Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Espoonmies, 28.06.2016 klo 15.27.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ei ole enää kauan sarjan alkuun niin julkaisen oman ennusteeni runkosarjan sijoituksista.

  1. TUTO Hockey
  2. Espoon Unioni
  3. Hokki
  4. SaPKo
  5. Jokipojat
  6. Hermes
  7. Kiekko-Vantaa
  8. KeuPa
  9. Peliitat
  10. LeKi
  11.IPK
  12. Jyp-A
  13. RoKi

  Jos tuossa on jotain isosti väärin niin SaPKo liian ylhäällä ja LeKi alhaalla. Muut joukkueet sijoittuvat noille paikoille +-2 sijaa. Eli vaikkapa Hermeksen sijoitus 6. voisi olla tuolla logiikalla välissä 4.-8.
  Se on jo aika lailla laaja skaala mutta veikkaan, että vähintään sijat 4-11 ovat lopulta pistemäärissä aika lähellä toisissaan. Molemmissa päissä voi repsahtaa. Tämä on siis oma virllinen ennusteeni ja mikäli veikkaajan kykyni ovat entisellään niin kaikki tuossa arvauksessa menee päin persettä.
   
 2. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Laitetaanpa omakin ennustus runkosarjasta.

  1. Hokki
  2. TUTO
  3. Hermes
  4. Espoo United
  5. SaPKo
  6. Jokipojat
  7. KeuPa HT
  8. Kiekko-Vantaa
  9. LeKi
  10. Jyp-Akatemia
  11. Peliitat
  12. IPK
  13. RoKi
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  No minä myös:
  1.EU
  2.Hokki
  3.TUTO Hockey
  4. K-Vantaan
  5.Jokipojat
  6.SapKo
  7.Peliitat
  8.Hermes
  9.JYP Akatemia
  10.KeuPa HT
  11.LeKi
  12.IPK
  13.RoKi

  LeKi ja KeuPa tuossa voi olla toisinpäinkin. Tampere vai Rauma, kummasta irtoaa enemmän?
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta yllättävän valmis joukkue ainakin "paperilla ", olisi voinut odottaa että enemmän olisi pakka sekaisin. Jopa yllättävän nopeasti tuo joukkue oli kasassa ja kerennyt pelata sentään harjoitusotteluita. Itse ajattelin että vähän pitkin kautta joudutaan paniikkihankintoja tekemään, mutta jo nyt melko hyvältä näyttää ja varmasti melkoisesti reakointivaraa hankintoihin kauden aikanakin. Nyt luulisi että varmaan myös hieman katsellaan riittääkö taso ja miltä peli näyttää ja onko jotain saatavissa. Muistaakseni jossain kohti puhuttiin 700-800k pelaajabudjetista mestikseen ja tästä ei varmaan lähellekään tuota summaa mennyt vaikka Hirsolle maksettaisiin hyvä summa, ellei sitten ole useampaa pelaajaa houkuteltu "rahalla", äkkiähän sitä saa rahaa menemään jos tarjotaan pelaajille ammattisopimusta, sen sijaan että muut tarjoaa suurimmaksi osaksi jotain ruokaetuja ja pientä kulukorvausta.
   
 5. Big Bear Jäsen

  Laitetaan tällainen:

  1. Hokki
  2. Espoo United
  3. TUTO Hockey
  4. Jokipojat
  5. K-Vantaa
  6. SaPKo
  7. Hermes
  8. Peliitat
  9. IPK
  10. KeuPa HT
  11. LeKi
  12. JyP-Akatemia
  13. RoKi
   
 6. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Jospa nyt sitte itekki oman veikkailun/arvion laittaisin.

  1. Hokki
  2. TuTo
  3. EU
  4. Jokipojat
  5. K-Vantaa
  6. Hermes
  7. Sapko
  8. Jyp-Akatemia
  9. RoKi
  10. Peliitat
  11. KeuPa
  12. LeKi
  13. IPK

  Ja ite voimasuhteisiin sanoisin että Mikulan, Huovisen tulon ja Väkelän lainan jälkeen Hermeksen osakkeet on noussut aika paljon. Hyökkäyksestä puuttu se terävinkärki/taito ja nyt sitä saatiin Huovisen ja Mikulan muodossa. Huovinen jos jatkaa siittä mihin viime kaudella jäi (pois lukien Joensuun viiminen ottelu, mutta me ei muisteta sitä.) tulee tuo 1ppg olemaan vähintään erittäin lähellä ellei jopa ylity. Mikula on näyttänyt omaa osaamistaan myös neljällä maalilla sekä esittänyt pirteää karvauspeliä. Tähän lisäks että ainaki se pelätty jalkanopeus riittää Mikulalla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2016 klo 11.45
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Se näistä mutuarvioista mutuja tekeekin että me ei olla nähty edes kaikkia joukkueita jäällä ja varmaan kaikissa joukkueissa on pelaajia joista ei itsellä ole edes mielikuvaa. Ensimmäisen täyden kiertoksen jälkeen saattaakin tuntua ihan toiselta kuin tänään.
  Esim. tuosta Hermeksen Mikulasta ei ole itsellä muuta kuin vahva mielikuva että siinä on sarjaan kova kaveri.
  SaPKon osalta povaan Niklas Salon olevan se pelaaja jonka laadukkuus tulee yllättämään Mestiskatsojia vähän siellä sun täällä.
  Espoossa on usempikin nimi josta itse en osaa sanoa juuta enkä jaata. Se myös osaltaan tekee EU:n arvioimisen vähän kimurantiksi.
  Jne...jne...
   
 8. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  En nyt löytänyt juttua, mutta viime viikon lopulla Hirvonen taisi mainita budjetin olevan 350 k€ ja pariin hankintaan olisi vielä varaa. Tiedä sitten pitääkö tuo 350 k€ sisällään nämä mahdolliset hankinnat.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Korjataan sen verran, että ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen saattaa tuntua ihan toiselta kuin ennen ottelukierrosta. SaPKo tulee sijoittumaan tuollaisella pelillä sarjassa paikalle 13. ja sekin on jo vähän liian ylös ennustettu. Nimenomaan VOIMAsuhteissa joukkue on noin valovuoden jäljessä vaikkapa noihin Jokipoikiin verrattuna.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Okei, yllättävän "halpa" jos Hirsokin lasketaan tuohon mukaan. Luulisi kuitenkin että liigapelaajan palkkaa maksetaan vaikka pelaakin mestiksessä. Toki tuo 350k jo yksinään taitaa olla reilusti kovempi kun kenelläkään muulla, mutta olisi voinut luulla että on kalliimpikin joukkue jo nyt kun näin myöhään rakennetaan. Ehkä jollain tavalla tuo antaa jopa toivoa ettei ihan miljoonia tappiota seura tee kun melko järkevästi rakennettu joukkue, Mutta kärkipäähän seura varmasti yrittää ja tarvittaessa on melko paljonkin rahaa pistettävissa kiini jos menestystä ei näytä tulevan. Sen takia uskon että mestaruuskamppailussa joukkue on kova vaikka runkosarjassa sijoitus voi olla jopa lähempänä keskikastia jos homma ei lähde heti kulkeen.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Hah hah haa mitä ennustuksia ollaan kaiken tietävinä revitty. Itsekin olen kunnostautunut arvaamaan kaiken päin persettä, paitsi muutaman joukkueen noin paikat.
  Parasta tuo oma purkautuminen ensimmäisen hävityn pelin jälkeen.
  Tässä vaiheessa kun ajatuksen kanssa miettii niin mikä meidät muuten niin viisaat jatkoaikalaiset sai arvioimaan EU:n ihan kärkeen. Enää en oikeastaan keksi miksi itse niin olen ajatellut.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2016 klo 12.19
 12. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  No jeps. EU ja Hokki tuolla minun listalla kärjessä ja totuus on tällä hetkellä toinen. EU meni listan kärkeen ihan budjetin ja nimien perusteella ja uskolla että ex-liigajoukkue tai sen jälkeläinen olisi ollut kaikesta kiireestä huolimatta valmiimpi. No nyt kuitenkin EU ketjua kun välillä lukee, niin valmennukseen taisi tuo kaatua. Hokki oli minusta myös kärkikastiin kuuluva. Runko kohtalaisen hyvin säilynyt ja uudet pelaajatkin olivat mielestäni hyvin hankittuja. Mikä siellä poissaolojen lisäksi on mennyt vikaan? Katsotaan vielä pääsevätkö edes pudotuspeleihin.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  E
  Lainaus:
  Tuo budjetti varmaan on se isoin syy vaikka lopulta tuo nimilistakaan ei ehkä niin nimekäs ole muutamaa lukuunottamatta. Olisi kuitenkin voinut olettaa että EU olisi pystynyt reakoimaan paremmin puutteisiin kauden aikana, mutta nythän sieltä on liikennettä melkein enemmän pois kun sisään. Enemmän olisi olettanut olevan edes vuokralla tai koeajalla jotain liigapelaajia, mutta nyt siellä on menty aika pitkälle niillä pelaajilla jotka ennen kautta hankittiin. Kaikkein yllättävintä taitaa olla se että joukkue on tehnyt vähiten maaleja koko mestiksessä. Kiire alkaa kohta tulemaan jos pudotuspeleihin meinaa ehtiä. Toki kaikki on mahdollista. Vaikka isoimmat ongelmat tosiaan taitaa olla valmennuksessa niin vähän tuntuu haisevan siltä että odotetaan mitä liiga tekee päätöksien suhteen ja ehkä sinne on jo liigapaikka pedettu niin ei haluta edes sitä rahaa pistää palamaan enempää kun tarvitsee.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Nyt jälkeenpäin sielä itse mietin niin yksi isommista syistä EU menestykseen uskomiseen itselläni oli Kim Hirschovits. Uskoin varmasti, että Hirso yhdessä Kivilahden, Mirrin ja Santalan kanssa muodostaisi sarjan parhaan ylivoiman. No nyt se Hirso on ollut käytännössä koko kauden pois niin ei ole tuota jäätävää ylivoimaakaan nähty.
  Tosin kuten joku totesi, siellä luutii mm. Kettukangas, joka oli eittämättä SaPKon viime talven heikoin puolustaja, joten pitäisi tuollaisenkin tiedon jo pistää hälytyskelloja soimaan kun arvioi joukkueen iskukykyä. Edelleen ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki ja sama koskee jääkiekkojoukkuetta.
  Jos joku sattui katsomaan perjantaina EU-TUTO lähetystä niin siinä myös Hirso vähän availi mitä syitä on sarjasijoitukseen

  Playoffeihin EU:lla on kaikki edellytykset mutta kuitenkin tekemistä piisaa. Viivaan on matkaa 10pst ja kolme joukkuetta pitäisi ohittaa. Välissä on Hokki joka varmasti nousee tuolta. Seuraavat kolme ovatkin LeKi, Peliitat ja KeuPa. Jokipojat on jo niin kaukana ettei se varmasti romahda puodotuspelien ulkopuolelle. Eikä romahda Hermes tai Jyp-A myöskään. Jännä kevät. Alkaa olemaan EU:lle jo ikäänkuin kuuden pinnan pelejä vaikkapa tuo keskiviikkona tuleva LeKi matsi. Siinä on aika iso ero onko välissä 5 vai 11pst.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mihin lie ketjuun kuuluisikaan mutta tuossa lueskellu niin vähän yksi jos toinen kaipailee puolustajaa loppukauden rosteriin. Onko tietoa mitkä seurat aktiivisesti etsivät puolustajaa. Minä ainakin varmaksi tiedän että SaPKo etsii ja Lindenin videojuttuihin jos on uskominen niin ennen 15.2. se puolustaja myös tulee.
   
 16. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Hermeksellä ainakin tarvetta olis, kapeella mennään. Sitä etsitäänkö sitä, ei tiedä vastako on soppari kirjotettu. Sen verran kiven alla on täällä nuo huhut ollut. Toki Hermeksellä on 7 puolustajaa kun S-Kiekosta takas kutsuttu Koskelo sekä Sport laina Laitamäki lasketaan mukaan. Ongelma on vaan se että pakisto ei kestä loukkaantumisia koska taso tipahtaa näitten pelaavien pakkien jälkeen aika reilusti. Mutta taitaa olla vähä joka seuralla tätä ongelmaa, eikä ne ainakaan helpota kun siirtoraja ylittyy.

  Mites se pelaaja laina homma meni siirtokauden jälkeen? Jotain junnuja ja maalivahteja sai siirtyä vielä senkin jälkeen?
   
 17. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO ei tarvitse. O-P Heinimäki tuli jo apuun, eikä sairaslistalla ole yhtään puolustajaa tällä hetkellä. Laskentatavasta riippuen
  käytettävissä on 7-9 Mestistason puolustajaa.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Kirjoitin tämän saman jo aiemmin EU:n alle, mutta kirjoitan tähän nyt uudelleen eli.
  Nykyään menee niin, että Liigaseurat saavat nimetä 5kpl max -96 syntyneitä pelaajia jotka saavat siirtorajankin jälkeen liikkua yhden Liiga ja yhden Mestisseuran välillä.
  Maalivahdit taas saavat siirtyä runkosarjan ajan, elleivät sitten kuulu noihin -96 ja nuorempiin ikäluokkiin.
   
 19. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Kiitos, muistelin jotain tällasta. Tämä alla oleva kohta oli ainoa mitä ite löysin jääkiekkoliiton kilpailusääntö kirjasta, enkö osaa ehtiä tuota erillistä sopimusta tai jotain mutta Liigan sivuilta ei löytynyt. Löytääköhän noita sopimuksia vai onko ne vanhoissa uutisissa pelkästään?

  Aikarajat:
  Miehet: Liiga, Mestis, Suomi-sarja, II-divisioona
  Nuoret: Nuorten SM-Liiga, Nuorten Mestis, Nuorten Suomi-sarja, Nuorten Aluesarja
  Tässä mainittujen sarjojen välillä liikkuminen seurojen välillä loppuu 15.2. mennessä.
  Tämän
  jälkeen pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa loppukauden ajan pois lukien mahdolliset
  Liigan, Mestiksen ja Nuorten SM-Liigan väliset erilliset sopimukset.
   
 20. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minä en löytänyt mistään mitään ja aikani etsittyäni kysyin sitä sähköpostilla Pirkka Antilalta. Tuo on monesti löytynyt Mestiksen sivulta, mutta nyt sieltäkään en löytänyt mitään. Eiköhän sinne nuo pelaajien nimet sitten ilmesty kun on sen aikan.