Runkosarjassa uudistus sitten onkin lisäaskel sekavuuden suuntaan. Pelataan siis nelinkertainen sarja (44 peliä) + välisarjat (4 peliä) + revanssiviikonloput (4 peliä) + arvotut vastustajat (4 peliä) = 56 peliä. Keväällä jo liputin monen muun tavoin suoraviivaisen viisinkertaisen runkosarjan (55 peliä) puolesta. Olisihan tuo nyt merkittävästi tasapuolisempi urheilullisesti kuin tämä nykyinen sillisalaatti. TUTOlla ja SaPKolla muuten mukavasti välisarjakumppanit ovat myös revanssipeleissä vastassa. Näin siis kohtaavat vaivaiset kahdeksan kertaa runkosarjassa LeKin ja Sportin / Hokin ja Jokipojat.
Runkosarjaa on mielestäni pitkitetty turhan keinotekoisesti, ja näitä välisarja/lisäpelejä tulee turhan paljon. Välisarja/lisäpelit saattavat vääristää sarjataulukkoakin, kun tietyt joukkueet kohtaavat toisensa tuplaten verrattuna muihin. Ainakin revanssiviikonlopun pelit olisi voinut jättää pois, samoin kuin lisäpelitkin.
56 peliä runkosarjassa on ylipäätään melkoinen määrä verrattuna aiempiin kausiin. Kauden kestoa voi toki pidentää eteenpäin, mutta ennemmin olisi voinut vähän harventaa ottelutiheyttä, jotta joukkueet eivät joudu pelaamaan kovia ottelusumia, jolloin pelien taso heikkenee väkisinkin.
Tässä satunnaisesti tammikuulta otetttu TuTon lauantaista lauantaihin -otteluohjelma 11-18.1:
la 11.1. Jokipojat - TuTo
ke 15.1. TuTo - Jyp-Akatemia
pe 17.1. SaPKo - TuTo
la 18.1. Jukurit - TuTo
Viikon pätkän sisällä neljä peliä, joista kolme vieraspeliä ja kaikki vieraspelit varsin kaukana kotoa. Ja muutkin peliviikot näyttävät vastaavanlaisilta. Raskaaksi käy Mestiksen pelaaminen ns. puoliammattilaisille eli käytännössä kaikille muille pelaajille paitsi niille harvoille, jotka pelaavat vain jääkiekkoa. Opiskelijapelaajat ja työssäkäyvät pelaajat (joille ei makseta niin paljon, että he Mestis-kiekolla eläisivät) ovat kovilla, samoin kuin seurojen matkabudjetit. Ihan vertailun vuoksi KHL-seurat pelaavat 54 runkosarjaottelua kauden aikana.
Jos sattuisivat pudotuspelit menemään Mestis-mestarilla tappiin asti, niin parhaimmillaan/pahimmillaan kauden aikana tulisi ensin 56 runkosarjapeliä ja sitten 21 pudotuspeliä eli 77 ottelua. Tuo on valtava määrä. Harkkapelit päälle, niin sitten vedetään jo keskiverron pudotuspeleistä karsiutuvan NHL-joukkueen runkosarjatahtia.
Toki ennen kautta alennuksella ostetulle kausikortille tulee nyt lisäarvoa, kun ottelumäärä lisääntyy, mutta toisaalta se tarkoittaa samalla käytännössä sitä, että käytyjen otteluiden prosentuaalinen määrä tulee vähenemään, koska millään ilveellä sitä ei jaksa tai ehdi käydä kaikissa peleissä, varsinkin kun tietyt joukkueet ovat alvariinsa vastassa. Joskus takavuosina tuli käytyä parhaimmillaan jopa joka kotimatsissa, mutta moinen ei enää millään onnistuisi, eikä tuntuisi edes mielekkäältä.
Tässä kauden runkosarjapelien lukumäärien kehitystä viime kausilta:
2013-2014: 56 ottelua
2012-2013: 48 ottelua
2011-2012: 46 ottelua
2010-2011: 49 ottelua
2009-2010: 45 ottelua
2008-2009: 45 ottelua
2007-2008: 45 ottelua
Viidessä vuodessa 11 matsia lisää runkosarjaan, melkoinen nousu. Toivottavasti matsit ovat loppuun asti mielekkäitä, eikä mikään joukkue heitä hanskoja tiskiin keskellä kautta.