Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestis – maailman kovin kakkosliiga?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana uljas, 30.08.2018 klo 10.47.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  No eihän se ole. On AHL ja Allsvenskan, mutta onko Mestis heti seuraavana?

  KHL:n farmiliigan tasosta ei ole halaistua käsitystä. Luulen Tshekin kakkosliigan jäävän Mestiksestä jälkeen. DEL2-liigasta saattaa löytyä hyvin palkattuja vahvistuksia, mutta kokonaisuudessa taso tuskin päätä huimaa? Missä mennään Sveitsin NLB:ssä? Miten arvoisat palstaveljet näette Mestiksen aseman muiden maiden mestiksiin verrattuna?
   
 2. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Venäjän kakkosliigassa (VHL) on ainakin kärkijoukkueiden taso kovempi kuin Mestiksessä. Toisaalta en taas tiedä sarjan keskikastin ja peräpään joukkueiden tasosta mitään. AHL, Allsvenskan ja VHL nyt menevät jokatapauksessa ohi.
   
 3. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Oli kovien kakkosliigojen kärkipäässä vielä muutama vuosi takaperin, nykyisin en noteeraisi kovien listoille käytännössä lainkaan.
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kovimmissa kakkossarjoissa Mestis menee ainakin TOP-5 vielä. Edelle saan AHL, Allsvenskan, NLB ja VHL. Pikku hiljaa ohi alkaa ajamaan myös DEL2 ja siinä rajoilla Tshekin kakkosliiga ja AlpsHL. AHL on ehkä törkeää ottaa mukaan, kun isäntänä on vaatimattomasti NHL. VHL menee samaan kastiin, mutta ne KHL-pelaajat jotka sinne tippuu, on Mestiksen kärkipään tasoisia. Olisi ihan hauskaa nähdä, jos kakkossarjat saisi oman CHL, tai olisi edes harjoitusotteluiden näiden välillä (Allsvenskanin ja VHLn kanssa ollutkin). Tuo CHL2 olisi erittäin hankala toteuttaa, kun matkat kalliita ja pelaajilla töitä. Enemmän fantasiahöpinöitä.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Pohjois-Amerikasta menee varmaan muitakin sarjoja selvästi ohi, mutta ehkäpä junnu/yliopistosarjoja ei lasketa.

  Continental Cup oli takavuosina tämmöinen "kakkossarjojen CHL".
   
 6. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Continental Cupissa pelasi joukkueita maista joista ei ollut edustusta EHL:ssä (European Hockey League). Cupin mestareita ovat mm. Jokerit, Ak Bars Kazan, Red Bull Salzburg ja Slovan Bratislava. KHL:n ja CHL:n myötä siitä on tullut "kakkoskategorian" maiden Cup, jonka mestari pääsee nykyään mukaan seuraavan kauden CHL:ään. Yunost Minsk on juuri tästä syystä mukana tämän kauden CHL:ssä.

  https://www.championshockeyleague.com/en/news/yunost-minsk-win-continental-cup-qualify-for-chl-2018 Linkissä todisteet väitteilleni.
   
 7. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Kelpuutettiinpa aikanaan Jukurit Mestiksestä Continental Cupiin. Jukurithan teki melkoisen urosmehiläisen tempun selviytymällä neljän parhaan finaaliturnaukseen.

  Kuten yllä mainittua, olisi mielenkiintoista saada jonkinlaisia virityksiä vaikka Allsvenskanin joukkueita vastaan. Jokunen vuosi sitten oli käsittääkseni jonkinsortin maaottelu viritteillä Allsvenskan ja Mestis-pelaajista kasattujen joukkueiden välillä..?

  Peliitat kohtasi viikko sitten harjoituspelissä Allsvenskaniin pudonneen Karlskronan. Tulos 1-6. Kokoonpanoissa kyllä melkoinen ero. Hurreilla riveissään kourallinen vahvistuksia rapakon takaa. Aiemmassa harjoituspelissä Karlskrona oli voittanut kolmella kentällä pelanneen KalPan 3-1. Rahaa on kyllä toiseen tapaan länsinaapurissa käytössä ja onhan sarjasysteemikin erilainen. Sieltä sentään voi nousta.
   
 8. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jukurit oli mukana muistaakseni 2 tai 3 kertaa ja Sport yhden kerran.
   
 9. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Ei välttämättä ohi, mutta ainakin ECHL on käsitykseni mukaan aikalailla Mestiksen tasoinen. Ihan jo sen pohjalta, mitä esimerkiksi liigaan sieltä tulleet pelaajat ovat kommentoineen liigan ja ECHL:n välisiä eroja. Sen sijaan en kyllä usko, että esimerkiksi DEL2 vielä ajaisi ohi..
   
 10. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Nopeasti vilkaistuna tuolla näyttäisi pelaavan tai viime kaudella pelanneen jonkin verran korkeahkollakin NHL-varauksella (Heard #42, Pierro-Zabotel #80, Finn #35, Thrower #51, jne.) olleita pelaajia ja 2017 ECHL:n sivuilla julkaistun jutun mukaan viime kausi oli 17. putkeen, jolloin NHL:n opening day rosterissa oli vähintään 50 entistä ECHL-taustaista kiekkoilijaa. Suomalaisista tuolla näyttäisi pelanneen melkoisen vaihtelevan tasoista pelaajaa. Ahti Oksanen väänsi suurimman osan kaudesta 2016-17 ECHL:n puolelta ja naputti ihan mukavat pisteet viime kaudella SaiPassa. Toni Rajala pelasi ~kolmasosan kaudesta 2012-13 ECHL:ssä ja sen jälkeiset sarjat ovat olleet SHL, KHL ja NLA. Ja sitten löytyy Mestis-tason Mike Vaskivuota ja muuta vastaavaa.

  Näppituntumalla sanoisin ECHL:n olevan kärkipelaajien osalta Mestistä jopa selvästi edellä, mistä esimerkkinä juurikin nuo NHL:ään asti nousseet, siellä pelanneet tai vähintään sinne varatut pelaajat. Toisaalta se ei kerro koko sarjan tasosta mitään. Aivan samaan tapaan kuin AHL-tason pelaajia voi mennä suoraan koviin KHL-jengeihin vaikka nyt Pokan muodossa, ei se tarkoita jokaisen AHL-pelaajan olevan välttämättä edes siedettävää Liiga-tasoa. Mitä rivien välistä olen ollut lukevinani eri pelaajien haastattelua, niin ECHL:ssa pelaa realistisesti NHL-paikasta unelmoivista jätkistä aina harrastelijoihin asti pelaajia. Voi siis hyvinkin olla, että yleinen taso on hyvin pitkälti Mestikseen verrannollinen.
   
 11. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Kyllähän ajan saatossa Mestiksen ainoaksi valtiksi muita ns. toisen tason liigoja vastaan on jäänyt hyvä Suomalainen pelaaja tuotanto. Liigan ja osittain liiton päätökset ovat ajaneet Mestiksestä "isot" rahat pois. Kaikki toisen tason liigat Euroopassa ja jopa Amerikan alueelliset sarjatkin pystyvät maksamaan enenmän pelaajille palkkaa kuin Mestis. Tämä johtaa siihen että esimerkiksi Del2 tai Swiss Leaguen joukkueet pystyvät palkkaamaan kelpo tason ulkomaalais vahvistuksia joukkueisiinsa. Tämän lisäksi joukkueiden palaajat pystyjät enenevissä määrin keskittymään itse kiekkoon, kun Mestiksessä suurin osa pelaajista joko opiskelee täyspäiväisesti tai käy päivä töissä pelaamisen ohella.

  Tasollisesti Mestis luultavasti vielä kamppailee kyseisten liigojen mukana ainakin vielä tällä hetkellä, koska esimerkiksi Saksalainen pelaajatuotanto ei ole vielä tarpeeksi laadukasta Suomalaiseen verrattuna. Tähän voi olla muutosta luvassa kun monessa maassa ammattimaista palkkaa maksavia seuroja alkaa löytymään myös toiselta sarja portaalta.
   
 12. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Yksi tekijä mikä heikentää Mestiksen tasoa takavuosiin verrattuna (ja saattaa nakertaa hieman myös nuorten pelaajienkin kehittymistä), on jatkuvasti vähenevä iäkkäämpien pelaajien määrä. Esimerkiksi Hermeksellä taitaa olla vain yksi yli 25-vuotias pelaaja joukkueessa ja kovin on nuorta materiaali myös muualla. Yli 28-vuotiaita pelaajia on koko sarjassa noin kymmenkunta.

  Ymmärrettävää sinänsä, koska nykymuotoinen Mestis on pelaajien näkökulmasta hieman kärjistettynä ammattimaisuutta vaativa harrastus. Kovin monella ei ole kiinnostusta tai mahdollisuuksia jatkaa pelaamista esim. töiden ja perhe-elämän ohella kymmentä vuotta.

  Eihän ikä sinällään pelaajan tasoa kerro, mutta yleensä joukkueurheilussa olisi hyvä jos joukkueessa olisi eri-ikäisiä pelaajia. Kokeneemmat pystyvät myös olemaan jonkinlaisia mentoreita tai esikuvia. + katsojan näkökulmasta on ihan eri asia seurata sarjaa, jossa ei tartte joka vuosi opetella kaikkien omien ja vastustajan pelaajien nimiä, vaan isompi osa tulisi tutuiksi vuosien varrella.
   
 13. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  On kyllä todella hyvä tiivistys tuossa. Kokeneet pelaajat on pelin suola. Heinolassa hallilla lompsiessani tulin miettineeksi, että ennen kaduilla törmäsi tuttuihin pelaajiin, joiden kanssa pystyi vaihtamaan kuulumiset joukkueesta. Näitä tuttuja ja oman kylän miehiä ei meinaa enää oikein löytyä. Joukkue vaihtuu tätä nykyä melkeinpä kokonaan joka vuosi. Pelaajia ei edes tahdo kaduilla tunnistaa.

  Jos ei Liiga ei aukea, niin kyllä mielestäni voittajalle saatava Continental Cupin paikka olisi kunnon palkinto. Jostain vain kuin saisi voittajajoukkueelle palkintorahaa, jolla rahoittaisi Cupin kustannukset... Niin. Ja olisihan sitä kautta tietty mahdollisuus nousta vaikka CHL-liigaan.
   
 14. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  CHL-paikkaa ei anneta muuta kuin pääsarjajoukkueille.
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jep, ja vaikka oman joukkueen pelaajat vielä tietäisi (ainakin nimeltä), niin vastustajien jengit koostuu vaihtuvista sekalaisista möttösistä ja mättösistä. Kyllä sanoisin, että aikoinaan iso osa katsojista tuli hallille spekuloiden, että mitä se Marko Väkiparta nyt hölmöilee, kiehuuko Timo Willmanin pääkopassa, olisiko mahdollisuus huudella neitiä Timo Nurmbergille tai että onko Patrik Westerback tänään pelipäällä vai sairaslomalla palellutettaeen pallinsa ajettuaan moottorikelkalla munasillaan.

  En väitä, etteikö Mestiksestä löytyisi väriä myös nykyään. Mutta tuttuja pelaajia ja hyviä tarinoita on koko ajan vähemmän. En ole käynyt nyt muutamaan vuoteen katsomassa yhtään Mestis-matsia, vaikka aikoinaan tuli käytyä Heinolassa, Vantaalla, Mikkelissä ja Kotkassa muulloinkin kuin silloin, kun oli KooKoon vieraspeli kyseessä. Tuote sinällään voi olla viihdearvoltaan ihan yhtä hyvä kuin mitä se ennen oli, mutta houkutusarvoa ei ole samalla lailla.

  Ne harvat konkarit (Jussi Nättinen, Jarno Lippojoki, Esa Lehikoinen jne) ovat hyviä pelaajia, mutta kuitenkin aika geneeristä massaa, joita ei ole tarpeen lähteä varta vasten katsomaan. En ole kaukaloväkivallan ystäviä, mutta oikeastaan pakko toivoa, että Matt Nickerson löytäisi jotain tulisieluisia vastapareja. Ehkä sitten sitä kautta saataisiin jotain pöhinää ja jännitteitä aikaiseksi.

  Ja vähän sama juttu on joukkueidenkin kanssa. Esimerkiksi Sportin ja Jukureiden tai KooKoon välillä oli aina sellainen tietty jännitysmomentti, että uskoisin noiden matsien kiinnostaneen myös muiden Mestis-seurojen kannattajia. Samaten Hermes-Sport -paikallismatsit olivat mielenkiintoisia, jostain syystä myös KooKoon ja Hermeksen väliset matsit olivat hyvin usein varsin värikkäitä. Voin toki olla pudonnut kehityksen kelkasta, mutta sellainen fiilis on, että esimerkiksi Jokipojat-SaPKo -kamppailu ei herätä mitään erityistä kiinnostusta satunnaisessa Kiekko-Vantaan fanissa tai kummassakaan LeKin kannattajista.
   
 16. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Mikset? Se on nimittäin totuus. Mestis ei varmasti ole maailman kovin kakkosliiga, mutta aika varmasti maailman tylsin kakkosliiga se on.
   
 17. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Voi olla. En väitä, koska en ole riittävän perillä asiasta. Mutta harmi, jos näin on myös ns. sisäpiiriläisten mielestä.
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Vähän turhan katkeraa puhetta. Ei ole mitään Micke-Max Åsteneja, mutta ei tää nyt tylsinkään ole.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mestis ei ole lähelläkään maailman kovinta kakkosliigaa, mutta....seuraan aika intensiivisesti Mestistä,KHL:ää ja NHL:ää sekä vuosittain vähenevissä määrissä Liigaa, joskin sitäkin +30 ottelua + playoffit.
  Tältä pohjalta voin sanoa että Mestis hakkaa viihdyttävyydessä Liigan 100-0. Liiga ei olekaan kakkosliiga ja kun aika vähän muita 2. sarjoja katson niin vaikea ottaa muuten kantaa, mutta Mestis ei ainakaan ole tylsä sarja. Vauhdikas, hyökkäysvoittoinen suunnanmuutospeli ei ole tylsää. Pelityyliltään noita edellämainittuja sarjoja lähinnä NHL:ää vaikka taitotaso ja kaikki muukin on tietysti valovuoden verran perässä.
   
 20. tjj67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Liverpool
  Mestis on nykyään farmisarja, harmi!
  Junnuja ja jäähdyttelijöitä, toki helmiäkin löytyy joskus?

  En väitä toki, mielenkiintoisia pelejä on Mestiksessäkin!
  No Nickersson ensi kaudella tai ehkä joku muu?

  Liigakin on harmaata massaa? Ikävä on Ruutua, Karaa yms. väriläiskiä!
  Kansa kaipaa edelleen sirkushuveja!
  "Tansseja", kunnon puhtaita taklauksia, hienoja maaleja ja reilusti tunnetta!

  Eikä se meidän taso edes riitä näin moneen liigaseuraan?
   
 21. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  Onhan mestiksen tila tätä nykyä tietty huolestuttava. Voisi kuitenkin huomioida sen, että arvostelu on ikäänkuin potkisi puolustuskyvytöntä, maassa makaavaa ihmistä. Mestis on liigan päätösten armoilla, eikä ole varsinaisesti itse aiheuttanut tilaansa. On myös helppo aistia, kuinka tietyntyyppisen persoonallisuuden (jotka pitävät omaa mieltään/egoaan kasassa muihin tahoihin kohdistuvien negaatioiden kautta) omaavat "fanit" pääsevät pätemään sinänsä huolestuutavan tilanteen kautta..
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Omasta mielestäni Mestiksessä iso mielenkiinnon aihe on seurata tulevaisuuden pelaajia. Mitäpä siellä nyt on viime vuosina käynyt joku P.Laine LeKissä ja J.Puljujärvi Hokissa jne.

  Näistäkin pelaajista tiesi ennen "läpimurtoa" Mestiksen seuraajat enemmän kuin random liigafanit. Tarkoitan nimenomaan random liigafaneja en teitä ketkä olette lätkästä laajasti kiinnostuneita ja esimerkiksi jo junnusarjoissa tutustuneet noihin esimerkkimiehiin.

  Joka vuosi sarjassa pelaa mielenkiintoisia yksittäisiä pelaajia ja niitä jaksaa lähteä aina katsomaan.
   
 23. diletantti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, JyP, KalPa, SaiPa
  Jos pelistä puhutaan, Mestis on kaikkea muuta kuin tylsä sarja. Se on nykyaikaista kiekkoa. Jotkut vanhan liiton yksilöt - tosin iältään luullakseni minua paljon nuoremmat - näyttävät kaipailevan jotakin aivan muuta touhuilua ja kutsuvat itseään kansaksi.

  Asun liigahallin vieressä, mutta eksyn hallille aika harvoin.

  Sen sijaan seuraan säännöllisesti Mestiksen kärkijoukkueiden pelejä Fanseatista - tai siis tästä lähin Elisaviihteeltä - ja mahdollisuuksien mukaan myös halleilla. Nuorten, nopeiden, urheilullisten, kentällä ja uralla ylöspäin pyrkivien miesten iloista ja raikasta menoa ajan hengessä.

  Myös haukotuttavia taka-askeleita Mestiksessä yhä otetaan. Olkoon Nickersonin pestaaminen esimerkkinä siitä. Lohtuna niille hc-yksilöille, jotka kutsuvat itseään kansaksi.

  Sitten ovat ne Mestiksen todelliset ja isot ongelmat. Ne palautuvat farmiutumiseen, Liigan sulkeutumiseen ja talouden ja yhteiskunnan alueelliseen keskittymiseen. Useimmat Mestis-kaupungit elävät kasvukeskusten varjossa.

  Tavoitteena tulee kuitenkin olla itsenäiset Mestis-seurat, joilla on oma identiteetti, osana paikkakunnan identiteettiä, eikö niin?

  Supistuvien resurssien paikkakunnilla ongelmia vastaan voi taistella vain avautumalla ulospäin muuhun yhteiskuntaan, yhteistyöllä muiden elämänalueiden kanssa. Mutta sehän vaatisi toimihenkilöiltä aitoa kiinnostusta myös niihin muihin elämänalueisiin kuin jääkiekkoon. Oman mukavuusalueen raja pitäisi ylittää.

  Helppoa se ei kaikille ole, mutta vanhassa pitäytyminen tuo vain paisuvia kassavajeita ja lisää farmeja.
   
 24. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Nickerson oli Tuton eilisen pelin harvoja valopilkkuja vastoin omiakin odotuksia ja paransi peliä erä erältä. Iso vahvistus eilisen perusteella. Eipä olisi Tuton laihaksi lohduksi jäänyttä tasoitusmaalia syntynyt ilman Nickersonin melko yllättävää nousua omasta päästä kiekolla, joka johti maaliin. Niin ja mieheltä ei koko pelin aikana yhtään kiekon menetystä tai harhasyöttöä.
   
 25. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Noistakin Laine oli melkoinen rivimies puolen kauden visiitillään LeKissä ja Puljujärven ura Mestiksessä kesti 15 matsia. Mitään ottamatta pois noilta pelaajilta, Puljujärveä näki enemmän Liigassa kuin Mestiksessä tuolla kaudella ja Laineessa ei paljoa nähtävää ollut. Ellei omassa joukkueessa pelannut, niin ei noista keskimääräinen Mestistä seuraava sen kummemmin irti saanut mitään. Ahkerasti Mestistä seuraava toki oli kärryillä, mutta mielestäni tuo ei eroa randomista liigafanista erityisemmin mitä tulee random mestisfanin saamaan "etuun" pelaajien näkemisestä.

  Jos puhutaan ikäluokkiensa aivan kärkiyksilöistä, niin noilla kokemus Mestiksestä jää yleensä verrattain lyhyeksi. Otin tuossa esille viime vuosien draftin ykköskierroksen suomalaisvaraukset, ja Mestistä näyttäisivät pelanneen seuraavasti:
  2018:
  Jesperi Kotkaniemi 0
  Rasmus Kupari 5
  2017:
  Miro Heiskanen 0
  Juuso Välimäki 0
  Urho Vaakanainen 3
  Kristian Vesalainen 0
  Henri Jokiharju 0
  Eeli Tolvanen 0
  2016:
  Patrik Laine 36
  Jesse Puljujärvi 15
  Olli Juolevi 0
  Henrik Borgström 0
  2015:
  Mikko Rantanen 0
  2014:
  Julius Honka 0
  Kasperi Kapanen 0
  2013:
  Aleksander Barkov 0
  Rasmus Ristolainen 0
  2012:
  Teuvo Teräväinen 4
  Olli Määttä 25
  2011:
  Joel Armia 4
  2010:
  Mikael Granlund 7

  Kuten tuosta näkee, niin aivan hirmuisen paljon ei niiden ikäluokkansa kärkiyksilöiden takia tarvitse hallille raahautua tai kotona sohvaa pehmeäksi taputella. Toki jos otantaan otettaisiin myös toisen kierroksen nimet, niin vähän lista kasvaisi.