Mestiksen voimasuhteet 2021–2022

  • 50 326
  • 242

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Minä taas näkisin että Mestis on alkavalla kaudella tasokkaampi kuin mitä muutamaan vuoteen (= sitten Jukureiden) on ollut enkä usko että Liiga olisi vastaavalla tavalla viimekautista parempi. Eli kuilu on nyt viimekautista pienempi. Valtava se kuilu toki siltikin on. Mestiksen häntäpäässä pelataan tällä kaudella kuitenkin niin kovilla panoksialla että joukkueet ovat panostaneet ja varmasti myös muutamia paniikkiratkaisuja tullaan kauden aikana näkemään kun joku seura alkaa jumittumaan sinne karsintaviivan alle. Se, että 2-4 joukketta tulee varmuudella tippumaan sarjasta on todella kova juttu. Ei tule heti mieleen toista tapausta missä pudotetaan sarjasta kaksi joukkuetta kerralla ilman että ketään nousee tilalle. Tässä tapauksessahan karsinnoissa voi vielä alemman sarjan joukkeet tiputtaa kaksi lisää. (Käytännössä se kuitenkin on epätodennäköistä koska myös Mestiksen ja Suomi-Sarjan välissä on suuri kuilu) Itse olisin jakanut tuon Mestiksen joukkuemäärän pudotuksen kahdelle vuodelle. Yksi joukkue per vuosi.
Uskon myös, että Mestis on tällä kaudella kovempi sarja, kuin viime kaudella. Uskon myös, että sarja tulee olemaan ensi kaudella vielä kovempi kuin nyt. Johtuen puhtaasti siitä, että 14 joukkueen "mestis-tasoiset" pelaajat jakaantuvat 12:a joukkueeseen.

Samalla pitää kuitenkin todeta, että Mestiksen tämän kauden paras joukkue jäisi Liigassa viimeiseksi ja vielä aika selvällä erolla. Yksittäisen pelaajan yksittäistä ominaisuutta vertailemalla ero ei välttämättä ole hirveän suuri, mutta kun palikat kasataan yhteen ja jokaisella osa-alueella Liigajoukkueilla on pieni etu, on ero kokonaisuudessaan huomattava.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Jos mietitään historian kautta tulevaa Mestis kautta, niin yleensä hyvät on hyviä ja huonot huonoja. Hyvistä joukkueista on helppo romahtaa huonoksi, mutta taas huonosta on isompi työ tehdä hyvää joukkuetta. Eli kärjessä K-espoo, Ketterä, IPK. Keskikastissa Sapko, KOOVEE, Jokp, Tuto, Hermes ja Keupa. Hänpään porukoita K-Vantaa, Peliitat, Hokki, Roki ja FPS. Yksi tai kaski porukkaa voi heilahtaa suuntaan jos toiseen, mutta eiköhän perusrakenne ole tämä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sitä muistuttelivat, että voimasuhteethan aina vaihtelee sen mukaan, miten kukin joukkue tekee kauden mittaan pelaajahankintoja, tuleeko lainoja tai vastaavasti hyppääkö pelaajia Mestiksestä Liigan puolelle.

Tämä on tärkeä huomio. Kaikki nämä voimasuhdearviot on tämän hetken tilanteiden mukaan, eli kuvaavat lähinnä sitä, mistä asetelmista lähdetään kauteen. Kauden aikana tulee tapahtumaan paljon muutoksia, jotka muuttavat sitten asetelmia.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Jokerit
Oma ranking alkavaan kauteen:

1. K-Espoo
2. Ketterä
3. K-Vantaa
4. Hermes
5. TUTO
6. IPK
7. JoKP
8. SaPKo
9. KeuPa HT
10. RoKi
11. FPS
12. Hokki
13. Peliitat
14. Koovee
 

Rönkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kups, Savo volley
Heitetään oma veikkaus runkosarja sijoituksista:

1. K- Espoo, Suurimmat suosikit mestariksi
2. Ketterä, Suurimmat suosikit mestariksi
3. IPK, Haastaja jos saa vielä vahvistuksia hyökkäykseen, puolustus tiiviimpi kuin viime kaudella
4. JoKP, Vahva joukkue joka haastoi Ketterän tosissaan Suomen Cupissa
5. Hermes Puuttuuko maalin tekijöitä? joilla mahdollistetaan viime vuotinen yllätys
6. Sapko, Hyvin maalintekijöitä
7. Keupa, Hyökkäjät ja maalivahti
8. Tuto, ei riitä pari maalintekijää
9. Hokki Räsänen
10. Koovee, Valmentaja nostaa näinkin ylös
11. Roki, Velho nostaa pois häntäpään sijoilta
12. Peliitat, ei riitä
13. K- Vantaa, puolustus ja muutenkaan ei riitä parempaan
14. Fps ?
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Laitetaanpas veikkaus pöytään:
1. Ketterä
2. Kiekko Espoo
3. Ipk
4. JoKP
5. Hermes
6. Hokki
7. Keupa
8. Kiekko Vantaa
9. Tuto
10. Fps
11. Koovee
12. Sapko
13. Roki
14. Peliitat
 

Lokkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Heitetääs omakin lusikka soppaan, kun vielä ehtii:

1. Ketterä
2. K-Espoo
3. Hermes
4. JoKP
5. KeuPa
6. RoKi
7. TuTo
8. IPK
9. K-Vantaa
10. KOOVEE
11. Hokki
12. Peliitat
13. SaPKo
14. FPS
 

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Kärpät, Minnesota Wild
Näkisin että top 7 erottuu lopuista jopa melko selvästi, mutta näinhän se tulee menemään.

1. K-Espoo
2. Ketterä
3. IPK
4. JoKP
5. TuTo
6. Hermes
7. K-Vantaa
8. KeuPa
9. RoKi
10. SaPKo
11. Hokki
12. FPS
13. Peliitat
14. KOOVEE

Mitenhän lainapelaajasäännöt menee tällä kaudella? Nähdäänkö jossain kohtaa kautta esim. Peliitoissa ja KOOVEESSA hyviä liigapelaajia karsintojen välttämiseksi?
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tein SaPKon osalta pienen ynnäyksen. Selvistä arvauksista joissa on joku sijoitus niin taisin olla ainoa veikkaaaja jonka suosikkijoukkueissa on SaPKo.
Oma arvio oli 7. muiden keskiarvo 7,85 ja veikkaukset heitti välillä 3.-13.

Otin KeuPan viereen kun monessa
KeuPan kannatusporukoista oli yksi lottorivi ja arvio 7. muiden keskiarvo 9,86 ja veikkaukset välillä 5-14
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Virallinen lista on tässä arvioineen. Sorry vaan mutta näyttää siltä, ettei ole ihan älyttömästi napannut listan tekijää tämän jutun teko. Ihan kuin aamun palaverissa olisi vedetty kummelityyliin pitkää tikkua siitä kenelle lankeaa jutun teko Nordiksen illan ottelusta ja kenelle tämän listan teko päätyy...
Se on ammatti taitoa vetää mutkat suoriks.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
SaPKolla hyökkäys jotakuinkin on riittävä, puolustuksessa on kysymysmerkkejä ja maalivahtitilanne on huolestuttava. Randelin kyllä kykenee pitämään joukkuetta pystyssä mutta entäs kun käsky käy Jukureihin tai mies loukkaantuu. Siinä tapauksessa SaPKo on kauniisti savolaisittain sanottuna KUSESSA. Pakistoon vahvistus ja yksi vähintäänkin hyvä moke lisää ja SaPKo pelaa maksimissaan runkosarjan sijoista 5-8 Jos sitten katsellaan muuten tätä kautta niin kyllähän tuolta suoraansanottuna erottuu K-Espoo, Ketterä ja JoKP... Siitä eteenpäin tasaista massaa eikä jumbojakaan osaa arvailla kun ihan laadukasta poppoota on sielläkin...Vängätään nyt joku rivi eli:

1. K-Espoo
2. Ketterä
3. JoKP
4. IPK
5. Hermes
6. K-Vantaa
7. TuTo
8. SaPKo (jos saa mainitsemani vahvistukset)
9. KeuPa
10. Hokki
11. RoKi
12.Peliitat
13. FPS
14. KOOVEE

Ja se on taas ihme jos yksi edes menee oikein.

Edit: Laitetaan nyt K-vantaa ja FPS mukaan niin näyttää oikeammalta
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Virallinen lista on tässä arvioineen. Sorry vaan mutta näyttää siltä, ettei ole ihan älyttömästi napannut listan tekijää tämän jutun teko. Ihan kuin aamun palaverissa olisi vedetty kummelityyliin pitkää tikkua siitä kenelle lankeaa jutun teko Nordiksen illan ottelusta ja kenelle tämän listan teko päätyy...

Nauroin ite samaa, oli aika persvaonhajunen valmentaja arvuuttelu Sasha Huttuselta, meleko lapanen toimittaja.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Virallinen lista on tässä arvioineen. Sorry vaan mutta näyttää siltä, ettei ole ihan älyttömästi napannut listan tekijää tämän jutun teko.
Ihan kokonaiset lauseet kuitenkin saatu tuotettua jokaisen joukkueen kohdalta. Huttunen on yleensä pystynyt parempaan. Esimerkiksi monet twiitit ovat tätä pidempiä..
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Voi pyhä sylvi, olipahan todellakin kattava ennakko? Valitettavasti Iltasanomien ennakko kertoo omalta osaltaan, missä asemassa ja mitä arvostusta Mestis nauttii isossa kuvassa valtakunnallisissa medioissa ja urheilutoimittajien keskuudessa. Paikalliset mediat ja toimittajat ovat luonnollisestikin eri asia. Huttunen on ihan hyvä toimittaja, tietää kiekosta ja osaa tehdä hyviäkin juttuja, jos vain haluaa ja kiinnostaa. Mestis tai jokin Mestis-seura ylittää valtakunnallisen uutiskynnyksen lähinnä (pois lukien kiekkosivustot, niissä on muutenkin juttua Mestiksestä), jos joku seura tekee todella kovan tähtihankinnan tai joku seura on talousvaikeuksissa ja konkurssiuhan alla tai törtteilee jotain. Harmi homma, mutta tämä huono näkyvyys valtakunnallisesti ei ole kuitenkaan Mestis-seurojen vika.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jatkoaika on kyllä sitten puolestaan tuutannutkin sen verran reilusti tavaraa julki, että menee viikoloppuun ennen kuin on saanut kaikki luetuksi.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jatkoaika on kyllä sitten puolestaan tuutannutkin sen verran reilusti tavaraa julki, että menee viikoloppuun ennen kuin on saanut kaikki luetuksi.

Täytyy kyllä vaikka tätä kautta antaa kiitosta jatkoajalle ja kirjoittajille. Ihan mahtavaa, että näinkin "unohdetusta" sarjasta saadaan näin paljon juttua tehtyä. Aikaisempina vuosina on saanut lähinnä lukea palstatoveri @Everton tekemiä pääosin tilastollisia, mutta hyvin kuitenkin suuntaa antavia arviointeja joukkueiden vahvuuksista ja heikkouksista. Ihanaa, että löytyy vielä ihmisiä, jotka vapaaehtoisesti jaksaa nähdä vaivaa näihin.
 

Knap

Jäsen
Kärkikori
1. K-Espoo - ylivoimainen materiaali, pelikin näyttänyt jo ihan ok. Tiukoissa paikoissa valmennuksen päänuppi kysymysmerkki.
2. Ketterä - materiaali kärkeä, stabiili valmennus ja ns. voittamisen kulttuuri
Kärjen haastajat
3. JoKP - tasainen materiaali ja pari loistonimeä, hyvä valmennus, etenkin ulkomaalaiset tulevat breikkaamaan isosti
4. IPK - materiaali (oletettavilla) lainoilla kärkeä (alkukausi vähän ohuella), valmennus todistanut itsensä, maalivahtipeli kuitenkin kysymysmerkki, ehkä joitain farssin aineksia myös olemassa
Pudotuspelit lähes varmat
5. K-Vantaa - tulivoima hyökkäyksessä älytön, mv-peli kunnossa, mutta entä viisikko edessä? pvlm Mika Niskanen on isoin kysymysmerkki, tässä myös isot farssin ainekset (lue: pari edeltävää kautta)
6. Hermes - todella paljon vahvistunut kokoonpano, valmennus Mestiksen kärkeä
7. TUTO - rosteri kova ja tuskin hirveästi vaihtuvuuttta, maalivahtipeli ja valmennus isoja kysymysmerkkejä
8. KeuPa - materiaali tylsä, mutta kohtuu varma, Westerlund saa kyllä KeuPan pudareihin
Mitä vain voi tapahtua
9. KOOVEE - parhaimmillaan loistava materiaali - huonoimmillaan tosi ohut, valmennus ehkä arvoitus mutta luotan Viitakoskeen
10. RoKi - materiaali toimiva, vaikka nimilista ei-niin-tunnettu. Lehtonen hyvä koutsi, RoKilla vara tehdä hankintoja
11. Peliitat - yllättävän kova joukkue, lainoista ja Hyvösestä riippuen taivas tai helvetti, luultavasti jälkimäinen
12. SaPKo - joukkue materiaaliltaan pudotuspelitasoa, mutta päävalmentaja ja viime kevään ilmapiiri jätti itselle kysymyksiä
13. FPS - tsemppilätkä höystettynä muutamalla tähtipelaajalla, materiaali muuten ohut, haluaisin uskoa pudotuspeleihin
14. Hokki - heikoin materiaali ilman suurta tähtiloistoa, valmennus kokenut ja hyvä, mutta ilman loistohankintoja vaikea nähdä pudotuspeleissä
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin kuin jo puhuttiinkin, niin voimasuhteet muuttuu kauden aikana. Jo nyt on muutoksia kokoonpanoissa:

* Ketterältä lainamies Piipponen SaiPassa, eikä lainapakki Istalakaan ole ainakaan kokoonpanossa. Sen sijaan Sedlak, Kautiainen ja Karjalainen ovat mukana.
* Hermekseltä sivussa ykkösvahdiksi kaavailtu Rasmus Korhonen
* Peliitoille putkahti lainoja Lahdesta, kuten olettaa saattoikin. Mukana hyökkäyksessä tänään Konsta Hirvonen, Alexander Forslund ja ehkä kovimpana nimenä Niklas Nordgren. Maalilla lainana Oskari Parviainen.
* KooVeella kanssa odotetusti täydennetty kokoonpano, tosin ei ainakaan vielä kuin parilla pelaajalla: Joona Korhonen Ilveksen A-junnuista ja Juuso Walli Ässistä.
* IPK täräytti tänään leveyttä porukkaan, kun mukaan tuli kentällisen verran pelaajia. Pari uutta sopimusta ja lisäksi lainanuoria sekä KalPasta että vähän yllättävämmin myös Jukureista. Tosin sairastuvallakin on tungosta.

Mitenkäs nuo lainapelaajasäännöt tällä kaudella menee? Montako saa olla kerrallaan kokoonpanossa?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Laitetaanpas oma arvio muiden joukkoon runkosarjan lopullisesta järjestyksestä. Jokipojat tiputin hieman monia ennakoita alemmas, joten eipähän tule sijoituksesta stressia. Playoffsit ovat sitten kaikille joukkueille oma maailmansa kuten viime keväältä Hermeksen osalta huomattiin.

Kiekko-Espoo
Ketterä
IPK
Hermes
TuTo
JoKP
Kiekko-Vantaa
KeuPa
RoKi
FPS
Peliitat
SaPKo
Hokki
KOOVEE
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Aamulehdessä Viitakoski kertoi Kooveen tavoitteena olevan pudotuspelit. Vahvistuksia on kuulemma vielä tulossa eli kärkihyökkääjä ja puolustaja. Tämän lisäksi Ilves junnut Jani Nyman, Karri Aho ja Jakub Kos tulevat rinkiin kun vaan paranevat. Jos nämä toteutuu, niin leveyttä kokoonpanossa alkaa olla jo sen verran, että tavoitekin on saavutettavissa. Lisäksi ilveksen kakkonen Vadim Zherenko tulee vierailemaan maalilla aika ajoin.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Laitan myös oman arvion runkosarjan sijoituksista
1. Kiekko-Espoo
2. Ketterä
3. TuTo
4. JoKP
5. Kiekko-Vantaa
6. IPK
7. Hermes
8. SaPKo
9. KeuPa
10. Hokki
11. Roki
12. FPS
13. Peliitat
14. KooVee

Hienointa tietysti se, että katsomoon pääsee taas väkeä paikalle ja toivottavasti mahdollisimman pian rajoitukset poistuvat kaikkialta Suomesta. Ja toivottavasti ihmiset myös sitten uskaltaa ja tulee katsomaan myös Mestis-pelejä. Itse voisin laittaa tavoitteen tälle kaudelle niin, että kotikaupunki Vantaan lisäksi tehdä vaikka viikonloppureissun esim Savonlinnaan ja/tai Joensuuhun, kaksi hienoa ja voi sanoa jo perinteistä Mestis-kaupunkia.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Mestiksen pahnan pohjimmaiseksi veikatut Hokki ja Roki pelasivat oman jumbo finaalinsa tuloksella Hokki-RoKi 4-1, muutenkin toivoisin kun näitä otteluita kommentoidaan sarjatasosta riippumatta, niin kertokaa hyvät palstaveljet ottelun lopputulos, kun kaikkia ei ehdi seuraamaan .
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös