Major League Baseball

  • 328 526
  • 2 270

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Viime yönä konkarituomari Joe West teki historiaa: hän tuomitsi 5 376. ottelunsa, näin rikkoen Bill Klemin yli 80 vuotta vanhan ennätyksen.

Onnitelut ja kukat hän sai myös maskotilta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Onpas erikoinen tilanne. Pirates-Cubs ottelussa Cubsin Javy Baez tulee lyömään kahden palon tilanteessa juoksija pesällä 2. Baez lyö kolmospesän taakse ja Pirates näyttää saavan helpon kolmannen palon Baezista ykköspesälle mutta kuinkas sitten käykään?
 

Histo

Jäsen
Ykkösvahti unohti siinä, että hänen tarvitsee vain viedä pallo ykköspesään ja vuoro vaihtuu. Myös tuon kotipesähässäkän jälkeen se olisi riittänyt mutta taisi tohinassa unohtua sitten jo muiltakin kun ykkösellä ei ollutkaan seitsemää ulkopelaajaa ottamassa kiinni vuoron päättävää heittoa (joka olisi mitätöinyt tuon juoksunkin).
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jacob deGrom on ollut aivan uskomattoman kovassa iskussa. Hän on startannut vasta kahdeksassa ottelussa, johtuen toisaalta siitä että Mets on pelannut vähemmän pelejä kuin muut joukkueet ja toisaalta siitä että deGrom on tehnyt kaksi lyhyttä stinttiä loukkaantuneiden listalle. Viimeisimmän IL-vierailunsa jälkeen Mets on peluuttanut deGromia maltillisesti: ensin viisi ja sitten kuusi vuoroparia. Mutta silloin kun on pelannut, deGrom on ollut parempi kuin koskaan ja sarjan paras. Hänen ERA=0.71 ja WHIP=0.57 ja ERA+ yli 500 kun kukaan muu ei selviä edes arvoon 400. MLB:n keskiarvo ERA+ = 100. Strikeouteja 82, vapaataipaleita 7.

DeGrom on kohdannut 179 lyöjää jotka ovat tehneet hänelle neljä ansaittua juoksua. Miehellä toimii myös sisäpeli: on käynyt lyömässä 20 kertaa ja lyönyt noilla vuoroillaan kolme juoksua (9 hittiä). Toivon todella että tämä kaveri pysyy terveenä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yön ottelun jälkeen Metsin Jacob deGromin ERA = 0.56. deGrom on aloitussyöttänyt kauden aikana kymmenen ottelua joka kauden 1920 jälkeen paras ERA MLB:ssä kymmenen ensimmäisen startin jälkeen. Koko kauden osalta paras ERA on kaudelta 1968 Bob Gibson 1.12, toiseksi paras vuodelta 1985 Doc Goodenin 1.53. Voiko deGrom päästä noihin lukemiin, hänen tilanteensahan on se että antaessaan ansaitun juoksun, ERA-arvonsa nousee. Jacob deGromin ERA+ = 688 kun sarjan toiseksi paras lukema starttereista on Lance Lynnin 333. Strikeouteja miehellä on 103, vapaataipaleita 8, annettuja juoksuja 4 ja lyötyjä juoksuja 5. Käsittämättömän kovia lukemia.

Tässä deGromin kaudessa on jotakin mahdollisesti historiallista. Kuitenkin, siinä kun osa starttereista on pelannut jo 14 ottelussa, deGrom vasta kymmenessä, johtuen pienistä loukkaantumisista. Viimeisen IL-jaksonsa jälkeen Mets on rajoittanut deGromin pelaamista ja viime yönäkin deGrom syötti vain 80 syöttöä joka riitti kuuteen vuoropariin ja tuli vaihtoon uuden vaivan takia. Tämä vaiva lienee enemmän syöttökäden sormissa (flexor tendonitis) kuin pelätyssä kyynärpäässä ja vaikka deGrom kertoi ettei usko joutuvansa jättämään yhtään suunniteltua peliä väliin niin hirvittäähän tämä aika lailla.

