Mestis 2014–2015

  • 106 699
  • 330

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Komppaan kahta edellistä tekstiä ja etenkin MurhaaMenoo:n kommentteja. Tein tuon ulostuloni tosin jo aiemmin. Vietän aikaani Mestispeliä hallissa seuraten todella paljon mieluummin kuin katsomalla televisiota kotona.
Tapaan hyviä kavereita ja talven pimeät illat saavat aina sosiaalisen ja viihteellisen sisällön. Jos otan jonkun lapsen mukaan niin se viihtyy siellä pelissä välittämättä kuka on vastassa ja monentenako se on sarjataulukossa. Kaikki alkaa joka kerta siitä minkä väriset on SaPKo. Aina siellä hallissa on ne kymmeniä vuosia joukkuetta seuranneet aktiivit ja aina siellä on ne muutkin minun kaltaiset.
Ihan tarkalleen ottaen väittäisin, että monessakaan kaupungissa tuo kilpaillullisuuden puutos ei juuri katsojamäärissä näy. Enemmän siellä näkyy miten hyvin sarjassa pärjätään, on se sitten "merkityksetöntä" tai ei. Siellä kokonaisyleisössä ei niin montaa apaattista jatkoaikalaista ole.

Edellisestä huolimatta, en todellakaan väitä että Mestistä olisi hyvin ja onnistuneesti kehitetty, tai että asiat olisivat mitenkään erityisen hyvin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kyllähän joka seuralla on niitä faneja, jotka käyvät katsomassa jokaisen ottelun. Kokemukseni mukaan näin on liigasta kolmosdivariin. Liigajoukkueella tuo jokaisen matsin seuraava fanimäärä on suurin, mutta vielä kolmosdivarissa (täällä Lappi-liigassa) joukkueilla on joukko jokaisen matsin seuraavia faneja. Mutta samaan aikaan on selvää, että suuri ottelumäärä vaikuttaa katsojakeskiarvoihin. Astetta vähemmän lajista kiinnostuneet eivät jaksa kahta-kolmea matsia viikossa katsoa. Heistä on mukavaa tulla otteluun lauantaina ja muuten puuhaavat muuta.

Pikkuisen minua epäilyttää sekin, että suuri määrä kotipelejä toisi kaikille seuroille tuloja. Esim K-Laser ei aikanaan tienannut kotipeleistään tarpeeksi kustantaakseen vieraspelikustannukset. Ja samoin taisi olla HCKnkin kanssa. Jos kotiotteluiden katsojakeskiarvo on alhainen, niin vaikka johonkin merkityksellisenä pidettyyn otteluun katsojia riittääkin, niin koko kauden aikana tulot jäävät punaiselle katsojien jäädessä kotiin merkityksettömäksi/kiinnostamattomaksi koettujen ottelujen aikana.
Liigassa samaten kiinnostus ei ihan riitä jokaiseen otteluun, varsinkin mikäli ei pelata kärkipäässä. Ja suurin osa joukkueista ei pelaa kärjessä, niinhän se väistämättä aina on.
Vähentäisin kyllä ottelumäärää niin liigassa kuin Mestiksessäkin, mutta viisaammathan nämä päätökset (valitettavasti) tekevät.
 
Viimeksi muokattu:

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Kyllähän tuota voittavaa kiekkoa katsoo, vaikkei hirveästi panosta olisikaan. Itseäni pelottaa skenaario, jossa kannattamani joukkue aloittaa kauden rämpien ja kun joulukuussa selviää että pudotuspeleihin pääsy alkaa tehdä tiukkaa, joukkue luovuttaa, yleisö luovuttaa ja toimisto luovuttaa, kun ei alaskaanpäin voi pudota. Käy sitten sellaista peliä katsomassa...

Kai se pitää silti se kausari hommata niinkuin ennenkin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
En kai sentään ole pienessä vähemmistössä kun seuraan myös ns. vastustajajoukkueita? Siis olen kiinnostunut lähes kaikistä kulloisenkin kauden joukkueista, jos nämä eivät muuhun anna aihetta.

Kauden aikana minulle sitten käy selväksi, ketkä ovat kiinnostavia ja ketkä eivät. Viimekaudella valitettavasti Hokki ei sytyttänyt mahtavista ranskalaisista huolimatta. Tämä siis koko kautta ajatellen.

Täytyy tosin myöntää että lähdin yhdestä Jokipojat - Jyp Akatemia -ottelusta 7min ennen pelin loppua pois, kun oli muka kiire johonkin. Jokipojat johtivat tuolloin muistaakseni 5 - 3. Aina olemme ilkkuneet näille "Lähtää ettei tarvi juuttuu ruuhkaa... Näkee sen tuloksen netist tai lehest... Lähtää lämmittää saunaa..." poistujille. Nyt siis tein saman. Ja kuinka kävi? Muistaakseni peli päättyi 5 - 6 JA. En viitsi tarkastaa, mutta tuohon suuntaan.

Ja yhen pelin jätin väliin kokonaan, vaikka se Mehtimäellä tahkottiinkin. Oli muka väsy, laiska, kukaan ei lähtenyt kaveriksi, tylsä vastustaja... No, jotain kumminkin.

Tuolla Suosikkijoukkue -ikonissa lukee HyväPeli. Se tarkoittaa että yleensä aina jompi kumpi joukkue pelaa parempaa kiekkoa ja ehkä jopa HyvänPelin. Kun on sellaisen puolella runkosarjan tylsimpinä kausina niin aina voi viihtyä.

Ja minulla on ollut onni siinä, että olen saanut mukaani ensin 5vuotiaan urheiluintoilijan, jolle ensimmäisenä kautena sain kertoa pelistä, säännöistä ja vähän taktiikastakin. Laskimme eräänä kautena syöttöketjuja Petteri Sihvosen oppien mukaan (ehkä monen muunkin). Tämä antoin ihan uutta sisältöä Mestiksen seuraamiseen. Nyt kun tämä pelissäkäyntikaveri alkaa olla siinä iässä että taitaa tulla muuta kuviota niin nyt sain taas 9 vuotiaan kaverin Mehtimäenlauteille. Tällaisten ystävien ja kaverien kanssa kun katselee otteluita niin oma kriittisyys, kyynisyys ja negatiivisuus väistyvät helposti ja ollaan ihmeissään hienosta kiekkoviihteestä. Itsekseni kun menen niin kriittisyys pomppaa kolmanteen potenssiin.

Ja ehkä ensi kaudella katsotaan Mehtimäenlauteilta jotain muuta sarjaa kuin Mestistä, mutta livenä on nähtävä. Silti tulen seuraamaan myös Mestistä tiiviisti. Ja aina kun pääsee niin Sumulaaksoon.
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Edellisestä huolimatta, en todellakaan väitä että Mestistä olisi hyvin ja onnistuneesti kehitetty, tai että asiat olisivat mitenkään erityisen hyvin.

Tähän vahva sama. Se, että käyn katsomassa pelejä ja olen hyvilläni vaikkapa joidenkin pelaajien (esim. Peliittojen Alanne viime kaudella) uran nousujohteisuudesta ei korreloi mitenkään sitä miten päin per..ttä tätä hommaa on kehitetty. Jaloilla äänestäminen nyt ei vaan oikein toimi, ainakaan näin pienellä paikkakunnalla. Jos ihmiset protestoisivat jotain sarjajärjestelmää, se tarkoittaisi ennen muuta kotijoukkueen häviämistä kartalta. Ei siis suinkaan sitä, että rap-yhtye Rannisto & KP ryhtyisivät ajattelemaan toisin.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mestis 2014-2015

Muistaako kukaan koska viimeksi olisi ollut Mestiksen osio Jatkiksella näin hiljainen mitä se nyt on? Eletään heinäkuun loppupuoliskoa ja tällä puolella ei ole kuin yksi ainut otsikko joukkuekeskuteluiden lisäksi.

Paljon on avoimia kysymyksiä tulevalle kaudelle. Jättääkö KooKoo sarjan tämän kauden jälkeen? Vahvistuuko muut joukkueet vielä merkittävästi, vai korjaako KooKoo taas koko potin (tällä hetkellä) ylivoimaisen rosterinsa turvin? Onko KeuPa HT:lla mitään saumaa debyyttikaudellaan yltää pudotuspeleihin? Riittääkö TUTO:n tsemppi tänä vuonna finaaleihin asti? Ja tietysti tärkeimpänä, missä viipyy Evertonin jokavuotinen mainio Mestis-veikkaus?

Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin etsitään vastausta. Vaikka oma joukkue häippäsi kirkkaampiin valoihin, itse ainakin aion jatkaa aktiivisesti Mestiksen seuraamista (muista mistä tulet). Tällä hetkellä symppikset menee Savonlinnaan ja Kajaaniin. Onnea matkaan toki kaikille muillekin aidoille seuroille ja toivottavasti saadaan lähivuosina lisää tuoretta verta Liigankin puolelle.
 
Harjoituspelien alkuun kuukausi ja KooKoo on muutamaa täytepelaaja vaille kasannut nippunsa. Toimisto viettelee myös Kouvolassa tiedotuksen lisäksi lomaa, joten eipä tässä nyt paljon keskusteltavaa ole.

Kerätään sitä kiinnostusta jostain ja isketään kiinni, kun jotain keskusteltavaa tulee. KooKoon tärkeimmät pelit tällä kaudella kuitenkin pelataan muualla kuin jäällä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
KooKoon nippu vaikuttaa tässä vaiheessa valmiilta ja siinä onkin eniten pelaajia. Muutaman joukkueen pakka on toistaiseksi vielä aivan levällään ja onkin mielenkiintoista nähdä minkä tasoista pelimannia noihin vielä saadaan naarattua. Mestiksen vetovoima on kuitenkin kärsinyt viimeaikoina aika pahoja kolauksia, joten esimerkiksi AUK:n, Pärssisen & co:n tasoisten pelureiden saaminen mukaan voi olla melko haastavaa.

Tässä vielä lista joukkueiden rostereista tällä päivämäärällä:

Hokki 2 mv, 8 p, 11 h
Jukurit 2 mv, 8 p, 14 h
JYP-Akatemia 1 mv, 6 p, 15 h
KeuPa HT 1 mv, 5 p, 13 h
K-Vantaa 2 mv, 2 p, 7 h
KooKoo 2 mv, 7 p, 16 h
LeKi 1 mv, 3 p, 7 h
Peliitat 2 mv, 6 p, 11 h
SaPKo 2 mv, 6 p, 14 h
TUTO 2 mv, 8 p, 12 h
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No kappas. Mihinkäs tuo ketju on kadonnut tuosta etusivulta? Muistelinkin, että tulevaa kautta on jossain ketjussa jo jonkin verran ehditty puimaan.

Asetuksissa taitaa olla defaulttina, että piilottaa automaagisesti ketjut joihin ei ole tullut uutta viestiä kuukauteen. Ihan hyvä toiminto eloisammissa osissa JA:ta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse olen pitkään jo mestiksen ja esimerkiksi futiksen kohdalla miettinyt miksi niitä ottelumääriä on pakko lisätä jos sarjan yleinen tila on nykyisen tasolla eli aika lähellä nollaa ja esimerkiksi TV yhtiötä ei kiinnosta pennin vertaakaan.

Ottelumäärää vähentämällä saataisiin esimerkiksi kausikorttien hintoja kohtuullisemmaksi ( katsojakeskiarvoa ylöspäin), pystyttäisiin enemmän panostamaan yksittäisien ottelujen mainostamiseen kun otteluja ei niin tiheään. Voitaisiin jopa saada yksittäisien joukkueille jonkin sortin "hype" aikaan kun katsojakeskiarvo nousee. Mieluummin ne sponsoritkin maksaa jos yksittäisissä peleissä enemmän väkeä kuin hallit puolityhjänä 70 ottelussa. Lisäksi vähemmän otteluilta = vähemmän loukkaantumisia = vähemmän menoja. Lisäksi kun pelaajilla jää enemmän aikaa harjoitella niin sarjan yleinen taso saattaa vain kasvaa ja tottakai nousee jos tähtipelaajat ei vietä koko aikaa sairastuvalla.

Nykyisellään nyt kun Sport lähti niin taitaa monella seuralla tehdä tiukkaa jäädä edes ottelutapahtumasta voitolle kun esim. hallivuokra ja muut kulut lasketaan mukaan. Hallikulut ja matkakulut taitaa olla seurojen menoista yksi suurimpia menoeriä. Toki aika seurakohtaista myös, mutta veikkaan että yhdellä kotipelillä ei kateta jotain Helsinki -Kajaani välisiä matkakuluja.
 
K

Kiekkokatsoja

Mestiskautta katsoen tulee mieleen moniakin asioita. Onko tämä muutamaan vuoteen viimeinen kausi, jolloin jollain joukkueella on edes teoreettinen mahdollisuus nousta? Jos näin on toivon toki, että joko TuTo tai Jukurit on sarjassa vahvoilla. Katsottuna palaajalistaa, on ainoastaan KooKoo ylitse muiden. Sen jälkeen tulee TuTo ja Jukurit. Mistä löytynee neljäs välierä joukkue? Hokki on perinteisesti hyvä, mutta maalivahtitilanne ei. Näistä perinteisistä liiga apu joukkueista ei osaa sanoa yhtään mitään.. Leki, Jyp, Vantaa ja Peliitat, heitä en laske mihinkään, mutta toivon toki, että sieltä tulee esiin hyviä ex a- junnuja, ja joukkueetkin pärjää kohtuudella.

Jos nyt kauden yllättäjää pitäisi sanoa, niin toivon sen olejan Keupa:n . Konkurssiin tuomittu joukkue, kävi läpi tuhkimotarinan, ja seurajohto päätti ottaa riskin, ja kokeilla ylempää sarjaporrasta.. Toivon heiltä siis top 8 joukkoon ja pudotuspeleihin, mutta luulen että niin ei käy. Kauden yllättäjä tulee olemaan SaPko.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko kukaan seuraillu tarkemmin siirtoja? Ihan mututuntumalla on itelle tullut sellainen kuva, että enemmän tulee siirtoja ulkomaille kuin ennen. Romaniaan suuntasi kentällinen, Kazakstaniin 3 samaan seuraan, trubaduuri Vehmanenkin ilmeisesti Ranskaan kakkostasolle jne., vai onko olettamukseni harhaa?
 
Onko kukaan seuraillu tarkemmin siirtoja? Ihan mututuntumalla on itelle tullut sellainen kuva, että enemmän tulee siirtoja ulkomaille kuin ennen. Romaniaan suuntasi kentällinen, Kazakstaniin 3 samaan seuraan, trubaduuri Vehmanenkin ilmeisesti Ranskaan kakkostasolle jne., vai onko olettamukseni harhaa?

Kiekkokulttuuri kasvaa Euroopan pienissä jääkiekkomaissa ja palkkataso kovenee. Kuten useasti on tapana, niin näissä maissa luvataan maksaa hyvää palkkaa, mutta toteutus yleensä ontuu. Vehmanen tosiaan lähti Ranskan kakkoseen samaan joukkueseen missä Niklas Lehti pelaa maalivahtina. Ilmeisesti samainen heppu Vehmaselle sopimuksen sorvasi.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kiekkokulttuuri kasvaa Euroopan pienissä jääkiekkomaissa ja palkkataso kovenee.

Voi kasvaakin, mutta suurin osa tällaisesta joukkopaosta on seurausta oman kulttuurimme paikallaanpolkemisesta. Tietysti itseään kunnioittava urheilija lähtee sellaiseen sarjaan/joukkueeseen, jossa tekemisellä on jokin tarkoitus. Nyt jos joskus kannattaakin lähteä ulkomaille, jos sellaisesta on joskus haaveillut.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
"− Nyt kun siniviivojen sääntömuutos suurentaa hyökkäysaluetta, tulee pakeille väkisinkin siniviivalle enemmän tilaa operoida. Siinä viivapelaamisessa Ossi on erittäin hyvä, sanailee Välimaa."

Lueskelin tuota KooKoon uuden pakkihankinnan uutista ja tuo kommentti osui silmään. Minkäslainen sääntömuutos tämä siniviivan suurennus oikein on? Vai oliko tämä jonkinsortin vitsi?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minkäslainen sääntömuutos tämä siniviivan suurennus oikein on?

Keskialue pienenee 3 metriä eli siniviivoja siirretään 1,5 metriä lähemmäs punaviivaa. Tuolla on iso vaikutus ainakin ylivoimapeliin.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lueskelin tuota KooKoon uuden pakkihankinnan uutista ja tuo kommentti osui silmään. Minkäslainen sääntömuutos tämä siniviivan suurennus oikein on? Vai oliko tämä jonkinsortin vitsi?

Hyökkäysalueen koko kasvaa siniviivan siirtyessä kauemmas päädystä.
Siniviivat siirretään 22,86 metrin päähän päädystä (vanha 21,33 metriä).

Oheisessa linkissä kerrottu tarkemmin sääntömuutoksista:

MTV - Jääkiekko
 

mrkrw

Jäsen
Tuo "hybridipitkäkiekko" on ainakin NHL:ssä tuntunut toimivan erittäin hyvin. Luulen tosin, että saattaa aiheuttaa varsinkin alkukaudesta jonkinasteista purnaamista joukkueiden osalta + kuinka kauan kestää, että Suomen kehutut tuomarit oppivat asian, niin ettei tule mitään hätäisiä puhalluksia?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi kasvaakin, mutta suurin osa tällaisesta joukkopaosta on seurausta oman kulttuurimme paikallaanpolkemisesta. Tietysti itseään kunnioittava urheilija lähtee sellaiseen sarjaan/joukkueeseen, jossa tekemisellä on jokin tarkoitus. Nyt jos joskus kannattaakin lähteä ulkomaille, jos sellaisesta on joskus haaveillut.

Toisaalta harva pelaaja Suomessa Mestiksessä saa mitään varsinaista palkkaa edes, jotain kulukorvauksia lähinnä ja joudut tekemään töitä siinä ohessa tai hakemaan sossusta rahat. Voisi veikata että elintaso jossain Kazakstanissa on aika paljon matalampi ja asumiskustannukset vain murto-osan Suomen vastaavissa joten siinä saattaa jopa tienata jotain ulkomailla pelatessa vaikka palkka ei merkittävästi nousisi. Esim. 200 euroa enemmän palkkaa ja vaikka muutaman prosentin pienempi vero niin siinä voi hyvinkin jokunen tonni jäädä vuoden pestissä enemmän kun Suomen vastaavassa vaikka muutaman kerran Suomeen matkustaisikin.
 

Reff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuo "hybridipitkäkiekko" on ainakin NHL:ssä tuntunut toimivan erittäin hyvin. Luulen tosin, että saattaa aiheuttaa varsinkin alkukaudesta jonkinasteista purnaamista joukkueiden osalta + kuinka kauan kestää, että Suomen kehutut tuomarit oppivat asian, niin ettei tule mitään hätäisiä puhalluksia?


Saa nähdä tuleeko ko. sääntö voimaan kuinka laajasti suomessa. Otetaanko ensin käyttöön kv-peleissä ja Liigassa? Vai mikä tulee olemaan säännön laajuus. Mielestäni hybridipitkän saisi ottaa käyttöön kaikissa sarjoissa, jossa on linjatuomarit. Kaikki junnupelit ja alemmat divari, jotka vihelletään kahdella raitapaidalla saisivat minun mielestäni pysyä vanhassa pitkässä.
 

Oadie

Jäsen
Hienosti ovat Mestiksen joukkueet aloittaneet treenimatsit liigaseuroja vastaan. KooKooo jyräsi Sportin puhtaasti 3-0 ja nyt vielä Peliitat voitti Pelicansin 4-3. Ehkä tästä saadaan vielä kohtuu sarja aikaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös