Kyllä Mikko ne tilastot vielä esille tuo. Ihan kelvollinen esitys, MUTTA... matka Valioliigan huipulle on armottoman pitkä ja tuntuu vaan kauemmaksi menevän vuosi vuodelta. En ihan lähivuosiin näe Unitedia kamppailemassa mestaruudesta, sen verran sekaisin seuran johto on.
Tuntuu, että kaudesta toiseen United kärsii aivan tolkuttoman määrän loukkaantumisia verrattuna päävastustajiin.
Tämä lienee vain tunne, sillä esimerkiksi tällä kaudella kovia loukkaantumismääriä on ollut muillakin jengeillä, kuten Cityllä, Poolilla ja taisi olla Arsullakin.
Ei ole vain mutuilua, sillä esimerkiksi viime kaudella United kärsi loukkaantumisista huomattavasti enemmän kuin muut. Kauden aikana Unitedille kirjattiin yhteensä 61 loukkaantumista, joka on 19 enemmän kuin listan kakkoseksi joutuneella Tottenhamilla, jolla oli 42. Liverpool selvisi 37:llä loukkaantumisella ja Cityllä oli 35. Satumainen onni oli wolvesilla, jolla oli vain viisi loukkantumista koko kauden aikana.
Ilman sen parempaa vertailua muihin joukkueisiin, niin väittäisin, että on niitä tullut tällä kaudellakin keskivertoa enemmän. Tällä hetkellä loukkaantuneena ovat muun muassa joukkueen kolme tärkeintä kenttäpelaajaa.Mutta mites tömä kausi?
Mutta mites tömä kausi?
Merkittävän osan kaudesta loukkaantuneena: Bailly, Shaw, Dalot, Tuanzebe, Rojo, Fosu-Mensah, Pogba, McTominay, Matic, Rashford, Martial
Lyhyemmän pätkän loukkaantuneena: Wan-Bissaka
Tässä vertailuna Valioligan kärkijoukkueiden optimiavauksen pelaajien loukkaantumiset (en laskenut yhden ottelun väliin jättämistä loukkaantumisen takia):
Manchester United 6 - Shaw, AWB, McTominay, Pogba, Rashford, Martial
Liverpool 3 - Alisson, Gomez, Fabinho
Manchester City 4 - Mendy, Laporte, David Silva, Aguero
Leicester 2 - Chillwell, Ndidi
Chelsea 5 - Christensen, Rudiger, James, Kante, Pulisic
Menee vähän ot:n puolelle, mutta tarkastelin tässä poissaoloja Valioliigasta. Wijnaldum on startannut 22/23, Henderson 19/23 ja Fabinho 11/13 otteluista, joissa he ovat olleet pelikuntoisia. Mielestäni tuosta Liverpoolin keskikentän optimikolmikosta ei ole hirveästi ollut epäselvyyttä tämän kauden aikana. Toppariosastolla taas Gomezin pelatessa Liverpoolin puolustus oli viime kaudella parhaimmillaan ja Gomezin palattua avaukseen Liverpool on tällä kaudella pelannut seitsemän nollapeliä putkeen. Ennen tuota Gomezin paluuta avaukseen Liverpool pelasi kaksi nollapeliä ensimmäisessä viidessätoista ottelussa. Tietenkin pitää huomioida, että Alisson oli myös osan alkukaudesta pois, mutta vasta Gomezin paluun jälkeen alkoi tulemaan nollapelejä. Tietenkin jonkunlaista rotaatiota on jokaisessa joukkueessa, mutta kyllä mielestäni se Liverpoolin optimiavaus on tällä hetkellä aika selvä. Tarkastelin tuossa pelkästään sitä.Poolin osalta tämä vertailu ei ole sikäli ihan relevantti, että Klopp on kierrättänyt toisen topparin paikkaa ja keskikentän koostumusta kauden mittaan ja olisi tehnyt näin varmasti ilman loukkaantumisiakin. Etenkin keskikentän kierrätykselle on tarvetta, koska Poolin pelitapa on niin kuluttava ja pelimäärä iso. Näin ollen Poolille hyvin keskeisiä pelaajia, jotka olisivat saaneet ilman loukkaantumisia paljon vastuuta, ovat myös Matip, Lovren, Keita ja jossain määrin Milner ja Oxlade-Chamberlain.
Menee vähän ot:n puolelle, mutta tarkastelin tässä poissaoloja Valioliigasta. Wijnaldum on startannut 22/23, Henderson 19/23 ja Fabinho 11/13 otteluista, joissa he ovat olleet pelikuntoisia. Mielestäni tuosta Liverpoolin keskikentän optimikolmikosta ei ole hirveästi ollut epäselvyyttä tämän kauden aikana.
Ihan hyvä juttu eilisen pelin taktiikasta
"Liverpool hämmentyi – ja rohkeasti riistoja yrittänyt United pystyi avausjaksolla jopa ajoittain määrittämään pelin virtauksen."
Ymmärsköhän jutun kirjoittaja nyt ihan varmasti, että eilen se oli Pool joka pelasi punaisissa pelipaidoissa, kun itse en pystyisi edes pahimmissa kokkelipäissänikään nähdä eilisessä pelissä avausjaksolla Manu:n ajoittain määrittäneen pelin virtausta, en edes hetkittäin.
Ole marssii lääkärille ja selittää mihin sattuu, mikä vaivaa.
Lääkäri kuuntelee tarkasti, kysyy muutaman kysymyksen ja kirjoittaa reseptin.
Ole marssii suoraan apteekkiin lääkäristä ja ostaa Brunoa.
Se on täsmälääke vaivaan.
Eli Bailly kärrätään pyörätuolilla kentälle. Viiden peliminuutin jälkeen Bailly loukkaantuu taas kuudeksi kuukaudeksi ja Phil Jones vaihdetaan kentälle.Bailly on OGS:n mukaan toipunut jo täyteen pelikuntoon, joten toivottavasti hänet laitetaan rohkeasti avaukseen.
No tuossa tilanteessa olisi vähän turvallisempi olo katsoa ottelua edes tuon viiden minuutin ajan. Vaikka Baillylta nähdäänkin aika-ajoin aika uhkarohkeita ratkaisuja, niin ei hän kuitenkaan mikään Jonesin tapainen tikittävä aikapommi ole.Eli Bailly kärrätään pyörätuolilla kentälle. Viiden peliminuutin jälkeen Bailly loukkaantuu taas kuudeksi kuukaudeksi ja Phil Jones vaihdetaan kentälle.
Jos pelataan linja korkealla niin luulisi olevan hyvä tuki Maguirelle koska Bailly on poikkeuksellisen nopea toppariksi.Toivottavasti ManU:n ei tarvitse enää ikinä peluuttaa Jonesia, sen verran hirveä oli miehen viimeisin esitys. Jonesiin nähden Bailly on selkeä parannus, mutta en silti ymmärrä, miksi Baillyn sopparia jatkettiin. Loukkaantumiset ovat toki yksi seikka, mutta terveenä ollessaankaan hän ei ole mielestäni osoittanut mitään sellaista, joka antaisi luvan odottaa nousua sarjan topparieliittiin. Välillä aina väläyttelee, mutta ihan jo olemuksesta lähtien näyttää sille, että hän ei ole kotonaan ManU:ssa ja tässä sarjassa. No ehkä Maguiren vierellä hän löytää itseluottamuksen ja tasaisuuden, minkä myötä peli nousee uudelle tasolle.