Ennen All Stars-taukoa Metsillä on tiukka otteluohjelma (vain yksi välipäivä ja kolme kahden ottelun päivää) ja koska Noah Syndergaard sekä Carlos Carrasco eivät selviä pelikuntoon kuin aikaisintaan elokuun alussa, Mets teki sopimuksen Nick Tropaenon kanssa toivoen hänen kykenevän laadukkaaseen peliin. Treidejä on varmasti tehtävä lisäksi koska kauden aikana luotettavia starttereita Metsillä on deGromin lisäksi ollut vain Marcus Stroman ja Taijuan Walker sekä varauksin Joey Lucchesi. Seth Lugoa Mets ei mielellään käytä startterina mutta voi olla että on pakko.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jacob deGrom-päivitys. Hän starttasi viime yönä, vastassa Cubs. deGrom poistui ottelusta kolmen vuoroparin jälkeen syynä aristusta olkapäässä/hartiassa eli vaiva on uusi. Ei ole kerrottu mitä tästä seuraa. On tämä hirvittävää.

Ottelussa deGrom kohtasi yhdeksän lyöjää jotka hän poltti kaikki: kahdeksan strikeoutia ja yksi paloi koppilyönnillä. deGromilla oli myös lyöntivuoro ja mies löi singlen jolla tuli juoksu, deGromin kuudes tällä kaudella lyömä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Kesäkuun alussa neljä alasarjoissa pelaavaa syöttäjää jäi kiinni tahmaisten aineiden käytöstä jonka avulla syötöistä tulee lyöjille vaikeampia. Josh Donaldson vertasi aineiden käyttöä dopingiin. Heti seuraavassa startissaan Yankeesin ässäsyöttäjä Gerrit Colen syötöistä katosi pyörimisnopeutta ja havainto tehtiin neljälle Colen yleisimmin käyttämälle syöttötyylille. Voi olla sattumaa mutta voi mahdollisesti johtua siitäkin että Cole jätti ylimääräiset aineet pois.

MLB päätti että tarkastuksia aletaan tekemään ja sääntörikkojille annetaan kymmenen ottelun pelikielto. Ensimmäiset tarkastukset tehtiin viimeyönä pelatussa Mets-Braves ottelussa joka oli joukkueiden doubleheaderin avauspeli. Tarkastukseen joutui syöttäjistä kaikkein paras, Jacob deGrom, tuomarit tarkastivat deGromin räpylän, lippalakin ja vyön ensimmäisen ja viidennen vuoroparin päätteeksi. Myös Braves-syöttäjälle tehtiin vastaava tarkastus. Mitään kiellettyä ei löydetty, deGrom oli jälleen oma itsensä jättäen Bravesin juoksuitta (yksi hitti ja kaksi vapaataivalta viidessä vuoroparissa). Rupeama jäi 70 syötön mittaiseksi, kyseessä oli edelleen varotoimi. Ottelun jälkeen deGrom esitti toiveen että nyt oli viimeisin kesken jäänyt startti. Jacob deGromin ERA = 0.50.
 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Kausi on jo taas ennättänyt pyörähtää puoleen väliin ja All-Star peleihinkin päässeet jo äänestetty. Mitään kovin tähdellistä sanottavaa ei löydy, kuin että todella viihdyttävä kausi ollut tähän asti.

Muutamalla lauseella sanoen voisi sanoa, että Red Sox ja Giants olleet heittämällä suurimmat yllättäjät tällä kaudella. Yankees sitten suurin pettymys (ja sekös miellyttää ;)). Yhdessä nyt(4.7.) johtavat liigaa molemmat 53 voitolla. Tampa joka jo välistä johtikin AL Eastissa, on tippunut jo neljän ja puolen pelin päähän Red Soxeista. White Soxit ottavat hyvää kaulaa AL Centralissa ja AL West näyttää menevän Athleticsin ja Astrosien kamppailuksi.

Metsit tuntuisi olevan vahvin NL Eastissa ja hiukan yllättäen Brew Crew ottanut jo hyvää kaulaa muihin NL Centralissa hiljan saadun 11 pelin voittoputken turvin. NL Central ollut kyllä yksi hauskimmista divisioonista seurata, kun sijat vaihdelleet vähän väliä keskenään. Niin ne nousut ja laskut tasoittuu hienosti baseballin suurella otannalla. NL West tuleekin olemaan sitten kaikista kuumin divisioona seurata All-Star tauon jälkeen. Alunperin Padresien ja Dodgersien välille suunniteltu mittelö on saanut Giantseista niin kovan kilpakaverin, että divisioonan saattaa voittaa kuka vaan noista kolmesta, ei yllätä yhtään vaikka molemmat NL:n wildcarditkin tulevat samasta divisioonasta.

Salakalavasti viestissä mainittiin nyt kaikki, jotka tämän hetken otannalla on menossa pleijareihin. Täytyy silti muistaa, että kausi on pitkä ja tilanteet tulevat vielä muuttumaan suurestikkin, niin jännityksellä jää odottamaan mitä tuleman pitää.
 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Brewersillä ja Redseillä mielenkiintoiset kohtalon ottelut. NL Eastissä ykkönen ja kakkonen kohtaavat ja pelaavat kahdeksan peliä suoraan toisiaan vastaan, ainoastaan All-Star peli välissä. Paljon on pelissä, kun kamppaillaan divisioonan voitosta.

Red Soxeilla onkin sitten All-Starin jälkeen kokonainen kohtalon kuukausi, joka tulee aika pitkälti näyttämään miten AL East ratkeaa tänä vuonna. 15.7 - 18.8 välillä tulee vastaan Yankees ja Blue Jays 10 kertaa, Rays 6 kertaa ja Oriolesitkin yhden kolmen pelin sarjan verran.

Vielä mitä tuota otteluohjelmaa katsoin, niin Padreilla tulee myös olemaan todella kutkuttava syyskuu. Käytännössä joutuvat menemään jo tuolloin playoff-moodiin, kun vastaan noin tiukassa divisioonassa tulee Dodgers kuudesti ja Giants kymmenen kertaa!
 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
MLB Draft oli viime yönä ja sitä seuraten kärkinimet menivät aika mielenkiintoisesti.

Henry Davis (C) valittiin numerolla yksi Pittsburghiin, vaikka mock draftien perusteella olisi tippunut neljänneksi Red Soxeille. Jack Leiter(RHP) oli toinen Red Soxien toive, mutta hän meni odotetusti samantien sijalla kaksi Rangerseihin. Täytenä yllärinä lähes joka listalla kärkinimenä ollut, high schoolissa oleva shortstop Marcelo Mayer, oli vielä ottamatta, kun Red Soxien vuoro tuli neljäntenä! Nyt onkin kiinnostavaa seurata miten seuraavan neljän vuodena aikana Mayer kehitty, ennenkuin oletettavasti tullaan näkemään Showssa.

Itseäni yllätti lisäksi myös Kumar Rockerin tipahtaminen sijalle kymmenen, kun ennen draftia hän on ollut yksiä puhutuimpia nimiä. Täten Metsit saa yhden kovan syöttäjän lisää.
 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Cleveland Indians on jatkossa Guardians. Arvattava nimenmuutos, joka sopii hyvin Clevelandin taustoihin, vaikka sanana oli iskevempiäkin. Toki varmasti helppo muutos myös suuhun, kun sanan loppu jo sama.

 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Tänään trade deadline ja aikamoisia pommeja tippunut jo nyt.

Nationalseilla on todellinen firesale ja lähteä ovat saaneet niin Mad Max, Trea Turner, Daniel Hudson kuin Kyle Schwarber tähän mennessä. Luultavasti lisää on vielä tulossa. Cubseilta odotti enemmänkin nimiä lähtevän, mutta vielä on aikaa jäljellä koko päivän.

Red Soxit nappasivat tähän mennessä Schwarberin top10-20 välille arvostetulla aloitussyöttäjälupauksella riippuen arvostelijasta. Mies pelannut OF ja C paikkoja, joten en tiedä minne ajattelivat ujuttaa hänet, kun juuri nuo pelipaikat on täynnä. Luultavasti yrittävät sorvata hänet ykköspesälle.

Yankees on kaupannut puoli farmiaan Texasin Joey Galloon ja Cubsien Anthony Rizzoon. Molemmat vasemman puolen lyöjiä, joita Yankees on kaivannut enemmän kuin kiperästi, kun melkein koko lineuppi on tähän asti ollut oikealta lyöviä. Tuntuu silti aikamoiselta paniikkinappulan painamiselta, kun ovat 8.5 peliä jäljessä divisioonaa ja 3.5 peliä jäljessä wild cardiakin. Jälkimmäinen toki realistisempi vaihtoehto.

Dodgers pamautti suurimman blockbuster traden mitä muistan hetkeen. Rentalina Max Scherzeriä muutama kuukausi ja yksi vuosi Trea Turneria vaihtokaupassa Dodgersien syvästä prospect poolista numeroihin #1 ja #2 ja näiden lisäksi jotain vielä nimettömiä mid tier prospecteja. Myös Royalsista haettiin loistavan kauden pelannut Danny Duffy. En edes ole ennättänyt miettimään miten pahasti ovat luxury taxin ylitse samalla kun tyhjäävät kovia lupauksiaan.

Oakland Athleticsikin nappasi Starling Marten itselleen. Padret osallistuivat NL Westin sotaan Hudsonilla. Jännä nähdä miten Giants aikoo vastata näihin kauppoihin.

Viivan alle Nationalseille jää, että prospect systeemiin tuli ainakin uudet sijat numeroille #1, #2, #8, #10 ja #19. Eli aikamoinen ponnistus listoilla ja mielenkiintoista on minkälainen paketti tästä saadaan kasaan lähivuosina Sotolle kaveriksi. Hiljattain näin tilastonkin, jonka mukaan pitkällä aikavertailulla Nationals on yksiä eniten voittoja keränneitä joukkueita, yllätti hieman.
 
Viimeksi muokattu:

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Parin päivän päästä eli kahdestoista päivä White Sox ja Yankees pelaavat erityisen pelin Kevin Costnerin Field of Dreams -elokuvasta tutulla maissipeltokentällä. Luvassa siis täydellistä baseballromantiikkaa.

 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Eikö tuo ole perus Yankeesin vieraspeliasu?

Tai siis, onko Yankees joskus pelannut vieraspelejä muutoin kuin kokoharmaassa asussa, jossa lukee New York?

Ei aivan. Noissa haettu 1920-luvun Yankees peliasujen tyyliä, vaikkei aivan identtiset olekaan. Harmaissa ovat vieraissa muuten aina pelanneet, kun heillä ei mitään alternative peliasuja ole käytössä.
 

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Huhuh tuo eilinen Field of Dreams -peli oli huikea. Meni heittämällä yhdeksi parhaista urheilukokemuksista mistä on ikinä saanut nauttia. Aivan mahtavasti toteutettu, meni useaan otteeseen kylmät väreet. Täynnä draamaa ollut peli oli kuin käsikirjoitettu tätä varten. Aivan uskomatonta!

Varsinkin alku:


Ja lopun koko yhdeksäs vuoropari:


Muutamia kuvia:
1
2
3
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Hetki sitten lyötiin tulille Yankees @ Mets.

Ja päivä on 9/11. Aika mieleenpainuvat alkuseremoniat oli.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ai että teki hyvää. Reilu kuukausi sitten alkoi Mets joukkueella sellainen alamäki. Silloin vielä mahdolliselta näyttänyt Playoff paikka alkoi valumaan käsistä ja joukkueen otteet oli hirveää katsottavaa. Tappiota tappion perään ja Braves ja Phillies nousivat divisoona taulukossa edelle. No sen jälkeen muutama heikompi vastustaja ja peli on näyttänyt jo paremmalle ja Mets on kuronut eroa vähän kiinni ja vaikka Atlanta divisoonan lopulta voittaisikin taistelee Mets siis vielä WC paikasta. Sitten tullaan tähän päivään. Mets voittanut sarjan ensimmäisen pelin vakuuttavasti ja Yankees vie tiukan toisen pelin. Toisessa pelissä Mets penkillä epäiltiin että Yankees on yrittänyt viheltämällä viestiä lyöjälle Mets syöttäjien syöttöjä.

Kolmas peli, Prime Time, Sunday Night Baseball ESPN:llä ja voittolla iso merkitys kummankin joukkueen playoff haaveisiin ja tietysti vielä tärkeämpi eli Metsillä on nyt mahdollisuus voittaa koko kauden runkosarjan Subway series.

Koko kauden Mets fanien kritiikin kohteena ollut Lindor lyö uransa ensimmäisen 3 HR pelin. Lindorin lyödessä toisen kunnarin Lindor pesiä kiertäessään viheltää Yankeensin penkkiä kohti. Toisen ja kolmannen kunnarin välissä Yankeesin Stanton tasoittaa pelin kunnarilla seitsemännessä vuoroparissa ja pesiä kiertäessään kääntyy kertomaan mielipiteensä Lindorin aikaisemmasta tuuletuksesta/eleestä Lindorille. Penkit tyhjenevät. Stanton ja Lindor huutelevat toisilleen. Kasin tasoittavalla tyhjä kenttä ja Lindor lyö päivän kolmannen ja Citi Field räjähtää liitoksistaan. Ysin aloittavalla Yankeesillä mahdolisuus tasoittaa. Alla kaksi paloa ja lyömässä Stanton. Etenijä kolmosella eli lyönnillä peli todennäköisesti tasan. Syöttämässä Metsin closer Diaz jolla on viime aikoina ollut isoja ongelmia syöttöjen kanssa. Tällä kertaa Diaz ei epäonnistu. Stantonin yritys on lyhyt pop up lyönti joka lopulta tippuu etukentälle Lindorin räpylään. Ja minä tuuletan kotona niin helvetisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös