Mainos

Major League Baseball

  • 344 914
  • 2 330

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Brewersiltä ensin lyömään Betancourt, jonka lyönti maapallona ss Rafael Furcalille ja ensimmäinen palo. Sitten lyömään ph George Kottaras, jonka korkea lyönti kantoi kauas takaseinälle mutta sentteri Jon Jay haki lyönnin kopiksi ja toinen palo. Edelleen ph lyömään, nyt Mark Kotsay, josta Jason Motte teki strikeoutin kolmella syötöllä ja näin NL:n pennant St. Louis Cardinalsille, jonka kausi on ollut loppumassa jo monta kertaa. Sarjan MVP:ksi palkittaneen Cardsin 3B David Freese.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
World Seriesin St.Louis Cardinals – Texas Rangers ensimmäinen ottelu saatiin juuri pelattua.

Neljännen vuoroparin tasoittavalla sisävuorolla palottomassa tilanteessa Rangersin startteri C.J. Wilsonin syöttämä pallo osui Albert Pujolsia jalkaan ja Pujols sai vapaataipaleen ykköspesälle. Seuraava lyöjä Matt Holliday löi tuplan, jolla juoksijat takapesille ja perään Lance Berkman löi pallon oikeaan rajaan jolla kaksi juoksua tuonut single, Cards johtoon 2-0. Seuraavassa vuoroparissa Rangers tuli kuitenkin tasoihin, ensin Adrian Beltre löi singlen ja sitten joukkueen sieppari Mike Napoli kunnarin, jolla lukemiksi 2-2.

Kuudennen vuoroparin tasoittavalla yhden palon tilanteessa Cardsin NLCS:ssä MVP:llä palkittu David Freese löi yhden palon tilanteessa tuplan ja kun Wilson syötti villin syötön Yadier Molinalle, Freese eteni kolmoselle. Molinasta kuitenkin K ja Nick Puntolle vapaataival. Kahden palon tilanteessa lyöntivuoro olisi ollut vasta 87 kertaa syöttäneellä Cardsin startteri Chris Carpenterilla, mutta johtuen tästä sisäpeli-tilanteesta Carpenter piti vaihtaa pois jo aiemmin kuin muutoin olisi ollut tarkoitus. Carpenterin tilalle lyömään pinch hitter Allen Craig ja samaan otteeseen Rangersin manageri Ron Washington (taikka syöttövalmentaja Mike Maddux) otti 94 kertaa syöttäneen startteri Wilsonin pois ja kummulle tilannetta torjumaan Rangersin bullpenin vahvin lenkki, kovasyöttöinen Alexi Ogando. Craig onnistui lyömään oikealle taa pallon jota Rangersin RF Nelson Cruz ei aivan ennättänyt hakea kopiksi joten Freese toi johtolukemiksi 3-2, Punto kolmoselle ja Craig itse ykköselle. Seuraava lyöjä Rafael Furcal löi pallon hyvin taa mutta Cruz haki lyönnin hienosti kopiksi johon vuoropari loppui.

Seitsemänteen vuoropariin Cards otti syöttäjäksi Fernando Salasin. Yhden palon tilanteessa Nelson Cruz löi singlen ja Mike Napoli sai vapaataipaleen, jolla juoksijat etupesille. Koska lyöntivuoroon tuli vasemmalta lyövä David Murphy, Cards vaihtoi syöttäjäksi vasenkätisen Mark Rzepcynskin. Rangers vastasi vaihtamalla Murphyn tilalle oikealta lyövän pinch hitter Craig Gentryn josta Rzepcynski teki strikeoutin, todella tärkeä palo. Näin lyöntivuoro tuli Rangersin syöttäjälle, joten Ogando oli pakko vaihtaa pois jo nyt, lyömään pinch hitter Esteban German, josta hänestäkin strikeout, nyt Rzepcynski tarvitsi vain kolme syöttöä. Huikea vuoro Rzepcynskiltä. Tasoittavalla vuorolla Cards ei saanut mitään aikaiseksi. Samoin kahdeksas vuoropari oli juoksuton.

Yhdeksänteen vuoropariin Cards otti syöttäjäksi Jason Motten, jolle joukkueen johto ei ole virallisesti antanut closerin titteliä mutta joita tehtäviä Motte viime aikoina on hoitanut menestyksellisesti. Motte sai vastaansa Rangersin sisäpelin vahvimman osan. Ensin Michael Youngin lyönti jäi kopiksi Mottelle. Sitten Adrian Beltren lyönti meni pomppuna joko maan taikka Beltren oman jalan kautta Freesen tilalle 3B:ksi vaihdetulle Daniel Descalsolle, joka poltti Beltren. Rangersin Ron Washington kävi kysymässä että eikö lyönti ollut laiton mutta tuomiota ei muutettu. Ja sitten lyömään Rangersin vaarallisin kaveri, Nelson Cruz, jonka kanssa Motte kävi kovan kamppailun. Full count-tilanteessa (3-2) Cruz löi ensin laittoman ja seuraava lyönti kantoi kopiksi LF Matt Hollidaylle josta palo ja voitto Cardsille, jonka ei tarvinnut tulla pelaamaan yhdeksättä sisävuoroaan.

Pelit jatkuvat ensi yönä, sarjan jokaisen pelin alkamisaika on Suomen aikaa kol 03:05. Pelit ovat peräkkäisinä päivinä, välipäivä tulee aina kun vaihdetaan pelipaikkaa. Koska St.Louisilla on kotietu, kaksi ensimmäistä sekä mahdolliset kuudes ja seitsemäs peli pelataan Cardsin kotikentällä Busch Stadiumilla, ottelut nro 3-5 Texasin kotikentällä Arlingtonissa.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta kun näytti, että pallo olisi ollut rajan ulkopuolella?

Ensimmäinen kosketus maahan olikin, mutta mutta se ei vielä ratkaise tässä tapauksesssa.

MLB:n säännöistä:

A FAIR BALL is a batted ball that settles on fair ground between home and first base, or between home and third base, or that is on or over fair territory when bounding to the outfield past first or third base, or that touches first, second or third base, or that first falls on fair territory on or beyond first base or third base, or that, while on or over fair territory touches the person of an umpire or player, or that, while over fair territory, passes out of the playing field in flight.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Niin pesäpallosäännöillä Berkmanin lyönti olisi ollut laiton mutta baseballissa ei. Säännön syy lienee se että laiton-alueella kentän pinta ei välttämättä ole niin tasalaatuinen ja pallo voi siellä saada "kenttämestarin pomppuja" joka ei ole "reilua". Tuosta sen tilanteen voi katsoa:
World Series: Rangers vs. Cardinals | WS2011 Gm1: Berkmans two-run single puts Cards ahead - Video | MLB.com: Multimedia

Jossakin sanottiin että joukkueiden eron teki Albert Pujols joka kahden palon tilanteessa, juoksija kolmannella, torjui samantyyppisen lyönnin jota Rangersin Michael Young ei pystynyt torjumaan (siis toi Bergmanin lyönti):
World Series: Rangers vs. Cardinals | WS2011 Gm1: Pujols makes a diving stop at first base - Video | MLB.com: Multimedia
Ehkä ei ihan reilu vertaus sillä Pujols sai pysäyttää matalammalla lentävän pallon kuin Young, joka ei edes ylettänyt Berkmanin lyömään palloon.

Tossa sitten vielä se voittojuoksu jota RF Nelson Cruz ei aivan saanut kopiksi:
World Series: Rangers vs. Cardinals | WS2011 Gm1: La Russa pinch-hits Craig, who delivers - Video | MLB.com: Multimedia
Tuossa tilanteessa Cardsilla oli juoksija kolmos- ja ykköspesällä (Freese ja Punto). Jos Cruz olisi tullut palloon samaan tyyliin kuin pesäpallokopparit ottaa syöksykoppeja, pää edellä, jalat takana, hän olisi saattanut saada lyönnin kopiksi. Siinä on kuitenkin se vaara että pallo olisi karannut Cruzin selän taa ja tuolla takanurkassa ei ole toista takamiestä varmistamassa koska lääniä on niin paljon, toisin kuin pesäpallossa toinen koppari varmistaa. Jos pallo olisi karannut Cruzin taakse, vahinkoa olisi tullut enemmäkin, silloin myös Punto olisi ehtinyt tuoda juoksun mutta nyt hänen piti jäädä kolmoselle. Sikäli oikein pelattu Nelson Cruzilta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Sarjan toinen ottelu saatiin juuri pelattua. Startterit, Rangersin Colby Lewis ja Cardinalsin Jamie Garcia pelasivat vahvasti pitäen ottelun juoksuttomana aina Cardsin seitsemännen vuoroparin tasoittavalle sisävuorolle. Yhden palon tilanteessa David Freese löi singlen ja kahden palon tilanteessa eteni kolmoselle Nick Punton singlellä, juoksijat siis kulmapesille. Sitten lyöntivuoro olisi ollut syöttäjällä, joten Cards vaihtoi Garcian pois ja otti lyömään ph Allen Craigin. Rangers vaihtoi syöttäjäksi taas Alexi Ogandon, joten eilinen kaksinkamppailu sai uusinnan. Oli selvää että Ogando voisi syöttää vain tässä vuoroparissa koska seuraavassa sisävuorossa saisi lyöntivuoron. Craig löi Ogandon toiseen syöttöön ja onnistui jälleen lyömään singlen, taas Cruzin eteen, nyt keskemmäs kuin eilen ja tällä kertaa Cruzilla ei ollut mitään mahdollisuutta ottaa koppia. Freese toi 1-0 ja juoksijat etupesille, mutta Ogando teki kolmannen palon Rafael Furcalista.

Kahdeksannen alkuun Cardsin syöttäjäksi oikeakätinen Fernando Salas, joka teki strikeoutin Mike Napolista. Sitten Rangers vaihtoi lyöjäksi pinch hitterin, vasemmalta lyövän David Murphyn. Cards vastasi vaihtamalla syöttäjäksi vasenkätisen Mark Rzepcynskin ja Rangers vaihtoi lyöjää, nyt kehiin oikealta lyövä ph Yorvit Torrealba. Rzepcynski jäi kummulle ja teki strikeoutin Torrealbasta ja otti kolmannen palon ph Esteban Germanista.

Kahdeksannen tasoittavalla Rangers-syöttäjäksi oikeakätinen Mike Adams. Jon Jayn lyönti koppina sentteriksi tulleelle Endy Chavezille, sitten Albert Pujolsin lyönti näytti kantavan mutta aivan takaseinälle peruttanut Nelson Cruz sai lyönnin kopiksi ja toinen palo. Lance Berkmanin lyönti meni Kinslerin räpylän vierestä ja Berkman ykköselle. Matt Halliday katsoi Adamsin kuusi syöttöä ja sai vapaataipaleen, jolla juoksijat etupesille. Sitten jouduttiin maksamaan Tony La Russan hetkeä aiemmin tekemästä ratkaisusta joka oli minusta virhe. Kahdeksannen vuoroparin alussa La Russa oli vaihtanut 3B David Freesen tilalle Daniel Delcalson turvaamaan Cardsin johtoasemaa joten Freesen asemesta lyömään Delcalso, josta kolmas palo. Uskon että Freesellä olisi ollut paremmat mahdollisuudet onnistua lyömään hitti. La Russan puolustukseksi voi sanoa että Delcalso oli vaihdettu jo kahdeksannen vuoroparin ulkovuoroon ja ei voitu tietää että hän saisi nyt myös lyöntivuoron. Pääasia oli tietysti turvata juoksun johtoasemaa ja tehdä kaikkensa sen turvaamiseksi, vaikka sitten sisäpelin kustannuksella. No, ainahan näitä voi spekuloida, etenkin jälkikäteen. Tosin mietin asiaa jo ottelun aikana.

Yhdeksänteen vuoropariin Cards otti syöttäjäksi Jason Motten, kuinkas muutenkaan. Ian Kinsler onnistui lyömään singlen ja Elvis Andrus näytti yrittävän uhrausnäppiä. Kinsler kuitenkin varasti Andrusin lyöntivuoron aikana kakkoselle ja kun juoksija oli saatu RISP-asemaan ja tuplapalon vaara pois, Andrus alkoi lyömään ja onnistuikin lyömään takakentällä Jon Jayn eteen. Kinsler eteni kolmoselle ja kun Pujols epäonnistui ottaessaan kiinni Jayn heittoa, Andrus eteni kakkoselle. Rangersin tilanne oli optimaalinen, juoksijat takapesillä palottomassa tilanteessa. Kun Rangersilla lyömään tuli vasemmalta lyövä jokseenkin pimennossa ollut Josh Hamilton, Cards vaihtoi syöttäjäksi vasuri Arthur Rhodesin. Hamilton löi uhrauskopin, jolla Kinsler toi 1-1 ja Andrus kolmoselle. Lyömään Michael Young ja syöttäjäksi Lance Lynn. Youngin uhrauskopilla toinen palo mutta Andrus toi 1-2 ja vaikka Lynn onnistui tekemään Adrian Beltrestä kolmannen palon, vahinko oli jo sattunut.

Yhdeksännen tasoittavalle vuoroparille Rangers otti syöttäjäksi closer Neftali Felizin. Yadier Molina sai vapaataipaleen, hänen tilalleen juoksijaksi pinch runner Gerald Laird. Sitten Nick Punto epäonnistui uhrausnäpissä ja ensimmäinen palo syystä strikeout. Skip Schumakerista toinen strikeout ja Rafael Furcalin lyönti kopiksi Nelson Cruzille ja ottelu päättyi siihen.

Sarja on tasan 1-1 ja yhden välipäivän kuluttua jatketaan Arlingtonissa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
World Seriesin kolmas ottelu oli aivan erilainen kuin kaksi ensimmäistä, nyt saatin paljon juoksuja ja väliin tuntui että paloja ei saada mistään. Cardinals voitti ottelun lopulta 7-16 ja siirtyi sarjassa 2-1 johtoon. Ottelun hahmo oli toisen ottelun jälkeen kovan kritiikin kohteeksi joutunut Albert Pujols (ei tuolloin saapunut lehdistön kuultavaksi tehtyään kohtalokkaan virheen viimeisessä Cardsin ulkovuorossa). Nyt Pujols löi viisi hittiä joista kolme kunnaria. Molemmat suoritukset jakaa ennätystä yksittäisessä World Series -ottelussa.

Avausvuoroparissa pelaavaan kokoonpanoon nostettu Allen Craig vei Cardsin 0-1 johtoon soolokunnarilla. Sitten tilanne näytti tasaantuvan vaikkakin etenkin Cardsin startteri Kyle Lohse oli vaikeuksissa muutamaan otteeseen. Lisäjuoksuja saatiin Cardsin neljännellä, aloittavalla sisävuorolla, joka oli Rangersille painajainen. Palottomassa tilanteessa Pujols löi singlen mutta sitten Matt Hollidayn lyönti näytti tuottavan tuplapalon. Videohidastuksen perusteella Rangersin 1B:ksi siirtynyt sieppari Mike Napoli sai koskettua Hollidayhyn räpyläkädellä jossa oli pallo mutta tuomarivirheen ansiosta Holliday sai jäädä ykköselle ja vain Pujolsista palo. Lance Berkmanin singlellä etupesät täyteen ja David Freese löi pallon pitkin oikeaa rajaa, jolla Holliday toi 0-2 ja juoksijat takapesille. Cardsin sieppari Yadier Molina sai kaksi väärää syöttöä Rangersin startteri Matt Harrisonilta jonka jälkeen Rangers päätti päästää Molina vapaaehtoisesti ykköspesälle ja lähti toisaalta hakemaan mahdollista tuplapaloa mutta toisaalta otti etukentän pelaajat eteenpäin hakien näin paloa kotipesään mikäli lyönti jäisi lyhyeksi. Ajolähtöön lyömään Jon Jay jonka lyönti jäikin etukentälle mutta pallon poiminut Napoli heitti ohi sieppari Yorvit Torrealban räpylästä ja Napolin virheen takia Cardsille kaksi juoksua, lukemiksi 0-4 ja juoksijat takapesille. Rangers jätti etumiehet lähelle kotipesää ja Ryan Theriotin lyömä maapallo vieri takakentälle jolla Molina toi 0-5 ja Jay kolmoselle, Theriot itse ykköselle. Rafael Furcalin lyönti meni kopiksi syöttäjä Harrisonille joka poltti Jayn kotipesään (miksi Jay edes lähti, oliko kyseessä joku squeeze play?) mutta tämän ansiosta Furcal itse ei palanut. No, Rangers vaihtoi syöttäjäksi Scott Feldmanin joka teki kolmannen palon seuraavasta lyöjästä. Neljännen vuoroparin tasoittavalla Michael Young löi kunnarin, Adrian Beltre singlen ja Nelson Cruz kunnarin joten ottelu kaventui lukemiin 3-5 ja kaikki oli taas aivan auki voittajan osalta. Kyle Lohse sai jatkaa, ihmettelin miksi. Napoli löi singlen ja sitten Lohse joutui vaihtoon, kummulle Fernando Salas. Yhdellä palolla Rangers sai Napolin kolmoselle, Torrealban ykköselle ja lyömään Ian Kinsler. Kinslerin lyömä pallo nousi kopiksi vasemmalle taa Matt Hollidaylle, Napoli lähti kotipesään mutta Hollidayn heitto oli huikea ja Napoli paloi. Tästä siis tuplapalo, Holliday oli tässä kohdassa todellinen game saver.

Viidennen vuoroparin alkuun Pujols löi singlen ja Hollidayn ja Berkmanin saatua vapaataipaleet paloton ajolähtö Cardsille. Freesen maila hajosi lyödessä, pallo jäi etukentälle ja Freesestä ensimmäinen palo mutta kaikki muut juoksijat onnistuivat etenemään, näin Pujols toi 3-6. Rangers teki virheen ottamalla etumiehet taas eteen ja Feldman alkoi syöttää Yadier Molinalle. Molina olisi pitänyt laskea ykköselle ja lähteä hakemaan tuplapaloa Jon Jaysta joka on Molinaa huomattavasti vaatimattomampi lyöjä. No, toisin toimittiin ja Molina rankaisi lyömällä pallon vasemmalle taa, tuplalla kaksi juoksua lisää ja lukemiksi 3-8. Jayn lyönti jäi syöttäjä Feldmanille joka poltti kakkoselta irti olleen Molinan, Jay ykköselle. Ryan Theriotin lyöntivuorolla Jay yritti varastaa pesää mutta epäonnistui, Jay lienee Cardsin ainoa pelaaja joka edes yrittää moista. Tasoittavalla vuoroparilla sekä Andrus että Hamilton löivät singlet mieheen, Andus kolmoselle ja nyt mietin sitä miksi Fernando Salas sai jatkaa syöttäjänä? Michael Youngin löi pomppivan pallon joka pomppasi yli 3B Freesen räpylästä, tupla, Andrus toi 4-8 ja Hamilton kolmoselle. Nyt Salas pois, palottomassa tilanteessa syöttäjäksi Lance Lynn. Beltren singlellä Hamilton toi 5-8, sitten Cruzista strikeout ja viimein vuoron avauspalo. Napolin uhrauskopilla Young toi 6-8 mutta tärkeä toinen palo. Sitten Lynnillä suuria vaikeuksia, vapaataipaleet sekä Murphylle että Torrealballe mutta kahden palon ajolähdössä Kinsler ei onnistunut vaan lyönti nousi kopiksi ss Rafael Furcalille.

Kuudenteen vuoropariin Rangers laittoi syöttäjäksi parhaan vaihtosyöttäjänsä Alexi Ogandon jonka suorituksesta ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Ogando kohtasi seitsemän lyöjää joista onnistui tekemään vain yhden palon ja tämäkin oli sarjassa aiemmin Ogandoa rokottanut Allen Craig. Pujols löi kolme juoksua tuoneen kunnarin ja lukemiksi 6-11 ja Ogando jätti seuraajalleen perinnöksi yhden palon ajolähdön, hommaa tosin avitti osaltaan Elvis Andrus pahalla ulkopelivirheellä. Andrus on kuulemma maailman ainoa World Seriesissä pelannut Elvis, heh heh. Syöttäjäksi tuli Michael Gonzalez ja Cards kasvatti johtoaan lukemiin 6-12 Yadier Molinan uhrauskopilla. Kuudennen tasoittavalla Rangers yritti vielä kiriä, hommaa auttoi kun ensimmäinen lyöjä Andrus löi singlen mutta sitten takapakkia kun Hamiltonin lyönnistä tuplapalo ja Michael Youngista K. Verrattain hyvä vuoropari Lance Lynniltä.

Seitsemännen vuoroparin alkuun Gonzalez otti kaksi paloa mutta päästi Craigin ykköselle antamalla vapaataipaleen ja joutui perään katsomaan Pujolsin kunnaria jolla 6-14 ja homma alkoi olla taputeltu. Seitsemännen tasoittavalla Lynn jatkoi kummulla, Cardsin illan paras pelaaja Beltre löi tuplan ja kahden uhrauskopin saattelemana toi 7-14. Mutta uhrauslyönnit ei ole hyvä homma kun yrittää kaventaa noinkin suurta johtoasemaa. Kahdeksannen vuoroparin alkuun yhden palon tilanteessa Freese löi singlen ja hänen tilalleen juoksijaksi Daniel Descalso joka tuli myös 3B:ksi, Molinan tuplalla Descalso ehti tuomaan 7-15. Kahdeksannen tasoittavalla Rangers sai juoksijan ykköselle muttei pidemmälle ja yhdeksännen alkuun palo kahdesta ensimmäisestä Cards-lyöjästä mutta sitten Pujols löi ottelun kolmannen kunnarinsa jolla lukemiksi 7-16. Viimeiseen ulkovuoroonsa Cards otti syöttäjäksi Mitchell Boggsin joka varsin tukevassa johtoasemassa poltti kolme ensimmäistä Rangers-lyöjää. Olipahan peli, huh huh. Ja lisää luvassa ensi yönä. Nyt selvisi se että jos Rangers voittaa World Seriesin niin se ei pääse juhlimaan sitä kotistadionillaan Arlingtonissa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Sarjan neljäs ottelu on pelattu. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla sisävuorollaan Rangersin Elvis Andrus löi yhden palon tilanteessa singlen ja toi johtojuoksun 1-0 Josh Hamiltonin tuplalla. Lisäjuoksuja saatiinkin odotella tovi. Kuudennen vuoroparin tasoittavalla Cardinalsin startteri Edwin Jackson teki yhden palon mutta antoi sitten vapaataipaleen Nelson Cruzille sekä David Murphylle ja joutui vaihtoon. Jackson pelasi kohtuu hyvin pitäen joukkueensa pelissä mukana joskin vastustajan startteri oli vielä parempi. Jackson antoi Rangersille vain kolme hittiä mutta hälyttävän määrän vapaataipaleita, kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Cardsilta tuli kummulle eilisessä ottelussa yhdeksännen vuoroparin syöttänyt Mitchell Boggs. Lyömään Mike Napoli joka löi Boggsin ensimmäisen syötön takakatsomoon ja kunnarilla Rangers johtoon 4-0.

Rangersin startteri Derek Hollandia oli epäilty mutta hän pelasi todella vahvan ottelun. Rangers-leirissä oli ajateltu että mikäli sarja menee seitsemään peliin, Holland on starttereista se joka ei pelaa kahdessa ottelussa mutta nyt ratkaisu näyttää väärältä. Mahdolliseen seitsemänteen otteluun Rangers voi ottaa startteriksi eilen vaisusti pelanneen Matt Harrisonin taikka Hollandin kolmen päivän levolla. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa mielenkiintoiselta joskin Holland syötti tänään 118 kertaa joka on aika paljon. Ajatellen seitsemättä ottelua Holland olisi pitänyt ottaa aiemmin pois kun johtoasema oli suht turvallinen ja bullpenissä kaksi levännyttä ja luotettavaa syöttäjää, Mike Adams ja Neftali Feliz. Toisaalta taas, Holland antoi tärkeää vapaata Rangersin väsyneelle ja kuormitetulle bullpenille. Esim Alexi Ogando on täysi kysymysmerkki.

Holland tuli syöttämään vielä yhdeksänteen vuoropariin, teki alkuunsa palon ja antoi sitten vapaataipaleen Rafael Furcalille ja otettiin sitten pois. Holland antoi Cardsille vai kaksi hittiä (single ja tupla, molemmat Lance Berkmanille) sekä kaksi vapaataivalta. Rangersin syöttäjäksi Neftali Feliz tekemään kaksi viimeistä paloa. Ensin Allen Craig sai kolme väärää syöttöä ja katsoi kolme seuraavaakin ja sai vapaataipaleen, juoksijat etupesille. Sitten tärkeä toinen palo Albert Pujolsista jonka lyönti nousi kopiksi sentteri Craig Gentrylle. Matt Holliday pääsi 3-0 tilanteeseen ja yritti ottaa vapaataipaleen jotta Cards saisi ajolähdön Lance Berkmanille, jonka kunnarilla ottelu olisi tasan. Holliday katsoi Felizin neljännen syötön joka oli oikea, löi sitten ohi pallosta ja onnistui lyömään kaksi seuraavaa laittomiksi. Felizin seuraavaan lyöntiin Holliday ei saanut kontaktia, strikeout ja ottelu päättyi siihen.

Sarja on nyt 2-2, vielä yksi ottelu Arlingtonissa, sitten välipäivä ja loput 1-2 peliä Busch Stadiumilla.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Suurimmat yököt pleijareissa on Yankees ja Rangers. Voittoa toivon Philliesille tai Cardinalsille ja eiköhän Phillies koko homman hoida.
Ei tullut Philliesistä mestaria, kun hyökkäys yski, mutta Cardinals vei sitten lopulta World Series tittelin huikeassa taistossa Rangersia vastaan voitoin 4-3. Kuudennen ottelun loppu oli aivan huikea ja siinä taisi Rangersin selkäranka katketa, kun varmalta näyttänyt mestaruus katosi ihan loppumetreillä sarjan tasoitukseen 3-3. Seitsemännessä ottelussa Cardinalsilla ei ollut suurempia vaikeuksia viedä mestaruus itselleen.

Ja kohta alkaa taas free agent markkinat.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
World Series tosiaankin ratkesi viime yönä. Laitan tiivistelmän viimeisistä otteluista.

Viides ottelu pelattiin Arlingtonissa, Texasin kotikentällä. Joukkueilla oli starttereina ässäsyöttäjänsä, Texasilla C.J. Wilson joka pelasi 5.1 vuoroparia, Cardinalsilla Chris Carpenter joka kesti 7 vuoroparia. Cardinals meni toisessa vuoroparissa 0-2 johtoon Yadier Molinan kotiuttaessa Matt Hollidayn ja Skip Schumaker puolestaan löi Lance Berkmanin kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa Texas kavensi Mitch Morelandin soolokunnarilla ja tuli kuudennessa vuoroparissa tasoihin jälleen solokunnarilla, lyöjänä nyt Adrian Beltre. Bullpenit lopulta ratkaisivat ottelun: kahdeksannessa vuoroparissa Texasin Mike Napolin tuplalla juoksun toivat Michael Young sekä Nelson Cruz. 4-2 jäi loppulukemiksi kun yhdeksännessä vuoroparissa Texasin syöttäjät Neftali Feliz ja Darren Oliver jättijät Cardsin juoksuitta. Näin Texas siirtyi sarjassa johtoon 3-2 ja lähti hakemaan ratkaisevaa voittoa Busch Stadiumilta.

Kun pelipaikkakuntaa vaihdetaan, pidetään yksi välipäivä. Edelleen kuudetta ottelua piti siirtää päivällä eteenpäin vesisateen takia. Tämä toi Texasin Ron Washingtonille mahdollisuuden ottaa neljättä ottelua dominoinut Derek Holland startteriksi mahdolliseen seitsemänteen peliin täydellä neljän päivän levolla ja skipata kolmannessa ottelussa vaisusti pelanneen Matt Harrisonin syöttövuoro. Washington kuitenkin tyrmäsi tämän ajatuksen kertoen että Harrison on pelannut vahvan kauden, etenkin runkosarjan aikana, ja Harrison on ollut tärkeänä tekijänä Texasin menestyksellisessä kaudessa ja tästä johtuen uskoo Harrisoniin yhä antaen hänelle tilaisuuden. Ajattelutapa vaikuttaa oudolta mutta Washington piti päänsä ja se näkyi esim niin että hän käytti Hollandia vaihtosyöttäjänä kuudennessa pelissä joka varmisti sen ettei Hollandia voi ottaa startteriksi seitsemänteen peliin.

Kuudes ottelu oli huikea jääden klassikoksi. Ottelussa tehtiin paljon juoksuja ja alkuvaiheissaan molemmat joukkueet tekivät ulkopelivirheitä helpohkoissa tilanteissa. Startterit olivat toisessa ottelussa hyvin pelanneet Texasin Colby Lewis joka kesti nyt 5.1 vuoroparia, Cardislta Jamie Garcia joka joutui sivuun jo kolmen vuoroparin jälkeen. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina seitsemänteen vuoropariin saakka jossa Texasin Adrian Beltre ja Nelson Cruz löivät soolokunnarin ja kun vielä Ian Kinsler kotiutti Derek Hollandin, Texas siirtyi 4-7 johtoon ja oletettiin jo että Texas voittaisi ottelun ja World Seriesin. Kahdeksannessa vuoroparissa Cards onnistui kaventamaan juoksulla lukemiksi 5-7 Allen Craigin soolokunnarilla muttei saanut enempää juoksuja vaikka onnistui rakentamaan kahden palon ajolähdön Rafael Furcalin lyönnin jäädessä Texasin syöttäjä Mike Adamsille. Yhdeksännessä vuoroparissa Texas ei saanut lisäjuoksuja ja otti kummulle closer Neftali Felizin tekemään kolme viimeistä paloa. Yhden palon tilanteessa Albert Pujols löi tuplan ja Lance Berkman sai vapaataipaleen ykköselle. Feliz teki toisen palon, strikeout Craigista ja lyömään David Freese. Freese joutui jo 1-2 tilanteeseen, niinpä Feliz sekä Texas oli yhden suoran syötön päässä ottelun voitosta mutta sitten Freese löi oikealle taa, Nelson Cruz ei aivan saanut palloa kopiksi joka osui takaseinään ja pomppasi siitä takaisin kentälle. Freeselle tripla ja juoksijat kotiin ja lukemat tasoihin 7-7. Yadier Molinan lyönti jäi kopiksi ja mentiin jatkoajalle. Kymmenennen vuoroparin alkuun Texasin Elvis Andrus löi singlen ja Josh Hamilton taisi lyödä tämän postseasonin ensimmäisen kunnarinsa ja Texas taas kahden juoksun johtoon, 7-9. St Louisin tasoittavalle sisävuorolle Texas otti syöttäjäksi viidennen ottelun voittajan, Darren Oliverin. Rangersin lyöntijärjestyksen loppupää onnistui tärkeässä paikassa Daniel Descalson ja Jon Jayn täyttäessä etupesät singeillä. Sitten tuli syöttäjän lyöntivuoro ja Cardsilla ei ollut vaihtaa lyömään enää yhtään ei-syöttäjää, niinpä lyömään Kyle Lohse, jonka uhrausnäpi onnistui. Lohsesta ensimmäinen palo mutta juoksijat takapesille. Texas vaihtoi syöttäjäksi Scott Feldmanin joka sai Ryan Theriotin lyönnin jäämään maapalloksi ja Theriotista toinen palo mutta samalla Descalso toi 8-9, Jay jäi kakkoselle. Lyömään Albert Pujols ja koska ykköspesä oli tyhjä etenijöistä, Feldman antoi tietysti tahallisen vapaataipaleen Pujolsille. Lyömään Lance Berkman joka ajautui myöskin 1-2 asemaan ja toista kertaa ottelussa Texasin voitto oli yhden suoran syötön päässä. Berkmanin hermo kesti katsoa Feldmanin väärä syöttö, sitten tuli parempi ja Berkman onnistui lyömään singlen jolla Jay toi 9-9 ja Pujols eteni kolmoselle. Allen Craigista kuitenkin kolmas palo. 11. vuoroparin alkuun Texasilla paloivat sekä Nelson Cruz että Mike Napoli ja sitten syöttäjä Scott Feldmanin lyöntivuoro. Feldman oli Texasin selkeästi varmin syöttäjä niistä joilla oli enää syöttöoikeus tässä ottelussa mutta Washington otti silti lyömään pinch hitter Esteban Germanin. Tämä tuntui virheeltä. German paloi tottakai ja Texasin oli otettava syöttämään Mark Lowe. Cardsin ensimmäinen lyöjä David Freese rankaisi tästä virheestä lyöden pallon takakatsomoon ja tällä soolokunnarilla Cards voitti ottelun 10-9.

Sitten varmasti ratkaiseva seitsemäs ottelu. Toisin kuin Texasin Washington, Cardsin Tony la Russa ei harjoittanut mitään kaikki pelaa -sosiaalipalloilua vaan otti otteluun startteriksi Chris Carpenterin kolmen päivän levolla. Carpenter kestikin kuusi vuoroparia, Texasin Harrison neljä. Avausvuoroparissa kumpikin joukkue teki kaksi juoksua, kolmennessa vuoroparissa Cardsin Allen Craig löi soolokunnarilla 3-2. Viidenteen vuoropariin Texas vaihtoi syöttäjäksi Scott Feldmanin, joka onnistui polttamaan Ryan Theriotin, mutta sitten Craig sai vapaataipaleen ja etupesät täyttyivät kun Feldmanin syöttö osui päin Albert Pujolsia. Lance Berkmanista toinen palo mutta samalla juoksijat takapesille ja David Freeselle Feldman antoi tahallisen vapaataipaleen. Ajolähdössä Yadier Molina otti vapaataipaleen, Craig toi 4-2 ja uuteen ajolähtöön syöttäjäksi CJ Wilson. Wilsonin syöttö osui lyöjä Rafael Furcaliin, jolla Pujols toi 5-2. Nämä juoksut olisivatkin riittäneet jo Cardsille voittoon sillä joukkueen vaihtosyöttäjät Arthur Rhodes, Octavio Dotel, Lance Lynn sekä Jason Motte laittoivat oven tiukasti kiinni eivätkä antaneet Texasin lyöjille enää yhtään hittiä eikä vapaataivalta eikä yhtään mitään. Seitsemännessä vuoroparissa Cardsin mainio sieppari Yadier Molina kaunisteli loppulukemiksi 6-2 lyömällä singlen jonka turvin Lance Berkman tuli kakkospesältä kotiin. Ottelu loppui David Murphyn lyönnin jäädessä kopiksi ja Cardinals sai alkaa juhlimaan World Seriesiä. World Seriesin MVP:ksi valittiin David Freese, sama kaveri joka valittiin MVP:ksi jo NLDS:ssä. Valinta ei ollut itsestäänselvyys, myös ainakin Chris Carpenter olisi voitu valita.

Olipa se tarina. Runkosarjan huikean viimeisen kuukauden ansiosta Cards onnistui syrjäyttämään Atlanta Bravesin kisassa NL:n villistä kortista. Postseasonin ensimmäisellä kierroksella NLDS:ssä Philliesin piti nuijia Cards selvästi mutta niin vain Cards tiputti vahvimman voittajasuosikin laulukuoroon, homman kruununa Chris Carpenterin nollapeli sarjan viimeisessä ottelussa, jossa kaatui Roy Halladay. NLCS:ssä vahva sisäpalijoukkue Milwaukee Brewers oli ennakkosuosikki Cardinalsia vastaan, samoin oli World Seriesissä Texas. Mutta niin vain Cardinals korjasi potin. Mainittakoon vielä se että kauden alussa Cards menetti loukkaantumisen takia vahvimman startterinsa, Adam Wainwrightin.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Baseballin ystävät avatkaapa hieman miten mielestänne koette tuon kauden suhteessa postseasoniin ja ennen kaikkea millainen kulttuuri lajissa on tuon suhteen? Postseasonillehan etenee vain divarien voittajat ja parhaat kakkoset, eli suurimmalla osalla joukkueista kausi on jo hyvissä ajoin taputeltu, joskus jopa koko perussarja on hyvissä ajoin selvä.

Tietenkin joukkuemäärä on lisääntynyt vuosikymmenten aikana, mutta postseasonin rakenne on muuttunut kovin vähän. Miten kannattajat kokevat tuon kauden? Pelejä on kuitenkin yli 160 kaudessa. Laji on tietenkin Amerikan kansallispeli ja sosiaalisella tasolla merkitys on valtava, mutta miten noin urheilullisesti?
 

tiikeri

Jäsen
Eihän tuo homma balanssissa ole millään muotoa. Runkosarjan pelimäärä on aivan älytön, merkityksettömiä pelejä järkyttävä määrä ja postseasonilla pelejä on puolestaan ihan liian vähän, koska sinne ei montaa jengiä pääse. Jotain muutosta tuohon kaipaisi, jotta mielenkiinto pysyisi yllä läpi koko kauden, mutta taitaa olla toiveajattelua. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla perusteluita tämän nykysysteemin puolesta.

Tuosta menneen kauden huipennuksesta eli World Seriesistä sen verran, että olihan helvetin hieno juttu tuo Cardinalsin voitto. Uskomattoman loppukauden joukkue veti ja ennen viimeistä peliä olin ihan satavarma että homma hoidetaan. Oli kyllä ylivoimaisesti hienoin ja viihdyttävin sarja mitä olen tätä lajia tähän mennessä seurannut. Win the right games, mitäs sitä turhaan runkosarjassa vielä riehumaan kunhan homman voi kuitata näinkin. Onnea vaan niille jotka tuon suht maistuvan tonnin kertoimen Cardseille nappasivat tuossa runkosarjan loppumetreillä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jotenkin tuntuu, että baseball-väki amerikoissa on ylpeä siitä, kuinka vaikeaa on päästä MLB:ssä postseasonille ja voittaa World Series. On kuulemma liian helppoa joissain muissa lajeissa tämä pleijareihin pääsy. Toisaalta nämä eri divisioonakamppailut + wild cardit on jo tietyllä tapaa jo "pleijareita" pitkin kautta.

Taso -ja palkkaerot (palkkakaton puute) joukkueiden välillä näen olevan se suurin ongelma MLB:ssä, mutta on hienoa nähdä, etteivät nämä suurimmat palkkarohmut korjaa pottia joka vuosi.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Baseballin luonteeseen on kautta historian kuulunut olennaisena osana se, että pelejä pelataan ja paljon. Fyysinen vaatimustaso sallii sen, että pelejä on peräkkäisinä päivinä tai välillä jopa kaksi samana päivänä. Silloin kun miehet olivat rautaa niin doubleheadereita oli itse asiassa vielä enemmän kuin nyt ja syöttäjien kuormituksia ei missään nimessä laskettu samalla tavalla kuin nyt.

Suuri syy pelimäärien jakautumiseen runkosarjan ja playoffsien välillä on perinteissä sekä siinä että playoffeihin ei yksinkertaisesti haluta lisää keskinkertaisia joukkueita. Tämä laivakin kääntyy mutta hitaasti. Ammoisina aikoina playoffeihin pääsi vain kunkin liigan voittaja. Siihen aikaan liigojen sisällä ei ollut divisioonajakoa. Sitten joukkuemäärä alkoi lisääntyä, molempiin liigoihin alkoi tulla divisioonia ja sitä myöten pudotuspeliin pääsevien joukkueiden määrä ja ottelusarjat lisääntyivät myös. Wild card-joukkuueet tulivat mukaan 1990-luvulla ja ilmeisesti vuonna 2013 otetaan molemmista liigoista mukaan toinenkin wild card-joukkue. Siinä systeemissä wild card-joukkueet pelaavat keskenään yhden pelin, jonka voittaja pääsee sitten ottamaan mittaa parhaasta divisioonavoittajasta kyseisesssä liigassa.

Päällimmäiset syyt pelimäärään ovat raha, historia ja lajin luonne. Ei yksikään omistaja lähde vapaaehtoisesti pudottamaan pelimäärää. Enkä ole kuullut kenenkään sellaista ehdottavankaan.

Se on pieni ongelma ainakin Yankeesin kannattajalle että playoffeissa lajin luonne muuttuu jonkin verran. Enää ei pelatakaan joka päivä ja laajasta materiaalista ei ole samaa hyötyä kuin regular seasonilla. Kun massiivisen runkosarjan jälkeen aletaan yhtäkkiä pelata paras viidestä sarjaa niin kaikki on kovin pienestä kiinni. Mutta jos ajattelee maailmoja syleilevästi, niin tämähän on liigan yleisen mielenkiinnon kannalta vain hyvä asia.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää keskustelua. Lajin syvä historia on varmasti päällimmäisin syy ja myös se ettei Jenkeissä hirveän helposti lähdetä muutoksia tekemään.

Hyvä pointti tuo miten sinne postseasoniin pääsy on jo itsessään niin pirun vaikeaa, että se tekee siitä aika makean saavutuksen. Mutta pudotuspelit pitäisi melkein vetää vanhalla "paras yhdeksästä" mitä taidettiin joskus vuosisadan alussa käyttää finaaleissa.

Omasta mielestäni yksi joukkueurheilujen suurista kysymyksistä on nimenomaan sarjasysteemi. Mielestäni eurooppalaisen futiksen normaali sarja on ylivoimaisesti paras ja merkittävin. Kaikilla peleillä on väliä ja sillä selvä. Tuollaiset massiiviset runkosarjat ja sitten pudotuspelit, jotka tavallaan nollaavat kaikki runkosarjan tulokset on jotenkin niin ja näin. Enpä vihaa urheilun paskan puhumisessa mitään niin paljon kuin noita "nyt alkavat tosipelit" ja meillä tietenkin tuo "kiekkoilijan parasta aikaa".

NFL:ssä tuo systeemi on kuitenkin parhaimillaan, koska runkosarjankin pelimäärä on niin vähäinen, siinä on hieman samaa elementtiä kuin futiksen arvokisoissa.

Baseballissa on paljon kiehtovia juttuja, eikö American Leaguessa ja National Leaguessa ole joitain pieniä sääntöerojakin? Ja taitaa olla ainoa laji missä All-Starissakin on tavallaan jotain panosta.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Baseballissa on paljon kiehtovia juttuja, eikö American Leaguessa ja National Leaguessa ole joitain pieniä sääntöerojakin? Ja taitaa olla ainoa laji missä All-Starissakin on tavallaan jotain panosta.

Sääntöeroja on yksi: DH. American Leaguessa syöttäjä voi keskittyä vain syöttämiseen. Joku paremmat päivänsä nähnyt pelaaja, jonka maila on vielä kuuma, käy lyömässä hänen puolestaan.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Ja National Leaguessa syöttäjän paikkaaja on nimeltään Pinch Hitter...vähän eri kuin DH (Designated Hitter).

Pinch hitter - Wikipedia, the free encyclopedia

Ei aina, vaan tarvittaessa. Pinch hitter voidaan asettaa vaihtopelaajana kenen tahansa lyöjän tilalla - ja jossain tapauksissa hän siirtyy vielä puolustamaankin. National Leaguessa vaihtolyöjä tulee lyömään syöttäjän tilalle yleensä vasta ottelun loppupuolella, kun syöttäjä alkaa olla jo väsynyt tai tarvitaan varmempi lyöjä kotipesälle. Uusi syöttäjä sitten kapuaa kummulle seuraavassa puolustusvuorossa.

Mikäli syöttäjä joudutaan vaihtamaan kesken syöttämisen ja hänen lyöntivuoronsa olisi tulossa seuraavaksi, tehdään usein ns. tuplavaihto, eli tämän uuden syöttäjän paikka lyöntijärjestyksessä onkin toisessa kohtaa ja vanhan syöttäjän tilalle varmempi lyöjä. Ja taas vaihto sitten, kun em. uuden syöttäjän vuoro tulee lyömään.

Aina syöttäjää ei edes vaihdeta pois. Vuoden 1988 finaaleissa Dodgersien Orel Hershiser löi itse toisessa ottelussa kolme lyöntiä, yhtä paljon kuin vastustaja. Ja hän pelasi paitsi toisen myös viidennen ottelun kokonaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Baseballin luonteeseen on kautta historian kuulunut olennaisena osana se, että pelejä pelataan ja paljon. Fyysinen vaatimustaso sallii sen, että pelejä on peräkkäisinä päivinä tai välillä jopa kaksi samana päivänä. Silloin kun miehet olivat rautaa niin doubleheadereita oli itse asiassa vielä enemmän kuin nyt ja syöttäjien kuormituksia ei missään nimessä laskettu samalla tavalla kuin nyt.

Mutta jos sekä runkosarjan ottelumäärää pienennetään että myöskin postseason-joukkueiden lukumäärää kasvatetaan (edellinen ehto on välttämätöntä jotta voidaan tehdä jälkimmäinen) niin eikös silloin runkkiksen merkitys pienene? Siis jos 9-16 sijoille selvinneet pääsevät myöskin pelaamaan World Series -paikasta. Merkityksettömiin peleihin voi todeta ensin sen että 30:stä MLB-joukueesta noin 20 on katsojakeskiarvo vähintään 2/3 katsomokapasiteetista joka lienee aika hyvä lukema - baseball on "American pastime". Toisaalta taas, niin Cards kuin Tampa Bay varmistivat postseason-paikkansa vasta viimeisellä kierroksella ja Cardshan lopulta voitti koko roskan. Jos sarja olisi päättynyt vaikka viikkoa aiemmin, kaksikko ei olisi selvinnyt postseasoniin.

Se että pelejä voi olla tiheään vaikuttaa loukkaantumisiin joiden lukumäärä sarjassa on suuri ja kauden päätyttyä etenkin startterit ovat antaneet ihan kaikkensa. Nyt vastikään oli puhetta siitä että postseasoniin otettaisiin kaksi joukkuetta lisää, yksi villi kortti -joukkue lisää molemmista divisioonista mutten tiedä onko tätä tulossa ja ajatus on aika vaikea. Muutama vuosi sitten oli puhetta siitä että World Seriesin voittaja kohtaisi vielä kauden päätteeksi Japanin ammattisarjan mestarin mutta pelaajayhdistys taisi vastustaa asiaa aika voimakkaasti koska ottelukuorma on todella kova.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kyllahan sita joskus on puhuttu, etta voitaisiin ottaa viela molemmista liigoista 2 Wild Card joukkuetta lisaa ja siten Divisioonan voittajat saisivat bye-viikon kun Wild Card joukkueet pelaisivat paasysta seuraavalle kierrokselle.

Se mita itse haluaisin nahda olisi

1) muutos Interleague-peleihin niin, etta pelattaisiin vierasjoukkueen liigan saannoilla. Niinpa AL-joukkueiden fanit saisivat nahda paremmin NL:n taktisen puolen ja NL-joukkueiden fanit saisivat nahda Designated Hitterin. Miksi ei?

2) tulevaisuudessa divisioonien uudelleen jakaminen. Ok, Yankees ja Red Sox taytyisi pitaa aina samassa divisioonassa, mutta muuten niita voisi hyvin vahan sekoittaa esimerkiksi viiden vuoden rytmissa. Yankees ja Mets samaan divisioonaan. Yankees ja Phillies etc. George Steinbrenner tata taisi ensimmaisena aikoinaan ehdottaa ja itse pitaisin sita hyvana ideana. Marlins ja Rays voisivat esimerkiksi vaihtaa paikkoja keskenaan etc.

Tosin ongelmana tassa on se, etta tassa taytyisi olla selva suunnitelma, koska joukkueet rakennetaan AL:ssa ja NL:ssa eri tavalla juuri noiden eri saantojen vuoksi. Esimerkiksi Metsin tai Marliesin taytyisi sitten tietaa, etta esimerkiksi 2 vuoden kuluttua taytyy hankkia DH, koska pelaamme AL:ssa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kyllahan sita joskus on puhuttu, etta voitaisiin ottaa viela molemmista liigoista 2 Wild Card joukkuetta lisaa ja siten Divisioonan voittajat saisivat bye-viikon kun Wild Card joukkueet pelaisivat paasysta seuraavalle kierrokselle.
Molemmista liigoista siis vain yksi WC-joukkue lisää. Asiasta on puhetta esim tuolla mutta lienee toistaiseksi vain suunnitelma, päätöstä ei ole tehty (?):
Major League Baseball postseason - Wikipedia, the free encyclopedia
Jos noin tehdään, divisioonavoittajat ei saisi ihan viikon taukoa, no kenties sitten jos pitää pelata uusintakierroksia WC-paikoista ja kenties myös divisioonavoitoista. Sitäkään en tiedä voisivatko liigan molemmat WC-joukkueet tulla samasta divisioonasta. Tänä vuonna AL:ssä olisi tainnut käydä niin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kyllahan molemmat Wild Card joukkueet voisivat tulla samasta divisioonasta. Parempi record on aina parempi record.

Off-season on siis meneillaan ja Yankees teki jo tarkeimman hankintansa eli Sabathialle tehtiin uusi sopimus ja CC jatkaa siis uransa loppuun asti Bronxissa. Wilsonia Yankees ei halua ja jos mitaan muuta ei loydy (Yu Darvish??) niin ma pitaisi Garcian viela vuoden mukana. Colon tuskin jatkaa ja Noesi ei mielestani ole tarpeeksi hyva.

Sabathia
Nova
Hughes
Burnett
Garcia

Tosin kukaan ei taida tietaa, etta mika on Hughesin tulevaisuus rotationissa -- Yankees antaa Hughesille todennakoisesti viela ensi vuonna mahdollisuuden ja jos se ei toimi niin sitten tulee lahto bullpeniin. Yksi lefty olisi viela hyva saada tuohon lisaa, mutta talla hetkella nayttaa silta, etta Yankees ei tule tekemaan enaa isompia hankintoja. Eika niita tarvitsekaan tehda. Sarja Tigersia vastaan oli tiukka ja ratkesi lopulta siihen, etta niissa havityissa otteluissa hyokkays pysahtyi, mutta en nae sita isona ongelmana ensi kaudelle. Juoksuja tullaan kylla tekemaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Wilsonia Yankees ei halua
Miksei? Käsittääkseni Yankeesin vaihtoehdot ovat olleet Wilson ja Philliesin Roy Oswalt ja Yankees on kiinnostunut kummasta vain. Näiden lisäksi ainakin jossakin vaiheessa oli puhetta myös Oaklandin Gio Gonzalezista. Ottamatta kantaa hintaan, Wilson lienee noista selkeästi paras ja varmin ratkaisu, tosin tuosta Gonzalezista en tiedä mitään, lienee nuori kaveri. Darvish olisi tietysti ainakin luultavasti parempi kuin kukaan mainituista mutta hänen saamiseen täytyy käydä mitä melkoisin vääntö ja onhan Japanista tuotu kaveri aina myös riski.
Tosin kukaan ei taida tietaa, etta mika on Hughesin tulevaisuus rotationissa -- Yankees antaa Hughesille todennakoisesti viela ensi vuonna mahdollisuuden ja jos se ei toimi niin sitten tulee lahto bullpeniin.
Onko Joba Chamberlain jo ulkona noista kuvioista? Ei tainnut pelata paljoakaan kuluneella kaudella, liekö kärsinyt loukkaantumisista.
 

Kapo

Jäsen
Miksei? Käsittääkseni Yankeesin vaihtoehdot ovat olleet Wilson ja Philliesin Roy Oswalt ja Yankees on kiinnostunut kummasta vain. Näiden lisäksi ainakin jossakin vaiheessa oli puhetta myös Oaklandin Gio Gonzalezista. Ottamatta kantaa hintaan, Wilson lienee noista selkeästi paras ja varmin ratkaisu, tosin tuosta Gonzalezista en tiedä mitään, lienee nuori kaveri. Darvish olisi tietysti ainakin luultavasti parempi kuin kukaan mainituista mutta hänen saamiseen täytyy käydä mitä melkoisin vääntö ja onhan Japanista tuotu kaveri aina myös riski.
Käsittääkseni kyse on rahasta. Wilson on offseasonin isoin startterinimi ja saanee kahdeksannumeroisen summan rahaa soppariinsa eikä Yankees vissiin pidä Wilsonia sen arvoisena. En kyllä pidä minäkään mutta sen tietää että joku hullu senkin sopparin antaa. Voihan kyseessä olla tietty kilpailijoiden sumutuskin ja Yankees Wilsonia havittelee mutten usko. En itsekään laittaisi tuollaista summaa kiinni Wilsoniin kun vaikkapa Cole Hamels ja Matt Cain ovat näillä näkymin vuoden päästä signattavissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös