Matias ”Maso” Lehtonen HPK:n valmentajana

  • 102 829
  • 487

OPEX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aikamoista dissaamista Sihvoselta. Ei jatkoon.

Kuten moni muukin on kommentoinut, niin miksi ihmeessä se peli ei enää kerrokaan kaikkea. Olen tähän mennessä sulattanut kaverin tarinoita ja suodattanut sieltä paskan pois. Nyt alkaa oma ymmärrys jo loppumaan, kun sama levy päällä vaikka pihtiputaan mummokin huomaa et peli ei ole toiminut säädyllisesti kuin hetkittäin koko kautena.

EDIT. Piti vielä kirjoittaa tuosta Toivaseen kohdistuvasta minun mielestä törkeästä kielenkäytöstä. Kritiikkiä voi ja saa toimarille tietenkin antaa, mutta julkisuudessa oikein kunnon suvakkina esiintyvä Sihvonen menee minusta tietyn rajan yli näillä teneriffamies tyylisillä lausunnoilla. Hyi helvetti.
 
Viimeksi muokattu:

Kerho64

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan naurettavaa bullshittiä tuollainen rampa ankka väittämä. Valmentajien, niinkuin pelaajienkin sopimukset ovat määräaikaisia. Ei kai se, että ei tehdä jatkosopimusta jo vuotta eteukäteen kun sopimus on loppumassa, tarkoita että voi sen jäljellä olevan vuoden vetää täysin vihkoon. Aivan käsittämätön ajatus. Tällä logiigalla valmentajaa ei voisi vaihtaa ikinä!

Mitä tulee Toivaseen, on kyllä ollut mies paikallaan, talous on niin hyvässä kunnossa kuin se näillä käytössä olevilla spekseillä voi olla. Mitä toimitusjohtajalta oikein vaaditaan?

Sihvonen menee umpisolmuun noissa höpinöissään. Lopettais jo.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Eiköhän. Aika tyylitöntä olisi julkaista kesken kauden.
Tiilikainen taidettiin julkaista kesken kauden. Tosin tässä vaiheessa liitto oli jo tainnut uutisoida Pendon U20-pestin
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Tiilikainen taidettiin julkaista kesken kauden. Tosin tässä vaiheessa liitto oli jo tainnut uutisoida Pendon U20-pestin
Tiilikainen tuli kuitenkin kotimaisten liigojen ulkopuolelta. Myös varmasti riippuu siitä, mitkä ovat Mason toiveet asiaan liittyen.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siirsin tänne keskustelua.

Jukka Jalonen
Antti Pennanen
Jukka Rautakorpi

Siinä oma listani Kerhon viime vuosikymmenien parhaista valmentajista. Ja vaikka arvostankin ja kunnioitan edellä olevaa kolmikkoa aivan hemmetisti, niin ei noista kukaan mistään nöryydestä tai nöyristelystä ole tunnettuja. Päinvastoin, aika oman arvonsa tuntevia ja hetkittäin arroganttejakin tapauksia. Ajoittain jopa vähän sopivasti mulkkuja. Saamari, pitääkö Kerhon valmentajan vähän sellainen ollakin, että ottaa tilan ja jossain määrin seuran haltuunsa?

Maso on varmasti persoona, mutta se taitaa siltikin olla toissijaista sen aidon substanssin rinnalla. Ja toivon todella että mies onnistuu. Toki, siihen tarvitaan erittäin korostetusti nyt myös se muu valmennustiimi ja seuran urheilujohto. Kimpassa.
Varmaan näin tuo lista 2000-luvulta. Jos mietitään kyseisen kauden menestystä. Mutta toki voidaan miettiä, onko Rautakorven tyyppinen ratkaisu ollut menneisyydessä, nykyisyydessä tai lähitulevaisuudessa järkevä ratkaisu. Lintumäki ja me kannattajatkin, näimme Rautakorven aikaan tarpeen uskottavuuden palautukseen ja kyllähän kaudet olivat menestysodottaman suhteen uskottavia.

Jalosen ja Pennasen jatkoksihan meillä on ollut sieltä absoluuttiselta aikansa huipulta ollut Aurajoenlaakson Kultasormi. Ekalla visiitillään ei ollut mikään järkyttävän kokenut, toisella oli jo ensimmäinen tripla taskussa. Olen samaa mieltä, että kovatahtoisia pitää olla menestyvien valmentajien ja toivottavasti Maso sellainen on. Varmasti on Pikekin, mutta osaaminen ja intohimo/arvot ei ehkä niitä ihan kärjen tasoisia kuitenkaan.

Tässä kun listaa on laitettu, niin näkisin, että Hannu Savolainen ja Teijo Räsänen olivat valmentajia, joita silloinen vahva kulttuuri kannatteli. Kulttuurin takanahan tiedämme olleen vahvasti Harri Lintumäen. Toki se kultturinen tuki oli vahva myös Jaloselle ja täsmähankinnoille ammattilaisille Sakari Pietilä, Hannu Kapanen sekä jo edellä mainitulle Hannu Jortikalle (kunnes eräänä päivänä loppui, se on eri tarina).

Sitten se samainen Lintumäkeläinen kulttuuri ei kannatellutkaan kaikkia: Kari Heikkilä ei vaan onnistunut millään ja Samu Kuitunen oli kyllä jo lähtokohtaisesti ja loppuun asti kaikkien aikojen floppi. Matti Alatalo tuli pahaan paikkaan ja ei se materiaalikaan mahdottoman hyvä ollut, mutta ei kyllä vakuuttanut, kai organisaatiokin veti Jalosen jälkeen happea, ja ainakin luonnollista, että huippujoukkue hajosi valmennuksen muuttuessa. Kyllä Tiilikais Masa joutui samantyyppiseen tilanteeseen Alatalon kanssa, paitsi nimettömämpänä vielä huonompi imu joukkueeseen ja Mika vielä puuhastelemassa joukkuetta, vaikka oli Pendon jäljiltä runkoa, ei siitä paskasta konvehtia muodostunut.

Olihan siellä muitakin, mutta Lintumäen puheenjohtajakausi loppui Rautakorpeen ja sen jälkeen tuki on ollut vähäisemmän oloista. Vaikka meillä ollutkin historian ainoa urheilujohtaja 2019-2022. Ihan hyvä hetki kyllä tehdä niistä urheilujohdon harteista leveämmät, mikä onkin uutisoitu, sillä Lintumäkeä ei vaan ole saatu korvattua yhdellä miehellä. Ja se ainoa vakava yritys on ollut Pendo, eikä "tämä ole mikään yksittäisten ihmisten asia vaan meidän yhteinen juttu" tuli nauhalle jo miehen viimevisiitin ensimmäisillä hetkillä. Pitää niin paikkansa. Nyt sitten vaan toivotaan, ettei ole korulauseita, vaan Maso saa palikoita ja aikaa mitä tarvitsee.
 
Viimeksi muokattu:

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Maso saanut Rokin kovaan lentoon poffien avauskierroksella IPK:ta vastaan, 2peliin maaliero 13tehtyä ja 2päästettyä.
Lento jatkuu, tässä seurannut noita pelejä, niin kyllä tuo RoKin kone hakkaa tasaisen varmasti, vaikka IPK:n rosteri ei mikään huono ole.

Kolmatta peliä pelattu kaksi erää ja tuo sarjan maalisuhde nyt jo 17-3.

Jos RoKi tästä välieriin menee, niin Maso koutsannut kuuden kauden aikana jenginsä viisi kertaa neljän parhaan joukkoon. Ensimmäisellä kaudella riitti puolivälieriin, mutta sekin oli enemmän kuin hyvä, sillä Ketterän piti alunperin pelata Suomi-Sarjaa tuolla kaudella, mutta nousikin Mestikseen.

Kovaa jälkeä tuohon sarjaan.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Mason luotsaama Roki laittoi aika kovaa paskaa pöytään Mestiksen puolivälierissä. Runkosarjan sijalta 6 poffeihin lähtenyt IPK otti aika kovaa tukkaansa suoraan neljässä matsissa ja maalieron ollessa käsittämätön 23-6.

Katsoin tästä sarjasta 3 ja puoli matsia, ja uskallan väittää, että Heikki Huttunen on ensikaudella vakiokasvo Kerhon pelaavassa rosterissa. Todella kovalla tasolla pelaa tämä herra kyllä. Neljään Poffimatsiin Huttunen tehot 3+5 =8.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers

Jeskamareee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maso Lehtonen (erillismainintana Mason ego)
Tyylikkäästi hoiti tilanteen kyllä, hienoa että tullaan näkemään vahvaa mediaperformanssia myös ensikaudella HPK:n päävalmentajalta.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ammattilaisen merkki että haluaa keskittyä viemään käynnissä olevan projektin loppuun eikä kommentoida vahvistamattomia huhuja.
Esimerkiksi tällaisen asian nyt pitäisi olla ihan perusasia.

Hämmästellä kyllä täytyy hypeä tämän kaverin ympärillä, vaikka kovaa jälkeä onkin Mestiksessä tehnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös