Englannissa on myöskin voimassa sääntö, jonka mukaan alle 16-vuotiaita englantilaisia pelaajia ei saa hankkia yli 90 minuutin ajomatkan päästä seuran kotikaupungista. Tuolla säännöllä ammutaan itseä jalkaan aika pahasti. Esim. Beckham tuli aikoinaan 14-vuotiaana Lontoosta ManU:un, kun tuota sääntöä ei luonnollisesti ollut silloin olemassa.
ManU:n akatemian johtajahan on tuota kovasti kritisoinut.
No on tosiaan sääntö. Tämmöistä tiennytkään, mutta kiitos tästä ja selittääkin muutamia asioita heti. Tuossa tosiaan ammutaan pahasti omaan jalkaan(siis sekä englantilaista palloilua että englantilaisia seuroja). Tämä sitten on kyllä selvästi vaikuttava tekijä myös tähän kovaan intoon värvätä ulkomailta. Mielestäni täysin absurdia että Englannista ei saa yli 90minuutin ajomatkan päästä värvätä, mutta ulkomailta ihan ok hankkia vaikka Ranskasta
Eikä jonkun seuran intressit välttämättä ole yhtään enempää yksilöä hyödyttäviä, hekin saattavat toimia pelaajan etujen vastaisesti.
Juuri tuollaisten 16-18vuotiaiden pelaajien kehitys on elinarvoisen tärkeää pienille ja keskisuurille seuroille Euroopassa. Sekä talouden että menestyksen kannalta. Vähän samaan suuntaan kuin Hongalle on ensiarvoisen tärkeää kehittää kokoajan pelaajiaan, jotta näistä saadaan taloudellista hyötyä, kun kaveri myydään myöhemmin eteenpäin parempana pelaajana. Ei Le Havrella olisi varmasti ollut mitään tarvetta väkisin roikkua pelaajassa yhtään sen pidempään kuin esim. Mandandan tai L.Diarran kanssa. Kuitenkin pienemmässä, hyvin hoidetussa ja laadukkaassa opetuksessa omassa kotimaassaan on helpompi kehittyä, kuin suunnilleen saman tasoisessa valmennuksessa ulkomailla missä esim. ykkösjoukkueeseen ei välttämättä pääse kovinkaan nuorena pelaamaan.
Tilannehan on aivan eri jos verrataan jotain esim. Dalla Vallea, joka pääsee laadukkaampaan opetukseen, kuin mitä Suomessa olisi saanut. Tällöin toki näen että akatemiasta voi olla hyötyäkin pelaajalle, en siltikään vieläkään ole kovinkaan varma Englannin Akatemioihin siirtymisen eduista, kun peilaa sitä kuinka paljon esim. Arsenalin, ManU:n, Chelsean ja Liverpoolin akatemioihin on viimeisen ~5-vuoden sisällä siirtynyt pelaajia ja kuinka vähän näistä pelaajista on tullut ammattilaisia, vaikka puhuttu jopa ikäluokan lahjakkaimmista pelaajista.
Mutta siis kaikkineen mielestäni ollaan väärillä linjoilla jos motiivia siirrolle haetaan vanhemmille maksettavasta korvauksesta. Sehän tuo mitä alunperinkin ennenkaikkea kritisoin.