Manchester United FC 2022–2023 – ”Creating a Fighting Machine”

  • Viestiketjun aloittaja RystyLitsari
  • Alkaa
  • 421 360
  • 4 053

Jeffrey

Jäsen
6. Rooney kritisoi Ronaldoa jalkapalloasioista, vieläpä varsin rakentavasti ja kohteliaasti - Ronaldo haukkui vastineeksi Rooneyä rumaksi rotaksi. Hienosti!

Johon Rooney taas:




Vähän tässä Ronaldoa sulatellessa on oma tunnetila häntä kohtaan tullut vähän samankaltaiseksi kuin mieleltään sairastuneita kohtaan koen. Itseasiassa esimerkiksi Ian Wright kommentoi myös tähän suuntaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
- Marcus Thuram, 25v., Ranska, 192cm, Borussia Mönchengladbach
Maalintekijä, 15 peliin 10+3. Ehdottomasti menee samaan kohtaan listallani kuin Jonathan David, eli tykkään kovasti. Tuottaa itselleen xG:tä aivan liukuhihnalta, on tässä siis Euroopan parhaita (sekä laukauksia että maaleja tuottavissa teoissa). Sopisi kaimansa vierelle täydellisesti, sillä kumpikin on korkealla kun listataan pelaajia laukauksia, jotka johtavat maaliin menneeseen laukaukseen -tilastossa. Osaa lyhytsyöttöpelaamisen hyvin, mikä sekin sopisi hienosti Unitedin pelitapaan. Ei mikään pääpelaamisen mestari. Erityishuomio: soppari loppuu kesällä, ja jotain huhuja on ollut Spursiin menemisestä, joten nyt tammikuussa olisi oikea aika laittaa puntaa jonoon ja tuplata ranskalaiskärkien määrä.
Thuramista sen verran, että soppari tosiaan loppuu ensi kesänä ja tällä hetkellä on valkenemassa aika kristallinkirkkaasti, että jatkosopimusta ei olla tekemässä Thuramin ja M'gladbachin välillä. Ihan viimeisten mediatietojen mukaan M'gladbach olisi valmis myymään Thuramin tammikuun siirtoikkunassa hyvin hyvin halvalla €10 miljoonan hinnalla, jotta saisivat generoitua edes jotain tuloja hänestä. Vaikka on ensi kesänä saatavilla ilmaiseksi, niin kesällä on varmasti aika moni muukin seura silloin apajilla, joten siinä mielessä kymppi milli olisi aika huokean hyvä hinta, ja ottaen huomioon myös sen, että Thuraminkin markkina-arvoa on pyöritelty siellä jossain +€30 miljoonan paremmalla puolella. Ja jotain tuollaista se varmastii 'normaali' olosuhteissa ja tilanteissakin maksaisi, jos ei se sopimus olisi katkolla. Ja etenkin, jos Thuram nyt pelaa tykkikisat Ranskan paidassa, niin niitä kilpakositjoita oven takana on ensi kesänä mahdollisesti kohtuullisen pitkä liuta. Toki hyvin menneet MM-kista saattavat vaikuttaa tuohon tammikuunkin spekuloituun 10 millin hintaan joissain määrin korottavasti.

Pitkäksi pelaajaksi tosiaan aika tussu ja heiveröinen pääpelaaja (aihio ja raamit toki kehitykselle ja paremmaksi tulemiselle tuossa pääpelissä ovat; vasta 25.v, yli 190cm pitkä yms.), mutta muutenhan noita hyviä ominaisuuksia on Thuramilla aika paljonkin. Lisäyksenä sen verran, että Thuramhan on myös todella tuulennopea pelaaja (tällä kaudella juoksunopeus 35,7 km/h), joka tekee hänestä myös erittäin vaarallisen vastaiskupelaajan pos.tilanteidenvaihdoissa ja tuo kova juoksuvoima ja nopeus auttaa myös kattamaan paljon kenttää, koska myös työmoraali ja korkea prässpeli on todella hyvällä mallilla. Tosiaan suhteellisen monipuolinen pelaaja, kun pystyy pelaamaan vasemmalla laidalla, klassisempaa ysipaikkaa, valeysiä, pystyy itse harhauttelemaan ja kuljettamaan palloa, syöttötaito on hyvä jne. Valioliigassa toki taso nousisi sen napsun-pari, joten kysymysmerkeiksi voisi laittaa sen, että pystyykö ylläpitämään samanlaista tehokkuutta, kliinisyyttä ja 'paikoille pääsyn määrä', mitä Saksassa.

On iskenyt tällä kaudella Bundesliigassa 10 maalia ja, mitä tulee tuohon mainitsemaasi korkeaan xG-lukemaan, niin on tosiaan luonut yksittäisistä Bundesliiga-pelaajista eniten henk.kohtaista maaliodottamaa tällä kaudella: 10,4 xG:tä (virallinen Bundesliiga-tilasto) ja myös erään toisen (understat.com) tilastosivun ja laskukaavojen perusteella, jopa 10,9 xG:tä. Tuon Understat -sivuston mukaan Thuram ja Nkunku (10,3 xG) ovat ainoita pelaajia, jotka ovat pystyneet tällä kaudella Bundesliigassa luomaan yli 10 xG -lukeman (listan kolmas on Füllkrug vasta lukemalla 8,6 xG). Luo hyvin paikkoja omalla pelisilmällä ja syötöillä kavereille, mutta myös oma palloton terävä liike ja juoksunopeus takaa sen, että itse pääsee todella hyvin paikoille. Tuplauhka siis. Suorittaa siis suurinpiirtein odottaman (tai inasen sen alle) mukaan. Mutta pääseekö Valioliigassa edes noin hyvin paikoille ja luomaan sitä noin isoa odottamaa? Ja jos ei pääsee, niin silloin tuon tehokkuuslukeman pitäisi olla jopa pikkaisen melkein plussan puolella, jos nyt on ihan pikkaisen tuon odottaman alapuolella (10 maalia, 10,4 xG eli -0,4 laukaustehokkuus). Vaikka toki pääpiirteittäin aika hyvin maalipaikoista viimeisteleekin ja suorituu noiden odotusarvojen mukaan.

Jos joku seura on Thuramista ihan oikeasti tosi kiinnostunut, niin melkein kannattaisi nyt tammikuussa reagoida ja jättää empijät nuolemaan näppejään, tuo €10 milliä ei ole todellakaan paha hinta, vaikka voi jonkun korvaan suolaiselta kuulostaa, kun soppari kesällä loppuu...kiinnostusta Thuramiin on tosiaan ilmeisesti juuri nyt aikalailla ympäri Eurooppaa; Bayern, Englannin monet seurat, Espanjan seurat...
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Saas nähdä mitä tulee. Toivottavasti pikainen sopimuksen purku ja rollelle sakot.
Eihän sieltä mitään muuta voi tulla kuin sopimuksen purku. Tällaisia varten sopimuksissa on purkupykälät olemassa. Sinänsä sääli on se, että Ronaldo saa haluamansa ja tekee sopimuksen ilmaiseksi tammikuussa muualle. Mihin, se onkin sitten mielenkiintoista. Veikkaan että MLS kutsuu, ellei sitten aasiasta löydy jotain oligarkkia.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos joku seura on Thuramista ihan oikeasti tosi kiinnostunut, niin melkein kannattaisi nyt tammikuussa reagoida ja jättää empijät nuolemaan näppejään, tuo €10 milliä ei ole todellakaan paha hinta, vaikka voi jonkun korvaan suolaiselta kuulostaa, kun soppari kesällä loppuu...kiinnostusta Thuramiin on tosiaan ilmeisesti juuri nyt aikalailla ympäri Eurooppaa; Bayern, Englannin monet seurat, Espanjan seurat...

Olisihan Thuram Unitedille melkoinen välimallin ratkaisu. Enää ei puhuta nuoresta pelaajasta, eikä myöskään mistään huippuhyökkääjästä tai potentiaalisesta sellaisesta. Tilanne on kuitenkin se, että Unitedin pitäisi a) selvitä kausi loppuun b) parantaa alkukauden kärkikaksikkoa joista toinen on ongelma ja joista toisen loukkaantumiset ovat se ongelma.

Tähän taustaan nähden Thuram voisi olla hyvä hankinta. Merkillistä lienee myös Unitedin prioriteeteista ja minkälaisia indikaattoreita näiden toteutumisiin on. United tarvitsisi ison hankinnan keskikentälle, kärkeen ja puolustukseen eikä näitä voine kaikkia yhtenä kesänä suorittaa. Jos keskikenttä ja puolustaja asetetaan nyt prioriteettilistan kärkeen, niin Thuram voisi olla edullisuudessaan ihan hyvä hankinta. Toki tarkoittaen samalla sitä, että sen veret seisauttavan kärkipelaajan hankinta lipsahtaisi kesälle 2024.

Mielenkiintoinen palapeli on toimistolle koottavaksi. Tähän toki vaikuttaa varsin suuresti se minkälaisia kauppahintoja ja sopimusehtoja onnistutaan myytävien pelaajien suhteen neuvottelemaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ronaldosta tulee väistämättä mieleen eräs nimeltä mainitsematon leijona. Kaikissa muissa on vikaa paitsi itsessä ja kritiikkiä ei siedetä yhtään keneltäkään. Sitten kun kritiikkiä saa niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Ronaldo ei ole täydellinen pelaaja ja vielä vähemmän täydellinen ihminen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tuosta vielä Chris Wheelerin varmistus asialle:



Athleticin mukaan lakimiesarmeija hoitaa juridiset puolet kuntoon lähiaikoina ja sen jälkeen homma on klaari.

Ilmeisesti Ronaldolta jää saamatta n. 16m£ palkkoja. Oikein hyvä säästö.

Edit. Oma pikantti lisänsä tässä koko vyyhdissä on se, että United tulee haastamaan Ronaldon oikeuteen tuosta sopimusrikkomuksestaan. No, se on tietysti dramaattisemin ilmaistu kuin mitä todellisuudessa tulee tapahtumaan, sillä tuo on ilmeisesti Briteissä pakollinen juridinen välivaihe sopimuksen ehdoitta tapahtuvassa yksipuolisessa irtisanomisessa.
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ronaldosta tulee väistämättä mieleen eräs nimeltä mainitsematon leijona. Kaikissa muissa on vikaa paitsi itsessä ja kritiikkiä ei siedetä yhtään keneltäkään. Sitten kun kritiikkiä saa niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Ronaldo ei ole täydellinen pelaaja ja vielä vähemmän täydellinen ihminen.
Tarkoitatko Zlatania? Vai Juhani Tammista?
 

Fordél

Jäsen
Olennainen pointti tässä Ronaldon tapauksessa on se, että nyt ManU:ssa on osoitettu asiassa selvää johtajuutta. Toki eihän mikään seurajohto katsoisi tällaista toimintaa pelaajalta sormiensa läpi. Silti tässä on koko ajan ollut esim. ten Hagin osalta fiilis, että hän on oman tonttinsa osalta selkeä johtaja eikä esim. yksittäinen pelaaja ole määrännyt, mitä pelillisiä ja taktisia ratkaisuja valmentaja tekee. Tiivistettynä: Valmentaja on näyttänyt Ronaldolle kaapin paikan. Juuri tätä johtajuutta tässä on peräänkuulutettu viime vuosien aikana (OGS, RR), ja nyt sitä näyttää löytyvän valmennuksesta, mikä lisää entisestään uskoa ManU:n projektiin.

Mun mielestä on ihan turha uhrata sekunttiakaan sen spekulointiin, mitä Ronaldo on sanonut ja vatvoa niitä. Kun kaveria ei pelillisestikään tarvita niin ei muuta kuin ylimielinen diiva ulos organisaatiosta ja eteenpäin.

Uskon, että tämä tapaus vain tiivistää ja yhtenäistää jengiä. Nyt viimeistään tiedään, kuka johtaa tätä orkesteria ja voidaan keskittyä vain olennaiseen. Jengissäkin on taas suhteessa enemmän niitä, jotka pelaavat logolle ja joukkuekavereille. ManU on vain entistä vahvempi, mikä on paras keskisormen näyttö Ronaldolle ja varmaan yksi iso vitutuksen paikka hänelle itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Saas nähdä mitä tulee. Toivottavasti pikainen sopimuksen purku ja rollelle sakot.





Ehkä kannattaa laittaa ensiksi ne sakot ja sen jälkeen vasta sopimuksen purku... täysin odotettu lopputulema tämän lieron lausuntojen jälkeen.

 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ronaldosta tulee väistämättä mieleen eräs nimeltä mainitsematon leijona. Kaikissa muissa on vikaa paitsi itsessä ja kritiikkiä ei siedetä yhtään keneltäkään. Sitten kun kritiikkiä saa niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Ronaldo ei ole täydellinen pelaaja ja vielä vähemmän täydellinen ihminen.

Stay out of my fucking pages !! Oliko muuta !

Keep rocking, terv. TK lion 69 in case epäselvää kahvia tarjolla mutta pliis soita etukäteen - yksityisyeittäjän kiireet since watevö

PS: jotenkin ironista, että Ronaldo todella oli aloittamassa seuran uutta nousua.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tuo äijä kyllä vaikuttaa siltä että se on täysin vieraantunut todellisuudesta ja haastattelija osaa lypsää kaiken irti
Joo vähän samaa vibaa tästä mulle jäi. Haastatteluhan kestää 1,5h josta 1,4h on Ronaldo puhumassa perheestään ja urastaan, ja tuo 0,1h kontroversiaalia osuutta on julkaistu jo ennen koko haastattelua. Ei tästä jää oikein muuta käteen kuin se, että Ronaldo ei tosiaankaan ymmärrä sitä, että 37-vuotiaana hän ei ole enää entisensä. Hän sanoo moneen kertaan että on edelleen aivan yhtä hyvä kuin parhaina aikoinaan, vaikka kaikki kuitenkin vanhenevat. Ongelmat on tulleet Ragnickin ja Ten Hagin kanssa siksi, että he eivät ole rakentaneet koko pelisysteemiä Ronaldon ympärille ja ovat tarvittaessa jättäneet Ronaldon penkille eivätkä antaneet hänelle erivapauksia. Samaa ongelmaa sivutaan nopeasti myös Portugalin maajoukkueessa, ei hän ymmärrä ettei hän enää välttämättä ole ykkösheppa sielläkään.

Sinänsä mä jopa ihan uskon tuon kun Ronaldo sanoo että on pettynyt siihen mitä Unitedista on tullut ja miten seuraa johdetaan ja miten esim harjoitustiloja on kehitetty. Kaikki tämä on toki jo ollut kaikkien tiedossa. Mutta kyllä hän vaikuttaa ihan kohtuullisen rehelliseltä itse haastattelussa. Täysin tosiasioista vieraantuneelta, mutta rehelliseltä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Iltapäivälehtiosaston mukaan Garnacholle ollaan tarjoamassa 50k viikkopalkkaa. Tärkeintä olisi saada tuo jatkosoppari nyt hyvissä ajoin tehtyä.

Kuten @V-G- siirtoketjuun kirjoitti Ronaldon uudeksi seuraksi huhutaan Chelsea ja Realia. Sinällään tuolla ei ole edes väliä kun sopimus puretaan joka tapauksessa.

Toivoisin että menisi Chelseaan, saataisiin aika ikimuistoinen paluu… Maguire ja Martinez varmaan vetelisivät kilpaa koiville.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Iltapäivälehtiosaston mukaan Garnacholle ollaan tarjoamassa 50k viikkopalkkaa. Tärkeintä olisi saada tuo jatkosoppari nyt hyvissä ajoin tehtyä.

Kuten @V-G- siirtoketjuun kirjoitti Ronaldon uudeksi seuraksi huhutaan Chelsea ja Realia. Sinällään tuolla ei ole edes väliä kun sopimus puretaan joka tapauksessa.

Toivoisin että menisi Chelseaan, saataisiin aika ikimuistoinen paluu… Maguire ja Martinez varmaan vetelisivät kilpaa koiville.
Toivottavasti ei kuvittele mahtuvansa ainakaan realin avaukseen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kyllä tässä pieni lapsenomainen usko herää, että Maguire vetää nyt hyvät MM-kisat ja Ronaldon lähdön jälkeen hänellä henkinen puoli helpottaa, ylipäätään jo se, että Ronaldo kerää noin paljon paskaa helpottanee Maguiren tilannetta, koska ei ole enää se joukkueen silmätikku.

Jonkin verran on ollut juttuja myös siitä, että Bruno ja Ronaldo eivät ole ihan ylimpiä ystäviä. Esim. haastattelussa Ronaldo mainitsi Martinezin ja Dalotin pelaajina, joista pitää vaikka pelannut kuitenkin Brunon kanssa pitkään yhdessä.

Bruno ainakin pelaa paremmin kun Ronaldo ei ole kentällä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kyllä tässä pieni lapsenomainen usko herää, että Maguire vetää nyt hyvät MM-kisat ja Ronaldon lähdön jälkeen hänellä henkinen puoli helpottaa, ylipäätään jo se, että Ronaldo kerää noin paljon paskaa helpottanee Maguiren tilannetta, koska ei ole enää se joukkueen silmätikku.
Samaa mietin, mutta vain siitä näkökulmasta, että Maguire menisi kaupaksi. Ten Hagille sopivampaa pelaajaa hänestä ei tule, eli kahden topparin korkea linja ei tule hänelle soveltumaan vaikka olisi vireessäkin. Hän sopisi taatusti vastahyökkäysjoukkueeseen, etenkin kolmen topparin linjassa. Hyvä pitkä avaava syöttö ja fyysiset ominaisuudet kaksinkappailuihin ovat se myyntivaltti.

Muualta uutisista bongattuna: Greenwoodin oikeudenkäynti on ensi vuoden marraskuussa. Pitkään saa poika roikkua löysässä hirressä siis.
 

Barney

Jäsen
Samaa mietin, mutta vain siitä näkökulmasta, että Maguire menisi kaupaksi.
Nimenomaan näin. Ilmeisesti Maguire on tänään avauksessa, joten toivotaan onnistuneita kisoja. Edes lähelle samanlainen turnaus kuin EM-kisoissa, niin ottajia luulisi olevan. Unitedin johdon tuntien vain pelkään, että hyvät kisat tarkottaisivat sitä, että Maguirella nähtäisiin taas tulevaisuutta seurassa. Jos nyt vihdoin asiat olisivat muuttuneet seurassa ETH:n tultua puikkoihin? Jotain positiivisia asioita on nähty, mutta olen edelleen vähän skeptinen.

Olisikohan se Chelsean uusi jenkkiomistaja niin kaheli, että hän ottaisi Ronaldon sekä Maguiren taakakseen? Siinä lyötäisiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Alkukausi on ollut monella tapaa lupaava, mutta paljon on vielä tehtävää ennen kuin seura on sillä tasolla, jolle se kuuluu. Nyt tammikuussa on tärkeä hankkiutua niistä pelaajista eroon, jotka eivät millään tavalla ole osa seuran tulevaisuutta, ja samalla hankkia pari tärkeää palasta joukkueeseen. Tammikuussa isojen hankintojen tekeminen on vaikeaa, joten joku ison profiilin hyökkääjä ja keskikenttäpelaaja on mahdollista todennäköisesti hankkia vasta kesällä.

Näillä mennään toivottavasti:

Ulos:

Ronaldo (pitäisi olla jo varma)
Maguire (ei sovi joukkueen pelitapaan)
Donny (ei varmaan tarvitse perustella)
AWB (lähtee ilmeisesti vain lainalle, hyvä kevätkausi ja kesällä lopullisesti eroon)
Fred (jos joku maksaa hyvin, niin voidaan myydä. Jos ei maksa, niin voidaan pitää vielä kausi loppuun rotaatiossa)

Sisään:

Oikea laitapuolustaja "koodinimi Frimpong" (laadukas varamies/kirittäjä Dalotille)
Toppari "koodinimi Antonio Silva" (nuori kolmos/nelostoppari)
Hyökkäyspään pelaaja "koodinimi Gakpo" (taistelee avauksen paikasta, mielellään pystyy pelaamaan monella pelipaikalla)

Kesällä sitten isolla rahalla ysi ja keskikenttäpelaaja sisään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Unitedin johdon tuntien vain pelkään, että hyvät kisat tarkottaisivat sitä, että Maguirella nähtäisiin taas tulevaisuutta seurassa. Jos nyt vihdoin asiat olisivat muuttuneet seurassa ETH:n tultua puikkoihin? Jotain positiivisia asioita on nähty, mutta olen edelleen vähän skeptinen.
Itsekin olen, jos en skeptinen, niin ainakin hieman pelokas sen suhteen, miten johtoryhmä suhtautuu, mutta toisaalta seura näyttäisi nähdyn perusteella olevan täysin ten Hagin takana. On ilmeistä, että ten Hag pitää Maguirea nelostopparina, sillä Lindelöf on mennyt edelle silloinkin kun Maguire olisi ollut käytettävissä. Jos manageri saa päättää vapaasti Ronaldosta, saanee hän tehdä niin myös kapteenista. Ten Hag kuitenkin tietää Maguiren parhaankin tason hyvin, näkihän hän sen EM-kisoissakin, joten en usko Qatarin esitystenkään vaikuttavan arvioon tulevaisuudesta Unitedissa.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Harry käytännössä dominoi Qatarissa.

Shaw jatkaa myös siitä mihin Valjussa jäi. Pelaa kovalla tasolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös