Manchester United FC 2019–2020

  • 313 115
  • 2 307

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Pogba ja Fernandes olivat törmäänneet treeneissä ja molemmat linkuttaneet pukukoppiin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Pogba ja Fernandes olivat törmäänneet treeneissä ja molemmat linkuttaneet pukukoppiin.
Ja Newcastle on myyty!!

Somessa tuli vastaan sen suuntaisia uutisia, että Pogba haluaisi jäädä. Kovasti media kyllä yrittää luoda bromancea Brunon ja Pogban välillä ja hankala sanoa onko tuossa minkä verran värikynää ja mikä on oikeasti totta.

Sanchon omalta osalta sopimusehdot olisi jo sovittu mutta kyse on seurojen välisestä väännöstä siirtosumman suhteen.

Inter haluaisi hankkia Alexisin pysyvästi 20 miljoonalla, se ei selvinnyt kumpaan suuntaan tuo 20 miljoonaa liikkuisi...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Inter haluaisi hankkia Alexisin pysyvästi 20 miljoonalla, se ei selvinnyt kumpaan suuntaan tuo 20 miljoonaa liikkuisi...
Nauroin ääneen ja herätin vauvan, et kiitti vaan!

Näyttää siltä, että Unitedilla on hyvä mahdollisuus saada kaikki lainapelaajat myytyä, mikä olisi selvyyden ja siirtojen kannalta todella edullista. Jos vielä Jones ja Lingard saataisiin kaupattua tuohon päälle, niin tulopuolella voisi olla lähemmäs 70 miljoonaa puntaa. Belligham taidetaan saada vasta parin vuoden päästä aikuisten satasella, mutta Sancho, Grealish ja se Giggsin suosittelema walesilaispakki, jonka nimeä en muista, taitavat olla aidosti lähellä.
 

Barney

Jäsen
Tänään sitten vastassa Bournemouth, jonka kausi on ollut todella surullinen. Viime kaudella Bournemouth roikkui kuitenkin pitkään jopa eurosijojen tuntumassa ja seuran manageri Eddie Howe oli kovassa nosteessa. Tällä kaudella Howen kupla onkin sitten puhjennut ihan kunnolla ja Bournemouth näyttää todella todennäköiseltä tippujalta, vaikka piste-eroa säilymiseen heillä onkin vain yksi piste. Jos tarkastellaan kuitenkin tuota Bournemouthin jäljellä olevaa otteluohjelmaa, niin ei tuo säilyminen kovin todennäköiseltä näytä. Nyt tauon jälkeen Bournemouth on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua: kotona 0-2 Crystal Palacelle sekä 1-4 Newcastlelle ja vieraissa 1-0 Wolvesille. Kaiken lisäksi Bournemouthin paras maalintekijä Callum Wilson on vielä pelikiellossa tänään.

Unitedin peli on taas ollut tauon jälkeen hyvää ja Spursia vastaan pelatun tasapelin (josta olisi ansaittu voitto) jälkeen onkin tullut rutiininomaiset kolmen maalin voitot sekä Sheffield Unitedista että Brightonista. En näe oikeastaan yhtäkään syytä sille, miksi pisteet eivät jäisi Old Traffordille tänäänkin.

Ole vihjaili lehdistötilaisuudessa, että vaikka hän haluaisikin jatkaa samalla kokoonpanolla, niin hän voi olla pakotettu tekemään muutoksia tähän otteluun. Olisikohan pitkään loukkaantuneina olleiden Rashfordin tai Pogban tilassa tapahtunut jotain sellaisia muutoksia, että pieni huili tekisi hyvää? Greenwood ja Matic olivat hyökkäyksessä ja keskikentällä ainoat pelaajat, jotka uurastivat edellisessä ottelussa täydet 90 minuuttia, joten se voisi myös tarkoittaa, että heillä olisi levon aika. Greenwood pelasi kyllä niin hyvän ottelun Brightonia vastaan, että toivottavasti nuori mies on avauksessa tänäänkin. Etenkin, kun Jamesin viimeiset ratkaisut ovat olleet viime aikoina todella heikkoja. Tehokkuus maalipaikoissa näillä kahdella pelaajalla on ihan eri luokkaa.

Nuo huhut Pogban jatkosopimuksesta eivät yllätä minua ainakaan yhtään. Tietenkin ranskalainen haluaa pelata mahdollisimman hyvässä joukkueessa ja taistella kaikista mahdollisista pokaaleista joka vuosi, sillä ei hänkään ole enää mikään nuorukainen. Sen takia itse olen myös ymmärtänyt sen, että Pogba on viime vuosien aikana halunnut poistua Unitedista, sillä seuran taso ei ole ollut yksinkertaisesti riittävä. Niistä käytetyistä keinoista en ole ollut kovin ilahtunut, mutta nekin pistäisin enemmän Minon piikkiin. Nyt seuran suunta on ihan oikea ja tuohon kun tuodaan vielä sisään se Sancho, niin United on taas valmis taistelemaan niistä Pogban haluamista pokaaleista.
 

Jeffrey

Jäsen
En yhtään ihmettele, mikäli Pogban mieli olisi alkanut kääntymään. Onhan se melko käsittämätöntä miten itse kunkin mieli Unitedin tulevaisuuden suhteen on alkanut muuttumaan yhden top-5 liigojen ulkopuolelta tehdyn hankinnan myötä.

Gary Neville mainitsi viikolla Unitedin tarvitsevan 3-4 hankintaa ollakseen valmis taistelemaan mestaruudesta. Hetken harkinnan jälkeen itse olen valmis allekirjoittamaan tämän näkemyksen. Yksi kysymys on ollut oikean laidan riittävyys, siihen Sancho toisi vastauksen. Toinen on ollut mitä jos Rasse tai Bruno tarvitsee huilia, tähän Grealish toisi vastauksen. Kolmas kysymys on toppariosaston riittävyys. Itse en ole niin vakuuttunut toisiko Giggsin saunakaveri tähän vastausta, mutta jos tuohon vastaus löydetään ollaan nähdäksemme valmiita siihen mestaruus taistoon.

Mielestäni nyt jos nämä kolme hankintaa saataisiin kesällä maaliin, olisi se siinä. Ensi kaudelle ei kannata kuitenkaan määräänsä enemmän riskiä tuoda uusien hankintojen myötä. Mestaruutta ei vielä odoteta, vaan pelkkä organisaation kokonaisvaltainen kehittyminen riittää. Samalla jätetään vielä rosteriin tilaa omille nouseville junnuille. Vuoden 2021 puolella sitten voidaan paikkailla mahdollisia paikkailuntarpeita.

Täytyy myös muistaa, että tähän mennessä OGS:n poppoon osumaprosentti hankinnoissa on käsittämättömän kova. Jossain vaiheessa se rosvosektori napsahtaa pakostakin, niin mieluummin nyt rakennetaan maltilla ja ollaan valmiimpia sitten ottamaan se rosvosektori vastaan kun sen aika tulee.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Itse en ole niin vakuuttunut toisiko Giggsin saunakaveri tähän vastausta, mutta jos tuohon vastaus löydetään ollaan nähdäksemme valmiita siihen mestaruus taistoon.
Kaivoin nimen: se on Joe Rodon. Näkisin hänet syvyyden tuojana, siis eräänlaisena Rojon korvaajana. Toki yllätysvalmis kaveri, vähän kuten James, mutta pakki. Syvyyden lisääminen poistaa painetta Tuanzebeltä ja Mengiltä, mikä on vain hyvä. Noilla kuudella voitaisiin hyvin olla valmiita 70 pelin kauteen (hymiö).

Jos sitten käy ilmi, että Bailly ei pysy kasassa tai pääse potentiaalinsa edellyttämälle huippupakin tasolle tai jos Lindelöfin kehitys alkaa sakata, voidaan alkaa miettiä jonkun matthijsdelight-profiilipakin hankintaa ensi vuoden kesällä tai sitä seuraavana talvena. Kiire ei kuitenkaan ole ja etekin Baillyn suhteen toivon itse suuria. Hänen huipputasonsa olisi riittävä minkä tahansa joukkueen kakkospakiksi. Nyt vain toivotaan että se potentiaali realisoituisi mahdollisimman isolla prosentilla.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Itse en halua laskea mitään Baillyn varaan. Hän ei ole mielestäni sellainen tasainen huipputoppari, josta olisi mestaruudesta taistelevan joukkueen takalinjoille.

Välillä huippuotteita, välillä ihme sekoilua ja välillä loukkaantunut. Ei millään puolustaja minun makuuni.
 

Jeffrey

Jäsen
Tottahan se on, että tänä kesänä rahkeet tuskin riittävät takuuvarman topparin hankintaan. Totta sekin, että Rojo, Smalling (Jones?), poistuessa myös rotaatiota tarvitaan. Omalle kohdalle tämän kauden suurin pettymys on ollut Tuanzebe. Ja vaikka todennäköisyydet kokoajan laskeekin niin lienee edelleen mahdollista, että hän tai Fosu-Mensah saa vielä palettinsa kasaan ja saavuttaa sen oman huippupotentiaalinsa. Tähän kokonaisuuteen Rodon voisi tuoda oikein hyvän lisän!

Eli tämän kesän hankinnat myötäilisi viime kesän kaavaa Sancho/Maguire, Grealish/AWB, ja Giggs/Giggs. Tammikuussa sitten Bruno/ kärki tai toppari, ja homma alkaa olla erittäin hyvällä tolalla.

Tietyn tyyppinen aikalisä topparien kanssa lienee ihan paikallaan, kuten @V-G- totesi. Pelipaikka ei ole akuuteimmassa päivityksen tarpeessa, nyt jo rosterissa 3 pelaajaa joiden potentiaali riittää vaikka sen saavuttaminen alkaakin epätodennäköiseltä vaikuttamaan, ja jos tähän saadaan vielä yksi potentiaalinen kaveri tueksi.

Tänä kesänä ulkoistaminen taitaa osua keskikentän ei-siitä-tullutkaan-mitään osastolle, seuraavaksi edessä lienee puolustukselle sama operaatio.

Pitää vielä muistaa sekin, että vaikka varsinkin alkukaudesta pisteitä katosi varsin paljon puolustuspään töppäilyihin. Niin kyllähän isossa kuvassa tämä kausi "hävittiin" kyvyttömyyteen tehdä maaleja muuten kuin vastahyökkäyksistä. Vaikka en itsekään pidä Lindelöfiä tarpeeksi hyvänä topparina, on hän ollut voittamassa kärkipään seuroja jo pre-bruno aikakaudellakin.

Edit: Mielestäni hyvä muistaa sekin, että pelaajatyypiltään koko kolmikko Bailly, Tuanzebe, Fosu-Mensah on juuri sellaista jota Maguiren vierelle toivoisi. Ehkä siinäkin yksi syy miksi heitä mukana roikotetaan niin kauan, kunnes saadaan vastaukset siihen oleellisimpaan kysymykseen lopullisesta kyvykkyydestä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Barney

Jäsen
Itse olen kyllä samaa mieltä kuin @Lert. Bailly on parhaimmillaan erinomainen toppari, josta kukaan ei pääse ohi, mutta sitten vastapainona on nuo älyttömät aivopierut sekä erittäin surullinen loukkaantumishistoria. Fakta on kuitenkin se, että Pep on nostanut Valioliigassa mestaruuteen vaadittavan suoritustason ihan uudelle tasolle. Joskus ennen sai välillä hävitäkin ns. helppoja pelejä ja voittaa silti mestaruuden, mutta nykyään, ja etenkään tulevaisuudessa, se ei tule onnistumaan. Bailly on ainakin minun papereissani sellainen jokerikortti, joka voi huonoimpana iltanaan kaataa koko joukkueen voittomahdollisuudet.

Isolla rahalla ei mielestäni myöskään tarvitse topparia hankkia, sillä Lindelöf on ollut viime aikoina erinomainen. Itse asiassa omissa papereissani Lindelöf on ollut Unitedin paras toppari viime aikoina. Johtavaksi toppariksi Lindelöfistä ei mielestäni ole, mutta kakkostoppariksi hän on aika ideaali pelaaja, sillä pallollisena hän on Valioliigan parhaita toppareita ja varaa kehittyä on edelleen. Tällä hetkellä Lindelöf on vielä vähän tuollainen köyhän miehen Hummels, mutta paukkuja on mielestäni siihen, että tuo "köyhän miehen" -etuliite voidaan poistaa tulevaisuudessa. Ainakin yksi leveyshankinta tuonne toppariosastolle pitää kuitenkin tehdä, sillä Maguirea on jouduttu peluuttamaan ihan liikaa tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuanzeben ja Fosu-Mensahin ehjänä pysymisen varaan ei pysty laskemaan yhtään sen enempää kuin Baillynkaan, joten kai se Rodon pitää sieltä ostaa jos irtoaa...
 

Jeffrey

Jäsen
Tuanzeben ja Fosu-Mensahin ehjänä pysymisen varaan ei pysty laskemaan yhtään sen enempää kuin Baillynkaan, joten kai se Rodon pitää sieltä ostaa jos irtoaa...

Mielestäni tämä olisi tähän väliin paras ratkaisu, mikäli takuuvarmaa tekijä ei löydetä/haluta hankkia.

En nyt itsekään usko, että tuosta ylemmästä kolmikosta kenestäkään tulisi edes lyhyen aikavälin ratkaisua avaukseen. Silti koen, että jokaisella heitä on mahdollisuus tehdä ns. maticit ja nostaa tasoaan merkittävästi jopa lyhyellä tarkastelujaksolla. Toki todella kova työ tällaiseen olisi, mutta tykkään myös siitä ettei pelaajia heti heivata roviolle mikäli mahdollisuus pidempijänteiseen tekemiseen kuitenkin on olemassa. Näistä jokainen jo nykyisellään on parhaimmillaan ollut riittävän hyvä vähintään rotaation. Kaikki vielä suhteellisen nuoria, olkoonkin että niistä näytöistä alkaa olla jo tovi.
 

Barney

Jäsen
United tänään: DDG; Shaw, Maguire, Lindelöf, AWB; Matic, Pogba, Bruno; Rashford, Martial, Greenwood

Penkki: Romero, Bailly, Williams, Pereira, Fred, James, Mata, McTominay, Poppamies

OGS hassuttelikin vain lehdistötilaisuudessa ja samat nimet löytyvät tänäänkin avauksesta. Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Ekaan tuntiin taas muutama maali ja sen jälkeen tärkeimmät pelaajat huilaamaan.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tämmöinen tilasto tuli vastaan



Indeed, Rashford, Martial and Greenwood now have 55 goals between them in all competitions. For context, Liverpool’s formidable front line of Mohamed Salah, Roberto Firmino and Sadio Mane have 51.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sanokaas hyvät United-ystävät, milloin olette viimeksi olleet tyytyväisempiä joukkueen pelaamiseen kuin nyt. Ei siis tuloksiin, vaan pelaamisen laatuun, asenteeseen ja sen sellaiseen. Mulla menee jonnekin n. kymmenen vuoden päähän, ehkä tarkalleen vuoteen 2011.
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Sanokaas hyvät United-ystävät, milloin olette viimeksi olleet tyytyväisempiä joukkueen pelaamiseen kuin nyt. Ei siis tuloksiin, vaan pelaamisen laatuun, asenteeseen ja sen sellaiseen. Mulla menee jonnekin n. kymmenen vuoden päähän, ehkä tarkalleen vuoteen 2011.

Kaverille tänään väitin että tämän hetken United on paras Manchester United sitten Sir Alexin. Pelejä on taas kiva katsoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tällä hetkellä on kyllä mahtavaa olla Unitedin kelkassa mukana. Koskahan viimeksi on nähty näin tapahtumarikas matsi, kun mitä tämänpäiväinen. Vielä alkukaudesta olisi vastustajan 0-1 maalin jälkeen hiipinyt pelko puseroon, mutta tällä kertaa ei ollut mitään huolta siitä, etteikö United hommaa hoitaisi.

Pelaajapuolella on pakko nostaa esiin Greenwood ja Bruno. Masonilla hädin tuskin kasvaa vielä karvat, mutta silti kaverin laukaus peittoaa jo tällä hetkellä 90% Valioliigapelaajista. Masonin ensimmäinen maali oli hyvä esimerkki siitä, että aina ei ole pakko sijoittaa palloa tarkasti yläkulmaan, vaan kyllä se sinne uppoaa kun on ruutia takana. Brunoa nyt yksinkertaisesti ei vaan voi liikaa ylistää. Herran jokainen liike kentällä edistää peliä jotenkin ja hänenkin kohdallaan kuti on aika kohdillaan. Voittajatyyppi.

De Gea puolestaan imaisi jälleen sellaisen maalin, mikä tuon tason kaverin kyllä pitäisi estää. Eihän veskarilla ole tuossa tilanteessa mitään muuta hommaa, kun etukulman peittäminen. No Taavetti sitten jätti itsensä ja tolpan väliin puolen metrin tilan.

Baillyn sisääntulo oli muuten aika tragikoominen. Ensimmäinen tilanne omiin ja mies pyörii omissa sekaisin kun seinäkello ja puolen minuutin päästä saikin sitten järjestettyä jo pallon täplälle. En pystynyt kyllä seuraamaan tuota tapahtumasarjaa naama peruslukemilla :D
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyökkäys toimii kyllä hienosti. Nyt on kykyä murtaa bussit ja edelleen vastahyökkäykset on varmaan vaarallisinta Valioliigassa.

Puolustukseen tarvitaan ilman muuta luotettava kolmas toppari. Bailly on nyt.... No tänään se taas nähtiin.

Ehkä puhdas hyökkääjä tarvittaisiin myös ensi kaudeksi.

Ja maalivahti. De Gea ei ole tällä kaudella esittänyt yhtään mitään erikoista. Helppoja maaleja on tullut paljon. Henderson vain sisään ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Sen verran täytyy muistuttaa, että jos on Sheffield Unitedin pelejä koronatauon jälkeen katsonut niin Hendersonillekin on uponnut muutamat todella helpot maalit.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
En usko enää pätkääkään pogban lähtöön. Todella pitkä tauko peleistä on näyttänyt vetäneen hänetkin nöyräksi. Työmoraali vaikuttaa hyvältä eikä se enää yritä viljellä mitään sirkustemppuja vaan pelaa palloa heti eteenpäin.
 

Jeffrey

Jäsen
En usko enää pätkääkään pogban lähtöön. Todella pitkä tauko peleistä on näyttänyt vetäneen hänetkin nöyräksi. Työmoraali vaikuttaa hyvältä eikä se enää yritä viljellä mitään sirkustemppuja vaan pelaa palloa heti eteenpäin.

Tauko on tehnyt varmasti hyvää. On ollut aikaa miettiä mitä tehdä ja asioihin etäisyyden ottaminen tuo aina perspektiiviä.

Uskoisin kuitenkin, että suurin syy tähän mahdolliseen mielen kääntymiseen on ne valtavat askeleet joita United on ottanut organisaationa tämän kauden aikana. Brunoa hehkutetaan paljon ja syystäkin, mutta kyllä kokonaisuutenaan koko joukkue OGS:ää myöten on kehittynyt ihan valtavasti. Samalla jalkeilla on todella nuori joukkue, jonka voi olettaa kehittyvän myös jatkossa. Kirsikkana kakun päällä vielä seuran resurssit ja mahdollisuudet hankkia ne puuttuvat palaset joukkueeseen.

Itse tuossa myös mietin, että Pogba saattaa olla henkilö jolle sopii kun ei tarvitse olla se joukkueen ykköstähti. Ehkä se liika vastuu kostuu liiallisena yrittämisenä ja sitä kautta virheinä ja turhautumisena. Psykologinen puoli on aina omansa, mutta ainakin pelilliset ominaisuudet puoltaisi tähän suuntaan. Pogba äärimmäisen monipuolinen pelaaja jonka käytännössä jokainen ominaisuus on erittäin hyvällä tasolla, mutta yhdessäkään yksittäisessä ominaisuudessa hän ei ole absoluuttista maailman huippua. Hän on pelaaja, joka monipuolisuudellaan kykenee dominoimaan silloin kun on sopivat erikoismiehet ympärillä. Tällä hetkellä sopivat erikoismiehet myös ovat ympärillä.

Saattaa myös olla, että Pogba ei ollut valmis niin suureen johtajan rooliin, vaan hänelle sopii hieman pienempi johtajuusrooli. Joskos hänen johtamisensa olisi mennyt tahtomattaan rähjäämiseksi. Nyt kun johtajuutta on myös tullut lisää joukkueeseen, hänen ei tarvitse yrittää ihan niin kovaa ja samalla tämä sopisi hänelle paremmin?

Lisäksi se sisäinen kilpailu tuo kehitystä. En usko, että oli sattumaa eilen kolmen eri pelaajan vedettyä hyvä suora vapaapotku. Jo tässä on vuosikaudet roiskittu minne sattuu. Nyt jokainen vaparivastuuta tavoitteleva pelaaja onnistui vähintään ihan hyvin yhden ja saman pelin aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Totta. Kokonaisuutena Hendersonin kausi on ollut oikein hyvä ja kehitystä on tapahtunut. Kyseessä on kuitenkin varsin lupaava veskari, niin miksi Henderson ei olisi ansainnut mahdollisuutta näyttää?
Voisi tuoda lisäboostia De Geallekin, kun ei olisi kausikorttia avaukseen esityksistä riippumatta. Kilpailua pitää olla, niin myös maalivahdin paikasta.

Tämän kannalla olen toki itsekin, mutta joidenkin United kanssakannattajien puheista voisi kuvitella että kyseessä olisi virheetön maailman paras maalivahti. Lähinnä koitan aina toppuutella että vaikka kyseessä on todella lupaava maalivahti, ei hänkään täydellinen ole. Sijoittumisessa ja jalkatorjunnoissa paljon tekemistä vielä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Hendersoniin liitttyen se hype syntyi kun oli nollapelitilastossa kärkeä ja Blades ylisuoritti tuonne jouluun asti ja joukkue pelasi hyvin kollektiivina. Etenkin koronatauon jälkeen kun joukkuepuolustus on tökkinyt niin Hendersonin omat virheetkin lisääntyneet.

Ehdottomasti mies kannattaa tuoda ensi kaudelle jo takaisin ja sellainen terve kilpailutilanne, jossa DDG on ensisijainen ykkönen voisi tehdä molemmille veskarilla hyvää. Toivotaan että DDG ottaisi tuossa sellaista mentorin roolia ja pystyisi varmasti opettamaan paljon.

Maticiin liittyen kirjoitin vuosi sitten, että Jose peluutti miehen puhki ja siihen vammat päälle, niin ei se nyt valtava yllätys ollut taso laski. Nyt kun on pysynyt terveenä, niin on ihan eri mies kentällä.

Aika usein kun huippupelaajan taso laskee, niin siinä taustalla on vammakierre tai iso loukkaantuminen ja sitten kun pysyy sen vuoden verran suunnilleen terveenä, niin kummasti taso taas palaa. Esimerkkeinä esim. Bailly ja Alexis negatiivisessa mielessä ja Shaw ja Matic positiivisessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös