Manchester United FC 2020–2021 – glory glory or not so glory?

  • 226 867
  • 2 060

Vähimmäistavoite unelmien teatterin joukkueelle

  • Vain Valioliigan mestaruus kelpaa

    Ääniä: 11 22,0%
  • Paikka Mestareiden liigaan riittää

    Ääniä: 25 50,0%
  • Kunhan nyt peli ja esitykset paranee sekä tasaisuus löytyy

    Ääniä: 9 18,0%
  • Eurokentät riittää

    Ääniä: 1 2,0%
  • Ei tästä kuitenkaan taaskaan mitään tule

    Ääniä: 10 20,0%

  • Äänestäjiä
    50
  • Poll closed .

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
3-4 kovaa hankintaa, top-4 sijoitus, eron pienentäminen sijaan #1 pisteissä ja UCL-puolivälieräpaikka. Näillä eväillä Jarnan Rysty lähtee kohti kautta 2020-2021.
Tälläiset oli meikäläisen odotukset kauteen, niin otetaan nyt näistä kiinni vielä kerran.

Hankinnat:
Cavani oli lopulta varmaan se "kova" hankinta näistä. Odotettiin Sanchoa ja Grealishia ja milloin ketäkin. Saatiin rotaatioon Telles, Donny, Amad. Määrällisesti 4 hankintaa kyllä. Amadin maali Milania vastaan tietysti oli todella merkittävä ja Tellesin rooli Shawn tason nostossa. Donnystä toivottavasti saadaan ensi kaudella nauttia sitten hyvässä formissa hyvien em-kisojen jälkeen lisää. Siirtoikkunan arvosana 2/5.

Top-4 sijoitus:
#2 sija ja pisteitä 8 enemmän ja ero kärkeen 12 pistettä. Dropattiin kuitenkin bottom-6 joukkueille juurikin tuo 12 pistettä, joten siitä miinusta. Tästä loppuarvosana 4/5.

UCL/Cupit:
Hyviä väläyksiä alkulohkossa ja sitten kakka housuun. Toki tuo puolivälieräpaikka tällä materiaalilla olisikin ollut ihan maksimisuoritus. No sitten Eurooppaliigassa voitosta voittoon ja lopulta finaaliin. Mutta periaatteessa kaksi kertaa putkeen häviö kriittisessä paikassa espanjan omille Tottenhamille ja Arsenalille, niin ei kauhean tyytyväinen voi olla. 3/5 Cupeista arvosanaksi.

Kokonaisuus, pelaajat , Ole Gunnar:
Peli meni joiltain osin eteenpäin, mutta edelleen siellä on ne samat ongelmat taustalla kummittelemassa kuten erikoistilanteiden puolustus ja bussin murtamisen vaikeus. Aiemmin jo totesinkin, että tuo Eurofinaali oli irvikuva koko Unitedin ongelmista, joihin kuuluu myös Olen epäluottamus vaihtopelaajia kohtaan ja niiden käyttäminen. Materiaali oli kuitenkin ihan riittävä tietyissä peleissä ottaa niitä pisteitä ja kierrättää, mutta ei vain tapahdu. Pientä edistystä ja eritoten Tottenham ottelut ensin alkukaudella ruma tappio, joka vaihtui upeaan voittoon kevätkaudella kertoo edistyksestä, mutta varsin minimaalisesta. Arvosana 3/5.

Kaiken kaikkiaan taisin katsoa 2-3 matsia vaille kaikki pelit että aika paljon tuli potkupalloa kulutettua. Katsotaan nyt minkälaisen jatkopahvin ne sieltä Olelle leipoo, mutta oli se mikä tahansa, niin ensi kaudella pitää tulla oikeaa tulostakin, koska joka vuosi on yksi vuosi pois meidän pelaajien parhaasta iästä ja jos Ole ei saa sitä ulosmittattua, niin joku muu saa varmasti. Annetaan norskille kuitenkin vielä mahdollisuus näyttää mitä sieltä löytyy. Siirtoikkuna myös ratkaisee aika paljon, että minkälaisia odotuksia voidaan ladata sitten ensi kauteen, joten niistä sitten lisää kun uuden kauden ketjua avataan. Palataan asiaa taas loppukesästä viimeistään. Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta!
 

Barney

Jäsen
Dalot ei ilmeisesti sovi suunnitelmiin ja Williams ei ole vielä valmis.
Onko Dalotista kuulunut jotain uutta? Itselleni on jäänyt vain mieleen, että OGS on useaan otteeseen todennut Dalotin pelanneen hyvän kauden Milanissa sekä puhunut siitä, että hän odottaa innolla Dalotin paluuta Manchesteriin ensi kaudeksi. Lisäksi jonkun uutisen muistan lukeneeni, jossa puhuttiin Dalotin laittaneen someen sellaisen päivityksen, joka tulkittiin jäähyväisviestiksi Milanille. Nyt Dalot pelasi ehjän kauden ja sai paljon vastuuta, joten hän on varmasti paljon valmiimpi pelaaja kuin ennen lainapestiään. Kyllähän tuo kortti kannattaa ehdottomasti vielä katsoa, etenkin kun Dalot pystyy pelaamaan tarvittaessa myös vasenta laitapakkia.

Tuolla 150 miljoonalla saa todennäköisesti Sanchon ja topparin hankittua, joten loput hankinnat pitää sitten rahoittaa myynneillä. Lingardista saa varmaan ihan hyvän korvauksen erittäin hyvän lainapestin jälkeen. Lädilisien kanssa Lingardin myyntihinta voi olla jossain 30 miljoonan kieppeillä. Pereiran kun olisi lainadiilien sijaan tajunnut myydä pari vuotta sitten, niin olisi voinut saada 20 miljoonaa, tänä kesänä tuskin saa enää edes kymppiä hänestä. De Gean United on huhujen mukaan valuoinut 50 miljoonan arvoiseksi, joten kovin yllättynyt en ole, mikäli hän on vielä kauden alkaessa Manchesterissa. Pelkän Lingardin ja Pereiran myynneillä ei saa ikävä kyllä ainakaan mitään Ricea keskikentälle. Jos Martialin saisi kaupaksi, niin sillä summalla saisi todennäköisesti ostettua tuonne hyökkäykseen jonkun kunnollisen pelaajan.

Tuon "deadwoodin" poistaminen seuran palkkalistoilta on ollut Unitedissa helvetin vaikeaa, joten en odota myyntien suhteen hirveästi tänä(kään) kesänä. United tunnetusti valuoi pelaajansa ihan päin helvettiä ja sen sijaan että myytäisiin nuo turhakkeet pois "alihintaan", roikotetaan heitä palkkalistoilla nostamassa kovaa liksaa, vaikka heitä ei ole tarkoitustakaan käyttää. Toinen vaihtoehto on Pereiran tyylisesti lainata pelaajaa vuodesta toiseen, vaikka on ihan selvää ettei Pereiralla ole mitään tulevaisuutta Unitedissa.

Tässä Unitedin maalivahtiasiassa ihmetyttää kaksi asiaa. Ensinnäkin, minkä ihmeen takia kaikki paskalehdet huhuilevat milloin Donnarummaa ja milloin Oblakia Unitediin? Unitedilla on tällä hetkellä jo kaksi erittäin hyvää maalivahtia, joten ei ole mitään tarvetta hankkia uutta ykkösmaalivahtia, vaan toisesta pitää päästä eroon. Toinen ihmetyksen aihe on se, että ajatteleeko United tosiaan saavansa 50 miljoonaa De Geasta? Ikävä kyllä enää ei ole vuosi 2015.

Tuo De Gean palkka on iso ongelma, mutta eiköhän mies ole valmis tinkimään siitä, jos hänelle vain kylmästi ilmoitetaan Hendersonin olevan ensi kaudella ykkösmaalivahti. En usko, että hän haluaa vielä 30 vuotiaana jäädä kuluttamaan penkkiä Unitediin, sillä sen jälkeen hän putoaa myös melko nopeasti maajoukkuekuvioista ulos. Järkevällä palkalla De Gealle löytyy kyllä ottajia ja tarvittaessa United voi maksaa erorahan samalla tavalla kuin Sanchezille.
 

Jeffrey

Jäsen
De Gean United on huhujen mukaan valuoinut 50 miljoonan arvoiseksi, joten kovin yllättynyt en ole, mikäli hän on vielä kauden alkaessa Manchesterissa.

En usko minäkään DDG:stä suoraan 50 miltsiä saatavan. Kuitenkin mikäli otetaan palkat ja muut systeemit tässä huomioon, niin lopullisena nettovaikutuksena siirtokassaan tuo 50 miljoonaa voisi olla ihan realistinen vaikka Herralle annettaisiin jokin kultainen kädenpuristus. Vuosipalkka taitaa olla 20 miljoonaa ja mahdolliset lisät päälle.

Se nyt on aina vähän miten näitä budjeteita kierrätellään ja mikä nyt on minäkin kulueränä. Kuitenkin jos ajattelee kauden alun tilannetta ensi kauden alkuun niin Matojen, Romeroiden, Ighaloiden ja Rojojen poistuminen voisi tietää taas lähemmäs 20 miljoonaa lisää pelaajabudjettiin. Mahdollisesti toki vielä Maticeja, Joneseja yms. tähän päälle niin taas ollaan varovaisestikin arvioiden yli 10 miltsin netossa ja Maticista saattaisi jotain jopa ihan siirtosummana saada. Lisäksi kaikenmaailman lainapelaajille ja Alexiseille saatetaan edelleen jotain maksaa, jotka sitten vapautuvat budjettiin jossain vaiheessa.

Näihin päälle kun joku siirtosumma Lingardista ja mahdollisesti joitain miljoonia sieltä sun täältä, niin pitäisin ihan mahdollisena, että nettobudjettiin saataisiin lähemmäs satanen lisää vaikka kaikki transaktiot otettaisiin huomioon myös tulevien pelaajien palkkojen yms. osalta.

Edit: Huhuissa Alexisille kuitattiin tällä tilikaudella vielä lähes 10 miljoonaa kipurahoja. Mikäli nämä ovat menneet varsinaisesta pelaajabudjetista, eikä näitä ole kuoletettu mistään toisesta kassasta - niin kyllähän tuon nettokassan selkeälle kasvulle on ihan mahdollisuudet olemassa. Toki budjetointiperiaatteista niin mahdottomasti tässä tapauksessa tietämättä.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Onko Dalotista kuulunut jotain uutta?
Ei mitään erityistä. Kevättalvella Skyn Manchester-insider sanoi muistaakseni jotenkin niin, että seura haluaisi saada juurikin Trippierin koska Dalotilla ei nähdä kykyä olla AWB:lle se mitä Telles on ollut Shaw'lle.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Pitää sen verran Trippieristä sanoa, että kaverihan on hienosti kehittynyt Espanjassa Simeonen alaisuudessa. Monessa tämän kauden All Star-kentällisessä valittu ihan ansaitusti avaukseen jne. Eli vieläkin vähän ”ankea” maine Briteissä, mutta laatua sieltä kyllä tulisi joukkueeseen kuin joukkueeseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Yleisesti kai noiksi selkeiksi kakkosmiehiksi varsinkin puolustuspäähän pyritään saamaan takuuvarma pelaaja, joka ei häikäse, mutta jonka voi laittaa kehiin tilanteessa kuin tilanteessa. Dalot lienee ennemmin pelaaja, joka saattaa väläytellä, mutta taas koomailla. Williamsin taas ei ole järkeä kuluttaa penkkiä, kun potentiaalia kuitenkin vielä hurjasti ulosmitattavana pelikokemuksen kautta. Trippier olisi vielä ihan sopivan ikäinen siihen, että tulee pariksi kaudeksi tuuraajaksi ja sen jälkeen katsotaan mikä on esimerkiksi Williamsin tai Lairdin tilanne.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Yleisesti kai noiksi selkeiksi kakkosmiehiksi varsinkin puolustuspäähän pyritään saamaan takuuvarma pelaaja, joka ei häikäse, mutta jonka voi laittaa kehiin tilanteessa kuin tilanteessa. Dalot lienee ennemmin pelaaja, joka saattaa väläytellä, mutta taas koomailla. Williamsin taas ei ole järkeä kuluttaa penkkiä, kun potentiaalia kuitenkin vielä hurjasti ulosmitattavana pelikokemuksen kautta. Trippier olisi vielä ihan sopivan ikäinen siihen, että tulee pariksi kaudeksi tuuraajaksi ja sen jälkeen katsotaan mikä on esimerkiksi Williamsin tai Lairdin tilanne.

Mä vähän veikkaan että Trippier ei tule tuoreen Espanjan mestarin avauksesta ManUun varamieheksi.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Mä vähän veikkaan että Trippier ei tule tuoreen Espanjan mestarin avauksesta ManUun varamieheksi.

Olin juuri kirjoittelemassa, että ei taida olla järkeä tulla Espanjan mestarista penkkiä kuluttamaan Old Traffoldille. Eiköhän tuossa kohtaan pelijakauma menisi ilman loukkaantumisia aika 50/50. Eihän tuo huonompi tilanne olisi yhtään, että olisi kaksi laadukasta pelaajaa heittää avaukseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Mä vähän veikkaan että Trippier ei tule tuoreen Espanjan mestarin avauksesta ManUun varamieheksi.

Voi hyvin olla, ja siinä tapauksessa varmasti jää tulematta.

Edit: Tosin tuskin Unitedissa kausikortteja avaukseen myydään sen paremmin uusille kuin vanhoillekaan. Eiköhän tuo tulisi taistelemaan avauksen paikasta, aivan kuten Telles.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Chelsean eilinen voitto nosti minulle mieleen monta kysymystä ManUn taaperruksesta Sir Alexin eläköitymisen jälkeen.

Jos Chelsea onkin välillä ollut myös sekaisin jne. mutta silti raapii noita isoimpia pyttyjä tasaisesti, niin kuinka sekaisin Manchester United onkaan ollut?

Täällä kummittelee aika pahasti edelleen Sir Alexin haamut taustalla ja uutta valmentajaa etsittäessä on aina haluttu jotain samantyylistä.

Manchester Unitedissa moni asia on haluttu tehdä pitkäjänteisesti, joka on tietenkin hyväkin asia, mutta jos se tehdään väärin, siitä on myös haittaa.

Pelaajaostot pitkässä juoksussa on olleet melkoisen epäonnistuneita. Ei minkäänlaista linjaa suoraan sanoen. Woodward onneksi potkaistaan kuuta kiertävälle radalle ihan justiinsa. Kaikista tärkeintä olisi saada sinne johtoportaaseen ihan oikea raudanluja ammattilainen.

Ja ensikausi on tärkeä. Voi olla, että OGS:n alaisuudessa pelaajat tulevat aina pelaamaan hyvin ja antamaan kaikkensa. Mutta taktisesti ollaan liikaa perässä. Ensi kausi ei voi olla pokaaliton.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Onkohan nuilla ronaldo-huhuilla mitään perää kun täällä asialla ei hirveästi näytetä spekuloitavan
 

Jeffrey

Jäsen
Onkohan nuilla ronaldo-huhuilla mitään perää kun täällä asialla ei hirveästi näytetä spekuloitavan

Varmasti siellä kulisseissa on jonkinlaisia keskusteluja käyty tässä vuosien saatossa. Mielestäni ei kuitenkaan vaikuta uskottavalta, että ne intressit lopulta yhdistyisivät. Eiköhän tämä siis ole näitä ikihuhuja, joissa on riittävästi pohjaa ollakseen osaltaan ihan uskottava, mutta tarpeeksi vähän pohjaa jotta tästä saadaan tällainen ikihuhu. Vähän samallatavalla Saul Niguez huhut taas pulpahtaneet esille ja pulpahtanee vielä vuosikausia joka kesä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onkohan nuilla ronaldo-huhuilla mitään perää kun täällä asialla ei hirveästi näytetä spekuloitavan
Todennäköisesti rahaa on käytössä rajallinen määrä ja tärkeintä olisi saada Sancho, jota on jahdattu jo pari vuotta ja tämä se target no. 1. Toisena on sitten toppari Varane/Torres, joista Varane ainakin vaatisi kovan palkan.

Tuohon päälle Ronaldon kanssa aika 1/1 profiililla operoiva Cavani ja hänen jatkosopimuksensa.

En vain näe tuon toteutuvan. Lisäksi hyvä muistaa että hankinnoissa edelleen priorisoidaan pelaajan ikää ja kotimaisuutta. Toki sitten paikan tullen tehdään poikkeuksia (Cavani, Varane?)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
En tiedä olenko tyhmä, lapsellinen, hieman jälkeenjäänyt vai noita kaikkia, mutta Patrice Evran suht räävitön, mutta vilpittömän iloinen kuittailu Gallaghereille sai suorastaan hymyilemään. Saatoin jopa nauraa ääneen kun Evra lauloi "I said maybeee... you're gonna win it when I'm 90".




Nyt mut voi palauttaa maan päälle jollain projektitilastolla, kiitos.
 

Fordél

Jäsen
En tiedä olenko tyhmä, lapsellinen, hieman jälkeenjäänyt vai noita kaikkia, mutta Patrice Evran suht räävitön, mutta vilpittömän iloinen kuittailu Gallaghereille sai suorastaan hymyilemään. Saatoin jopa nauraa ääneen kun Evra lauloi "I said maybeee... you're gonna win it when I'm 90".




Nyt mut voi palauttaa maan päälle jollain projektitilastolla, kiitos.


Noel Gallagher voi laulaa takaisin Evralle vaikka:

And so your wife Sandra can't wait
You know it's too late
As she is walking away with your children.
And half of your fortune slides away
But don't look back in anger
You heard me say
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Laskin tuossa, että jos 150m plus myynnit on se budjetti, niin DDG:n, Martialin ja Lingardin (sekä Jonesin) myymällä rahat riittäisivät aika suurella varmuudella Johnstone - Varane - Rice - Sancho -nelikkoon. Sitten jos tuohon pitää jotain keskushyökkääjää ja laitapakkia ynnäillä niin en tiedä. Ilmaissiirroilla ja swapeilla kait.
 

Barney

Jäsen
Mikäs tää Johnstone-juttu on? Onko United jotain alumnijoukkuetta kokoamassa vai miksi se haalii näitä entisiä molareita takaisin? Ben Fosterkin taitaa vielä jossain potkia palloa..
Pitäähän joukkueessa varmaan kakkosmaalivahti olla? Johnstone on siihen rooliin enemmän kuin hyvä vaihtoehto. Heaton on taidettu hankkia lähinnä Grantiksi Grantin paikalle eli varaluistimen varaluistimeksi.
 

Jeffrey

Jäsen
Laskin tuossa, että jos 150m plus myynnit on se budjetti, niin DDG:n, Martialin ja Lingardin (sekä Jonesin) myymällä rahat riittäisivät aika suurella varmuudella Johnstone - Varane - Rice - Sancho -nelikkoon. Sitten jos tuohon pitää jotain keskushyökkääjää ja laitapakkia ynnäillä niin en tiedä. Ilmaissiirroilla ja swapeilla kait.

Omissa exceleissä tämän pitäisi olla mahdollista myös ilman Martialin myymistä.

Olisihan tällaisen ostoskassin kotiin tuominen äärettömän kova suoritus, aivan kuten @Asbury Park epäilee.

Mielestäni tämä kuitenkin on myös realismin rajoissa. Ja antaisi toimistolta aika vahvan tekemisen kuvan. Tosin - niinkuin sieltä pitäisikin antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös