Herralle kauhistus on maksalaatikko, rusinoilla tai ilman. No, ehkä teoriassa voitaneen valmistaa maukas ja kulinaristisia arvoja sivuava maksalaatikko, mutta epäilen tätä vahvasti. Alumiinivuokaan tehtaalla lömpsäisy einesmaksalaatikko on aivan järkyttävä esitys, jollaista alennun syömään vain viimekätisenä vaihtoehtona, pakottavan ravinnontarpeen edessä. Voihan tuollaista tietysti syödä ikään kuin eksperimenttinä, jos simuloidaan huumorimielessä jotain opiskelija-, lähiö- tai kommariruokailua.
Maksalaatikkovihani on sikäli jännä juttu, etten varsinaisesti koe mitään maksalaatikkoon tyypillisesti kuuluvaa ainesosaa lainkaan vastenmielisenä. Erityisesti maksa on tavattoman hyvää, oikein valmistettuna. Kermassa haudutettu naudanmaksa on parhaimmillaan kolossaalista herkkua, puhumattakaan medium rare -asteisista pannumaksaviipaleista. Ja hanhen- sekä ankanmaksalla on tietenkin ehdoton paikkansa herrasherkuttelijan ruokapöydässä.