Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestis – maailman kovin kakkosliiga?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana uljas, 30.08.2018 klo 10.47.

 1. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Armian ja Granlundin pelit ovat kaiken lisäksi nuorten maajoukkueen pelejä siltä ajalta, kun se kiersi erilaisissa koostumuksissa pelaamassa kerran jokaisen Mestis-joukkueen vieraana.
   
 2. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Ihan mielenkiintoinen keskustelunaihe tämäkin. Mahdollisten tulevien NHL-tähtien bongaaminen ja skouttaaminen on kuitenkin vain kuriositeetti. Minua kiinnostaa enemmän Mestiksen niinsanottu iso kuva: pelin ja ottelutapahtuman kokonaisuus, sarjan taso ja identiteetti, joukkue ja seura osana paikkakunnan elämää.

  Siis se, miten saataisiin lisäarvoa eli uutta ja uudenlaista väkeä halleihin ja sitä kautta kassat kuntoon ja hommaan kestävyyttä ja jatkuvuutta.
   
 3. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Uskon, että tästä kaudesta tulee melko mielenkiintoinen kuitenkin. Monta joukkuetta tappelee tasaväkisesti kotiedusta. Ja kylläpä se Mestiksen mestaruus sitten varmasti maistuu faneille, kenelle se sitten menääkään. Joten ei tilanne ole minusta niin huono. Mielenkiintoista myös seurata, riittääkö yleisöä halleissa vai jatkuuko siinä eräänlainen alaspain menevä trendi edelleen?
   
 4. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Lainaus:
  Näin minäkin uskon. Ja monta tulevaa liigapelaajaa vetää siellä sata lasissa. Peruutella ei. Eivät kaikki silti poikasia ole, on siellä kokemustakin.

  Ikävä kyllä saattaa olla tyrkyllä taas uusi farmiseura, tällä kertaa Porin suunnalla. Jos se pudottaa jonkun, toivottavasti se joku on itsekin farmiseura.
   
 5. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin monella joukkueella oli tälläkaudella erilaisia kausikorttitarjouksia ja kampanijoita, kaikilla se ei onnistunut, mutta kausikortteja taidettiin muutamalla seuralla myydä enemmän kun mitä aikaisempien kausien kausikortti ja lipunmyynti oli yhteensä. Eli tuota kautta pieni noste on mahdollinen. Lisäksi vielä sarjasta lähti heikkoja yleisömääri vetänyt Espoo United pois. Jos muutamalla paikkakunnalla vedetään hyviä katsojamääriä tuo alaspäin menevä trendi on mahdollista saada poikki. Tosin ilmeisesti YLE:n valtakunnalliset lähetykset ei ensikaudella näy joten siltä osin mestis menossa näkyvyyden osalta enemmän maan alle.
   
 6. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Vähän tätä liippaa ja henk.koht. toistoa aiemmin kirjoittamaani, mutta haaveilen nykyisten Mestis- ja AS-joukkueiden rungoittamasta laajasta Itämeren liigasta.
  Toki setti parhaimmillaan sisältäisi myös Liigan avaamisen ja sieltä kolmen joukkueen tippumisen tähän kilpailuun mukaan.

  Sarjassa voisi pelata niin saksalaisia, tanskalaisia, norskeja kuin vaikkapa brittejäkin ja se voisi olla khlexit-väylä Jokereille ja Riikalle. Lisäksi tietenkin sarja voisi olla houkutteleva esim. Tallinnalle.

  Riittäisikö paalu? Kiinnostuisiko yleisö? Sarjan täytyisi olla osittain avoin, ainakin Suomen ja Ruotsin systeemeihin niveltyvä. Jos siinä olisi mukana esimerkiksi kahdeksan suomalaista porukkaa, saattaisi seuraavalla kaudella olla iso osa niistä vaihtunut joko liiganousun tai toiseksi ylimpään vain kansalliseen sarjaan putoamisen johdosta.

  Mahtavaa olisi, jos sen voittaja lunastaisi paikan CHL:ään.
   
 7. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Lainaus:
  Meinaat, että Narrit lähtisi KHL:stä ja mafian suojeluksesta Liigaa alempaan sarjaan pelaamaan KooVeitten, Karlskronien ja vaikka Storhamarin kakkosjoukkueiden kanssa? Epäilenpä.

  Matkakulut saattaisivat myös nousta hieman turhan korkeaksi suhteessa odotettuun tuottoon, tuskin kovin moni porukka uskaltaisi mukaan lähteä. Ei voi olettaa, että alemman-kuin-pääsarjan tasoinen sarja vetäisi suurimpia sponsoreita tai maksavia katsojia. Toki nykymuotoinen Mestis on myös enemmän uhka kuin mahdollisuus siihen osallistuvien seurojen taloudelle, joten..
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Rahoitus olisi varmaan isoin pulma, pitäisi pohjalle saada iso tv-ja sponsoridiili jolla seuroille saisi esim. matkakulut korvattua. CHL myös on vähän näyttänyt että seurojen on aika vaikea tottua ja saada sidettä ulkomaalaisiin joukkueisiin vaikka olisi melko nimekkäitäkin pelaajia. En ihan tuomitse mutta varmaan alkuun kannattaisi tunnustella vaikka jollain Suomen CUP ja Ruotsin vastaavan joukkueiden väliseen turnauksella jossa molempien maiden parhaimmat. aika äkkiä varmaan selviää onko peleille jotain kysyntää ja kiinostusta. Tasoerot varsinkin mitä ne lopulta on.