Marjamäelle kenkää!

  • 86 283
  • 300

Todella hyviä kysymyksiä, laitetaan pari lisää:

Mikä tekee Marjamäestä tulevaisuuden nousevan tähden ja valmentajavelhon?
Miten se ilmenee tämän kauden Bluesissa?
Miten Laten kantti kestää paineen alla suurseura-Kärpissä tai maajoukkueessa kun nyt se ei kestä edes pienessä Bluesissa?

En vieläkään ole Marjamäen kenkimisen kannalla, tämä on pakko laittaa tähän ennen kun joku tulee taas mouhoomaan että olen näyttämässä Latelle ovea kun olen sattunut kirjoittamaan pari viestiä tähän ketjuun kritisoivaan sävyyn.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Ai niin mut ei, ratkaistaan tää homma jollain NHL-tähdellä, sehän murtaa kaikki henkiset lukot, eihän se valmentajalle kuulu. Euroja tiskiin vaan, niinhän ennenkin on tehty.

Se valmentajan vaihtaminenhan ei vaadi euroja?

Samaa mieltä siitä, että tämä topikki on mauton.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Mauton topic - ehkä. Peli on aivan paskaa, ja alamäki alkoi tasan silloin kun Kyrppä-sopimus julkistettiin. Tutkikaa vaan kuntopuntarit sen jälkeen. Noh, palataan sitten kauden jälkeen. Jospa se playoff-ihme taas kerran toteutuu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Koska ei ole vaihtoehtoa, niin mennään sitten tällä. Tota HIFK-matsin kaltaista pelleilyä ei vaan voi sulattaa. Joukkue on täysi lapanen ja se on valmennuksen syytä.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Jotain on tehtävä ja nopeasti. Toi joukkue menettää vieraskaukalossa aina itseluottamuksen yhdestä takaiskusta. En tiedä, mitä Marjamäki iskostaa jengille ennen pelejä, mutta onhan tuo taapertaminen täysin naurettavaa. Toi joukkue pystyy parempaan. Tuleeko se esiin Marjamäen valmentaessa onkin aivan toinen asia.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Bluesilla ei olisi valmentajaa tiedossa ensi kaudeksi, ja muutenkin oltaisiin etsimässä jotain kokeneempaa tekijää penkin taakse, niin siinä tapauksessa nyt voitaisiin potkia Late pihalle ja ottaa tämä kaveri mahdollisesti jo nyt kuvioihin. Tämä siksi, että Marjamäkeen ei tarvitse enää pistää luottoa ja pelimerkkejä, koska myi itsensä jo muualle.

Kuitenkin, koska Jyrki Aho on näillä näkymin tulossa Bluesiin ensi kaudeksi, on aivan turhaa ottaa ruoriin mitään puolen vuoden "projektivalmentajaa", joka sanoisi vain että kiekkoa päätyyn ja hirveä rähinä päälle, olkoon koodinimi vaikkapa "Doug Shedden".

Nyt pitääkin ajatella pelkästään tuloksellisista lähtökohdista. Uskon, että Marjamäellä voidaan saavuttaa parempi tulos keväällä kuin edellä mainitun kaltaisella puuhastelijalla, joka saattaisi ehkä pystyä puhaltamaan hetkellisesti sammuvaa hiillosta henkiin. Keväällä tällaisten kaverien joukkueet eivät juuri koskaan kuitenkaan pärjää.

Siksipä luottaisin mieluummin Marjamäen konseptiin. Hänen pelisysteeminsä on sofistikoituneempi ja vaikeammin toteutettava kuin "Doug Sheddenin", mutta jos hän saa sen skulaamaan, voi tuloskin olla huomattavasti parempi. Mieluummin pelaan mestaruudesta sillä riskillä, että pudotaan jo säälipleijareissa, kuin että pudotaan varmasti puolivälierissä "saappaat jalassa".

Lisättäköön vielä, että jos yhtään vakavampaa vaihtoehtoa harkittaisiin Marjamäen tilalle, niin siitä napsahtaisi samalla myös se 80k-100k € lisäkuitti loppukauden kuluihin. Tällaiseen ei yksinkertaisesti ole varaa Bluesin nykyisellä taloudenpidolla. Muutos maksaa, ja jos siihen ei ole 100 % perusteltua syytä, tämän tason muutoksia ei sovi tehdä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Annan Marjamäelle plussaa siitä että on kuitenkin tehnyt koviakin ratkaisuja mm. sekoittamalla kenttiä. Joten kyllähän yritystä on ollut.

Itse en jaksa edelleenkään uskoa siihen että tuolla Marjamäen Kärppäsopimuksella olisi ollut ratkaiseva merkitys. Jos Latella olisi ns pudonnut hanskat niin näinhän olisi pitänyt tapahtua jo elokuussa. Eikä pelaajistokaan nyt 2 kuukautta voi koomailla koska valmentaja vaihtuu. Kyllä kait tässä moni minä mukaanlukien hieman sokaistui tuosta loistavasta alusta ja nyt ollaan sitten niillä sijoilla missä meidän ennustettiinkin olevan.

Mitäs nyt sitten tehdän? No, kaksi ottelua ennen joulutaukoa joten odottaisin joulutauon yli, kai tuo NHL-kauden kohtalo ratkeaa kohta. Jos se perutaan kokonaan niin sentteri ja all-roundpakki sisään, kiitos. Nythän on helppoa olla jälkiviisas mutta olisihan tuossa nyt kieltämättä jo edellisellä mj-tauolla voinut jonkun vahvistuksen hankkia.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Pelihän on aivan sekaisin, selvä se.

En nyt tiedä ollaanko tässä jälkiviisaita vai ihan vain realisteja, kun jo pidemmän aikaa ollaan niiden NHL-apujen perään huudeltu. Marjamäen Kärppäsiirron julkitulon jälkeen on joukkueen peli ollut aivan ideatonta ja tämäkin olisi korjattu yhdellä omalla panoksellaan pelejä ratkovalla NHL-pelaajalla.

Pyörrän puheeni heti jos ollaan jotain NHL-superstaraa varten kituuteltu, mutta epäilen vahvasti että sieltä kukaan sen kaliiberin kaveri olisi tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Puun ja kuoren välissähän tässä ollaan. Late on out eikä jengi pelaa Latelle. Aho on sitoutunut Jyppiin loppukaudeksi. Turha siis kenikä valmentajaa pois joten koeteteaan kärvistellä. Välikausihan tästä tais tulla.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Pelihän on aivan sekaisin, selvä se.

Mielestäni Bluesin peli ei ole sekaisin. Se on väärä termi kuvamaan Bluesin peliä ja sen ongelmia. Sanoisin, että peli on puhditonta. Periaatteessa kaikki toimii ihan ok ja peli on organisoitu ihan hyvin, mutta siitä puuttuu se viiminen silaus. Vaikea sanoa mikä se viiminen silaus on, mutta eittämättä jotain täytyy tehdä, jotta peliin tulisi takaisin riittävä kiima ja puhti. Kenties henkisellä puolella jotain? Jos näin on, ei ongelmien ratkaisussa olla varmastikaan Marjamäen vahvimmalla osaamisalueella. Petu, tuutko vähän jeesaa?
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Tuli aiemmin annettua 'noin' viisi ottelua Latelle armonaikaa palauttaa joukkue 1.5 p per ottelu tahtiin. Nyt nämä 5 matsia on nähty ja saatu niistä 6p kahdelta taulukon viimeisinä olevilta joukkueilta kotona. Vieraissa on tullut kolme kertaa tukkaan ihan tuhdisti. Viimeisin peli eli peli HIFK'ta vastaan oli toivotonta pyristelyä.

Kyllä Late varmaan parhaansa yrittää, mutta se ei näytä riittävän. Nyt on todella pitkään, eli heti sen jälkeen kun Laten Kärppä-pesti tuli julki, pelattu noin 1p per ottelu tahdilla. Sellainen tahti sopii liigakarsijalle, ei edes sääläreihin pyrkivälle.

Työelämän psykologia, joka kaikesta huolimatta pätee hokissakin, puhuu sen puolesta, että joukkue on menettänyt isoimman uskonsa valmentajaan, joka on jo oman tulevaisuutensa uudella pestillä 'vakuuttanut'. Lisäksi uutisointiin liittyi aikanaan spekulaatiot siitä, että Late vie mukanaan luottopelaajiaan Kärppiin. Kopissa varmaan arvaillaan, keitä nämä ovat.

Jos rahaa olisi, valmentajan vaihto olisi paikallaan viimeistään silloin, kun ollaan
sääläriviivan alapuolella. Sillä rahalla saataisiin toki yksi huippupelaaja, mutta tuskin se tahtia muuttaisi.

Kukahan Bluesia nyt oikein styyraa. 'Kärppä-Late' ei enää ole uskottava puhemies niin kuin olla pitäisi. Blues on taloudellisesti kovin riippuvainen katsojien luottamuksesta. Jonkun pitää ottaa jämerät ohjat ja tehdä luottamusta parantavia tekoja. Oli se sitten valmentajan vaihto, pari-kolme uutta pelaajaa tai jotain siltä väliltä.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lopettakaa nyt tämän ketjun ylösnostaminen. Avautumiset edelleenkin voi hoitaa siihen sinisten runkosarja ketjuun. Ihanko oikeasti joku luuli, että vierasottelu nordiksella voitetaaan? No ilmeisesti aika moni ja nyt kun hävittiin niin ollaan taas hirsipuuta tekemässä. Bluesilla viimeinen vierasvoitto nordikselta 4-5 vuoden takaa joten nyt jäitä hattuun. Ylipäätänsä Pelicans pelissä oli Bluesilla jo hieman positiivisempaa meininkiä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Lisäksi uutisointiin liittyi aikanaan spekulaatiot siitä, että Late vie mukanaan luottopelaajiaan Kärppiin. Kopissa varmaan arvaillaan, keitä nämä ovat.
Täytyy sen verran korjata että kyllä se uutisointi (ainakin Veikkaajan) liittyi nuorten maajoukkuepelaajiin eikä Bluesin pelaajiin. Ja jos siellä kopissa ei pelaajilla ole muuta tekemistä kuin arvailla ketkä ensi kaudeksi siirtyvät muualle niin enpä ennusta hirveän ruusuista tulevaisuutta muuallakaan.

Aiheeseen liittyen voisin lyödä pullon jalojuomaa vetoa ettei Marjamäki tällä kaudella saa kenkää ainakaan pelillisistä syistä johtuen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lopettakaa nyt tämän ketjun ylösnostaminen. Avautumiset edelleenkin voi hoitaa siihen sinisten runkosarja ketjuun. Ihanko oikeasti joku luuli, että vierasottelu nordiksella voitetaaan? No ilmeisesti aika moni ja nyt kun hävittiin niin ollaan taas hirsipuuta tekemässä. Bluesilla viimeinen vierasvoitto nordikselta 4-5 vuoden takaa joten nyt jäitä hattuun. Ylipäätänsä Pelicans pelissä oli Bluesilla jo hieman positiivisempaa meininkiä.

Ei kysymys ole yhden pelin tuloksesta vaan siitä, että peli on ollut ihan hirveää katsottavaa jo pidempään. Kuten Fordel sanoi, se ei ole hirveää samalla tavalla kuin Matikaisen vikalla kaudella vaan täysin sielutonta, halutonta ja munatonta hiihtelyä. Tänään esim. viiden minuutin yv:llä taidettiin saada yksi paska laukaus maalia kohti.

Pelicans-peli oli todella heikko, jos verrataan siihen minkälaista sen pitäisi olla. Kuten tänään, silloinkin puuttui täysin se tappamisen meininki. Hannulaa ja Huhtalaa lukuunottamatta kukaan ei ole valmis lätkäjargonin mukaan "maksamaan hintaa" maaleista. Syötellään ja pyöritellään pikkunättiä, mutta ollaan kokonaiskuvassa täysin paskoja; kyllä, katson sinua Teemu Ramstedt.

En mäkään Marjamäelle ole kenkää vaatimassa, mutta totean vaan, että joukkue ei ole täydellä sydämellä pelissä mukana. Ei ole ollut enää vähään aikaan ja Hannulan vahva mukaantulo on siitä paras todiste: mies on ollut pelaamatta koko alkukauden, tulee messiin ja on ensimmäisessä matsissa jo koko jengin paras hyökkääjä. Kaikki kunnia Mikalle, mutta kyllä toi kertoo pahoista ongelmista nykyisessä joukkueessa.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Lopettakaa nyt tämän ketjun ylösnostaminen. Avautumiset edelleenkin voi hoitaa siihen sinisten runkosarja ketjuun. Ihanko oikeasti joku luuli, että vierasottelu nordiksella voitetaaan? No ilmeisesti aika moni ja nyt kun hävittiin niin ollaan taas hirsipuuta tekemässä. Bluesilla viimeinen vierasvoitto nordikselta 4-5 vuoden takaa joten nyt jäitä hattuun. Ylipäätänsä Pelicans pelissä oli Bluesilla jo hieman positiivisempaa meininkiä.
No en lopeta. Toistan vanhan vertaukseni siitä kun yritysjohtaja johon luotetaan luotsaajahahmona ja selkärankana, ilmoittaa siirrostaan kilpailijan leipiin, niin tottakai firmassa henki lopahtaa. Bluesissa on käynyt tasan tarkkaan näin. Jos joku ihmeherääminen tällä kaudella syntyy niin pyydän sitten anteeksi. Onko meidän koutsimme joku pyhimys jolle ei saa vaatia potkuja kun se on lähdössä Ouluun ja peli on ihan paskaa? Reaaliteetit huomioon ottaen myönnän että Laten on saatava vielä mahdollisuus koska vaihtoehtoa ei ole taloudellisista syistä. Mun mielestäni tää jätkä olisi pitänyt sitouttaa Blegiin vielä pariksi kaudeksi koska kaikki näytti helvetin hyvältä ennen siirtouutista.
Edit: eli I rest my case koska vaihtoehtoa ei kai sitten ole
 
Viimeksi muokattu:

Bandana

Jäsen
Pitkästä aikaa sähäkkää, kriittistä keskustelua täällä, joten on pakko heittää oma lusikka mukaan soppaan.

Ensinnäkin on selvää kuin Pekka Rautakallio golfkentällä (Ba dum tssshhh - YouTube), että Blues ei anna potkuja Lauri Marjamäelle. Ei missään tilanteessa. Late on pelannut itsensä niin korkeaan ja arvostettuun asemaan suomalaisessa jääkiekossa (vain tyyliin rattijuopumus voisi estää valinnan Leijonien päävalmentajaksi), että antamalla hänelle fudut Blues pilaisi maineensa organisaationa. Siltoja palaisi, uskottavuus menisi.

Enkä edes usko, että Marjamäen erottaminen lopulta muuttaisi mitään. Nousisi sitten Saarinen ykköseksi tai tulisi joku ulkopuolinen (Rautakallio olisi saatavilla) vetämään kauden loppuun, ilme tuskin hirveästi parantuisi. Tämä on Lauri Marjamäen joukkue.

Eli Bluesin tilanne on nihkeä, mutta sillä on mentävä. Vaikka eihän se tosiaankaan ole lähelläkään ideaalia, että parhaillaan Marjamäki puhuu ensin Vuorisen kanssa, että miten voitaisiin vahvistaa tämän kauden Bluesia, ja sen jälkeen puhuu Kärppien Ahon kanssa, että keitä sieltä agenttien lähettämiltä listoilta pitäisi poimia Ouluun ensi kaudeksi. Blues ei saa Marjamäeltä täydellistä panosta. Kun seuran A valmentajalla on seuraavasta kaudesta sopimus seuraan B (ja lisäksi maajoukkueeseen), se ei voi olla vaikuttamatta psyykkeeseen. Se on hyväksyttävä.

Ja samalla pitää korostaa, että luotan täysin Marjamäen moraaliin. Hän on ammattilainen ja kunnianhimoinen sellainen. Mutta koska hän haluaa edetä urallaan ja Kärpät halusi kiinnittää ajoissa Aravirran seuraajan, sopimus piti tehdä jo elokuussa. Ja koska oli selvää, että Iltalehti ja muut asiasta uutisoivat ennen pitkää, oli asiasta kerrottava ensin joukkueelle.

Blues on jäänyt ikävään välikköön. Vähän niin kuin eroaisi tyttöystävästään, mutta käytännön syistä asuu hänen kanssaan samassa kämpässä lukuvuoden loppuun. Tuntuu turhauttavalta, mutta rationaalinen poikanen ei heitä neitiä rappukäytävään. J. Vuorinen. P. Pusa ja co. ovat rationaalisia, eivät elä tunteen kautta, kuten jotkut Pentti Matikaiset.

Mikä on sitten ratkaisu Bluesin ongelmaan? Mä en tiedä, mä en siis tosiaankaan tiedä. Täytynee vain luottaa siihen, että Blues on - kuten on aina ollut - keväällä taas parhaimmillaan. Mutta kun syksyllä arvioin, että mestaruuden voittaa Jokerit, JYP tai Blues, joudun tässä kohtaa vetämään kuulakärkikynällä Bluesin yli.
 

trap

Jäsen
Sekalaisia ajatuksia

Tässä kannattaisi taas muistaa että ne pelaajat siellä pelaa, ei Kari Jalosen lähtö HIFK:sta ja sopimusten teko esim. Max Wärnille Pelicansiin estänyt joukkuetta pelaamasta hyvin. JYPillä oli lyhyt vaikea jakso Aho-uutisoinnin jälkeen, mutta sielläkin on peli lähtenyt taas nousukiitoon. Työsulkuvahvistusten avulla toki.

Bluesilla on joku ihmeellinen henkinen lukko päällä, en tiedä vaatisiko se vieraspeleissäkään mitään muuta kuin onnistumisia alkuun. En muista että tämän kahden kk:n tappioputken aikana olisi hirveän montaa kertaa ollut johtoasemaa vieraskaukalossa.

Kritiikki täällä on mielestäni täysin ylimitoitettua, mutta tietyiltä osin ymmärrettävää. Teemu Rinkinen, Marjamäen Espooseen houkuttelema hyökkääjä, on lähtöilmoituksen jälkeen tehnyt tasan kaksi maalia.

Ylivoima oli kieltämättä taas aivan käsittämättömän paskaa, ehkä yksi veto siinä 3-minuuttisella Jokelan istuessa boksissa.

Tulisikohan se vapauttava vierasvoitto Jyväskylästä, kun pitää antaa Aholle vähän näyttöjä?
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Tuli aiemmin annettua 'noin' viisi ottelua Latelle armonaikaa palauttaa joukkue 1.5 p per ottelu tahtiin. Nyt nämä 5 matsia on nähty ja saatu niistä 6p kahdelta taulukon viimeisinä olevilta joukkueilta kotona

Työelämän psykologia, joka kaikesta huolimatta pätee hokissakin

Jos rahaa olisi, valmentajan vaihto olisi paikallaan viimeistään silloin, kun ollaan
sääläriviivan alapuolella. Sillä rahalla saataisiin toki yksi huippupelaaja, mutta tuskin se tahtia muuttaisi.
Nyt Ekonyymille taas räknäri uudestaan käteen. Voimassaoleva valmentajasopimus ja jo allekirjoitettu ensi kauden vaömentajasopimus. Ihan vitusti säästyy rahaa antamalla nyt Latelle kenkää ja palkkaamalla joku kolmas "pajuoja" tuohon väliin.

Sinänsä hienoa, että olet antanut Marjamäelle armonaikaa, hän on varmasti erittäin kiitollinen siitä. Silloin kun oltiin sarjassa toisena, niin voitetun kotipelin jälkeen himaan ajellessani YLE Puheen kiekkokierroksella haastateltiin Marjamäkeä pelin jälkeen. Toimittaja kysyi, että nyt olette toisena, missä joulutauolla, kärjessäkö? Marjamäli vastasi, että pelaajat asettivat ennen kauden alkua itselleen tavoitteeksi olla kuuden joukossa runkosarjan jälkeen. Jatkoi, että hän kunnioittaa sitä tavoitetta erittäin paljon, mutta sen eteen täytyy tehdä vielä ihan helvetin paljon töitä ja jokaisen meistä täytyy onnistua yhtä hyvin kuin tähän asti että siellä kuuden joukossa ollaan.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Mä en nyt ihan ymmärrä mitä mautonta on potkujen vaatimisessa Marjamäelle. Joukkueen pelaamisesta puuttuu tahto, ja henkinen puoli on ihan nollissa. Kelle tahansa muulle valmentajalle vaadtittaisiin täysillä potkuja, miksei Marjamäelle? Minäkin voin sen ymmärtää jos taloudelliset realiteetit eivät tätä mahdollista, mutta onhan nyt ihan selvää ettei tässä tilanteessa tuosta äijästä mitään hyötyö siellä ole. Jos ei pelaajat pelaa valmentajalle, silloin puuttuu jotain, se viimeinen puristus. Ehkä se meni sen kärppädiilin takia, ehkä muusta syystä. Joka tapauksessa, ei tollasta paskaa mitä jengi esittää tarvitse kenenkään sietää.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Mä en nyt ihan ymmärrä mitä mautonta on potkujen vaatimisessa Marjamäelle. Joukkueen pelaamisesta puuttuu tahto, ja henkinen puoli on ihan nollissa. Kelle tahansa muulle valmentajalle vaadtittaisiin täysillä potkuja, miksei Marjamäelle?.
Ei tule potkuja. Piste. Lisätiedot liitosta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
koko viesti

Hyvää analyysia. On varmasti totta että Late keskittyy jo osan ajastaan ensi kauden Kärppien rakentamiseen. Samoin tekee varmaan Jyrki Ahokin Bluesin kanssa ja Jyp on silti palannut voittojen tielle - toki varsinkin NHL-vahvistusten myötä heidän materiaalinsa on paljon kovempi kuin meidän. Mutta tuo tilanne, että valmentaja on jo toinen jalka uudessa seurassa ei ole mitenkään erityinen eikä harvinainen.

Samaa toistelen kuin muutkin täällä: peli on ollut aivan hirveää, sielutonta kuten joku aiemmin mainitsi. En olisi uskonut ennen kautta sanovani tätä, mutta minulla on ikävä Petun soturikiekkoa. Siinä sentään laitettiin kroppaa likoon, annettiin vastustajalle kovuutta ja vihattiin häviämistä. HMV-neppailu vituttaa.
 

Fordél

Jäsen
Hyvää analyysia. On varmasti totta että Late keskittyy jo osan ajastaan ensi kauden Kärppien rakentamiseen. Samoin tekee varmaan Jyrki Ahokin Bluesin kanssa ja Jyp on silti palannut voittojen tielle - toki varsinkin NHL-vahvistusten myötä heidän materiaalinsa on paljon kovempi kuin meidän. Mutta tuo tilanne, että valmentaja on jo toinen jalka uudessa seurassa ei ole mitenkään erityinen eikä harvinainen.

Aho on tosiaan saanut taas JYP:n pelaamista käännettyä parempaan suuntaan. Jos suunta jatkuu samana, on siinä hyvä esimerkki siitä kuinka mahdollinen soppari toiseen jengiin ei ole näissä karkeloissa mikään ihmeellinen asia eikä vähennä motivaatiota toimia nykyisessä joukkueessa.

En kuitenkaan ihan allekirjoita, että JYP:n materiaali olisi paljon kovempi kuin Bluesin. Veskapeli ja puolustus menee mielestäni aikalailla tasan. Bluesilla on hyökkäyksessä enemmän leveyttä taidon osalta, mutta toisaalta JYP:llä on monipuolisempi jengi. JYP on selkeästi roolitettu ja se terävin kärki on NHL-miesten takia terävämpi. Molempien materiaalit tukevat varmasti hyvin juuri valmentajan pelitapaa ja pelifilosofiaa. Mutta ehkä Bluesiinkin pitäisi saada materiaaliin niitä elementtejä, jotka eivät tule Marjamäeltä luonnostaan hänen jenginsä pelaamiseen. Eli parempaa roolitusta ja se selkeä energinen neloskenttä.
 
Bluesilla on hyökkäyksessä enemmän leveyttä taidon osalta, mutta toisaalta JYP:llä on monipuolisempi jengi. JYP on selkeästi roolitettu ja se terävin kärki on NHL-miesten takia terävämpi.

Nämä pari asiaa tekee aika suuren eron joukkueiden hyökkäyksiä vertailtaessa, Jyväskylässä on mielestäni aika hyvä ja isokokoinen joukkue kasassa. Bluesilla on periaatteessa pari kakkosketjua ja sitten on vain "loput" pistetty pariin ketjuun. En pysty ymmärtämään että miksi meidän kaikki hyvät nelosketjun pelaajat päästettiin menemään viime kauden jälkeen, eivätkö ne sopineet Marjamäen pelityyliin vai eikö Late vain ymmärrä miten tärkeä palanen toimiva nelosketju on hyvässä jääkiekkojoukkueessa?

Aikamoisen suojatyöpaikka Marjamäellä on, mitään vastuuta ei näköjään tarvitse kantaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Alkaa kyllä loppua huumori tohon Bluesin vieraspelaamiseen. Blues on kolmanneksi paras kotijoukkue mutta 11 huonoin vierasjoukkue. Eli jotain se Marjamäki tekee täysin väärin kun aina tulee pataan vieraissa. Oisko Marjamäki sitten Petri Matikaisen vastakohta eli vahvuuteena on taktiikat mutta pelaajien sytyttäminen on sitten se totaalinen kompastuskivi. Täytyy kyllä toivoa että Marjamäestä ei tuu A-maajoukkueen ykkösvalkkua kun Laten alaisuudessa ei olisi saumaa menestykseen kuin kotikisoissa!
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eli nyt otettu turpiin Pelicansilta, Ässiltä, Lukolta ja Ilvekseltä. Säälit karkaavat kohta, varsinkin kun otetaan huomenna turpiin IFK:lta (ainakin tämän päivän esitysten perusteelta otetaan) Saarinen ehtii hyvin hioa kavioita maaottelutauon aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös