Manchester United FC 2015–2016 – we want titles!

  • 101 972
  • 489

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
@Barney; Martial ja Rashford lienevät varmoja sijoituksia tulevaisuuteen. Keskikentän keskustaan ja/tai pohjalle valunee Wazza ja noussee Fosu-Mensah. Merkittävin puute ovat Hazard/Willian -tyyppiset juoksijat, joita Unitedissa ei tällä hetkellä ole. Samoin oikean pakin tontille ei ole saatu istutettua ketään eivätkä Young tai Valencia ole kummatkaan oikeita pakkeja. Mikäli Zlatan tarttuisi troolariin, voitaisiin hyvin pelata 4-3-3 -mallissa Martial-Ibrahimovic-Rashford -kolmikolla ja tulosta syntyisi.

Varmoja lähtijöitä lienevät Valdesin lisäksi Mata, Fellaini ja aina hajalla oleva mutta ah niin sympaattinen Mysterious Mr Jones. Depay saanee vielä uuden tilaisuuden, samoin Herrera. "Omat pojat" -projektia pitäisi jatkaa, nostaa molemmat Pereirat, Tuanzebe ja Williams ykkösrinkiin ja antaa pojille mahdollisuuksia.
Fosu-Mensah vakuutti ainakin minut niissä peleissä missä hänet viime kaudella näin. Taktisesti hän on vielä tietenkin raakile, mutta hän pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pallollisena sekä vaikutti fyysisesti vahvalta pelaajalta, joten häntä voidaan peluuttaa monellakin pelipaikalla. Mourinho ei ole tosiaan minään nuorten pelaajien puolestapuhujana tunnettu, mutta uskon hänen tunnistavan Fosu-Mensahin potentiaalin ja antavan hänelle kunnon roolia jo ensi kaudella. Toki mitään varmaa paikkaa avauksessa ei noin nuorelle kaverille olla kultalautasella tarjoamassa, mutta en yhtään ihmettelisi, jos Fosu jossain vaiheessa kautta ottaisi pysyvästi paikan avauksesta joko oikeana laitapakkina tai alempana keskikenttämiehenä. Näin ollen en itse näe oikean pakin tonttia sellaisena, että sinne vahvistuksia tarvittaisiin. Darmian ja Fosu-Mensah ovat mielestäni tarpeeksi hyvä kaksikko täyttämään tuon roolin.

Myös Borthwick-Jacksonille toivoisin paikkaa ensi kauden joukkueesta, mutta hänen tilanteensa on vähän vaikeampi, sillä hänen sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen. Luke Shaw tulee olemaan Unitedin vasen laitapuolustaja nyt ja tulevaisuudessa, joten Unitedissa jatkaessaan CBJ:n rooli olisi istua penkillä ja paikata Shawta tarpeen tullen. Hänen itsensä kannalta olisi luultavasti fiksuinta lähteä johonkin pienempään seuraan hakemaan säännöllistä peli-aikaa, mutta toki United-lasien läpi katsottuna on toivottavaa, että hän jatkaa Manchesterin punaisessa joukkueessa.

Pereira voi olla yksi niistä pelaajista, jotka hyötyvät valmentajanvaihdoksesta. Kuten täällä on nyt monesta suusta todettu, United tarvitsee nopeita ja pallon kanssa taitavia hyökkäyssuunnan pelaajia. Pereira on juuri sellainen pelaaja. Hänen tasonsa ei välttämättä riitä vielä pelaamaan vakituisia minuutteja Valioliigan kärkipään joukkueessa, mutta toisaalta ei hänelle myöskään ole annettu kunnon näyttöpaikkaa näyttää osaamistaan. Itse ainakin antaisin rohkeasti minuutteja Pereiralla ennemmin kuin lähtisin isolla rahalla ostamaan jotain samanikäistä nuorta "superlupausta" jostain Saksan tai Hollannin sarjasta. Ei näistä kavereista välttämättä saada yhtään sen enempää irti, tai ainakaan heiltä ei kannata odottaa välitöntä läpimurtoa, kuten Memphisin kohdalla nähtiin. Itselläni kyllä riittää vielä uskoa siihen, että Memphisista on iloa Unitedin kannattajille tulevina vuosina. Hänkin on Pereiran tavoin näitä potentiaalisia hyökkääviä laitapelaajia, joita tässä on nyt peräänkuulutettu.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Varautukaa että Josen myötä pelaajistossa tulee olemaan muutosta ja junnujen tilanne on aina hankala Spesiaalin joukkueissa. Näyttö mahdollisuuksiakin saa aika niukasti ja yksikin hasardi saattaa tiputtaa koirankoppiin. Matic saattaa liikahtaa sinne suuntaan sillä mies haluaa pois Chelskistä ja paikka saattaisi löytyä Josen bussista.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Mutta toinen kausi oli kokonaisuudessaa pettymys. Liigassa viides sija isoin pettymys ja myös UCL-kilpailussa ei päästy lohkovaihdetta pitemmälle. Kaiken kruunasi älyttömän tylsän näköinen pelitapa, jossa ei otettu mitään riskejä, vaan palloa kierrettiin maalivahdin kautta aina, kun vastustaja meinasi prässätä. Luovuuden puute ja nopeiden vastahyökkäysten puuttuminen oli karmeaa katseltavaa. 0-0 pelit ei kuulu Manchester Unitedille. Mielummin 3-3 kuin 0-0.

Van Gaalin hyvään työhön kuuluu ehdottomasti nuorten pelaajien nostaminen. Lingard sai reilun mahdollisuuden ja käytti sen hyvin. Samoin voi tietysti sanoa Rashfordista. Martialia moni piti liian raakileena mutta kaveri paukutti hurjan määrän maaleja kun miettii montako United niitä teki ylipäätään.

Van Gaal jää muistiin itsepäisenä managerina, tietyllä tavalla siis Sir Alexin tavoin. Mutta harmillisesti van Gaalin jäärääpäisyydet eivät tuottaneet tulosta. Memphisiä ei annettu olla ja tehdä virheitä, vaan aika pian hän istui vaihdossa. Potentiaali olisi hurja. Blind pelasi ja pelasi kun parempia ei ollut tarjolla. Miksi ei ollut? Morgan Schneiderlin istui suuren osan kaudesta vaihtopenkillä. Sinnekkö hänet hankittiin? Fellaini pelasi usein avauksessa syystä, jonka tietää vain van Gaal.

Kuitenkin näkisin niin, että seuraavalla valmentajalla on helpommat lähtökohdat kuin mitä van Gaalilla oli Moyesin sotkun jälkeen. Van Gaalin jälki näkyy Unitedissa jatkossakin. Konkreettisesti nuorten pelaajien osalta. Kiitos rautatulppaanille. Pitkä hieno valmentajaura taisi tulla päätökseen ja on eläkepäivien aika. Muiden on aika ottaa vastuu.

Analyysiisi on helppo yhtyä. Nimenomaan nuorten rohkea esilletuominen oli ManU:n tavaramerkki sir Alexin aikana, jota van Gaal jatkoi. ManU:lla on niin paljon lupaavia hyviä nuoria pelaajia, että olisi hölmöä olla käyttämättä heidän potentiaaleja. Pöytä on katettu tämän osalta ManU:ssa, mutta Mourinho tuskin heidän apujaan käyttää, vaan rahantuhlaus alkaa heti (lähinnä hullujen palkkojen myötä). Zlatan on erinomainen hankinta ja tekee paljon maaleja ensi kaudella. Mitä muita siirtoja tulee ja onko niistä millaista hyötyä, näkee sitten kauden aikana. Memphis Depay on sir Alexin sanontaa lainaten "fucking good player" ja olisi hölmöä luopua hänestä. van Gaalin pelitapa ja koirankoppi vesittivät kyllä tämän pelaajan esille tuloa viime kaudella.
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Nuorten pelaajien nousu oli luonnollisesti iloinen yllätys ja harvoja positiivisia asioita koko kaudella, mutta olisiko näin tapahtunut ilman mieletöntä loukkaantumissumaa, joka ainakin jossain määrin oli varmasti managerin vastuulla? Eli kuinka paljon van Gaal peluutti nuoria vain, koska vaihtoehtoja ei ollut?

Mitä Mourinhoon ja pitkäjänteisyyteen tulee, mies on joutunut toimimaan melkoisen tuulisilla paikoilla Chelseassa ja Realissa, joissa ei pitkäjänteisyys ole ollut niin kovassa huudossa. Seurajohdolla on asiassa luonnollisesti suuri vastuu, mutta en usko Josen ehdoin tahdoin haluavan aloittaa pestiään heittämällä bensaa liekkeihin syrjimällä nuoria, jotka ovat olleet muutenkin kolhittujen fanien harvoja ilon aiheita.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Manchester Evening Newsin sivuilla oli koottu 5 kysymystä/ongelmaa Mourinholle ratkaistavaksi.

1. De Gean pitäminen Unitedissa
2. Maalintekovoiman lisääminen
3. Mitä tehdä Rooneyn kanssa?
4. Keskuspuolustuksen vahvistaminen
5. Ketkä junnuista mahtuvat ensi kauden joukkueeseen?

Ykköskohdan tulee olla prioriteetti No. 1. Brittimedian mukaan De Gean sopparissa olisi pykälä, jonka mukaan hän voi siirtyä Realiin 15.6. mennessä jollain holtittomalla siirtosummalla. Muistaakseni se oli jotain +50 miljoonaa puntaa, joten ei liene mikään itsestäänselvyys, että Real tuota summaa olisi valmis maksamaan. Ja vaikka olisikin niin De Gean lähtöhalut pois Manchesterista liittyivät pitkälti van Gaaliin ja mv-koutsi Hoekiin. Nyt kun Jose on tuotu sisään niin voisi kuvitella DDG:n jatkavan Unitedissa mielellään. Varmasti Madridissa pelaaminen on hänelle jonkinlainen unelma, mutta en pitäisi sitä ajankohtaisena tässä vaiheessa. Mourinhon palkkaaminen manageriksi on kuitenkin sen verran kova boost Unitedin kannalta pelaajien näkökulmasta, että näkisin imun olevan enemmän sisäänpäin kuin ulos Unitedista.

Kuka hankitaan kärkeen iskemään maaleja? Zlatan, Benzema, Icardi, Morata, Aubameyang ovat kaikki olleet huhuissa. Itse näkisin näistä vain Zlatanin realistisena vaihtoehtona. Ibran ja hänen agenttinsa kommenteista voi päätellä, että halukkuutta yhdistää voimat Mourinhon kanssa löytyy, mutta tavoitteena on nyhtää Unitedilta mahdollisimman paljon palkkaa. Jos Zlatan Unitediin tulisi niin maksimissaan parin vuoden keikkasopimuksesta olisi kyse, mutta Englannin mestaruus CV:stä häneltä puuttuu ja Mourinhon kanssa sellainen voisi viimeistään toisena vuotena hyvinkin tulla. Rashford on huikea talentti, mutta on selvää, että hän ei voi olla Unitedin ykköskärki ensi kaudella. Zlatanin back upina tai vaihtoehtoisesti oikealla laidalla 4-3-3 systeemissä olisi Rashfordille hyvä paikka kasvaa pelaajana.

On mielenkiintoista nähdä miten case Rooney ratkaistaan. Mourinho yritti aikanaan hankkia Wäiskiä Chelseaan, joten on selvää, että arvostusta kapteenia kohtaan löytyy. Ensi kauden peliformaatio lienee joko 4-2-3-1 tai 4-3-3. Ensimmäisessä vaihtoehdossa Rooneyn paikka olisi luultavasti kymppipaikka, mutta onko hän tarpeeksi hyvä pelintekijä tuohon rooliin? Nykyrosterista hänen haastajansa tuolle paikalle olisi Mata, jonka Mourinho aikanaan laittoi pihalle Chelseasta, joten tätä taustaa vasten Matan tulevaisuus Unitedissa ei näytä kovin lupaavalta. Varmaan tuossa kärjen takana Mourinho Rooneyta ainakin alkuun meinaa peluuttaa, keskikentän pohja olisi toinen vaihtoehto, mutta sinne rosterista löytyy jo ainakin Schneiderlin, Schweini sekä Carrick jos hänelle tarjotaan uutta sopimusta. Myös Blind menisi tuolla paikalla, sekä luultavasti tuonne tullaan myös hankkimaan vahvistuksia nykyrosterin ulkopuolelta kesän aikana, joten mitenkään varmana avauksen miehenä Rooneyta ei voida puolustavana keskikenttäpelaajana pitää. 4-3-3 olisi Rooneyn kannalta melko huono vaihtoehto, koska ainoa mahdollinen paikka hänelle olisi tuon keskikenttäkolmikon keskusta, mutta siihen rooliin hän ei ole tarpeeksi dynaaminen pelaaja.

Mourinho ei tule tekemään samaa virhettä minkä van Gaal teki vuosi sitten. Vähintään yksi uusi toppari tullaan joukkueeseen hankkimaan. Potentiaalisia nimiä liikuu huhuissa joka päivä, mutta niiden realistisuudesta on mahdotonta sanoa mitään, joten ei auta kuin odottaa ja toivoa parasta. Stones olisi varmaankin kokonaisuutena paras vaihtoehto, mutta myös kallein. Myös Varane ja Laporte kelpaisivat mainiosti. Luottoa Mourinhoon löytyy tämän hankinnan suhteen, eiköhän sieltä ihan laatupelaaja haaviin tartu.

Junnujen tilanne on vähän hankala. Toisaalta heitä haluaisi pidettävän kokoonpanossa mahdollisimman monta, mutta pelaajarinki on jo nykyisellään laaja, ja koska hankintoja tullaan kesän aikana tekemään useita, on myös ulospäin tapahduttava liikehdintää. Kokeneista pelaajista voitaisiin hyvästellä ainakin Rojo, hänelle en näe yksinkertaisesti mitään käyttöä Unitedissa. Samoin Januzaj, Fellaini ja Blind sopivat aika huonosti ensi kauden suunnitelmiin, joten heistä ainakin kaksi joutunee lähtemään. Ashley Young ja Antonio Valencia saattavat myös olla liipaisimella, elleivät sitten halua jäädä istumaan vaihtopenkille koko kaudeksi. Junnuista Rashford ja Borthwick-Jackson ovat lähellä jatkosopparin allekirjoittamista. Myös Fosu-Mensahille löytyy varmasti paikka Mourinhon suunnitelmista. Muiden osalta kohtalona on todennäköisesti lainapesti johonkin pienempään seuraan. Kirjoitin jo aiemmin Andreas Pereirasta, pidän häntä erittäin potentiaalisena tulevaisuuden pelaajana, ja toivoisin, että hän tekisi läpimurtonsa nimenomaan Unitedissa. Jos hänelle ei kuitenkaan ole tarjolla peliaikaa ensi kaudella, tulisi hänet lainata jonnekin keskisuureen eurooppalaiseen seuraan ensi kaudeksi kehittymään. Mikään Championship ei todellakaan ole Pereiralle oikea paikka hakea kokemusta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Hyvä postaus käyttäjältä @Fawkes ensi kauden kokoonpanosta. Tuon pohjalta vähän raavin omia hahmotelmiani paperille, että minkälaista nippua noilla systeemeillä saisi tän kauden pelaajilla aikaiseksi. Alla on pohdintani tulokset, joista on varmaan montaa eri mielipidettä.

Koodi:
--------------Rashford----------------
--------------------------------------
Depay----------Rooney----------Martial
--------------------------------------
-----Schneiderlin----Blind------------
--------------------------------------
Shaw-----Jones------Smalling---Darmian
--------------------------------------
--------------De Gea------------------


-------------Rashford-----------------
Depay--------------------------Martial
--------------------------------------
----Bastian/Herrera-----Mata----------
--------------------------------------
-----------Schneiderlin---------------
--------------------------------------
Shaw-----Blind------Smalling---Darmian
--------------------------------------
--------------De Gea------------------

Selvää lienee, että kummassakin hahmotelmassa tarvitaan toppari ja kärki. Itse en ole ollut vakuuttunut Depayn ja Lingardin pelistä, joten orastava tarve olisi laiturillekkin. Tietysti voidaan toivoa että jompi kumpi onnistuu. Keskikentällä on mielestäni paljon huolen aiheita. Carrick ja Bastian vanhenevat kovaa vauhtia ja molemmilla on ollut tosi paljon loukkaantumisia. En oikein kyllä itse uskaltaisi noiden varaan laskea. Sitten taas jo pelataan kahdella keskikentän pohjalla, niin toisen pitäisi kyllä pystyä erinomaiseen pelinrakenteluun johon rooliin Blind taitaa olla paras jos edellä mainitut jätetään laskuista. Tähänkin olisi orastavaa tarvetta hankinnalle. Jos taas päädytään 4-3-3 taktiikkaan, niin meillä ei kyllä laatu riitä tuossa Herreran ja Matan kohdalla jos verrataan vaikka Realin Kroos - Modric parivaljakkoon. Veskarikin saatetaan joutua hankkimaan, eikä Darmianikaan mitään tykkikautta pelannut. Paljon on kyllä kysymysmerkkejä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Rashford ja Borthwick-Jackson ovat kummatkin kirjoittaneet Unitedin kanssa jatkosopimukset vuoteen 2020 asti. Tätä voidaan pitää positiivisena signaalina sille, että Jose on tosiaan tullut rakentamaan Manchesteriin joukkuetta pidemmällä tähtäimellä. Toivottavasti yllämainitut kaverit nähdään kokoonpanossa tiuhaan myös ensi kaudella.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Rashford ja Borthwick-Jackson ovat kummatkin kirjoittaneet Unitedin kanssa jatkosopimukset vuoteen 2020 asti. Tätä voidaan pitää positiivisena signaalina sille, että Jose on tosiaan tullut rakentamaan Manchesteriin joukkuetta pidemmällä tähtäimellä. Toivottavasti yllämainitut kaverit nähdään kokoonpanossa tiuhaan myös ensi kaudella.

Parhaimmillaan Jose voisi olla pitkänajan manageri Unitedille jos palaset oikein loksahtavat kohdalleen. Se olisi tietysti erinomainen ajatus.
Carrickin sopimusta on jatkettu mutta virallista vahvistusta ei vielä ole tullut.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Selvää lienee, että kummassakin hahmotelmassa tarvitaan toppari ja kärki. Itse en ole ollut vakuuttunut Depayn ja Lingardin pelistä, joten orastava tarve olisi laiturillekkin. Tietysti voidaan toivoa että jompi kumpi onnistuu. Keskikentällä on mielestäni paljon huolen aiheita. Carrick ja Bastian vanhenevat kovaa vauhtia ja molemmilla on ollut tosi paljon loukkaantumisia. En oikein kyllä itse uskaltaisi noiden varaan laskea. Sitten taas jo pelataan kahdella keskikentän pohjalla, niin toisen pitäisi kyllä pystyä erinomaiseen pelinrakenteluun johon rooliin Blind taitaa olla paras jos edellä mainitut jätetään laskuista. Tähänkin olisi orastavaa tarvetta hankinnalle. Jos taas päädytään 4-3-3 taktiikkaan, niin meillä ei kyllä laatu riitä tuossa Herreran ja Matan kohdalla jos verrataan vaikka Realin Kroos - Modric parivaljakkoon. Veskarikin saatetaan joutua hankkimaan, eikä Darmianikaan mitään tykkikautta pelannut. Paljon on kyllä kysymysmerkkejä.
Uskon, että vähintään neljä uutta pelaajaa tullaan hankkimaan kesän aikana. Vahvistusta tarvitaan kärkeen, keskuspuolustukseen, keskikentälle sekä myös yksi oikean laidan hyökkäävä pelaaja olisi tarpeen. Memphis ja Martial ovat kumpikin pelanneet pääosin vasemmalla puolella, samoin Young. Lingard on nyky-rosterista ainoa puhdas oikean laidan winger, mutta hänen tasonsa on enemmän vaihtopelaaja kuin aloituskokoonpanon vakionimi. Rashford voisi pelata oikealla 4-3-3 systeemissä, samoin Pereira, mutta sekään ei poista sitä faktaa, että joku kokeneempi pelaaja tuonne puolelle olisi syytä hankkia.

Toivottavasti Carrick tosiaan jatkaisi vielä vähintään yhden kauden. Hän olisi sopiva tasapainottava pelaaja niin kentällä kuin pukukopissakin ja luulen, että Mourinhokin näkee Carrickin tärkeänä nimenomaan pukukopin kannalta. Jos Carrick "ostaa" sen mitä Mourinho myy, seuraavat nuoremmat pelaajat todennäköisesti hänen esimerkkiään ja se helpottaa Mourinhon työtä selvästi. Carrickin pelillinen rooli tulee jatkossa pienenämään entisestään, mutta esimerkiksi johtoasemassa hän on pelaaja joka on helppo vaihtaa kentälle rauhoittamaan peliä. Mourinhon Chelsea-joukkueissa oli usein kentällä samanaikaisesti kaksi fyysisesti vahvaa puolustavaa keskikenttäpelaajaa, jotka suojasivat puolustuslinjaa ja olivat hyviä voittamaan irtopalloja sekä pystyivät myös jonkin verran avaamaan peliä. Unitedin tämän hetkisestä pelaajistosta tällaisiksi pelaajiksi voidaan laskea Schneiderlin, Schweini sekä Carrick (jos jatkaa). Näistä kaksi viimeistä ovat sen verran loukkaantumisherkkiä sekä uransa laskusuunnassa, että heidän varaansa ei voida liikaa laskea. Schneiderlinin debyyttikausi ei ollut ihan niin hyvä kuin olisi voinut toivoa, mutta mielestäni tästä voidaan osittain syyttää myös van Gaalia, jonka peluutus oli ajoittain hyvin tempoilevaa. Huhuissa ovat pyörineet mm. Nemanja Matic ja Andre Gomes, joista ensimmäinen on toki Valioliigaa seuraaville tutumpi nimi, mutta Gomes lienee se, jolla on nuoresta iästään johtuen enemmän tulevaisuuden potentiaalia. Gomesin kohdalla Unitedin eduksi voi olla se, että Jorge Mendes on sekä Gomesin että Mourinhon agentti, joten jos Gomes on Valenciasta lähdössä ja Mou hänet haluaa niin näkisin Unitedin olevan silloin vahvoilla tässä diilissä.

Mitä enemmän tuota keskikentän tilannetta päässään pyörittelee niin yhä selvemmäksi käy, että Blindin tulevaisuus Unitedissa näyttää uhatulta. Hän ei millään sovi tuohon Mourinhon haluamaan keskikenttäpelaajan muottiin, sillä Blindin vahvuudet eivät ole puolustamisessa ja pallottomana pelaamisessa. Samoin Fellainille on hyvin vaikea löytää kunnon roolia ensi kauden joukkueesta, varsinkin jos kärkeen hankitaan joku pääpelivoimainen hyökkääjä. Afrotukan ainoa anti joukkueelle on pääpelivoima, jonka ansiosta hän on tärkeä pelaaja erikoistilanteissa. Mourinho on jopa joskus heittänyt kommentin, että joukkue tarvitsee vähintään viisi pitkää pelaaja pärjätäkseen erikoistilanteissa. Unitedin erikoistilannepelaaminen oli surkeaa viime kaudella, edes kulmapotkuista ei uskallettu keskittää kun tiedettiin, ettei niitä pääpalloja kuitenkaan voiteta. Tätä taustaa vasten Fellainin mielellään pitäisi joukkueessa, mutta jos keskikentän pohjalle hankitaan joku vähän kookkaampi kaveri (sekä Matic että Gomes ovat yli 188cm), toppariksi tulee normaalikokoinen pelaaja (vrt. 180cm Blind), ja kärkeen joku mitoiltaan target -tyyppinen hyökkääjä (vrt. Drogba, Zlatan ja Diego Costa), niin silloin Fellainin tärkeys noissa erikoistilanteissa vähenee. Myös Ander Herreran tilanne on melko tukala, sillä hänkään ei sovi tuohon Mourinhon haluamaan DMC -muottiin, eikä Herrerasta oikein Unitedin ensi kauden numero kymppiäkään saa.
 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ja nyt uutisoidaan Mourinhon kertoneen Matalle ja Blindille että voivat siirtyä muualle. Aiemmin jo Blindiä onkin toisten kirjoittajien toimesta pohdittu ja samoilla linjoilla täälläkin.
Matakaan ei varsinaisesti Mourinhon sapluunaan sovi. Mata ei ole nopea ja viime kausikin oli vaisu, todella epätasainen. Matalle satuu liikaa helppoja pallonmenetyksiä. En varsinaisesti jää kumpaakaan kaipaamaan mutta jos pitäisi valita, niin mieluummin Blindin pitäisin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Blind on kyllä tosi vaikea pala ainakin itselle arvioitavaksi. Pelasi kuitenkin ihan hyvän kauden topparina, jonka piti olla hänelle täysin väärä pelipaikka. Pelasi myös pari peliä vasempana laitapakkina, jossa nopeutta saisi olla vähän lisää. Viime kaudella ei tainnut yhtään peliä kertyä keskikentän pohjalla, joka teoriassa pitäisi olla hänelle paras paikka.

Itse pitäisin miehen kernaasti rotaatiopelaajana, koska on todella monipuolinen ja tasonsa näyttänyt. Toisaalta ymmärrän vallan hyvin, jos miehellä ei ole intoa jäädä penkille istumaan; olisihan tuo aikamoinen alasajo rooliin mihin hän on tällä kaudella tottunut.

Se tässä on positiivista että Kaalista tiedettiin jo etukäteen että hänen hankintansa menevät metsään varsin usein aikaisempien kokemusten perusteella, mutta Moun track recordi on onneksi parempi. Se on taas ihan eri asia tuleeko United pelaamaan sellaista peliä mitä kestää katsoa ensi kaudella.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Nyt kun Mou tuli ruoriin niin mielenkiintoni nousi tätä projektia kohtaan ja jos Gaal olisi jatkanut niin tuskin olisin paljoa seurannut tulevan kauden pelejä. Näin karu tilanne oli. Jotenkin vain fiilis pääsi katoamaan vaikka kuinka yritti tsempata.

Ensi kauden valmentajien välisestä sodasta tulee kyllä mielenkiintoinen. Varsinkin Cityä vastaan. OI OI!
 

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Oisko jollain aikaa pistää uusi kausiketju pystyyn nyt kun seurajoukkuekausi on kaikilta osin taputeltu? Tässä ketjussa kuitenkin kaikki tällä viikolla tulleet viestit käsittelevät jo tulevaa kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös