Marko Jantunen

  • 237 320
  • 395

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
lommi kirjoitti:
Täysin samaa mieltä. Nyt sen siirron on tapahduttava, tai sitten saa olla tulematta.
Itse olen samaa mieltä. Jantunen pitkällä sopimuksella Pelsuihin. Nurminen mahdollistaa sen. Nauttikaa.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Se että Jantunen meni pari vuotta sitten Jokereihin, se oli eräänlainen pakko.
Sen mukaan mitä olen kuullut asiasta, niin Jarnaan otettiin Jokereista yhteyttä päivää ennen kuin sen piti kirjoittaa sopimus lahteen ja Jantunen sanoi ihan puolileikillään että menee Jokereihin, jos saa saman rahan kuin Ville Peltonen edelliskaudella, jolloin Peltonen oli voittanut pistepörssin [muistaakseni] ja ollut liigan paras pelaaja. Jokereista oli vaan vastattu että 'siinäkö kaikki?' ja ne teki kolmen vuoden sopimuksen. Ei tuollaisesta voi kieltäytyä. Itsekin olin silloin ärtynyt, mutta kun kuulin miten asiat meni, ymmärrän kyllä pelaajaa jolla oli mahdollisuus tasan yhteen kunnon sopimukseen ennen uran loppua.

Nyt Jantusen olisi hyvä aika siirtyä kotiin. En näe siinä mitään riskiä, sillä juuri Jantusen kaltaisia pelaajia liiga ja Pelicans tarvitsee; kunnon väriläiskiä.
En myöskään näe riskiä siinä että Jarna vajoaisi jonnekin Turusen tasolle, sillä Turunen ei kuitenkaan ole koskaan ollut mikään ihan maailmanluokan pelaaja, vaan lähinnä pari kovaa kautta vetänyt, kun taas Jantunen on ruotsissa aivan legenda, kulttihahmon asemassa ja suomessakin arvostettu, NHL:n läpikäynyt ex-maajoukkuepelaaja.

Moniko muistaa Nurmisen Pasin kännisekoilut? Tappelut? Joukkuebussilla ajelun humalassa? Ja onhan noita joka joukkueella, mutta eipä tuo mitään. Ja hei, ennenhän pelaajat lähtivät ottelun jälkeen yhdessä lähibaariin parille tai kuten HPK:ssa joitain vuosia sitten saattoi nähdä kun Potaichuk, Andrijevski, Shargorodski ja kumppanit olivat ennen peliä tupakalla jäähallin takana. Eikä tästä ole kuin.. hmm.. 5-6 vuotta.

Tai moniko muistaa Jere Karalahden?
Noita on jokaisessa joukkueessa, osasta puhutaan ja osasta ei. Jantusestakaan ei olisi niinkään puhuttu, jos Jokerit johtaisi sarjaa. Miettikääpä mitä Harkimon ja Virmasen pitää tehdä säilyttääkseen uskottavuutensa ja maineensa.. Etsiä syitä siihen miksi suuri joukkue on taulukossa niin alhaalla. Silloin ihmisten mielestä saattaa pelituloksiin vaikuttaa vaikkapa jos jollain on väärän väriset sukat pelipäivänä. Silloin etsitään syitä miksi menee heikosti.

Nyt syylliseksi nimettiin Jantunen.

Jantunen ei ehkä aivan ole sitä mitä tarvittaisi, mutta kyllähän Jarnasta saa huiman isähahmon, pelillisen johtajan, maalitykin, valovoimaisen yleisön suosikin, kasvot joukkueelle ja vaikka mitä.

Osaan jo kuvitella miten Jarna odottaa ylivoimaneliön keskellä syöttöä Loppilta ja.. MAALI!

Senkin Jantunen osaa.

Muistatteko?
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Tämän päivän Etlarissa Ilkka Kaarna veikkailee Jantusen olevan liian kallis Kaaneille loppukaudeksi, eikä ole ollut mieheen yhteydessä. Tämä tarkoittanee sitä, että Jarnaa ei taideta tällä kaudella Lahdessa nähdä..

Tiedä sitten..
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näkkäri kirjoitti:
Timrå on Jantusen uusi osoite, näin uhotaan Jokeripuolella.

Tottahan se taitaa olla. Mikäs siinä, pelatkoon. Mutta edelleen, jos sopimus kattaa tulevankin vuoden, ei Jantusta tarvi enää Lahteen pyydellä. Koskaan. Onnea Jarnalle kuitenkin Ruotsiin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyseessä on siis vain loppukauden kestävä sopimus. Pelsujen kannalta ihan hyvä ratkaisu, koska täksi kaudeksi vahvistuksista on turha enää ottaa.Jääpähän sitten ensikaudeksi varaa maksaa Jantuselle kilpailukykyistä palkkaa, kuten suunnitelmissa alkujaankin oli.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Jantusen aika ja tarmo tuntuu kuluvan siihen vitun huutamiseen...taitaa olla aika ajamassa miehen ohi. Alkaa sillä kuuluisalla Jantusen keväisellä syttymisellä olla jo melko kiire!
40 tehopistettä ylivoimaisella erolla seuraavaan ei siis merkitse mitään?
Ei sitten yhtään mitään sitä tosiasiaa vastaan, että Jarna ei pysty tällä hetkellä siihen johtajuuteen kentällä ja joukkueen sytyttämiseen kuin mitä häneltä on takavuosina totuttu näkemään. Se vitun huutelu mitä mies eilenkin harjoitti ei ole sitä, varsinkin kun tilanteet tulivat useimmiten Jarnan oman kikkailun ja neppailun seurauksena. Mutta onhan tässä vielä tärkeimmät pelit edessä ja aikaa osoittaa mielipiteeni vääräksi.
Ja niitä pinnojakin taitaa olla tarkalleen ottaen 37, "ylivoimaisesti" enemmän kuin Sopasella (27)
No ei vitussa pysty kolmekasina samaan mihin kolmekymppisenä. Turha siitä silti on nillittää, koska parempaakaan johtajaa ei Pelicansille tähän hätään ole saatavissa, eikä välttämättä löydy tehokkaampaa hyökkääjää ensi kaudellakaan. Tietysti Jarnan olisi ehkä paremmin pystyttävä sopeutumaan muuttuvaan tilanteeseen, nuo kikat joita mies tällä hetkellä pyörittelee toimivat ehkä silloin joskus kun putki kulki vähän paremmin tai viime kaudella Lopin rinnalla kun koko joukkueella kulki vähän paremmin. Pistesaldoon nähden näyttäisi silti toimivan suht hyvin edelleen.
Puhut RV16 pisteistä ja minä johtajuudesta, joten mitäpä tässä kinaamaan kun ei olla edes samassa asiassa!

Mikä siis on Jantusen johtajuutta? Ainakin minulle se on tähän asti (kentän sisäpuolella) ollut sitä että #90 antaa ratkaisevan syötön tai paikan tullen pistää kiekon kylmän viileästi häkkiin.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Kyllähän Bluesia vastaa Jantunen väläytteli osaamistaan omalla alueella. Hienot kurvit ja kiekonmenetys --> omissa soi.

Onhan Jarna kunnon pelimies, ei siitä kahta sanaa, mutta turhat neppailut pois ja kiekosta voisi luopua enemmän ja varsinkin nopeammin! Viime vuonnakin KalPaa vastaan taisi tulla jatkoaikatappio, kun Jarna kurvaili hyökkäysalueella liian kauan.

Eilen 3vs2 hyökkäys ja Pelsun pelaaja ajamassa maalille. Ei olisi tarvinnut, kun heittää ohjuri maatapitkin maalille, mutta ei! Kaartaa takaisin siniviivaa kohti ja odottaa, että JYP saa kaikki pelaajat puolustusasemiin.

Mielestäni vahvuudet tulevat esiin ylivoimalla, kun pitää osata rauhoittaa tilanne ja siihen vaaditaan kiekonkäsittelytaitoa, jota Jarnalta löytyy. Tapparaa vastaan hieno nousu maalille ja siitä syöttö Fogulle, joka ei erehdy tyhjästämaalista.

Eihän kukaan täydellinen ole, mutta luulisi noin kokeneella sitä pelisilmää olevan, jolloin osaisi luopua siitä kiekosta useammin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jantunen on edelleen tämän liigan hienoimpia ja taitavimpia pelaajia. En minä tiedä, mitä johtajalta vaaditaan, mutta onhan Jantunen kentällä ainakin joukkueen selkeä johtohahmo. Sitä ei yksi menetys Blues-pelissä vie pois tai muutama ylimääräinen kaarros. Kaiken lisäksi pisteitä tulee kovaan tahtiin ja onhan tuo kymmenen pisteen kaula Sopaseen todellakin ylivoimainen ero. Kentän ulkopuolisesta johtajuudesta en sano mitään, koska en tiedä.

Kyllä Jantusta kohtaan kritiikkiä saa esittää ja itsekin jo otteluketjussa sanoin, että eilen tuli liikaa leipomista ja kiemuroita. On niitä nähty ajoittain muutenkin ja suoraviivaisuutta saisi tulla lisää. Jantunen on jostain syystä ominut itselleen playmakerin roolin, onko sitten valmennuksen pyyntö vai oma tahto. Yksi syy on tietysti se, ettei meillä ole yhtään peliätekevää sentteriä joukkueessa nyt. Jonkun on pakko ottaa tuo rooli.

Kiekkovarmuudellaan ja rauhallisuudellaan Jantunen silti esittää edelleen niitä johtajan elkeitä, mitä häneltä odotetaankin. Siinä sivussa joukkueen ylivoimaisesti paras pistemies. Jotain on jäänyt pois nuoruusvuosilta, mutta jotain on tullut tilalle. Erittäin hieno pelaaja ja edelleen SM-liigan kärkitasoa.
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Aika mielenkiintoista vaihtaa keskustelufoorumia

Totta kai Marko Jantusta koskeva keskustelu kuuluisi ehottomasti johonkin JYP-ottelun ketjuun. Hieno mies, hieno pelaaja. En lähtis yhen surkeen viikon perusteella miestä tuomitsemaan. On kuitenkin ollut ailahtelevan kaanilauman kantava voima viikosta toiseen. Pleijareihin saadaan vielä 50% extraa, niin kuin joka kevät on Jarnalla ollut tapana.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Aika mielenkiintoista vaihtaa keskustelufoorumia

...mutta lipsuuhan se minullakin, kun painoin lähetystä esikatselun sijaan. Niin...en kyllä kauheasti tykkää siitä, että vaihdetaan ketjusta ja koko aihealueesta toiseen ja otetaan lainaukset muiden kirjoituksista mukaan, mutta mitäpä tuosta.

Myös minä pidän Jarnaa Sm-liigan eliittiin edelleen kuuluvana pelaajana, ei siitä ole kahta sanaa. Mutta se johtajuus kokeneella pelimiehellä on mielestäni ainakin sitä, ettei kuulu joukkueen ensimmäisiin turhautujiin jos kiekko ei tottele toivotulla tavalla. Tällä hetkellä Jarna kuuluu niihin, ikävä kyllä. Toki tiedän miten isolla sydämellä mies pelaa ja tietää häneen kohdistuvan paineen. Tällä hetkellä vaan näyttää siltä, että joko se paine kasvaa liian isoksi tai sitten sen sietokyky ei ole tarvittavalla tasolla. Tällä hetkellä Jantusen hommaa johtajana näyttää hoitavan Jan Latvala saaden hyvää tukea telaketjuosastolta Komarov-Sihvonen-Heino. Yllättävän nuorta johtajakaartia liigajoukkueessa Ladea lukuunottamatta! Edelleen peräänkuulutan tason nousua kolmikolta Jantunen-Kauppila-Kakko muutenkin kuin pisteiden muodossa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
...mutta lipsuuhan se minullakin, kun painoin lähetystä esikatselun sijaan. Niin...en kyllä kauheasti tykkää siitä, että vaihdetaan ketjusta ja koko aihealueesta toiseen ja otetaan lainaukset muiden kirjoituksista mukaan, mutta mitäpä tuosta.
Samat kommentit varmaan pätevät kuitenkin oli otsikko sitten Pelicans-JYP tai Marko Jantunen? Sillä erotuksella vain että keskustelu ei kuihdu vuorokauden sisällä kuten aina otteluketjuissa ja saadaan Pelicans-osioonkin vähän enemmän elämää.

Myös minä pidän Jarnaa Sm-liigan eliittiin edelleen kuuluvana pelaajana, ei siitä ole kahta sanaa. Mutta se johtajuus kokeneella pelimiehellä on mielestäni ainakin sitä, ettei kuulu joukkueen ensimmäisiin turhautujiin jos kiekko ei tottele toivotulla tavalla. Tällä hetkellä Jarna kuuluu niihin, ikävä kyllä. Toki tiedän miten isolla sydämellä mies pelaa ja tietää häneen kohdistuvan paineen. Tällä hetkellä vaan näyttää siltä, että joko se paine kasvaa liian isoksi tai sitten sen sietokyky ei ole tarvittavalla tasolla. Tällä hetkellä Jantusen hommaa johtajana näyttää hoitavan Jan Latvala saaden hyvää tukea telaketjuosastolta Komarov-Sihvonen-Heino. Yllättävän nuorta johtajakaartia liigajoukkueessa Ladea lukuunottamatta! Edelleen peräänkuulutan tason nousua kolmikolta Jantunen-Kauppila-Kakko muutenkin kuin pisteiden muodossa.
Eiköhän turhautuminen johdu nimenomaan siitä että Jarna kantaa isoa vastuuta joukkueesta ja tiedostaa sen itsekin, ehkä liiankin paljon. Sen verran monessa liemessä Jarnakin on keitetty että paineensietokykykin on siinä varmasti kasvanut.

Se on totta että tällä hetkellä joukkuetta kannattelevat kenttäpelaajista "Heinot" ja pakkipäässä Lade-Jalvanti. Nurinkurinen tilanne, mutta minkäs teet. Ei tuosta joukosta silti mielestäni voi Jantustakaan jättää pois muutaman vitun huutamisen takia. Puhun edelleen johtajuudesta ja tehopisteistä samassa lauseessa, mutta Jantunen teki huippujoukkue Jokereissa Metropolitin vierellä 40 pistettä, ensimmäisellä kaudellaan Pelicansissa 40 tehopistettä, viime kaudella Lopin vierellä 40 pistettä ja tekee ne samat pisteet kompuroineessa lintulaumassa tälläkin kaudella, siinä on tälle kannattajalle aivan riittävästi johtajuutta 38-vuotiaalta konkarilta. Turhautuu ehkä ajoittain (ja ratkaisupelit ovat vasta edessä), mutta ratkoo pelejä. Ja sitten kaivellaan jotain vuoden takaisia kiekonmenetyksiä vastustajan siniviivalla. Sori vaan, mutta tuo "aika on ajanut ohi"-kommentti oli vain liikaa tässä yhteydessä.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kevään mies

Todella hieno mies...
Kun esimerkkiä ja kokemusta tarvitaan, niin sitä saadaan. Sanoin kaverille ennen peliä, että Jantunen ratkaisee, ja vaatimattomasti oli jokaisessa viidessä maalissa mukana.

Vois jo melkein ostaa paidan... eipä mulla muuta.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä, kevään pojalta aivan huikea peli. Teki tänään omiakin ratkaisuja (vetoja) ja hyvällä tuloksella. Aivan pitelemätön ylivoimalla ja muutenkin vahva peli. Näköjään sitä johtajuutta löytyy, kun on tarvis.

Kahden miehen ylivoimalla Jantunen menee tosin vähän hukkaan. Pyörii kolmion keskellä ja maalin edessä, mutta hänelle ei saada siihen kiekkoja mitenkään. Tähän täytyisi keksiä jotain uutta.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
En tiiä, meni jotenkin kaikki sanottava tähän aiheeseen. Kaatoi Ässät yksin, siinä on riittävästi johtajuutta mulle.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Tätäpä juuri olen mieheltä kaivannut, esiin nousemista ja vastuun ottoa ilman turhaa tuskailua. Hatunnoston arvoinen peli Jarnalta, tosin vain yksi peli mutta toivottavasti taso alkaa pysyä. Enkä nyt todellakaan vaadi viittä tehopinnaa ihan joka matsista, ettei kenenkään tarvitse siihen takertua.
 

taunohnd

Jäsen
Mielenkiintoista tietoa ESS:sä Jantusen nuoruusvuosien tehoista liigassa. Junnuikäisenä 48 pistettä Kalpassa pienemmillä ottelumäärillä. Oli tehoiltaan ja taidoiltaan hieman eri tasolla kuin nämä tämänpäivän "tähtipelaajat" Sopanen ja kumppanit. Taitaa se tuskastuminen johtua suurelta osalta siitä että pelikaverit ovat niin paljon huonompia etteivät kykene samantasoisiin suorituksiin maestron kanssa.
On muuten ollut loistava veto valmennukselta laittaa Jantusen laituripariksi Sindel joka tuntuu ymmärtävän parhaiten Jantusen aivoituksia.
Jos olisi pari muuta samantasoista peluria joukkueessa niin avot....mitalipeleihin mars.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On muuten ollut loistava veto valmennukselta laittaa Jantusen laituripariksi Sindel joka tuntuu ymmärtävän parhaiten Jantusen aivoituksia.
Jos olisi pari muuta samantasoista peluria joukkueessa niin avot....mitalipeleihin mars.
Valmennuksen motiivi tuohon taitaa olla kuitenkin se, että Jarna on se joka ymmärtää parhaiten Sindelin aivoituksia, "kuba" on kuitenkin aika puhdasverinen snaipperi, toki homma toimii toisinkin päin. Sindel vaatisi vierelleen huippusentterin, ei ole Jarnastakaan apua siihen, että kaverista saisi kaikkea potentiaalia irti. Hakeutuu loistavasti ratkaisu paikoille ja odottaa staga pystyssä, syöttö vain jää liian usein puuttumaan.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Sieltähän se johtajuus taas paistoi esiin koko ottelun ajan.

Jarna elää ja kuolee joukkueen kanssa. Ässiä vastaan tarjottiin niin paljon ylivoimaa, että helppohan se on veivailla maalit, mutta tänään oli mielestäni niin munaton esitys, että huhhuh. Puolustussuuntaan Jarna (ei edes löydä sanoja) ei saanyt yksinkertaisesti mitään aikaa ja ahh sitä maalitilannetta. Sammakkoliike (eikös se ole jalat levälleen ja yhteen, levälleen ja yhteen...) puolitiehen, lukitaan jalat ja katsotaan, kun kaveri kiitää ohi. Vaikka tämä Kauppila-Jantunen kokeilu oli aika riski, niin ei se tarkoita, että voi jättää tuosta vaan kesken. 8/10 olisi luistellut kaverin kiinni ja takaa päin yrittänyt nostaa mailaa tms.

Hyökkäyspään pelaamisesta olen jo sanottavani sanonut aiemmin, mutta taaskin sitä kaartelua ja veivailua löyty.

En tiedä mitä vaaditte johtajuuden täyttämiseen, mutta mielestäni yksi kriteeri on ainakin armoton taistelu joukkueen edestä. Silloinkin kun se tilanne näyttää heikolta.

No jaa, koko joukkue oli tänään paska, mutta Jarna ei missään nimessä ole se kantavavoima.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Niin se vain taas menee, että kun kausi jo vähän vanhenee, niin kultakypärää sovitellaan taas herra Jantusen päähän. 16 matsia, eli reilu neljännes, takana ja sisäisen pistepörssin johto 4+6=10 pisteellä. Heikohko pistemäärä joukkueen kultakypärälle, mutta ei sieltä vain yksinkertaisesti löydy varmempiakaan nikkareita tämän 38-vuotiaan päihittämiseksi. Karvan verran alle 40 pisteen tahdissa yhä ja edelleen jäätävällä varmuudella rankkarit sisään.

Oli kesätreenaus sitten mitä tahansa ja ainakin alkukaudesta kiemurat aivan liian koukeroisia, niin tulosta vain syntyy vaikka kevätauringosta ei ole tietoakaan. Siinä on kaikkein kyynisimmillekin nettiritareille pala purtavaksi.

PS. Sori että pesen taas yhden mukana roikkuvan lahtelaiskasvatin selkää enkä hae jotakin negatiivista Toivolasta, maalivahtipelistä tai siitä että taas menetettiin vieraspiste turhaan.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Oli kesätreenaus sitten mitä tahansa ja ainakin alkukaudesta kiemurat aivan liian koukeroisia, niin tulosta vain syntyy vaikka kevätauringosta ei ole tietoakaan. Siinä on kaikkein kyynisimmillekin nettiritareille pala purtavaksi.

Tiedän että tähän ei pitäisi mitään vastata, mutta sen verran masokistin vikaa omaan, etten maltakaan...

Tuolla yv-ajalla, vastuulla ratkaisuhetkillä, noilla puheilla ja ihan millä vaan mitä ei juuri nyt tule mieleen, pitäisi Jantusen peliesitysten olla jotain muuta kuin nyt nähdyt. Pisteet sinänsä ok, vaikka itse ratkaisijana ei ainakaan seiskaa kummoisempi osuma toistaiseksi olekaan ollut.

"kevään pelimies", "pelaamalla kuntoon", "Espanjan leirit" ja mitähän vielä... Nämä sylettävät ja huolella. Tästä sooloilusta tulee mieleen lähinnä: aliarviointia, väheksymistä, ylimielisyyttä, välinpitämättömyyttä ja vaikka mitä.

Mitä tuo mies olisikaan hieman ammattimaisemmalla asenteella - siis sellaisella asenteella, josta vain tuo jargon-puoli on kaikenmaailman haastiksissa kunnossa?
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen ihmetellyt koko alkukauden ajan noita "Jantunen on ihan pihalla siellä kentällä. Senki kannattais jo lopettaa"-kommentteja. Jantunen on kuitenkin koko alkukauden keikkunut siellä Pelicansin sisäisen pistepörssin kärkisijoilla ja rankkarit menee edelleen sisään n. 80% varmuudella. Tosin Aaltonen pistänyt rankkareista kiekon maaliin 100% varmuudella joten Jantunen voisi vielä vähän petrata noita rankkareita ettei rankkarikuninkaan titteli mene Juhikselle. :)

Mutta nyt siis tosiaankin Jantusella kultakypärä päässä sitten maajoukkuetauon
jälkeen HIFKiä vastaan. Tästä on hyvä jatkaa ja eiköhän se pistetehtailu hieman kiihdy kevättä kohti. Itse uskon ainakin että 45 pistettä menee tälläkin kaudella rikki.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Mitä tuo mies olisikaan hieman ammattimaisemmalla asenteella - siis sellaisella asenteella, josta vain tuo jargon-puoli on kaikenmaailman haastiksissa kunnossa?

Silloin kyseessä ei olisi se "meidän tuntema Jarna", taiteilijasielu jonka tämän kauden kiemurat ovat toisinaan olleet vähän liiankin monimutkaisia onnistuakseen. Parempi kuitenkin tuo pieni pilke silmäkulmassa pelaaminen, turhan jäykäksi homma menisi ilman sellaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös