Mestiksen/1. divisioonan kaikkien aikojen kovin pelaaja

  • 19 210
  • 86

Viljuri

Jäsen
Yksi divarissa jo tähtiasemaan noussut lienee myös Petri Varis, joka aloitti Port Arthur BearCatsissa, eikun siis K-Kissoissa, ja sittemmin KooKoo:ssa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Igor Vjazmikin tuli Hermekseen 1995 suoraan Detroit Red Wingsin training campiltä. Kaverihan oli yksi ikäluokkansa (-66) kovimmista lupauksista. All Stars -kentällisissä kaikissa nuorten arvokisoissa, joihin oli vodkanjuonniltaan kerennyt. Oli kyllä hurja härkä Hermeksessäkin, vaikkei aikuisura ihan kaavaillulla tavalla ollutkaan mennyt.

Historian kovimmasta pakista on väännetty kerran jos toisenkin, mutta kai se on makuasia kannattaako Stavjanaa, Ruotsalaista vai Karpovia. Allekirjoittanut kallistuu luonnollisesti jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen - muita yhtään väheksymättä. Edes hitusen urheilullisemmilla elämäntavoilla varustettuna Sergei (RIP) olisi ollut saletisti N-liiton maajoukkuepakkeja ja ties millainen maailmanstara.

Erätauot sauhutellenkin Karpov oli divarissa ihan maaginen. Jotkut jaksoivat aina moittia siitä, ettei miestä puolustaminen juuri kiinnostanut, mutta teholukemat +42, +45 ja +25 eivät hirvesäti jätä selittämiselle sijaa. Eikä myöskään pisteet 28+45=73 ja 100 jäähyminuuttia keskimmäisellä KooKoo-kaudella. Suomeen ja Kärppiinhän Karpov tuli Moskovan Spartakista, jossa oli ollut ihan runkopelaaja, eli täyttää kyllä kriteerit siltäkin osin. Vuonna 1979 hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.


Mutta jos puhutaan pelkästään hankinnoista, niin yksi kovimmista oli taatusti Jorma Valtonen. Suomen maajoukkueen ykkösvahti siirtyi parhaassa iässään (28-v) liigasta Forssaan. Taustalla oli halu siirtyä ulkomaille ja FoPSin myötämielisyys siihen, kunhan vain pelaa yhden kauden heillä. Valtonen oli ollut TPS:n sankareita jo kymmenen vuotta aiemmin - ja oli sitä vielä kymmenen kautta myöhemminkin.
 

The Rock

Jäsen
SM-liigan kaikkien aikojen piste -ja maalipörssin ykkönen - Arto Javanainen siirtyi 1.divariin pudonneeseen kasvattiseuraansa Porin Ässiin, suoraan SM-kultaa voittaneesta TPS:sta kaudeksi 1989-1990. Java ja Ässät tunnetusti nousivat nopealla aikataululla takaisin SM-liigaan, varsin suvereenin esityksen jälkeen.

Samaisessa Ässien hirmudivarijengissä sarjan pistepörssin 110 pisteellä voittanut Arto Heiskanen puolestaan siirtyi kaudeksi 1995-1996 1.divariin nousseen Kotkan Titaanien riveihin suoraan SM-liigasta ja Porin Ässistä.

Tässä mielestäni kaksi varsin kovaa pelaajaa, jotka ovat siirtyneet ylemmiltä tasoilta pelaamaan 1.divaria vaikka ottajia olisi varmasti ollut myös SM-liigassakin.
 

ApiS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Jokipo, Ketterä
Nostetaanpa ylös, koska joukkueet kasaavat kovia porukoita ensi kaudeksi. Kookoo ja Jarno Kultanen.
 

Fordél

Jäsen
Noissa Sergei Karpovin tehoissa ei ole kyllä mitään järjen hiventäkään mukana. Toki ajat olivat toiset, mutta että pakki tekee 44 pelissä 40 maalia tai seuraavalla kaudella samalla pelimäärällä tehot 19+51 teholukeman ollessa mukavat +42,käsittämätöntä. Karpov on kieltämättä yksi dominoivimmista pelaajista mitä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on nähty.

Kuka on sitten kaikkien aikoijen kovin pelaaja niin se on maku-asia. Eri aikakausilla peli on ollut niin erilaista, että sitä on mahdoton sanoa. Se on kuitenkin jo tässäkin ketjussa tullut selväksi, että todella kovia ja mielekiintoisia pelaajia on tälläkin tasolla nähty. Ei siis mikään turha sarja vaikka nykyään vähän kaihoisin mielin muistelee noita entisajan pelureita. Onneksi tällä kaudella ollaan saatu monta kovaa ulkkaria ja niin se Kultanen.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jere Lehtinen.

Tai vaihtoehtoisesti tämä pelaaja, jonka pistekeskiarvo I-divisioonassa oli 1,97 pistettä per ottelu.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kärpissä esiintyi jokunen kova:

Martin Bergeron
Franchois Bouchard (Se eka kausi oli jäätävä)
Kari Jalonen
Vladimir Kames (tää oli ihan päällikkö, Tappara ja Grönstrand tai mikä lie never forget)
Reijo Ruotsalainen
Esa Pirnes
....

Onhan näitä ja paljon ja lisäksi vielä liuta uudelta liiga-ajalta tuttuja nimimiehiä.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Kari Jalonen

Jalonen kävi 2 kertaa 90-luvulla visiitillä divarissa. Ensimmäisellä kaudella 26 ottelua Junkkareiden paidassa tuottivat 66 pistettä. Toinen stoppi Kärpissä tuotti 67 pistettä 28 ottelussa. Pistekeskiarvoksi siis muodostuu 2.46 pistettä/ottelu. Taisi olla liian ylivoimainen divariin tuolloin, mahtaisi dominoida Ruotsalaisen Reijon kanssa sarjaa vieläkin :)
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kärpissä esiintyi jokunen kova:

Martin Bergeron
Franchois Bouchard (Se eka kausi oli jäätävä)
Kari Jalonen
Vladimir Kames (tää oli ihan päällikkö, Tappara ja Grönstrand tai mikä lie never forget)
Reijo Ruotsalainen
Esa Pirnes
....

Onhan näitä ja paljon ja lisäksi vielä liuta uudelta liiga-ajalta tuttuja nimimiehiä.

Tosin Bergeron jäätyi aina playoffien aikaan, joten sinänsä jäi vähän valju kuva Martista. Bouchardista tosin samaa mieltä, mahtuisi vieläkin Beukeboomin Kärppiin!

Erikoismaininta Matt Robbinsille.

Grönstrand never forget.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös