toivonut kunnollista tukipakettia rahan muodossa, nyt tilanne tuntuu vain että hakataan sitä potilasta joka makaa hengityskoneessa ja odotetaan kuka menee ekana konkurssiin ja annetaan sarjan kuihtua entisestään. Toki jos rahaa ei ole.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Minä en ole niin varma, että onko se halvempaa pelata kaksi peliä peräkkäin? Hotelli se vasta maksaakin isolle porukalle. Pitäisi mieluummin mennä koulun liikuntasaliin patjamajoitukseen ja syödä purkkiruokaa.

Samaa mieltä, kommentoikin tuolla ylempänä olevaan viestiin, jossa tuota tuplapeli joulupukin maassa tapahtumaa ehdotettiin.

Lohkot teennäisiä, jos kahdeksan kertaa joku joukkue kohdataan siinä alkaa jo tuntea naapurijoukkueen bussin hyrinän.

13 joukkueella nelinkertainen sarja 52 peliä.
14 joukkuella nelinkertainen sarja 56 peliä.
Olenko laskenut aivan väärin?

Kaksinkertainen sarja taas aika lyhyt, mutta eipä ensikauden pituudesta tiedä, alkaako edes syyskuulla. Saattaa liitto joutua tekemään parit eri suunnitelmat otteluohjelmiin, kun joukkuemäärä selviää. Itse tykkäsin 14 sarjasta, mutta ottelumäärät pieniä tai ehkä liian suuria.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Paljon pelejä pe-la. Viikolla pelejä lähijoukkueita vastaan. Etelän joukkueille Hokki - RoKi viikonloppuisin ja samaan tyyliin pohjoisen joukkueille etelässä.
Tämä siis tuohon peliohjelmaan. Mitenkähän olisi sellaiset kuuden pisteen pelit esim RoKi K-Vantaa kaksi peliä kuitattaisiin yhdellä pelillä, jossa on jaossa 6 pistettä. jokaiselle joukkueelle tällaisia pelejä jonkin parin kanssa tai kahdenkin. Pelit valittaisiin siten, että säästettäisiin mahdollisimman paljon matkakuluissa. Voisivat vetää katsojiakin hyvin, kun on pelissä panosta enemmän.
Eikös tämä ole ollut periaatteena jo vuosia? En näe tällä pystyttävän juuri karsimaan menoja.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
13 joukkueella nelinkertainen sarja 52 peliä.
14 joukkuella nelinkertainen sarja 56 peliä.
Olenko laskenut aivan väärin?
Et aivan, mutta et huomioinut että itseä vastaan ei pelata. Eli 13 joukkueen sarjassa on 12 vastustajaa, joten pelejä tulisi 48. Vastaavasti 14 joukkueen sarjassa tulisi tuo 52.

EDIT: Pikkusen myöhässä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
13 joukkueella 48 peliä ja 14 joukkueella 52 peliä

Tattis tästä eihän itseään vastaan voi pelata edes säästömestiksessä.

Vieraspelituplaviikonloput lisää hotellikuluja, onko halvempaa pelata esimerkiksi perjantaina vieraspeli ja ajaa yötä vasten lauantaiksi kotiin ja kotipeli seuraavana päivänä tai päin vastoin siis jos puhutaan alle 400kilometrin pelimatkoista suuntaansa.

Jos jotkut maantieteelliset lohkot ja kaukaisimpia porukoita vastaan ei pelata kerran vieraissa. No vaikee on liiton messiailla pähkäillä, vielä kun tuo joukkuemäärä auki. Arvaan, että se on 13. Kyvykkäitä ja halukkaita ei taida olla jonoksi asti. Espoon mukaan tulo hyvä piristys, iso talousalue, hieno juniorityö ja "perinteikässeura" ja tuskin tulevaisuudessa hirviä farmikaan.

Kannatan, että enemmän noita perjantai lauantai pelejä. Väliin piristykseksi keskiviikkona lähipeli.
 
Viimeksi muokattu:

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ei tuo ainakaan mestiksen kehitystä hyödytä jos vaadittaisiin pelaajabudjetin laskua, toki järkevää jos talous vaatii. 25% lasku tietäisi käytännössä sitä että edes niitä muutamaa "puoli-ammattilaista" näy mitä ehkä nyt voinut olla jossain seuroissa. Jospa onkin enemmän vain laskennallinen juttu joka tulee siitä että tietty määrä junnuja pitäisi olla kokoonpanossa.

Paljon näyttäisi perustuvan 1 miljoonan paketti palkkojen laskuun ja paikallispelien lisäämiseen nämä mestiksen toimet. Itse olisin toivonut kunnollista tukipakettia rahan muodossa, nyt tilanne tuntuu vain että hakataan sitä potilasta joka makaa hengityskoneessa ja odotetaan kuka menee ekana konkurssiin ja annetaan sarjan kuihtua entisestään. Toki jos rahaa ei ole.
Ei ensi kaudella ja mestiksen kehityksellä ole mitään tekemistä keskenään. Ei ensi kaudella ole tarkoitus KEHITTÄÄ mitään, ensi kaudesta pyritään SELVIYTYMÄÄN..! Aivan sama, millainen joukkue Jokipojilla tai muilla, kunhan vain mestis pystyttäisiin pelaamaan ja pääsisi katsomaan..(paikanpäälle) No ehkä viimeisetkin ymmärtävät coronan vaikutuksen, kun kapakat pannaan kiinni..
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ensi kaudella ja mestiksen kehityksellä ole mitään tekemistä keskenään. Ei ensi kaudella ole tarkoitus KEHITTÄÄ mitään, ensi kaudesta pyritään SELVIYTYMÄÄN..! Aivan sama, millainen joukkue Jokipojilla tai muilla, kunhan vain mestis pystyttäisiin pelaamaan ja pääsisi katsomaan..(paikanpäälle) No ehkä viimeisetkin ymmärtävät coronan vaikutuksen, kun kapakat pannaan kiinni..

Lähinnä pohdin jos jollain onkin varoja pitää jotain pelaajaa niin tarvitseeko tämmöisessä tilanteessa vaatia budjettien laskua. Sarjallehan se on miinusta jos ne viimeisetkin pelaajat lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös