Mestiksen karsintasarja

  • 17 801
  • 192

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Avataanpas tällainen ketju.

Heti ensialuksi voisivat Suomi-sarjan pudotuspelijoukkueitten kannattajat ilmoitella mistä nettisanomalehdistä voi lukea joukkueitten edesottamisista ja peleistä.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Kotkafanilta tiedustelisin,että pelaavatko Laaksonen ja Torkki UJK:n riveissä karsinnassa?
Muistaakseni miesten piti juuri karsintaan keskittyä.Runkosarjan lopussa eivät ainakaan Järvenpässä esiintyneet.
 
Mika "laku" Laaskonen pelasi jo pari peliä runkosarjan lopussa, mies pelasi ilmeisesti kohtalaisen hyvin ja pääsi Jukureita vastaan jo maalienkin makuun. Laku tuo varmasti ainakin itseluottamusta pukukoppiin... Jari Torkin tilanne on epävarma, pari viikkoa sitten hän totesi, että käsi on yhä kipeänä, eikä ole varma pelaako karsinnoissa.

Ylen teksti-tv:n sivulta 243 muuten löytyy myös Suomi-Sarjan sarjataulukot ja tulevat ottelut.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jokipojat ainakin tuntuu aloittaneen hyvin K-Oulua vastaa, 10 ajassa 3.11 ja joensuulaisten maalissa seisoo ukilaislle hyvinkin tuttu mies, Pekka Mäkitalo.

Lakaisija tuolla jo aiemmin vastasikin kysymykseen Torkista ja Laaksosesta, minulle ei ole siihen mitänn lisättävää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Juu, eilisen perusteella karsintanelikko näyttäisi aika selvältä; siinä määrin selkein luvuin Jokipojat, Salamat, SaPKo ja Diskos pelinsä klaarasivat. Mutta viikonloppunahan tuo nähdään..
 
Karsinnoissa on nyt siis ne joukkueet, joita sinne veikkailtiinkin. Tosin Diskoksella ja Jokipojilla karsintoihin pääsy otti yllättävän tiukille...

Minä toivon koko sydämestäni, että HC Salamat ei pääse mestikseen. Jo joku sinne saisi nousta, niin se olisi Jokipojat.

Tsemppiä UJK:lle!
 

Warre

Jäsen
Minullekkin kävisi Lakaisijan ehdoittama pari karsintasarjan kahdeksi parhaaksi... :)

Karsintasarjan ohjelma on kylläkin aika tiukka(18 pv aikana 10 peliä)verrattuna runkosarjan(ainankin Suomisarjan, jossa pelailtiin lähinnä viikonloppuisin) vastaavaan. Tietysti Playoffit ovat luku sinänsä ja ottelumäärä on kaikille sama, mutta mitenköhän on eri joukkueiden peruskunnon laita? Entä onko pelimiehiä varaa laittaa neljään kentälliseen, vai peluutetaanko vain kolmea?
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Niinpä.. mielenkiintoista nähdä kestävätkö Suomi-sarjan joukkueet kuntonsa puolesta mestisjoukkueita vastaan.
KJT on ainakin vauhdiltaan ja kunnoltaan ylivertainen muihin joukkuesiin verrattuna mutta sen jälkeen on luultavasti aika tasaista.
Suomi-sarjajoukkueiden alkukarsinnassa näytti olevan melkoiset avoimienovien päivät myös jatkoon päässeiden joukkueiden osalta vaikka näissä peleissä pitäisi juuri puolustuksen olla tiivimpää kuin yleensä.. tässä mielessä pitää joukkueiden kyllä tehdä vielä töitä jos aikovat tosissaan haastaa KJT:n ja UJK:n jotka ovat kummatkin nostaneet profiiliaan mestiksen loppusuoralla.
Keskiviikkona on mielenkiintoinen avausottelu KJT -Salamat joss toivottavasti on tupa täynnä jännäämässä.. tämä ottelu näyttää pitkälti suuntaa kuinka homma lähtee KJT:n osalta kulkemaan
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Itse en ole Suomi-sarjan matseja tällä kaudella nähnyt, mutta en oikein jaksa uskoa että kumpikaan UJK tai KJT menettäisi sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

Niinkuin UJK-Jukureiden välinen viimeinen kohtaaminen osoitti niin Uki oli kuin uudesti syntynyt joukkue verrattaessa aikaisempaan.
KJT on taas esittänyt aina iloista hyökkäävää taitokiekkoa ja en usko KJT:n joutuvan edes tiukoille tulevissa matseissa jos pelaajat osaavat asennoitua oikein.

Suomisarjan playoffseissa on tosiaan tehtailtu aika paljon maaleja ja juuri se saattaa olla kompastuskivi Mestisseuroja vastaan joissa on totuttu puolustamaan tiukasti eikä hyökkäämään koko kentällisellä.

Voihan olla ,että koetaan yllätyksiäkin mutta uskoisin että ensi kaudella pelaavat samat joukkueet mestistä kuin tälläkin kaudella.

Tsemppiä UJK ja KJT !!
 

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Olin itse vastaavasssa uskossa kuin Jukka L viimevuonna. Mutta niinpä vaan Hokki tuli ja vei Ison D:n pykälää alemmas.

Kuullun perusteella Diskos tuskin palaa divariin tällä kaudella, mutta mitä tekevät Joensuu ja Kirkkonummi. Uskon ainakin toisen nousevan.

Heitetään sitten vielä arvaus karsintasarjan lopputilanteesta

KJT
Jokipojat
UJK
Salamat
Diskos
SaPKo
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Siinä samaa mieltä, että KJT tuntuu kovimmalta porukalta.
UJK on myös parantanut otteitaan. Sen sijaan Suomi-sarjan porukoista ei voi etukäteen ennustaa selvää suosikkia.

Veikkaukseni:

1. KJT, pelivauhti tuntuu riittävän muille.

2. UJK, rutiini voi riittää, mutta aivan hyvin voi pudotakin.

3. Jokipojat, levein materiaali Suomi-porukoista, mutta peli ei häikäise.

4. SaPKo, voima ja -hyökkäyspelissä onnistuessaan karsinnan kärkeä, mutta puolustuspeli voi ontua pahastikin.

6. Diskos, kotona kova, mutta muuten tasapaksu.

5. Salamat, oikeaoppista kiekkoa, mutta Hayley W:n tulon jälkeen peli sekosi. Voi yllättää.
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
Täältä sitä rynnitään takaisin mestikseen. Nyt se on vain enää 10-ottelun päässä nousu takaisin sinne mistä viime keväänä tiputtiin. Disellä on uskomaton porukka kun pojat saavat peli innon päälle. Siinä saa moni karsintasarjan joukkue pistää kaikki peliin, jos mielii perässä pysyä varsinkin kotipeleissä pojat ovat lähes voittamattomia.

Veikkaan:
KJT
Diskos
UJK
Jokipojat
Salamat
Sapko

Ja luonnollisesti omia kannustetaan loppuun asti. Diskos nousee.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
En kyllä ole samaa mieltä Filmaajan kanssa, Disen kotiesitykset eivät ole häikäisseet. Välillä on maaleja tehty, mutta on nyt vastuskin aivan eri luokkaa. Vieraspelit toki tulevat joka joukkueelle olevan pahoja, mutta kyllä Disen tai Salamoiden edes kova taistelu divaripaikasta olisi suurehko yllätys. Jos Jokipoikien peli pysyy kasassa, se voi UJK:n kanssa vääntääkin; materiaalia pidän jopa ehkä Jokipojilla UJK:a parempana. Mika Laaksonen voi tietenkin tehdä ihmeitä. SaPKon ja Salamoiden taso heittelee ehkä Diskostakin rajummin.

Oma veikkaukseni on

KJT
Jokipojat
----
UJK
Diskos
Salamat
SaPKo
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Täällä kovasti veikkaillaan KJT:n selvittävän karsintasarjan kunnialla. Kyllähän KJT lähteekin sarjaan selvänä ennakkosuosikkina, ja tietysti toivon sarjapaikan säilyvän, mutta äskettäin tapahtunut valmentajan erotus saattaa olla pieni yllätyskortti.

KJT:n tapaisen nuoren joukkueen peli-intoon ja varmuuteen vaikuttaa varmasti se, kuinka ensimmäinen ottelu Salamoita vastaan menee. Mikäli siitä tulee yllätystappio, saattavat hermopaineet kasvaa vähän turhankin suuriksi.

Toisaalta siitä ei voi olla varma, miten valmentajanvaihdos vaikuttaa joukkueen otteisiin. Onhan Lehti kuitenkin valmentanut A-junioreita jo pidemmän aikaa ja tuntee suuren osan pelaajista hyvin. Fakta on, että Revon taktinen osaaminen ei ollut huippuluokkaa, joten potkujen myötä KJT saattaa lähteä karsintaan jopa entistä vahvempana.

Mutta ilmassa on siis näin järvenpääläisittäin pari yllätyskorttia. Vanhaa fraasia käyttääkseni: ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Suomi-sarjan jengejä en tunne tarpeeksi hyvin voidakseni kunnolla veikata niiden voimasuhteita, mutta lähdetään kuitenkin siitä, että KJT säilyttää sarjapaikkansa ja UJK taistelee tiukasti siitä toisesta paikasta. Hyvinkin voi olla mahdollista, että ensi Mestis-kauteen lähdetään samalla koostumuksella kuin tänä vuonna.
 

Brandon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jokipoikia on veikattu aika korkealle. Itse en usko, että tällä kaudella vielä nousua tulee. Muutamat asiat arveluttavat, kuten se että mestisjoukkueilla on takana nippu kovia pelejä ja Jokipoikien ottelut Oulua vastaan olivat pääpiirteiltään suomi-sarjasurffailua. Erikoistilannepelaaminen on ollut heikkoa viime aikoina ja parannettavaa on todella paljon. Pelkästään puolivälierissä yv% on 4,55 ja ylivoimaa saatiin sentään harjoitella 22 kertaa. Joukkueessa on kyllä potentiaalia, mutta tuntuu että ihan kaikkea ei aina saada irti siitä. Otteluohjelmakaan ei hirveän suosiollinen ole, tosin kaikkihan pitäisi pystyä voittamaan, mutta heti alkuun vastaan tulee mestisjoukkueet, ensin UJK vieraissa ja sitten KJT mehtimäellä. Vähintään toisesta pitää ottaa voitto, jos mestikseen tosissaan aiotaan.

KJT vienee ykköspaikan jos pystyy pelaamaan omalla tasollaan.
Toiseen paikkaan on mahdollisuus periaatteessa millä tahansa joukkueella onnistuessaan, mutta veikkaisin että UJK, Salamit ja Jokipojat kiistelevät vahvimmin siitä. Toki Sapkolla ja Diskoksellakin on mahdollisuudet, mutta se vaatisi aivan huippuonnistumista heiltä. Joka tapauksessa karsintasarjasta on tulossa todella tasainen ja huippumielenkiintoinen.

Oma arvio
1. Kjt
2-4. Ujk/ Salamat/ Jokipojat
5-6 Sapko/Diskos
 
Viimeksi muokattu:

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Laaksonen on jo pelannut ja Torkki oli ainakin tänään harkoissa

Tossa edellä on jo todettu Laaksosen Mikan edesottamuksia (vahvistusta). Ainakin tänään Jari Torkki oli Jää-Kotkien harkoissa, joten pelannee keskiviikkona Jokipoikia vastaan.

Selvästi mies on vahvistus joukueelle. Taitoa on, mutta hieman massaa on mies itselleen hankkinut. Silti vauhti riittää Mestiksen karsintasarjatasolle enemmän kuin hyvin. Puhumattakaan rutiinista ja maalinteosta! Eiköhän se ole pari börsää/matsi! Meinaan vastustajan päähän.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti Filmaaja
Disellä on uskomaton porukka kun pojat saavat peli innon päälle. Siinä saa moni karsintasarjan joukkue pistää kaikki peliin, jos mielii perässä pysyä varsinkin kotipeleissä pojat ovat lähes voittamattomia.

Tähän voisi kyynisesti todeta, että Disellä todella on uskomaton porukka myös silloin, kun peli-into on kadoksissa. Silloin ei nimittäin mikään suju. Ja juuri tähän saattavat kaatua meikäläisten nousuhaaveet. Mustia hetkiä on liikaa, vieraspelit eivät suju, eikä joukkueessa ole tarpeeksi kiekollista taitoa. Plussia ovat sitten kova, parhaimmillaan Mestis-tasoinen vauhdinpito ja hyökkäyspään materiaalin laajuus, josta toivottavasti saadaan etua tiivistahtisessa sarjassa.

Näin käy:

KJT
Jokipojat
UJK
SaPKo
Salamat
Diskos

...Vaikka tietysti toivon, että Diskos nousee...
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
"Toiseen paikkaan on mahdollisuus periaatteessa millä tahansa joukkueella onnistuessaan, mutta veikkaisin että UJK, Salamit ja Jokipojat kiistelevät vahvimmin siitä. Toki Sapkolla ja Diskoksellakin on mahdollisuudet, mutta se vaatisi aivan huippuonnistumista heiltä."

Voipi olla. Minä taas olen sitä mieltä, että KJT on ehkä se ykkönen, mutta ainakin Suomi-sarjajengit lähtevät kaikki samalta viivalta, koska nämä ovat nyt ihan eri pelejä kuin sarjapelit ja ainakin itälohkon joukkueet ovat pelanneet tasaisesti toisiaan vastaan. UJK on pieni arvoitus.

PS. Muistuttaisin, että SaPKo kirjoitetaan virallisesti SaPKo, eikä siis Sapko, kuten tässä välillä on tehty.
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
Liitynpä minäkin tähän Dise-kannattajien joukkoon jotka näkevät Diskoksen nousun tänä kautena lähinnä kauniina kuvitelmana. Sen verran pitää realisti olla kun noita pelejä on katsellut. Suomi-sarjan länsilohko oli aika heppoinen jopa Suomi-sarjan tasolla, eikä itälohkostakaan kohdattu kuin se kaikkein heikoin mahdollisista vastustajista. Siltikin ajoittain on näissäkin peleissä joukkue ollut aika tavalla kuutamolla ja sellaiset surffituokiot maksavat karsintasarjan kovia vastuksia vastaan monen monta maalia. Siinä ei Kujalankaan huikeat pelatukset enää auta kun kenttäpelaajat eivät avita sitten yhtään.

Jokipojat lienee lähimpänä uhkaajana hengittämässä Mestis-joukkueiden niskaan. Niilläkin otti tuo K-Oulu pelipari tiukille vaikka oululaisten ryhmittymä ei tänä vuonna ollut yhtä kova kuin edellisenä kautena karsinnoissa. Salamoiden ja SaPKon mahdollisuuksiin uskon yhtä vähän kuin Disenkin.

Tässä optimistinen arvioni. Neljänteenkin sijaan olisin enemmän kuin tyytyväinen, oikeastaan kunhan ei viimeiseksi jäädä.

1. KJT
2. UJK
3. Jokipojat
4. Diskos
5. Salamat
6. SaPKo
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Oma yltiö-optimistinen listani menee näin:

1. Jokipojat
2. Sapko
3. KJT
4. Salamat
5. UJK
6. Diskos

Olishan se kiva saada Itä-Suomen kiekolle lisää nostetta!
 

Molineux

Jäsen
Nyt kun Hermes lähti ennenaikaiselle kesälomalle, käännän minäkin katseeni maamme ylivoimaisesti mielekiintoisimpaan kiekkosarjaan.

Oma veikkaukseni on:

1. UJK
2. Jokipojat

3. SaPKo
4. Diskos
5. KJT
6. Salamat

KJT on tietenkin paperilla paras, mutta näyttää vähän siltä ettei seuran sisäiset asiat ole oikein kunnossa.
 

Afan

Jäsen
En ole Kymenlaaksoon reissatessani ehtinyt perehtyä tämän erittäin mielenkiintoisen sarjan ennakkoasetelmiin niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta pikaisesti pari sanaa silti ennen Järvenpäähän lähtöä.

KJT on suosikki. Joukkue on juuri oikeanlainen karsintaan, nuori ja tsemppaava ryhmä, joka on kauden aikana pelannut luultavasti koko lailla eri temmolla kuin alempaa tulevat haastajat. Valmentajanvaihdoksen näkisin lähinnä positiivisena.

Jokipojat nostaisin toiseksi, mutta kaiken kaikkiaan sarjasta tulee varmasti melko tasainen. Viime vuosinahan joku on aina noussut, vaikka karsimassa on paljon Jää-Kotkia paremmista asetelmista karsintoihin joutuneita Mestis-joukkueitakin, joten UJK on tosi tukalassa paikassa. Hyökkäyksessä UJK:lla on korkeamman profiilin pelaajia kuin Jokipolla, mutta alakerta lienee Jokipojilla selvästi parempi.

SaPKo ja Salamat ovat myös ehdottomasti mahdollisia nousijoita onnistuessaan, Diskokseen en jaksa uskoa. Joukkue näyttäisi paperilla viime vuotista heikommalta, eikä se lupaa hyvää.

RANKING:
1.KJT
2.Jokipojat
3.UJK/SaPKo/Salamat
6.Diskos

Avauskierroksen UJK-Jokipojat on aika hemmetin tärkeä Kotkien kannalta, sillä Mestiksen joukkueilla lienee avauskierroksella kaikkein selkein etu kauden aikana pelatuista kovatasoisemmista otteluista. Tappio pahimmalle haastajalle olisi aika ilkeä juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös