Mestiksen parhaat maalivahdit?

  • 5 743
  • 51

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
En tiedä onko tästä aikaisempia viestiketjuja, poistakaa jos tästä on jo aikaisempi ketju...

Eli ketkä ovat teidän mielestänne Mestiksen parhaat maalivahdit (tällä kaudella)?

Minun henk.koht. top5:
1. Pasi Kuivalainen, Kalpa
2. Marko Härkönen, Sport
3. Carl Grahn, Kiekko-Vantaa
4. Ari Luostarinen, Kalpa
5. Jan Lundell, HC Salamat

Kuivalainen on vielä todella kovassa kunnossa, toki on myönnettävä että tällä kaudella "Baffa" on pari kertaa ollut unessa, mutta muuten ollut aivan loistava. Kalpan kakkosmaalivahti Ari Luostarinen kuuluu myös sarjan parhaimmistoon, mutta Kuivalaisen takana ei tule niin paljon peliaikaa kuin mitä Ari ansaitsisi. Marko Härkönen ja Jan Lundell ovat kokeneita ja varmoja maalivahteja. Jan Lundell on tuonut loistavilla torjunnoillaan monta tärkeää pistettä HC Salamoille. Carl Grahn on todella lupaava maalivahti ja odotukset alkavat täyttyä vähitellen.

Tässä on minun toppi. Eri mieltä saa olla.... :)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport olisi sijoilla 9-12 tällä hetkellä ilman Härköstä. Pieni mies torjui tiukimpina aikoina nuo vähätkin pisteet Sportille yksin. Häkä on siinä mielessä mielenkiintoinen veskari, että on selkeästi parhaimmillaan silloin kuin kuteja tulee. Tämän kauden alussa, kun Sport pelasi todella huonosti Häkällä tarttui kiekot todella kova prosentilla. Aiempina kausina, kun Sport on monesti hallinnut pelejä niin Häkänkin panos on ollut pienempi. Harvat kudit ovat usein uponneet. Itse pidän Härköstä todella kovana veskarina, joka varsinkin play offseihin syttyy mahtavalla tavalla.

Hermeksen Wiikman on ollut minulle suuri yllätys ja nostaisin hänetkin korkealla rankingissä. Lundell on torjunut Härkösen tavoin joukkueelleen paljon pisteitä.
 

Hermez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Pittsburgh Penguins
1. Miika Wiikman, Hermes (tohon ei oo toista vaihtoehtoa.. eikö sen kerro jo maalivahti-tilastotkin??)

2. Vesa Lahtonen, Hermes

3. Pasi Kuivalainen, KalPa

4. Marko Härkönen, Sport

5. Jaakko Suomalainen, KooKoo
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikea arvioida, koska edessä pelaava joukkue vaikuttaa niin paljon. Toinen seikka on, että en ole nähnyt lähellekään kaikkien maalivahtien toimintaa livenä yhtään kertaa saatikka useampaa ottelua.

Tilastojen ja raporttien perusteella sanoisin Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi Miika Wiikmania. Haastaja tulee paikallisvastustaja Sportista eli kokenut Marko Härkönen.

Kalpavahdeista Kuivalainen on tilastollisesti pieni pettymys vaikka toisaalta pelasi esim. Jukureita vastaan alkukaudesta erinomaisesti. Odotin kuitenkin Pasilta maalivahtipörssin ykköspaikkaa.

Jukurivahteihin olen tyytyväinen vaikka he eivät tilastollisesti loista (torjuntaprosentti). Päästettyjen maalien määrä/pelattu 60 min on melko pieni (Vuoriolla pienin koko sarjassa) ja tappiopelejä ei ole kuin 1 molemmilla. Toisaalta kumpikaan ei ole vielä noussut aivan huippitasolle eli "hyvät" otteet ovat osittain johtuneet Jukureiden tiiviistä viisikko pelistä. Arvosanoiksi Vuoriolle 8 ja Strömbergille 7. Siitä saa parantaa kevättä kohti.

Kommenttia Hermezille:

Vesa Lahtonen on pelannut yhden pelin. Voiko sen perusteella olla sarjan toiseksi paras maalivahti?
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tommi Kela
Torjuntaprosentti: 91.65
Otteluita 13 saldolla 7-1-5 (v,tp,t)

En sano, että paras mutta ansaitsisi enemmän huomiota. Tärkeä joukkueelleen, sillä torjunut FPS:n 16:sta pisteestä 15.

Wiikman voisi olla koko kautta ajatellen ykkönen. Jotain Hermeksen maalivahtitilanteesta kertoo se, ettei Wiikmanin asema ykkösvahtina ole mitenkään varma.
 

Homey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Hpk
Kommenttia Hermezille:

Vesa Lahtonen on pelannut yhden pelin. Voiko sen perusteella olla sarjan toiseksi paras maalivahti? [/B][/QUOTE]

Oot aivan oikeassa. Ei Lahtosta voi yhden pelin perusteella arvioida. Mutta kyllä hän on loisto veskari
1:Wiikman
2: Kuivalainen
3: Härkönen
Näistä kolmesta saa valita kuka on paras. Itse en nosta ketään ylemmälle näistä.. yhtä hyviä kaikki
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Minu mielipiteeni asiasta kuuluu näin :

1. Jan Lundell, Salamat

Ehdotonta Mestis-eliittiä, ikä ei paina ja kokoa on riittävästi. Pitänyt Salamat monissa peleissä mukana.

2. Pasi Kuivalainen, KalPa

Voisi sanoa samat asiat kuin Lundellista.

3. Mikael Vuorio, Jukurit

Suht. tasaisesti pelannut ja on ollut mielestäni kakkosmaalivahtia Strömbergiä varmempi.

4. Tommi Kela, FPS

Todella positiivisesti aloittanut kautensa. Minulle ainakin ollut yllätys Ruotsin alasarjojen jälkeen.

5. Jaakko Suomalainen, KooKoo

Varma koppari. KooKoon hyvän puolustuksen takana hyvä pelata.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ennen kauden alkua rankkasin Mestis-vahteja muutamaan lokeroon.

Kaikkein parhaimpaan pääsi vain Kuivalainen.

Kakkoskastiin sijoitin Luostarisen, Härkösen, Danielssonin, Vuorion ja Lundellin.

Ja vielä kolmoskoriin - hyvä Mestis-tason ykkösmolari - pääsi muutama nimi: Suomalainen, Kinnunen ja Lahtonen.


Jos sitten nyt tämän syksyn perusteella katsoo onnistumista, niin pientä säätöä rankkaukseni kaipaa. Lahtosella ei ole vielä kunnon näyttöjä pitkän loukkaantumisen jälkeen, joten jätetään mies pois laskuista.

Kukaan ei ole täysin dominoinut kaukaloa. Niinpä ykköskori jää tyhjäksi. Kakkosesta putoavat puolestaan Danielsson (kauas) ja Vuorio (pykälän alemmas). Kuivalaisen, Luostarisen, Härkösen ja Lundellin seuraan puolestaan nousevat Suomalainen ja Kinnunen. Listan ulkopuolelta tuohon kastiin nouee myös Wiikman. Kolmoskoriin uutena sijoittaisin Tommi Kelan.

Lainamiehet jääköön vaille huomiota.
 

kakes

Jäsen
1.Wiikman
2.Härkönen
3.Suomalainen
Wiikman:Loistava alkukausi,Junnumaajoukkueen ykkösmolari?
Härkönen:Pelastanut haamukopeillaan sportille monta pistettä.
Suomalainen:Paras kokkolassa esiintyneistä maalivahdeista,varmaa peruspeliä.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Oliko otsikko mitä seuraa kannatat?

Mestiksen paras maalivahti mielestäni on:

Timo Kinnunen

Toiseksi listalleni pääsee:

Jaakko Suomalainen

3.Härkösen Marko
4.Miika Wiikman
5.Pasi Kuivalainen (menee joskus todella helppoja sisään)
6.Tommi Kela

Jekeltä todella asiantunteva viesti ;)
 

LiLLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
vähän puolueelliseksi menee, mutta vastataan silti.
Kuivalainen & Luostarinen!
Sitä en sano kumpiko on parempi, kun molemmat on hyviä ja Baffakin on onneksi parantanut otteitaan alkukaudesta, alkaa äijä vertyä. Aapo taas.. No Aapo on ollut jo pidemmän aikaa hyväsä kunnossa.
 

kakes

Jäsen
Jaaha Kalpan kannattajien mielestä mestiksessä on vain 2-3 molkkea.Kyllä tuosta Pappa Kuivalaisen paremmuudesta voi olla aika montaa mieltä.Helppoja menee niinkuin jaska tuossa totesi.
Kalpan hyvä puolustus tekee papasta toki kelpo molarin mutta hei,eihän liigatason molken taakse pitäisi mennä noin paljon maaleja?
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Marko Härkönen olisi muuten tosi hyvä mutta sille menee välillä luvattoman helppoja. Mielestäni yliarvostettu maalivahti.

Mestiksessä on monta hyvää maalivahti joita on turha laittaa paremmuusjärjestykseen koska heidän joukkueensa ovat niin eritasoisia.
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti everon
Marko Härkönen olisi muuten tosi hyvä mutta sille menee välillä luvattoman helppoja. Mielestäni yliarvostettu maalivahti.

Kaikille menee minun mielestäni helppoja joskus.Mitä olen härkösen pelejä nähnyt niin aina on pelannut hyvin.Minun mielestäni taas aliarvostettu pelaaja.Ehdotonta mestiksen maalivahtieliittiä.Pelastanut sportille monta pistettä tällä kaudella.Muutamassa viime pelissä vaan ei ole saanut joukkueelta oikein apuja.Hyvä maalivahti tarvitsee eteensä myös hyvän joukkueen.
 

jeke

Jäsen
Uskallan epäillä, että ne, jotka ovat tällä kaudella KalPan pelejä Kuopiossa nähneet, ovat eri mieltä tuosta seikasta, että Kuivalaiselle menee helppoja maaleja. Vai kuinka?

Aika moni kuopiolainen on todennut ilokseen, että Kuivalaisesta on tullut reissuvuosiensa aikana rutiinitorjuja, jolle ei itse asiassa helppoja maaleja juurikaan mene. Siksi on mielenkiintoista kuulla, että nyt parikin heppua on muilta paikkakunnilta todennut, että Pasille menisi helppoja.

Silloin, kun Kuivalainen pelasi KalPan riveissä SM-liigaa, hänelle silloin tällöin livahti muutama helppo maali silloin tällöin. Nyt ainakin niissä KalPan kauden kahdeksassa kotipelissä, jotka itse olen nähnyt, ei helppoja ole mennyt.

Yksi, joka puhuu Kuivalaiselle menevistä helpoista maaleista, on Jaska85. Hän kehui olleensa Kuopiossa katsomassa ottelua KalPa-Sport. Tuossa ottelussa Sport väsäsi kaksi osumaa, jotka olivat kyllä kaikkea muuta kuin helposti Kuivalaisen taakse upotettuja (tykitys yläkulmaan ja tilanne, jossa maalivahti pelattiin ulos). Tuon ottelun pöytäkirjasta voin helposti kännykkäni avulla laskea, että Kuivalaisen torjuntaprosentti oli 93.1 ja Härkösen 76,9.

Ei se tietysti mahdotonta ole, että Pasille menee helppoja vierasmatseissa, niin kuin pojat väittävät. Raporteissa tai radiossa näistä maaleista ei tosin ole puhuttu.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti jeke

Ei se tietysti mahdotonta ole, että Pasille menee helppoja vierasmatseissa, niin kuin pojat väittävät. Raporteissa tai radiossa näistä maaleista ei tosin ole puhuttu.

Kyllä ainakin Pasin pelatessa Lahdessa silloin tällöin livahteli luvattoman helppoja vetoja sisään. Parhaimmillaan Paffa on silloin, kun kuteja tulee tasaisesti läpi ottelun.
 

Rocco

Jäsen
Härkösen ongelma on se että mies on pieni, ei ole edes 180 sulka päässä. Pienelle maalivahdille joskus menee "helppoja" maaleja kun ei vaan yksinkertaisesti kroppa pysty peittämään lähellekään niin paljon kuin muilla. Kun Häkä näkee kiekon niin hän lähes poikkeuksetta sen torjuu. Ne jotka näkivät Häkän torjuntoja viime kaudenkin playoffseissa niin tietää mihin kaveri pystyy.

Mies on pieni, teot ovat suuret.

Alkukaudesta kun pakkeja oli ehjänä parhaimmillaan vain yksi, pelikykyisisä kolme, Härkönen oli Sportin puolustus.

Itse ainakin rankkaan Härkösen top-5 maalivahdiksi Mestiksessä koska tahansa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Rocco
Härkösen ongelma on se että mies on pieni, ei ole edes 180 sulka päässä...Ne jotka näkivät Häkän torjuntoja viime kaudenkin playoffseissa niin tietää mihin kaveri pystyy.

Tuo playoff-viittaus oli hyvä, koska juuri tiukoissa paikoissa Härkönen vaikuttaisi olevan parhaimmillaan. Epätasaisuus vaivaa jonkin verran ja välillä tulee ihan surkeita pelejä. Pienikokoisena Härkönen tekee näyttäviä torjuntoja.

jekelle sen verran, että ainakin viime keväällä Kuivalainen imaisi tosi helppoja. Keväällä nähdään, kestääkö Pasin pää mestiksen playoffit.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti jeke
Yksi, joka puhuu Kuivalaiselle menevistä helpoista maaleista, on Jaska85. Hän kehui olleensa Kuopiossa katsomassa ottelua KalPa-Sport.
Ei millään pahalla, mutta kyllä sinäkin olet yksi.. En ole kehunut asialla mitenkään. Eihän kukaan voi kehua sillä, että on käynyt joskus Kuopiossa. Sehän oli häpeä.

Vaasassa Kuivalainen saa ottaa kontolleen 2 maalia joista varsinkin toinen oli sen tason imaisu, että jätkän on ollut pakko olla kesällä Husqvarnan tehtaalla Ruotsissa treenaamassa. Teemu Kuusisto ampui miinuskulmasta kiekon maalille, mutta jotenkin Kuivalainen sai sen tupeksittua omaan maaliin. Sm-liigassa Kuivalainen oli ainakin viime kaudella erittäin tunnettu näistä helpoista maaleista sekä Pelicansin, että Tapparan maalinsuulla. Itse ainakin muistan elävästi pari Hockey-nightistä näytettyä raapaisua.

Kokkolassahan Kuivalainen piti käytännössä yksin KalPaa pystyssä pari viikkoa sitten.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Top 5 Mestis veskarit:


1. Wiikman

2. Kuivalainen

3. Suomalainen

4. Härkönen

5. Lahtonen
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
On kyllä Kuivalaisesta sanottava minunkin se, että vaikka mies on hyvä maalivahti ja torjuu KalPalle varmasti monta pistettä, välillä kiekko pomppii pahasti.

Tuossa syksyisessä Savon derbyssä KalPan pakit pelastivat pari Kuivalaisen lipsautusta, vastaavasti Paffa itse torjui useita huippupaikkoja. Näemmä pari kertaa on kiekko saatu maaliinkin asti. Sama Pasi se on edelleen, niin hyvässä kuin pahassa.

Pitää kai sortua sitten tähän top5-listaan.

1. Marko Härkönen
2. Miika Wiikman
3. Pasi Kuivalainen
4. Tommi Kela
5. Jaakko Suomalainen
 

LiLLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti kakes
Jaaha Kalpan kannattajien mielestä mestiksessä on vain 2-3 molkkea.

Mähän sanoin, että mun mielipide on puolueellinen!!

Mutta sitten tosta Baffasta... Kai kaikille joskus menee helppoja.. vai? Ja niinku jo aikasemmin totesin, niin Baffa on vertyny sitten alkukauden ja pelit alkanu kulkemaan paremmin. Alkukaudesta luotin KalPan maalilla enemmän Aapoon ku Baffaan, nyt en enää tiedä, menee aika tasan.

Ja jotta en olisi niin puolueellinen niin sanotaan tänne vielä kolmaskin maalivahti, joka ansaitsee paikkansa Mestiksen Top listalla.. Se on ehdottomasti Marko Härkönen, äijä on välistä sellanen muuri, että aivan uskomatonta!
 

kakes

Jäsen
Viestin lähetti LiLLu




Ja jotta en olisi niin puolueellinen niin sanotaan tänne vielä kolmaskin maalivahti, joka ansaitsee paikkansa Mestiksen Top listalla.. Se on ehdottomasti Marko Härkönen, äijä on välistä sellanen muuri, että aivan uskomatonta!

Eikö vieläkään Wiikman kelpaa?Pörssin kärjessä ja kaikki.Tosi "muuri"...;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös