Meidän tapauksessamme leipä oli kääritty paperiin jo kasteltuna, jolloin se oli imenyt sisäänsä valtavan määrän nestettä ja oli aivan täysin läpimärkä, eli pilalla ja ällöttävä. Liha sisällä oli jotain revittyä naudanlihaa, joka tuntui KC:n kokemusten jälkeen lähinnä vettyneeltä sahanpurulta.
Kyllä se teille ihan oikein tarjoiltiin. Onhan tuo hieman acquired taste, muistan itsekin ensimmäisen kerran hieman ihmetelleeni, että mikä tässä nyt on niin erikoista.
Oklahoma Joe'sin jälkeen tuo nyt ei tunnu miltään. Kuten ei moni muukaan ruoka. Mutta Joe's onkin aika poikkeuksellinen elämys.
Ja turistit kiskovat deep dishiä totta kai kilokaupalla, onhan se varmasti kaupungin kuuluisin ruokaan liittyvä juttu, mutta ihan paikallisilta tuo Lou Malnati's on aikoinaan opittu. Sen salaisuus on buttercrust, mummon marjapiirakkaa etäisesti muistuttava pohja. Jos ei juustosta ja rasvasta pidä, niin turhapa noihin deep disheihin on rahojaan ja aikaansa käyttää.
Sen verran vielä tarkennusta, että Lou Malnati's on ketju siinä missä moni muukin paikallinen pizzeria. Eli ravintoloiden viihtyvyys voi vähän vaihdella paikasta riippuen. Chicagon keskustassa näyttäisi olevan kaksi paikkaa, joista toisessa muistan käyneeni ja jota en erityisen viihtyisäksi muista. (Korttelipuolella nyt yleensäkin viihdyn paremmin, jonkin rahvaanomaisemman "autenttisuustekijän" vuoksi.)
Viimeksi muokattu: