Marjamäelle kenkää!

  • 578 173
  • 3 859

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
En ole ketjun viestejä lukenut kunnolla läpi, mutta heitän näkökulman joka ui varmasti vastavirtaan massan näkemyksestä (en pidä kenenkään mielipiteitä alempina ja minua saa tulla kivittämään tästä seuraavasta hymiö)

Mielestäni Marjamäki on lähtenyt valmentamaan peliä, joka ei sovellu hänen ajatteluunsa. Hän on lähtenyt valmentamaan peliä, jota hän ei hallitse eikä ole koskaan aiemmin valmentanut ja se näkyy auttamatta pelissä.

Kun katsotaan Kärppien kokoonpanoa, sieltä löytyy Anttila, Kemppainen, Junttila Koivisto, Ohtamaa, Kivistö etc, jotka ovat aikaisemmin pelanneet Marjamäen alaisuudessa tiiviin viisikon peliä, träppiä, kontrollilähtöjä etc. Myös nämä herrat ovat Jalosen alla maajoukkueessa tätä pelitapaa pelanneet (toki turnaus eri asia kuin seurajoukkue) ja se on heillä selkäytimessä. (viime kauden alkupuoliskolla Kärpät oli neljän parhaan joukossa koko ajan tällä "tylsällä" pelillä)

Siksi ihmettelenkin, miksi kaikki piti laittaa uusiksi ja alkaa ilmeisesti viihdyttämään yleisöä, sponsoreita, johtoporrasta, en tiedä. Näyttää, että paineet kasvoivat eikä Marjamäellä pysynyt pää kasassa pitää omasta ajattelustaan kiinni.
Pakko ottaa tuohon lihavoituun kohtaa kantaa. Sitä pelitapaahan muutettiin pois tuosta "tylsästä" pelistä, koska se ei enää toiminut. Vastustaja toisensa jälkeen oppi pelaamaan sitä vastaan. Ihan alkukaudesta oltiin toki top-4 sijoituksilla, mutta jos en ihan väärin muista niin maaottelutauolle lähdettiinkin jo sitten vasta sijalta 6. Ja siis silloin kun niitä pelejä vielä lokakuussa voitettiin, niin se pelin taso oli silti aivan järkyttävä. Ja ennen pitkää tuloksetkin alkoivat sitten huonontua tappioiden myötä.

Pelitavan muutos oli mielestäni tarpeellinen, mutta toki eipä tuo ole oikein lähtenyt. Silti mielestäni olisi ollut jopa tyhmempää yrittää jatkaa sillä "tylsällä" tavalla, joka ei edes toiminut enään.

Lainaus ja boldaus omia.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Siksi ihmettelenkin, miksi kaikki piti laittaa uusiksi ja alkaa ilmeisesti viihdyttämään yleisöä, sponsoreita, johtoporrasta, en tiedä.
Siksi, koska jääkiekko on viihdebisnes ja noita sponsoreita, yleisöä jne ei kohta enää ole, jos vedetään träppipaskaa monta vuotta putkeen. Eikä uutta, nuorta yleisöä ainakaan varmuudella tule.

Valtaosa jääkiekon kuluttajista haluaa katsoa mieluummin 7-6 lukemin päättyviä otteluita, kuin hikisiä 1-0 shakkiotteluita.

Noin niin kuin yleisesti. Toki se Marjamäen epäjääkiekko ei edes toiminut viime kaudella.

Toki siitä olen samaa mieltä, että Marjamäellä ei mitä todennäköisimmin ole edellytyksiä menestyä tällä uudemmalla tyylillä Kärpissä, etenkään tuolla materiaalilla. Varsinkaan, kun mies ei saa joukkueen tekemistä tarpeeksi rennoksi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Lähtökohtaisesti näin on tehty siksi, että viime kaudella Marjamäellä oli käsissään liigaan todella kova rosteri joka pelasi tuota Marjamäen ominta kiekkoa, pullahtaen sääleissä Koo-vitun-Koolle, häviten viimeisen ottelun 0-5.
Tämä oli kyllä niin anteeksiantamaton ja säälittävä lopputulema, etten voi mitenkään käsittää millanen tonnin katse siellä toimistolla on edelleen päällä, kun tämän saman touhun annetaan vain edelleen jatkua.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Siksi ihmettelenkin, miksi kaikki piti laittaa uusiksi ja alkaa ilmeisesti viihdyttämään yleisöä, sponsoreita, johtoporrasta, en tiedä. Näyttää, että paineet kasvoivat eikä Marjamäellä pysynyt pää kasassa pitää omasta ajattelustaan kiinni.
Alkukauden tulos numeroina oli tosiaan ihan OK, mutta toisaalta peli-ilme oli karmaiseva. En ole eläissäni nähnyt niin huonoa jääkiekko-ottelua kuin HIFK-Kärpät 7.10.2022, jolloin Turunen taklasi kerran jossain 6 min kohdalla ja koko muun ottelun aikana yksikään kärppäpelaaja ei tehnyt mitään tai yrittänytkään tehdä mitään muuta, kuin peruuttaa perse edellä kohti omaa maalia. Harri Aho ansaitsi potkunsa tekemällä Marjamäen kalliin jatkosopimuksen tuon alkukauden numeroiden perusteella aistimatta yhtään sitä peli-ilmettä ja pelin tasoa pistesarakkeen takana.

Joukkueen ilme tällä alkukaudella on ollut paljon parempi, vaikka itseluottamus onkin kateissa ja pelit on sössitty typeriin virheisiin. Yritystä on kuitenkin ollut, ja pelitavassa on selkeitä päivityksiä modernimpaan suuntaan. Siksi minä olen valmis katsomaan tätä kautta vielä pidemmälle Laten kanssa, vaikkei pistesarakkeen katselu näiden kolmen pelin jälkeen vielä hymyä huulille tuo.
 

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeisimmässä pelissä on vaikea löytää syyllistä penkin takaa. Vastustajan maali tuli merkkaus virheestä sekä kyllähän noista jatkoajan läpiajoista yksi maali olisi pitänyt tehdä. Toki eihän tämä optimaalisella tavalla ole lähtenyt käyntiin. Jos kolmen pelin jälkeen olisi esim Tapparassa potkuja jaettu olisi siellä kolme mestaruutta vähemmän.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Viimeisimmässä pelissä on vaikea löytää syyllistä penkin takaa. Vastustajan maali tuli merkkaus virheestä sekä kyllähän noista jatkoajan läpiajoista yksi maali olisi pitänyt tehdä. Toki eihän tämä optimaalisella tavalla ole lähtenyt käyntiin. Jos kolmen pelin jälkeen olisi esim Tapparassa potkuja jaettu olisi siellä kolme mestaruutta vähemmän.
Penkki päätti sekoittaa kentälliset ja laittaa aloitukseen toiseksi heikoimmin siihen asti aloittaneen keskushyökkääjän. Avan turhaa paniikinlietsontaa hyvin sujuneen erän loppuvaiheissa.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
En tiedä olenko ainoa mutta minusta nää sama valmentaja uudestaan hommat voitaisiin lopettaa. Kaikki kunnia Laurille kahdesta mestaruudesta mutta oltaisiin voitu palkata joku muu penkin taa.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erinomainen analyysi Summaselta
Ehkä kuuluisi eri ketjuun mutta laitetaan tänne. Summaselta hyvä kommentti myös kapteeni Ohtamaan otteista. Tuota boldattua kohtaa olen itsekin välillä aika äänekkäästi manannut Ohtamaan otteista että kapteenin pitäisi näyttää esimerkkiä kentällä a'la Kukkonen

– Hän ei ota vastuuta kiekolla, vaan tekee ennakolta helposti nähtävillä olevia ratkaisuja, jotka eivät vie peliä eteenpäin. Kapteenin täytyy näyttää esimerkkiä tässä tilanteessa. Se lähtee ihan siitä, että joka kerta 1–1-tilanteessa vastustaja on pleksissä tai jäässä katollaan.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Erinomainen analyysi Summaselta:


Joten tilanne on pelin rakenteilta juuri valmennuksen vika.
Mukava lukea näitä organisaation ulkopuolisten tekemiä analyysejä Kärppien touhuilusta. Eikä nyt pelkästään valmennuksen edesottamuksista vaan koko organisaation suunnasta (jos sellaista on).

Itse edustan sitä näkemystä, että valmennus olisi tullut vaihtaa, Hilliä lukuunottamatta, viime kauden jälkeen. Koska yksi kausi ei riittänyt saada peliä kuntoon, niin millä logiikalla toiset 60 peliä yhtäkkiä muuttaisivat tilanteen? Marjamäen johtamalla valmennusryhmällä ei selvästikään ole kykyä saada joukkuetta pelaamaan voittavaa lätkää 2020-luvulla.

Jos miehen tarvitsee uudistaa pelikirjansa menestyäkseen jälleen jääkiekkovalmentajana, niin hänet olisi tullut vapauttaa Kärppien palveluksesta sitä pelikirjaansa päivittämään. Kuvitellaanko Kärppien päättävissä elimissä, että se Laten valmentajaminä vaihdetaan uuteen sormia napsauttamalla kesätauon aikana.

Nyt kun pitäisi uudistua ja samalla kantaa vastuu joukkueen päivittäisestä tekemisestä ja pelata 60 peliä noin 2 pistettä/peli tahdilla, niin voi olla ahdistavaa aikaa Marjamäelle, kun viime kauden epäonnistuminen on kaikilla päällimmäisenä mielessä. Ahdistuksesta tuskin syntyy rentoa suorittamista.
 

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarvitsemme pelaajat pelaamaan Marjaisalle. Ei hän nyt niin paska jätkä voi olla, että maalipaikat kustaan tuon tuosta sen takia, että penkin takana on Late. Se olisi koko joukkueelta paskominen kaikkia kärppäkannattajia kohtaan.
Meillä on tuttu hyvä valmentaja joka on johdattanut meidät mestaruuksiin. Luottakaa, uskokaa, kannustakaa myös häntä sekä ihmisenä että valmentajana. Kaikki suolaa, mutta VIELÄ ME NOUSTAAN!
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Niin, kieltämättä tilanne on se, että Kärpät jatkaa Marjamäen valmennuksessa viime kauden jälkeen sillä edellytyksellä, että Late on pelillisesti valmentajana eri kuin viime kaudella.

Jotenkin nurinkurista, että liigan suurseura sitoutuu valmentajaan sillä odotuksella, että tämä ei valmenna kuin ennen.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Erinomainen analyysi Summaselta:


Joten tilanne on pelin rakenteilta juuri valmennuksen vika.
Hyvää tekstiä tosiaan Summaselta ja todella paljon niitä samoja huomioita mitä moni meistä teki jo viimekaudella Kärppien pelaamisesta. Tuntuu, että muut joukkueet yksinkertaisesti tekevät tiettyjä asioita kentällä paremmin kuin Kärpät ja pelaajat ovat lähtökohtaisesti kentällä kokoajan altavastaajan asemassa.

Varmasti vikaa voi etsiä monesta paikasta. Joukkue on rakennettu Laten kilpparikiekolle ja on hieman dieselmäinen, mutta kyllä siellä muissakin joukkueissa löytyy astetta hitaampaa pelaajaa seassa. Kunniaa voidaan siis jakaa Aholle ja niille ihmisille jotka joukkuetta ovat olleet vuosien aikana kasaamassa. Samoin valmennusryhmä ei ole ehkä ihan ajantasalla siitä, mitä Liigassa menestyminen vaatii vuonna 2023. Meillä on sarjassa erittäin kovia joukkueita ja valmentajia, jotka ovat onnistuneet nousemaan uudelle tasolle ja nostamaan rimaa menestymiselle. Ehkäpä Kärppien ongelmat johtuvat osittain siitä, että muut ovat menneet eteenpäin ja löytäneet uusia tapoja voittaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ehkä kuuluisi eri ketjuun mutta laitetaan tänne. Summaselta hyvä kommentti myös kapteeni Ohtamaan otteista. Tuota boldattua kohtaa olen itsekin välillä aika äänekkäästi manannut Ohtamaan otteista että kapteenin pitäisi näyttää esimerkkiä kentällä a'la Kukkonen
Kyllä.

Lisäksi Kärppien voitto% on korkeampi niissä peleissä, joissa Ohtamaa ei ole kapteeni.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Eilen olin puhelimessa pitkän pätkän erään eteläsuomalaisen lätkäjätkän kanssa.
Meinas että on noin 1.5 viikkoa aikaa antaa näyttöjä ja jos menee vithuiksi niin sitte kenkää nopeasti.
Vitun huono ulosati just nyt mulla mutta tossa noin kiteytettynä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti vikaa voi etsiä monesta paikasta. Joukkue on rakennettu Laten kilpparikiekolle ja on hieman dieselmäinen, mutta kyllä siellä muissakin joukkueissa löytyy astetta hitaampaa pelaajaa seassa. Kunniaa voidaan siis jakaa Aholle ja niille ihmisille jotka joukkuetta ovat olleet vuosien aikana kasaamassa.



Kärpillä on Liigan isokokoisin joukkue. "Hieman dieselmäinen" on mielestäni vahvaa ali-arviointia. Joukkue on todella dieselmäinen.

Se pistää miettimään, että miten ihmeessä vaikkapa Marjamäki voi väittää naama pokerina tämän joukkueen olevan luisteluvoimainen? Jos valmennustiimi on noinkin pihalla oman joukkueensa arvioinneissa, niin ei ole mikään ihme, että pelikään ei toimi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Fedo

oulun gretzky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hurricanes
Tämän päivän matsi erittäin ratkaiseva Marjamäen kannalta. Joukkue joka aloittanut vähintään yhtä kehnosti kauden vastassa. Pitäs ehdottomasti ottaa voitto tästä suurilukuisen kotiyleisön edessä tänään. Jos ei oteta itse sanoisin että Marjamäki saa lähteä
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes



Kärpillä on Liigan isokokoisin joukkue. "Hieman dieselmäinen" on mielestäni vahvaa ali-arviointia. Joukkue on todella dieselmäinen.

Se pistää miettimään, että miten ihmeessä vaikkapa Marjamäki voi väittää naama pokerina tämän joukkueen olevan luisteluvoimainen? Jos valmennustiimi on noinkin pihalla oman joukkueensa arvioinneissa, niin ei ole mikään ihme, että pelikään ei toimi.

Mielenkiintoinen taulukko. Kun katsoin eilen Kalpa -Lukko -häslinkiä niin ajattelin että nykyinen Liiga on pienten vikkelien nopeitten miesten peli. Varsinkin Kalpa erottuu. Pitäiskö Kärppien ruveta taklaamaan?
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoinen taulukko. Kun katsoin eilen Kalpa -Lukko -häslinkiä niin ajattelin että nykyinen Liiga on pienten vikkelien nopeitten miesten peli. Varsinkin Kalpa erottuu. Pitäiskö Kärppien ruveta taklaamaan?
Liiga on luisteluliiga. Minua huolettaa Kärppien juniorituotannossa tällä hetkellä lähinnä se, että luisteluvoimaisia nuoria pelaajia ei nouse edustukseen mukaan juuri lainkaan.

Koivunen hyvänä esimerkkinä: lajitaidot riittäisivät dominoimaan vaikka koko sarjaa, mutta luistelussa mies antaa sen verran tasoitusta muille, että lopullinen läpimurto on jäänyt tekemättä. Koivunen on yrittänyt työstää kyllä luisteluaan, mutta se pohjatyö tehdään jo siellä junnuissa. Panostetaanko luisteluvoimaan tarpeeksi Kärppien junnutuotannossa?

Tämän kauden joukkue on koottu täysin väärin. Ei tälläisellä isokokoisella, hitaahkolla pelaajamateriaalilla ole edellytyksiä peluuttaa aktiivista pystysuunnan jääkiekkoa. Kyllä tälläisellä rosterilla sen pelin pitäisi perustua nopeaan kiekonliikutteluun, ei niinkään henkilökohtaiseen luisteluvoimaan.

Ei se ole sattumaa, että Kärpät aloittaa pelit hyvin, mutta hyytyy pelin edetessä. Siellä on se heikko henkinen kantti takaiskujen sattuessa kohdalle, mutta myös se, että dieselmäinen rosteri ei pysty toteuttamaan koko 60min ajan aktiivista karvauspeliä.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liiga on luisteluliiga. Minua huolettaa Kärppien juniorituotannossa tällä hetkellä lähinnä se, että luisteluvoimaisia nuoria pelaajia ei nouse edustukseen mukaan juuri lainkaan.

Koivunen hyvänä esimerkkinä: lajitaidot riittäisivät dominoimaan vaikka koko sarjaa, mutta luistelussa mies antaa sen verran tasoitusta muille, että lopullinen läpimurto on jäänyt tekemättä. Koivunen on yrittänyt työstää kyllä luisteluaan, mutta se pohjatyö tehdään jo siellä junnuissa. Panostetaanko luisteluvoimaan tarpeeksi Kärppien junnutuotannossa?
Koivusen jälkeen seuraavana esimerkkinä voidaan pitää vaikkapa Antti-Roikoa. Lajitaidot ja peliäly vaikuttaisi olevan jo nyt hyvällä tasolla, mutta ainakaan näkemäni perusteella en Antti-Roikoakaan asettelisi niihin luisteluvoimaisten pelaajien joukkoon.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mutta ei se kyllä toisaalta koutsin vika ole jos läpiajoosta ei tehdä maalia.
Itse asiassa voi hyvin olla koutsin vika. Kun joukkueen pelitapa on heikko, niin pelaajat turhautuvat ja ahdistuvat, kun aina tuppaa olemaan jäljessä vastustajaa. Kun mikään ole kovin hyvin organisoitua suhteessa vastustajiin, niin se alkaa kiristää päänuppia, mikä sitten näkyy myös siinä, ettei läpiajoista tule niin paljoa maaleja. Vapautunut ja pelitapaansa luottava pelaaja on luovempi myös läpiajoissa.

Sanoisin, että läpiajot suurella otannalla ovat suorastaan erinomainen indikaattori sille voivatko pelaajat hyvin joukkueessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös