Markus Nordlund – dynastian kiekollinen pakki?

  • 329 842
  • 882

WVirmanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mahdollista on että Mastosta edelleen halutaan tehdä myös tapauksen uhrilammas joka uhrataan median alttarille puhtaasta taklauksestaan.
Jos liigahallitus alkaa pelleilemään tuomioita puhtaasta taklauksesta on Nordlundin ja Jokereiden vietävä asia samantien urheilun oikeusturvalautakuntaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja MITEN IHMEESSÄ ville95 on voinut pelata tuossa liigassa, siellähän sai taklata!?!?

Tällaisia hajatelmia illan ratoksi....
Kannattaisiko ne hajatelmat jättää vaikka tekemättä, kuten muutama fiksumpi tuossa jo totesi.

Ihan vaan lisäyksenä, että Ville Peltonen, siis Ville95 - tuleva kiekkoleijona, on pelannut ammattilaisurallaan yli 1200 ottelua, joista 382 NHL:ssä, 122 AHL:ssä/IHL:ssä ja 143 aikuisten arvokisoissa. Nyt kun pelaa yhden tilanteen hieman huolimattomasti altistaen itsensä loukkaantumiselle, niin se ilmeisesti mitätöi kaiken aikaisemman, eikä MM95 osaa ottaa taklauksia vastaan? Onko sinulla pienintäkään suhteellisuudentajua tai ymmärrystä koko lajista?
Ei tuohon Seppäsen juttuun ole paljon lisättävää. Tosin, en tiedä onko Everi jäävätty, tuskin
Ei sitä Everiä kukaan jäävää, mies jäävää itse itsensä. Aivan selvä asia, mutta toki Urheilulehden ES-Jonne on pahoittanut mielensä, kun pitäisihän siitä ilmoittaa hänelle. Aivan turha kaveri koko Esko Seppänen.

Niin ja Nordlundiin liittyen olen vakuuttunut siitä, että liigahallituksen kanta on sama kuin kurinpitoryhmän. Tapauksen saaman julkisuuden vuoksi liigahallitus vain haluaa lausua asioista laajemminkin. Voin toki olla täysin väärässäkin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Olipas sekavasti ja huonosti kirjoitettu juttu, josta katosi paras puhti HIFKin ilmoitettua Everin jääväyksestä. Seppänen huutaa ja huitoo ja vaihtaa suuntaa kuin tuuliviiri. Turhaa hosumista.

Tämänpäivän päätöksestä riippuu muistetaanko Nordlund miehenä joka "lopetti" Peltosen uran vai miehenä joka hankki turva-/joustokaukalot kaikille liigapaikkakunnille. Se että joustokaukalokeskustelu on virinnyt hereille on pelkästään positiivista. Ikävää että sen piti nousta pinnalle tällaisessa yhteydessä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tänään sitten olisi ilmeisesti tarkoitus lopettaa Nordlundin löysässä hirressä roikottaminen ja Masto saa tuomionsa, joka ilmeisesti huhujen perusteella olisi ollut 0 peliä jos kurinpitoryhmä olisi saanut asian päättää. Tänään selviää liigan hallituksen näkemys, toivottavasti siellä ei aleta sooloilemaan vaan Markuksen tuomio pysyy 0 pelinä. Mahdollista on että Mastosta edelleen halutaan tehdä myös tapauksen uhrilammas joka uhrataan median alttarille puhtaasta taklauksestaan.

Onhan tämä koko asia aivan puhdas farssi ja vastenmielinen näytelmä. Nordlundin kohtalon päättää liigahallitus, joka on täysin jäävi tekemään asiasta päätöstä. Kurinpito, jonka kompetenssi ja ammattitaito on moninkertainen liigahallitukseen verrattuna teki asiasta jo ainoan oikean ratkaisun. Kurinpidon päätös ei kuitenkaan kelvannut SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja J-P Vuoriselle, joka päätti siirtää asian käsittelyn liigahallitukselle. Olisi mielenkiintoista tietää tälle perustelut. Ainakaan asiantuntemus ei tätä puolla, päinvastoin. Onkin oletettavaa, että J-P Vuorinen on saanut asiasta niin voimakasta ulkoista painetta, että sivutuotteena on housut sotkeentuneet. On huomattavasti helpompaa istua kumileimaisimena takarivissä kuin johtaa liigaa sen eturivissä seisten ja esimerkkiä näyttäen ja jääkiekkoa sekä sen sääntöjä puolustaen. Mikäli liigahallitus päätyy antamaan pelikieltoa Nordlundille luo se samalla aivan oman ja ainutlaatuisen tulkintansa jääkiekon säännöistä. Tekeekö liiga ratkaisun, jossa seuraus on ainoa rangaistusta koventava seikka vai yritetäänkö puolustaa jääkiekkoa, sen sääntöjä ja lajin ominaispiirteitä? Liigahallituksella on käsissään niin isot kysymykset koko lajin kannalta ja kun päätöstä tekevät henkilöt joiden lajituntemus ei parhaalla tahdollakaan täytä asiantuntevaa kokonaisuutta, on syytä olla huolissaan tänään tulevasta päätöksestä.

Kuten moni jääkiekon ytimessä toimiva henkilö on todennut, Ville Peltosen vammaan johtanut tilanne olisi ollut vältettävissä turvakaukalorakenteilla. SM-Liiga edellyttää, että turvakaukalot tulee löytyä jokaisesta liigahallista viimeistään vuonna 2015. J-P Vuorisen mukaan tuo vaatimus ei tule todennäköisesti pitämään siitä syystä, että hallit eivät ole seurojen omaisuutta ja kustannuskysymykset kaukaloiden rahoittamiseksi ovat epäselviä. Toisinsanoen liigaseurat eivät ole valmiita rahoittamaan tuota n.150 000€:n kustannusta omasta pussistaan. Kuitenkin samaan aikaan jokaisella liigaseuralla on löytynyt varoja yhteistyökumppaneiden hyysäämiselle, aitio- ja vip-tilojen rakentamisineen, joiden ainoa motiivi on ollut taloudellinen hyöty. Turvakaukalot eivät tuo seurojen kassaan rahaa vaan päinvastoin. Kyse on ainoastaan sekä liigaseurojen että SM-liiga Oy:n vastuuhenkilöiden saamattomuudesta tässä asiassa. Miksi sitten tuo Nordlundin taklaus siirtyi liigahallituksen käsiin SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja J-P Vuorisen vaatimuksesta? Siitä yksinkertaisesta syystä, että kurinpidon päätös olla antamatta sanktioita todeten taklauksen olleen jääkiekon kaikkien sääntöjen mukaan puhdas olisi se nostanut esiin seurojen vastuun pelaajien turvallisuudesta. Samalla SM-liiga Oy ja sen toimitusjohtaja etunenässä olisivat olleet tulilinjalla. Nyt tuo sama liigahallitus, joka koostuu sellaisista sm-liigajoukkueiden jäsenistä, jotka ovat osavastuussa omien seurojensa pelaajien työturvallisuudesta, on tekemässä asiasta päätöstä. Koko liigahallituksen jäsenistä vain Pekka Ilmivallalla on omaa pelaajakokemusta ja on ainoa joka tuntee lajia sisältäpäin. On siis kyseenalaistettava sekä liigahallituksen kompetenssi että objektiivisuus.

Yhdenkin ottelun pelikielto olisi oikeusmurha, joka entisestään lisäisi pelaajien ja valmentajien epätietoisuutta sitä, mitä kentällä saa tehdä jääkiekon sääntöjen puitteissa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jotain tolkkua siis, kun Everi on jäävätty. Liusjärvi kertoi lehdessä, että aiemmin ei ole laitettu kurinpitoryhmän päätöstä hallituksen käsittelyyn, paitsi valitusvaiheessa. Miksi siis tälläinen erikoiskäsittely tällä kertaa? No, sen tietää erkkikin. Jos hallitus paskoo housuunsa ja jyrää Liusjärven esityksen, niin hyvää yötä ja kauniita unia Liiga. Tähän en jaksa kuitenkaan uskoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Kurinpito, jonka kompetenssi ja ammattitaito on moninkertainen liigahallitukseen verrattuna teki asiasta jo ainoan oikean ratkaisun...

Mun mielestä koko kurinpito-poppoolle pitäisi antaa potkut hallituksen toimesta.

Syitä voisi varmasti keksiä muitakin, on tämä sellaista sähläystä ollut, mutta kyllä tämä Nordlundin "päätöksen" tahallinen vuotaminen mediaan oli temppu, josta normaalissa osakeyhtiö-toiminnassa saisi välittömästi kenkää. Epäluottamus on liian lievä sana kuvaamaan tätä toimintaa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain tolkkua siis, kun Everi on jäävätty.
Yritä nyt jo hiljalleen ymmärtää, että Everiä ei ole jäävätty. Mies on jäävännyt itse itsensä puhtaasti hygieniasyistä.
Syitä voisi varmasti keksiä muitakin, on tämä sellaista sähläystä ollut, mutta kyllä tämä Nordlundin "päätöksen" tahallinen vuotaminen mediaan oli temppu, josta normaalissa osakeyhtiö-toiminnassa saisi välittömästi kenkää.
Mistä päättelet, että vuoto medialle tapahtui kurinpitoryhmän toimesta? Sehän on voinut tulla myös Jokerileiristä, mikä on huomattavasti todennäköisempää. Toki herää kysymys siitä, vuotiko joku kurinpitoryhmän jäsen tiedon Jokereille ennenakaisesti.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Epäluottamus on liian lievä sana kuvaamaan tätä toimintaa.

Niin on. Erityisesti kun liiga ei suostunut noudattamaan itseään ammattitaitoisemman instanssin ratkaisua.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mistä päättelet, että vuoto medialle tapahtui kurinpitoryhmän toimesta? Sehän on voinut tulla myös Jokerileiristä, mikä on huomattavasti todennäköisempää. Toki herää kysymys siitä, vuotiko joku kurinpitoryhmän jäsen tiedon Jokereille ennenakaisesti.

Tai sitten media on ollut yhteydessä Jokereihin ja/tai Mastoon tuolloin kun päätöstä odoteltiin tulevaksi ja silloin vielä luultiin että päätös julkistetaan kohta ja nollatuomio on kerrottu siinä yhteydessä. En tosin väitä etteikö Jokerit olisi voinut ratkaisun kuultuaan (siirron hallitukselle) vuotaa tuon tuomion ihan painostamismielessä julki, jolloin poikkeava päätös saa hallituksen näyttämään puuhastelijoilta joita ajoi muu kuin jääkiekon sääntöjen noudattaminen.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yritä nyt jo hiljalleen ymmärtää, että Everiä ei ole jäävätty. Mies on jäävännyt itse itsensä puhtaasti hygieniasyistä.Mistä päättelet, että vuoto medialle tapahtui kurinpitoryhmän toimesta? Sehän on voinut tulla myös Jokerileiristä, mikä on huomattavasti todennäköisempää. Toki herää kysymys siitä, vuotiko joku kurinpitoryhmän jäsen tiedon Jokereille ennenakaisesti.


Veikkaisin itsekin että Jokerileiristä on asia vuodettu. Tai vähintään että olisi vuodettu jos se ei olisi pinnalle muualta noussut.

Ja ei kyllä yllätä yhtään Eskon kirjoittelut ja ymmärtämättömyydet tilanteesta. Totta helvetissä Everi jäävää itsensä, ei kahta kysymystä. Jos siellä olisi joku Masa tai The Sir, niin siinä tapauksessa asiaa ehkä jopa jouduttaisiin miettimään...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Mistä päättelet, että vuoto medialle tapahtui kurinpitoryhmän toimesta? Sehän on voinut tulla myös Jokerileiristä, mikä on huomattavasti todennäköisempää. Toki herää kysymys siitä, vuotiko joku kurinpitoryhmän jäsen tiedon Jokereille ennenakaisesti.

Sanoit sen jo itse. Joko on vuodettu suoraan medialle tai sitten Jokereille/Mastolle itselleen. Oli kummin tahansa päin, niin totta kai kurinpidossa on tiedetty Jokerien nyt ainakin vuotavan tämän tiedon julkisuuteen, koska se palvelee heidän etuaan.

Täytyy kyllä aika hessu olla, jos ei tajua mitä tässä ajan takaa. Tuollainen toiminta on täysin ennenkuulumatonta ja voin vain kuvitella, mitä hallituksessa istuvien, isojen pörssiyhtiöiden tiedotusetikettiin tottuneiden kaverien päässä liikkuu:

nämä "lätkäjätkät" ovat ihan imbesillejä kaikki.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mun mielestä koko kurinpito-poppoolle pitäisi antaa potkut hallituksen toimesta.

Syitä voisi varmasti keksiä muitakin, on tämä sellaista sähläystä ollut, mutta kyllä tämä Nordlundin "päätöksen" tahallinen vuotaminen mediaan oli temppu, josta normaalissa osakeyhtiö-toiminnassa saisi välittömästi kenkää. Epäluottamus on liian lievä sana kuvaamaan tätä toimintaa.

Itse taas ajattelen, että mikäli tänään kenties paljastuva syy hallituksen interventiolle ei ole todella hyvä, pitää hallituksen toimivaltaa suhteessa kurinpitoon muuttaa. Toki väliintulosta vittuuntuminen ja tiedon vuotaminen on väärin, mutta isompi ongelma on mielestäni se, että hallituksella on mahdollisuus ohittaa kurinpito kurinpidollisissa asioissa. Kurinpitoryhmänhän kuuluisi olla nimenomaan ylin rangaistuksista päättävä elin joka saisi toimia rauhassa hallituksen mandaatilla.

Eri asia on sitten se, miten kurinpidon työskentelyä voidaan parantaa (ammattimaistaa), mutta kyllä siihenkin liittyy se, ettei tarvitse koko ajan kurkkia olan yli, että milloin se hallitus taas puuttuu asioihin.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanoit sen jo itse. Joko on vuodettu suoraan medialle tai sitten Jokereille/Mastolle itselleen. Oli kummin tahansa päin, niin totta kai kurinpidossa on tiedetty Jokerien nyt ainakin vuotavan tämän tiedon julkisuuteen, koska se palvelee heidän etuaan.

Täytyy kyllä aika hessu olla, jos ei tajua mitä tässä ajan takaa. Tuollainen toiminta on täysin ennenkuulumatonta ja voin vain kuvitella, mitä hallituksessa istuvien, isojen pörssiyhtiöiden tiedotusetikettiin tottuneiden kaverien päässä liikkuu:

nämä "lätkäjätkät" ovat ihan imbesillejä kaikki.

Luulisin että kyse on vain talon tavasta. Varmaan aina totuttu siihen että päätökset annetaan ensin seuroille, jotta ne pystyvät hoitamaan asiat omasta päästään kuntoon. Tuskin ennen tätä tapausta kenellekään olisi tullut edes mieleen, että hallitus tällä tavalla kävelisi päätöksen yli, ja ilmottaisi ottavan asian hoitoonsa. Nyt sekin mahdollisuus sitten tiedetään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Sanoit sen jo itse. Joko on vuodettu suoraan medialle tai sitten Jokereille/Mastolle itselleen. Oli kummin tahansa päin, niin totta kai kurinpidossa on tiedetty Jokerien nyt ainakin vuotavan tämän tiedon julkisuuteen, koska se palvelee heidän etuaan.

Ei se että kurinpitoryhmä olisi jo kertonut tuomionsa Mastolle ja/tai Jokereille ole mitään vuotamista jos päätös on normaalisti syntynyt ja tuomio on ollut tiedottamista vaille valmis. Vuorinen vain on astunut valmiin tuomion väliin kun siitä on pitänyt kertoa julkisesti eteenpäin. Jokerit ja Masto on asianosaisia ei näiden tarvitse olla lehtien varassa sen suhteen mitä tuomioksi tuli.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mitään vuotamista ei tarvita, jos menetellään kuten normaalisti. Kurinpitoryhmä tekee päätöksensä ja se ilmoitetaan julki. Nyt ei näin tehty vaan hallitus tekee yllättäen "poikkeuslain". Onko Liusjärvi siis tehnyt väärin, kun on mahdollisesti päästänyt Maston löysästä hirrestä? Hallituksen toiminta tässä on mielestäni poikkeuksellista.

Edit: flintstone ehti ensin
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea ymmärtää tätä itkemistä liigahallituksen käsittelystä. Normaaliyrityksessähän hallituksen tehtävänä on päättää suuremmista strategisista linjanvedoista ja toimivan johdon tehtävänä sitten toteuttaa näitä linjauksia operatiivisella tasolla.

Nythän on käsillä monta ennakkotapauksen luonteista tapausta, joista hallituksen olisi hyvä esittää näkemyksensä niiden rangaistavuuden - ei siis rikkeen tapahtumisen / tapahtumattomuuden - suhteen. Haluankin uskoa, että hallituksen ratkaisu tulee linjaamaan rangaistuksia laajemmalla tarkastelulla, kuin näiden yksittäisten tapausten törkeyden määrittelyssä.

Pikkaraisen taklaus oli törkeä päähän kohdistettu taklaus, josta ei seurannut loukkaantumista. Hallituksen on hyvä linjata halutaanko näistä antaa jatkossa n. 5 ottelun pelikieltoja, samalla voidaan pohtia onko +2peliä oikein rikoksen uusijalle.

Mikäli siellä Raimon kieltoa käsitellään (käsitelläänkö, valittiko IFK tai muusta syystä?), voidaan se nähdä ennakkotapauksena valmentajan suorittamalle herjaukselle. Aiemmat valmentajapelikiellothan ovat olleet käskyttämisistä, uhkailuista ja liigan/tuomareiden haukkumisista annettuja.

Nordlundin kohdalla hallituksen on puolestaan hyvä päättää halutaanko puhtaista taklauksista antaa pelikieltoa median ja joidenkin sidosryhmien rauhoittamiseksi. Ottamatta kantaa päätöksen järkevyyteen, niin teoriassahan hallitus voisi todeta julkisuuskuvan olevan niin tärkeä, että julkisuutta saavista puhtaista taklauksista halutaan antaa pelikieltoa. Lisäksi kun Nordlundilla ei ollut peliä ennen hallituksen kokoontumista, pystyttiin tapaus ottamaan käsittelyyn ilman suurempia vahinkoja. (Oletuksena tässä kappaleessa on omiin silmiin ja näihin erinäisiin huhuihin perustuva arvaus siitä, että kurinpitäjä ja kurinpitoryhmä näkevät taklauksen puhtaaksi.)

Uskotaan ja toivotaan siis, että hallitus on siis tehtäviensä tasalla ja käsittelee kysymyksiä, jotka sen toimipiiriin kuuluu. Tällöin Everin jääväämisen pitäisi olla oikeastaan yhdentekevää, jos siis kyseessä oletetaan olevan henkilön, joka hallituksen jäsenenä kykenee toimimaan vastuutehtävänsä mukaisesti.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Eiköhän myös Seppäsen, Penttilän ja Räsäsenkin olisi järkevä jäävätä itsensä. Mitä jää jäljelle ? Puttonen, Ilmivalta ja Nurminen, onko hallitus päätkösenteko kykyinen jos yli puolet jäsenistä pitäisi oikeasti jäävätä. Onpahan farssia kerrakseen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Nordlundin kohdalla hallituksen on puolestaan hyvä päättää halutaanko puhtaista taklauksista antaa pelikieltoa median ja joidenkin sidosryhmien rauhoittamiseksi. Ottamatta kantaa päätöksen järkevyyteen, niin teoriassahan hallitus voisi todeta julkisuuskuvan olevan niin tärkeä, että julkisuutta saavista puhtaista taklauksista halutaan antaa pelikieltoa.

Niin, teoriassa. Käytännössähän tässä ei olisi vähäisintäkään järkeä. Ei rangaistuksia voi pelkästään median mielistelemiseksi ruveta antamaan. Pelissä on säännöt, joita noudatetaan. Jos on noudattanut sääntöjä, ei voi saada rangaistusta. Kaikki muu on urheilijan oikeusturvan kannalta kestämätöntä, varsinkin kun pelikieltoihin vielä liittyy palkan menetyksiä.

Muutenkin mediahuomio jakautuu aivan eri tavalla eri joukkueiden kesken, jolloin päätöksistä tulisi väkisin epätasa-arvoisia.

Viestisi oli toki oikein hyvä ja ymmärsin kyllä sinänsä pointtisi.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutenkin mediahuomio jakautuu aivan eri tavalla eri joukkueiden kesken, jolloin päätöksistä tulisi väkisin epätasa-arvoisia.

Juuri näin ja ja lisäksi tällainen käytänne insentivoisi seuroja esittämään erinäisiä loukkaantumisia sattuneeksi pelien tuoksinnassa ja luonnollisesti myös liioittelemaan oikeiden vammojen vakavuutta. Olisihan se hilpeä lukea, että esim. Saku Salminen olisi saanut aivotärähdyksen Sakari Salmisen taklauksesta ottelun kolmannessa erässä, jonka jälkeen ei palannut kaukaloon, eikä pelaa ainakaan seuraavissa kahdessa pelissä. Otinpas kantaa sittenkin...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Nordlundin kohdalla hallituksen on puolestaan hyvä päättää halutaanko puhtaista taklauksista antaa pelikieltoa median ja joidenkin sidosryhmien rauhoittamiseksi. Ottamatta kantaa päätöksen järkevyyteen, niin teoriassahan hallitus voisi todeta julkisuuskuvan olevan niin tärkeä, että julkisuutta saavista puhtaista taklauksista halutaan antaa pelikieltoa...

Tiivistät todella hyvin tässä.

Oma veikkaus vain on, että hallitus katsoo olevansa pakkotilanteessa antaa pelikieltoa.

Seurat ovat itse aiheuttaneet tilanteen, jossa kohu seuraa edellistä ja sponsorit sekä erityisesti julkinen mielipide (valitettavasti me lätkäfanit emme sitä muodosta!!) on niin äärinegatiivinen viime aikaisia tapahtumia silmällä pitäen, että hallitus ei voi täysin tätä kaikkea enää sivuuttaa.

Näin ollen on ihan mahdollista, että Mastosta tulee väkisin sijaiskärsijä tässä asiassa. En silti syyttäisi tästä hallitusta, sillä tilanne on seurojen itsensä aiheuttama.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös