Mertarannan ”ammattitaito”?

  • 304 368
  • 1 924

clima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS vuodesta -76
Annoin palautetta alla olevan sivun kautta:


"Palaute MTV:n Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Auterolle koskien Antero Mertarannan puolueellisuutta:
Luin IS:n artikkelin Antero Mertaranta mylvii pettyneenä, kun yksi SM-liigajoukkue häviää – näin kanavapomo vastaa väitteisiin puolueellisuudesta jossa hyvin kuvattiin Mertarannan selostuksissa kotiinpäin vetämistä Pelicansin kotiotteluissa.

Tuossa haastattelussa Urheilun ohjelmapäällikön kommenteissa tuli ilmi varsin selkeästi katsojien ja palautteiden antaneiden väheksyntä:
"Nämä ovat tunneasioita. Sieltä saattaa kuulla tiettyjä asioita, jotka puoltaisivat, että hän olisi jonkun puolella tai olisi kallellaan jonnekin päin."
"Niiden mukaan joskus hän on kuulemma kallellaan toiseen seuraan. Hän on lahtelainen ja moni luulee, että hän vetää kotiinpäin."

Uskomatonta lukea tälläistä katsojien väheksymistä: "saattaa kuulla", "moni luulee".

Toivoisin että ohjelmajohtaja lukisi tuon IS:n jutun linkkeineen, josko silmät avautuisivat.

Lisälukemista katsojien mielipiteistä löytyy täältä: Mertarannan ”ammattitaito”?

Esihenkilön tehtävä on tietää mitä selostaja on juontanut antaa asianmukainen palaute. Oli selostaja kuinka kokenut ja nimekäs tahansa.
Toivottavasti katsojien aliarvioiminen loppuu ja Mertaranta vapautetaan selostamasta Pelicansin pelejä - se on palvelus sekä katsojille että Mertarannalle itselleen.

Lopuksi ilmainen vinkki: Maksavien asiakkaiden väheksyminen ja leimaaminen luulotautiseksi ei ole kovin järkevää yritystoimintaa."
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Saukkosella on välillä vaikeuksia lähinnä hahmottaa ihan pelitapahtumia esimerkiksi tulevia jäähyjä. Kuitenkin pelaajien nimet ovat pääsääntöisesti oikein ja Saukkonen venyttelee maaleja oikein kunnolla + hänellä on melko omanlaisiaan fraasejakin käytössä välillä. Vuodesta toiseen tulee Saukkoselle rapaa, mutta mielestäni mainettaan parempi selostaja, jota ei ainakaan voi värilaseista syyttää kuten vaikka Mertarantaa.
Saukkosen selostustyyli on pääosin flegmaattisen kuuloista, vaikka hetkittäin esim. maalin tullessa innostuu. Lisäksi tuo pelitapahtumien huomaamatta jääminen jaksaa ihmetyttää joka kerta. Ehkä jääkiekko on liian intensiivinen laji hänelle ja olisi parempi vaikkapa hiihdossa tai pyöräilyssä jos jotain pitää selostaa. Parhaiten hänelle kuitenkin sopisi urheilutoimittajan rooli, jossa ei tarvitse olla pelin ytimessä ja tilanteen tasalla.

Mitä tulee Mertarantaan, niin miestä ei varmasti saada pois selostuskopista ilman omaa halua. Auteron horinat kertoo aika selkeästi, että mies nauttii rajatonta luottamusta ”kansan kultaisena äänenä”. Käsittämätöntä miten Cmore ja sen johto kuvittelevat, että katsojat elävät harhaisessa rinnakkaisulottuvuudessa ja Mertarantaan kohdistuva kritiikki on aiheetonta.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Antero Mertarannan selostustyyli raivostuttaa sosiaalisessa mediassa – näin kanavapomo vastaa kovaan kritiikkiin

Vittu mitä selittelyä ja paskan puhumista Auterolta, ei se ainakaan missään näy/kuulu jos asioita on käyty läpi. Antero nyt vaan on heidän huonoin selostaja ja ei pitäisi selostaa liiga pelejä ollenkaan.
Täytyy Auterolle siitä nostaa hattua, että pitää ainakin selostajien puolia julkisuudessa. Tästä aina pisteitä. Toivottavasti kulisseissa on sitten vähän enemmän käyty tilanteita läpi, ja ihan oikeasti käyty, eikä vain pintaa raapaisten. Toisella puolella vaakaa sitten taas tuo, että Autero ei sanojensa mukaan ole saanut tarpeeksi otantaa Mertsin Pelicans-peleistä. Pari vuotta niitä on saanut nyt selostaa niin täytyy toivoa, että joku maikkarilla tekisi vaikka pienen koostevideon Mertsin "parhaista".

Tuossa pari päivää sitten, kun katsoin Pelicans - Tappara ottelun koosteen niin kyllä se puolueellisuus taas huvittavalta ja härskiltä kuulosti. Mertsille kyllä siitä pisteitä, että Tapparan toisen maalin jälkeen maata ei oltu enää myyty, vaan kolmas, neljäs ja viides maali kuulostivat suhteellisen neutraaleilta. Itse kun näin vain tuon koosteen niin en voi sanoa, miltä itse selostus kuulosti, varsinkin jälkeen Tapparan kahden ensimmäisen maalin. Koosteen perusteella sanoisin, että ylempää oli tullut erätauolla palautetta selotustyylistä ja Mertsi tästä oli vielä kopinkin ottanut!

Tästäkin aiheesta täällä keskusteltu useasti, mutta jatkan silti ihmettelyä, miksei Mertsi ota mukaan selostuskoppiin asiantuntijoita/kommentaattoreita. Voisi tuo asiantuntija kopissa tehdä ihan hyvää Mertsille, kun voisi itse panostaa vain hehkutukseen ja vierellä istuva saravokapanenvallin korjailee tarvittaessa. Vahva muistikuva kuitenkin itsellä on, että Mertarannan kanssa on yleisurheilua Ylellä selostaessaan ollut "selostustiimi". Ja tämä siis jossain arvokisoissa muutamaa vuotta ennen kuin siirtyi Maikkarille. Sama muistikuva myös ysärin lopulta, kun selosti jalkapalloa Ylellä. Tällä haen sitä, että on ainakin ollut valmis ottamaan muitakin selostuskoppiinsa mukaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Jaahas, palautteeseen on Norsuluutornissa vastattu, vastaus oli luokkaa "Maksavat asiakkaat haistakaa vittu".

Eli mitään ongelmaa ei ole, mutta Auterolla ei myöskään ole mitään hajua edes mistä puhutaan kun ei itse ole vaivautunut edes asiaa selvittämään saatika yhtään peliä katsonut.

Vittu tätä monopoliasemaa ihan sama missä asiassa, asiakkaalla ei ole mitään merkitystä ja meidän päälle voi vapaasti kusta, kun vaihtoehtoa ei ole. Joko ollaan kiltisti hiljaa ja kuunnellaan kun kultakurkku ulvoo tai sitten ei tarvitse katsoa.

Oli kyllä ylimielisyyden huipentuma tämä vastaus, jollen tätä lajia näin paljon rakastaisi niin jokainen tilaus lähelläkään koko puljua loppuisi tähän hetkeen.

Auterolle terveiset, haista paska!
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Itse ihmettelin Mertarannan läsnäoloa selostamossa Pelicansin otteluissa heti kun ne alkoivat parisen vuotta sitten, olihan Mertaranta tuolloin virallisesti oman yrityksensä kautta yksi Pelicansin sponsoreista ja yhteistyökumppaneista jo ties monennettako vuotta, mikä jo itsessään mielestäni asetti Mertarannan puolueelliseen asemaan. Miehen historia Lahdesta ja kaikki muu Pelicans-fanitus kausikortteineen ja seuralle tehtyine mediatöineen siihen päälle, niin paketti on lopulta aika kestämätön. Puolueellisen ”kotiinpäin vetämisen” voin hyväksyä Lahden paikallisradion selostuksissa Ili Varmavuolta ja Arttu Hämäläiseltä, koska niissä lähetyksissä kohdeyleisö on kuitenkin lahtelaiset kuulijat, mutta kyllähän se etukäteen syö jo pelipäivän fiilistä jos tietää edessä olevan jälleen Suomi-Ruotsi ottelun kun Pelicans pelaa ja Mertaranta on selostamossa CMoren lähetyksessä.
Ihan mielenkiinnosta - onko Mertaranta oikeasti ollut Pelicansin sponsoreita? Minkä yrityksen kautta hän on Pelsua sponsoroinut? Ei kai hän nyt selostajana ketään sponsoroi, vai onko hänellä jokin muu yritys olemassa?
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Ihan mielenkiinnosta - onko Mertaranta oikeasti ollut Pelicansin sponsoreita? Minkä yrityksen kautta hän on Pelsua sponsoroinut? Ei kai hän nyt selostajana ketään sponsoroi, vai onko hänellä jokin muu yritys olemassa?
Kyllä, Mertaranta & Silén Production Oy oli Pelicansin sponsori ja yhteistyökumppani useamman kauden ajan. Tällä kaudella tuota ei enää Pelicansin yhteistyökumppaneista ainakaan Pelicansin verkkosivuilta löydy listattuna.
 

Delta88

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihan mielenkiinnosta - onko Mertaranta oikeasti ollut Pelicansin sponsoreita? Minkä yrityksen kautta hän on Pelsua sponsoroinut? Ei kai hän nyt selostajana ketään sponsoroi, vai onko hänellä jokin muu yritys olemassa?
Eikös suurin osa selostajista/ juontajista tee työnsä oman firman kautta ja laskuttavat sen sitten erikseen. Näin ainakin radio-ja tv-juontajat jotka tekevät muutakin juontokeikkaa ja esiintymisiä.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
Auteron vastauksesta kuultaa läpi pelko. Mertaranta on meriiteillään ilmeisesti kohonnut valtioksi valtiossa, enkä usko että mitään kontaktia palautteiden johdosta Mertarannan suuntaan on edes ollut, siinä suhteessa utelut mahdollisesta kehityskeskustelusta Antsan kanssa osoittautuvat Auterolle varsin kiusallisiksi.

Se mikä itseä häiritsee suomi-ikonin selostuksissa ei ole niinkään puolueellisuus, vaan se hysteerinen vokaaleita halveksiva puheryöpytys, jota pitää vanhakantaisesti jonkinmoisena ammattitaidon osoituksena. Ilmeisesti kompensoi tällä osittain iän myötä jo työlästä pelaajien hahmottamista ja aina vain mutkikkaampaa ja nopeatempoisempaa peliä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itselleni Mertaranta on mallia ihan ookoo pieninä annoksina, ideaalitilanne toki olisi se että mies selostaisi edelleenkin ainoastaan maajoukkueen pelejä mutta kyllä tuo nyt satunnaisesti Liigassakin menee. Mutta kieltämättä tuo Pelicansin pelien selostaminen on vähintäänkin kyseenalaista, mies kun ei edes yritä peitellä sitä että fanittaa Pelsua. Varmasti jokaisella selostajalla joku suosikkijoukkue on, esim. Alkion kohdalla ainakin jonkinlainen palstatotuus on se että mies fanittaa HIFK:ta ja Anssi Ritarihan on tunnettu JYP-fani. Alkion selostuksissa tuota fanitusta ei kuule mitenkään ja silloin kun Ritari vielä telkkarissa selosti ja jos JYPin peli osui kohdalle, niin ainakin loppua kohtihan se kääntyi pikemminkin niin päin että JYPiä kohtaan oltiin kriittisempiä ja vastustajaa kehuttiin enemmän.

Mitä nyt tulee muuten Mertarannan puolueellisuuteen, niin onhan tuolla maajoukkuepeleissäkin aina ollut tietty puolueellisuus mukana myös Suomen pelien ulkopuolella. Lähtökohta ainakin on se että se joukkue mikä pelaa Kanadaa vastaan, niin sen joukkueen onnistumisia hehkutetaan paljon enemmän. Lisäksi altavastaajan puolellahan tuo on muutenkin usein ollut, ainakin esim. Slovakian ja Tshekin maaleja hehkutetaan silloin pelataan (pelattiin) vaikka Venäjää vastaan, ukkohan on parikin kertaa noussut paikallisissa urheilu-uutisissa esiin kun Tshekki on tehnyt maalin ja Antero on huutanut kuin Suomi olisi voittanut jatkoajalla maailmanmestaruuden.

Pelitapahtumistahan mies ei ole nätisti sanottuna oikein koskaan ymmärtänyt mitään, joten ei nyt tuossa mielessä ole mitään valtavaa muutosta tapahtunut. Tosin sen on kyllä huomannut että kun peli on nopeutunut niin ei Mertaranta enää samalla tavalla kestä mukana, kyllähän tässä asiassa ikä tekee tehtävänsä. Pelaajienkin kanssa tuo on sekoillut aina, ei ole ihan yksi eikä kaksi kertaa kun Mertaranta selostaa kiekon olleen esim. "Karalahdella" vaikka kyseisellä pelaajalla on leftin maila ja esimerkin Karalahdella on rightin maila.

Ja kyllähän Mertsi toki heittää välillä ihan omaa legendaansa mitä tulee esim. tilastoihin, tietysti Antti Pihlströmin maalit Halifaxin legendaarisissa pronssikisoissa muistetaan, mutta muistan kun 2013 kisoissa USA löylyytti Venäjää 8-3, niin Mertaranta hehkutti ettei PUNAKONETTA OLE NÖYRYYTETTY VUOSIKYMMENIIN MILLÄÄN TASOLLA TÄLLÄ TAVALLA. Muuten hyvä, mutta siinä ei ollut kuin muutama vuosi välissä kun Kanada oli Vancouverin olympialaisissa pyöritellyt Venäjää ihan miten haluaa. Mertaranta oli itse vielä paikalla noissa kisoissa, ei toki selostanut kyseistä peliä mutta kuitenkin.

Sellainen ukkohan se on.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Ääni tälle.

No nyt siellä ruvetaan leipomaan Skytän Mikaa neniin.
Kyllä, Tauru yksi legendaarisimmista koskaan. Oliko se nyt HIFK aikanaan kun vieraili Kisapuistossa, väkivaltaisia katupoikia jne. :)

Oli hyvää viihdettä kuunnella näitä Saipan HIFK ja Jokerit-pelejä. "Lievää" antipatiaa oli havaittavissa pääkaupunkiseudun joukkueita kohtaan.

Kertonee jotain selostajan huikeudesta jos täältä toiselta puolelta Suomea muistaa elävästi näitä selostuksia, eikä noin niinkuin muuten kiinnosta Saipa mitenkään erityisen paljon.

Ja mitä Mertarantaan tulee, lopettais nyt jo noi hommat. Se että joku jämäartisti on joskus leiponut Anteron mölinöistä jonkun ihme looppibiisin, ei tee äijästä yhtään parempaa selostajaa.
 

VakavaValkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minusta on vain hyvä asia, jos selostajalla on omatkin tunteet pelissä. Aitous on kuitenkin arvokasta sinänsä. Se ei mitenkään pilaa minun nautintoani katsojana tai kuuntelijana. Omat fiilikseni - hyvät ja huonot - saan oman suosikin suorituksista, ja siinä on ihan samantekevää onko selostaja samalla tai eri puolella tai sitten ihan vain tekemässä virkamiesmäisen tasapuolista selostussuoritusta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Lisää vettä kiukaalle heittää Hiitelä Ilta-sanomat sivustolla

Tässä linkki


Edit. Onkohan Autero reagoinut palautteseen. Antero selostaa vasta huomenna ja peli EI ole Pelicans vs Jyp. Onnea Turku ja Rauma, kyllä, Antero selostaa TPS vs Lukko ottelun
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta on vain hyvä asia, jos selostajalla on omatkin tunteet pelissä. Aitous on kuitenkin arvokasta sinänsä. Se ei mitenkään pilaa minun nautintoani katsojana tai kuuntelijana. Omat fiilikseni - hyvät ja huonot - saan oman suosikin suorituksista, ja siinä on ihan samantekevää onko selostaja samalla tai eri puolella tai sitten ihan vain tekemässä virkamiesmäisen tasapuolista selostussuoritusta.
Tunnetta selostajalle on hyvä olla. Ei kukaan varmaan sitä paheksu.

En vain näe Anterossa mitään kovin aitoa kiekkoselostajaa enää. Jossain vaiheessa kihahti rooli hattuun ja piti väen vängällä alkaa viljelemään hauskoja juttujaan ja käyttäytyä kuin selostaja olisi peliä tärkeämpi.

Sitten taisi leipiintyä ja liigan puolella varsinkin mielenkiinnon puute näkyy mm. taustatyön tekemisen laiskuudessa. Mun tunnelman laskee jos selostus on asiavirheitä täynnä, ihan sama kuinka paljon luulee puhkikuluneilla sutkautuksillaan katsojia hauskuuttavansa.

Samoin en kaipaa selostajalta tuomarointia tai valmentamista, joihin muutkin kuin Mertaranta syyllistyvät.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Lisää vettä kiukaalle heittää Hiitelä Ilta-sanomat sivustolla

Tässä linkki
Tuoltakin kommenteista huomaa että paljon vaan on Mertaranta faneja edelleen, joille Mertaranta on the selostaja. Vaikka äijä on ihan pihalla jatkuvasti, mutta kun tuo jotain tunnetta mukamas. Ei ainakaan liiga peleihin, vetää ne ihan vasemmalla kädellä ja sen jälkeen nauraen pankkiin.
 

Sardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ymmärrän kyllä täysin jengin täydellisen tympääntymisen Mertarantaan, mutta itse olen pystynyt jotenkin jo vuosia suhtautumaan niin huumorilla Mertsin selostuksiin, että tuo vaan viihdearvoa niihin matseihin missä Kärpät ei pelaa, vaikka todella rajua katsojien aliarviomistahan tuo maksavia asiakkaita kohtaan on, kun mies ei todellakaan ole ollut moniin vuosiin ajan tasalla kenttätapahtumista ja tosiaan taustatyötkin jäävät selvästikin täysin tekemättä.

Toivottovasti nuorempi sukupolvi edes on kehittänyt Mertaranta juomapelin mitä voisi hyödyntää muun muassa mökkireissujen alkuillan huumassa. Aina, kun Mertaranta sanoo pelin aikana jonkun pelaajan nimen väärin, mainitsee sanan kuuluisa tai legendaarinen niin pittää ottaa yks hörppy. Sitten, jos joku heittää roikkukiekkoa, pitelee miehestä kaksin käsin kiinni tai ei pääse yhtään minnekkään niin pittää ottaa kaks hörppyä.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ymmärrän kyllä täysin jengin täydellisen tympääntymisen Mertarantaan, mutta itse olen pystynyt jotenkin jo vuosia suhtautumaan niin huumorilla Mertsin selostuksiin, että tuo vaan viihdearvoa niihin matseihin missä Kärpät ei pelaa, vaikka todella rajua katsojien aliarviomistahan tuo maksavia asiakkaita kohtaan on, kun mies ei todellakaan ole ollut moniin vuosiin ajan tasalla kenttätapahtumista ja tosiaan taustatyötkin jäävät selvästikin täysin tekemättä.

Toivottovasti nuorempi sukupolvi edes on kehittänyt Mertaranta juomapelin mitä voisi hyödyntää muun muassa mökkireissujen alkuillan huumassa. Aina, kun Mertaranta sanoo pelin aikana jonkun pelaajan nimen väärin, mainitsee sanan kuuluisa tai legendaarinen niin pittää ottaa yks hörppy. Sitten, jos joku heittää roikkukiekkoa, pitelee miehestä kaksin käsin kiinni tai ei pääse yhtään minnekkään niin pittää ottaa kaks hörppyä.
Ei Anteron selostusta voi käyttää mielekkäänä juomapelinä, ellei halua olla ympäripäissään jo ennen ensimmäisen erän loppua.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On kai se Mertsin kunniaksi laskettava, että lienee ainoa selostaja jolla on jatkoajassa oma ketju. Ja aktiivinen...
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Mertarannan ammatilliseen kehittymiseen liittyen tuli mieleen yksityiskohta, jonka Radio Keskisuomalaisen Tuomas Heikkilä möläytti radioaalloille taannoisen IFK-JYP -pelin ennakkotunnilla. Heikkilä ja Radio KSML:n naispuolinen studioemäntä keskustelivat siinä IFK-vahvistus Kevin Royn nimen ääntämisestä. Heikkilä pääsi nokittamaan kollegaansa siitä, että hän on saanut Royn nimen lausumiseen vahvistuksen pelaajalta itseltään, kun Cmoren selostaja (nimi mainittiin, mutten sitä enää muista) toimitti kiekkoselostajien Whatsapp-ryhmään ääniviestin, jossa Roy itse esittelee itsensä. Heikkilä ei sen enempää tarinoinut itse Whatsapp-ryhmästä, mutta sellainen käsitys puheista jäi, että lätkäselostajat briiffaavat toisiaan näissä asioissa kanavarajojen yli, jotta selostus yksityiskohtineen olisi mahdollisimman virheetöntä.

Miten tämä liittyy sitten Mertarantaan, niin Mertsi on kokonaan eri porukkaa. Pelaajien nimiä voidaan lausua päin peetä jopa vuosikausia, eikä tähän puututa eikä Mertarannalla itsellään ole jostain syystä intressiä hioa omasta selostuksestaan virheetöntä. Tästä syystä siellä roikkuu vuosikausia jotain "Peeetmaneja". Virheitä sattuu kaikille, ei siinä mitään, mutta kyllä omaa toimintaa pitäisi pystyä kehittämään.

Puolueellisuus ei ole minua häirinnyt, joskin voin myöntää sen, että aika vähän vastaani on osunut Mertarannan selostamia Pelicansin ja JYPin otteluita, jossa tuo kenties häiritsisi enemmän. Siitä olen kuitenkin samaa mieltä kaikkien kanssa, että lähtökohtaisesti selostuksen pitäisi olla ainakin noin suunnilleen puolueetonta. Eihän siitä mihinkään pääse, että tiettyjen selostajien suosikkiseurat tietäen tämän pystyy huomaamaan helposti, mutta kyllä sieltä pitäisi vähintään ne "tämä on katastrooffi"-tyyppiset huudahdukset saada siivottua pois. Oman perstuntumani mukaan muutenkin vahvasti puolueelliset selostukset ovat vähän viime vuosituhannen juttuja, ja hyvä selostaja kykenee kyllä selostamaan pelejä hieman tasapuoleisemmin - myös niissä paikallisradioissa.

Omaan korvaani Mertarannan selostuksessa pistää eniten se, että äijä on ihan hukassa tuolla selostuskopissa. Pelikatkoja tulee toisensa perään, kun Antsa ei jaksa seurata peliä keskittyneesti. Cmoren ohjaajalla menee monesti tilanteet ohi, jolloin niitä ei saada lähetykseen. Tällöin toivoisi edes että selostaja osaa sanoa "lähetyksen ulkopuolelta" hallissa istuvana missä mennään ja mikä on tilanne. Mertaranta ei meinaa pysyä kärryillä edes videokuvan ja uusintojen kanssa. Oma suosikkini oli viime kaudelta JYPin ja Kärppien pelistä, missä Kärppä-pelaaja teki selvän rikkeen, kuvassa näkyy kun päätuomarin käsi nousee pystyyn, kuvataan kun jäähyaition ovi aukenee ja pelaaja istuu penkille, sekä Kärpät menee aloitukseen neljällä pelaajalla. Vasta siinä kohti kun lähetyksessä olevaan pelikelloon ilmestyi 2 minuutin jäähy, Mertaranta tajusi asian. Sitä ennen oltiin vain "pelikatkolla".

Tämä yhdistettynä suorastaan naurettaviin selostusmaneereihin "matalasta laukauksesta, joka menee yli maalin" tai "tarkka laukaus ohi maalin", niin eihän Mertarantaan voi suhtautua kuin naurulla. Mertsin huippuhetkiin menee myös se viime kevään MM-finaali, jossa Mertaranta jakeli mitaleja pelin ollessa vielä käynnissä. Kyseinen peli meni vielä jatkoille Kanadan tasoittaessa. Vähän jopa harmittaa että Suomi voitti kyseisen pelin, sillä olisihan se ollut maagista, jos Mertsi olisi julistanut Suomelle mestaruuden, jota ei koskaan kuitenkaan tullut.

Cmore tuntuu olevan Mertarannan kanssa hankalassa välikädessä. Asiakkaat (eli Cmoren tilaajat) ovat mitä ilmeisemmin vahvasti Mertarantaa vastaan, kun taas se suurempi "karjalalippiskansa" pitää yhä Mertarannasta jostain käsittämättämästä syystä - katsokaa vaikka Hiitelän kolumnin kommentit. Ongelma tässä on se, että Cmoren katsojat ovat maksavia asiakkaita, jotka maksavat tuotteesta sen 7-9 kuukautta vuodessa, kun lippiskansa katselee ilmaispuolelta MM-kisoja kolmen viikon ajan. Se on ihan eri asia kestää Mertarannan selostusta keväällä 5-10 ottelun verran, kuin läpi pitkän talven 30-60 ottelun verran.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Koko kiekkoilevalla Suomi-neidolla menisi Jortikka väärään kurkkuun, jos näin harmillisesti pääsisi tapahtumaan. Tai jotain sinne päin….
Olis se aika selvä että Pelsut olis se leijonat ja IFK ruotsi.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
On se surkeaa ollut. Ei suostu ottamaan kommentaattoria avuksi...miks?

Pelistä Antsa ei ole tajunnut mitään. Siinä olis avuksi sellainen kommentaattori joka näkisi pelin rakenteesta (tai edes tapahtumista) jotain. Vahvuus (ainoa) hänellä on ollut pelaajien tuntemus. Varsinkin MM-kisoissa se tietää tyyliin Puolan nelosketjun laiturin serkun joka pelaa jossain Uzbekistanin pääsarjassa veskarina tai jotain muuta tuiki tarpeellista. Miten kuutamolla hän tuossakin on nykyisin, näkyi hyvin kun hän ei meinannut millään uskoa ja toipua siitä, että Melart ei (enää) ole pelkkä jäähyherkkä tappelija. Eli ei enää tee edes kotitöitä tuossa ainoassa vahvuudessaan.

Kaiken kaikkiaan selostajan pitäisi olla sellainen, joka tuo jotain lisäarvoa pelin katsomiselle. Huomaa asioita joita amatöörikatsoja ei huomaa. Nyt se on päinvastoin. Amatöörikatsoja osaa lukea numerot selässäkin paremmin.

Muistan tässä taannoin upeaa kokemusta kun oululaiskaksikko Waheeb-Lasse Kukkonen selostivat Kärppien ja IFKn peliä. Ensinnäkin on mahdollista olla lähes puolueeton. Lisäksi se Kukkosen lisäarvo esim. siinä että hän huomasi ja kommentoi IFK -pakkien liikkeestä ja peluutuksesta asioita, joita ei amatöörikatsoja huomannut. Todellista lisäarvoa!

Btw. aina luvataan että vain maksamalla lisää "saa" Antsan selostuksen MM-kisoissa. Aina se lupaus petetään. Voisko olla diili, että lisämaksulla sais jonkun muun, MTV???
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onhan tilanne hankala, kun se on jatkunut jo pitkään ilman, että C More tai Mertaranta itse olisi näyttänyt reagoivan lajiväen kasvavaan kritiikkiin. Aikaa on kuitenkin ollut jo useita vuosia ja Liiga-otteluiden selostamisen osaltakin muutama kausi. Molemmat tahot ovat siis ihan itse antaneet ärsytyksen kasvaa näihin ikäviin mittasuhteisiin, joissa selostajalegendan mittavaan uraan tulee iso tahra uran loppumetreillä.

Varmasti itsekin tulee seurattua Mertarannan selostamisen kielteisiä puolia tiheämmällä kammalla kuin monen muun selostajan kohdalla. Tilanne on kuitenkin turhauttava ja asiassa ei auta yhtään ohjelmapäällikön kommentit, joilla aliarvioidaan maksavia asiakkaita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös