Ensinnäkään en tee johtopäätöksiä yhden ottelun perusteella.
Juurihan sitä sanoit, että yksi Tico-ottelu oli hyvä mittari Unitedin tasosta, mutta kuusi edellistä valioliigaottelua eivät ole. Minä ainakin annan enemmän arvoa kuudelle ottelulle kuin yhdelle, sillä se vähentää aika paljon sattuman vaikutusta.
En myöskään tee suuria johtopäätöksiä kuuden selvästi altavastaajaa pelatun ottelun perusteella.
Näiden kuuden "selvän altavastaajan" joukossa olivat siis mm. sarjassa viidentenä kaksi pistettä Unitedin takana oleva West Ham sekä viimeisen viiden ottelun aikana Spursin voittanut ja Cityn kanssa tasan pelannut Soton. Joko sinä aika selvästi yliarvioit Unitedin tason tai puolestaan aliarvioit vastustajien tason.
Muutenkin Valioliigan kärkiseurat pelaavat valtaosan otteluistaan "selviä altavastaajia" vastaan ja niissä otteluissa kuitenkin pääosin ratkaistaan ne UCL-paikat. Valioliiga on nykypäivänä sen verran tasainen sarja ja kärkijoukkueet kuitenkin pelaavat paljon ristiin, että nuo pistemenetykset "altavastaajille" tekevät yleensä kauden aikana sen eron. Sinänsä erikoista, jos noille otteluille ei halua antaa painoarvoa.
Ei sitä olisi yksi McT muuttanut merkittävästi, koska hänkin on lopulta vain ihan ok-tasoa.
Kysymys ei ole siitä, mikä on McTominayn taso. Kysymys on roolituksesta. Fred pelasi väärällä pelipaikalla ja sen takia myös Lindelöf jouduttiin laittamaan väärälle pelipaikalle, jotta tuo kutospaikan pelaajan puuttuminen saataisiin jotenkin paikattua.
Eipä sitä prässiä taidettu saada toimimaan silloinkaan, kun kärkeen oli vaihtiksia. Ja vaikka vaihtiksia olisi, että usko Rangnickin pudottavan "lopullisesti" Ronaldoa penkille. No ehkä nyt kun ei saa edes maaleja aikaiseksi, tämä voisi olla mahdollista.
En nyt oikein ymmärrä, mikä tässä on poittina. Kuten sinä itsekin olet kritisoinut, niin Olen loppuaikoina Unitedin peli sekosi ihan kokonaan ja tuossa on ollut aika iso työmaa korjata se. Ensiksi Rangnick aloitti sen ensimmäisen ottelun prässäyskokeilun jälkeen laittamalla puolustuksen kuntoon. Joukkueen tasapaino on saatu kuntoon ja vastustajalle on syntynyt paljon vähemmän maalipaikkoja. Sen jälkeen alettiin kehittämään hyökkäyspeliä ja kuten tilastoista huomaa, niin maalipaikkoja on alkanut syntymään hyvin. Nyt kun perusasiat ovat kunnossa, niin haluttaisiin varmasti vielä aktiivisemmin prässätä, mutta se ei ole nykytilanteessa mahdollista.
En sitten tiedä, että onko taustalla vain halu kritisoida Unitedia vai onko odotukset vain ihan epärealistisia, mutta nyt United on ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelannut kuusi hyvää valioliigaottelua putkeen, joten tuo vähättely ja kritisointi on melko erikoista. Viimeistelytehokkuutta lukuunottamatta joukkue pelaa tällä hetkellä ylivoimaisesti tämän kauden parasta jalkapalloa ja tärkeintä on ollut se, että nimenomaan tasaisuus on löytynyt tekemiseen. Parempaan pitää varmasti vielä pystyä, mutta siihen tuskin pystytään ennen ensi kautta.
Pitkässä juoksussa kuitenkin tulos tulee menemään xG-tilastojen mukaan, joten hyvät ja tasaiset suoritukset siinä viime aikoina ovat erinomainen merkki. Esimerkiksi Chelseaa monet hehkuttivat syksyllä, mutta kauden edetessä se on tippunut mestaruuskamppailusta pois, mikä oli ihan odotettua, sillä joukkue teki alkukaudesta huomattavasti enemmän maaleja kuin se olisi ansainnut. Pidemmällä ajanjaksolla joukkueet saavat kuitenkin yleensä sen, minkä ansaitsevat.
Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että Arsenal tulee nousemaan Valioliigassa jopa kolmanneksi. Chelsea ottanee piste-etunsa ja helpomman otteluohjelmansa myötä neljännen sijan, minkä vuoksi Unitedin kohtaloksi jää huonon viimeistelytehokkuuden takia vitossija. Voihan se olla, että joku vielä loppukauden aikana floppaa tai nostaa tasoa, mutta tuolta tuo joukkueiden pelillinen käyrä tällä hetkellä näyttää.