Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 705
  • 3 029

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Alkuun olin itse vähän skeptinen Ronaldon siirrosta ja mietin, ettei kyllä oikein ole järkeä pelillisesti jos tänne tulisi. Noh, sitten alkoi huhut siirrosta Cityyn ja ajattelin että sinne vaan! Kunnes yht'äkkiä mieli rupee taipuun hiljalleen, että mitä jos... Sitten alkoi kuulua juorua Ronaldon paluusta sittenkin punaisiin ja kotio ja huomasin hyvinkin nopeaan että tämä olisi niin mahtavaa. Lipputulojen ja fanipaitojen myötä palkka kuitti kompensoituu huolella. Fysiikka ja asenne pelien valmistautumiseen auttaa varmasti nuoria pelaajia ja varmaan kaikkia muitakin. Ja se että oikeesti, Ronaldo saapuu kotiin punaisiin paholaisiin, Ai että saatana!!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuollainen huippuammattilainen niin äärimmilleen vietynä kuin sen sanan voi viedä, laji- sekä seuralegenda saapuu seuraan niin toivottavasti ja eiköhän kaikki nuoremmat varsinkin pukukopissa ja treeneissä osaa ottaa tästä ns. näköalapaikasta kaiken irti.

Ihan mahtava uutinen kyllä Unitedille, koko Valioliigalle ja seuraajille sekä faneille.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Terve! Onko ihan normaalia, että kulliin napsahti tollaset neljä senttiä lisää puoli tuntia sitten?

Kullin pituus maailmassa on aina vakio, eli joku ikäväkseen joutui luopumaan omista senteistään.

Sitten Rolloon. Täytyy sanoa, että tämä oli upea siirto, suorastaan fantastinen ja itse diggaillut Rollon pelaamisesta ja varsinkin siitä omistautumisesta / treenaamisesta, miten hän paneutuu omaan ammattilaisuuteensa. Hieno jalkapalloilija ja aion kyllä liittyä Manun fanibussiin, mutta enemmänkin sellaisena aikuisena ja vähän hillitympänä sivustaseuraajana. Jo Lukakun sekä muutaman muunkin pelaajan siirrot nosti liigan tasoa entisestään ja nyt itse maisteri hyppäsi mukaan, niin mikäs tässä on istua sohvalla televisio auki.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Aikamoinen jytky. Tässä seura näyttää hauista niin markkinamielessä kuin fyysisesti kentällä. CR7 on edelleen ehtaa takorautaa, vaikka luonto kohtelee häntäkin toki niin, että ikääntyminen alkaa näkyä. Järkevällä roolituksella ja osaavalla tarjoilulla tulee häkki heilumaan vielä useammin kuin arvaammekaan. Olé!
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Missä hinnoissa mahtaa liikkua Newcastle ottelun liput tällä hetkellä? Veikkaan että ovat saattaneet pikkaisen kallistua viimeisten tuntien aikana muutamalla prosentilla
 

Barney

Jäsen
Eiköhän Valioliigalta tule tuohon numeroon liittyen erikoislupa. Puhutaan kuitenkin niin vahvasta brändistä, joka tuo älyttömän määrän rahaa ja huomiota sarjalle. Kyllä se näin faninakin tuntuisi väärältä katsoa Ronaldoa Unitedin paidassa joku muu numero selässä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Ja mikä parasta. Unitedista tuli hetkessä yksi seuratuimmista joukkueista. Nyt vielä kunnollista menestymistä niin alkaa olemaan seura aika hyvissä taas.

Kyllä on ollut huikeaa tykitystä siirtojen suhteen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei Ronaldo enää pelillisesti se kokonaisvaltaisesti dominoiva pelaaja ole, jota herra parhaimmillaan edusti. Mutta onhan herra fyysisiltä ominaisuuksiltaan melkoinen. Herra kykenee varmasti nuorille tähdille kopissa tarjoamaan edelleen paljon oppia niin harjoitteluun kuin urheilijana elämiseen. ...ja onhan tuo oikein roolitettuna melkoinen maalintekijä edelleen. Ei vastaa ManUn suurimpiin heikkouksiin, mutta onhan hän vahvistus edelleen. Näkyvyyden puolesta markkinointi sai tässä aika helpon kortin käteen. Tästä siirrosta hyötyvät niin United kuin Valioliigakin markkinoinnillisesti.

Urheiluromanttisesti tämä on toki aivan jäätävä liike. CR7 ei lähtenyt jäähdyttelemään tai hakemaan helpointa tietä pokaaleja kohti. Haastaja maailman kovimmassa liigassa on hieno haaste tässä vaiheessa Ronaldon uraa. Tietenkään unohtamatta sitä pikkujuttua, että herra "palaa kotiin". Lienee fanikunnassa hitusen vahvoja tunteita tarjolla, kun CR7 palaa punaisessa paidassa Old Traffordille. Hienoa, että näitä tarinoita edelleen mahtuu syntymään futismaailman huipullakin. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö ManU palaamaan pokaalikantaan Ronaldon kanssa. Olisihan se melkoista. Mahdollisuus on....
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ja mikä parasta. Unitedista tuli hetkessä yksi seuratuimmista joukkueista.
Jep. Milloin viimeksi olette nähneet twiitillä parissa tunnissa yli 700 000 uudelleentwiittausta jne? Tämä lienee oleva urheiluvuoden puhuttavin tapaus ainakin tähän mennessä, mikä on ihan hyvin kun Messikin jäi heitteille ja Japanissa oli jotkut olympiakisat.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän olisi kyllä hienoa numero 77. Toisen tulemisen kunniaksi tuplaseiska.
Tuokin numero on nimetty Mateo Mejia -nimiselle reservisuuruudelle, eli ei käy!

Joku tylsähkö numero sieltä suht väkisin valikoituu, ellei noita mainittuja erikoislupia heltiä.

Veikkaan #32.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuokin numero on nimetty Mateo Mejia -nimiselle reservisuuruudelle, eli ei käy!

Joku tylsähkö numero sieltä suht väkisin valikoituu, ellei noita mainittuja erikoislupia heltiä.

Veikkaan #32.
Ronaldo on niin alfa että voisi ottaa numeroksi 69.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ilmoitus Ronaldon siirrosta on kerännyt illan aikana jo enemmän tykkäyksiä kuin Messin siirto PSG:hen Instagramin puolella. Uskaltaisin väittää, että kun Cristiano laittaa omalle tililleen tuosta kuvan niin tykkäysten määrä saattaa olla jopa 30 miljoonan kieppeillä. Tuolloin tullaan kuitenkin tekemään varmasti jonkinlaista historiaa sosiaalisen median puolella. Ja no, historiaa se Rolle osaa tosiaankin tehdä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmoitus Ronaldon siirrosta on kerännyt illan aikana jo enemmän tykkäyksiä kuin Messin siirto PSG:hen Instagramin puolella. Uskaltaisin väittää, että kun Cristiano laittaa omalle tililleen tuosta kuvan niin tykkäysten määrä saattaa olla jopa 30 miljoonan kieppeillä. Tuolloin tullaan kuitenkin tekemään varmasti jonkinlaista historiaa sosiaalisen median puolella. Ja no, historiaa se Rolle osaa tosiaankin tehdä.
Tuosta voi miettiä, kun siihen ottaa sopivasti jotkut uudet Niken pläägat näkyviin tai vastaavaa, että mikä on Rollen markkina-arvo sillekin firmalle.

Silmänräpäyksessä jokunen kymmenen miljoonaa asiakasta tavoitettu.
 
Tämä oli kyllä loistava käänne tässä Ronaldo keississä että palaa kotiin. Toivotaan että pystiä alkaa taas tippua.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Muutama tunti on pitänyt sulatella tätä keissiä. Eipä ole ikinä aiemmin yksikään pelaajasiirto nostanut tällä lailla kylmiä väreitä.

Oma Unitedin seuraaminen alkoi todenteolla joskus 2000 ja Ronaldo kuuluu itselleni ihan kevyesti top kolmoseen, kun mietitään omia kaikkien aikojen pelaajia. Monta vuotta on tullut haaveiltua oman pojan kotiinpaluusta ja siinä samassa saanut kuunnella vierestä Realia kannattavien kavereiden vittuilua siitä, kuinka Cristiano ei enää koskaan tule palaamaan kyntävään Unitediin.

Eihän mies enää samalla tasolla ole, kun 10 vuotta sitten, mutta ei ihan turhat jätkät tee 36 vuotiaana 33 matsiin 29 maalia Serie A:n tasoisessa liigassa. En olisi yhtään yllättynyt, jos 20 maalia menee rikki tällä kaudella.

Tässähän alkaa jo pakostikin laskemaan päiviä siihen, kun Sir Alexin kasvattama maailman kaikkien aikojen futari astelee jälleen unelmien teatterille punaisten pirujen paita päällään.

GGMU!
 

Barney

Jäsen
Kyllähän tämä oli myös Ronaldon kannalta hyvä siirto, sillä Messin höntsätessä Ranskassa Ronaldolla on mahdollisuus tuoda vihdoin se Valioliiga- tai UCL-mestaruus pitkään rämpineelle Unitedille. Jos Ronaldo onnistuu tuossa, niin se vain alleviivaa hänen statustaan voittajana. Lisäksi se nostaa hänet United-kannattajien silmissä vielä suuremmaksi seuralegendaksi, sillä sen verran pitkään on seurassa noita pokaaleita odotettu.

Se keskikentän pohjapelaaja on edelleen pelaajiston osalta se ainoa kysymysmerkki. Ronaldo on ysipaikan pelaajana ihan maailman parhaimmistoa, Rashford-Sancho on laituriparina myös ihan maailman parhaimmistoa, Pogba-Bruno on hyökkäävinä keskikenttäpelaajina varmastikin maailman paras kaksikko, Shaw on vasempana laitapuolustajana ihan maailman parhaimmistoa samoin kuin topparipari Maguire-Varane. AWB ja DDG/Henderson eivät ole noiden muiden tapaan välttämättä oman pelipaikkansa top-5 pelaajia maailmassa, mutta riittävän hyviä. Pohjapelaajana taas McTominay, Fred tai Matic eivät ole edes lähellä tuota maailman top-5 tasoa. Etenkin näin hyökkäävällä kokoonpanolla tuo pohjapelaajan rooli on vielä erittäin keskeinen.

Unitedin hyökkäyshän koostuu vahvasti oman akatemian kasvateista (Rashford, Greenwood & Lingard), jotka ovat pieninä United-junnuina ihailleet Ronaldoa. Tuohon päälle vielä Bruno, joka kävi nuorena kannattamaan Unitedia Ronaldon takia sekä Sancho, joka on maininnut Ronaldo yhdeksi suurimmaksi roolimallikseen. On varmaan aika siisti ja inspiroiva kokemus noille nuorille päästä pelaamaan Ronaldon kanssa ja Torinosta kantautuneiden huhujen mukaan myös harjoittelun suhteen Ronaldo on erinomainen roolimalli nuoremmille pelaajille. Ronaldo voi varmasti omalla läsnäolollaan auttaa noita nuoria kehittymään entisestään ja vaikka Ronaldolle annetaan varmasti kentällä myös erivapauksia, niin en usko kenenkään alkavan kiukuttelemaan siitä. Eikä tuo Ronaldon hankinta varmaan myöskään ainakaan heikennä Unitedin asemaa jatkosopimusneuvotteluissa Pogban kanssa.
 

Fordél

Jäsen
Ronaldo on hankinta, jota tämä joukkue ei tarvinut, mutta joka voi olla kuitenkin juuri se hankinta, jota tämä joukkue ja ennen kaikkea sen fanit tarvitsivat.

Hyökkääjiähän ManU:lla on vaikka muille jakaa, ja enenkin Greenwoodin tilanne vähän huolettaa. Hänessä on kuitenkin tämän joukkueen hyökkäyksen tulevaisuus yhdessä Rashfordin kanssa, joten seuraavien kahden vuoden aikana on pakko saada Greenwoodillekin isoja minuutteja. Mutta tuohan Ronaldo jengiin ihan valtavan määrän voittamisen kulttuuria ja halua sekä sytyttää jengin ympärille varmasti sellaisen kiiman, jota ei olla hetkeen ManU:n ympärillä nähty. Ronaldo voi olla juuri se viimeinen palanen, jota tämä projekti kaipasi.

Maalinteon osalta Ronaldo on edelleen maailman huippua ja varmasti tekee ManU:lle sen 20 maalia kaudessa, mutta miten Ronaldo vaikuttaa koko joukkueen pelaamiseen ja henkeen kopissa, se jää nähtäväksi. Nähdäänkö kentällä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan 10 ManU-pelaajaa + Ronaldo, joka koittaa varastaa koko showta ja peliä vai 11 ManU-pelaajaa, joista yksi on Ronaldo? Nähdäänkö kentällä helposti turhautuva ja käsiä levittelevä Ronaldo vai muuta jengiä kannatteleva ja tsemppaava Ronaldo?

Summam summarum, hyvin ristiriitainen hankinta. Futisromantikon silmin Ronaldon siirto on juuri sitä, mitä tämä seura ja jopa laji kaipasi. Pelillisesti ja joukueen yhtenäisyyden kannalta tähän liittyy kuitenkin riskejä, jotka ovat toki täysin taklattavissa, jolloin pelillisestikin Ronaldo voi nousta selkeäksi vahvistukseksi, jopa ratkaisevaksi sellaiseksi. Jäädään todellakin seuraamaan miten käy.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllähän United rupeaa marssittamaan viheriölle pitkän suvantovaiheen jälkeen taas ihan maailmanluokan nippua. Ainakin paperilla rupeaa olemaan jo ns. "arvolle sopivaa" kaliiberia nuo pelaajat.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Ronaldo palaa kotiin. Uskomaton tunne. Yleensä on mennyt lasi konjakkia, jos Suomeen tulee perinteisissä talvilajeissa kultaa, nyt taitaa mennä koko pullo. City -huhujen jälkeen tämä on erotiikkaa. Ei ole se, mitä tarvitaan joukkueeseen, mutta on sitä mikä oli pakko saada. On tiettyjä pelaajia, joita ei paikan tullen muille voi jättää historian takia. Tai no ei ainakaan Citylle.

Tässä voisi antaa nyt kiitosta myös tälle keskustelualueelle aktiivisesti kirjoitteleville. Uskomattoman hyvää keskustelua ja järkevää kommentointia, josta tämmöinen vähän vähemmän jalkapalloa seuraava saa paljon. On ehdottomasti paras alue jatkoajassa ja eniten odotan juuri tämän palstan kirjoituksia, kun aloitan aamua kahvin ja jatkoajan parissa.
 

Barney

Jäsen
Aika innoissaan tässä odottaa jo Newcastle-ottelua (milloinkohan viimeksi?), mutta ensin huomenna pitäisi läpsytellä tuo Wolves-matsi pois alta ja saada siitä vielä kolme pistettä. Edessä ei ole todellakaan mikään helppo matsi, sillä molemmat Wolvesin matsit nähneenä sanoisin, että pelitapahtumien perusteella heillä pitäisi tällä hetkellä olla kasassa nollan pisteen sijaan kuusi pistettä. Unitedin onneksi Adama Traore tuskin on tämänkään viikon aikana oppinut viimeistelemään, joten jos hyökkäyspäässä joku osuu, niin mahdollisuudet voittoon ovat hyvät. Ruben Neves pelasi aika dominoivan pelin Spursia vastaan, mutta vielähän hänet ehtisi ostaa ennen ottelua, niin ei tarvitsisi häntäkään pelätä.

Ronaldon lisäksi poissa ovat siis vielä Henderson, Telles, Rashford ja McTominay. Cavanin pitäisi olla pelikunnossa ja hän aloittaa varmastikin penkiltä. Kaiken järjen mukaan Sancho ja Varane ovat myös avauksessa. Lindelöfin penkittäminen alkukauden perusteella ei ole varmasti helppo päätös Olelle, mutta kun Maguire tunnetusti pelaa kaikki pelit, niin ei tässä ole vaihtoehtoja. Itse toivoin vielä alkuviikosta Donnya avaukseen, mutta kun Ronaldon tulon myötä Pogban paikan on löydyttävä sieltä keskikentältä, niin häntä pitäisi käydä ajamaan jo nyt takaisin siihen rooliin. Lingard olisi Olen mukaan avannut jo Leeds-ottelussa ilman sairastumista, joten olisiko nyt hänen aikansa? Lisäksi hän tukisi hyvin Pogbaa, jos he pelaavat samalla puolella kenttää.

Itse lähtisin huomenna näillä:

Greenwood
Lingard - Bruno - Sancho
Pogba - Matic
Shaw - Maguire - Varane - AWB
DDG
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös