Major League Baseball

  • 331 049
  • 2 270

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse kyllä ymmärsin, että tuohon kympin tarjoukseen kuuluu myös playoffsit, mutta eipä tuosta nyt niin selkeää mainintaa mistään löydy. Ehkäpä olen väärässä. Joka tapauksessa kaikkien hyvä huomata, että tilaus jatkuu sitten automaattisesti maaliskuussa täydellä hinnalla, jos ei peru ennen sitä.

Itse en tätä kyllä olisi tarvinnut, kun matseja tulee katsottua ESPN Americalta ja suosikkijoukkuetta ei ole, mutta tulihan tuo nyt toki kympillä otettua. Toivottavasti koosteet ym. pyörii edes jotenkin liikkuvassa bussissa 3g:llä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Olen aika varma, että näkyy playoffsit myös sillä 10:llä.

Boston - Dodgers treidi oli kyllä aikamoinen paukku ja saas nähdä mitä Boston huseeraa offseasonilla. Vielähän niillä on John Lackeyn kauhea paperi ja esim Lackey - Vernon Wells (Angelsin kauhea paperi) treidi ollut mm. spekulaatioissa.
 

kanttorit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puumat, LA Dodgers, HPK
Kyllä näyttää Dodgersit menettäneen otteensa peliin noiden isojen treidien jälkeen. Ottaahan se tietenkin aikansa, jotta jengi saa rivit koottua tuollaisen muutoksen takia (Becket voisi keskittyä uuden omistajan alaisuudessaan enemmän pelaamaan kuin metsästämään tai golffaamaan selkä kipeänä).

Ensiksi SF:n sarjasta luu käteen. Ja nyt meneillään oleva sarja Coloradoa vastaan menossa aivan vihkoon, jo kaksi peliä hävitty. 3,5 ottelua perässä SF, ja kolmisenkymmentä peliä jäljellä. WildCard peliin vielä hyvät saumat, kerrasta poikki tosin.

Eniten tuntuu olevan hukassa tasaisuus, pitemmät voittoputket puuttuu ja Hra. Kemp reistailee.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Natslandiassa kaikki oli ruusuisesti vielä 8 päivää sitten, kun Braves oli kaatunut toistamiseen seriesin ollessa 2-0 Nationalsille. Sen jälkeen Nats on hävinnyt viisi matsia peräkkäin ja Braves on tullut hengittämään niskaan, neljän pelin päähän. Viime yönä Marlins murskari Washingtonin peräti 9-0, vaikka syöttökummulla oli Strasburg. Toivottavasti tämä tappioputki saadaan nyt poikki mahdollisimman pian, jottei tähän huikean kauden loppuun nähdä mitään epic collapsea ja jäämistä playoffien ulkopuolelle sen jälkeen, kun NL Eastin pennant race näytti jo ratkenneelta.

Toki tämän joukkueen parhaat vuodet ovat vasta edessäpäin. Ensi vuonna Harper on varmasti valmiimpi ja tasaisempi, eikä kukaan mainitse Strasburgin kohdalla sanaparia "innings limit".
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
AL Eastissa tulee sittenkin taas kerran Pennant Race, mutta ei Yankeesin ja Red Soxin kesken vaan mukana ovat kolmikko Yankees, Orioles ja Rays. Tama tuleva viikko ratkaisee kylla paljon, koska Yankees pelaa vain Raysia ja Oriolesia vastaan ja sitten viela siihen peraan Red Soxia ja Blue Jaysia vastaan.

On hienoa, etta syksy on taas tulossa. Yankee Stadium tuoksuu syksylle ja tunnelma muuttuu peleissa.

Tosin ensin Yankeesin taytyy selvita naista seuraavista peleista talla joukkueella, joka ei kokonaisen kauden aikana selviaisi kylla koskaan post seasonille -- etenkaan nyt kun myos Granderson loukkaantui eilen ja on pois ainakin seuraavat 4 pelia.

Kylla tuo lineup tarvitsee molemmat Teixeiran ja A-Rodin siihen keskelle auttamaan etenkin Canoa, joka on ollut aika yossa viime aikoina. Granderson on lyonyt home runs, mutta sub .230 batting average on todella huono kun otetaan viela huomioon ne strikeouts, jotka Grandersonilla on.

A-Rod on tulossa tassa lahiaikoina takaisin ja Teixeira kai noin viikon paasta ja ma odotan ainakin Alexilta aika kuumaa syksya tana vuonna. Ennen loukkaantumista A-Rodin kausi ei ollut mitenkaan ihmeellinen, mutta ne viimeiset pelit ennen sita King Felixin syottoa nayttivat silta, etta nyt Alex herasi. A-Rod alkoi lyomaan doubles eika vain singles ja alkoi myos lyomaan palloa joka puolelle kenttaa.

Teixeiran puuttuminen ei ehka nay lyomisessa niin paljon kuin voisi luulla, mutta kentalla se nakyy. Swisher on pelannut ykkosella ja vaikka mitaan isompia virheita ei olekaan tullut niin Tex on kuitenkin omaa luokkaansa puolustajana.

Viela kun Pettitte ehtisi tulemaan ajoissa kunnossa takaisin niin Yankees voisi paasta suht terveena post seasonille ja Andy paasisi aloittamaan tuttuun tapaan Game 2 ja Kuroda Game 3.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
12.9 saattaa olla pvm johon päättyy Stephen Strasburgin syötöt tältä kaudelta. Tarkkaan tuntuvat laskevan, miten käsi kestää Tommy John-surgeryn jäljiltä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
12.9 saattaa olla pvm johon päättyy Stephen Strasburgin syötöt tältä kaudelta. Tarkkaan tuntuvat laskevan, miten käsi kestää Tommy John-surgeryn jäljiltä.
Tämä on tietysti ollut se iso puheenaihe jo pitkään. Yleisesti ottaen ihmiset aina joukkueurheilussa liioittelevat yksittäisen pelaajan merkitystä, ja tämä on siitä jopa varsin räikeä esimerkki. Strasburgin shutdown ei missään nimessä tulisi kaatamaan joukkuetta. Tom Boswell listasi Postissa alkuviikosta aika hyvin niitä syitä, sillä olettamuksella että postseasonilla käytetään neljän miehen rotaatiota (Gonzalez, Jackson, Zimmermann, Detwiler).

- kaikilla neljän miehen rotaatiosta NL:n 15 parhaan joukkoon lukeutuva ERA starting pitchereista
- Nationalsin voitto-% pl. Strasburgin matsit koko MLB:n kolmanneksi paras
- Strasburgin 13 viimeistä 7-6
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yankees haki splitin Camden Yardsilta, mutta ei tuo vielakaan nayta silta, etta tuolla pelilla voitettaisiin mestaruutta. A-Rod on tullut aika kuumana takaisin, kuten voitiin odottaakin, mutta nyt on sitten Teixeira loukkaantuneena ja Tex onkin ehka pois koko loppukauden ja mahdollisesti takaisin vasta postseasonilla.

Swisher on jaatynyt taas kerran kauden tarkeimmilla hetkilla ja Granderson on home runeistaan huolimatta lyonyt alle Mendoza linen jo pari kuukautta. Noilla numeroilla Yankees ei voi antaa Grandylle monivuotista ja melkein 100 miljoonan dollarin sopimusta. Toisaalta Canokaan ei ansaitsisi sita taman kauden perusteella, mutta jos se jollekin pitaisi antaa niin sitten Canolle.

Sabathia on ollut vain keskinkertainen ja sita Yankeesin peli ei kesta. CC on se ace ja hanen taytyy ottaa ne isot voitot isoissa peleissa. Seuraava tulee Raysia vastaan. Pettitte on todennakoisesti tulossa takaisin, mutta silti se rotationin kantaminen on Sabathian vastuulla.

Jeter tekee taas sen minka voi ja kantaa Yankeesia A-Rodin kanssa, mutta en tieda riittaako se esimerkiksi Rangersia vastaan ALCSsa. Todennakoisesti ei, jos pitching ei ole lights out ja nythan sielta puuttuu viela the greatest postseason weapon in professional sports eli Mariano Rivera. Soriano on paikannut tahan mennessa hyvin, mutta lokakuu on erilaista pelia kuin nama pelit ja niissa peleissa toista Riveran kaltaista pelaajaa ei ole.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
MLB:n runkosarjaa on noin 2,5 viikkoa jäljellä ja paljon on vielä auki.

AL:ssä viidestä postseason paikasta kamppailee vielä seuraavat kahdeksan joukkuetta
East
NY Yankees 82 (voittoa) (17 ottelua pelaamatta)
Baltimore 81 (17)
Tampa Bay 78 (17)
Central
Chicago White Sox 78 (18)
Detroit 77 (18)
West
Texas 86 (17)
Oakland 84 (17)
LA Angels 79 (16)

Texasin tilanne on kaikkein paras ja on erittäin epätodennäköistä että Texas ei saisi vähintään villiä korttia. Molemmista divisioonista villin kortin saa kaksi joukkuetta mutta toisaalta villi kortti on suhteessa huonompi kuin se oli aiemmin. Luultavasti toinen villi kortti menee East:in, toinen West:in joukkueelle, tosin on olemassa mahdollisuus siitä että molemmat villit kortit menee Westiin. Mielenkiintoinen joukkue on Baltimore Orioles, joka esiintyi postseasonilla viimeksi vuonna 1997. Baltimoren juoksusuhde on negatiivinen 627-651, jotkut väittävät että Baltimoren hyvä menestys johtuu paljolti hyvästä onnesta. Joukkue on voittanut paljon tiukkoja otteluita eikä ole tainnut hävitä koko kaudella yhtään peliä jota se on johtanut seitsemän vuoroparin jälkeen. Oakland Athletics oli postseasonilla viimeksi vuonna 2006.

NL:ssä divisioonavoittajat ovat tainneet jo ratketa:
East
Washington Nationals 89 (17)
Central
Cincinnati Reds 87 (16)
West
SF Giants 83 (17)
Villi kortti paikoista kamppailevat seuraavat
Atlanta Braves (East) 83 (16)
St. Louis (Central) 76 (16)
LA Dodgers (West) 76 (16)
Pittsburgh (Central) 73 (18)
Milwaukee (Central) 73 (17)
Philadelphia Phillies (East) 73 (16)
Arizona (West) 71 (17)
San Diego (West) 70 (16)

Tokihan on mahdollista että esim Atlanta voittaa vielä NL Eastin mutta kovin todennäköistä se ei ole, sen verran suureksi erotus on kasvanut.
Washington Nationals pelasi kaudet 1969-2004 Kanadassa, silloin joukkueen nimi oli Montreal Expos. Joukkue siirtyi Washingtoniin ja on pelannut nykyisellä nimellään vuodesta 2005. Ainoa kerta kun tämä joukkue on selvinnyt postseasoniin on vuosi 1981. Lisäksi kaudella 1994 Expos pääsi jo tulokseen 74-40 johtaen tuolloin divisioonaansa mutta kausi päättyi pelaajalakon takia kesken. Tällä kaudella tähän mennessä Nationalsin voittosuhde on koko MLB:n paras.
Pittsburgh Pirates on viimeksi selvinnyt postseasoniin 1992. Tämä oli myöskin toistaiseksi Piratesin viimeisin kausi jolloin se voitti runkosarjassa vähintään saman määrän pelejä kuin hävisi. Vielä pari viikkoa sitten Piratesin postseason-paikka näytti mahdolliselta (jota se on yhä) mutta sitten Pirates ajautui tappioputkeen häviten seitsemän perättäistä ottelua.
Piratesin kanssa jokseenkin päinvastaisessa tilanteessa on kauteen suurimpana suosikkina taas kerran lähtenyt Philadelphia Phillies. Alkukausi meni huonosti ja näytti pitkään siltä että Phillies ei selviä postseasonille. Pitkän voittoputkensa ansiosta Phillies on noussut kisaan villistä kortista. Helppoa se ei ole sillä Philliesin pitäisi ohittaa sekä Cardinals että Dodgers, Bravesin etumatka lienee jo liian suuri. Mikäli Braves ei kauden viime metreillä ajaudu samanlaiseen tappioputkeen kuin viime kaudella. Nyt näyttää siltä että Braves ottaa toisen NL:n villin kortin, toisen saa joko Dodgers taikka Cards.

Dodgers ja Cards pelaavat tänään klo 23.10 neljän ottelun sarjan finaalin. Dodgers johtaa sarjaa 2-1 mutta joutui vaihtamaan ennakoidun startterin Clayton Kershawin illan ottelusta pois koska Kershaw on loukannut lonkkansa. Tämä vaiva saattaa päättää Kershawin kauden, harmillista koska Kershaw on Dodgersin ässäsyöttäjä. Kershawin asemesta Dodgersin startteri on tulokas Stephen Fife, kun taas viime kauden mestarin Cardsin startteri on kokenut Adam Wainwright, joka ei voinut viime kaudella pelata loukkaantumisen takia.

Baseball Prospectus antaa eilisen pelikierroksen jälkeen postseasonille selviämis todennäköisyyksiksi seuraavaa
AL
NY Yankees 87,8%
Baltimore Orioles 51,7%
Tampa Bay Rays 30,6%
Chicago White Sox 52,7%
Detroit Tigers 50,8%
Texas Rangers 99,8%
Oakland Athletics 90,0%
LA Angels 36,6%
NL
Whashington Nationals 100,0%
Atlanta Braves 99,8%
Philadelphia Phillies 1,6%
Cincinnati Reds 100,0%
St. Louis Cardinals 73,6%
Pittsburgh Pirates 3,7%
Milwaukee Brevers 2,5%
SF Giants 99,6%
LA Dodgers 17,2%
Arizona Diamondbacks 2,0%
San Diego Padres 0,1%
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Istuin eilen muutaman tunnin Stadiumilla, koska oli doubleheader, mutta ei naita jaksaisi montaa kaudessa tehda. Yankees voitti molemmat pelit ja hienoa oli tietysti se, etta Andy Pettitte tuli takaisin loukkaantumisensa jalkeen ja syotti todella hyvat 5 inningia. Koska Sabathia on ollut viime viikot epavarma niin playoffseissa voi hyvin olla niin, etta Kuroda syottaisi Game 1, Pettitte Game 2 ja Sabathia Game 3 ALDS:ssa -- eli CClle vain yksi peli koko sarjassa. Who knows.

Ichirolla oli eilen iso paiva -- sellainen blast from the past moment, joita Yankeesilta aina valilla nakee. Muuten Jeter on kantanut hyokkaysta A-Rodin kanssa kun Cano ja Granderson eivat saa lyontia kuntoon. Varsinkin Canon pitaisi pystya lyomaan nyt kun A-Rod on taas lineupissa, mutta ehka myos Teixeiran puuttuminen vaikuttaa siihen mitan Canolle syotetaan.

Peleja on viela jaljella ja Yankeesilla niita on joka paiva kauden loppuun asti ja Orioles voittaa edelleen, joten AL East menee tiukalle. Normaalisti Yankeesin pitaisi kylla divisioonan voittajana paasta postseasonille.
 

BaronFIN

Jäsen
Oho, Washington on yllättänyt tällä kaudella... Katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittävät tänä vuonna. Olisihan se huikeaa jos... No ei mennä asioiden edelle.

Mutta mutta... Tarkempi kysymys asioista enemmän tietävälle: miten tilastoinneissa määritellään se, että kenelle syöttäjälle merkitään ottelusta mahdollinen voitta/tappio? Omin silmin en ole vielä kekesinyt mitään loogisuutta jolla voisi pelkkiä tilastointeja katsomalla asian päätellä: esim. jos joukkue häviää pelin juoksuin 6-7, niin tappio voidaankin merkitä syöttäjälle joka on antanut yhden juoksun tilanteessa 2-6 eikä esim pelin aloittaneelle ja 6 juoksua antaneelle vaikka imo ilman muuta tappio pitäisi tällöin merkitä pelin aloittaneelle syöttäjälle.

Eli suomenkielellä: onko tuohon mitään loogista, rautalangasta väännettävää muistisääntöä vai onko se aina tapauskohtaisesti arvottavissa? Vai kuinka pihalla olen ollut näitä asioita ihmetellässäni?
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tarkempi kysymys asioista enemmän tietävälle: miten tilastoinneissa määritellään se, että kenelle syöttäjälle merkitään ottelusta mahdollinen voitta/tappio?

OBR luku 10 sääntö 17 "Winning and losing pitcher".

Voittava syöttäjä on se voittavan joukkueen syöttäjä, jonka joukkue menee johtoon tämän ollessa vielä pelissä, eikä menetä johtoaan. Vastajoukkueen tasoittaessa peli tilanne ns. nollautuu.

Aloittavalle syöttäjälle vaaditaan vähintään viiden vuoroparin peliä (neljä riittää, jos peli menee viidennen vp:n jälkeen poikki). Jos aloittava syöttäjä ei tuota voittoa tililleen saa, tehokkain vaihtosyöttäjä nimetään voittajaksi.

Hävio taas menee sille syöttäjälle, joka on vastuussa vastustajan voittojuoksusta.

Lisäksi vaihtosyöttäjä voi saada tililleen "save":n eli hän puolustaa johtoa ja pitää sen joukkueelleen (kuka keksisi "save"lle hyvän suomenkielisen vastineen? Seivi on järkyttävää finglismiä). Sääntö 19 määrittelee ehdot:

a) hän on joukkueen viimeinen syöttäjä ao. pelissä, ja
b) hän ei ole voittava syöttäjä, ja
c) hän syöttää vähintään 1/3 vuoroparista (saa yhden palon), ja
d) hän täyttää jonkin seuraavista ehdoista:
1) hänen tullessaan peliin hänen joukkueellaan on maksimissaan kolmen juoksun johto ja hän syöttää kokonaisen vuoroparin, tai
2) hänen tullessaan peliin (syöttölukuun [väärät-suorat] katsomatta) mahdollista tasoittavaa juoksua edustava juoksija on joko pesillä, lyömässä tai seuraava lyöjä, tai
3) hän syöttää kolme vuoroparia.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Angelsin mahdollisuudet pleijareihin on minimaaliset, joten täytyy ruutata jatkossa Oriolesia täysillä. Kuka oikeasti olisi uskonut kauden alussa, että Baltimore taistelee Yankeesin kanssa American League Eastin kärkipaikasta?
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Nationals Park on aivan pähkinöinä. Nats - Brewers 9-0. Kunnareita kunnareiden perään. Desmondille kauden 24. homer. F.P. Santangelo ehdotti, että Adam LaRoche pitää jo ottaa huomioon MVP-kisassa. On kyllä kaunis swingi Adamilla, ei käy kiistäminen.

I BELIEVE.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Nationals Park on aivan pähkinöinä. Nats - Brewers 9-0. Kunnareita kunnareiden perään. Desmondille kauden 24. homer. F.P. Santangelo ehdotti, että Adam LaRoche pitää jo ottaa huomioon MVP-kisassa. On kyllä kaunis swingi Adamilla, ei käy kiistäminen.

I BELIEVE.
Tossa ottelussa Natsin startteri Gio Gonzalez sai kauden 20. voittonsa joka on NL:n suurin lukema. NL:n Cy Young -palkinnosta käydään vielä kova taisto, toivon sen menevän Metsin R.A. Dickeylle, joka otti viime yönä 19. voittonsa mutta Dickeyn muut tilastot ovat parempia kuin Gonzalezilla, joka tosin ei liene Dickeyn pahin haastaja (Gion pelatut vuoroparit -lukema on aika vaisu, mies ei ole kestänyt peleissä pitkään mutta voittotiliä on kartuttanut pelaaminen hyvässä joukkueessa). Joka tapauksessa Gio Gonzalez on osoittautunut huippuluokan hankinnaksi Nationalsille, Gonzalez yhdistettiin siirtopuheissa myös mm. Yankeesiin muttei tainnut heille kelvata. En muista tarkkaa syytä.

NL:n syöttäjien tilastovertailuja
ERA
1. Dickey Mets 2.66
2. Kershaw Dodgers 2.70
3. Lohse St. Louis 2.71
4. Cueto Cincinnati 2.84
5. Gonzalez Washington 2.84

voitot
1. Gonzalez Washington 20
2. Dickey Mets 19
3. Cueto Cincinnati 18
4. Bumgarner SF Giants 16
4. Gallardo Milwaukee 16
4. Lynn St. Louis 16
4. Miley Arizona 16

pelatut vuoroparit
1. Dickey Mets 220.0
2. Richard San Diego 208.0
3. Cain SF Giants 207.1
4. Kershaw Dodgers 206.2
5. Bumgarner SF Giants 204.1

strikeout
1. Dickey Mets 209
2. Kershaw Dodgers 206
3. Hamels Phillies 202
4. Gonzalez Washington 201
5. Starsburg Washington 197

WHIP
1. Kershaw Dodgers 1.02
2. Dickey Mets 1.04
3. Cain SF Giants 1.05
4. Lohse St. Louis 1.08
5. Bumgarner SF Giants 1.11
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kauan sita saatiikin talla kaudella odottaa, etta Yankees tarvitsi apua Stadiumin hengilta voittaakseen ottelun. Nama ottelut syksylla ovat niita, joista kaudet muistetaan ja joista puhutaan talvella, jos Yankees voittaa World Seriesin.

A's meni 9-5 johtoon kolmella perakkaisella home runilla ja meidankin vierasta lahtivat melkein kaikki kotiin. Sanoin yhdelle pois lahteneelle kaksikolle Cespedesin home runin jalkeen, etta alkaa lahteko, tasta tulee viela statement. Ja tulihan se statement sielta.

Ensin wild pitchilla Yankees kavensi 9-6, sitten Nunezin sac fly 9-7 ja Ibanezin swingista naki jo aiemmin, etta tanaan se on kohdallaan ja kun se osuma tuli niin ei ollut epailystakaan siita, etta minne se pallo paatyisi. 2 run HR ja peli oli 9-9. Seuraavassa vuoroparissa Yankees sai taas miehia pesille ja oikeastaan peli olisi pitanyt voittaa kun A-Rod loi base hitin keskelta lapi kun Mesa oli kakkospesalla. Mesa pelasi ensimmaista Major League otteluaan ja juoksi kolmospesan yli koskematta sita ja joutui palaamaan pesalle. Sitten A's heitti Mesan ulos Canon grounderista ja oikeastaan pelin olisi pitanyt jatkua vielakin pitemmalle iltaan. Nunezin grounder to first ja silloin tapahtui se mita Stadiumilla syksylla niin usein tapahtuu. Botched play ja Yankees voitti 10-9 ja piti AL Eastin johtopaikan itsellaan. It was a Yankee Stadium groundball -- a so called "ghost game". One of those nights...with the outcome being tilted in the Yankees' favor by the spirits of the past.

Tanaan olisi mahdollisuus ottaa toinen sweep perakkain. Orioles eivat anna periksi, joten Yankeesin taytyy pelata nyt kauden parasta baseballia ja viimeinen viikko tai kaksi ovatkin olleet todella hyvaa pelia. Nova oli eilen huono, mutta edellispaivana Sabathia heitti gemin ja tanaan Yankeesilla on laittaa Kuroda syottamaan.
 

Sawchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Arsenal, SF Giants
Nyt saan minäkin tuulettaa kun sunnuntai-aamuna Suomen aikaa ratkesi myös NL West:n voitto Giantseille. Dodgershan on nyt jo huimat 10GB kun 9 peliä on enää jäljellä. Giantseille playoffsit ei todellakaan ole mitään joka vuotista herkkua - taitaa olla kolmas kerta 10 vuoteen kun playoffseissa ollaan.

Loppurunkosarjan jännityksen kohteena on "secondary rosterin" otteet, jännitys siitä voittaako Buster Posey NL:n lyöntikuninkuuden ja toivo siitä ettei kukaan avainpelaaja vaan loukkaannu. Manageri Bochyllä onkin nyt haastetta pitää jengi sopivan rentona (lepoa) mutta kuitenkin riittävän hyvässä vireessä playoffseja varten.

Playoffseissa (NLDS) vastaan tullee sitten joko Nationals tai Cardinals. Kumpaakaan vastaan ei tänä vuonna liemmälti voittoja tullut, mutta altavastaajana on hyvä playoffseihin lähteäkin. Go Giants Go!
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kannattaa huomioda, että just on alkanut suht harvinainen maanantain päiväpeli Nationals-Brewers, mikä tietysti tarkoittaa prime time -matsia näin eurooppalaisesta vinkkelistä. Nats joutuu edelleen kamppailemaan NL Eastin voitosta (Braves tuli eilen matsin lähemmäksi) siinä missä Brewersin fokus on wild card -taistelussa.

Marco Estrada ja Jordan Zimmermann syöttökummulla.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
On jäänyt kirjoittelu tässä ketjussa vähemmälle, mutta pelejä ja sarjataulukon edistymistä on kyllä seurailtu suhteellisen tiiviisti.

Tampa Bay Rays'in kausi on ollut kahtalainen. Kevätpuoli meni loistavasti ja niillä voitoilla on eletty melkoisen pitkälle. Midseason slump tuli sitten kohdille ja vaikutti heinäkuun lopuilla jopa siltä, että kausi alkaisi olemaan taputeltu jo hyvissä ajoin. Loukkaantumisilla ja paikoin järkyttävän huonon sisäpelin yhteispanoksella tappioita tuli liiankin paljon voittoihin nähden. Suurin pettymykseni on ollut suosikkipelaajani Carlos Peña. Hänen BA on alle .200, joka kertoo siitä, että lyöntipeli on ollut hukassa pitkin kautta. HR-määrä on nytkähdellyt hitaanlaisesti, eikä haluamani 30:n kunnarin määrä ole lähimaillakaan toteutua. Sopparin uusiminen tulee olemaan vaikeaa, jollei hän suostu huomattavaan palkanalennukseen. Alkaahan hänellä jo ikääkin olemaan sen verran, että se on jopa senkin takia todennäköistä.

Syöttäjistä David Price on ollut joukkueen kantava voima ja hänen otteensa ovat pitäneet pintansa joukkueen synkimpinäkin hetkinä. James Shields vaikutti suht pitkään siltä, että hänet kannattaisi treidata ennen vaihtoikkunan sulkeutumista. Sen verran velho tuo Joe Maddon on, että hän ei suostunut moista edes ajattelemaankaan. Ja niinpä... Shields on osoittanut olevan luottamuksen arvoinen ja peli on kulkenut entistä paremmin. Hänenkin ansiotaan on myös se, että pennant racessa ollaan edelleen. Jeremy Hellickson oli sivussa peleistä kotvan aikaa ja aivan parhaimpaan iskuunsa ei hän ole täysin päässyt, mutta syksyn lähestyessä on taas alkanut sujumaan. Nuoren Matt Mooren kausi ei ole sujunut ihan halutunlaisesti ja siksipä hänen startteripaikkansa ei ole varmaa. Rotaation 4. ja 5. startteri onkin vaihtunut pitkin kautta. Ainoastaan bullpenin syvyys on ollut Rays'in pelastus ja siksipä joukkue on edelleen taistelussa mukana. Sitten vielä kauden helmi... closer Fernando Rodney... todellinen löytö ja on osoittautunut olevansa mies paikallaan. Hyvinkin usea peli on päättynyt Rays'in voittoon ja hänen tavaramerkiksi tullut "jousiammunta-tuuletus" on saatu nähdä hyvinkin usein.

Miten voikin yhden pelaajan paluu vaikuttaa joukkueeseen? Evan Longoria loukkasi jalkansa keväällä ja melko pitkään näytti siltä, että kausi näyttäisi menevän ihan keturalleen hänen osaltaan. No eipä mitään... joukkueen kapteenin paluu vaikutti samantein muihin pelaajiin ja voittojakin alkoi rapisemaan urakalla. Seitsemän perättäisen pelin voittoputki antoi taas varmuuden toimintaan ja kun Yankees ja Orioles myös omilla kompuroinneillaan edesauttoivat sarjataulukon tasoittumista, niin jännitettävää riittää loppumetreille. Tosin viimeaikaiset pelit oman divisioonan joukkueita vastaan ei kaikilta osin menneet hyvin, niin ainoa jännityksen kohde on enää pääsy wild card-joukkueeksi.

Minulla oli muuten suunitelmissa mennä katsomaan kolmen matsin putki. Viime viikon vika Red Sox-peli ja kaksi ensimmäistä Blue Jays-matsia oli tarkoitus käydä katsomassa. Valitettavasti taloudelliset seikat ja ajanpuute torppasivat tuon matkasuunnitelman. Hieman vituttaa, sillä nuo pelithän olivat varsinaisia juoksujuhlia... voitto Bostonista 13-3... voitot Torontosta 12-1 ja 11-5 lukemin...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
NL:n postseason joukkueet alkavat olla jo ratkenneet, AL:ssa on vielä paljon enemmän auki.

Villi kortti joukkueet tulee Westistä ja Eastista ja kumpikin AL:n villi kortti joukkue kerää paremman tuloksen kuin Centralin voittaja joka on Chi White Sox tai Detroit. Villi kortti joukkueet pelaavat keskenään yhden ottelun jonka voittaja jatkaa, häviäjä ei. Menetelmä ei tunnu hirvittävän reilulta. Yksi mahdollisuus on se että AL:n villin kortin saavat NY Yankees ja LA Angels. En ole seurannut starttereiden peluutusta mutta jos Halos saisi tuohon otteluun startteriksi ässänsä Jered Weaverin niin Yankees voisi olla ihmeissään, heillä ei tänä vuonna ole yhtä kovaa startteria.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
NL:n puolella Atlanta otti viime yönä 89:nnen voiton ja varmisti postseason paikan. Atlanta ei kuitenkaan voi alkaa vielä löysäilemaan ja valamistautumaan postseason otteluihin, koska sillä on vielä mahdollisuus nousta Washingtonin edelle ja mikäli se siinä onnistuu, silloin Atlanta välttäisi villin kortin. Washingtonilla voittoja on 93, molemmilla joukkueilla on kahdekasn runkosarjapeliä pelaamatta.

NL:n toisessa villissä kortissa on vahvimmin kiinni St. Louis Cardinals, jolla on 84 voittoa, seitsemän ottelua pelaamatta. St. Louisin villi kortti paikka on aika turvallinen joskaan ei vielä varmistettu. Seuraavilla joukkueilla on mahdollisuus saada yhteensä 87 voittoa:
Milwaukee Brewers 79
LA Dodgers 79
ja seuraavilla 86 voittoa on teoreettinen maksimi:
Philadelphia Phillies 78
Arizona Diamondbacks 78
maks 84 voittoa eli hyvin teoreettinen mahdollisuus:
Pittsburgh Pirates 76

Cardsin haastajat putoilevat listalta pois ilta toisensa perään. Aloin eilen iltana virittäytymään postseason tunnelmiin katsellen WS-ottelua Texas Rangers – St. Louis Cardinals Game 6. Ottelusarja oli jo katkolla Texasille joka johtikin seitsemän vuoroparin jälkeen 7-4 mutta huikeiden vaiheiden jälkeen Cards tuli kahden juoksun tappioasemasta rinnalle ensin yhdeksännessä vrp:ssä ja heti perään 10.:nnessä vrp:ssä. Ja voitti lopulta pelin ja siirsi ratkaisua seitsemänteen otteluun. Ottelun katsominen jäi eilen kesken, pitää jatkaa tänä iltana.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Anteeksi, mutta tämä baseball termi ei sano minulle yhtään mitään: mitä ihmettä siellä siis tapahtui :)
Arvelen sen tarkoittavat ulkopelaajan virhettä josta syystä palo on jäänyt tekemättä (siis normaalisuorituksella ulkopelaaja olisi onnistunut tekemään palon kuten tavallisesti käy jos lyöjä lyö maapallon ykköspesälle). Wikipediassa on hyvä listaus baseball-termeistä, joskaan käsite botched play ei löydy sieltä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_baseball
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Kuusi peliä pelaamatta ja AL:stä yksikään joukkue ei ole vielä varmistanut postseason paikkaansa. Lähinpänä on Texas, joka omalta kannaltaan katsoen huonoimmassakin tapauksessa pääsee uusintaotteluun villi kortti -paikasta. Villit kortit menevät Eastiin ja/tai Westiin, seuraavilla joukkueilla on vielä mahdollisuuksia
Texas (West) 92
NY Yankees (East) 90
Baltimore (East) 89
Oakland (West) 88
Tampa Bay (East) 86
LA Angels (West) 86
Centralin paikka menee joko Detroitille (84) tai Chicago White Soxille (82). Teoriassa on mahdollista että CWS voittaa tämän divisioonan ja Detroit saa villin kortin mutta vain teoriassa. Luultavasti ainakin jotakin jää ratkeamatta aina viimeiselle kierrokselle asti.

NL:ssä näyttää selvemmältä. Vielä on ratkeamatta Eastista se, kumpi voittaa divisioonan: Washington (95) vai Atlanta (91) ja kummalle jää villi kortti. Käsittääkseni tasatilanteessa uusintaottelua ei pelata vaan divisioonavoiton saa Washington koska keskinäiset pelit tällä kaudella ovat Nationalsille 10-8. Tästä asiasta en ole aivan varma mutta muistaakseni aiemmin on ollut noin.
Lisäksi liigan toisen villin kortin kohtalo on avoin:
St. Louis 84
LA Dodgers 81
Milwaukee 80
Philadelphia 78
Arizona 78
Koska kaikilla näilläkin joukkueilla on enää kuusi ottelua jäljellä, Philadelphia ja Arizona voi parhaimmillaankin päätyä tasatulokseen Cardsin kanssa ja sitä kautta uusintaotteluun. Näin ei kuitenkaan tule käymään ja mitä luultavimmin NL:n runkosarjan viimeisin ottelukierros on postseason paikkojen kannalta merkityksetön. Cardsilla on pelaamatta vielä kolme kotiottelua Nationalsia vastaan ja kolme vieraspeliä Cincinnati Redsiä vastaan mutta eiköhän Cards tämän hoitele kotiin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yönä Cincinnati Redsin startteri Homer Bailey pelasi no-hitterin Pittsburgh Piratesia vastaan. Philadelphia menetti viimeisen oljenkortensa hävittyään Marlinsille 1-2. Itse olen hyvilläni kun sekä Phillies että Red Sox eivät selvinneet postseasonille.

AL Eastissa LA Angels ja Texas Rangers aloittivat kolmen ottelun sarjan, joista avauspelin voitti Angels 7-4. Halosin pitäisi voittaa myös kaksi seuraavaa peliä tai ainakin toinen näistä. Tänään starttereiksi asettuu Ervin Santana ja Derek Holland, huomenna sarjan finaalissa Zack Greinke vs. Yu Darvish. Halosin kolme viimeistä peliä on Seattlea vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös