Matkakohteenne

  • 2 452 998
  • 14 531

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syyskuussa on tiedossa viikon reissu vihreälle saarelle. ... Olisiko Irlannissa käyneillä palstalaisilla ehdotelmia reitityksistä ja kohteista?

Ellei sinulla ole jotain erityistä syytä käydä eteläosassa, niin suosittelen minäkin tekemään kierroksen pohjoisen kautta, esim. Dublin - Belfast - Bushmills - Donegal - Sligo - Westport - Galway - Dublin. Tietysti riippuu siitäkin minkälaiset paikat kiinnostavat, sen perusteela voin antaa tarkempiakin suosituksia, Pusterin vinkit olivat kyllä suositeltavia minustakin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Sam Spadelle omista kokemuksista ehdottaisin Koh Changia, Phi Phitä tai sitten jos vähän kaipaa menoa, mutta haluaa silti hienoille saarille niin Ao Nangille asumaan ja sieltä sitten pitkähäntäveneellä saarille ja rannoille.

Olen ollut kaikissa noissa (kiertänyt rinkan kanssa 1 kk kerrallaan Thaimaata läpi joka talvi vuosien ajan)
Kiitos kuitenkin. Koh Chang on hieno minunkin mielestäni. Phi Phi oli hieno ennen tsunamia, nyt turistihelvetti joka rakennettu tupaten täyteen, No Mas.
Ao Nang periaatteessa ok, mutta sielläkin liikaa turisteja makuuni. Menen mielummin Railaylle (tosin onhan niitä sielläkin mutta iltaisin vähemmän kun päiväretkeläiset lähtevät). Railaylla Ton Sai beach on omanlaisensa, elämäntapaintiaaneja, kalliokiipeilijöitä jne. Tykkään koko Railayn ilmapiiristä.

Koh Samet on muuten mukava pikkupaikka tosi lähellä Bangkokia. Tosin viikonloppusin paikalliset tulevat sinne Bangkokista ja ruuhaa on.
Koh Tao on myös suosikkeja. Upeat rannat jos vesi on matalalla, muuten sitten rantaa saattaa olla vain parin metrin kaistale, sukeltajien suosikkipaikkoja.

Muutekin koitan välttää, tai ainakin olla viipymättä kovin kauaa, pahimpia turistirysiä kuten Phuketia, Pattayaa, no Samuilla tulee ajoittain silti käytyä.
Paikallisbusseilla on "mielenkiintoista" matkustaa. Viimeksi taisin mennä Phuketista Khao Lakiin. 4 tuntia ja 90bht.
 

Plastinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuolla max. 200 kilsan haarukalla taitaa kohtuulliset paikat olla juurikin Himos ja Sappee. Kun ei ole mäkiä niin niitä ei silloin ole. Jotain pikku pulkkamäkiä tyyliin Hervanta tietysti löytyy sieltä sun täältä.

Messilä olisi tietysti Hollolassa. En ole tosin käynyt itse mutta saattaisi olla Sappeen jälkeen paras tuolla säteellä. Toinen mahdollinen olisi Riihivuori Muuramessa.

Joo eihän täällä etelässä mitään tuntureita oo, mutta parin päivän reissussa ei viitti paria päivää käyttää matkustamiseen.

Toi Riihivuori vaikuttaa oikein passelilta meidän tarpeisiin, juuri joku tuon tyyppinen oli hakusessa. Tänk juu!
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitäis sunnuntaina lähtee reissuun ja Lantalle varmaan mennään ens viikon lopulla. Katselin noita ton mestan hintoja niin yleiseen hintatasoon verrattuna vähän kalliin oloinen. Tinkivätkö tiskillä hinnoista?

Edellisen kerran kun olin Lantalla, niin hieman vastaavan oloinen paikka oli lähes puolet halvempi. Enkä löytänyt ainakaan Hotels.comista tuota hotellia ollenkaan.

Joo, ainakin silloin kun me oltiin siellä niin sitä ei löytynyt mistään saiteilta, vaan laitettiin sähköposti suoraan hotellille. Ilmeisesti he eivät juurikaan mainosta, vaan väki löytää paikan hiukan tällä tapaa kuin nyt tässä - sen perusteella mitä siellä juteltiin muiden kanssa, niin kaikki olivat keksineet paikan Tripadvisorista.

Pitää paikkansa että on hintavahko, mutta käsittääkseni paikka vetää silti melko lailla eli saattaisi olla että tinkivaraa ei löydy. Suosittelisin ainakin tsekkaamaan etukäteen varaustilanteen koska mä olen ymmärtänyt että porukka varaa tuonne reissujansa todella hyvissä ajoin etukäteen. Kananttaa myös huomioidan, että paikka on siis tosiaan aivan saaren päässä jota kuinkin keskellä viidakkoa, joten vaihtoehtoisen hotellin löytyminen saattaa olla haastavahkoa (ainakin näin turistikaudella).

Jos epäilyttää niin kannattaa tsekata aiemmin linkkaamani Tripadvisor ja sieltä käyttäjäkommentit (about 400) ja kuvat, niistä sen parhaan kokonaiskuvan saa paikasta.

Jos itse olisin menossa Thaimaahan, menisin melkoisella varmuudella Lalaantalla - ja sanottakoon, että minä en tähän mennessä ole periaatteesta vielä koskaan käynyt lomalla samassa paikassa kahta kertaa...

EDIT: ylempi linkki Tripadvisoriin ei näköjään ainakaan mulla toimi, mutta koitetaanpa tätä: LaLaanta Hideaway Resort (Ko Lanta, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor

Ja jos tämä ei toimi, niin googleen hakusanaksi "Lalaanta Tripadvisor" ja löytyy kyllä varmasti.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Agoda on osoittautunut vuosien kokemuksella hyväksi, kun kaukoidässä ja Thaimaassa varaa hotelleja. Lähes takuuvarmasti edullisin hinta kohteeseen.
Lantalla kyllä löytää majoituksen myös paikanpäällä, tosin isoimpina huippuina kuten Joulu- ja uusivuosi ja molemmin puolin, on saari aika täynnä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eli suosituksia hinta/laadultaan hyvistä hotelleista Prahasta kaivataan.

Hotels.comista tuli sitten otettu huone (iteasiassa oikein sviitti vielä) tästä.
Hintaa 3 yölle ~250e. Sijainti näyttäisi olevan aikasta bueno.

Hotelli mainosti omaa(?) Beer Spaatansa myös, sehän on myös pakko käydä kokeilemassa.
Samoten tarkoitus toivon mukaan päästä jotain Extraligan Prahan matsia katsomaan. Slavia ja Sparta toivottavasti siellä vetävät vielä.
Toisessa ketjussa menossa utelu pilettien hommaamisesta tuolla ym.

Jotain muuta, mitä ehdottomasti kannattaa Prahassa nähdä? Zoota myös vähän meinattiin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kööpenhaminaan pitäis mennä toukokuun alussa ja olisi mielenkiintoista tietää pari hyvää pubia sieltä. Muuten kuljetaan parin perheen voimin, mutta luulen että "me isännät" karataan tuopillisille pariin otteeseen matkan aikana. Pari päivää vietetään siis tuolla Kööpenhaminassa ja pari päivää legolandiassa.
 

Hunni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hotels.comista tuli sitten otettu huone (iteasiassa oikein sviitti vielä) tästä.
Hintaa 3 yölle ~250e. Sijainti näyttäisi olevan aikasta bueno.

Hotelli mainosti omaa(?) Beer Spaatansa myös, sehän on myös pakko käydä kokeilemassa.
Samoten tarkoitus toivon mukaan päästä jotain Extraligan Prahan matsia katsomaan. Slavia ja Sparta toivottavasti siellä vetävät vielä.
Toisessa ketjussa menossa utelu pilettien hommaamisesta tuolla ym.

Jotain muuta, mitä ehdottomasti kannattaa Prahassa nähdä? Zoota myös vähän meinattiin.

Kaksi kertaa itse käynyt Prahassa, ja varmasti vielä menen uudelleen. Kaupunki minun makuuni. Zoo käytiin katsomassa kesällä 2010, oli ihan hieno paikka. Helppo mennä julkisilla, aikaa meni useampi tunti kierrellessä siellä. Muut nähtävyydet suosittelen kuin suoraan matkaoppaasta: Kaarlen silta, juutalaiskortteli, astronominen kello ja tietysti Prahan linna. Kaarlen sillan toisessa päässä oli mielenkiintoinen museo sillan historiasta, ja jos kiinnostaa niin vastapäätä löytyy kidutusmuseo. Ostoksia varten on kävelymatkan päässä melko iso Palladium- niminen ostoskeskus, siellä tuli useampana päivänä käytyä. Sitten voi kävellä Na prikope- ostoskatua pitkin Wenceslas- aukiolle, jonka toisessa päässä on Prahan kansallismuseo.

Perus Tsekkiläiset ravintolat on hyviä, niitä löytyy joka kulmalta. Ruoka ja juoma ravintoloissa melko edullista. Jos olet oluen ystävä, niin muistaakseni olut maksoi ravintoloissa n.25 korunan molemmin puolin. Yleensä ravintoloissa vesi maksoi vähintään saman kuin olut.

Molemmilla reissuilla olen tilannut etukäteen kuljetuksen lentokentältä hotellille ja päin vastoin. Maksoi muistaakseni reilu 20€ suunta. Todella vaivaton tapa. Metrolla on todella helppo liikkua.

Sori, vähän sekavaa tekstiä. Parempaa ei just nyt lähde.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ok, eli pitäisi lähteä reissulle joskus huhti/toukokuussa. Rantalöhöilyt sukelteluineen ovat nyt ulkona joten tänä vuonna mennään taas ihmettelemään luonnonihmeitä sinne suurimpaan eli ämeriikkään.

Käytännössä vaihtoehtona olisi SFO josta sitten perinteiset Yosemitet, punapuumetsät (ja ehkä sukeltelua levämetsissä) ja kenties koukku Death Valleyn pohjois-osiin. Ja sitten ehkä Napa Valleyn kiertoajelua.

Toinen vaihtoehto on taas CO ts. Denver eli vuoristoa ja öö... no New Mexicosta löytyy kaikenlaisia anazazi-juttuja ja Pueblo-inkkarien kallionkolorakennelmia ja oletettavasti myös kaikenlaista muuta jännää mutta entä mitä muuta? Laskettelu ei inspaa joten ääspen voi jäädä väliin, mutta toki vaeltelu vuoristossa voisi olla jees. Muuten tuo alue on South Parkkia lukuunottamatta aika mustaa aukkoa, joten vähän hakusessa on tekemiset, no NHL-kausi taitaa olla käynnissä tuolloin mutta mitenköhän mahdotonta on saada lippuja pleijareihin...jahas, eipä tarttekaan Coloradon suhteen pelätä tuota vaihtoehtoa :)

N. 9-10 pv on tarkoitus olla tien päällä muttei kauheilla kilometrimäärillä joten vihjeitä voi antaa esim. paikoista missä voisi olla pidempään, budjetti ei sikäli ole "rajana" eli kunhan nyt yöhinta pysyy alle 500 euron niin kyllä sitä paremmissakin bungaloweissa voi sluibailla jos sopiva paikka sattuu kohdalle (tyyliin hieno paikka jossain vuoristojärven rannalla jne., vieressä metsä täynnä sarjamurhaajia odottamassa uhrejaan), muuten varmaan tuttuun tapaan Holiday innit yms. toimivat hyvin tien päällä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllästyin tähän loppumattomaan talveen ja pakkasiin, jotka käyvät astmaatikon keuhkojen päälle. Nyt jo kolmas talvikauden flunssa/tauti päällä ja onneksi jo ohi menemässä. Yhtä kaikki tulin siihen tulokseen, että on aika vaihtaa muutamaksi päiväksi maisemaa pääsiäisviikolla ja varasin muutaman päivän reissun Roomaan. Lähtö pääsiäissunnuntaina, paluu seuraavana torstaina.

Muutamassa päivässä ei tietysti ihmeitä ehdi, mutta ajattelin tutustua niihin olennaisiin ja itseäni eniten kiinnostaviin kohteisiin kuten Colosseumiin, Pantheoniin, Forum Romanumiin ja tietysti Vatikaaniin (ainakin Pietarinkirkko ja mielellään Sikstuksen kappeli). Ehkä myös Borghesen galleriaan, tosin sinne kuulemma pitää varata kierros etukäteen. Katakombitkin kiinnostaisivat. Rooma-passin ajattelin ostaa, sillä saa pari museokohdetta ilmaiseksi ja kaupan päälle kolmen päivän julkisen liikenteen liikkumisen.

Tässä ketjussa oli jokunen vuosi sitten Rooma-aiheisia kokemuksia, mutta onko kenelläkään tuoreempaa tuntumaa Roomasta? Hyviä kohteita joissa pistäytyä, hyviä vinkkejä tai omia kokemuksia historiallisista kohteista ja esim. niiden ruuhkaisuudesta ja jonotusajoista? Italialainen nykykulttuuri ja -yhteiskunta ei minua juurikaan kiinnosta, mutta Rooman valtakunnan aikaiset saavutukset ja kohteet kiinnostavat. Mihinkään yöelämään en yksinäni taida heittäytyä, joten baarivinkkejä en kaipaa.

Miten sujuvaa on esim. liikkuminen metrolla ja paikallisliikenteessä, ja kun lentokentältä saapuu junalla Terminin juna-asemalle, niin pitääkö olla kirves ja tuliase mukana jotta selviää mustalaisvarkaiden ja muiden taskuvarkaiden laumoista? Noistahan on tuolla varoiteltu rankasti, joten mahtaakohan varasongelma olla niin suuri kuin mitä siitä varoitellaan? Ei ole ainakaan tähän päivään mennessä vielä minulta mitään viety eri suurkaupungeissa koska olen yrittänyt suht tarkkaan pitää varani, mutta ammattivarkaille ei tietysti paljoa mahda, jos sellaisten kohteeksi joutuu.

Toivottavasti eivät vain italiaanot mene taas mihinkään lentolakkoon kuten viimeksi Italiassa ollessani, ja toivottavasti ei mene pakki sekaisin sikäläisten pöperöistä.

Hotelliksi valitsin hotelli Margaretin, joka on noin 10 minsan kävelyn päässä Termini-asemasta ja lähellä Repubblica-aukiota ja oopperataloa. Pitäisi olla vähän rauhallisempaa seutua, ja suht lyhyen kävelymatkan päässä eri kohteista (sekä metroasemista). Onko kenelläkään kokemusta tästä seudusta majoitusalueena?
 

Kaunoluistin

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisin tuohon Rooma-aiheeseen vastata omien kokemusten perusteella lyhykäisesti.

Nuo nähtävyydet, mitkä mainitsit, niin varsinkin Vatikaanissa kannattaa olla kukonlaulun aikaan liikkeellä ja todellakin kukonlaulun aikaan. Nyt kun siellä häärää uusi paavikin, niin saattaa olla aika suosittu paikka. Ja se jonotus kestää sinne. Mm turvatarkastus. Sitten on tietty eri jono Vatikaani-museoon, missä on esim Sikstuksen kappeli kuin Pietarin Kirkkoon. Eli mene aamulla, niin ehdit näkemään paljon.

Colosseum on toinen suosittu, johon myös melko varmasti joutuu jonkin verran jonottamaan. Ei välttämättä mitään heinä-elokuun high season aikaa siellä, mutta kyllä nuo nähtävyydet vetää jengii.

Nuo muut meneekin mun kokemuksen perusteella heittämällä sisään.

Onhan Roomassa metrolla liikkuminen ihan jees, paitsi et metro kulkee mun mielestä tosi harvalla aikataululla ottaen huomioon kaupungin koon.
Itse kyllä tsekkailin noi nähtävyydet kävellen, ei ne välimatkat niin pitkiä ole. Aloitin Espanjalaisilta portailta ja pikkuhiljaa Pantheonin kautta Colosseumille/Forum Romanumiin jokirantaa pitkin.
Vatikaaniin kannattaa varata se yksi päivä ja kun vähän suunnittelee päiväohjelmaa, niin tuo mainitsemasi aika riittää mainiosti.

Ei se Termini mikään paha mesta ole. Mutta sellainen maalaisjärki mukaan ja älä anna kenenkään kuhista ympärillä perstuntumassa. Samoin turistikohteissa kannattaa skipata kaikki pummit ja avunpyytäjät sun muut iholle yrittäjät.
Se on iso rautatieasema ja liikenteen solmukohta, joten samat ongelmat, pummit ja varkaat kuin muuallakin.
Mutta ainakin itse en ole pelännyt siellä edes yöaikaan.

Rooma on hieno mesta ja siihen tulee varmasti ihastumaan ja safkamestoista kannattaa välttää ne keskustan turistirysät.

Hotellisi on ihan ok alueella, itsellä ollut samalla suunnalla myös hotelleja ja sieltä löytyy hyviä rafloja, mitä paikalliset suosii...
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Lauantaina olisi lähtö Alanyaan. Hotelli Kleopatra ja 3 henkilöö samaan koppii. Turkista ei mitään kokemuksia ennalta, vaikkakin matkustaminen on jo pirun tuttua. Jollakin kokemuksia juuri tästä hotellista tai sanoa jotai yleisesti kulttuurista, kaupungista jne?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Voisin tuohon Rooma-aiheeseen vastata omien kokemusten perusteella lyhykäisesti.

Kiitos vinkeistä. Täytyykin yrittää varautua noihin jonotuksiin ja miettiä, minä päivinä menen noihin kohteisiin. Pääsiäissunnuntain ja -maanantain taidan jättää suosiolla väliin kirkollisista kohteista, mutta kenties Vatikaanin alueellakin olisi vähemmän jonoja kun pääsiäispyhät ovat ohi tiistaina ja/tai keskiviikkona. Pääsiäispyhinä varmaan melko moni paikka on kiinni, täytyypä tarkistaa aikatauluja.

Aamuisin siis liikkeelle kaupunkiin ja nähtävyyksiin/museoihin, päivällä jotain kevyempää lounasta ja alkuillasta kenties perinteisempi illallinen, jos ei tarvitse opetella italian koko kielioppia ruokaa saadakseen. Täytyy yrittää ottaa kohteita haltuun kohtuudella. Minulla on toisinaan tapana ahnehtia kohteita liikaakin, ja monessa kaupungissa pääkohteet onkin mahdollista käydä läpi lyhyemmässä ajassa, mutta Roomassa on selvää, että nähtävää riittäisi vaikka millä mitalla eikä kaikkea ehdi.

Juna-asemien notkujia täytyy vältellä, samoin näppäräsormisia taskuvarkaita. Tosin Euroopan maiden pääkaupungeista Helsinki tuntuu nykyisin turvattomimmalta ja epämiellyttävimmältä paikalta. Muissa maissa yleensä sentään siivotaan pahimmat mustalaiset, pummit ja häiriköt pois ydinkeskustoista ja nähtävyyksien läheltä.

Täytyy miettiä myös Sant'Angelon linnaa. Tiedä sitten olisiko Cinecittan tiloissa mitään nähtävää vai pääseekö tavallinen turisti edes tänne Etelä-Euroopan Hollywoodiin, mutta elokuvaharrastajana Cinecittassa olisi puolensa.
 

Kaunoluistin

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aamuisin siis liikkeelle kaupunkiin ja nähtävyyksiin/museoihin, päivällä jotain kevyempää lounasta ja alkuillasta kenties perinteisempi illallinen, jos ei tarvitse opetella italian koko kielioppia ruokaa saadakseen. Täytyy yrittää ottaa kohteita haltuun kohtuudella.

Juurikin näin, aikaisin liikkeelle ja varsinkin Vatikaaniin, koska päivän mittaan ne jonot kasvaa ja kasvaa...
Väittäisin, että Colosseum, Forum Romanum, Pantheon ja Espanjalaiset Portaat ja kaikki siltä väliltä menee yhdessäkin päivässä, eikä tarvitse kiirehtiä edes.
Mutta sulla tuntuu aikaa olevan, niin rauhallisesti vaan. Nähtävää on!
Tuohon raflajuttuun on pakko mainita, että olet menossa Italiaan, jossa ruoka näyttelee todella suurta roolia, joten kannattaa oikeasti opetella muutamat perussanat, lihat, kanat yms. mitä ne on italiaksi. Kuitenkin vaikka ruokalistassa olisi pelkkää italiaa, niin tulet todella vähällä paikallisella kielitaidolla ymmärtämään, mikä on mitäkin(suomalaisessa ruokasanasto on paljon italialaisia lainasanoja) ja yleensä löytyy myös englannin kieliset menut.
Mutta vältä keskustan turistiravintoloita. Yleensä hyvä hinta, paska ruoka. Pätee kaupunkiin kuin kaupunkiin ja nyt oikeasti olisi mahdollisuus saada helvetin hyvää italialaista pöperöö,niin tsekkaa missä paikalliset safkaa. Koska siellä ravintolakulttuuri on ihan eri kengissä kuin täällä.
Tripadvisor.comista saa hyviä raflavinkkejä esim alueelle missä hotellisi on.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ainakin joku vuosi takaperin Colosseumille pääsi samalla lipulla kuin Palatinolle / Forum Romanumille, eli kun aloitti kierroksen vähemmän suositusta paikasta pääsi loppuihin lähes jonottamatta. Useampi sata metriä säästyi jonottamista kun menin Colosseumin katsomaan. Noin muuten katsottavaa riittää kyllä tuossa kaupungissa, ei ole ikinä tullut käveltyä niin paljon kuin tuolla. Minä en edes yleensä jaksa juosta kaikkien nähtävyyksien perässä mutta tuolla jotenkin hurahti. Ravintoissa kannattaa tosiaan olla tarkkana niin kuin on sanottukin, minun paras kokemus oli joku pieni taverna missä sattui olemaan paikallisilla jotkut pienimuotoiset häät (muistaakseni). Ruoka oli todella hyvää, halpaa ja tunnelma oli katossa. Tripadvisorissa kehutusta Trasteveressa sijaitsevasta "paikallisten suosimasta" (melkein kaikki turisteja) paikasta taas sain ruokamyrkytyksen, ja kerran nälissäni erehdyin valkoliinaiseen ylihintaiseen turistipaikkaan jossa sain elämäni paskimman pitsan eli skaala on laaja. Kuumottaviin tilanteisiin en törmännyt kertaakaan, tosin aseman seudulla ei tullut paljon heiluttuakaan.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Kööpenhaminaan pitäis mennä toukokuun alussa ja olisi mielenkiintoista tietää pari hyvää pubia sieltä. Muuten kuljetaan parin perheen voimin, mutta luulen että "me isännät" karataan tuopillisille pariin otteeseen matkan aikana. Pari päivää vietetään siis tuolla Kööpenhaminassa ja pari päivää legolandiassa.

Linkin alta löytyy kaikki olennaisimmat ja muutamia olutkauppojakin. Ainoa joka taitaa puuttua on vastikään avattu Mikkeller&Friends, mutta noillakin pärjää.

Kööpenhamina – Olutwiki
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Laitetaanpa samaan syssyyn pieni raportti talvilomareissusta.

Singapore


Perheen kanssa tehtiin parin viikon reissu, mukana siis reilu parivuotias poika joten viidakkoreissut piti hylätä. Singapore meni minun listoilla kärkipäähän, hieno kaupunki. Hyvin pienellä alueella on n. 5 miljoonaa asukasta mutta siitä huolimatta kaikki toimi mitä nyt tiet ruuhautui tiettyihin aikoihin mutta nekin onnistuttiin välttämään. Lämmintä oli, siistiä ja erikoista arkkitehtuuria. Mikään halpa paikka ei ole kyseessä, varsinkin majoitus oli kallista mutta muuten ei elämiseen paljoa mene, taksit ja ruoka oli suhteessa paljon edullisempaa. Annos maksoi n. 3-9€ vähän paikasta riippuen mutta siis muutamilla euroilla sai jo maittavan annoksen eikä mitään riisikuppia. Leikkipuistoja ei oikein ollut mutta tavallisia kyllä, kauppakeskuksissa oli sitten leikkipaikkoja nuoremmalle väelle. Ostoskeskuksia oli todella paljon, Kiinalainen uusivuosi oli ovella ja kohtalaisia alennuksiakin oli mutta aika usein hinnat oli silti samat tai korkeammat kuin Suomessa, vaatteissa saattoi tehdä hyviä löytöjä. Kävin hotellin vieressä oluella illalla ja osa kaupoista oli auki vielä vähän ennen kymmentä lauantaina.

Aika vähän tuli tuolla kierreltyä, eläintarhassa käytiin päivällä ja se oli hieno paikka, Orangit varsinkin. Swissotelin (The Stamford) kattobaari kannattaa katsastaa, 70 jotain kerroksessa, todella hienot näkymät ympäri kaupunkia. Mitään sisäänpääsyä ei tuonne ole, vehnäolut oli joko 11€ tai 11S$, nyt en enää valuuttaa muista. Marina Bay Sandsin juurella käytiin alkuillasta ja siinä lahdella on iltaisin pari kertaa hieno valo-/lasershow. Rangaistukset on kovia tuolla päin ja ihmiset luonnollisesti käyttäytyvät sen mukaan, tupakat poltetaan (yleensä) siellä missä on merkitty tupakkapaikka eikä roskia juurikaan näy. Poliiseja en nähnyt yhtään koko aikana eli ilmeisesti kovien rangaistusten pelko riittää pitämään ihmiset kurissa, minulle ei tullut yhtään sellainen oli että pitäisi jotenkin skarpata sen takia. No nuuskat poikkeuksellisesti yritin tullata (tupakkatuotteissa kova verotus ja salakuljetusta kitketään sakoilla) mutta eipä 5 purkkia jaksanut kiinnostaa tullimiehiä. Laukussa oli myös terveiset tullilta että sisältö oli tsekattu. Mutta hieno paikka, ensi kerralla jos on itään päin menoa niin ehdottomasti tuolla pysähdyn.

Hotelleina oli mennessä The Quincy Hotel ja tullessa Carlton Hotel, molempia voin suositella lämpimästi. Jälkimmäiseen saatiin jollain diilillä club-huone, ja aamu- ja välipalat sai nauttia melkeinpä itsekseen kun hotellissa oli selkeästi tilaa, tuohon tyyliin voisi lomailla useamminkin...

Penang, Malesia

Singaporesta otettiin reilun tunnin lento Malesian puolelle Penangille. Penangin saarella olimme Batu Ferringissä, rantakylä lähellä Georgtownia. Ei mikään unelmarantakohde mutta sain halvat lennot ja hyvästä hotellista diilin joten tulipa käytyä. Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi paikasta, lämmintä oli, ruoka erittäin hyvää ja halpaa, ja hotellin puitteet hyvät juuri pienen lapsen kanssa oleiluun (mm. ilmastoitu leikkipuisto, hyvät altaat, ranta vieressä), mutta toisaalta rantoja olen parempiakin nähnyt, uimaan ei tehnyt mieli mereen mennä ja rannassa oli paljon vesiskootteri- ja liitovarjoyrittäjiä eli pörinää oli liiaksi. Ja ensimmäisen maailman ongelmia mille itsekin naurahdin: petyin kun muuten loistavalla aamiaisella ei ollut perinteistä pekonia, vain kana- ja nautaversiota muslimimaasta johtuen. Hotellissa oli puolet asukkaista lähi-idän maista ja lähes puolet ausseista, loput sitten briteistä tai muualta idästä. Kaavulliset naiset oudoksutti uima-altaassa ekana päivänä mutta nopeasti tuohonkin tottui.

Lähellä hotellia oli todella hyvä Food Court missä tuli käytyä melkein joka ilta. Ensin otettiin pöytä, siitä numero muistiin ja sitten "hallin" seinustalla oli 20-30 pientä erilaista ruokakojua mistä sai tilata annoksen (tai minun tapauksessa annoksia) pöytään. Kätevä systeemi kun pääsi sisään, jokainen sai syödä mitä halusi ja minä maistelin aina useamman kojun antimia kerralla. Annos maksoi n. 1,5-3€, olut 2€. Oma suosikki oli vanhan pariskunnan pyörittämästä kojusta Keow Teow. Räätäleitä oli useampia kylällä, yhdestä teetin testiksi paidan (18€), leikkaukset hyvät mutta materiaali ja kaulukset oli vähän huonoja joten en lähtenyt enempää kokeilemaan. Georgetowniin tehtiin niin pikainen visiitti että siitä en viitsi kommentoida muuta kuin että vaikutti ihan mukavalta paikalta mutta tuskin muutamaa päivää pitempään viihtyisin. Lasten kanssa voisin harkita tuota Batu Ferringiä lähinnä hyvä ruoan ja hyvien hotellien takia, ja varsinkin jos tykkää ranta-aktiviteeteista (vesiskootteriajelu 20min 15€) eikä niinkään meressä uimisesta. Muuten menisin ehkä muualle mutta kannatti kumminkin käydä kääntymässä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ette sitten käyneet Sentosan saarella? Mielestäni Singaporen ehkä hienoin ja kiinnostavin paikka akvaarioineen ja muine nähtävyyksineen, ja ihan OK biitsitkin siellä on (tai ainakin oli käydessäni joskus seitsemän vuotta sitten). Ja tuohon eläintarhaan on kai olemassa joku night safari, joka meni minulta suunnilleen nukkuessa, koska olin juuri lentänyt Tyynenmeren yli. Mutta kuulemma hieno juttu. Ja hotelleista Raffles oli käymisen arvoinen, ihan vaikkapa vaan lounaalla ja nähtävyytenä (voi olla liian kallis yöpymiseen). Joten väärin käyty! Heh!
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
Ette sitten käyneet Sentosan saarella? Mielestäni Singaporen ehkä hienoin ja kiinnostavin paikka akvaarioineen ja muine nähtävyyksineen, ja ihan OK biitsitkin siellä on (tai ainakin oli käydessäni joskus seitsemän vuotta sitten). Ja tuohon eläintarhaan on kai olemassa joku night safari, joka meni minulta suunnilleen nukkuessa, koska olin juuri lentänyt Tyynenmeren yli. Mutta kuulemma hieno juttu. Ja hotelleista Raffles oli käymisen arvoinen, ihan vaikkapa vaan lounaalla ja nähtävyytenä (voi olla liian kallis yöpymiseen). Joten väärin käyty! Heh!

Sentosa tosiaan on kiinnostava paikka, kaiken näköistä puuhaa oli tarjolla ja biitsit olivat hienot. Erikoisuutena sellainen, että Sentosalla sijaitsee manner-Aasian eteläisin kohta.

Night Safari oli myös mielenkiintoinen, ainakin kun muutama vuosi sitten kävin. Tietysti lasten kanssa ajankohta asettaa omat vaatimuksensa ja varmasti päivällä näkee enemmän eläimiä.

Raffles tosiaan on näkemisen arvoinen, siellähän kehitettiin drinkki Singapore Sling, joten sellaiset tuli käytyä siellä nauttimassa. En nyt kuollakseni muista oliko kaksi drinkkiä 30 vai 60 dollaria, mutta kallista kuitenkin. Erikoisuutena muuten niin siistissä Singaporessa oli tuon hotellin baarin tapa, että pöydällä olleiden pähkinöiden kuoret kuului heittää lattialle.

Nämä vinkkinä seuraaville Singaporeen menijöille.

Itsellä on Dubain reissu edessä parin viikon päästä, offseason päällä, mutta eiköhän sieltä tekemistä löydä puoleksitoista viikoksi. Hotelli vielä varaamatta, mutta pakko oli lähteä kun Lufthansalta sai meno-paluu lennot lyhyellä välilaskulla Saksaan 392 eurolla. Ennen kuin alan selaamaan sivuja taakse päin niin pyydän kuitenkin heittämään vinkkejä ko. paikkaan.
 
K

kiwipilot

Sentosa tosiaan on kiinnostava paikka, kaiken näköistä puuhaa oli tarjolla ja biitsit olivat hienot.

Puuhaa toki löytyy, mutta kyllähän Sentosan rannat ovat kaikkea muuta kuin hienot. Toki, jos tykkää pulikoida muutaman sadan metrin päässä lilluvien tankkerien, rahtilaivojen sekä risteilyalusten vieressä niin silloin Sentosan biitsit voivat tehdä vaikutuksen.

Singaporessa parasta on ehkäpää pallon paras ruokatarjonta; hawkereiden tarjonnalle ei moni paikka vedä vertoja. Mukava mesta ja mitä mainioin stopover -kohde matkalla Ausseihin tai Uuteen-Seelantiin. Neljä päivää tuolla alkaa kuitenkin olla maksimi.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sentosa jäi tosiaan pois kun rantaa tuli nähtyä Malesiassa ja aikaa oli kumminkin rajallisesti. Hieman harmittaa että jäi Durian-hedelmä haistelematta ja maistelematta, huvitti kun hotelleissa ja metroissa oli kieltoja ettei ko. hedelmää saa sinne tuoda. Eli käry lienee jonkinmoinen.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
varasin muutaman päivän reissun Roomaan.

Siellä ihan hotellisi lähellä on muuten yksi ihan mukava enoteca. Via Cernaialla sijaitseva Trimani on mahtava paikka käydä lounaalla/illallisella. Viitisen tuhatta eri viiniä, jotka mukavat tarjoilijat mielellänsä sovittavat juuri siihen ruokalajiin, minkä päätät listalta tilata. Tai siis näin ainakin tuossa reilu vuosi sitten.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Siellä ihan hotellisi lähellä on muuten yksi ihan mukava enoteca. Via Cernaialla sijaitseva Trimani on mahtava paikka käydä lounaalla/illallisella. Viitisen tuhatta eri viiniä, jotka mukavat tarjoilijat mielellänsä sovittavat juuri siihen ruokalajiin, minkä päätät listalta tilata. Tai siis näin ainakin tuossa reilu vuosi sitten.

Täytyy pitää ruokapaikka mielessä, jos satun kohdalle, kiitos vinkistä. Tosin viineistä en välitä. Sorbus oli ainoa viini joka meni alas ja maistui juomiskelpoiselle. Nykyisin ei sitäkään enää valmisteta joten en juo viinejä lainkaan. Nykyisin on maailma karu paikka kun ei saa enää Sorbaa eikä Herbaa. Puolasta ja Baltian maista saa sentään hyviä vodkia, yrttiliköörejä ja sen sellaista.

Toivottavasti eivät tavallisissa ruokapaikoissa edellytä mitään muodollista pukeutumista, solmioita tai sen sellaisia. Pyrin matkustamaan mahdollisimman vähäisillä kantamuksilla (menomatkalla vain käsimatkatavara, paluulennolle kassi ruumaan mahdollisia ostoksia varten), joten en raahaa mukanani ylimääräisiä vaatekertoja vaihtovaatteiden lisäksi. Mihinkään yöelämään kuten diskoihin tai baareihin en kuitenkaan suuntaa enkä kuvittele tekeväni huolitellulla tyylikkyydelläni vaikutusta italialaisiin belladonniin, joten turha sitä on vaatteilla koreilla, varsinkin jos ne vaatteet ovat pois lentokoneessa sallitusta kg-rajasta.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsellä on Dubain reissu edessä parin viikon päästä, offseason päällä, mutta eiköhän sieltä tekemistä löydä puoleksitoista viikoksi. Hotelli vielä varaamatta, mutta pakko oli lähteä kun Lufthansalta sai meno-paluu lennot lyhyellä välilaskulla Saksaan 392 eurolla. Ennen kuin alan selaamaan sivuja taakse päin niin pyydän kuitenkin heittämään vinkkejä ko. paikkaan.

Käytiin perheen kanssa 2 viikkoa Dubaissa tuossa tammikuun puolivälin tienoilla. Tekemistä ei ole vaikeaa keksiä, hyviä biitsejä ja kaikkea ihmisen rakentamaa kivaa löytyy ihmeteltäväksi. Lämpötilakin lienee aika optimaalinen näihin aikoihin. Tuulisella kelillä hiekka pölisee, meillä sattui kahteen viikkoon muistaakseni neljä tuulisempaa päivää. Ostareissa voi pyöriä jos sattuu noita päiviä.

Metrot toimi loistavasti ja oli todella halpoja, kaiken lisäksi kulkee maan päällä koko ajan, eli näkee jonkin verran maisemia myös metrosta. Taksit myös ihan pilkkahintaisia näin meikäläisiin hintoihin verrattuna.

Paikoista voin suositella Marinan aluetta, mukavaa seutua vesistöineen ja tornitaloineen. Paras meidän löytämä biitsi oli myös tuolla. Jos meinaat käydä katselemassa maisemia sieltä maailman korkeimmasta talosta, niin kannattaa varata liput etukäteen netistä, jonoa riittää ja muistaakseni liput 4x kalliimmat jos ostaa ovelta.

Kaikkiaan todella siisti, turvallinen ja länsimainen paikka. Mittasuhteet kartalla hämää ja etäisyydet oikeasti pitkiä, kaupunki on laajalle pinta-alalle levinnyt.

Niin ja alkoholia jos meinaat kuluttaa lomalla niin kannattanee ostaa lentokentältä Dubaihin tullessa satsi, muualla ei juuri myyntiä.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli varattua lennot Kölniin ja hotelli siitä ihan Kölnin rautatieaseman vierestä. 5 yötä olen siellä hotellissa tuossa huhtikuun puolivälissä. Yksin lähden matkaan, niin on helpompaa ja vapaampaa kuljeskella (eikä olisi löytynyt tähän hätään matkaseuraakaan). Käytännössä tuossa on kolme päivää aikaa tutustua Kölniin (saapumis- ja lähtöpäivät pois ja sitten pois tapahtuma, joka on kolmannessa kappaleessa). Ajattelin ihan vain kävellellen tutustua Kölnin rautatieaseman lähellä oleviin paikkoihin. No, varmaan tulee vain syötyä ja juotua ravintolassa sekä hotellissa, mutta onko siinä Kölnin keskustassa mitään nähtävää?

Pitää yrittää jostain kaapia Kölnin kartta, että vähän näkisi etäisyyksiä nähtävyyksiin. Ainakin Kölnin tuomiokirkko siellä on jossain. Ei kolmessa päivässä ole tarkoitus koko Kölniä tutkia, mutta joitakin valokuvia olisi kiva ottaa joistakin nähtävyyksistä.

Matkan tarkoitus oli vain ja ainoastaan pikaisen Kölniin tutustumisen lisäksi nähdä Borussia Dortmundin kotipeli. Dortmundiin en viitsinyt varata lentoja enkä hotelleja, koska ne maksavat enemmän ja toisekseen Dortmundissa ei kai ole hirveästi nähtävää. Eilen tulivat myyntiin Mainz-pelin liput ja ne menivät saman tien. Aamulla huomasin sitten, että oli kolme lippua vapaana ja lippu peliin tuli ostettua. Siitä rupesin tällaisena todella kokemattona matkailijana järjestelemään matkaa (opitaan sitten kantapään kautta virheistä).

Ottelupäivää varten junaliput Köln-Dortmund-Köln on jo ostettuna. Jos siellä Dortmundissa törmäisi Borussia Dortmundin fanikauppaan (jos ehtii löytää), niin voisi jotain fanituotteita ostaa, ettei tarvitse sitten Suomesta tilata, kuten tilasin pipon vuosi sitten.

Kaikki neuvot ovat tervetulleita. Oikeastaan kaikki muu on järjestetty, mutta pitää sitten Kölniin saavuttua ostaa junalippu Kölnin lentoasemalta rautatieasemalle. Sitä en voinut tehdä etukäteen, kun ei tiedä tarkkaa saapumisaikaa (lento voi olla myöhässä). Kokemusta ei ole hirveästi matkustelusta oikeastaan kolmea Kanarian matkaa ja yhtä Berliinin matkaa lukuunottamatta, niin yritän tehdä kaiken mahdollisen etukäteen valmiiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös