Masentavin urheiluhetki 2014

  • 8 112
  • 83

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
@Musta Nuoli antoi ansiokkaan ehdotuksen tällaiseen ketjuun. Perusidea on äärimmäisen simppeli, nimeä oma ehdokkaasi Masentavimmaksi urheiluhetkeksi vuoden 2014 puolelta. Mitään ennalta-annettuja vastausvaihtoehtoja ei ole eli nimeä rohkeasti se pahin hetki Urheiluvuodesta 2014.

Oma ehdokkaani on Suomen välierätappio Sotshin olympiakisoissa Ruotsille, koska Suomi pelasi melko hyvän ottelun eikä Ruotsi ollut mitenkään niskan päällä vaan aika tasainen matsi tuo oli. Olisihan se ollut komeaa nähdä Leijonalegendat yrittämässä toista kertaa sitä kultaa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Allekirjoittaneen kolme masentavinta. Tuskin kaipaavat perusteluita.

1. Coyotesin ulos jääminen playoffeista
2. Suomen tappio Ruotsille Olympialaisissa
3. Suomen tappio Venäjälle mm-finaalissa
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hyvä juttu, että @Barnes pisti ketjun pystyyn sen jälkeen kun asiaa pohdin sykähdyttävin urheiluhetki -varjoäänestysketjussa. Tälle on varmasti tilausta.

Oma masentavimpien hetkien kolmikkoni:

1. TuTon välieräfiasko viime kauden Mestis-pudotuspeleissä sen jälkeen kun joukkue pääsi nipin napin puolivälieristä jatkoon. Runkosarjavoitto olisi taannut mahdollisuudet tavoitella oikeastikin mestaruuttaja sitä myöten liiganousua, mutta sen paikan käytti nyt KooKoo - joka nousee liigaan. Itsepä pelinsä sössivät, mutta vitutus ei hellitä koska liigajuna todennäköisesti meni jo.
2. Suomen olympiajoukkueen välierätappio olympialaisissa - kultaa olisivat konkarit ansainneet.
3. Suomen MM-finaalitappio jääkiekon MM-kisoissa. Ei kirpaissut niin pahasti kuin jotkut aiemmat finaalitappiot koska joukkue ylisuoritti ja ylipäätään pääsi finaaliin, mutta tappio on aina tappio kun mestaruus olisi tarjolla.
 

SASamuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Seattle Kraken
En tiedä luetaanko urheiluhetkeksi mutta ainakin omalla kohdalla mieleen jäi pahasti urheiluvuodesta 2014 Sportin kabinetti nousu. Joka osaltaan tuhosi Suomen pääsarjatason jääkiekon urheilullisuutta ja kannustaa penailuun keväisin. Ja kenenkään Sport fanin ei pidä provosoitua tästä, minulla ei ole mitään Sporttia vastaan, vain ainostaan kabinetti nousua ja Rannistoa vastustan.

Komeasti hopealla FC KTP ja housuun paskominen viimeisillä kierroksilla miesten ykkösessä jalkapallon puolella ja ei muutakun nousu haaveeksi. Ja melkein heti perään kabinetti nousua myös jalkinepallossa ja vielä suurempi vitutus tätä perseilyä kohtaan. Ykkönen here we come again vuoden päästä jossei joku ehdi vetää itteään konkkaan tai vedetä ite itteämme konkkaan.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
1. Suomen häviö olympialaisten välierässä Ruotsille. Torino-flashbackeja iski.
2. Brasilian häviö 7-1 Saksalle MM-välierässä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
En tiedä luetaanko urheiluhetkeksi mutta ainakin omalla kohdalla mieleen jäi pahasti urheiluvuodesta 2014 Sportin kabinetti nousu. Joka osaltaan tuhosi Suomen pääsarjatason jääkiekon urheilullisuutta ja kannustaa penailuun keväisin. Ja kenenkään Sport fanin ei pidä provosoitua tästä, minulla ei ole mitään Sporttia vastaan, vain ainostaan kabinetti nousua ja Rannistoa vastustan.
Saa laittaa myös tällaisia, ehkä enemmälti urheilupolitiikan puolelle meneviä, koska onhan Sportin liiganousu urheiluhetki ja siihen oleellisesti liittyy tuo pelaileminen herrojen saunassa. Ymmärrän kyllä, jos joku harmistui tästä keissistä. olihan se aika tökerösti tehty.

Mutta, ei minullakaan ole mitään Sportia vastaan, eiväthän he itse itseään Liigaan nostaneet automaattisesti, sen tekivät ihan muut tahot.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miten täällä ei ole vielä mainittu Ruotsin Doping-Nicken käryä Sotshissa?

Sinällään käry ei ole vielä niin masentavaa, vaan pikemminkin NHL-pelaajan ollessa kyseessä ihan realismia. Sen sijaan masentavaa on se, miten hänelle kaikessa hiljaisuudessa lopulta ojennettiin hopeamitali.

Tämä koko juttu oli masentavaa monestakin eri syystä, henkilökohtaisesti masennuin eniten siitä, ettei lätkäpelaajia kohdella samoin kuin vaikka hiihtäjiä, jotka eivät mitenkään olisi päässeet tästä puhumalla eroon.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
1. Juhamatti Aaltosen jatkoerämaali seitsemännessä finaalissa
2. Ivan Humlin maali 6. finaalissa
3. Saksan maailmanmestaruus jalkapallossa ja ylipäänsä kärkinelikon koostuminen inhokkijoukkueistani

Ja sitten vielä Kimmo Timosen veritulppaepisodi, joka ei nähdäkseni ole ehkä kuitenkaan urheilutapahtuma.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
1. Argentiinan finaalitappio Brasilian MM-kisoissa
2. Liverpool FC:n liigamestaruuden menettäminen viimeisillä kierroksilla
3. Suomen miesten jääkiekon MM-hopea
4. Suomen jalkapallomaajoukkue masensi koko vuoden
5. Tapparan SM-hopea
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kaisa Mäkäräisen hudit Sotshin yhteislähdön viimeisellä ampumapaikalla. Sinne valui viimeinenkin toivo olympiamitalista.

Daniel Richardssonin maaliintulo Sotshin 15 km perinteisellä.

Noista huolimatta laulan Sinatran sanoin it was a very good year.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
3. Suomen MM-finaalitappio jääkiekon MM-kisoissa. Ei kirpaissut niin pahasti kuin jotkut aiemmat finaalitappiot koska joukkue ylisuoritti ja ylipäätään pääsi finaaliin, mutta tappio on aina tappio kun mestaruus olisi tarjolla.
Mainitsen ainakin tämän, mutta muutan sen muotoon "tapa, jolla Venäjälle järjestettiin jääkiekon maailmanmestaruus Valko-Venäjällä". Suomen hopeamitali ei harmita, päinvastoin. Tuolla joukkueella ja noiden vaiheiden jälkeen kakkostila oli roimasti yläkanttiin, vaikka joukkue kohensikin tasoaan loppua kohti. Venäjä olisi mahdollisesti ja jopa todennäköisesti nipistänyt voiton ihan reilullakin pelillä, mutta tasapuolisuuden varaan ei revanssin järjestämistä Putinille nähtävästi haluttu jättää. Loppuottelu jätti tympeän maun koko kisoista.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääkiekon MM-finaalin tuomarointi. Sillon masensi, että miten tuollainen voi olla mahdollista. Vaikka siihen syyn tiesikin, mutta silti.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
1. Sotsin välierä.

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Ei se Lehtosesta kiinni jäänyt, MUTTA se Karlssonin kuti olisi pitänyt kopata... Aina voi jossitella. (Myös Raskin kuumeilu sattui väärään paikkaan)

2. Tapparan finaalitappio Kärpille.

3-1 johto ottelusarjassa kääntynyt 3-3:een. Edessä game seven Oulussa. Metsolan pudotuspelipeikko löytänyt tiensä ulos kaapista.... Ei ole herkullinen paikka millään mittarilla mitattuna.
Kärpät myllyttää melkoisesti koko game sevenin ajan, ja mestaruus näyttää selvältä.. MUTTA, Tapparan maalilla Metsola on näyttänyt peikolle kaapin paikan ja pelaa elämänsä pelin. 0-0 ja jatkoajalle. Jatkoajan alkupuoliskolla runkosarjan parhaalle maalitekijälle, Olli Palolalle, tyhjä maali eteen ja mestaruus Tampereelle pitkän tauon jälkeen!!... Vaan ei niin ei. Suoraan Karhusen(?) räpylään. Vähän tämän jälkeen Aaltonen ja 1-0... Silloin sapetti..

3. Saksa voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden

Jos jollekkin olisin mestaruuden suonut, niin ehdottomalle lempipelaajalleni Leo Messille. Ei olisi tarvinnut kuunnella Messiaan arvostelussa tuttua fraasia: "Messi on kaikkien aikojen pelaaja vasta, kun voittaa maailmanmestaruuden". Niin, maalin päässä se oli...

 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Ilveksen viimeinen runkosarjaottelu kaudella 2013 - 2014. Kaiken kaikkiaan todella masentavaa katseltavaa, kun todennäköiseltä vaikuttanut jatkopaikka menetetään kalkkiviivoilla ja jengin kovimmat nimet pyristelee askissa raajarikkoina.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Sportin kabinettinousu. Mulla ei ole mitään Sportia vastaan ja se on sivumennen sanoen yllättänyt pelaamalla tasaisia pelejä Liigassa. Kuitenkin nuo nousut ja putoamiset tulisi tasosta riippumatta ratkaista pelaamalla, ei kaverien kesken saunassa. Liigan uskottavuuden kannalta äärimmäisen paska liike.

2. HC TPS:n jatkuva perseily. TAAS lähdettiin kauteen kovin odotuksin ja pitkästä aikaa joukkueeseen oli jopa panostettu, kovia nimiä rosteri täynnä... ja TAAS koko homma onnistuttiin jotenkin tössimään. Sydämeni on mustavalkoinen ja TPS on joukkueeni lajista riippumatta, mutta HC on nyt aiheuttanut masennusta aika monta vuotta putkeen.

3.Sotsin välierätappio Ruotsille. Tämä ei kai sen kummempia perusteluja vaadi. MM-finaalin häviäminen Venäjälle ja erityisesti tapa jolla häviö tuli toki vituttaa, mutta ei masenna. Paska maku jäi koko kisoista finaalin tuomaroinnin takia, mutta koska sillä pelattiin niin selkeästi Venäjän pussiin, niin Suomi otti mielestäni jonkinmoisen moraalisen voiton. Se on laiha lohtu ja moraalimitaleita ei kukaan jaa eikä niitä kukaan halua, mutta jäipähän jotain hampaankoloon tulevaisuutta ajatellen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika selkeä ykkönen on tuo lätkän olympiavälierätappio Ruotsille. Ruotsin munaton esitys finaalissa vielä lisäsi sitä, kun tuli niin sellainen olo, että Suomi olisi pystynyt siellä parempaan.

Muita vaihtoehtoja:

Lätkän U18-kisojen puolivälierätappio Ruotsille lukemin 0-10. Ei mitenkään kiva kokemus etenkään paikan päällä koettuna, mutta eipä toisaalta tarvinnut siinä matsissa jännittää kovin montaa minuuttia.

Lätkän MM-kisojen finaalitappio Venäjälle. Olympiavuoden jämäkisojen tappio ei muuten olisi kovin paljoa hetkauttanut, mutta diktaattorikaksosten takia se vitutti.

Enpä tiedä kannattaako HIFK:n säälipleijaritappiota Pelicansille edes mainita - niin surkea kausi muutenkin, että tuo vain lyhensi tuskaa.

Muista lajeista ei tule mitään erityisempää mieleen. Futismaajoukkueen konttaaminenkin jyvitettiin niin useaan osaan, ettei mikään yksittäinen perseily nouse ylitse muiden.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tappara-Lukko, välierien game 7. Oltiin niin lähellä, käytännössä yhden maalin päässä siitä unelmasta (tai ainakin ponnahduslaudasta sitä isoa unelmaa kohti) mitä tässä on koko "kannattajauran" ajan tullut odoteltua, eli finaalipaikasta. Ja sitten joku Haapala tai vastaava, en edes muista kuka, tekee maalin ja riistää sen unelman pois. Ottelun päätyttyä sitä seisoi itku kurkussa täyteen pakatussa Hakametsän kulmaseisomakatsomossa katsoen kuinka kansa hurmiossa hakkaa läpsyttimiä iloisen musiikin tahtiin ja Ville Nieminen huudattaa yleisöä yksin jäällä. Silloin kyllä mietti että noinkohan tätä Lukon kannattamista kauaa enää jaksaa kun joka kevät joutuu pettymään. Jos menomatka meni bussissa kouriintuntuvan jännityksen vallassa, niin paluumatkalla vitutus oli kertaa 10.

Pettymystä ei helpottanut lainkaan se, että Tappara pelasi käytännössä niin tasaisen finaalisarjan Kärppien kanssa kuin vain on mahdollista, joten pikkaisen paremmalla terävyydellä/tuurilla siinä viimeisessä välierässä Lukko olisi voinut, kuka ties, nousta jopa mestaruuteen asti.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Teemu Selänteen peliaikaseuranta. Jokaisen matsin jälkeen samat itkut ja parkumiset.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Teemu Selänteen peliaikaseuranta. Jokaisen matsin jälkeen samat itkut ja parkumiset.

Nyt kun palautit mieleeni, niin kyllä ehdottomasti tämä. Vähän noloa, että Teemu valitti samasta asiasta.
Eikö se ole katsonut niitä pelaamiaan matseja jälkikäteen?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Se hetki, jolloin Mixun olisi pitänyt viimeistään erota/saada potkut.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
1. Lukon välierätappio Tapparalle gamesevenissä. E. Riska ulos puhtaasta niitistä munille keihästettynä. Jaatinen ratkaisevasti myöhässä. Nummelin taklaa noin ensimmäistä kertaa urallaan ja tuloksena huti vasten Hakametsän betoniseinää, minkä seurauksena jotain rikki.

2. Argentiinan tappio Saksalle jalkapallon MM-finaalissa. Kunnet itse paikoistasi tee, joku Karl-Heinz osuu taatusti.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
3 antikliimaksia:

Kärppien suomenmestaruus
Kanadan olympiakulta
Saksan jalkapallon maailmanmestaruus (vaikkakin kyllä tuon nyt ainakin Kloselle soi)

Ehkä oikeasti se masentavin yksittäinen hetki oli Suomen välierätappio Ruotsille olympialaisissa. Tuloksellisesti oltiin niin lähellä finaalipaikkaa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
"Messi on kaikkien aikojen pelaaja vasta, kun voittaa maailmanmestaruuden". Niin, maalin päässä se oli...

Miten niin? Maali olisi vienyt vasta tn rankuille jonka lopputulosta ei tarvinne spekuloida. 0-0 -tilanteessa taas maali olisi vain vienyt johtoon ja tehnyt pelistä toisen eli vapauttanut Saksankin hyökkäämään rajummin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös