Matkakohteenne

  • 2 452 998
  • 14 531

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Matkavinkkejä kaivattaisiin. Muutaman rankan projektin jälkeen pitäisi lokakuun puolivälissä päästä jonnekin kohtuu lämpimään chillaamaan. Matkaseurana on tyttöystävä, joten mitään ihmeempiä biletysmestoja ei tällä kertaa tarvita.

Pari vuotta sitten olin samassa tilanteessa, eli duunit painoivat päälle ja oli pakko päästä viikoksi lepäämään. Otin äkkilähdön Kanarialle ja tarkemmin sanottuna Fuerteventuran Corralejoon. Tuo on melko rauhallinen mesta ja hotellikin oli ihan kylän laitamilla, eli dyynit alkoivat muutaman metrin päässä hotellista.

Otin tarkoituksella täysihoidon, ettei tarvitse koko ajan olla etsimässä safkamestaa. Safkat olivat hyviä(paljon kalaa, britit eivät tykänneet) ja juomatarjoilu pelasi. En edes joka päivä käynyt hotellin ulkopuolella, vaan chillailin altaalla koti- ja ulkomaisten turistien kanssa. Puhuttiin paskaa ja pelattiin korttia ja juotiin bisseä/paukkuja. Hotellissa oli pääasiassa vanhempaa jengiä ja meteli loppui kun hotellin baari meni kiinni klo 23.

Pari aktiviteettipäivää pidin, eli yhtenä päivänä vuokrasin auton ja ajelin saaren ympäri. valitsin mahdollisimman paljon vuoristoteitä, joita tuliperäiseltä saarelta löytyykin ihan kiitettävästi. Toisen kerran kävin mönkijäsafarilla, joka sekin oli kiva kokemus. En välitä mistään bussiretkistä.

Tuo matka toimi kyllä täydellisesti lepäämiseen, rauhoittumiseen ja työstressin unohtamiseen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten olisi Kypros tai Jordania? Molemmissa on takuulla lämmintä tuohon aikaan.

Jos ei turistikylät miellytä niin kannattaa katsoa mihin Kyproksella menee, tuli juuri oltua Kyproksen itärannikolla Protaraksessa ja se on ihan turistirysä samoin kuin lähistön tunnetumpi ja isompi Agia Napa. En tiedä olisiko sitten länsirannalla Paphoksen seudulla jotain aidompaa.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Pari vuotta sitten olin samassa tilanteessa, eli duunit painoivat päälle ja oli pakko päästä viikoksi lepäämään. Otin äkkilähdön Kanarialle ja tarkemmin sanottuna Fuerteventuran Corralejoon.
Kiitokset tästä vinkistä. Aika paljon ennakkoasenteita Kanariansaaria kohtaan muutaman käyntikerran perusteella, mutta nyt tuli tutkittua saaria netistä vähän enemmän. Tuoltakin löytyy tälle reissulle sopivan tuntuisia matkakohteita, eli rauhallisia paikkoja missä pikkukylän tunnelmaa. Ja auton vuokraamalla pääsee kiertelemään varmasti hyvin saariakin. Lisäksi säät pitäisi olla varmuudella parempia kuin mitä Välimerellä lokakuun puolenvälin jälkeen. Täytyy vähän aikaa tarkkailla millaisia tarjouksia alkaa lokakuulle yleisesti tulemaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lokakuun puolivälissä alkaa syyslomat rullaamaan, mikä hintohin vaikuttanee.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Bali
Tuli toukokuussa käytyä Balilla ja ajattelin jakaa pari kokemustani saarelta. Aloitin Kuta Beachilta ja sieltä siirryin Amediin. Sieltä menin Gili-saarille, jotka ovat itse asiassa osa Lombokia, mutta koska ovat niin monen Balin-matkaajan ohjelmassa, niin menkööt samaan soppaan. Ranskalisin viiruin, luonnollisesti.
-Kuta on kehittynyt alue (tällä tarkoitan myös lähialueita, Seminyak jne,). Sieltä löytyy sellaista luksusta, mitä ei Suomesta saa. Hyvilläkin mestoilla on halpaa majoitusta, mutta silloin on kyllä huonekin karu. Ilmastoinnista kannattaa vähän maksaa, sillä kuumuus saattaa olla melko sietämätöntä. Halvoissa huoneissa saattaa olla vain katossa propelli, eikä sen teho riitä viilentämään.
-Turistialueilla saa mitä hyvänsä ruokaa. Paikallinen safka on halpaa, mutta annoksetkin ovat yleensä pieniä. Alle eurolla saa vege-mätön, hyvä pizza on helposti femman. Bintang-bisse yleensä 1,5€ plo. Tarjouksessa paukut halpoja, mutta kannattaa katsoa mistä ostaa. Ihan terveyssyistä. Sienipirtelö on noin kympin. Isot pojat kertoi.
-Meno muuttuu melkoisesti, kun poistuu vilkkaimmilta turistialueilta. Kutan alueella palveluammateissa on lähinnä Jaavalta tulleita (muslimi) siirtotyöläisiä, muualla Balilla paikallisia hinduja. Se näkyy kaikessa elämänmenossa, arkkitehtuurista festivaaleihin.
-Saarella liikkuminen on työlästä. Tiet ovat erittäin kapeita ja mutkaisia, myös korkeuseroja piisaa. En uskaltanut vuokrata skootteria, sillä vaikka Thaimaassa sellaisella huristelinkin, on Balin (ja Indonesian yleensä) liikenne "nextillä levelillä". Esimerkiksi jos pysähtyy liikennevaloihin, pitää laittaa hätävilkut päälle. Koska se on niin outoa ja harvinaista. Sivuteiltä tulevilla on etuajo-oikeus ja onkin ihan tavallista, että päätielle tullaan kirjaimellisesti puskista. Vuokraa auto kuskilla, etenkin jos on porukkaa jakamassa laskua.
-Uiminen meressä on yllättäen usein vaikeaa/vaarallista suurten aaltojen ja kovien virtausten vuoksi. Ota aina selvää olosuhteista ennen kuin lähdet uimaan! Dyykkaaminen ja snorklaaminen on aivan huikeata, mutta kannattaa käyttää sukelluskoulujen palveluita. Halpaa ja ainakin turvallisempaa kuin ominpäin. Koko päivän kestävän snorklausreissun saa kympillä.
-Gileillä ei ole Balin kulttuuria, vähät paikalliset kalastajat ovat tulleet sinne 35 vuotta sitten Sulaweden alueelta. Loput on Lombokilta tulleita raksamiehiä, tarjoilijoita jne. Kaikki miehiä, kaikki muslimeita. Gili Trawangan ei ole enää trooppinen paratiisi, pikemminkin trooppinen raksa. Kaunista siellä silti on, mutta viikko riitti hienosti (olin kuukauden reissussa).
Summa summarum: Bali & Gilit oli makea reissu, mutta kyllä parhaat Thaimaan, Laosin & Kambodzhan mestat ovat öppaut yhtä kivoja. Tuolla saattaa selvitä halvemmalla, mutta matka tulee hieman kalliimmaksi, enkä mä ainakaan lähde noin kauas penniä venyttämään. Voin suositella, mutta taivaisiin en ylistä vaikka hieno reissu olikin.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Yli huomenna Turkkiin, viikoksi all inclusive. Ei oo koskaan käyty kyseisessä maassa, mutta kavereilta kuuleman mukaan ihan hyvä mesta.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Bali
Koko teksti.

Katsohan ollaan nähtävästi oltu samoihin aikoihin mestoilla. Itsekin voisin lisätä muutaman vinkin jos jollekin sattuu olemaan apua Indonesian matkan suunnittelimissa.

- Kuta voi vaikuttaa alkuun aika kaaottiselta, etenkin Legian street joka on baarien ja ravintoloiden keskittymä. Ei kannata montaa päivää uhrata ellei ole kiinnostunut surffaamisesta, huumeista ja kusettavista myyjistä. Tinkiminen kannattaa tuolla joka mestassa. Ite pääsin 300k Gilille joka sisälsi paikan speedboatissa menopaluu ja kuljetukset. Hinnoissa helposti ilmaa 50-70%. Isoimmilla klubeilla suomen hinnat, jopa kovemmat. Bisse taisi olla 50k ennen klo 24:00 ja sen jälkeen 100k. Ei nämäkään pahoja hintoja jos ei olla reppureissulla. Takseissa kannattaa vaatia mittari päälle tai vaihtaa autoa ellei suostu kuski lyömään mittari päälle.

- Ubud ehdottamasti käymisen arvoinen mesta. Parin tunnin ajomatkan päässä Balilta jos olet mopolla liikenteessä. Täällä jo näkee aitoa Indonesialaista kulttuuria ja hinnat mukavan edulliset sekä rauhallinen ilmapiiri. Sekä nättejä temppeleitä.

- Trawangan oli omasta mielestä kalliimpi kuin Bali, mutta sieltäkin irtosi 10e yö ilmastoinnin kanssa. Pari yötä riitti bungalowissa pelkän tuulettimen kanssa sekä kyseissä majoituksessa reistaili sähköt vähän väliä, oli tuurista kiinni kun tulit yöllä takaisin kämpille että onko huoneessa 30 astetta vai 50 astetta lämmintä. Jengi puhui, että tämä olisi se "bilesaari" mutta ei tainnut olla seasoni vielä käynnissä kun aika rauhallista oli kesäkuun alussa. Niin ja täällä ei ole mopoja eikä autoja. Hevoset ja perässä vedettävät kärryt toimivat takseina. Turhaa rahastusta sillä konkelin saat vuokrattua 2e vuorokaudeksi ja kaikki ravintolat sekä ranta on kävelyetäisyydellä ellet asu hienossa resortissa jotka ovat syrjässä.

- Gili Air kyllä teki itseeni suurimman vaikutuksen. Todella rauhallinen ja hienoja rantoja joilla ei ole jengiä oikeastaan yhtään. Hinnat ehkä Trawangia kallimmaat sillä ei ole niin paljoa valinnan varaa majoituksissa. Täällä saarella on muslimi suurin uskonto ja suosittelen ettet mene jolloin on ramada päällä. Sillä kuulemma tämä saari on aivan kuollut silloin, useimmat raflat päivisin kiinni yms.

- Lake Toba oli käymisen arvoinen mesta myös. Hieman hankala päästä, sillä joutuu kikkailemaan lentojen/bussien sekä lauttojen kanssa. Ilmasto aivan erilainen kuin Balilla, muistutti aivan Suomen kesää. Lämpötila oli siinä 25c ja ei ollut semmoista kosteaa ilmastoa tuolla päin. Ei ollut pahemmin muita länkkärejä paikalla. Ollut joskus aikaisemmin tosi suosittu paikka. Todella kirkasta vettä sekä kuumia lähteitä ja nättejä maisemia löytää tuolta kun ottaa mopon alle.

Maaliskuussa pitäisi lähteä pyörähtämään joko Burmassa tai Campodiassa mielusti kuulisin kokemuksia kyseisistä maista. Aika on rajallinen joten vain yhteen pystyy tutustumaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kambodzhasta mulla on kokemusta Siem Reapista (Angor Wat) ja Sihanoukvillestä (rantameininkiä). Ensin mainittua voin suositella lämpimästi, mikäli historia & monumentit vähääkään kiinnostaa. Hotellit ovat hyviä ja halpoja, ravintoloita piisaa joka makuun. Melko pieni paikka, lisäksi päivällä tuk tuk on dollarin. Helppoa turismia. Netti on pullollaan oppaita.
Sihanoukvillessä meno on paljon villimpää, esim. monissa baareissa jengi polttaa avoimesti ruohoa. Ihan luvan kanssa. Kaikkea muutakin on tarjolla, mutta niistä kannattaa pysyä todellakin erossa. Aina kun kama liikkuu, on myös hämärää jengiä liikkeellä. Myös turistien joukossa on varkaita. Lähistön saaret ovat upeita, niitä voi suositella. Moni länkkäri vuokraa reissun ajaksi skootterin ja tyttöystävän. Jos ei kestä katsoa, älä mene Sihanoukvilleen. Helvetisti myös reppureissaajia liikkeellä, jotka kaikki ovat ihan samalla tavalla individualisteja. Rastat ja typerät tatuoinnit kaikilla. Kaikki travellereita, ei yhtään turistia mailla halmeilla. Suomalaiset kaikkein rasittavimpia... traveller my ass. Olen turisti.
Mielenkiintoinen maa, mutta myös täysin korruptioon ja riistoon perustuva roistovaltio. Mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Siis ihan mikä vaan.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mielenkiintoinen maa, mutta myös täysin korruptioon ja riistoon perustuva roistovaltio. Mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Siis ihan mikä vaan.

Eli siis paratiisi verrattuna tähän pohjoiseen roisto/pahoinvointivaltioon. jossa kaikki "toimii", mutta siis ihan mikään ei järjesty, edes rahalla.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Nyt tarttis vähän hjelppiä => etsinnässä lokakuun vikalle viikolle lomamökki jostain Pirkanmaan alueelta sopivasti, pitäis olla mieluusti sisävessa ja saunatilat saman katon alla. Lähdössä vain kaksikko, joten mitään huvila-tason juttua ei välttämättä hakusessa...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mökkeily jää nyt väliin ja suunnataankin Prahaan ma-pe => vinkkejä tulemaan missä kannattaa käydä??
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kesällä kävin Prahassa ja kaupunki on monella tapaa miellyttävä. Majoitus kannattaa ottaa vanhasta kaupungista tai lähistöltä, niin ei aika tuhraannu kulkemisiin. Isommalla porukalla kannattaa vuokrata asunto, tulee halvaksi ja on helppoa. KVG. Kaupungissa on mielettömästi nähtävää, mutta vain vähän "pakollisia" nähtävyyksiä. Mä ainakin tykkäsin vain hortoilla kaupungilla ja poiketa kaffilla/bissellä/safkalla kun sattui huvittamaan. Perinteiset tsekkiläiset ravintolat oli helvetin hyviä, niistä saa sellaisia herkkuja, mitä ei täällä juurikaan myydä. Possun niskaa ja sen sellaista. Kaikenlaiset paheet ovat helposti saatavilla semmoisista kiinnostuneille. Tietoa saa vaivatta intter-webbistä. Itse en tissibaareissa vieraillut, sillä se nyt on rasvattu tanko hankaluuksiin tuossakin kaupungissa. Hieno ja halpa paikka.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Kellään kokemuksia Portlandista? Ois ehkä mahdollisuus päästä ens keväällä/kesällä työharjoittelemaan kuukaudeks tonne. :) Toki samalla pääsis käymään Seattlessa ja San Fransiscossa vapaa-ajalla, joten senkin takia kiinnostaa kovasti.
 
Mökkeily jää nyt väliin ja suunnataankin Prahaan ma-pe => vinkkejä tulemaan missä kannattaa käydä??
Kymmenkunta viestiä olen kirjoittanut tähän ketjuun Prahasta. En osaa niitä hakea, mutta löytynevät varmaan helposti. Keväällä oli emännän kanssa Mala Stranan kaupunginosassa hotellissa nimeltä Roma. Omatoimisesti upgreidattu huone oli noin 57€/yö. Loistava hotelli ja loistava sijainti.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Praha ei ole samalla tavalla nähtävyyspaikka kuin vaikka Pariisi tai Rooma, mulle sen viehätys perustuu juuri tunnelmaan. Kaupunki on tosi kaunis ja siellä on ihana käveleksiä ja poiketa sopivin väliajoin johonkin kuppilaan nauttimaan lasi Urguellia tai jotain muuta tsekkiolutta. Tokihan vanhassa kaupungissa on nähtävyyksiä, kuten astronominen kello, Týnin kirkko, ruutitorni jne ja vastavasti pienellä puolella mm. linna ja katedraali, mutta tunnelma syntyy ympäristöstä, pienistä kadunpätkistä, joenrannasta, puistoista. Oma suosikkialueeni on Vinohradyn alue, jossa on paljon kivoja ravintoloita ja kuppiloita. Löydettiin sattumalta todella hyvä hampurilaispaikka, pitääkin kaivaa nimi esiin. Prahassa on helppo kulkea metrolla tai sporalla, eikä matkustaminen ole kallista.

Tässä linkissä on ihan hyvää perustietoa, vaikka hinnat eivät ehkä pidä enää paikkaansa. http://www.pienimatkaopas.com/praha/

Kysy lisää YV:llä, jos kaipaat erityisesti jotain infoa.
 
Kesällä kävin Prahassa ja kaupunki on monella tapaa miellyttävä. Majoitus kannattaa ottaa vanhasta kaupungista tai lähistöltä, niin ei aika tuhraannu kulkemisiin.
Makuasioita nämä. Yleensä tarkistan hotellin arvostelut ja hinnan. Kunhan lähellä on metroasema, niin kelpaa. Prahassa tuli piipahdettua reilu vuosi sitten. Majoituspaikkana oli Diplomat hotel, josta ei ollut kuin pari sataa metriä Dejvickan metroasemalle. Grouponin kautta tulee aika usein matkatarjouksia Prahaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kellään kokemuksia Portlandista? Ois ehkä mahdollisuus päästä ens keväällä/kesällä työharjoittelemaan kuukaudeks tonne. :) Toki samalla pääsis käymään Seattlessa ja San Fransiscossa vapaa-ajalla, joten senkin takia kiinnostaa kovasti.

Pari päivää on tullut siellä vietettyä. Mukava kaupunki, aika eurooppalaistyylinen jenkkikaupungiksi eli jalkaisin voi liikuskella mukavasti keskustan alueella. Kaupunkia ympäröivä luonto on hienoa, niinkuin on käytännössä koko Oregonissa ja Washingtonissa. Suosittelen muuten lämpimästi piipahdusta myös Vancouverissa!

Timbersin peleissä kannattaa käydä, vaikka ei suuri jalkapallofani olisikaan. Ottelutapahtumat on mukavaa viihdettä.
 
K

kiwipilot

Komppaan Designeriä vaikka itse Portlandista ei ole kokemusta kuin läpiajoan verran. Ympäröivä luonto taas on aivan uskomattoman hieno kokemus: Columbia jokea kannattaa ajella itään ja käydä tsekkaamassa Multnomah Falls -vesiputous. Lännestä taas löytyy Gooniesista, Ringistä sekä Lastentarhankytästä tuttu Astorian pikkukaupunki, Tyyni valtameri sekä Olympic National Park sademetsineen. Twin Peaks kuvattiin Bendin kaupungissa joka sijaitsee Portlandista pohjoiseen: muutenkin tuo seutu on sarjan ystävälle mielenkiintoista aluetta. Erityisen vaikuttavaa oli ajella Astoriasta Forksiin kun vasemmalla siinsi Tyyni valtameri ja oikealla Pacific NW:n ikimetsät. Muutenkin tuo Pac NW:n seutu on itselleni sitä mieluisinta Amerikkaa Kalliovuorten ohella.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kellään kokemuksia Portlandista?
Kyseles nimimerkki Mats Bedöltä, hänhän asustelee siellä Portlandissa.

kiwipilot kirjoitti:
Twin Peaks kuvattiin Bendin kaupungissa joka sijaitsee Portlandista pohjoiseen
Eipä tuota Oregonin Bendiä kyllä voi sanoa olevan pohjoiseen Portlandista. Lähinnä eteläkaakkoon Portlandista. Mukavan tuntuinen kaupunki tuo Bend, vaikken siellä viettänyt kuin noin tunnin.
 
K

kiwipilot

Kyseles nimimerkki Mats Bedöltä, hänhän asustelee siellä Portlandissa.


Eipä tuota Oregonin Bendiä kyllä voi sanoa olevan pohjoiseen Portlandista. Lähinnä eteläkaakkoon Portlandista. Mukavan tuntuinen kaupunki tuo Bend, vaikken siellä viettänyt kuin noin tunnin.

No niinpäs olikin. Jotenkin meni Snoqualmie (Falls) ja Bend sekaisin. Ja toki Snoqualmiekin on enemmän Seattlesta itään.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Praha ei ole samalla tavalla nähtävyyspaikka kuin vaikka Pariisi tai Rooma, mulle sen viehätys perustuu juuri tunnelmaan. Kaupunki on tosi kaunis ja siellä on ihana käveleksiä ja poiketa sopivin väliajoin johonkin kuppilaan nauttimaan lasi Urguellia tai jotain muuta tsekkiolutta. Tokihan vanhassa kaupungissa on nähtävyyksiä, kuten astronominen kello, Týnin kirkko, ruutitorni jne ja vastavasti pienellä puolella mm. linna ja katedraali, mutta tunnelma syntyy ympäristöstä, pienistä kadunpätkistä, joenrannasta, puistoista. Oma suosikkialueeni on Vinohradyn alue, jossa on paljon kivoja ravintoloita ja kuppiloita. Löydettiin sattumalta todella hyvä hampurilaispaikka, pitääkin kaivaa nimi esiin. Prahassa on helppo kulkea metrolla tai sporalla, eikä matkustaminen ole kallista.

Julkiset toimivat hyvin ja kävellenkin on kiva edetä. Edellinen hotelli oli n. kilometrin vanhan kaupungin aukiolta ja harvemmin tuli metroa käytettyä. Spartan areenalle mentiin metrolla lätkämatsiin ja joskus pidempiä matkoja, mutta muuten tuli toikkaroitua sinne sun tänne ja käytyä juomassa ja syömässä milloin missäkin eteen tuleessa raflassa. Suomen alkoholipolitiikkaan tottuneelle Praha on sangen valaiseva mesta, jossa harvemmin on tylsää...
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Koh Lanta taitaa olla häämatkamme kohteena. Mennään muutama pv ennen kuin emännän porukat tulee perässä kun appiaukko täyttää Uudevuoden aattona pyöreitä. Millainen paikka? Ruoka? Nähtävyydet? Jne
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Koh Lanta taitaa olla häämatkamme kohteena. Mennään muutama pv ennen kuin emännän porukat tulee perässä kun appiaukko täyttää Uudevuoden aattona pyöreitä. Millainen paikka? Ruoka? Nähtävyydet? Jne

Ihan kiva saari, riippuen tietenkin mitä hakee, jos kyse on spesiaalireissusta niin ehkä kannattaa miettiä pistää vähän extra-fyrkkaa kehiin todenteolla ainutlaatuiseen resorttiin nimeltä Pimalai, piletys-mahdollisuudet ovat sitten taas siellä etelä-kärjessä vähän heikommat jos sitä hakee. Aivan etelä-kärjen luonnonpuisto on myös kiva paikka käväistä, ilman mitään erikoisempaa toki mutta saaren parasta luonnonantia ovat isot luolastot joihin pääsee kiertokäynneille, läskit eivät mahdu sisään tietyistä paikoista joten tietynlaista koskemattomuutta on vielä havaittavissa. Ns. saaren keskusta sitten on aika perus-Thaimaata, en niin hirveästi itse siitä diggaa joten pysyin kaukana poissa ja kokemukset siitä vähän niukemmat mutta varmaan yöelämää on normaaliin malliin. Mutta mitä kauemmas etelään menee, sitä rauhallisemmaksi meno muuttuu.

Sukeltajalle saari on sikäli vähän nihkeä kun kaikki saitit ovat kaukana ja aina saa käyttää päivän uppoamiskuntoisessa körökörö-laivassa, hyviä kohteita toki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös